Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktai į gimdymo įstaigą?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Savan
Sveikos,

Gal galite parašyti ar duoti kokią nuorodą apie tai, ką reikia pasiimti atėjus dienai X? ;D Gal turite patirties ir  rekomendacijų kur ką galima nusipirkti (geriau, pigiau, kokybiškiau)?

Ačiū!
RebekaG
1.Pasas, sodros knygele, nesciosios kortele.
2.Mamai: chalatas, slepetes (ir teciui, jei dalyvaus gimdyme), treningai (bent jau man prireike labiau nei chalato), spec. liemenele maitinimui.
3.Vaikui: kokios 3 poros sliauztu (cia su marskineliais), sauskelniu, kepuryte plona ir silta (parsivezimui), vilnones kojinytes ir koki vokeli parsivezimui.
4.Fotika
5.Negazuoto vandens
6.Vaistinele: tepaliuko speneliams ("germastan" arba "bepanten"), "Mikrolax" klizmute, vienk. nosiniu, dregnu serveteliu intymiai higienai, iklotu, iklotu i liemenele.
7.Muilo, dantu sepetelio ranksluoscio ir t.t.
8.Pinigu. Valdiskai epidurinis nuskausminimas lygtai apie 30lt, tecio lovadienis 10lt (kai kur ir tetis gali nakvoti).
9. Gali praversti ir zurnalas.
10.Mobiliakas (butinai)
11.Gera nuotaika ;D
12.Man dar praverte spec. spirale vandeniui uzvirti (arbatos pasidarydavau kada noriu)

P.S.Jei ka pamirsau papildysiu veliau
Ambro
2.Mamai: chalatas, slepetes (ir teciui, jei dalyvaus gimdyme), treningai (bent jau man prireike labiau nei chalato), spec. liemenele maitinimui.
3.Vaikui: kokios 3 poros sliauztu (cia su marskineliais), sauskelniu, kepuryte plona ir silta (parsivezimui), vilnones kojinytes ir koki vokeli parsivezimui.
4.Fotika
5.Negazuoto vandens
6.Vaistinele: tepaliuko speneliams ("germastan" arba "bepanten"), vienk. nosiniu, dregnu serveteliu intymiai higienai, iklotu, iklotu i liemenele.
8.Pinigu. Valdiskai epidurinis nuskausminimas lygtai apie 30lt, tecio lovadienis 10lt (kai kur ir tetis gali nakvoti).
10.Mobiliakas (butinai)
11.Gera nuotaika ;D
12.Man dar praverte spec. spirale vandeniui uzvirti (arbatos pasidarydavau kada noriu)

P.S.Jei ka pamirsau papildysiu veliau

Kai gimdziau "Krikscioniskuose gimdymo namuose", naujagimiui rubeliu nereikejo veztis. Viska dave. Todel reik issiaiskinti gimdymo namuose apie rubelius.
As dar veziausi sauskelniu poka, nes gulejom ilgiau del uzsitesusios geltos. Dovanotu "Libero" po 3 dienu mum jau pritruko wink.gif.

Is tepaliuku veziaus "Bepanthten" tepaliuka (ruzavos sp), "Pampers" dregnu serveteliu intymiai higienai. Iklotu neprireike, nes ten dave man palas naudojimui. Kai kur neturi termometru - reik pasiimt is namu.
Board
Ar nepamaciau ar nepaminejot iklotu po gimdymo (geriausiai spec tam skirtu) vaistinese ir vienetais parduoda. Jei gimdysi Tyzenhauzuose pasiimk 10Lt vyro chalatui, kaukei (gimdyme dalyvaut sterilius duoda), o vyro nakvojimas kainuoja: pirma naktis 24Lt, sekancios po 5Lt. Gimdymo paketo (jei siulys vaistinej) nepirk, nes daug kur ligonine duoda. As buvau i ligonine paemus dvejus naktinius marskinius, tai neprireike, nes ligonine dave, o savus buvo gaila istepliot.
Mums prireike 5 marskineli su sliauztinukais, nes ilgiau pragulejom ligoninej, butu dave bet savi mieliau. wink.gif
Sekmes
indreja
Man tie pogimdyminiai iklotai visai nepatiko. Turejau 2 dydziu-didesnius ir mazesnius.Nepasakyciau, kad labai gerai sugeria ir kazkokie nepatogus.Antra diena po gimdymo pradejau naudoti Allways Ultra Night.Keiciau daznai, bet buvo daug patogiau.
O jei jau pirksite pogimdyminius iklotus, gerai isigyti ir tinklines kelnaites, nes jie labai dideli.
Board
man tai tie iklotai buvo nepakeiciami, o kelnaites pirkau turgui didesnes siek tiek uz kelis litus (kad nebutu gaila po to ismest), ir nenusivylaiu. O always man nepadejo nes viskas pro krastus bego (jau po pusvalandzio). Sutinku jie ne is patogiausiu, bet man buvo geresni uz Always
Ir dar asmeninei higienai man patare naudot ne serveteles, o geriau po apsiprausimo apsisluostyt linine ar medvilnini palute (jeigu siuta buvo, ar bus)
indreja
Nepatiko tie iklotai man ir tiek. Pries mane gimde mano giminaite, tai ji net patare man tu iklotu nepirkti, bet as vistiek isigijau.Dar ir dabar namie metosi ;D. O del kelnaiciu, galima ir paprastas nusipirkti, bet reikes gerokai didesniu, nors tos tinklines irgi labai pigios ir isskalbti lengva, greit dziusta.
Siaip po gimdymo rekomenduojama naudoti nesintetines medziagas, nes gali alergizuoti, blogiau gyja siuvimai.
renax
;)as pasiklioviau Always ,tik daznai keist reik smile.gif Maitinanciai liemenele nepamirsk . Labai geras dar daiktas yra pieno surinkejai i liemenuka ,jokio vargo su speneliais neturejau smile.gif Serveteles vienkartines dregnos ,dabar nauji huges ranksluostukai jautriai odai atsirado puikus dalykas pirmom dienom ,ir mamai ir vaikui .Dar pasimk mini klizmute ,yra vaistinese spec toks daiktas vienom reik kitom ne ,bet super ,jei busi susiuta .
Šmigija
na man tie pogimdyviniai iklotai labai patiko, ten pluostas naturalesnis nei Allways. Kadangi gimdziau saltu metu laiku tai praverte sildytuvas, nes palatoj nebuvo labai jau silta, baisiai bijojau susalt krutine, dziaugiausi ir Bepanten kremuku.
Gosh
O as dar be visu cia isvardintu daiktu i ligonine turejau vestis gimdymo rinkini,pirkau vaistinej.Ten ieina:iklotai,nuskausminamieji,spaustukas virkstelei...
Dar pati sau buvau nusipirkus kelis pampersus po gimdymo uzsidet.Ir neapsirikau,kadangi kraujavau labai stipriai,tai nemanau kad Alwaysai butu padeje man,su pamperiais nors ramiai issimiegojau wink.gifO po to jau naudojau ir iklotus spec.po gimdymo ir Alwaysus.
Board
O gimdymo rinkiniu i kai kurias ligonines veztis nereikia, man viska ligoninej dave, taip kad is pradziu reik nuvaziuot ir issiaiskint, arba jei "is gatves" vaziuosi tai geriau aisku turet
hubba
BUTINAI nusipirk GARMASTAN tepaliuko krutinei, nes pirmom dienom labai nugrauzia, o jis labai geras nes galima ir nenuplauti, aisku gales ir paskui nupirkti bet geriau isimesk, be to jis labai gerai kai lupu kampai suskyla zodziu pravers smile.gif

o kas del iklotu tai turejau spec. abrisan'u nusipirkus, bet man kazkaip nepatogus jie buvo - keist reikai dazani o jie dideli tai jau geriau kokius normalius tik is didziausiu serijos.
spygle
pirmiausia issiaiskink ka tuose gimdymo namuose duoda, ko ne, jei zinoma zinai kur gimdysi. Nors dabar beveik visuose viska duoda, o gimdyt atvaziuodama neprisidek, nes jei kas kita diena vyras ar dar kas atves. Labiausiai prireike:

1. dokumentu (paso ir t.t.)
2. savo higienos reikmenu (as labai greitai po gimdymo atsitojau ir norejau praustis)
3. VILNONIU KOJINYCIU kudikeliui, jas uzmove vos gimus
4. Fotiko (vyras ka tik gimusia dukryte nufotografavo ir mane besiilsincia ant kamuolio- tikrai istorines nuotraukos musu seimai)
5. Slepeciu nemedzeginiu vyrui ir sau
6.negazuoto mineralinio ir maisto vyrui smile.gif

Jokiu naktiniu ar chalato neemiau ir nereikejo, nes kraujas liejosi laisvai tai savo viska buciau sutepusi smarkiai, iklotus turejau bet nenaudojau nes daug paluciu dave ir jos buvo vertingesnes, nes mano gydytoja vis norejo pamatyti kokios spalvos kraujas.

veliau prireike gorseto. Drabuzelius kudikeliui tik isvaziuojant apvilkau savo, sauskelnemis taip pat apdovanojo. Taip kad vertinga susizinoti ko reikia tuose gimdymo namuose i kuriuos vaziuoji.
Board
Dar patarciau paimt vilnones kojines sau (neatsimenu ar sakiau jau, tingiu skaityt  ;)) Tai va, po gimdymo (tik tik) ziauriai krete saltis ir mane isgelbejo siltos kojines, vis vien tas saltis krete, bet ne taip stipriai ;D
Noa
O kokioj vietoj ten tas saltis krato? Manes kazkaip niekas nekrate, buvau kojines isidejus, tai paskui ziurejau i jas ir galvojau - ir kam man, durnei, jos reikalingos???? Mat viska buvau isidejus kaip protingoj knygelej rekomenduoja (ten dar kazkodel rekomenduoja isidet sokolado plytele - taip ir nesupratau, ka su ja daryt - suest? Bet kazkaip gimdant apetitas neypatingas... Daktara pavaisint? Sutuoktiniui susert? Sesutei duot kaip kysi? Naujagimi masint, ties gera vieta tuo sokoladu mosuojant, kas jam butu akstinas greiciau list lauk? Bet tuo atveju gal geriau barskutis ;D ). Tai vat, buvo ten parasyta - kojines, tai ir isisdejau kojines... Bet nepanaudojau. Gal del to, kad lauke tuo metu buvo +28. Jeigu vesiau, gal ir reikia ????
Board
As kai gimdziau buvo +25 gallaipsniai, bet tik isstumus, mane is kart pradejo nerealiai krest saltis, ir as laaaaabai apsidziaugiau kad turejau kojines
Norge
As dar rekomenduociau pasiimti toki purskiama antiseptini skysti, kuris pagreitina zaizdu gijima, dezinfekuoja. Nepamenu, kaip vadinasi, toks baltas buteliukas, pirkau Eurovaistinej. Labai gerai padeda, jei buvo kirpimas. Po kiekvieno ejimo i tualeta ir dusa purskaliojau ta siule. Gal del to, gal ir ne - labi greit viskas sugijo, buvo neskausminga. Ne taip, kaip su po pirmo gimdymo, kai tik vandeni su muilu ir zelionka turejau biggrin.gif , ir gijo ilgai, ir skaudejo...

P.s. Stai grizau is Euro vaistines. Tie vaistai- "Octenisept", zaizdu dezinfekavimo tirpalas, antiseptikas, skatinantis zaizdu sugijima, nesukeliantis skausmo, bespalvis. 12.36 lt.
Elvita
Jeigu kartais gimdydama plystum arba tektu kirpti tarpviete, tai yra nepakartojamos zvakutes "Olfen-100", greiciau gyja tarpviete ir nejauti jokio skausmo. Kai tik pradeda vel skaudeti, isidedi ir ramu. Man gydytoja rekomendavi ir visai nesigailiu kad jas naudojau.
Taurė
as va turiu klausima del tokiu tinkliniu kelnaiciu ? ar jos praktiskos ? ir kiek ju reiketu tureti su savimi ? kolkas 3 turiu, bet jei reik galiu ir dar tiek, tik nezinau ar verta  :smile.gif
Elvita
Sias kelnaites parduoda vaistinese, bet yra vienas minusas, girdejau, kad jei gimdai su cezariu, ju negalima muveti, nes negyja pjuvis. Beje, drauge taip pat jas turejo ir buvo tik kelias valandas, nes sake, kad zymiai geriau su trikotazinem kelnaitem, nei su tom.
Beje, as ju neturejau, paketus normaliai laike ir paprastos.
Taurė
Elvita, tikrai nezinau, kodel turetu del tu kelnaiciu negyti pjuvis  ??? juk ju net juosmuo toks lasivasneis nei bet kokiu paprastu kelnaiciu  :smile.gif as jau matavausi jas, nu tirkai super daiktas, tik gal va skiriasi ju kokybe tada ? nes tikrai neusprantu, kaip jos gali stabdyti pjuvio gyjima ??? ???
Elvita
Taure, nezinau, gal pas jus jos kitokios. Bet sakau, medikai neleido ju deveti, bent jau Panevezio.  Ir siaip nesu girdejus, kad jomis butu kazkas labai susizavejes, kas turejo, visos teige, kad bereikalingas pinigu ismetimas.
Sakau, kitu nuomone, as pati ju net nepirkau.
Gudra
Yra toks Traumel tepalas skatinantis zaidu gijima. Irgi labai tinka po kirpimu-siuvimu. Ir apskritai bet kokiems tokio tipo suzalojimams.
lulu
Mano patirtis dar labai "šviežia" dar nesenai pati kroviausi pilnus maišus  ;D dabar iš to tik juokas ima.
Reikėtų pasiimti įprastus higienos reikmenis: muilą, dantų šepetuką, pastą. Aš įsimečiau ir šampūno, bet buvau taip nusilpusi po gimdymo, kad tikrai mažiausiai rūpėjo pasiriebalavę plaukai. Gerai turėti ir savo naktinukus, nors 1parą gulėjau su ligoninės, bet juk po gimdymo palieka su tais pačiais (gali įsivaizduoti į ką jie panašūs  :-/) Chalato gali neimt, nes daugiausia laiko praleisi lovoje, beto dabar taip karšta, kad net su naktiniais suprakaituoji. Dėl paketų po gimdymo išsiaiškink ar leidžia juos naudoti ten, kur gimdysi, kad nebūtų pinigai išmesti į balą. Pvz Mažylyje jie netoleruojami  >:( slaugutės l. pasipiktinę burbėdavo kodėl nenaudoju palų. Gali pasiimt ką nors lengvo užkąst, nors aš į maistą net pažvelgt dėl įtampos negalėjau. Aišku nepamiršk vaiko rūbelių, pampersų, drėgnų servetėlių ir fotoaparato. Svarbiausia nepalik namie geros nuotaikos ir įsitikinimo, kad viskas baigsis lengvai ir laimingai. 8)
Taurė
tai va, tos tinklines kelnaites buvo nepamainomas dalykas man ir ligonineje ir namie kuri laika  ;)
Meka
pasidariau Jūsų pokalbių santrauką ;D, gal dar kam prireiks  ;)
2.Mamai: chalatas, slepetes (ir teciui nemedzeginiu, jei dalyvaus gimdyme), treningai arba chalatas, spec. liemenele maitinimui. Vilnonių kojinyčių, veliau prireike gorseto.
4.Fotika
5.Negazuoto vandens ir maisto vyrui  
6.Vaistinele: tepaliuko speneliams ("germastan" arba "Bepanthten"), "Mikrolax" klizmute, vienk. nosiniu, dregnu serveteliu intymiai higienai, iklotu, iklotu i liemenele. Kai kur neturi termometru - reik pasiimt is namu. iklotu po gimdymo (geriausiai spec tam skirtu) vaistinese ir vienetais parduoda. dabar nauji huges ranksluostukai jautriai odai atsirado puikus dalykas pirmom dienom ,ir mamai ir vaikui. vaistai- Octenisept, zaizdu dezinfekavimo tirpalas, antiseptikas, skatinantis zaizdu sugijima, nesukeliantis skausmo, bespalvis. 12.36 lt.
8.Pinigu. Valdiskai epidurinis nuskausminimas lygtai apie 30lt, tecio lovadienis 10lt (kai kur ir tetis gali nakvoti). Jei gimdysi Tyzenhauzuose pasiimk 10Lt vyro chalatui, kaukei (gimdyme dalyvaut sterilius duoda), o vyro nakvojimas kainuoja: pirma naktis 24Lt, sekancios po 5Lt. Gimdymo paketo (jei siulys vaistinej) nepirk, nes daug kur ligonine duoda..
10.Mobiliakas (butinai)
11.Gera nuotaika  

Patarciau daug neprisipirkti sliauztu 56dydzio, nes isaugs per 2-3sav. Bodzius is karto gali pirkti 62dydzio (su sauskelnem bus kaip tik, o rankoves paraitosi). T.p. siulyciau marskinelius pirkti 62d., ypac tuos, kur per galva dedasi (lengviau aprengti, o galvyte nestabili, rankos dreba    ). Nepirk marskineliu, kur nugaroj susisega. Sliauztai geriau, kad susisegtu su sponkutem, nes sagos atsisegineja. Patogu, kai sliauztai atsisega klyne (pampersui keisti)
Akvija
Sveikos.
Man tai gydytoja davė sąrašiuką tokį, gal kuriai pravers ;DRekomenduojamų prekių sąrašas
Nėščioms
1. Polivitaminų kompleksas
2. Diržas arba korsetas nėščiosioms
3. Liemenėlė nėščiosioms (arba medvilninė su plačiom petnešėlėmis)
4. Ortopedinės pėdkelnės
5. Kremas krūtims, šonams ir pilvui stangrinti
6. Medvilninės kelnaitės (geriau su pailgintomis apyšlaunėmis)
Gimdyvei ir naujagimiui
1. Naktiniai marškinėliai medvilniniai trumpi, 2vnt.
2. Šlepetės
3. Puskojinės
4. Frotinis arba medvilninis chalatas
5. Vilnonės kojinės gimdyvei
6. Kelnaitės su pailgintomis apyšlaunėmis (2vnt.)
7. Įklotai suaugusiems nelaikantiems šlapimo (10vnt.)
8. Įklotai “Always ultra night” (10vnt.)
9. Elastinės kelnaitės-korsetas (nebūtinas)
10. Liemenėlė skirta maitinančioms arba su atsegamomis petnešėlėmis (3vnt.)
11. Įklotai į liemenėlę “Nukas” (30 vnt.)
12. Kremas pilvo ir krūtų odai stangrinti
13. Popieriniai rankšluosčiai (1 rulonas)
14. Sauskelnės 10 vnt. (Huggies Air dry 3-6 kg.)
15. Apatiniai marškinėliai (geriau tipo “body” susegami apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.)
16. Viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.)
17. Šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (2 vnt.)
18. Drėgnos servetėlės “Pampers” arba “Nivea” užpakaliukui nuvalyti
19. Plona ir storesnė kepuraitės
20. Šiltas kombinezonas geriau su kapišonu
21. Flaneliniai vystyklai 3-4 vnt.
22. Šilta antklodė
23. Vokelis kūdikiui
24. Drėgnos servetėlės rankom nusivalyti (1 pok.)
25. Asmens higienos priemonės (šukos, dantų šepetukas, dantų pasta, tualetinis popierius, rankšluostis)
26. Vienkartinis skustuvas, 2 vnt.
27. Vienkartinė klizma MICROLAX, 2vnt.
28. Vaistas vidurių užkietėjimui gydyti FORLAX, 2 dozės

Brooke
pasidariau Jūsų pokalbių santrauką ;D, gal dar kam prireiks  wink.gif

Paskutiniaja galima ir pamirsti. I manaja net nezvilgtelejo.. Kaskart, ko reikdavo, ateidavo ir klausdavo..

2.Mamai: chalatas, slepetes (ir teciui nemedzeginiu, jei dalyvaus gimdyme), treningai arba chalatas, spec. liemenele maitinimui. Vilnonių kojinyčių, veliau prireike gorseto.

Kojiniu pasiimkit pora poru! Siltu, ta prasme, ne paprastu, cia ir taip aisku, kad ju daugiau reik.. As trejas per 3 dienas sudorojau.. Tai kraujo lasiukas nulasa, tai virs bide besimakaluodama vandeniu aptaskai..

Vietoj sliauztu patarciau kelnyciu ir megztuku pasiimt, nes ypac jei vaikas pirmas, labai jau nelengva su juo pirmom dienom susitvarkyt.. Asmeniskai, pirma syki, sauskelnes apie puse valandos keiciau ;D.. Kol suvaldai lialkos kojas, kad nesimataruotu, kol uzsegioji pamperinius, tiksliai, pagal instrukcija, kol sukisi mazaji atgal i sliauztus.. Siaubai baubai.. ohmy.gif.. O dar baisu judint toki maza padara.. A kelnes raz dva i gotova wink.gif Belieka megztala uzdet (patartina uzsegamas priekyj, nes per galva irgi baisu maut, o dar ir mazuliui nepatiks, garantuoju wink.gif..).

4.Fotika

Batareikas patikrinkit ;D! Mes isvaziavom be ju..sad.gif..

6.<..> iklotu po gimdymo (geriausiai spec tam skirtu) vaistinese ir vienetais parduoda. <..>

Tik neprisipirkit per daug!!! Pilnai uzteks 10 wink.gif Mirtinai nenukraujuosit, veliau ir "Ultra Night'u" uzteks wink.gif

<..>dabar nauji huges ranksluostukai jautriai odai atsirado puikus dalykas pirmom dienom ,ir mamai ir vaikui.<..>

Tik as ju dideliuose pokuose nemaciau kazkodel :-/.. O tos dideliuose labai siurkscios, kazkokios popierines.. Mano mazgei visa ruryte nuo ju isbere.. sad.gif.. Geriau "Pampers" pirkt, jos visada svelnios.

Muilas vaikiskas patartina. Ir be muilo ten pakankamai skaudes wink.gif O ranksluosciu dvieju reik, nes lankytojams dazniausiai nebuna pakabinto, o tuo paciu duot sluostytis negerai- bakterijos ir visa kita..

8.Pinigu. Valdiskai epidurinis nuskausminimas lygtai apie 30lt, tecio lovadienis 10lt (kai kur ir tetis gali nakvoti). Jei gimdysi Tyzenhauzuose pasiimk 10Lt vyro chalatui, kaukei (gimdyme dalyvaut sterilius duoda), o vyro nakvojimas kainuoja: pirma naktis 24Lt, sekancios po 5Lt. Gimdymo paketo (jei siulys vaistinej) nepirk, nes daug kur ligonine duoda..

Mums gimdymo paketo neprireike [smiley=ne.gif], o jei ir butu reikeje, salia vaistine buvo, taip kad nera reikalo temptis wink.gif Epiduro nedare, tai nezinau, bet pirkom pora ringerio (jei reiks- pasakys, is anksto nebutina..).. Po 4lt. panasiai.. Chalatas, kauke ir visi kiti velniai- 6 ar 7lt., tiksliai nepamenu..
Tecio nakvyne- pirma nakti 24, vliau, atrodo, su nuolaida..
Cia Tyzenhauzuose.
Beje, jei kas lankys, reikes lito bachilams (tokie maiseliai ant batu).. wink.gif

Man nepraverte- visa laisva laika pramiegojau. Cia nebent kas gimdys, kur vaikai atskirai nuo mamu buna, tada gal taip..

10.Mobiliakas (butinai)

Nebutinai wink.gif Tik jei nori wink.gif Ir nepamirskit saskaitos pasipildyt wink.gif

Patarciau daug neprisipirkti sliauztu 56dydzio, nes isaugs per 2-3sav. Bodzius is karto gali pirkti 62dydzio (su sauskelnem bus kaip tik, o rankoves paraitosi). T.p. siulyciau marskinelius pirkti 62d., ypac tuos, kur per galva dedasi (lengviau aprengti, o galvyte nestabili, rankos dreba    ). Nepirk marskineliu, kur nugaroj susisega. Sliauztai geriau, kad susisegtu su sponkutem, nes sagos atsisegineja. Patogu, kai sliauztai atsisega klyne (pampersui keisti)

Apie sliauztus jau kalbejau :smile.gif..
O siaip dar indu (lekste, puodelis, saukstas, peilis, sakute, saukstelis) pasiimkit, nes daug kur nera..
Meka

O man darys Cezarį, žinau kad reiks pagulėt savaitėlę tai ir prisikroviau. Pusę reiks išimt gal, bet svarbu į vieną vietą sudėt, nes kai paprašai vyro ką nors atvežt  tai amžinai ne taip supranta.  laugh.gif

as manau kad tik pacius butiniausius susidet i ligonine o kitus tai i viena kruvele kad reikalui esant vyras rastu. kai teko gulet ligoninenj tai prakalbejom su vyru gal valanda kol jis man reikalingus daiktus atveze ;D. taip kad geriau jau jiems sudet i kruva ir tai bus problemu ;D ;D, bent jau maniskiam wink.gif
mima
Norejau paklausti tu kurios gimde Tyzenchauzuose neseniai.
Ko ten reikia ypac.
Gimdziau pries septyneius metus ten pat, manau, kad daug kas pasikeite.
1. Ar reikia savo drabuziu ir drabuzeliu vaikui , paluciu ir sauskelniu (anksciau nereikejo)
2. Ar tebeduoda tas zaliasas palas po gimdymo ir t.t.
3. Ar ten palatose nera salta, juk ziema smile.gif
4. Kaip su tuo chalatu ir tapkem vyrui (tada dave ir taip).
Pasidalinkit savo ispudziais is tos istaigos, please smile.gif
Brooke
QUOTE (mima @ 2004 02 03, 10:07)
Norejau paklausti tu kurios gimde Tyzenchauzuose neseniai.
Ko ten reikia ypac.
Gimdziau pries septyneius metus ten pat, manau, kad daug kas pasikeite.
1. Ar reikia savo drabuziu ir drabuzeliu vaikui , paluciu ir sauskelniu (anksciau nereikejo)
2. Ar tebeduoda tas zaliasas palas po gimdymo ir t.t.
3. Ar ten palatose nera salta, juk ziema smile.gif
4. Kaip su tuo chalatu ir tapkem vyrui (tada dave ir taip).
Pasidalinkit savo ispudziais is tos istaigos, please smile.gif

Drabuželius geriau turėk savo, nes ten pas juos ryškus trūkumas, kaip supratau.. Kojinaites vilnones butinai!
Palas visdar duoda.
Chalatą, tapkes ir visus kitus gimdymo stebejimui reikalingus dalykelius teks pirkti, taigi, turėk bent 15 lt su savim unsure.gif.. Jei vyras norės nakvot, pirmą naktį 25 ar 27lt. reiks mokėt. Atrą, lygtais pigiau..
Migele
O visokius vatinius pagaliukus, tamponelius vaikelio bambutes, ausyciu valymui reikia pasiimti i gimdymo namus ar ten jau tokius dalykelius duoda?
Juku
as gimdziau Antakalnio klinikose, tai ten nieko neduoda-nei muilo, nei sauskelniu (kita diena atnese Libero reklamini paketeli tik), nekalbu jau apie dregnas serveteles ar kitas leliuko priemones, net vystyklo ant vystymo stalo pasitiesti. Del vaikucio, tai bent jau ten grieztai prisake niekuo uzpakaliuko netepti, kaskart su muilu po kranu plauti. Ka gi, durna buvau, ta odele tokia glezna ir plona, grizom namo raudona sikna sad.gif
cadute
O ar reikia įsimesti buteliuką pienui? Be to, patarkit mamos, kokios firmos ir kokius buteliukus geriausia pirkti, kad būtų gerti ir pienui laikyti, ir kad vaikutis per daug oro neprigaudytų? (NUK'o, AVENT ar dar kt.?)
mažulka
QUOTE (cadute @ 2004 04 09, 11:05)
O ar reikia įsimesti buteliuką pienui? Be to, patarkit mamos, kokios firmos ir kokius buteliukus geriausia pirkti, kad būtų gerti ir pienui laikyti, ir kad vaikutis per daug oro neprigaudytų? (NUK'o, AVENT ar dar kt.?)

Buteliuko vežtis nereikia, jei reikės turės ligoninėje. O dėl buteliuko gerumo, tai čia ne nuo buteliuko priklauso, o nuo žinduko. Jei žindukas prastesnis, tai vaikas ir oro pritrauks. Šiaip, daug kas mano, kad "Avent" firmos buteliukai geri. Kol nepabandysi, tol nesužinosi. biggrin.gif
san
kazkas tai minejo, kad verta isideti kokiu ciulpiamu saldainiu troskuliui numalsinti. gal galite parekomenduoti kokiu (nes siaip saldus saldainiai tai tik didina ta troskuli), gal cia tinka kokie diabetikams skirti variantai?

o kazi, ka rekomenduotumete isideti uzkasti mamai jau po gimdymo?
mažulka
QUOTE (san @ 2004 04 17, 10:06)
kazkas tai minejo, kad verta isideti kokiu ciulpiamu saldainiu troskuliui numalsinti. gal galite parekomenduoti kokiu (nes siaip saldus saldainiai tai tik didina ta troskuli), gal cia tinka kokie diabetikams skirti variantai?

o kazi, ka rekomenduotumete isideti uzkasti mamai jau po gimdymo?

Dėl saldainių tai nežinau, nes jie visi man labai saldūs. Gal tiktų negazuotas mineralinis vanduo? Gurkšnojant nedideliais gurkšneliais, labai padeda.

Po gimdymo tiktų lengvesnis maistas. Man asmeniškai, tokiu atveju, idealiausias variantas - vištienos buljonas(tikras, o ne iš pakelių). Dar gerai jogurtas(bet nepadauginti). wink.gif
ragnez
QUOTE (mažulka @ 2004 04 17, 23:17)

Po gimdymo tiktų lengvesnis maistas. Man asmeniškai, tokiu atveju, idealiausias variantas - vištienos buljonas(tikras, o ne iš pakelių). Dar gerai jogurtas(bet nepadauginti). wink.gif

na, jogurto man neonatologas VGN patare po gimdymo nevalgyti, nes gali alergizuoti vaikuti...
mažulka
QUOTE (ragnez @ 2004 05 30, 10:43)
QUOTE (mažulka @ 2004 04 17, 23:17)

na, jogurto man neonatologas VGN patare po gimdymo nevalgyti, nes gali alergizuoti vaikuti...

Nuo natūralaus jogurto(be priedų), tikrai neturėtų alergizuoti. wink.gif
Ambro
Chilli saraselis

Ką pasiimti į gimdymą:

1. Dokumentai (Pasas, SoDros knygelė, nėščiosios kortelė)
2. Higienos priemonės (šampūnas, dantų šepetėlis, pasta, tualet.popierius, muilas, rankšluostis, įklotai po gimdymo “Abrisan” ar pan.(3dydžių po5), paprasti naktiniai paketai, vienkart.triusikėliai, veido kremas, drėgnos servetėlės intymiai higienai(labai gerai,jei susiūna..) ,vienkart.nosinės, drėgnos servetėlės lėlytės šikniukui, pampersų pokas)
3. Drabužiai sau (naktinukai su atsegamu priekiu, chalatas, triusikėliai, šlepetės guminės(į dušą), šlepetės medžiaginės, pora liemenėlių maitinimui+įklotukai į jas, korsetas po gimdymo(nebūtinai,bet aš kadangi turiu,tai pasiimsiu))
4. Tėtukui (šlepetės, maistas)
5. Negazuotas mineralinis+vata(labai reiktų,nes sako,kad burna džiūsta ir lūpos trūkinėja,tai suvilgyti vyras gali,kad nestovėtų šalia kaip asilėlisJ)
6. Fotikas
7. Tepaliukas “Bepanthen” rožinis, tepaliukas “Octenisept” jei plyštų ar kirptų,skatinantis gyjimą(apie 12lt)
8. Mobiliakas+pakrovėjas
9. PINIGAI
10. Termometras
11. Drabužėliai lėlytei (vilnonės kojinytės, kepurytė plona,storesnė, siaustinukai(2vnt.), šliaužtinukai(3vnt.),marškinėliai su pirštinytėm(2vnt.), drabužėliai parsivežimui, adijaliukas suvynioti)
12. Soskė
13. Žurnalai

Kraitelis:
Miegojimui:
1. Lopšys (iki 3 mėn.)
2. Lovytė+apsaugos
3. Čiužinys (kokosinis)
4. Kaldrytė, pagalvėlė, paklodė
5. Užvalkalai patalynei
+ 6. Adijaliukas vilnonis
7. Prisukama muzikinė karuselė (negarsi)virš lovelės(nebūtina,bet raminančiai veikia lėlytes, kaip pakaitalas labai liuks koks CD relaksacinis,tada lelka geriau žindaJ)

Maudymui:
1. Muiliukas “Tindi”mėlynas(nes be kvapo ir tinka alergiškiems leliams)
2. Vonelė
3. Termometras vandeniui
4. Kempinė
5. Rankšluostis
6. Ausų krapštukai
7. Žirklutės
8. Kremas (nuo 3 mėn.)
9. Šampūnas (nuo 6 mėn.)
10. Skystas prausiklis (Sebamed)

Maitinimui:
1. Buteliukas
2. Soskė
3. Merliukas
4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.)
5. Seilinukas
6. Maisto šildytuvas
7. Šepetys buteliukams plauti
8. Pankolio arbatėlė nuo pilvuko pūtimo (Hipp)
? 9. Pientraukis

Išvykoms:
1. Vežimėlis
2. Krepšys vaiko reikmenims
3. Šiltas kombinezonas
4. Šalikas, kepurytė šilta
5. Pirštinės
6. Šiltos kojinytės
? 7. Autokėdutė

Higienos priemonės:
1. Pampersai mažiausio dydžio
2. Drėgnos servetėlės
3. Kremas arba pudra nuo iššutimų
4. Šukytės+šepetukas
5. Jūros druskos tirpalas “Humer”
6. Klijuotės
7. Aliejukas (Sebamed)
8. Pompytė nosytei
9. Kalio permanganatas?
10. Vitaminas D?
11. Spiritas,žaluma
12. Termometras paprastas
13. Merlinės palutės + nosinaitės
14. Palutės flanelinės, medvilninės (vystymui)
15. Pipetė
16. Vatos tamponėliai
17. Skalbimo milteliai (Neutral/Surcare/Ringuva/Bobas)

Drabužiukai:
2 megztukai,
2 medviln.plonos kepurytės,
2 šiltos kepurytės,
plonesnės kojinytės,
marškinėliai+šliaužtai(4vnt.),
apatiniai marškinėliai(2-3vnt.)
body trumpom rankovėm(3vnt.)
Lotynė
Busimos mamytes, tik nepersistenkit!
Pati gimdžiau vasario 25d. Skaičiau viską kas tik įmanoma ko reik ligoninėje, dariausi sąrašiuką ir t.t.
Patikėkit manim nieko ten tokio nereik, bent jau pirmą dieną.
Mano patarimas:
Reik turėti su savim pasą, sodros knygutę, nėščiosios lapą.
Dušo reikmenis ir dantų šepetėlį su pasta bei rankšluostį.
Jei leis vaikščioti sąrėmių metu tai chalatą ir šlepetes.
Iš kart po gimdymo duos, tiksliau po tavim pakiš vienkartinę paklodę su įklotu. Vėliau tau reiks įklotų po gimdymo ir vienkartinių kelnaičių arba tokių kurių negaila, nes kraujuosi ohoho.
Turėk pižamą arba naktinius prasegamus priekyje, vaikutį lengviau maitinti. Garmastan tepaliuką speneliams nes po kelių dienų skaudės.
Vaikučiui pampersų ir rūbelių, nes ligoninės labai jau nepatogūs.
Vos nepamiršau - stalo įrankius ir puodelį.
Turėk mineralinio vandens tik negazuoto, bet čia jau vėliau.
Paskutinę dieną vyras atveš rūbus pasiimt iš ligoninės. Atrodo viskas.
Jei gimdysi Antakalnyje nei šokolado nei pinigėlių seselėms gali neduoti, nepadės.
FOTIKAS
Vilyte
Mielos moterytes,
Perskaiciau visu komentarus ir neaptikau vieno gan svarbaus dalykelio (o gal tik man vienai atrodo, kad svarbus). Kai gimdziau 1999 m. Antakalnyje, man patare atsivezti toki purskima Pantenol (putos): siaip jis nuo nudegimu ir ivairiom zaizdoms gydyti, taciau labai praverte po susiuvimu. proceduriniame nudezinfekuodavo ir uzpurksdavo. Tai taip gera budavo - visai neperstedavo. thumbup.gif Idomu, ar dabar toki naudoja???

Ir tais metais, atsimenu, jokiu drabuzeliu vaikiukui, nei sauskelniu nereikejo veztis. Buvo duodama pakankamai valdisku, o vietoj sauskelniu naudojom palutes. Idomu, kaip dabar? Atsiliepkite neseniai gimdziusios Antakalnyje !!! biggrin.gif
happy
QUOTE (smulkute @ 2004 07 21, 16:41)
Kiek mazdaug reikia pasiimti vienkartiniu iklotu i liemenele?
O kaip steriliai ideti isvirinta soske? Buteliuka su savimi irgi imti?

I liemenele iklotu tai pasiimk kokia 10 vnt.
Soske-kam ji? tik gimusiam visai jos nereikia..Mazius daugiau miegos nei bliaus,
o jei ka tai yra mamos papas
Buteliukas-tai juk mamos gal savo pienuku maitinsit..tai buteliuko nereikia,
o be to jei ko labai jau prireiks visada galima vyra pasiust, kad atveztu ar nupiktu
happy
QUOTE (smulkute @ 2004 07 21, 16:58)
Kaip tik uzklausiai apie slepetes rugpjutinukiu temoj rolleyes.gif . Bet ir cia paklausiu tongue.gif : kokio dydzio pirkt slepetes jei kojos siaubingai istinusios: ta dydi, kuri viuomet nesiojau, ta kuri dabar (t.y. 3 dydziais didesni) ar rinktis vidurini varianta?

O vyrui reikia vienkartiniu rubu i VGN?

KMUK vyrui tik apave sterilius maisus ant koju, daugiau nieko
nevilko ir nereikejo.
Tapkes-pasiimk vyro, tada tikrai tiks, madu ten vistiek nieks neziuri..
viltele
Man soske labai praverte thumbup.gif Kaimyne soskes neturejo, tai vaikas papa uz soske laike...nemigo naktys jai buvo... sad.gif Be to, mano spenelius is kart sunus apgrauze, tai ir antspeniai labai pagelbejo rolleyes.gif
Board
vienkartiniu idekliuku i liemenele gali prireikt daugiau, nes trecia -ketvirta diena po gimdymo krutys plysta tiesiog nuo pieno. Man begdavo tiek kad po valandos budavo kiaurai permirkes, ten turbut tik ranksluostis butu padejes.

VGN vyrui parduoda (apie 10Lt) visa vienkartiniu rubu komplekta gimdymui, kuri turi apsivilkt jei dalyvauja gimdyme. Veliau jokiu papildomu nereik. Sv.Jokubo ligoninej anksciau tai ir eidami lankyt zmones turejo pirkt tuos maisus ant koju.
Astyte
Ranksluoscius kelis, viena kunui,kita rankoms. Mums irgi reikejo soskiuko, bet jo neturejom, plius ligonineje nebuvo. Del virinimo. Man neteko prasyti, bet mano palatos kaimynei labai ilgai virinta vandeni nese, kol pati nejo reikalauti rolleyes.gif
SIDDIQA
Sveikos, busimos ir esamos mamytes!

As kaip visada paveluotai rasau..... unsure.gif laugh.gif
I ligonine veztis tasytes dar nesusidejau, bet planuoju pasiimti tokius dalykus:
1. Pasa ir nesciosios knyga.
2. Del saves: paketus pogimdyvinius, tinklines kelnaites, paprastas kelnaites, iklotus krutims, dantu sepeteli, pasta, kazka apsirengti gimdymo metu, na, ir kokia knyga. Na, sukas, foto aparata.
3. Kudikeliui: kelis pampersus, kelis body, kelis sliauztukus, kepuryte, batukus, kaldryte ar dekuti mazyliui susukti, ir dregnu serveteliu.

Norejau pasiimti paluciu, kad naturaliau butu, bet paskui pagalvojau, kad nebus kur skalbti, tai grizus tik namo pardesiu palutes naudoti. Ligoninej issiversim su pampersais.

Na, ir soskutes bei buteliuku irgi neimsiu, nes mums midwife prisake krutimi maitinti kudikeli, tai tegu mokosi... sake, jeigu reiktu, tai duos buteliuka... ar soskute...

O daugiau nieko nezadu imti, nes kiek zinau dar duos 2 dovaneliu pakeltus: viena - gimdymui, o kita - po gimdymo.... Tai manau uzteks mums visko, juo labiau kad zinau, jog tik viena diena palaiko toje ligonineje, del to nesinori visko prisiimti....
~♥KaipTaiKaip♥~
Nu as kaip visada neisprusus, neismanele ir t.t. blush-anim-cl.gif Nu bet man atleidziama, nes gimdau pirma karta biggrin.gif Taigi noriu paklausti kas do daiktas tos tinklines kelnaites??????? Buna paprastos, kokios nors sexy, bet tinkliniu tai nemacius ir kaip supratau jos vaistinej parduodamos. Paaiskinkit man kas nors nevekslai biggrin.gif
jolitav
Tai tokios besitampancios kelnaites, sortuku tipo. Parsiduoda vaistinese Tena firmos. Tiesiog i jas telpa dideli pogimdyviniai iklotai. Siaip jos skirtos slapimo nelaikantiems.
Paprasyk, kad parodytu vaistineje. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.