Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reti, įdomūs, keisti vardai ir nevardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pangasija
O dar tame puslapyje yra toks klausimas (kažkokie žmonės teiraujasi): "Su pirmuoju vyru susilaukiau sūnaus Luko. Dabar su antruoju vyru vėl laukiuosi berniuko. Negalime pagalvoti apie jokį kitą vardą, kaip Lukas. Ar pagal įstatymus galiu abu savo vaikus pavadinti tuo pačiu vardu?"    Man tai žiauroka, aš supykčiau ant mamos, jei mane pavadintų taip pat kaip sesę, kad ir netikra ji man būtų     

vasarą pas sodo kaimynus lakstė kokie šešiamečiai Erika ir Erikas. Norėjosi tikėtis, kad tai ne brolis ir sesuo blink.gif

o šiaip tai ir SM kažkada tema buvo ar galima vaikus tais pačiais vardais vadint. įdomu, kaip tada kreiptis -- Lukas-vienas, Lukas-du?
kažkaip žmonės į kraštutinumus linksta.
Isila
QUOTE(pipire:) @ 2007 09 18, 22:12)
na,jau vaikams teveliai vardus isrenka...keista.girdejau jog buna ir tokiu neapsisvietusiu zmoniu,jog nezino ka reiskia fekalijos ir savo pirmagimei dukrytei isrenka varda-Fekalija... g.gif vaikui tenka didele nasta su tokiu vardu
*

trukt už vadžių ir vėl iš pradžių - ta Fekalija jau miesto legenda tapo lotuliukas.gif
Murielė
QUOTE(Isila @ 2007 09 19, 11:56)
trukt už vadžių ir vėl iš pradžių - ta Fekalija jau miesto legenda tapo  lotuliukas.gif
*

Čia jau visa tautosaka kvepia hihihi.gif
Isila
QUOTE(Murielė @ 2007 09 19, 13:20)
Čia jau visa tautosaka kvepia hihihi.gif
*

gal reiktų pasiūlyti į traukti? lotuliukas.gif
Mama liala
as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM doh.gif o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui ir katinui ta pati varda duot doh.gif
rytoj
QUOTE(Mama liala @ 2007 09 19, 14:36)
as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM doh.gif  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui  ir katinui ta pati varda duot doh.gif
*

O draugei kiek metu, kur gyvena ir koks jos issilavinimas? unsure.gif
Cikadelė
QUOTE(mamike @ 2007 09 18, 22:54)
O asocijuojasi taip, nes neteisingai kirčiuoji. Kirtis turi būti ant a riestinis, kaip angelas.Ar gerai paaiškinau? 4u.gif

lotuliukas.gif taigi čia dvigubas sandas- an... ant a riestinis niekada nebus, tik ant n gali būti mirksiukas.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 19, 15:34)
lotuliukas.gif taigi čia dvigubas sandas- an... ant a riestinis niekada nebus, tik ant n gali būti mirksiukas.gif
*

taigi mamytė rašė, kad vardą pati sugalvojo. tai ir jo kirčiavimo taisykles irgi pati sugalvojo lotuliukas.gif
Murielė
as vos is koto neiskritau kai drauge, po ilgu net menesi po vaikiuko gimimo ieskojimu, ji pavadino RAMZESIJUM doh.gif  o isreziau jai ka manau nes nesusilaikiau ir beje ji turi katina RAMZI tai va kiek protelio pas kaikuriuos tevelius vaikui  ir katinui ta pati varda duot doh.gif
*

Kitą vaiką pasiūlyk kokiu Cezaresijum pavadint doh.gif lotuliukas.gif Na ir fantazija pas kai kuriuos...
muminukas
QUOTE(mamike @ 2007 09 18, 22:54)
O asocijuojasi taip, nes neteisingai kirčiuoji. Kirtis turi būti ant a riestinis, kaip angelas.

*

riestinis kirtis neįmanomas schmoll.gif Dangelas - pirmas skiemuo kirčiuojamas tvirtapradiškai, t.y. ant A dešininis kirtis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nastea @ 2007 09 16, 23:37)
O man atrodo mano sunaus vardas retas Lietuvoje  blush2.gif  Kirilas  wub.gif
*

šiaip Kirilas labai gražus vardas, bent jau man smile.gif
Niutsi
*

Na bet jau skaitant tokius vardus, mano tolerantiškumas dingsta blink.gif doh.gif Šiaip aš dar nieko prieš kai vadina užsienietiškais vardais, kai vadina sugalvotais vardais, kurie gražiai skamba, bet TOKIO dalyko, tai... doh.gif doh.gif doh.gif Na jau geriau būtų pavadinus kaip katiną - tiesiog Ramziu, bent jau vardas būtų, o čia aš nežinau, man jau kažkada minėta Kloletė dabar atrodo visai gražu, palyginus su šituo blink.gif
Raseliuke
o mano bendradarbė buvo vardu Dilmantė, sunku buvo įsiminti.
Pangasija
QUOTE(Ana_21 @ 2007 09 19, 21:30)
Na bet jau skaitant tokius vardus, mano tolerantiškumas dingsta  blink.gif  doh.gif  Šiaip aš dar nieko prieš kai vadina užsienietiškais vardais, kai vadina sugalvotais vardais, kurie gražiai skamba, bet TOKIO dalyko, tai...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Na jau geriau būtų pavadinus kaip katiną - tiesiog Ramziu, bent jau vardas būtų, o čia aš nežinau, man jau kažkada minėta Kloletė dabar atrodo visai gražu, palyginus su šituo  blink.gif
*

gal jie kokie azijiečiai? šiaip teko girdėti visokių Ramzio (mano šuns vardas tarp kitko blush2.gif ) atmaninų -- Ramzan, Ramzyil, rusai taria Ramzes.
nors panašiau, kad žmonės iš didelio rašto išėjo iš krašto.
ORVIDAITE
MANO SUNELIO VARDAS ADRIJUS,O DAUGUMA MAISO SU ANDREJUS doh.gif VYRO VARAS MINTARAS,NORS DAUG KAS PAMANO,JOG GINTARAS blush2.gif O DAR TURIU PAZYSTAMA MARCELIJA doh.gif g.gif JUOKINGAS MAN TAS VARDAS,BET NE MANAU,KAD VARDE ESME,SVARBU PATS ZMOGUS thumbup.gif
MrsRAT
QUOTE(ORVIDAITE @ 2007 09 20, 16:26)
O DAR TURIU PAZYSTAMA MARCELIJA doh.gif  g.gif JUOKINGAS MAN TAS VARDAS,BET NE MANAU,KAD VARDE ESME,SVARBU PATS ZMOGUS thumbup.gif
*

Mano močiutė buvo Marcelina mirksiukas.gif
muminukas
vakar per Lt radiją girdėjau vardus Vigirdas ir Putinas smile.gif abu radijo darbuotojai.
Sedai
viename susiėjime girdėjau mergaitę vadinant Afrodite blink.gif , o berniuką - Gratas. man tai nei grafas, nei granatas kažkoks... g.gif
Mijux
mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena biggrin.gif
siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys biggrin.gif
muminukas
Šiandien mačiau vardą Remvyda. kažin, čia klaida ar koks nors perdirbinys mastau.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Sedai @ 2007 09 21, 14:44)
viename susiėjime girdėjau mergaitę vadinant Afrodite  blink.gif , o berniuką - Gratas. man tai nei grafas, nei granatas kažkoks...  g.gif
*

buvo čia ir į šitą temą užsukus viena mamytė, kurios dukra Afroditė biggrin.gif . berods, iš Rokiškio g.gif . agresyviai taip nusiteikusi mamka buvo - matyt sulaukia nemažai neigiamų komentarų gyvenime apie tokį savo pasirinkimą, todėl ir įsijungia iškart gynybinė pozicija ax.gif

QUOTE(Mijux @ 2007 09 21, 16:35)
mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena biggrin.gif
siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys biggrin.gif
*

na man asmeniškai tai Erina nepatinka - labai jau nelietuviškas. bet be abejo geriau už Afroditę. šiaip gal reikia priprast prie tokio vardo g.gif . o kaip tavo MB vardą žmonės trumpina?
Elmiko
QUOTE(MrsRAT @ 2007 09 20, 19:49)
Mano močiutė buvo Marcelina   mirksiukas.gif
*

Marcelė Marcelina man tai gražūs senoviniai vardai.Tik reikšmė kariška. ax.gif
muminukas
QUOTE(laimutė07 @ 2007 09 21, 19:23)
Marcelė Marcelina man tai gražūs senoviniai vardai.
*

drinks_cheers.gif man taip pat drinks_cheers.gif

o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona doh.gif
Cikadelė
QUOTE(muminukas @ 2007 09 21, 19:26)
o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona  doh.gif
biggrin.gif na, kodėl doh.gif ?
savo vaiko taip nepavadinčiau, bet man visai simpatiškas vardukas...bet....aš jau turiu išsirinkusi biggrin.gif neprireiks smile.gif tiesa, berniukiškų variantų tik vienas, o mergaičių...bene 4 laukia savo eilės 4u.gif
muminukas
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 21, 20:09)
biggrin.gif na, kodėl  doh.gif ?
savo vaiko taip nepavadinčiau, bet man visai simpatiškas vardukas...bet....aš jau turiu išsirinkusi biggrin.gif neprireiks smile.gif tiesa, berniukiškų variantų tik vienas, o mergaičių...bene 4 laukia savo eilės 4u.gif
*

ai, nu man toks iš karto storos pagyvenusios moteriškės vaizdas prieš akis rolleyes.gif toks truputį šaržuotas...
*GAILĖ*

o žinot tos žurnalistės Rūtos Grinevičiūtės antros dukros vardą? Ulijona  doh.gif
*

nu man tai baisus vardas. toks grubus, neskambus, nemergaitiškas schmoll.gif
Katukė
QUOTE(Cikadelė @ 2007 09 19, 16:34)
*

Labai atsiprašau, ne riestinis, o dešininis ant a. Sumaišiau, nes pakankamai ilgas kirtis.
Cikadelė
negi pasitvirtina televizijos laidų, serialų teorija? Tik pasirodė penktokų šou, kuriame dalyvauja mergaitė, vardu Džiuga, o forume užmačiau mamytę, kuri savo neseniai gimusią dukrytę taip pavadino...beje, viršuje gyvenantys kaimynai pasigyrė, kad jų savaitės amžiaus anūkė irgi Džiuga unsure.gif

Ulijona.... g.gif hm...na pakolkas vienas iš man labiausiai nepatinkančių vardų yra Uršulė blush2.gif atleiskit, bet man jis toks grubus, daug grubesnis už Ulijoną unsure.gif
muminukas
Vaikų eurovizijoje dalyvavo 12-metė DOVALDĖ. man labai gražiai ir įdomiai nuskambėjo šis vardas.
Gajux
Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas, blink.gif blink.gif ...
SANTA
Šiandien girdejau varda Ornela g.gif
*GAILĖ*
QUOTE(muminukas @ 2007 09 23, 11:18)
Vaikų eurovizijoje dalyvavo 12-metė DOVALDĖ. man labai gražiai ir įdomiai nuskambėjo šis vardas.
*

aha, tikrai toks visai nieko vardukas thumbup.gif
QUOTE(SANTA @ 2007 09 23, 11:45)
Šiandien girdejau varda Ornela  g.gif
*

schmoll.gif skamba kaip firmos pavadinimas unsure.gif
muminukas
QUOTE(SANTA @ 2007 09 23, 11:45)
Šiandien girdejau varda Ornela  g.gif
*

gal tokia vaikų-paauglių dainininkė?
aš kažkada Kaune tp buvau sutikusi mažą mergaitę Ornelą, tai galvoju, ar ta dainininkė ne ta pati mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 09 23, 12:41)

schmoll.gif skamba kaip firmos pavadinimas unsure.gif
*

nono.gif manau, pavadinta labai gražios italų aktorės Ornellos Muti vardu user posted image
*GAILĖ*
QUOTE(Kat @ 2007 09 23, 11:44)
Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas, blink.gif  blink.gif ...
*

nu Melanija tai nieko, pusė velnio irnesakyk.gif , retas, bet nėra kažkoks labai neįprastas ar nuo lempos nukeltas. bet jau Dankanas - tai doh.gif doh.gif doh.gif kalniečio Maklaudo serialo tėveliai per daug prisižiūrėjo rolleyes.gif
muminukas
Poliklinikoje belaukdama prie gydytojo kabineto, išgirdau mažų - broliuko ir sesutės vardus: Melanija ir Dankanas. Melanija nėra iš tų, kurie labai patiktų, bet šiaip visai nieko vardas. Na o Dankanas, blink.gif  blink.gif ...
*

drinks_cheers.gif Melanija tiesiog primirštas vardas, man jis patinka. Bet Dankanas bash.gif schmoll.gif
*GAILĖ*
QUOTE(muminukas @ 2007 09 23, 12:43)
nono.gif manau, pavadinta labai gražios italų aktorės Ornellos Muti vardu user posted image
*

tu matai, o aš nežinojau tokios aktorės unsure.gif , todėl man ir skamba kaip UAB-o pavadinimas biggrin.gif . bet jei aktorės garbei, tai dar nors tiek gerai, nes jau pamaniau, ar nebus čia koks sudurtinis iš tėvų vardų biggrin.gif
rytoj
*

Vilniaus Medeinos gatves paziba yra vardu Melanija cool.gif Moteriskei gal jau apie 60 metu, netekejusi. Bet laiko nesuskaiciuojama skaiciu pudeliu. Ir juos visus kartu vedzioja. Ir juos vedziodama kartu su jais kiauksi. Ir ant kitu rekia, kad jie pvz neteisingai savo sunis vedzioja cool.gif Tiesa, nezinau, kaip dabar yra, nes ten jau nebegyvenu kokius penkerius metus. Bet dar nuotu laiku man siurpa kelia vardas Melanija, didele garbanota peroksidines blondines sukuosena ir pudeliai doh.gif

Prisiminiau, kad turejau kursioke, vardu Liubove. Visai grazus man sis vardas cool.gif
muminukas
tai Liubovė rusiška Meilė tongue.gif man tai kažkaip nelabai schmoll.gif man išvis gryni rusiški vardai nepatinka schmoll.gif
Murielė
drinks_cheers.gif man taip pat  drinks_cheers.gif

*

Negražus vardas schmoll.gif Jau geriau būtų Julinoja pavadinus ax.gif
Elmiko
Vakar girdėja Berniuko vardą Deinoras ax.gif
rytoj
Is sicia - Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis
Murielė
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 12:15)
Is sicia -  Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis
*

Man iš karto su Antoniu Soprano asocijuojasi hihihi.gif
*GAILĖ*
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 12:15)
Is sicia -  Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis
*

"pamandrintas" Antanas biggrin.gif
rytoj
15min šiandien rašo apie audėją, vardu Vincė. Nelabai man šis variantas mastau.gif
Murielė
QUOTE(rytoj @ 2007 09 24, 16:23)
15min šiandien rašo apie audėją, vardu Vincė. Nelabai man šis variantas mastau.gif
*

O man visai įdomiai skamba bigsmile.gif
rytoj
Garsiojo Gintaro Petriko motina vardu Sergilija cool.gif
Mijux
QUOTE(Mijux @ 2007 09 21, 16:35)
mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena
siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys

na man asmeniškai tai Erina nepatinka - labai jau nelietuviškas. bet be abejo geriau už Afroditę. šiaip gal reikia priprast prie tokio vardo . o kaip tavo MB vardą žmonės trumpina?

KA REISKIA MB g.gif ?
Onora
QUOTE(Mijux @ 2007 09 25, 08:57)
KA REISKIA MB g.gif ?
*

Mercedes Benz biggrin.gif
Mano Brangiausias
Mano Briedis

pagal situacija smile.gif
Mijux
Dekui QUOTE uz paaiskinima biggrin.gif matai as naujoke, tai nezinojau blush2.gif
tai vat mano MB trumpina Erinka, nors mazai zmoniu trumpina, daugiausia pilnu vardu kviecia
Papildyta:
kokia as nesuprata, turejau Onore padekot uz atsakyma biggrin.gif
Pangasija
mano draugo vardas ERINIJUS, bet mazai zmoniu is pirmo karto ji prisimena
siaip berniukui man visada labai grazus vardas buvo VILIUS, o mergaite tai pavadinciau ERINA- butu ir tevo garbei ir tecio ir mamos pirmu vardo dvieju raidziu junginys

šiaip Erinijos sen. graikų mitologijoje buvo nesantaikos ir keršto dvasios, kurios persekiojo žmones. tokia ne visai teigiama reikšmė. keista girdėt tokį vardą vyrišką.
-Juodre-
Daug kam mano vardas Karina atrodo retas ir keistas unsure.gif vyras kai susipazinom net nepatikejo is pradziu lotuliukas.gif o dar turejau drauge vardu - Gendra bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.