Man maitinimas krutimi yra malonus
Man žindyti patiko kol vaikas neatrado kad yra 2 papai tai dabar abu turi buti nuogi tai viena pačiulpai tai kita
Man žindyti kaip kada- kartais negaliu pakęst, vaikiukas neramus, muistosi, kartais ir dūdas paleidžia. O kartais- pats geriausias dalykas pasauly, kai pamatai savo mažylį visą patenkintą, godžiai valgantį, po to sotų, užmingantį tau prie krūties, atrodo nieko gražiau pasauly ir būt negali.
Nu va radau šitą temą, tai parašysiu apie tuos "malonumus" nelabai populiarią nuomonę, rašau ją tik tam, kad galbūt kažkam padės
Pirmą dukrą maitinau ilgai-pirmi mėnesiai buvo jokio malonumo-visos įmanomos problemos, mastitai, nugraužti speneliai ir pan..Bet sukandus dantis prasimušiau-dukra buvo alergiška, apie mišinius nebuvo nei kalbos..Paskui juokaudavau, kad maitint sunku pirmuosius pusę metų Nežiūrint į tai, džiaugiausi, kad vaikas gauna tai kas yra geriausią-motinos pieną.. Aišku buvau nusiteikus ir antrą vaiką ilgai ir sėkmingai maitint...Deja, su antru problemos prasidėjo nuo pirmų dienų-nugraužė iki kraujo, neužilgo įsimetė uždegimai abiejose krūtyse, paskui pieno buvo tiek mažai, kad vaikas ištisai klykė, dar kankinausi kelias savaites ir kankinau vaiką, bet paskui jau tai pasidarė nepakeliama, ypač kai pasvėrus paaiškėjo, kad svoris ne auga, o krinta Dabar maitinu iš buteliuko ir net gėda sakyt, bet man tai taip lengva ir malonu Nu sorry, šiaip aš už maitinimą krūtimi, bet jei tai ištikrųjų abipusiai malonu
Man maitinimas krutimi teike dideli malonuma. Kai tik mazyles apziodavo speneli ir stipriai pradedavo zysti, atsirasdavo "atleidimo" refleksas ir pienas pradedavo stipriai begti, taip pasidarydavo gera ir apimdavo toks malonus jausmas, kad jos gauna visa geriausia, ka gamta tik gali duoti, kad nauja gyvybe sveikai augtu
Man maitinimas buvo..darbas. nes valge daznai, o vienu metu buvo susigalvojes is manes ciulptuka pasidaryti. Bet siaip aisku dziugu, kai vaikas valgo, iesko, kai gali jam suteikti geriausia (aisku, jei pati sveika ir nenuvaziavusiu stogu, nes kitaip piene irgi bus tikrai ne endorfinai)
Man maitinimas pasidare kancia, kai zmogus su kruva dantu diena mesa kramto, o nakti po 15 kartu manes iesko. Tada jau uzraukiau, nes tai tebuvo iprotis jauciant pieno kvapa. Dziugiausia buvo, kad nereikia plauti jokiu buteliuku, kur nori eini, pievoje pamaitini, visur kartu sviezias, sveikas maistas vaikui.
Man žindyti buvo malonu
Maitinti tikrai labai malonu tada, kai nera jokiu problemu, tokiu kaip nugrausti speneliai, krutines uzdegimai, begaliniai naktiniai valgymai ir panasiai. Dziugu kai mama del to nejaucia nepatogumo ar diskomforto, tada galima megautis tuo...
Malonu, kad yra daug mamu, kurioms tai smagu...as i jusu buri nepatenku, nes man zindyt-sunkus darbas ir galima sakyt kancia....
Gal pirmus menesiu zindymas ir teike malonuma (isskyrus kaip visoms pradzia), niekada neturejau jokiu problemu su krutimis, daug pieno, mazyle labai greit ismoko teisingai ciulpti... Bet galiausiai kai iki dabar tenka keltis n kartu nakti, nes ji uzsinori kruties-ciulptuko, maitinimas pasidare kazkokia kankyne... O ir taip gaila vaiko, kad turi klykti valanda pries uzmiegant, nes mamyte pagaliau apsisprende nutraukti maitinima
Dar nezinau kaip bus su mazyliu kuri nesioju, bet labai noreciau, kad maitinimas truktu kuo trumpiau.
[quote=crocus,2005 02 01, 14:59]
Malonus.Ypač kai vaikinukas jau paaugęs ir sugeba emocingai džiaugtis. Sulaukęs krūties tokį džiaugsmo šūksnį išleidžia,Tuoj įsitikini kaip jam tai svarbu ir miela. O nuo to mamai taip gera ant dūšios Aisku molonu. Maitinu jau 7.5 men. galvoju dar menesis ir baigsiu, bet praeina menesis ir galvoju na dar menesi pamaitinsiu. Zinau, kad man to truks.
BUVO malonu
Jau dabar pasiilgau pilvuko Nors pačią pirmą savaitę maniau,kad ryklio ikandimas būtų mažiau skausmingas, nei mažiaus bedantės burnytės prisilietimas.
greičiau juokingas
Malonus ir man sis procesas
mano suneliui 1,4 menesiai ir iki sio laiko as dar maitinu. ir dar nezadu nutraukti nes man maitinimas krutimi yra pats didziausiais malonumas kuri dave gamta.savo dukryte maitinau iki 1,3 metu paskui pati atsisake.maitinimu krutimi as matau tik pliusus tiek paciai mamai ir dar daugiau vaikuciui..
Oi mes mamkos saunuoles,kad matom tik pliusus jau paaugusiu vaikuciu zindyme
Labai malonu žindyti, matyti vaikiuko emocijas, kai atidenginėju krūti, kaip bevalgydamas užmiega...
Man - malonumas
QUOTE(Burka @ 2005 11 21, 18:10) Oi mes mamkos saunuoles,kad matom tik pliusus jau paaugusiu vaikuciu zindyme As daznai pagalvoju, kad jei jau musu aplinkiniai turi tokia nuomone, tai bent jau galetu jos garsiai nereiksti, uzknisa!
O as tai klausimuka toki turiu - visur tik ir raso "glasukite kudiki prie kitos kruties tik tuomet, kai jis istustina viena". Bet kas yra tas istustinimas? Ar istustinta krutis yra tada, kai is jos visai pienas nebega paspaudus? Jei taip, tai tuomet man to nebuna. Maziuke isciulpia kruti taip, kad jau pati spenelio pagaut nebegali, nes jis sumazeja, krutis suminksteja. Taciau kai as paspaudziu pati, pienukas dar pasirodo.
Gal kas gali atsakyti? Aciu!
man tai labai malonus procesas. maitinu jau beveik trys menesiu. ir noriu maitint kuo ilgiau
Papildyta: tai jeigu pas tave bus daug pienuko, tiek kiek maziukas nesuvalgo, tai juk neduosi visada ta pacia kruti. darau taip: maitinu is abieju pakaitomis, tai is vienos, kita maitinima is kitos, o likusi pienuka visiskai nutraukiu.
Zivile Kiek zinau po maitinimo nutraukti negalima nes taip dar daugiau pieno gaminsis geriau pries maitinima truputi nutraukti o po to susinormalizuos man taip buvo. Odel maitinimo kai pamaitini is vienos kruties ir jei nepraeji valanda tai dar is tos pacios duok, o jei daugiau kaip valanda tai is kitos ir taip pakaitomis nepriklausomai ar paspaudus dar bega pienukas. SEKMES
QUOTE(fortuna_ @ 2005 02 09, 17:27) O man rieda asaros is skausmo Nepergyvenk as irgi pirmas gal 3-4 savaites su asarom akyse maitinau ir su baime laukiau eilinio maitinimo Tik dabar mano zuikutis turi astrius dantukus .tai velniukstis megsta pakandziot
man kazkaip maitinimas niekada nekele neigiamu emociju, nuo pat pradziu spenelius tepiau Avent tepaliuku po kekvieno maitinimo, tai spenelai nebuvo sutrukineja, o pacioj pradzioj, kaip pieno gamindavosi labai daug, tai truputi nusitraukdavau, kad krutys nebutu kietos ir ju neverztu. Ir dabar labai dziaugiosi maitindama savo mazaji, nes dabar nemokeciau lakstyti su buteliukais. nes per pieno krize teko viena kart duoti misinuko, tai ruosdama vis bijojau ar gerai paruosiu ar tinkamos temperaturos jis yra.
Is pradziu nebuvo lengava.Ne del skausmo ar pan,bet zuikis labai ilgai ir daznai valgydavo.Nuo 3 men.pradejau jausti zindymo malonuma.Dabar jis pas mus dickis(6men.)tai taip faina ziuret kaip jis valgydamas murkia...
Man žindymas- neabėjotinai malonus procesas. Pradžioj buvo keletas nemalonių smulkmenų, bet viskas susitvarkė. Dabar labai branginu tas akimirkas.
Viena nebejauna pažįstama neseniai pasakė: "kai žiūriu, kaip dukra sūnelį maitina, tai net krūtyse pradeda dilgčiot ir ašaros iš laimės birt - nieko geresnio gyvenime turbūt nepatyriau už vaikų maitinimą..."
man maitinimas
pasiilgsiu šių vaizdų
Mus KMUK gera sesutė nuo pat pradžių išmokino taisyklingai valgyti, tai jokių problemų nebuvo. Gal todėl tai nepakartojamos akimirkos, kai mažiukas valgo žiūrėdamas tau tiesiai į akis
Maitinu jau beveik 8 menesius savo zuiki ir nezadu kol kas nutraukti maitinimo. Tokio artumo ir tokio stipraus mudvieju rysio manau maitinimas is buteliuko nesukurtu. Dabar jau valgydamas sunelis ne tik i akis ziuri, bet valgydamas nusisypso, abiem rankytem suima krutine. Man tai nuostabiausios akimirkos, kuriu tikrai truks nustojus maitinti:)
Tai ir patogumas ir malonumas.
Man tai maitinimas krūtim buvo pats didžiausias košmaras. Mano vaikinas gimė per anksti ir iskeliavo į inkubatorių. Turėjau nusitraukinėt pieną, bet nekaip sekės, nes krūtinė buvo tarsi akmeninė. Po kelių dienų jau vaikelis bandė traukt pienuką, bet nieko neišėjo, jis per silpnas, o krūtinė per kieta. Tai pradejau nutraukinėt pientraukiu, bet vistiek labai skaudėjo krūtis. Grįžus iš ligoninės po poros dienų man pakilo temperatūra, pradėjo vieną krūtį skaudėt ir isvažiavom į ligoninę. Taip ir vargau su pientraukiu. Vėliau kai krūtys šik tiek suminkštėjo daviau pačiam mažiui traukt, bet kadangi nemokėjo apžiot, tai taip nugraužė speneliu, kad net kraujas begdavo. Ir vėl vargau su pientraukiu. Taip kankinaus iki 3 mėn., paskui pieno sumažėjo, uzsirisau papukus ir košmaras baigės. Galiu pasakyt tik tiek, kad man maitinimas malonumo tikrai neteikė.
Man pirmas mėnesis buvo košmaras, maitindavai tik per anpapius, nes nukramtė iki kraujų,tai nervindavo vis dėtis juos dar ne iš pirmo karto paimdavo,tai maitinimas trukdavo valandą, bet kai ūgtelėjo nuo 1mėn jau pati maitinu be jokių anpapių ir
man labai malonus, turbut pats jaukiausias dalykas pasaulyje koks tik gali buti kai mazylis prisiglaudzia prie taves ir jauti kad jam tai taves reik...
pirma maitinau 2 men,o antra tik savaite,net ir daktaru prieziura nepadejo,maze tiek nugrauze spenelius tai kol jie uzgijo tai ir pienas baigesi,nusipirkau brangu pientrauki,tik pradedu traukti ir kraujo srove is sasiuku,jokie tepalai nepadejo,o taip norejau ko ilgiau maitinti(spenelius nugrauze pace pirma dien,prie daktares akiu)
man maitinimas niekad nebuvo sudėtingas - su speneliais problemų neturėjau, su krūtimis taip pat, vaikutis iš karto mokėjo žįsti - žodžiu, jokios bėdos
tačiau pačiam procesui jokios ypatingos reikšmės neteikiu - maisto perdavimas ir tiek QUOTE(Mea @ 2007 01 07, 12:49) Tikrai manai, kad tai tik maisto perdavimas?.. Aš taip negalvoju. Man tas laikas, kurį praleidžiu maitindama, iš tikrųjų yra ypatingas. Ir net baisu pagalvoti apie tai, kad ateis motentas, kai teks maitinimą nutraukti...
Man žindymas yra labai labai malonus
man labai svarbu paciai maitinti, pergyvenu kaskart ,kai neramus kad truksta pieno.
nesureiksminu as maitinimo kazkaip...tiesiog patogus dalykas.
Man tai labai malonu maitinti savo vaiką, visą gyvenimą apie tai svajojau.
Labai bijojau, kad nugrauš spenelius, tačiau prisipirkau visokių priemonių ir man jos padėjo... Patariu naudot Multi mam kopresus. super dalykas, bet jau reikia turėti gimdymo namuose.
Man zindymas - tik malonumas, jauciuosi labai gerai, zinau, kad pasiilgsiu situ artumo akimirku su savo vaiku
Aš pamatau žindančią mamą ir antro užsimanau
Be galo jaukus procesas. Man tai buvo ne tik maisto, bet ir meilės, šilumos, džiaugsmo perdavimas
man taip pat labai malonus sis procesas
pradzia turbut kaip ir daugeliui buvo skausminga,o dabar taip gera kai mazyle valgo ,tokia laiminga esu kad pati valgo
abi mergaites maitinau iki 1,6mėn.gaila kad reikėjo nutraukti. Tai ir malonumas,ir patogumas : virtuve visada kartu ir vaikelis neliks alkanas. malonumas, kai vaikelis prigludes prie tavęs jaučiasi saugus,ramus ,laimingas.
Man labai malonus procesas, kai maziuke valgo mano pieneli
man be galo malonus procesas,
nepakartojamas jausmas
kazin,ar gyvenimas gali suteikti dar didesni malonuma,nei vaikucio zindymas vien apie tai pagalvojus asaros byra |