Pritariu - Lera tikrai draugiškai ir maloniai parašė
turbut tokie patarimai yra ne šeip sau reiškia kažkam padejo,turejo itakos paprasčiausei turejau 2 pažistamas poras vieni ju nesulauke vaikiuko 10 matu kiti 7,ir butent tas jus ižeidžiantis atsipalaidavimas ir "užsimiršimas"padejo todel yra realus žmones su realiom istorijom..
QUOTE(lera @ 2007 08 07, 16:43) man asmeniškai,lb padeda vanduo masažai,tie su alejais,(kur nuo galvos iki pirštu galiuku išmasažuoja)tad apamiršti viska pasaulyje,gali bandit net žoliniu raminamuju pagert,jeigu yra galimibe išvikt kurnors svetur ar bent i musu kurortus... aha, masazas turetu but gerai, reiks isbandyt. As tai va irgi ruosiuosi atostogauti, na dar pradejau sprotuoti (nors nezianu ar gerai, bet gal nekenks) ir dar girdejau kad jonazoliu arbata gerai veikia kaip antidepresantas, ir melisu ramina QUOTE(Daiva @ 2007 08 07, 16:45) Pritariu - Lera tikrai draugiškai ir maloniai parašė žinot turiu laaabai daug bedu ir problemu,tiek sveikatos tiek kitu bet išmokau "nesužveret,neišsilet ant žmoniu Papildyta: jonažoles negerk jei ketini QUOTE(lera @ 2007 08 07, 16:53) jonažoles negerk jei ketini ok zinosiu. Na siaip as jau nebesu labai isitempusi, tai gal ir nereikia papildomu preparatu. Uzteks atostogu! QUOTE(lera @ 2007 08 07, 16:53) žinot turiu laaabai daug bedu ir problemu,tiek sveikatos tiek kitu bet išmokau "nesužveret,neišsilet ant žmoniu leta, atsiprašau, kad jautriai sureagavau į tavo patarimus, tiesiog jeigu padėtų atsipalaidavimas ir karštos vonios - šitas skyrelis tikrai neegzistuotų. QUOTE(lera @ 2007 08 07, 16:47) turbut tokie patarimai yra ne šeip sau reiškia kažkam padejo,turejo itakos paprasčiausei turejau 2 pažistamas poras vieni ju nesulauke vaikiuko 10 matu kiti 7,ir butent tas jus ižeidžiantis atsipalaidavimas ir "užsimiršimas"padejo todel yra realus žmones su realiom istorijom.. o gal jie tik sakė tau, kad atsipalaidavimas padėjo, gal ištikrųjų daug ką nuveikė, kad susilauktų leliuko, pvz. aš savo bėdas nevisiems pasakojau ir kad pastojau po dirbtinio apvaisinimo nevisi žino, matyt galvoja, kad atsipalaidavau QUOTE(paiduke @ 2007 08 07, 20:12) o gal jie tik sakė tau, kad atsipalaidavimas padėjo, gal ištikrųjų daug ką nuveikė, kad susilauktų leliuko, pvz. aš savo bėdas nevisiems pasakojau ir kad pastojau po dirbtinio apvaisinimo nevisi žino, matyt galvoja, kad atsipalaidavau Pritariu tau , Paiduke. Jei aš pastočiau tai tikrai niekam nepasakosiu, kad dariau IVF, sakysiu kad labai buvau atsipalaidavus ir pastojau.
Nu bet rimtai merginos, kai paskaitau kartais tai toks jausmas, kad priešinatės ir draskotės ne ten kur reikia
QUOTE(lera @ 2007 08 07, 17:53) žinot turiu laaabai daug bedu ir problemu,tiek sveikatos tiek kitu bet išmokau "nesužveret,neišsilet ant žmoniu Papildyta: jonažoles negerk jei ketini Sveiki QUOTE(paiduke @ 2007 08 07, 19:12) o gal jie tik sakė tau, kad atsipalaidavimas padėjo, gal ištikrųjų daug ką nuveikė, kad susilauktų leliuko, pvz. aš savo bėdas nevisiems pasakojau ir kad pastojau po dirbtinio apvaisinimo nevisi žino, matyt galvoja, kad atsipalaidavau Aš irgi tą patį pagalvojau. Netikiu jokiais atsipalaidavimais po tiek metų. Aga, šiaip, aišku, nieko blogo Lera nepasakė, bet pagalvok, kaip skambėtų laimingai ištekėjusios moters patarimai vienišų mamų išgyvenančių skausmingas skyrybas temoje, ar gerai uždirbančios verslininkės be vaikų patarimai daugiavaikėms mamoms auklėjimo temoje... Taip, jos irgi moterys, taip turi draugių/pažįstamų/ tt. kurios tai išgyveno, bet... Na ne vietoj žmogus pasisakė...
Nu kodėl ne vietoj, papasakojo kaip buvo, kaip ji girdėjo, aš irgi esu girdėjus ne vieną tokį pasakojimą. Ir tu galvok ką nori, kas padėjo, atsipalaidavimas, Dievas ar dar kas nors kitas po 12 metų. Viena pora įsivaikinimo dokumentus tvarkė, vaikus jau globojo 3 ir pastojo su dvyniais. Ir tikrai nieko nedarė.
Yra kaip yra, juk neliepia galvą į sieną daužyt, o jūs kaip sakoma "šokat ant ragų". Ir dažnai tai pastebiu, kad kaip ežiai spyglius pastato panos, negali nieks nė žodžio pasakyt, net nemalonu skaityt. Manau verta susimąstyt, nes kiekvienas turi savo nuomonę, patinka tau ar ne. Labiau tolerancijos reiktų, nes tikrai bus taip, kad bijos žmonės mus ir užkalbint, šoksim į akis. O jei nepatinka, praleisk pro akis, nu jūsų gi neužkabino.
Žinot man labai kirba Rytes pavyzdys - na netutėjo jie šansų pastoti natūraliai, o pastojo...ir susitikusios kalbėjom, kad gal ir suvaidino kokį tai vaidmenį tai, kad neplanavo jie nėštumo.
Aš tarkim savo įtampa net mėnseines sulaikau, nesusergu kol nepasidarau nėštumo testo, netgi dabar - po gimdymo, nes visą laiką sėdi mintis - o gal nėščia. Juknekalbam apie atvejus, kai nėra kiaušintakių ar gimdos, o visais kitais atvejais na negali žinoti kodėl tas stebuklas ima ir nutinka. Nors aš puikiai suprantu, kad atsipalaiduoti neįmanoma. Tai ir siutina - taip norėtųsi, o negali. Žinau ką tai reiškia. Užburtas ratas.
Nu man lygiai tas pats, susergu po 10 min. - pusvalandžio, kai testas parodo I.
Viena mano pažįstama, kuri "visai netyčia" pastojo su dvyniais "tikrai nieko nedarydama" blogai informavo mamą (savo mamą, aišku) ir ta netyčia prasitarė, kad prieš pastojant kitą kartą ji būtinai "užsakys" berniuką, nes dvynės abi mergaitės. Na, žodžiu, nepamenu, kaip tiksliai sakė, bet išsidavė, kad dukrą šaldytų turi ir darys genetinę diagnostiką. O irgi aiškino kad "visai netyčia", ir kad net tolimoj giminei dvynių rado... Bet, aišku, visaip gali būti, stebuklų pasitaiko, tik niekada negali garantuot už kitą žmogų darė ar nedarė ir ką darė, taigi istorijos paremtos draugių/ pažįstamų žodžiais yra nieko vertos.
Aga, iš dalies tau pritariu, kartais reaguojama per aštriai, bet kokiu tikslu tokius kaip Leros patarimus žmonės dalina irgi nesuprantu.
Bet ne iš blogos valios dalina, nori paguosti. Beja, apie tą atsipalaidavimą net ir medikai kalba ir pataria. Tad kai žmogus nesusijęs su tuo taip pataria - nenuostabu. Ir pati žinau, kad atsipalaidavimas daug ką duoda.
Man patarimas atsipalaidot primena patarimą įsigyt namą šeimai, kuri glaudžiasi 1 kambario bute su vaikais ir senute mama... Tik klausimas kaip? Ir tas atsipalaidavimas ne tik su mūsų problemom yra bevertis žodis... Žinai- parodyk kelia, nežinai kelio- tylėk. Dauguma žmonių žino, ko jiems reikia, tik nežino KAIP tai gaut...
atsipalaidavimas tikiu padeda, bet atsipalaiduoti kai siekiama tikslo, daroma viskas kas įmanoma, išbandomi visi gydymo būdai ir vistiek nepasiseka, tai patarimas atsipalaiduoti, tik žeidžia
man irgi patarinėjo atsipalaiduoti, tai aš "atsipalaidavau" t.y. padarė man tris operacijas, tris IUI, 3 IVF ir pastojau o kai jau pasieki tikslo, kaip ryte, kitada tai jau tikrai gali atsipalaiduoti ir jei kaip Daiva sako gimda, kiaušidės, kiaušintakiai yra, tai ir atsipalaidavimas suveikia
Siaip as nemegstu kistis i kitu reikalus bet si karta nenutylesiu - merginos nebukit tokios piktos ir ziaurios.
Kartais tikrai net nesinori rasyti nes nujauti, kad sulauksi piktu komentaru is jusu puses. P. S. Cia yra forumas kuriame kiekvienas zmogus gali laisvai isreiksti savo nuomone.
pamenu kažkada čia įdėjau vienos mamytės, praradusios kūdikį, komentarą, ji išsireiškė, kad va, neturinčios, negalinčios susilaukti vaikų ją nužiūrėjo ir jos vaikelis gimė negyvas
po tokių aštrių komentarų nenuostabu, kad negalinčios pastoti yra ,,blogiukės" tarsi kiekvienai pavydėtų to vaikelio ir linkėtų blogo.... suprantu, kad skausmas didelis, bet visi kiti taip pat turi tų skausmų ir jie nemenkesni po tokių komentarų gali net nebesinorėti aukoti įvairioms akcijoms, nebesinori įsijausti į tokių žmonių problemas, jeigu jie užsidaro savyje, puola kitus..... suprantu, kad nevisos tokios piktos, bet šaukštas deguto ir medaus statinę pagadina nemanau, kad lera blogo linkėjo...kalbu taip, nes kažkada ir aš gavau panašų atkirtį iš vienos šio skyrelio narės...nors ji nežino, nei kokį skaudulį aš nešioju, nei kiek ir kaip jį nešioju.... p.s pasiskaitau vaikų žvaigždelių temelę, ten užvirė diskusija- kas skaudžiau netekti vienturčio vaiko, ar netekti vaikelio tada, kai dar nors vienas yra...ir kiekvienai jos skausma atrodo baisiausias, skaudžiausias...taip ir čia...jei paraše liniuotė, kad turi vieną, du....vaikus, ar paraše gandras neša leliuką, tai dar nereiškia, kad nesupranti ar nenori suprasti negalinčių pastoti porų...galų gale nežinome net, kaip tas gandras tą vaikiuią atnešė...taip kad neskubėkime teisti, rėkti, pykti... QUOTE(Zajončku @ 2007 08 07, 22:18) Siaip as nemegstu kistis i kitu reikalus bet si karta nenutylesiu - merginos nebukit tokios piktos ir ziaurios. Kartais tikrai net nesinori rasyti nes nujauti, kad sulauksi piktu komentaru is jusu puses. P. S. Cia yra forumas kuriame kiekvienas zmogus gali laisvai isreiksti savo nuomone. nieko čia pikto neįžvelgiu šioje diskusijoje, kaip ir pati paminėjai čia forumas ir kiekvienas reiškia savo nuomonę laisvai, tik gal blndz per stipriai išsireiškė, bet aš ir ją suprantu, kartais tie patarimai tikrai sukelia susierzinimą kai man kaimynė kuri žino, kad aš neturiu kiaušintakių, patarė nedaryti jokių IVF, o tik melstis ir tikėti, kad man vistiek pavyks, tai aš tikrai nesupratau kaip galima taip galvoti, man buvo pikta, kad tokie nesupratingi žmonės Papildyta: mes ne ziezulos
Gerais norais ir pragaras gristas...
O siaip tai panos, mars miegot...Rytas uz vakara protingesnis...Labankt visoms visose barikadu pusese...
Vaje, kiek emociju! Kiek istoriju!
Kiek asmeniskumo ir bandymo igelti Ogi mano parasyta sypsenele po patarimais reiske tik viena - mano poziuri i ta patarima. Koks gi jis buvo? Lygiai toks pats, jeigu as, pvz., ilisciau dabar i matematikos olimpiadininku skyreli ir gudriai paaiskinciau, kaip jie turi irodineti Pitagoro teorema. Olimpiadininku reakcija butu buvusi kaip minimum tokia pat Nieko nerasiau, nes mergina tikrai norejo gero, papasakojo optimistine istorija... Ir pati supranta, kad nelabai ji cia ka nutuokia, bet gal nors kuo pades, pagalvojo ...
nu, mergickos, ir pavaret jus cia si karta
atvirai, ir man buvo pikta perskaicius rekomendacija "atsipalaiduoti", bet kartu ir juokinga...nujauciau tokia reakcija .... kazkada kazkoks protingas zmogus pasake ir man labai patiko:" visi zmones is prigimties yra geri, tik aplinkybes juos vercia elgtis vienaip ar kitap, kartais visai nepriimtinai tau paciam "..tai va, as ir vadovaujuosi siuo principu .... geros dieneles, visoms
Mergaites, nemanau kad tie pikti zodziai skirti Lerai ir nereikejo jos priimti asmeniskai. Mes zmones ir tiesiog tai skaudi vieta. As tikrai supratau, kad ji linkejo gero, bet tas zodis "atsipalaidokyte"... Bet geriau darysiu kaip Chiara
leros patarimas labai geras ir manau, kad veiksmingas, tik labai sunkiai įgyvendinamas.
aš asmeniškai manau, kad mum su vyru irgi būtent atsipalaidavimas padėjo. aš, tiesą sakant, mėgavausi nevaisingumu, kad galiu turėti normalų seksą nesisaugant o jei kas žinotų, kaip valdyti savo protą ir smegenis, jei to kas pamokytų, tai visi būtų laimingesni, ir ko gero visa civilizacija būtų žymiai toliau pažengusi, deja, suvaldyti save yra be galo sunku...
ne, Kojines, cia ne mokymas, cia tik siaip gal kartais ir erzinantys ir seniai zinomi patarimai. suprantu, kodel pystate, todel, kad tie patarimai įgrisę iki gyvo kaulo ir pačioms seniai seniai žinomi - atsipalaiduoti - lengva pasakyti, o kaip tai padaryti, vien kūno malonumai tikrai nepadės to padaryti, viskas yra galvoje, ją reikia sutavarkyti, bet kaip?...
Seniai nekreipiu dėmesio jei kas siūlo/moko atsipalaiduoti, kam erzintis dėl to, kad ir vėl kažkas galvoja, kad praneš tau naujieną?
Visom geros dienos.
kabinejantis prie zodziu pasakysiu
o atsipalaiduoti tai as noreciau...dievazi labai noriu, ziauriai, bet....patariantieji atsipalaiduoti, gal galetu pasiulyti ir kaip tai igyvendinti??? .... nes man skamba tas pats, kad siulyti man pakvepuoti grynu oru, besedint uzdarytai kokiam rusyje be langu...argi neimtu nervas ir pasipiktinimas del tokio pasiulymo? Gal todel ir susierzina merginos...nieko pries cia kiekviena butu atsipalaiduoti...bet kaip? bepiga kalbet kai viskas praeityje... QUOTE(ryte @ 2007 08 08, 09:51)
QUOTE(ryte @ 2007 08 08, 09:59) ne, Kojines, cia ne mokymas, cia tik siaip gal kartais ir erzinantys ir seniai zinomi patarimai. suprantu, kodel pystate, todel, kad tie patarimai įgrisę iki gyvo kaulo ir pačioms seniai seniai žinomi - atsipalaiduoti - lengva pasakyti, o kaip tai padaryti, vien kūno malonumai tikrai nepadės to padaryti, viskas yra galvoje, ją reikia sutavarkyti, bet kaip?... nezinau, bet as kazkaip dabar jauciuosi ramesne nei pries menesi, kai tik pradejau stimuliacija. Aisku, mazai dar labai laiko praejo, gal jei istiks daugybe nesekmiu tai irgi stogas prades ciuozti...bet kol kas man padejo tai, kad supratau sau viduje, kad tas tikslas dar as buvau susigalvojus kad turiu pastoti iki 30 (liko keli menesiai QUOTE(Aga @ 2007 08 07, 21:10) Nu bet rimtai merginos, kai paskaitau kartais tai toks jausmas, kad priešinatės ir draskotės ne ten kur reikia O aš taip nemanau, kad drąskomės ten, kur nereikia.Kartais juk galime pabūti piktos. Jei žmogus nenusimano mūsų problemų, gal geriau tegul patyli.Juk aš, pvz., neinu į vaikų skyrelius ir nedalinu patarimų mamos kaip auginti vaikus. QUOTE(euromergele @ 2007 08 08, 10:05) kabinejantis prie zodziu pasakysiu o atsipalaiduoti tai as noreciau...dievazi labai noriu, ziauriai, bet....patariantieji atsipalaiduoti, gal galetu pasiulyti ir kaip tai igyvendinti??? .... nes man skamba tas pats, kad siulyti man pakvepuoti grynu oru, besedint uzdarytai kokiam rusyje be langu...argi neimtu nervas ir pasipiktinimas del tokio pasiulymo? Gal todel ir susierzina merginos...nieko pries cia kiekviena butu atsipalaiduoti...bet kaip? bepiga kalbet kai viskas praeityje... sperma niekada nebuvo gera. tyrėmės ištisus metus kas pora mėnesių, nebuvo gera nė karto. IUI vienintelį kartą tiko pagal kiekį, bet ne pagal judrumą. nu nebent stebuklas - bet gal irgi dėl to, kad vyras atsipalaidavo ir kaip sakiau, po to kai aš pirmą kartą pastojau, jis patapo žiauriai laimingas ir jam jau kiekvieną dieną buvo šventė. vyrai , beje, irgi jaučia įtampą, jei ką patikrinsiu aš jo tą spermą, būtinai, euromergele, ir jei ji bus pagerėjusi, tai tikrai viskas bus ne pagal taisykles, nes tai reikš, kad kas savaitinės pirtys, jacuzzi, daug alaus ir riebaus šašlyko padeda išlaikyti gerą spermą kad aš kažkiek pasveikau ir tuom prisidėjau prie pastojimo, įtariu, bet to tai tikrai niekaip dabar nebeįrodysi, nes hormonai pas mane visada buvo idealūs, gimda ir visi kiti organai super, ciklas idealus, jokių ligų niekada neturėjau. tik ta viena aplinkybė - storos sienelės... vat gal čia šuo pakastas, bet kaip jau kažkur rašiau, gydytoja sakė, kad tai kintamas parametras, bet nuo ko tai priklauso, niekas nežino. dėl patarimų atsipalaiduoti, aš ir sakau, lengva pasakyti, sunku padaryti - neaišku, kaip tai įgyvendinti. gal kokie tibeto jogos galėtų patarti...
vakar man i ranka papuole knyga "Karmos diagnostika" ar kazkaip panasiai...Tai zinokit ir ten moko atsipalaiduot, ir dar nevaisingom moterim pabadaut....Tai dabar ir galvoju, kiek cia badaut, kad vaisingumas griztu
QUOTE(Laukiu @ 2007 08 08, 10:29) vakar man i ranka papuole knyga "Karmos diagnostika" ar kazkaip panasiai...Tai zinokit ir ten moko atsipalaiduot, ir dar nevaisingom moterim pabadaut....Tai dabar ir galvoju, kiek cia badaut, kad vaisingumas griztu vat čia tai jau kliedesiai, bet gal kam nors ir tai gali padėti. svarbiausia tikėti QUOTE(ryte @ 2007 08 08, 10:29) dėl patarimų atsipalaiduoti, aš ir sakau, lengva pasakyti, sunku padaryti - neaišku, kaip tai įgyvendinti. gal kokie tibeto jogos galėtų patarti... Ir aš dažnai susimąstau kaip reikia įgyvendinti tą patarimą atsipalaiduoti. Laukiu, reikės benamio šuns ieškoti. QUOTE(Veronika @ 2007 08 08, 11:39) Ir aš dažnai susimąstau kaip reikia įgyvendinti tą patarimą atsipalaiduoti. Laukiu, reikės benamio šuns ieškoti. Jo jau vaizdini matau...Einu isdziuvusi is bado ir su dvarniaska QUOTE(Veronika @ 2007 08 08, 10:39) Ir aš dažnai susimąstau kaip reikia įgyvendinti tą patarimą atsipalaiduoti. Laukiu, reikės benamio šuns ieškoti. as turiu katina..idomu ar pades...nors jis ne benamis buvo...dovanu gavau... ai, visko prisigalvoja tie zmones, na bet del svento reikalo bet ka padarysi. O ir tikrai - svarbu tiketi, o kiekvienas tiki vis kitais dalykais. As va visiska pragmatike, materialiste, realiste - eisiu siandien pirkti akmenuko (menulio akmuo vadinasi) skaiciau kazkur kad padeda nuo nevaisingumo QUOTE(AusraR @ 2007 08 08, 11:44) as turiu katina..idomu ar pades...nors jis ne benamis buvo...dovanu gavau... ai, visko prisigalvoja tie zmones, na bet del svento reikalo bet ka padarysi. O ir tikrai - svarbu tiketi, o kiekvienas tiki vis kitais dalykais. As va visiska pragmatike, materialiste, realiste - eisiu siandien pirkti akmenuko (menulio akmuo vadinasi) skaiciau kazkur kad padeda nuo nevaisingumo as jau rozinio kvarco akmenuka turiu, taip pat turetu padet...nu bet gal reiks ir menulio akmeni isigyt...Maza, ko truksta iki pilnos laimes
Na naujokės matyt nežino kaip aš prieš antrą IVF benamį šunį priglaudžiau
QUOTE(Daiva @ 2007 08 08, 12:09) Na naujokės matyt nežino kaip aš prieš antrą IVF benamį šunį priglaudžiau o knygoj buvo parasyta, kad kai gime vaikas...ta suni zmones atidave kitiems zmonems...ir tada is namu isejo vyras (paslijo santykiai), parasyta buvo jeigu butu isvare - butu leliukui kazkas atsitike...o suo ju laime buvo...ai kokias as cia nesamones pasakoju nors kai geriau pagalvojau, pas draugus, kurie isigyjo sunis, po kurio laiko ir vaikai atsirasdavo QUOTE(Daiva @ 2007 08 08, 11:09) Na naujokės matyt nežino kaip aš prieš antrą IVF benamį šunį priglaudžiau tai va va Daiva, pasirodo čia ne medicina ir likimas, o tas smirdantis šuo tau padėjo
Na, jus merginos duodat. Prisikvatojau nerealiai. Nors as akmenimis irgi tikiu. Va, bendradarbiai padovanojo kazkoki akmenuka ant kaklo pries 5 metus(buvo parasyta, kad padeda nuo nevaisingumo), vyras visada pritempia kruvas akmenuku su skylutem is pajurio. Pernai prisitempem akmenu i kiema palink geles, visa kruva. Matyt, padejo.
As uz atsipalaidavima ir akmenis!!!
Aha,aš atsipalaidvus valkiojaus gerus kelis metus,nepadėjo.Eisiu akmenų rinkt ir šunų viliot.Gal kokia ''tarybine'' dešra sugundysiu.Katinai tai pas mane ir patys ateina,bet jie irgi matyt neveiksmingi
vat Daiva šunį priglaudė, o aš šį kartą badavau:) priverstinai iš tiesų, bet buvau smarkiai sukūdusi, vieni kaulai buvo likę... nors visada galvojau, kad kūningom moterim labiau sekasi pastoti
|