Sveikutes, norejau paklausti ar yra ka rade slapime baltymo
nenoriu gasdint, bet man ir buvo baltymo šlapime kai laukiausi dukros(kažkur buvo35-36sav). nors ir buvo labai mažas kiekis, bet mane iškarto paguldė į universitetinę ligoninę(antakalny) ir ten jau patys sekė padėtį. ačiū dievui pavyko jį numušti iki nulio. bet daktarai iškarto perspėjo mane ir vyrą, kad jei kils baltymas iškarto darys cezarį. didelis baltymo kiekis stabdo mamos organų veiklą, tuo pačiu sutrinka ir naujagimio vystymąsis- tai pavojinga ir mamai ir kūdikiui.
aišku aš ne medikė, bet patarčiau kiekvieną dieną stebėti savo kraujospūdį, labai stebėti ar netinsta stipriai kojos ,rankos, veidas. aukštas kraujospūdis ,tai ženklas ,kad gali atsirasti baltymo šlapime. svarbu ,kad save stebėtum, ir jei kas neramina iškarto vyktum PATI pas medikus.
baltymas šlapime reiškia, kad inkstu veikla sutrikusi...dėl to ir patariama valgyti arbuzus ir gerti care lady vitaminus...
Sveika
Mano draugei 35 sav P.s. o pas koki ginekologe tu lankaisi? QUOTE(Asciuke @ 2007 07 19, 16:28) baltymas šlapime reiškia, kad inkstu veikla sutrikusi...dėl to ir patariama valgyti arbuzus ir gerti care lady vitaminus... as jauciu, kad gal galiu but susalusi ir del to man rado, nes va siandien man ir inkstus paskauda valgau ir arbuza ir geriu care lady QUOTE(jukka @ 2007 07 19, 17:13) Sveika Mano draugei 35 sav P.s. o pas koki ginekologe tu lankaisi? as lankausi pas gydyoja Karpenko, labai gera gydytoja, ji sake mane stebes darys antrad dar slapimo tyrima, tada dar kartos po savaites, jai viskas gerai, tada paleis mane, jai blogai darys issamesnius tyrimus, pas mane rado 0,3 ti nelabai suprantu cia daug ar mazai Papildyta: bet man dar baisu tai, kad va pas kai kurias randa virs 30 sav nestume, o mum dar tik 22 prasidejo dar vakar sutikau savo kaimyne, tai ji man sako nepergyvenk tu taip, nescios daznai turi baltymo slapime, kazkaip nuramino cia pasiskaitau r vel
nu zinai brangioji, as ir tau rekomenduociau pas dar viena gydytoja apsilankyti. mane pagulde,kai slapime buvo0.25 baltymo, buvau patinusi ir kraujospudis pakiles iki 150. gydytoja netgi neleido laukti ryto(vizitacija buvo 18val) liepe varyt susirinkt daiktus ir i ligonine. tai tikrai nejuokinga
Papildyta: QUOTE(:)22 @ 2007 07 20, 09:28) nesamone!!!!! baltymo atsiradimas tai patologijos reiskinys- negalima i tai numoti ranka QUOTE(Jacobs @ 2007 07 20, 10:17) nu zinai brangioji, as ir tau rekomenduociau pas dar viena gydytoja apsilankyti. mane pagulde,kai slapime buvo0.25 baltymo, buvau patinusi ir kraujospudis pakiles iki 150. gydytoja netgi neleido laukti ryto(vizitacija buvo 18val) liepe varyt susirinkt daiktus ir i ligonine. tai tikrai nejuokinga Papildyta: nesamone!!!!! baltymo atsiradimas tai patologijos reiskinys- negalima i tai numoti ranka na palauksiu antradienio, jai baltymo dar bus gydytoja nuspres ka daryt, o siap mano gydytoja labai gera, tai kur man dar galima butu kreiptis QUOTE(simulka @ 2007 07 20, 20:12) kas tas baltymas slapime? ar tai gal toks kaip slapininiesi, sluostantis iseina snarglio tipo isskyros? na, atsiprasau, kad taip issireiskiau. nu tu neisizeisk, bet kiek tau metu, kad nepazysti elementariu moterisku isskyru?baltyma galima pamatyti tik atlikus slapimo tyrima. o jo atsiranda sutrikus inkstu veiklai, o sutrikus inkstams ,paprastai, zmogus pradeda tinti-rankos,kojos,veidas. Papildyta: QUOTE(:)22 @ 2007 07 20, 15:54) na palauksiu antradienio, jai baltymo dar bus gydytoja nuspres ka daryt, o siap mano gydytoja labai gera, tai kur man dar galima butu kreiptis zinoma, jog gydytojai geriau zinot, kas ir kaip, bet svarbiausia tu save stebek ir viskas bus gerai
aciukas, visoms uz info
QUOTE(:)22 @ 2007 07 21, 14:41) aciukas, visoms uz info valio
Jacobs negasdink tu cia taip visu, jeigu bent biskuti randa baltymo jau labai blogai- tikrai ne visada
kai laukiausi ir darė paskutinį šlapimo tyrimą apie 34-36sav. gydytoja nieko man net nesakė, o aš nepasiprotėjau paklausti. kai gimdžiau (pas kitą gyd.) nunešus tyrimus, jis nusistebėjo, kad buvo atsiradę baltymo, ir man gyd. nieko nesakė. klausiau ar blogai - sakė galėjo būti visko, bet...
Baltymas slapime jau negerai
Laikykites mergaites ir tikrai nenumokite ranka i baltyma nes tai pavojinga ir jums ir vaikuciui
Pas mane šlapime taip pat ilgą laiką laikėsi pakilęs baltymas, bet vietoj tablečių (dažniausiai vartojamos tokiu atveju kiek žinau "lady care") gėriau džiovintų, surinktų iš miško bruknių lapukų ir uogyčių arbatos. Taigi nesenai dariau šlapimo tyrimą, ogi liuksiškas. Pabandykit
Man 34savaiteles ir siandien buvau pas gydytoja tai pasake man kad rado baltymo slapime - ji issireiske kad pilnas regejimo laukas (na tai as jau supratau kad jo daug..)
QUOTE(rence25 @ 2007 08 13, 15:28) Man 34savaiteles ir siandien buvau pas gydytoja tai pasake man kad rado baltymo slapime - ji issireiske kad pilnas regejimo laukas (na tai as jau supratau kad jo daug..) jeigu kojos,rankos netinsta, kraujo spaudimas nepadidejas, tai dar nera ko baimintis,-gali buti paprasciausiai nuo isskyru.
Tai taip ir buvo..Baltymo pateko su maksties isskyromis..Uh, kartotiniam slapimo tyrime baltymo nerasta..
Sveikos
Nenoriu gasdinti, tik ispesiu, tad nesupraskit neteisingai. mano vaikelis mire isciose suejus 40sav del neaiskios priezasties, nuo 36 sav slapime buvo rasta baltymo, bet niekas nieko nedare, o as ir nezinojau ar tai blogai. dabar manau kad blogai kad neatkreipem demesio i ta baltyma ir gydytojais pasitikejom taigi pasekmes gali buti labai liudnos. baltymas slapime ir patinimas nors ir menkas bei skysciu kaupimasis organizme, padidejes kraujo spaudimas rodo preeklamsija. pavojinga tai, kad jei spaudimas visada zemesnis buvo, tai jo padidejusio niekas nenustatys, nes bus normos ribose, o jums jau gali buti blogai.del patinimo irgi reikia neapsigauti, nes pai ir artimieji nuolat matantys zodziu, pasidalinau tik savo pastebejimais ir mano vienintelis patarimas jums - NEDELSKITE. jei yra baltymas verskite gydytoja jus tirti toliau ir paaiskinti kodel taip yra. nes jei jum prasideda preeklamsija turite skubiai gimdyti. sekmes Jums ir neissigaskite. Bet as apasimokiau tiek kad pati turi viska iki smulkiausiu detaliu susizinot, nes net jei ir moki pinigus gydytojams uz puikia kabutese nesciosios prieziura daugumai is ju tu ir tavo vaikas visai nerupi, nes tokiu kaip tu uz kabineto pilna laukia...
Nu ir prisigasdinau cia pasiskaiciusi
As net neitariau, kad taip baisu tas baltymas... kai pirma karta dariaus tyrima, rado pedsaku, daktare liepe pakartot tyrima, pries tai kruopsciai apsiplaunant, kad nepatektu to baltymo nuo isskyru... Poryt nesu vel slapima, tai dabar net baisu, kad nerastu ko. bet jei nera kitu pozymiu, tik tas baltymas, tai kas tada? daryti tuos tyrimus pastoviai? nes kaip pasiryzt daryti cezari, kai nieko blogo daugiau net nejauti??? QUOTE(diamaja @ 2007 08 20, 20:02) Nu ir prisigasdinau cia pasiskaiciusi As net neitariau, kad taip baisu tas baltymas... kai pirma karta dariaus tyrima, rado pedsaku, daktare liepe pakartot tyrima, pries tai kruopsciai apsiplaunant, kad nepatektu to baltymo nuo isskyru... Poryt nesu vel slapima, tai dabar net baisu, kad nerastu ko. bet jei nera kitu pozymiu, tik tas baltymas, tai kas tada? daryti tuos tyrimus pastoviai? nes kaip pasiryzt daryti cezari, kai nieko blogo daugiau net nejauti??? nebijok, bet buk budri tiesog reikia tirti vis ta slapima ir ziuret to baltymo kieki, sekti savo kraujo spaudima bei stebeti kaip slapiniesi, ar neini reciau nei turetum (tokiu atveju skysciai ima kauptis organizme ir imi tinti, sutrinka inkstu veikla - tai irgi kaip rasiau preeklamsijos pozymis). sekmes, viskas bus gerai
kiek per biochemiją mokiaus tai dar gali būti, kad vaisius spaudžiainkstus dėl to fiziologiškai išsiplečia inkstų geldelės ir praleidžia baltymus iš kraujo į šlapimą. Tai kad ne visada jau toks ir blogis...
Nu ir prigąsdinot... Nemaniau kad čia taip rimta..
Ką tik parėjau iš ligoninės - pragulėjau 10 dienų. Man dabar 34 savaitės, o pradėjau žiauriai tint jau nuo 28. Įtaria preeklampsiją. Nežinau dėl baltymo ar yra. Reiks paskambint gydytojai rytoj. Spaudimas normalus, nors visada žemas buvo 100:50. Dabar kartais 120:80. Tai gal jau čia pakilęs man? Žodžiu, išsigandau. Lašino lašines ligoninėj kiekvieną dieną, o tinimas nepraeina... Gal net dar daugiau.
niu va vakar nnesiau slapimo tyrima ir rado vel baltymo kaip kazkada anksciau, 0,3, sako pedsakai ir ner ko pergyvent, tik reikia stebet, kita penktadieni kartot tyrima, labai bijau kad tik ko nebutu.Dar rado slapime ir leukocitu ir bilirubino
Man irgi vis rasdavo baltymo pėdsaką. Labai nesureikšmindavo to, bet vis tiek, kai esi
QUOTE(:)22 @ 2007 10 12, 13:56) niu va vakar nnesiau slapimo tyrima ir rado vel baltymo kaip kazkada anksciau, 0,3, sako pedsakai ir ner ko pergyvent, tik reikia stebet, kita penktadieni kartot tyrima, labai bijau kad tik ko nebutu.Dar rado slapime ir leukocitu ir bilirubino Toks baltymo kiekis dar is tkruju vertinamas kaip padsakai- bet butina sekti ar jo kiekis nedideja. Leukocitu slapime atsiranda kai patenka su maksties isskyriomis (daznai buna kai neteisiklingai paimamas slapimo meginys ar del padaugejusiu isskyru del grybelio). Siaip tai nieztinti oda Sekmes ir sveikateles linkiu tau! Dar vienas dalykas- mane klinikose pamokino kaip teisiklingai paimti slapimo megini kad nebutu paklaidu. Is ryto gerai su muiliuku apsiprasuti tarpviete, tada nusausinti su vienkartiniu ranksluosciu. Maksties anga uzkimsti vatos tamponeliu ir pasysioti i sterilu indeli ( labai geri tie vienkartiniai indeliai slapimui surinkti kur yra pirkti eurovaistineje). Slapimas turi buti rytinis!
Man kaip tik del preeklampsijos dare sekcija.
Paskutinem savaitem patino kojos, spaudimas uzkilo ir rado baltymu pedsaku. Mums tada buvo 39savaites +1 diena. Is pat padziu skatino - nepasiseke. Padare cezari! QUOTE(rence25 @ 2007 10 14, 20:19) Toks baltymo kiekis dar is tkruju vertinamas kaip padsakai- bet butina sekti ar jo kiekis nedideja. Leukocitu slapime atsiranda kai patenka su maksties isskyriomis (daznai buna kai neteisiklingai paimamas slapimo meginys ar del padaugejusiu isskyru del grybelio). Siaip tai nieztinti oda Sekmes ir sveikateles linkiu tau! Dar vienas dalykas- mane klinikose pamokino kaip teisiklingai paimti slapimo megini kad nebutu paklaidu. Is ryto gerai su muiliuku apsiprasuti tarpviete, tada nusausinti su vienkartiniu ranksluosciu. Maksties anga uzkimsti vatos tamponeliu ir pasysioti i sterilu indeli ( labai geri tie vienkartiniai indeliai slapimui surinkti kur yra pirkti eurovaistineje). Slapimas turi buti rytinis! aciukas uz palaikyma ir info, matai, kai dariau tyrima apsiprausiau, bet taip tingejau su muiliuku tai tik vandenuku
Pas mane slapime irgi baltymo rado, seip jauciuosi puikiai vaikelis juda gerai, bet mano pacios kraujospudis visuomet buvo aukstesnis, dabar aukstesnis nebuna (viena karta tik pakiles buvo iki 151) koju tynimai baigesi, bent jau man taip atrodo, daktare israse kazkokios arbatos liepe ja gerti o paksui kartoti tyrima, ziauriai bijau, kad tik vaikuciui viskas gerau butu
QUOTE(Sfinksutė @ 2007 10 15, 10:55) Pas mane slapime irgi baltymo rado, seip jauciuosi puikiai vaikelis juda gerai, bet mano pacios kraujospudis visuomet buvo aukstesnis, dabar aukstesnis nebuna (viena karta tik pakiles buvo iki 151) koju tynimai baigesi, bent jau man taip atrodo, daktare israse kazkokios arbatos liepe ja gerti o paksui kartoti tyrima, ziauriai bijau, kad tik vaikuciui viskas gerau butu o kiek rado to baltymo, nepergyvenk viskas bus gerai, ir man neramu, bet tikiu, kad viskas bus gerai, nes kitaip ir buti negali
Man į galą nėštumo taip pat rado labai daug baltymo šlapime (skaičiukų nepamenu). Pradžioj daktarė netgi netikėjo, kad tiek yra - sakė, kad matyt kažką supainiojo betirdami
Bet vos suėjus 38 sav. pasakė, kad nieko nebus, teks atlikti cezarį
vakar kartojau tyrima, baltymo neberado
dariausi sian tyrima ir rado baltymo
man irgi uzvakar rado.sake nedaud ir tai yra normal.bet as Londone,tai cia jiems viskas normal.prisigasdinau cia prisiskaicius,juo labiau kai zinau kad niekas manes netirs ir niekam neidomu
Normaliai baltymo slapime is NETURI BUTI. jau esu rasius kad reikia stebet save, ar nera tinimo bei spaudima stebeti. sekmes mergaites, reikalaukit tinkamos prieziuros
QUOTE(bauske @ 2007 08 23, 11:21) kiek per biochemiją mokiaus tai dar gali būti, kad vaisius spaudžiainkstus dėl to fiziologiškai išsiplečia inkstų geldelės ir praleidžia baltymus iš kraujo į šlapimą. Tai kad ne visada jau toks ir blogis... Vat man būtent taip ir buvo, nuo nėštumo vidurio iki pat galo nuolat būdavo baltymo, padarius echoskopiją nustatė, kad vaisius labai spaudė inkstą, net po gimdymo pusmetį jis buvo deformuotas, vėliau atsistatė.
Tikrai- nestumo metu baltymo slapime neturi buti. Pas nenescias kartais gali atsirasti pedsakai: nuo temperaturos, ilgo stovejimo. Tas neliecia
man gydytoja isvis nieko nepaaiskino tik liepe kartoti tyrima. tai nejaugi vieneintele iseitis yra gimdymas?? o jei vaikeliui tik 24 sav.
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 05, 12:02) man gydytoja isvis nieko nepaaiskino tik liepe kartoti tyrima. tai nejaugi vieneintele iseitis yra gimdymas?? o jei vaikeliui tik 24 sav. Nepanikuok, labai dažnai baltymo randama po neteisingai paimto šlapimo. Kai padarys pakartotinį tyrimą - tada bus viskas aišku, ar baltymo yra, ar tai tiesiog nuo išskyrų patekimo į šlapimą. Kolkas būk rami ir būtinai pakartok tyrimą kruopščiai prieš tai apsiplovusi ir makšties angą užkimšusi vatos tamponėliu.
man jau baisu pasidare eina35savaite,nesioju dvynius,esu baisiai istinusi ypac kojos,slapimo tyrima paskutini kart dare 16sav (gyvenu ispanijoj),kita daris po sav. Per visa nestuma nesikeliau nakti i tualeta
ka gi ir man itaria sia nesamone
Sveikos merginos.
Pasisakysiu ir aš...Į baltymą, rasta šlapime, ar tik baltymo pėdsaką negalima nekreipti dėmesio. Pas mane apie 36 sav rado baltymo pėdsakų šlapime, kojos buvo labai ištinę, tačiau jokio paildomo stebėjimo nebuvo:( pakartotinas tyrimas ir vėl parodė pėdsaką... Gydytoja sakė, kad tai nieko tokio, taip buna, ir t.t...deja, viskas baigesi tragiškai 39 sav...(tai buvo mano pirmas nėštumas). Nenoriu nieko gąsdinti, tačiau vienos moters organizmas reaguoja vienaip, kitas kitaip.Vienai nedaug tereikia iki nelaimės, kitai, rodos, net ligos nekenkia. Tačiau bet koks nukrypimas nuo normos rodo esama riziką... Iš savo patirties sakau, svarbiausia sekti save, ir nepasikliauti tik vienos gydytojos nuomone, jei pasidaro neramu... QUOTE(Lotta* @ 2008 01 08, 20:03) Sveikos merginos. Pasisakysiu ir aš...Į baltymą, rasta šlapime, ar tik baltymo pėdsaką negalima nekreipti dėmesio. Pas mane apie 36 sav rado baltymo pėdsakų šlapime, kojos buvo labai ištinę, tačiau jokio paildomo stebėjimo nebuvo:( pakartotinas tyrimas ir vėl parodė pėdsaką...
na as tokiame laike gimdyti negaliu juk
Man kai dare paskutini karta tyrima slapimo, tai pasake, kad reikia daugiau skysciu gerti, o paskui korteleje radau uzrasyta KET-0,5. Kas tai yra ir ka reiskia gal kas zinot?
Siaubas siaubas siaubas
QUOTE(Lotta* @ 2008 01 08, 21:03) Sveikos merginos. Pasisakysiu ir aš...Į baltymą, rasta šlapime, ar tik baltymo pėdsaką negalima nekreipti dėmesio. Pas mane apie 36 sav rado baltymo pėdsakų šlapime, kojos buvo labai ištinę, tačiau jokio paildomo stebėjimo nebuvo:( pakartotinas tyrimas ir vėl parodė pėdsaką... Gydytoja sakė, kad tai nieko tokio, taip buna, ir t.t...deja, viskas baigesi tragiškai 39 sav...(tai buvo mano pirmas nėštumas). Nenoriu nieko gąsdinti, tačiau vienos moters organizmas reaguoja vienaip, kitas kitaip.Vienai nedaug tereikia iki nelaimės, kitai, rodos, net ligos nekenkia. Tačiau bet koks nukrypimas nuo normos rodo esama riziką... Iš savo patirties sakau, svarbiausia sekti save, ir nepasikliauti tik vienos gydytojos nuomone, jei pasidaro neramu... uzjauciu.\Su pirma pas mane ir baltymas buvo bet taip ir nepavyko "prikabint" preeklamsijos nes spaudimas palygint nedidelis buvo, bet sutinimas buvo irgi. laukiuosi antro dabar ir vel nerimauju...
snd gydytoja uzsimine kad slapime rado leukocitu ir baltymo... kazkaip nesdama jauciau kad negeras bus.. (tikrai ne taip steriliai paimtas meginys kaip cia rasote
|