Pangasija
2007 09 19, 10:05
QUOTE O dar tame puslapyje yra toks klausimas (kažkokie žmonės teiraujasi): "Su pirmuoju vyru susilaukiau sūnaus Luko. Dabar su antruoju vyru vėl laukiuosi berniuko. Negalime pagalvoti apie jokį kitą vardą, kaip Lukas. Ar pagal įstatymus galiu abu savo vaikus pavadinti tuo pačiu vardu?" Man tai žiauroka, aš supykčiau ant mamos, jei mane pavadintų taip pat kaip sesę, kad ir netikra ji man būtų vasarą pas sodo kaimynus lakstė kokie šešiamečiai Erika ir Erikas. Norėjosi tikėtis, kad tai ne brolis ir sesuo  o šiaip tai ir SM kažkada tema buvo ar galima vaikus tais pačiais vardais vadint. įdomu, kaip tada kreiptis -- Lukas-vienas, Lukas-du? kažkaip žmonės į kraštutinumus linksta.
QUOTE(pipire:) @ 2007 09 18, 22:12) na,jau vaikams teveliai vardus isrenka...keista.girdejau jog buna ir tokiu neapsisvietusiu zmoniu,jog nezino ka reiskia fekalijos ir savo pirmagimei dukrytei isrenka varda-Fekalija...  vaikui tenka didele nasta su tokiu vardu trukt už vadžių ir vėl iš pradžių - ta Fekalija jau miesto legenda tapo
Murielė
2007 09 19, 12:20
QUOTE(Isila @ 2007 09 19, 11:56) trukt už vadžių ir vėl iš pradžių - ta Fekalija jau miesto legenda tapo  Čia jau visa tautosaka kvepia
QUOTE(Murielė @ 2007 09 19, 13:20) Čia jau visa tautosaka kvepia  gal reiktų pasiūlyti į traukti?
Mama liala
2007 09 19, 13:36
as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui ir katinui ta pati varda duot
QUOTE(Mama liala @ 2007 09 19, 14:36) as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui ir katinui ta pati varda duot  O draugei kiek metu, kur gyvena ir koks jos issilavinimas?
Cikadelė
2007 09 19, 14:34
QUOTE(mamike @ 2007 09 18, 22:54) O asocijuojasi taip, nes neteisingai kirčiuoji. Kirtis turi būti ant a riestinis, kaip angelas.Ar gerai paaiškinau?   taigi čia dvigubas sandas- an... ant a riestinis niekada nebus, tik ant n gali būti
*GAILĖ*
2007 09 19, 14:50
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 19, 15:34)  taigi čia dvigubas sandas- an... ant a riestinis niekada nebus, tik ant n gali būti  taigi mamytė rašė, kad vardą pati sugalvojo. tai ir jo kirčiavimo taisykles irgi pati sugalvojo
Murielė
2007 09 19, 15:18
QUOTE(Mama liala @ 2007 09 19, 14:36) as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui ir katinui ta pati varda duot  Kitą vaiką pasiūlyk kokiu Cezaresijum pavadint  Na ir fantazija pas kai kuriuos...
muminukas
2007 09 19, 16:13
QUOTE(mamike @ 2007 09 18, 22:54) O asocijuojasi taip, nes neteisingai kirčiuoji. Kirtis turi būti ant a riestinis, kaip angelas. riestinis kirtis neįmanomas  Dangelas - pirmas skiemuo kirčiuojamas tvirtapradiškai, t.y. ant A dešininis kirtis Papildyta:QUOTE(nastea @ 2007 09 16, 23:37) O man atrodo mano sunaus vardas retas Lietuvoje  Kirilas  šiaip Kirilas labai gražus vardas, bent jau man
QUOTE(Mama liala @ 2007 09 19, 14:36) as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui ir katinui ta pati varda duot  Na bet jau skaitant tokius vardus, mano tolerantiškumas dingsta  Šiaip aš dar nieko prieš kai vadina užsienietiškais vardais, kai vadina sugalvotais vardais, kurie gražiai skamba, bet TOKIO dalyko, tai...  Na jau geriau būtų pavadinus kaip katiną - tiesiog Ramziu, bent jau vardas būtų, o čia aš nežinau, man jau kažkada minėta Kloletė dabar atrodo visai gražu, palyginus su šituo
Raseliuke
2007 09 19, 23:07
o mano bendradarbė buvo vardu Dilmantė, sunku buvo įsiminti.
Pangasija
2007 09 20, 07:53
QUOTE(Ana_21 @ 2007 09 19, 21:30) gal jie kokie azijiečiai? šiaip teko girdėti visokių Ramzio (mano šuns vardas tarp kitko  ) atmaninų -- Ramzan, Ramzyil, rusai taria Ramzes. nors panašiau, kad žmonės iš didelio rašto išėjo iš krašto.
ORVIDAITE
2007 09 20, 15:26
MANO SUNELIO VARDAS ADRIJUS,O DAUGUMA MAISO SU ANDREJUS  VYRO VARAS MINTARAS,NORS DAUG KAS PAMANO,JOG GINTARAS  O DAR TURIU PAZYSTAMA MARCELIJA  JUOKINGAS MAN TAS VARDAS,BET NE MANAU,KAD VARDE ESME,SVARBU PATS ZMOGUS
QUOTE(ORVIDAITE @ 2007 09 20, 16:26) O DAR TURIU PAZYSTAMA MARCELIJA  JUOKINGAS MAN TAS VARDAS,BET NE MANAU,KAD VARDE ESME,SVARBU PATS ZMOGUS  Mano močiutė buvo Marcelina
muminukas
2007 09 21, 06:19
vakar per Lt radiją girdėjau vardus Vigirdas ir Putinas  abu radijo darbuotojai.
viename susiėjime girdėjau mergaitę vadinant Afrodite  , o berniuką - Gratas. man tai nei grafas, nei granatas kažkoks...
mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys
muminukas
2007 09 21, 16:14
Šiandien mačiau vardą Remvyda. kažin, čia klaida ar koks nors perdirbinys
*GAILĖ*
2007 09 21, 18:01
QUOTE(Sedai @ 2007 09 21, 14:44) viename susiėjime girdėjau mergaitę vadinant Afrodite  , o berniuką - Gratas. man tai nei grafas, nei granatas kažkoks...  buvo čia ir į šitą temą užsukus viena mamytė, kurios dukra Afroditė  . berods, iš Rokiškio  . agresyviai taip nusiteikusi mamka buvo - matyt sulaukia nemažai neigiamų komentarų gyvenime apie tokį savo pasirinkimą, todėl ir įsijungia iškart gynybinė pozicija QUOTE(Mijux @ 2007 09 21, 16:35) mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys  na man asmeniškai tai Erina nepatinka - labai jau nelietuviškas. bet be abejo geriau už Afroditę. šiaip gal reikia priprast prie tokio vardo  . o kaip tavo MB vardą žmonės trumpina?
QUOTE(MrsRAT @ 2007 09 20, 19:49) Mano močiutė buvo Marcelina  Marcelė Marcelina man tai gražūs senoviniai vardai.Tik reikšmė kariška.
muminukas
2007 09 21, 18:26
QUOTE(laimutė07 @ 2007 09 21, 19:23) Marcelė Marcelina man tai gražūs senoviniai vardai.  man taip pat o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona
Cikadelė
2007 09 21, 19:09
QUOTE(muminukas @ 2007 09 21, 19:26) o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona   na, kodėl  ? savo vaiko taip nepavadinčiau, bet man visai simpatiškas vardukas...bet....aš jau turiu išsirinkusi  neprireiks  tiesa, berniukiškų variantų tik vienas, o mergaičių...bene 4 laukia savo eilės
muminukas
2007 09 21, 19:18
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 21, 20:09)  na, kodėl  ? savo vaiko taip nepavadinčiau, bet man visai simpatiškas vardukas...bet....aš jau turiu išsirinkusi  neprireiks  tiesa, berniukiškų variantų tik vienas, o mergaičių...bene 4 laukia savo eilės  ai, nu man toks iš karto storos pagyvenusios moteriškės vaizdas prieš akis  toks truputį šaržuotas...
*GAILĖ*
2007 09 21, 21:27
QUOTE(muminukas @ 2007 09 21, 19:26) o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona  nu man tai baisus vardas. toks grubus, neskambus, nemergaitiškas
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 19, 16:34)  taigi čia dvigubas sandas- an... ant a riestinis niekada nebus, tik ant n gali būti  Labai atsiprašau, ne riestinis, o dešininis ant a. Sumaišiau, nes pakankamai ilgas kirtis.
Cikadelė
2007 09 22, 10:09
negi pasitvirtina televizijos laidų, serialų teorija? Tik pasirodė penktokų šou, kuriame dalyvauja mergaitė, vardu Džiuga, o forume užmačiau mamytę, kuri savo neseniai gimusią dukrytę taip pavadino...beje, viršuje gyvenantys kaimynai pasigyrė, kad jų savaitės amžiaus anūkė irgi Džiuga Ulijona....  hm...na pakolkas vienas iš man labiausiai nepatinkančių vardų yra Uršulė  atleiskit, bet man jis toks grubus, daug grubesnis už Ulijoną
muminukas
2007 09 23, 10:18
Vaikų eurovizijoje dalyvavo 12-metė DOVALDĖ. man labai gražiai ir įdomiai nuskambėjo šis vardas.
Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas,  ...
Šiandien girdejau varda Ornela
*GAILĖ*
2007 09 23, 11:41
QUOTE(muminukas @ 2007 09 23, 11:18) Vaikų eurovizijoje dalyvavo 12-metė DOVALDĖ. man labai gražiai ir įdomiai nuskambėjo šis vardas. aha, tikrai toks visai nieko vardukas QUOTE(SANTA @ 2007 09 23, 11:45) Šiandien girdejau varda Ornela   skamba kaip firmos pavadinimas
muminukas
2007 09 23, 11:43
QUOTE(SANTA @ 2007 09 23, 11:45) Šiandien girdejau varda Ornela  gal tokia vaikų-paauglių dainininkė? aš kažkada Kaune tp buvau sutikusi mažą mergaitę Ornelą, tai galvoju, ar ta dainininkė ne ta pati Papildyta:QUOTE(ingalp @ 2007 09 23, 12:41)  skamba kaip firmos pavadinimas   manau, pavadinta labai gražios italų aktorės Ornellos Muti vardu
*GAILĖ*
2007 09 23, 11:43
QUOTE(Kat @ 2007 09 23, 11:44) Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas,  ... nu Melanija tai nieko, pusė velnio  , retas, bet nėra kažkoks labai neįprastas ar nuo lempos nukeltas. bet jau Dankanas - tai  kalniečio Maklaudo serialo tėveliai per daug prisižiūrėjo
muminukas
2007 09 23, 11:45
QUOTE(Kat @ 2007 09 23, 11:44) Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas,  ... Melanija tiesiog primirštas vardas, man jis patinka. Bet Dankanas
*GAILĖ*
2007 09 23, 11:46
QUOTE(muminukas @ 2007 09 23, 12:43)  manau, pavadinta labai gražios italų aktorės Ornellos Muti vardu  tu matai, o aš nežinojau tokios aktorės  , todėl man ir skamba kaip UAB-o pavadinimas  . bet jei aktorės garbei, tai dar nors tiek gerai, nes jau pamaniau, ar nebus čia koks sudurtinis iš tėvų vardų
QUOTE(Kat @ 2007 09 23, 11:44) Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas,  ... Vilniaus Medeinos gatves paziba yra vardu Melanija  Moteriskei gal jau apie 60 metu, netekejusi. Bet laiko nesuskaiciuojama skaiciu pudeliu. Ir juos visus kartu vedzioja. Ir juos vedziodama kartu su jais kiauksi. Ir ant kitu rekia, kad jie pvz neteisingai savo sunis vedzioja  Tiesa, nezinau, kaip dabar yra, nes ten jau nebegyvenu kokius penkerius metus. Bet dar nuotu laiku man siurpa kelia vardas Melanija, didele garbanota peroksidines blondines sukuosena ir pudeliai Prisiminiau, kad turejau kursioke, vardu Liubove. Visai grazus man sis vardas
muminukas
2007 09 23, 12:37
tai Liubovė rusiška Meilė  man tai kažkaip nelabai  man išvis gryni rusiški vardai nepatinka
Murielė
2007 09 24, 07:47
QUOTE(muminukas @ 2007 09 21, 19:26)  man taip pat o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona  Negražus vardas  Jau geriau būtų Julinoja pavadinus
Vakar girdėja Berniuko vardą Deinoras
Is sicia - Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis
Murielė
2007 09 24, 11:43
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 12:15) Is sicia - Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis Man iš karto su Antoniu Soprano asocijuojasi
*GAILĖ*
2007 09 24, 11:46
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 12:15) Is sicia - Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis "pamandrintas" Antanas
15min šiandien rašo apie audėją, vardu Vincė. Nelabai man šis variantas
Murielė
2007 09 24, 18:05
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 16:23) 15min šiandien rašo apie audėją, vardu Vincė. Nelabai man šis variantas  O man visai įdomiai skamba
Garsiojo Gintaro Petriko motina vardu Sergilija
QUOTE(Mijux @ 2007 09 21, 16:35) mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys na man asmeniškai tai Erina nepatinka - labai jau nelietuviškas. bet be abejo geriau už Afroditę. šiaip gal reikia priprast prie tokio vardo . o kaip tavo MB vardą žmonės trumpina? KA REISKIA MB  ?
QUOTE(Mijux @ 2007 09 25, 08:57) KA REISKIA MB  ? Mercedes Benz  Mano Brangiausias Mano Briedis pagal situacija
Dekui QUOTE uz paaiskinima  matai as naujoke, tai nezinojau tai vat mano MB trumpina Erinka, nors mazai zmoniu trumpina, daugiausia pilnu vardu kviecia Papildyta:kokia as nesuprata, turejau Onore padekot uz atsakyma
Pangasija
2007 09 25, 21:34
QUOTE mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys šiaip Erinijos sen. graikų mitologijoje buvo nesantaikos ir keršto dvasios, kurios persekiojo žmones. tokia ne visai teigiama reikšmė. keista girdėt tokį vardą vyrišką.
-Juodre-
2007 09 25, 23:25
Daug kam mano vardas Karina atrodo retas ir keistas  vyras kai susipazinom net nepatikejo is pradziu  o dar turejau drauge vardu - Gendra
|
|