Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Labai gausios mėnesinės po gimdymo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3
joge
Susidūriau su tokia problema: pirmos mėnesinės po gimdymo labai gausios. Gerai kad turėjau likusių pogimdyvinių paketų. Šiandien jau 6 diena, o kraujuoju tiek kiek anksčiau pirmom dienom . Nežinau ar tai normalu. Pasidalinkit patirtim. Ačiū.
ingere
QUOTE(joge @ 2007 07 19, 12:55)
Susidūriau su tokia problema: pirmos mėnesinės po gimdymo labai gausios. Gerai kad turėjau likusių pogimdyvinių paketų. Šiandien jau 6 diena, o kraujuoju tiek kiek anksčiau pirmom dienom . Nežinau ar tai normalu. Pasidalinkit patirtim. Ačiū.
*

Na, man pirmos mėnesinės po gimdymo buvo visiškai normalios , nors ir maitinau reguliariai MP, mėnesinės prasidėjo sekantį mėnesį po gimdymo, nors pasak gydytojos dar neturėjo prasidėti. O kada tau prasidėjo?

Šiaip aš dar labai ilgai kraujavau ir po paties gimdymo gal apie kokias 2 savaites doh.gif
joge
QUOTE(ingere @ 2007 07 19, 22:46)
Na, man pirmos mėnesinės po gimdymo buvo visiškai normalios , nors ir maitinau reguliariai MP, mėnesinės prasidėjo sekantį mėnesį po gimdymo, nors pasak gydytojos dar neturėjo prasidėti. O kada tau prasidėjo?

Šiaip aš dar labai ilgai kraujavau ir po paties gimdymo gal apie kokias 2 savaites doh.gif
*

Man prasidėjo 7 savaites po gimdymo, kraujavau 6 savaites. Bet tokios gausios, kad 2 dienas iš namų bijojau išeit...
june1
Man irgi po gimdymo mmm tapo labai gausios.Atsirado po 5 men.po gimdymo.
rug
man pirmos buvo po 2mėn, taip ir nesupratau- jokio mėnesinių skausmo nebuvo, netepliojo, tik ištisai grynas kraujas be priemaišų bėgo, įklotų nespėjau keist. kraujavau 6dienas
joge
O tai paskui susitvarko tas kraujavimas, ar taip klane iki klimakso reiks gyvent?
ingere
QUOTE(joge @ 2007 07 20, 19:05)
O tai paskui susitvarko tas kraujavimas, ar taip klane iki klimakso reiks gyvent?
*

Gal reiktų su ginekologe pasikonsultuoti g.gif , jei kraujavimas išties labai gausus... g.gif
Creed
Man pirmi du kartai buvo kazkoks kosmaras doh.gif upeliais tekedavo,vos spedavau iklotus keist,nakti is vis baisu doh.gif Bet paskui viskas susitvarke ir dabar jau kaip ir anksciau rolleyes.gif
Nijolija
noriu paklausti .maitninau reguliariai tris sav . po to damaitinau o savo pieno daviau tik tris du kart dienoj dabar jau sesios sav. ar gali buti kad man jau arteja menesines nes kelinta diena pilva skauda ir laaabai silpna siandien vos spejau mergaite padeti nes tiesiog nugriuvau dar taip nebuvo ,o gal kazkas gimdoj netvarkoj karstis musa zandais raudonais vaikstau parasykite nes esu uzsieni ir vienai reikia maziuke rupintiss nezinau kur kreiptis ? kada tureciau susirgti .gal ziote kaip greiciau issaukti menesines jei tai jos .aciu
Jordė
Laba diena 4u.gif
QUOTE(joge @ 2007 07 19, 11:55)
*

QUOTE(sapokiene @ 2007 07 21, 19:45)
noriu paklausti .maitninau  reguliariai tris sav . po to damaitinau  o savo pieno daviau tik tris du kart dienoj dabar jau sesios sav. ar gali buti kad  man jau arteja  menesines nes kelinta diena  pilva skauda  ir laaabai silpna  siandien vos spejau mergaite padeti nes  tiesiog nugriuvau dar taip nebuvo ,o gal kazkas gimdoj netvarkoj karstis musa zandais raudonais vaikstau  parasykite nes esu uzsieni ir vienai reikia  maziuke rupintiss  nezinau kur kreiptis ? kada tureciau susirgti .gal ziote kaip greiciau issaukti menesines jei tai jos  .aciu
*

Atsakysiu iš karto abiems biggrin.gif Aš irgi buvau sunerimusi dėl savo mėnesinių, todėl nubėgau pas gyd. pasikonsultuoti. Taigi, reziume: po gimdymo iki metų mėnesinės gali būti bele kokios ir bele kada. Tai visiškai normalu mirksiukas.gif
Taip, kad nesijaudinkit mamytės, su jumis viskas gerai 4u.gif
Pati baigiau maitinti, kai vaikui buvo 3,5 mėn. Mėnesinės atsirado dar po 1,5 mėn. Pirmos kaip ir normalios, o antros blink.gif blink.gif Galvojau valtį reiks pirkt, kad nepaskęsčiau biggrin.gif
Kribuk
Man pirmos irgi buvo gausesnės, bet va kuo toliau, tuo jos darosi kaip ir anksčiau.
Jurlin
per pirmasias tieik skendau, kad vos grindis spejau valyti doh.gif paskui grizo viskas i vezes mirksiukas.gif
pupa81
Ir as pries savaitele sulaukiau pirmuju mmm po gimdymo, labai gausios buvo, galvojau, kad niekad nepasibaigs blink.gif naudojau visas priemones, kurias tik galima parduotuveje rasti lotuliukas.gif
Dabar lauksiu kitu ir ziuresiu kaip bus, tikiuosi ne taip baisiai mirksiukas.gif
jola24
Aš tai visą mėnesį po gimdymo kraujavau, tai nežinau ar čia mėnesinės skaitėsi, ar tik gimda taip ilgai valėsi ? g.gif
Raideles
QUOTE(jola24 @ 2007 12 29, 13:47)
Aš tai visą mėnesį po gimdymo kraujavau, tai nežinau ar čia mėnesinės skaitėsi, ar tik gimda taip ilgai valėsi ?  g.gif
*

Gimda taip ilgai valėsi.
LaLuna*
man pasitvirtino daktarės pasakymas, kad po gimdymo mmm gausesnės, bet mažiau skauda...man taip ir yra blush2.gif o anksčiau toks baisus skausmas buvo rolleyes.gif tai sakyčiau šis variantas geresnis- geriau gausiau, bet ne tokio skausmingos rolleyes.gif
modestasta
Na as jums pasakysiu , kad bent jau man po Cezario, tai nejauciu nei skausmu nei pasakyciau, kad skausmingos , bet reguliarios kaip anksciau g.gif
mazullka
na as pasakysiu jog cia greiciausiai kiekvienai individualiai, nes as taip pat po cezario, taciau pas mane menesines pagausejo,be stipresniu kazkokiu skausmu, bet vistiek....
donatela
Pas mane irgi menesines po gimdymo labai gausios, kazkoks kosmaras cry.gif .Si men. susirgau, man antras sirgimas, vel plaukiu.Net baisu darosi jei taip bus visada mad.gif .Manau reiks ginekologei savo pasiskambint, gal gales padet kuom, nes su tokiom menesinem geriau neit is namu...
Dajevu
Kol kas tai labai gausios g.gif , tikiuosi vėliau susitvarkys, visgi išsiderina tas organizmas, nieko nepadarysi rolleyes.gif
Edeta

po antro gimdymo man su mmm kazkokia mistika-maitinau ir turejau mmm labai gausias,be to per mmm pienelio sumazedavo,o baigus visiskai maitinti turejau ne tik labaaai gausias,bet ir siaauuubingai skausmingas mmm doh.gif dabar jas sureguliavau tik su KT.
sitara
Man atlikti du cezariai. Tiek po pirmo, tiek po antro gimdymo, mmm atsirado nutraukus maitinima savu pienu, o tai buvo lygiai po metu nuo gimdymo. Po pirmo gimdymo viskas thumbup.gif , na o po antro pirmos mmm irgi buvo gausios. Na paprastai kokio always pakelio uztenka visoms mmm, o tada per diena viska ir sunaudojau smile.gif Na, maniau, kosmaras kazkoks. Paskaitinejau visur, ir nusprendziau, kad daznas atvejis. Ir rimtai antros mmm jau buvo ne tokios gausios, o dabar jau viskas kaip ir pries gimdymus. Tik po antro gimdymo as apskritai visus ciklo pokycius tiek fiziskai, tiek emociksai labai gerai jauciu:tiek ovuliacija, tiek PMS ir t.t ir pn. KT nevartoju ir nesiruosiu, nes hormonai mano tvarkingi ir nieko nenoriu keisti biggrin.gif
GRAŽINA25
QUOTE(sitara @ 2008 01 28, 11:11)
Man atlikti du cezariai. Tiek po pirmo, tiek po antro gimdymo, mmm atsirado nutraukus maitinima savu pienu, o tai buvo lygiai po metu nuo gimdymo. Po pirmo gimdymo viskas  thumbup.gif , na o po antro pirmos mmm irgi buvo gausios. Na paprastai kokio always pakelio uztenka visoms mmm, o tada per diena viska ir sunaudojau smile.gif Na, maniau, kosmaras kazkoks. Paskaitinejau visur, ir nusprendziau, kad daznas atvejis. Ir rimtai antros mmm jau buvo ne tokios gausios, o dabar jau viskas kaip ir pries gimdymus. Tik po antro gimdymo as apskritai visus ciklo pokycius tiek fiziskai, tiek emociksai labai gerai jauciu:tiek ovuliacija, tiek PMS ir t.t ir pn.  KT nevartoju ir nesiruosiu, nes hormonai mano tvarkingi ir nieko nenoriu keisti biggrin.gif
*

IR MAN BUVO DU CEZARIO PJUVIAI, PO ANTRO LABAI GAUSIAI KRAUJUOJU, GYDYTOJA SAKE VARTOTI VIT. C DIESNEMIS DOZEMISIR TIKRAI TRUPUTI PAGEREJO
Aurago
Po pirmo gimdymo mmm nebuvo tokios gausios ir nereguliarios kaip po antrojo. O ir skausmingesnės jos dabar pasidarė verysad.gif Gal dar kas pasikeis laikui bėgant...
Cesi
Po gimdymo ir pas mane mmm pasidarė labai gausios verysad.gif . Ir jau 3 kartus sirgau vis tas pats. Man tai labai nepatinka - nes jaučiu, ir toks jausmas lyg sysiočiau į kelnes doh.gif Pas ginę klausė sakė, kad normalu jog mmm gausesnės.
LaIndr@ja
Mano menesines taip pat smarkiai pagausejo doh.gif , nors anksciau jos tikrai nebuvo tokios gausios schmoll.gif
Bagdoncikas
Aš jau net nebekreipiu dėmesio irnesakyk.gif
Kaip paauglė ( nes paauglystėje aš taip pat gausiai kraujavau). O dabar....Kažkoks košmaras..Net naktį prabudinėju pasikeisti, nes viskas plaukia....
Bet aš susidūriau su dar viena problema - baisiai skausminga ovuliacija. Ar kam taip yra/ buvo? mastau.gif Jei planuočiau antrą lelių, tikrai žinočiau kada meile užsiimti lotuliukas.gif
jolantika
o man jau trecia diena,bet kaip pirma varo gausiai,tiesiog plaukiu,jau nezinau kiek kartu keiciu ir kiek jau sunaudojau,vaziuosiu vel pirkti paketu,nes baigesi antras ,tikriausiai,pokas,pirksiu kokius naktinius,nes nebegaliu,o ypac,kai pajudu,tai isvis, upeliu.tikrai siaubas kazkoks ohmy.gif
smalsutee
noriu paklausti ar tai normalu blush2.gif , po gimdymo menesi valesi gimda tada po 10 dienu vel pradejau kraujuot, pati maitinu vaika. g.gif .
goduke
o as norejau palausti, gal ir nevisai pagal tema blush2.gif o kai baigi matinti vaika, ar greitai pasirodo menesines g.gif ir ar gausios g.gif
mami_indre
po pirmo gimdimo as nekraujavau taip kaip dabar po antro.is pradziu maniau kad del to kad buvo komplikuotas gimdymas bet mano dktare tvirtino kad moterys gausei serga nes hormonai atsistatyneja is po nestumo,ir tai trunka apie metus priklauso nuo organizmo.ir dar cia uzsienio daktarai bent jau aberdine moteru nesiuna
kai plysta gimdos kaklelis.jiems tai normali,viskas dievo valei. biggrin.gif tad tai praeis. biggrin.gif
kamilyte9
QUOTE(joge @ 2007 07 19, 11:55)
*

tiesiog neskaiciau kitu moteryciu pasisakymu, bet man buvo tas pats-ir taip du sirgimus naudojau tik pogimdyvinius iklotus, ir net gabalais atrode krito. nulekiau pas savo gine-ji sako, oi cia normalu vaikeli, o po to pradejo kalbet, kad turiu endometrioze (na gal, dar nesityriau, bet ji kaip tai pamate, nors kiek zinau ji istiriama tik operaciniu budu), nors dar pries 2 m klausiau ar pas mane jos nera, tai uztikrino, kad jokiu budu doh.gif . tai vat-tesesi mano bedos iki tiek, kad be stipriu vaistu leidimo (skaudejo ziauriai), greitosios neapsiejau, na jauciu, kad tai nenormalu jau, nes jei eiti i darba reiketu su tokiais sirgimais-as negaleciau issedeti nei valandos, nes 3 nr abrisan ar kokie ten iklotai-kiaurai slapi, apie vasara net nezinau ka ir bekalbet reiketu. beje ir skausmas didziulis sone atsirado, as tiesiog neveiksni tas kelias dienas buvau pirmas. taigi, nuvariau pas kita gydytoja ir ka-tas vyrukas exoskopija padare, pasake kad menoragija ar pan, na gausios ir skausmingos menesines, israse hromonu 3 men, kad sureguliuotu, nes sake (jis daugiausia su gimdyvem dirba), kad cia hormonai iseje is rikiuotes ir taip daznai nutinka, bet reikia patvarkyt jei savaime nesusitvarko ir trukdo gyvent net, tada reikia pagert arba hormonus gydymui ar kas vartoja-kontraceptikus ir praeis, as jau 3 men geriu ir normalios menesines, ir laiku, ir be didelio skausmo. taip, kad manau eikit pas normalu ginekologa, gal tiesiog del tikrumo ir hormonu tyrima paskirs, bet tikrai nekentekit. tikiu, kad hormonai paselsta tik pastojus ir po gimdymo-juk ir nuotaiku svyravimai buvo, o dabar po gimdymo taip pat nuotaikos vel kitokios, nagai, plaukai, oda taip pat suprastejo, o tai aisku, kad hormonai kalti
tikiuosi normalus ginekologas pades ir nebereikes taip vargt 4u.gif
mami_indre
as taip supratau is tavo zinutes kad nesenai pagimdei.jei taip tai priezasciu gali but ne viena.hormonai keiciasi,nesusiuvo taves ar blogai susiuvo reikia kad sugytu.o jei jauti skausma pilvo apacioje ir buna kad krecia saltis tai kuo skubiau eik pas daktara.gali but uzdegimas tad menesines uzsitesa ir gali uzpuliuo gimda.nes man taip buvo.kraujavau 10denu.kol isveze i ligonine del nusilpimo.ten pasake kad turiu isisenejusi gimdos uzdegima net gavos kraujo uzkretimas.vos nemiriau.na tik nesigazdink gal tau tik sutrike hormonai. smile.gif smile.gif smile.gif
Vilioklė
Man irgi tenka apturėti gausių mm malonumą. doh.gif Bet gydytoja sakė, kad čia viskas O.k. Po gimdymo - tai visiškai normalu. Po kurio laiko susitvarkys ir viskas griš į savo vėžes.
trr
QUOTE(smalsutee @ 2008 02 29, 17:12)
noriu paklausti ar tai normalu blush2.gif , po gimdymo menesi valesi gimda tada po 10 dienu vel pradejau kraujuot, pati maitinu vaika. g.gif .
*

normalu. cool.gif
po gimdymo (naturalaus) gimda valosi 6-8 savaites (tik kraujas svieseja ir mazeja), o poto susirgt gali ir po triju dienu ir po metu, bet kada. nuo maitinimo tai irgi nepriklauso. as susirgau po puses metu nuo gimdymo, maitinau ir maitinu toliau. biggrin.gif
Auryte Sh.
jei abai smarkiai kraujuojate, ir dar jei jauciate silpnuma, pasitikrinkit pas gydytoja, mano drauge po gimdymo 5menesy, galvojo kad serga eilinem menesinem, bet kai 9diena kraujavo vis taippat kaip ir pirmom susirupino, rado cista, mazyte, tik 4mm, aciu Dievui operacijos nereikes.. uzteks vaistuku.
Florena
Kai buvau dar negimdziusi menesines budavo tik kokias 3-4 dienas ir labai negausios,po pirmo vaiko viskas buvo taip pat o dabar po antro tai kaip is kibiro pliaupia.Nu dar tik pirma karta susirgau po gimdymo tai tikiuosi kad dar viskas susitvarkys.
Laurute...
Tikiuosi man nepasidarys gausesnes,nes ir taip dvi pirmas naktis keldavausi pora kartu susitvarkyt doh.gif
MO
as nors maitinu ir gyd.sake, kad netureciau susirgt, deja... pasirode lyg ir menesines, bet labai jau negausios... keista, nes kiek girdejau, kitoms buna laabai gausios... unsure.gif
mikki
taaip pas mane irgi pirmosios po gimdymo truko ko ne dvi savaites ir pirmas dienas plaukiau kaip reikiant.paskui po biski susigulejo.bet po to as pradejau gerti kontraceptines-iskarto lengviau kazkiek patapo mirksiukas.gif
nicox
pas mane po gimdymo labai skausmingos menesines. Niekad anksciau net nepajusdavau yra ar nera man jos, o dabar pirmas dvi dienas kaip didziausia ligne esu, visa skauda, vos pajudet galiu ir vien tik vaistukus geriu doh.gif doh.gif bandziau kalbet su ginekologe, tai ji israse KT tipo palengvinancias tas dienas, ale kad nieko jos nepadeda doh.gif
Donalita
Ale ir kaip anksčiau žmonės gyveno be kompo ir interneto biggrin.gif nu neįsivaizduoju doh.gif
Plaukioju ir aš jau trečia diena. Jausmelis lyg į kelnes sysiočiau. Pagalvojau, SM turėtų ką nors apie tai rašyti. Ir akurat thumbup.gif Nereikia pas gydytoją eit. Dabar apsiraminus bandau logiškai mąstyt. Mėnesinės moteriai yra papildomas valymosi mechanizmas. Pasiskaičiavau, kad pas mane jų du metus nebuvo (gerai buvo hihihi.gif ) - yra ką kuopti biggrin.gif Reikia generalinę tvarką daryt biggrin.gif
neringute22
jei tai galima pavadint menesinemis, tai mano yra po gimdymo ypac gausios! doh.gif to niekada anksciau nebudavo, o dabar jau 3men po gimdymo beveik ir kai susergu tai siaubas, kas 2 val paketa reikia keist ir 3 dienas is eiles doh.gif buvau pas gydytoja, sake gali buti./veliau susitvarkys.... unsure.gif
Vanileee24
na as dar tik 1 karta po gimdymo tesirgau..anksciau labai gausios budavo,o dabar labai tvarkingai..normalios,kaip ir turi but..
olgacka
susirgau antra karta po gimdimo,tai bega kaip is kibiro,manau kad taip nebus visada?
Svajūnė
Mano mėnesinės iki gimdymo buvo normalios gausos, labai skausmingos ir trukdavo 5 dienas (tris- vidutinio gausumo ir dvi paskutines- lengvas kraujavimas). O po gimdymo... doh.gif Jos tetrunka 3 dienas, bet jau gausumas unsure.gif blink.gif kas 2 valandas tenka keisti didžiuosius (naktinius) always įklotus, naktį keltis po 3-4 kartus. Ir taip jau metai! Gausumas nemažėja.. Ginekologė sakė, kad jei sutrumpėjo mėnesinių trukmė ir yra toks kraujavimas, tai normalu. Ir irgi pažadėjo, kad ateityje gali kraujavimas sumažėti ir trukmė pailgėti vėl iki 5 dienų.
faustluk
niu, pas mane ne kaip is kibiro, bet palyginus su "pries tai"- daug. Anksciau ciklas buvo tik 24dienos ir tik 4 dienas ciut tepdavo. Dabar MM tik 2-as kartas, bet ciklas prailgejo iki 29-30d. ir po 6-7dienas. Sunaudoju visa poka iklotu...BET SVRABIAUSIA: nebejauciu, kada tos mm ateina! Jokiu skausmu, jokiu tynimu, jokiu pms!!!! thumbup.gif O pries gimdyma- pirma diena net lovoj guledavau is skausmo
SiDo
Po pirmo gimdymo mano mm prasidėjo po 9 mėnesiu ir buvo tokios pat normalios kaip ir iki gimdymo ax.gif

O po antrojo atkeliavo lygiai po mėnesio nuo gimdymo. Jau buvau nustojusi kraujuoti ir tikėjaus, kad pailsėsiu nuo šių viešnių ir visokiausių įklotų dar bent pusmetį doh.gif Ir labai gausios, kaip ir čia rašo kai kurios - plaukiau 3 dienas, paketus keisti kas valandą, kelnės visos išsitepliojo, jau nekalbu apie patalynę, skalbti ir džiovinti nespėjau. O visos mėnesinės truko 7 dienas ir dar šiandien tebeteplioja doh.gif doh.gif doh.gif Skambinausi gydytojai, tai sakė, jei jau taip atsitinka, susileisti į raumenis oksitocino.

O jums nebūna silpnumo po tokių mėnesinių, nes man 3 ''potvynio'' diena atsirado silpnumas, kuris tęsias iki šiol. Gal reiktų kraujo tyrimą pasidaryti - pažiūrėti koks hemoglobinas g.gif
Laura_online
labai pagausejo doh.gif higieniniu priemoniu sunaudoju dvigubai doh.gif ir dar skausmingos pasidare verysad.gif
sposa
metai po gimdymo, o kaip "plaukiu" taip "plaukiu" verysad.gif Pradejau rimčiau ieškoti priežasties, ir viena ka išsiaiškinau, kad kraujo krešumas susilpnejes. Pastebejusi buvau ir be tyrimu, kad žaizdeles ilgiau gyja, melynes greit atsiranda ir t.t. Gydytoja nori daryti abrazija-gimdos valyma, atseit gal padesianti išsiaiškinti kraujavimo priežastis. Bet kažkaip suabejojau ar aplamai gali daryti toki dalyka, kai yra problema su krešejimu g.gif Užburtas ratas kažkoks doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.