Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar žindymas jums malonus procesas, ar ne
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mazhulia
Man maitinimas krutimi yra malonus wub.gif Kas gali buti grazesnio, mielesnio artimesnio uz mazyli zindanti ir dusaujanti is pasitenkinimo wub.gif jo svelnu zvilgsni ir susierzinima atitraukus nuo kruties wub.gif
mutantė
Man žindyti patiko kol vaikas neatrado kad yra 2 papai tai dabar abu turi buti nuogi tai viena pačiulpai tai kita doh.gif , pyksta jai viena kruti paslepiu doh.gif o kol abi isčiulpia tai virš pusvalandžio išeina
Mama123
Man žindyti kaip kada- kartais negaliu pakęst, vaikiukas neramus, muistosi, kartais ir dūdas paleidžia. O kartais- pats geriausias dalykas pasauly, kai pamatai savo mažylį visą patenkintą, godžiai valgantį, po to sotų, užmingantį tau prie krūties, atrodo nieko gražiau pasauly ir būt negali.
svetima
Nu va radau šitą temą, tai parašysiu apie tuos "malonumus" nelabai populiarią nuomonę, rašau ją tik tam, kad galbūt kažkam padės mirksiukas.gif

Pirmą dukrą maitinau ilgai-pirmi mėnesiai buvo jokio malonumo-visos įmanomos problemos, mastitai, nugraužti speneliai ir pan..Bet sukandus dantis prasimušiau-dukra buvo alergiška, apie mišinius nebuvo nei kalbos..Paskui juokaudavau, kad maitint sunku pirmuosius pusę metų tongue.gif O paskui jau lengva..Na ištikrųjų sunkumas buvo tik maždaug 1,5 mėn., paskui jau normaliai-maitinau iki 1,5 metų...Bet kai dabar pagalvoju-nu nejausdavau aš to ypatingo malonumo-amžinai nesuprasi ar tas vaikas privalgęs, užkabina su išdygusiais dantim, muistosi, atsisakė vienos krūties, tai vaikščiojau su viena 3 numerio, o kita 1 doh.gif , jaučiau įtampą, kai reikdavo kur ilgiau išeit be vaiko, vis bijodavau mastitų-vos vėl nesusirgau net kai vaikui buvo 11 mėn..Jaučiausi fiziškai kažkokia išsekus, pradėjo byrėt dantys, slinkt plaukai, niekaip negalėjau numest svorio po gimdymo..
Nežiūrint į tai, džiaugiausi, kad vaikas gauna tai kas yra geriausią-motinos pieną..
Aišku buvau nusiteikus ir antrą vaiką ilgai ir sėkmingai maitint...Deja, su antru problemos prasidėjo nuo pirmų dienų-nugraužė iki kraujo, neužilgo įsimetė uždegimai abiejose krūtyse, paskui pieno buvo tiek mažai, kad vaikas ištisai klykė, dar kankinausi kelias savaites ir kankinau vaiką, bet paskui jau tai pasidarė nepakeliama, ypač kai pasvėrus paaiškėjo, kad svoris ne auga, o krinta doh.gif
Dabar maitinu iš buteliuko ir net gėda sakyt, bet man tai taip lengva ir malonu blush2.gif O ir antra dukra tokia ramutė auga, visada soti ir laiminga smile.gif
Nu sorry, šiaip aš už maitinimą krūtimi, bet jei tai ištikrųjų abipusiai malonu ax.gif

Erija
Man maitinimas krutimi teike dideli malonuma. Kai tik mazyles apziodavo speneli ir stipriai pradedavo zysti, atsirasdavo "atleidimo" refleksas ir pienas pradedavo stipriai begti, taip pasidarydavo gera ir apimdavo toks malonus jausmas, kad jos gauna visa geriausia, ka gamta tik gali duoti, kad nauja gyvybe sveikai augtu wub.gif
Alchemie
Man maitinimas buvo..darbas. nes valge daznai, o vienu metu buvo susigalvojes is manes ciulptuka pasidaryti. Bet siaip aisku dziugu, kai vaikas valgo, iesko, kai gali jam suteikti geriausia (aisku, jei pati sveika ir nenuvaziavusiu stogu, nes kitaip piene irgi bus tikrai ne endorfinai)
Man maitinimas pasidare kancia, kai zmogus su kruva dantu diena mesa kramto, o nakti po 15 kartu manes iesko. Tada jau uzraukiau, nes tai tebuvo iprotis jauciant pieno kvapa.
Dziugiausia buvo, kad nereikia plauti jokiu buteliuku, kur nori eini, pievoje pamaitini, visur kartu sviezias, sveikas maistas vaikui.
migliux
Man žindyti buvo malonu wub.gif , bet naktimis jausdavausi kaip čiulptukas, todėl vianą maitinau iki 1,4 m. kitą iki 1 m., nes būti naktiniu čiulptuku jau buvau pavargusi 2.gif
Veitė
Maitinti tikrai labai malonu tada, kai nera jokiu problemu, tokiu kaip nugrausti speneliai, krutines uzdegimai, begaliniai naktiniai valgymai ir panasiai. Dziugu kai mama del to nejaucia nepatogumo ar diskomforto, tada galima megautis tuo...
ICE-T
Malonu, kad yra daug mamu, kurioms tai smagu...as i jusu buri nepatenku, nes man zindyt-sunkus darbas ir galima sakyt kancia.... blush2.gif tiek su pirmu, tiek su antru... su pirmu vaiku su antspeniaisi ismaitinau iki 5men, tik po to iki 9men ismaitinau be ju, nors kiekvienas maitinimas buvo nemalonus(labai skaudejo spenelius... sakysit blogai pridejau?, ogi ne, ligoninej mate kaip maitinau, sake neturi skaudet doh.gif ) o va su antru tas pats, tik jau antspeniu nereik, o maitinu tai dantis sukandus...greiciau jau baigtusi tas pienas... na norisi maziukui gero, bet kad tas gerumas taip sunkai ateina jam... unsure.gif
vija23
Gal pirmus menesiu zindymas ir teike malonuma (isskyrus kaip visoms pradzia), niekada neturejau jokiu problemu su krutimis, daug pieno, mazyle labai greit ismoko teisingai ciulpti... Bet galiausiai kai iki dabar tenka keltis n kartu nakti, nes ji uzsinori kruties-ciulptuko, maitinimas pasidare kazkokia kankyne... O ir taip gaila vaiko, kad turi klykti valanda pries uzmiegant, nes mamyte pagaliau apsisprende nutraukti maitinima unsure.gif

Dar nezinau kaip bus su mazyliu kuri nesioju, bet labai noreciau, kad maitinimas truktu kuo trumpiau.
titomama
[quote=crocus,2005 02 01, 14:59]
Malonus.Ypač kai vaikinukas jau paaugęs ir sugeba emocingai džiaugtis. Sulaukęs krūties tokį džiaugsmo šūksnį išleidžia,Tuoj įsitikini kaip jam tai svarbu ir miela. O nuo to mamai taip gera ant dūšios blush2.gif

Aisku molonu. Maitinu jau 7.5 men. galvoju dar menesis ir baigsiu, bet praeina menesis ir galvoju na dar menesi pamaitinsiu. Zinau, kad man to truks.
a79
BUVO malonu biggrin.gif
Jau dabar pasiilgau pilvuko nestuke.gif ir, būtent, maitinimo.
Nors pačią pirmą savaitę maniau,kad ryklio ikandimas būtų mažiau skausmingas, nei mažiaus bedantės burnytės prisilietimas.
jkrista
greičiau juokingas biggrin.gif labai įdomu žiūrėti, kaip ji "įjungia savo siurblį" ir per porą minučių paisotina, o po to ima išsidirbinėti prie papo. laaaabai juokinga tongue.gif
Burka
Malonus ir man sis procesas thumbup.gif Nors maniskis jau didelis vaikinas,kai isalksta, vaiksto is paskos ir prasineja AM AM AM,o gaves kruti,taip nudziunga,kaip suauge gave milijona thumbup.gif
cafe girl
mano suneliui 1,4 menesiai ir iki sio laiko as dar maitinu. ir dar nezadu nutraukti nes man maitinimas krutimi yra pats didziausiais malonumas kuri dave gamta.savo dukryte maitinau iki 1,3 metu paskui pati atsisake.maitinimu krutimi as matau tik pliusus tiek paciai mamai ir dar daugiau vaikuciui..
Burka
Oi mes mamkos saunuoles,kad matom tik pliusus jau paaugusiu vaikuciu zindyme thumbup.gif O va,aplinkiniai mano zindyme(1m ir 9 men bernuzelio)mato tik minusus g.gif
juratux2004
Labai malonu žindyti, matyti vaikiuko emocijas, kai atidenginėju krūti, kaip bevalgydamas užmiega... wub.gif
aistiushka_
Man - malonumas smile.gif

QUOTE(Burka @ 2005 11 21, 18:10)
Oi mes mamkos saunuoles,kad matom tik pliusus jau paaugusiu vaikuciu zindyme thumbup.gif O va,aplinkiniai mano zindyme(1m ir 9 men bernuzelio)mato tik minusus g.gif
*

As daznai pagalvoju, kad jei jau musu aplinkiniai turi tokia nuomone, tai bent jau galetu jos garsiai nereiksti, uzknisa! doh.gif
*zivile*
O as tai klausimuka toki turiu - visur tik ir raso "glasukite kudiki prie kitos kruties tik tuomet, kai jis istustina viena". Bet kas yra tas istustinimas? Ar istustinta krutis yra tada, kai is jos visai pienas nebega paspaudus? Jei taip, tai tuomet man to nebuna. Maziuke isciulpia kruti taip, kad jau pati spenelio pagaut nebegali, nes jis sumazeja, krutis suminksteja. Taciau kai as paspaudziu pati, pienukas dar pasirodo.
Gal kas gali atsakyti?

Aciu!
linarija
man tai labai malonus procesas. maitinu jau beveik trys menesiu. ir noriu maitint kuo ilgiau biggrin.gif
Papildyta:
tai jeigu pas tave bus daug pienuko, tiek kiek maziukas nesuvalgo, tai juk neduosi visada ta pacia kruti.
darau taip: maitinu is abieju pakaitomis, tai is vienos, kita maitinima is kitos, o likusi pienuka visiskai nutraukiu.
~INGUTĖ~
Zivile Kiek zinau po maitinimo nutraukti negalima nes taip dar daugiau pieno gaminsis geriau pries maitinima truputi nutraukti o po to susinormalizuos man taip buvo. Odel maitinimo kai pamaitini is vienos kruties ir jei nepraeji valanda tai dar is tos pacios duok, o jei daugiau kaip valanda tai is kitos ir taip pakaitomis nepriklausomai ar paspaudus dar bega pienukas. SEKMES
Velniukė
QUOTE(fortuna_ @ 2005 02 09, 17:27)
O man rieda asaros is skausmo cry.gif Taip skauda kai traukia kad nezinau net ka daryt.Maitinu tik savaite ir vis tikiuosi kad ateity praeis tas skausmas ir galesiu dziaugtis jog maitinu pati.
*

Nepergyvenk as irgi pirmas gal 3-4 savaites su asarom akyse maitinau ir su baime laukiau eilinio maitinimo doh.gif As tik nuo minties,kad tuoj reiks maitinti bijojau mirksiukas.gif Pradejau tepti bepantenu ir palaipsniui viskas uzgijo mirksiukas.gif Dabar jau mums 11 menesiu ir as labai laiminga,kad iskentejau tuos skausmelius[patikek tikrai verta]kur benueitumem turime savo visada reikemos temperaturos ir sudeties PIENO BARA.Dabar as maitinu pasitenkindama ,kad mano vaikutis gauna vuska geriausia,ka gali duoti mama.
Tik dabar mano zuikutis turi astrius dantukus .tai velniukstis megsta pakandziot lotuliukas.gif
Sigita-Dani
man kazkaip maitinimas niekada nekele neigiamu emociju, nuo pat pradziu spenelius tepiau Avent tepaliuku po kekvieno maitinimo, tai spenelai nebuvo sutrukineja, o pacioj pradzioj, kaip pieno gamindavosi labai daug, tai truputi nusitraukdavau, kad krutys nebutu kietos ir ju neverztu. Ir dabar labai dziaugiosi maitindama savo mazaji, nes dabar nemokeciau lakstyti su buteliukais. nes per pieno krize teko viena kart duoti misinuko, tai ruosdama vis bijojau ar gerai paruosiu ar tinkamos temperaturos jis yra.
Britvute
Is pradziu nebuvo lengava.Ne del skausmo ar pan,bet zuikis labai ilgai ir daznai valgydavo.Nuo 3 men.pradejau jausti zindymo malonuma.Dabar jis pas mus dickis(6men.)tai taip faina ziuret kaip jis valgydamas murkia...
Roza_Liuksemburg
Man žindymas- neabėjotinai malonus procesas. Pradžioj buvo keletas nemalonių smulkmenų, bet viskas susitvarkė. Dabar labai branginu tas akimirkas.
biologė
Viena nebejauna pažįstama neseniai pasakė: "kai žiūriu, kaip dukra sūnelį maitina, tai net krūtyse pradeda dilgčiot ir ašaros iš laimės birt - nieko geresnio gyvenime turbūt nepatyriau už vaikų maitinimą..."
Mazius_
man maitinimas wub.gif wub.gif thumbup.gif labai malonus dalykas, ir toks imtymus ir nepakartojamas wub.gif wub.gif dieviškos akimirkos, kai maitinini, o mažylis pakelia akis ir žiūri į tave pasigardžiuodamas wub.gif wub.gif
pasiilgsiu šių vaizdų
Luneta
Mus KMUK gera sesutė nuo pat pradžių išmokino taisyklingai valgyti, tai jokių problemų nebuvo. Gal todėl tai nepakartojamos akimirkos, kai mažiukas valgo žiūrėdamas tau tiesiai į akis wub.gif wub.gif wub.gif
Ievuzhe
Maitinu jau beveik 8 menesius savo zuiki ir nezadu kol kas nutraukti maitinimo. Tokio artumo ir tokio stipraus mudvieju rysio manau maitinimas is buteliuko nesukurtu. Dabar jau valgydamas sunelis ne tik i akis ziuri, bet valgydamas nusisypso, abiem rankytem suima krutine. Man tai nuostabiausios akimirkos, kuriu tikrai truks nustojus maitinti:)
Selma75
Tai ir patogumas ir malonumas.
*Caras*
Man tai maitinimas krūtim buvo pats didžiausias košmaras. Mano vaikinas gimė per anksti ir iskeliavo į inkubatorių. Turėjau nusitraukinėt pieną, bet nekaip sekės, nes krūtinė buvo tarsi akmeninė. Po kelių dienų jau vaikelis bandė traukt pienuką, bet nieko neišėjo, jis per silpnas, o krūtinė per kieta. Tai pradejau nutraukinėt pientraukiu, bet vistiek labai skaudėjo krūtis. Grįžus iš ligoninės po poros dienų man pakilo temperatūra, pradėjo vieną krūtį skaudėt ir isvažiavom į ligoninę. Taip ir vargau su pientraukiu. Vėliau kai krūtys šik tiek suminkštėjo daviau pačiam mažiui traukt, bet kadangi nemokėjo apžiot, tai taip nugraužė speneliu, kad net kraujas begdavo. Ir vėl vargau su pientraukiu. Taip kankinaus iki 3 mėn., paskui pieno sumažėjo, uzsirisau papukus ir košmaras baigės. Galiu pasakyt tik tiek, kad man maitinimas malonumo tikrai neteikė. verysad.gif
mammy
Man pirmas mėnesis buvo košmaras, maitindavai tik per anpapius, nes nukramtė iki kraujų,tai nervindavo vis dėtis juos dar ne iš pirmo karto paimdavo,tai maitinimas trukdavo valandą, bet kai ūgtelėjo nuo 1mėn jau pati maitinu be jokių anpapių ir thumbup.gif , tik nervina kai pradeda valgyt, iš kito papo pradeda pienas upeliu tekėt, tai įdėklus keičiu po beveik kiekvieno maitinimo, būna persisunkę. Naktį tai peršlampa ir viskas šlapia būna, o pienas saldus ir limpa, va kas tik nervina
Diaj
man labai malonus, turbut pats jaukiausias dalykas pasaulyje koks tik gali buti kai mazylis prisiglaudzia prie taves ir jauti kad jam tai taves reik... bigsmile.gif
pirma maitinau 2 men,o antra tik savaite,net ir daktaru prieziura nepadejo,maze tiek nugrauze spenelius tai kol jie uzgijo tai ir pienas baigesi,nusipirkau brangu pientrauki,tik pradedu traukti ir kraujo srove is sasiuku,jokie tepalai nepadejo,o taip norejau ko ilgiau maitinti(spenelius nugrauze pace pirma dien,prie daktares akiu) verysad.gif
Mea
man maitinimas niekad nebuvo sudėtingas - su speneliais problemų neturėjau, su krūtimis taip pat, vaikutis iš karto mokėjo žįsti - žodžiu, jokios bėdos smile.gif
tačiau pačiam procesui jokios ypatingos reikšmės neteikiu - maisto perdavimas ir tiek unsure.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Mea @ 2007 01 07, 12:49)
tačiau pačiam procesui jokios ypatingos reikšmės neteikiu - maisto  perdavimas ir tiek unsure.gif
*

Tikrai manai, kad tai tik maisto perdavimas?..
Aš taip negalvoju. Man tas laikas, kurį praleidžiu maitindama, iš tikrųjų yra ypatingas. Ir net baisu pagalvoti apie tai, kad ateis motentas, kai teks maitinimą nutraukti...
Pingvinukas
Man žindymas yra labai labai malonus wub.gif wub.gif wub.gif
belosneska
man labai svarbu paciai maitinti, pergyvenu kaskart ,kai neramus kad truksta pieno. schmoll.gif nors vyras sako,kad esu vaiksciojanti virtuve,bet is tikruju kur geriau rasi?ir tikrai labai miela matyti savo kudiki patenkinta ir saugu prie krutines bigsmile.gif
Reika
nesureiksminu as maitinimo kazkaip...tiesiog patogus dalykas.
Roza_Liuksemburg
QUOTE(belosneska @ 2007 01 10, 16:35)
nors vyras sako,kad esu vaiksciojanti virtuve,bet is tikruju kur geriau rasi?
*

Mane vyras kaip tik giria, kad pati maitinu, ir visaip skatina, kad tik nemesčiau. Na, aš ir nesiruošiu, be abėjo smile.gif
Amelita
Man tai labai malonu maitinti savo vaiką, visą gyvenimą apie tai svajojau.
Labai bijojau, kad nugrauš spenelius, tačiau prisipirkau visokių priemonių ir man jos padėjo...
Patariu naudot Multi mam kopresus. super dalykas, bet jau reikia turėti gimdymo namuose.
RitaRazi
Man zindymas - tik malonumas, jauciuosi labai gerai, zinau, kad pasiilgsiu situ artumo akimirku su savo vaiku wub.gif wub.gif o kol kas dar kuri laika pasimegausiu wub.gif
Raganiute
Aš pamatau žindančią mamą ir antro užsimanau wub.gif
Be galo jaukus procesas. Man tai buvo ne tik maisto, bet ir meilės, šilumos, džiaugsmo perdavimas
Limcamca
QUOTE(Reika @ 2007 01 10, 20:52)
nesureiksminu as maitinimo kazkaip...tiesiog  patogus dalykas.
*

man taip pat. Patogus, pigus, sveikas, reikalingas dalykas. Ir tiek. Meilę galima ir kitais būdais suteikti. bigsmile.gif
rasele75
man taip pat labai malonus sis procesas smile.gif Nuo pirmu dienu neturejau problemu su pieneliu ir papuliais(tikiuosi,ir toliau taip bus).Tai ir mazajai sveika ir ramu,kai mama salia,ir mamai patogu.Net ir keliauti jau kyla noras:varytumem slidinet,bet sniego nesulaukiam verysad.gif
Kolekcionierė
pradzia turbut kaip ir daugeliui buvo skausminga,o dabar taip gera kai mazyle valgo ,tokia laiminga esu kad pati valgo
Grąsilda
abi mergaites maitinau iki 1,6mėn.gaila kad reikėjo nutraukti. Tai ir malonumas,ir patogumas : virtuve visada kartu ir vaikelis neliks alkanas. malonumas, kai vaikelis prigludes prie tavęs jaučiasi saugus,ramus ,laimingas.
Atlante
Man labai malonus procesas, kai maziuke valgo mano pieneli biggrin.gif
saulyte0925
man be galo malonus procesas, 4u.gif kiekviena kart maitindama, kai maziukas isalkes, jauciu dziaugsma, net sirdis spurda wub.gif , kai vaikelis taip godziai traukia. ir begalinis artumas, koks tik tarp mamos ir vaiko gali buti. thumbup.gif
v*i*j*a
nepakartojamas jausmas wub.gif wub.gif wub.gif
kazin,ar gyvenimas gali suteikti dar didesni malonuma,nei vaikucio zindymas wub.gif
vien apie tai pagalvojus asaros byra wub.gif tai zodziais neapsakoma wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.