Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mėlynės randasi vos prisilietus
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
*Pieva*
Sveikos,
po gimdymo pajutau vieną didelį pasikeitimą - mėlynės ant kojų randasi vos prisilietus. Vaikstau apdaužytom kojom ištisai - baisiai nemalonu, tuo labiau vasarą. Ar man kokių medžiagų trūksta, kad taip nutinka? Maitinu dukrytę pati - gal tai susiję?
p. Kikimora
Gali trūkti A ir E, gali trūkti kraujuje trombocitų. geriau pasitikrink kraują.
Ikulia
Man atrodo, kad tikrai reiketu bendra kraujo tyrima padaryti.
SiVidz
pagerkite vitamino C. as geriau virsydama dienos doze (vit.C perteklius is organizmo pasisalina), tai dabar nelieka melynes jau taip,o pries tai budavau marga biggrin.gif
Ryna
Reikia gert askorutiną, jis stiprina kraujagyslių sieneles ax.gif
udole
Būtinai pasitikrink kraują, nenoriu nugąsdint, bet gali labai rimta liga būti (čia iš gyvenimiškos patirties) unsure.gif
Mytė
jo, pirmiausia reikia pasitikrinti kraują, nes tai gali būti trobocitopenija, kaitrūksta trombocitų. Tuo atveju negalima griežtai jokio vitamino C, nes jis tik dar blogiau padaro ir jokio askorutino. Išsityrus jau gydytojas pasakys, kas yra ir pasiūlys ką nors
MELDA
Gali būti ne tik trombocitopenija, bet ir kitos ligos, be kraujo tyrimo čia nieks nepasakys, jei dar nebuvot, žygiuokit pas savo gydytoją doctor.gif
Nerytė
nu jus ir nugasdinot mane, man po gimdymo irgi padaznejo melyniu skaicius blink.gif bet ir seniau buvo jautri ta koju oda unsure.gif
liepsnele
Va ka siandie Delfyje raso apie tai:

Melsvos dėmės

Melsvos dėmės, atsirandančios net silpnai spustelėjus odą, reiškia, kad kilo kraujo krešėjimo arba kepenų veiklos problemų. Aiškiau priežastį nustatyti galima tik atlikus laboratorinius tyrimus.

ENIGMA
1. Tikrintis kraują.
2. Mėlynės dažnai atsiranda dėl kraujo krešėjimo funkcijų sutrikimo. Kai bendras kraujo tyrimas rodo mažą trombocitų kiekį kraujyje, bei yra ilgesnis kraujo krešėjimo tekėjimo rodiklis.
3. Gerai apžiūrėk savo kūna, gali būti ne tik mėlynės, bet ir petechijos (kraujagyslės trūkinėja tokiais mažais taškučiai) taip pat tokiems bėrimamas būdinga bėrimas kaip alerginis bet jis būna prie šių funkcijų sutrikimų.
4. Nei vit. C nei askorutinas čia negelbės, jie gali būti tik kaip gretutinės priemonės, nes šių ligų atsiradimą salygoja rimtesnių medžiagų trūkumas - geležis, varis, folis ir kiti. Galimas variantas, kad organizmas neįsisavina kurios nors medžiagos.
5. Galima mažakraujystė, kai ne tik hemoglobinas žemas, bet ir kiti rodikliai.
6. Gali būti sutrikusi megakariocitų veikla kaulų čiulpuose, kurie atsakingi už trombocitų gamybą, bei veiklą.
7. Gali būti kokia lėtinė infekcija, kuri sąlygoja mėlynių atsiradimą.
8. Gali ir nebūti šių ligų, o paprasšiausia kraujagyslių sienelės trapios. Tuomet reiktų stiprinti askorutinu.

Šiaip trombocitopenija nėra baisi liga mirksiukas.gif

QUOTE(Mytė @ 2007 07 21, 20:46)
jo, pirmiausia reikia pasitikrinti kraują, nes tai gali būti trobocitopenija, kaitrūksta trombocitų. Tuo atveju negalima griežtai jokio vitamino C, nes jis tik dar blogiau padaro ir jokio askorutino. Išsityrus jau gydytojas pasakys, kas yra ir pasiūlys ką nors
*

kas sakė kad negalima vit . C ir askorutino unsure.gif pirmą kart girdžiu. Nei vit. C nei askorutinas nepakenks, tik yra galimybė, kad jų net nereikia, todėl vartoti nereikia.
*sony*
as pvz.sergu trombocitopenija ir vaikeli gimdziau sirgdama,bet del askorutino nzn.man tai gydytoja liepe gerti rutinaskorbina g.gif
Zitlali
Aš visą gyvenima kaip mėlynė vaikštau, nžn , pagėriau koloidinių mineralų ir koloidinio sidabro, per dvi savaites susitvarkė smile.gif
jufka
Pas mane ta pati problema melynes atsiranda is nieko. Ryte atsikeliu ir ziuriu kur kokios naujos melynes sijono negaliu net nesioti doh.gif
*sony*
QUOTE(jufka @ 2007 08 16, 09:36)
Pas mane ta pati problema melynes atsiranda is nieko. Ryte atsikeliu ir ziuriu kur kokios naujos melynes sijono negaliu net nesioti  doh.gif
*

patarčiau nueiti pas gydytoją,pasidaryti kraujo tyrymą unsure.gif
Lock
QUOTE(jufka @ 2007 08 16, 09:36)
Pas mane ta pati problema melynes atsiranda is nieko. Ryte atsikeliu ir ziuriu kur kokios naujos melynes sijono negaliu net nesioti  doh.gif
*

Ir pas mane tas pats visą gyvenimą. Esu dariusis pilnus kraujo tyrimus (aišku, ne tuo tikslu), tačiau visada viskas normalu būdavo g.gif
jufka
Viskas artimiausiu laiku vaziuosiu daryti kraujo tyrima. Gal kas zino kur galima pasidaryti issamu kraujo tyrima? Siandien pastegejau kraupu dalyka net pati issigandau buvau lauke ir apkandziojo uodai o nuo ju man labai niesti pasikasiau keliose vietose ir pasiziurejau o tose vietose kur pasikasiau sutruke visi kapiliarai dabar bus melynes doh.gif
Schroedingers Cat
Man irgi tas pats buvo - dėl anemijos (mažakraujystės). Viskas dėl deguonies kraujyje nepakankamumo. Tikriausiai teks vartoti geležies preparatus, specialų maistą (jautieną, granatų sultis, burokėlius, razinas ir pan.), vitaminų (ypač B grupės) papildus. Susitvark oviskas, tačiau negreit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.