Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prišalęs šaldytuvas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
seima
sveikos,
iskilo man toks klausimelis: neseniai buvom atsilde saldytuva,o siandien ziuriu,kad saldiklis ziauriai apsales doh.gif net sniegelis uzsidejes....aisku jis pilnas saldytu uogu prigrustas, bet manau taip vistiek neturetu buti...na net tie metaliniai elementai raityti visi balti doh.gif tai kazin cia nuo ko ir ka reiketu daryti? negi daznai atsildyti? nes atsildem kolkas pirma karta-saldytuvas pirktas ziema, o instrukcijoj raso,kad atsildyt 2 kartus per metus...
Ijo
Labas,
nezinau, koks tavo saldytuvas ir ar nuo to kas priklauso g.gif , taciau atsildant tuos senesnius saldytuvus, svarbu palaukti, kol pilnai visas vanduo isdzius (ar issluostyti), nes jei lieka vos kiek dregna, tai labai greit iskart vel apsarmoja. Gal cia gali but priezastis? g.gif
Jucy
Pas mane saldytuvas ne is tu senuju, nu 6 metai jau jam, bet irgi yra ta pati problema. Saldiklis labai greit apledeja ir nieko nedarau schmoll.gif
incia
Oi,prisimenu, kai as kankindavausi su tais atsildymais ir svajodavau apie neuzsalanti. Pries pusantru metu nusipirkom frost free, tai dabar jau praeity ta problema.
o siaip, manau, jei per pora dienu apledeja, tai cia jau kazkas negerai tam saldytuvui. Jei taip visalaik bus, tai kreipkites, kol dar garantinis laikotarpis nesibaige.
laura-jur
nu va perskaiciau naujiena pas maners senai taip apsala bet niekad nekreipiau demesio g.gif nors saldytuvas dar nesenas hmm reiks susimastyti
pacas
QUOTE(seima @ 2007 07 19, 23:43)
sveikos,
iskilo man toks klausimelis: neseniai buvom atsilde saldytuva,o siandien ziuriu,kad saldiklis ziauriai apsales  doh.gif  net sniegelis uzsidejes....aisku jis pilnas saldytu uogu prigrustas, bet manau taip vistiek neturetu buti...na net tie metaliniai elementai raityti visi balti  doh.gif  tai kazin cia nuo ko ir ka reiketu daryti? negi daznai atsildyti? nes atsildem kolkas pirma karta-saldytuvas pirktas ziema, o instrukcijoj raso,kad atsildyt 2 kartus per metus...
*

jei sniegelis užsidėjės, o ne lašiukai kabo tai gerai.
bet jei to sniegelio yra tiek, kad jau nebetelpa, tada nieko kito nelieka, tik atitirpinti ir išdžiovinus vėl įjungti.
instrukcija parašyta normaliam eksploatavimo režimui. t.y. šaldytuvas ar šaldiklis atidaromas x kartų per savaitę ar kažkas panašaus. jei jūs atidarinėjat ne x o xx kartų, tai ir atitirpinti reiks dažniau. ir atvirkščiai nedarinėsi, negaus iš oro drėgmės ir atitirpinti nereikės...

kiek supratau uogas laikot, tai gan problematiška atitirpinti.
tą reikia padaryti greitai, kad uogos nespėtų atitirpti, nes paskui jau jas nebe į šaldiklį, o į skrandį teks sukišti, o kas netilps į skrandį - į šiukšliadėžę.

mes tai visą reikalingą šaldiklio turinį (patikėkite, kartais randame ir nereikalingo smile.gif ) sudedame į vieną vietą ir gerai apklojame (kad šaltis neišeitų, o šiluma neprieitų).
paskui į šaldiklio apačią pridedi taros vandeniui surinkti.
pajungi kokį elektrinį šiltą orą pučiantį prietaisą (orinį šildytuvą, arba plaukų džiovintuvą). aišku nestatai to prietaiso po vandens lašais, nes gali labai gražų trumpą sujungimą padaryti arba net prietaisą sugadinti. kol ištirpsta visi ledai paleidi šiltą orą, paskui išpili visą vandenį, iššluostai ir dar prapūti be šilumos , kad kuo mažiau drėgmės būtų ir vamzdeliai greičiau atvėstų.

paskui problemos viską atgal sukišti. dažniausiai lieka kelios braškės... tai į šampaną jas tokį darbą atlikus smile.gif
Jucy
QUOTE(pacas @ 2007 07 31, 00:20)
jei sniegelis užsidėjės, o ne lašiukai kabo tai gerai.
bet jei to sniegelio yra tiek, kad jau nebetelpa, tada nieko kito nelieka, tik atitirpinti ir išdžiovinus vėl įjungti.
instrukcija parašyta normaliam eksploatavimo režimui. t.y. šaldytuvas ar šaldiklis atidaromas x kartų per savaitę ar kažkas panašaus. jei jūs atidarinėjat ne x o xx kartų, tai ir atitirpinti reiks dažniau. ir atvirkščiai nedarinėsi, negaus iš oro drėgmės ir atitirpinti nereikės...

kiek supratau uogas laikot, tai gan problematiška atitirpinti.
tą reikia padaryti greitai, kad uogos nespėtų atitirpti, nes paskui jau jas nebe į šaldiklį, o į skrandį teks sukišti, o kas netilps į skrandį - į šiukšliadėžę.

mes tai visą reikalingą šaldiklio turinį (patikėkite, kartais randame ir nereikalingo smile.gif ) sudedame į vieną vietą ir gerai apklojame (kad šaltis neišeitų, o šiluma neprieitų).
paskui į šaldiklio apačią pridedi taros vandeniui surinkti.
pajungi kokį elektrinį šiltą orą pučiantį prietaisą (orinį šildytuvą, arba plaukų džiovintuvą). aišku nestatai to prietaiso po vandens lašais, nes gali labai gražų trumpą sujungimą padaryti arba net prietaisą sugadinti. kol ištirpsta visi ledai paleidi šiltą orą, paskui išpili visą vandenį, iššluostai ir dar prapūti be šilumos , kad kuo mažiau drėgmės būtų ir vamzdeliai greičiau atvėstų.

paskui problemos viską atgal sukišti. dažniausiai lieka kelios braškės... tai į šampaną jas tokį darbą atlikus smile.gif
*

Na šiaip visur rašo, kad jokiu plaukų džiovintuvu negalima atitirpdinėti šaldiklio, tipo pats natūraliai atitirpt turi g.gif Aš tai kad ne taip greitai atitirptų produktai iųšimti iš šaldiklio suku juos į laikraščius. Arba kokį didelį indą laikraščiais iškloju, tada viską ten sudedu, ant viršaus vėl laikraščiais, dar kokį adijalą užmetu ir super, labai ilgai neatitirpsta thumbup.gif
jblmami
As naudoju ne fenus, bet pastatau indus su karstu vandeniu. Zymiai greiciau atitirpsta. Ir saldytuvas dar nesugedo.

Tiesa as po isvalymo visada kamera istrinu ricinos aliejumi. Sako, kad ne taip greitai vel prisala ax.gif
Flymanas
QUOTE(jblmami @ 2007 08 13, 12:45)
As naudoju ne fenus, bet pastatau indus su karstu vandeniu. Zymiai greiciau atitirpsta. Ir saldytuvas dar nesugedo.
*

cool.gif mes irgi kisam silto vandens puodus, tai jei labai pasistengiu saldytuvas buna atitrpintas , ishshluostytas ir paruostas tolimesniam naudojimui per kokias 20-30min.
nors pas mus per 3 metus jis atsildytas vos 2 kartus. ir tai viena karta del to kad viena nakti kazkoks gudrocius paliko saldikli atidaryta doh.gif
Mikė
O aš šiandien apsižiūrėjau, kad mano šaldytuvas (Fagor) nelabai šaldo, ant sienelių yra keletas nubėgimų , ir palaikius ranką šaldytuve nelabai šaltis jaučiasi, vienas tiks ratukas nustatytas ant Max, o kitas ratukas ant didžiausio skaičiaus 7., O tortukas stovi nuo vakar padarytas, norėtųsi, kad labiau sustengtų. Dabar padariau ant 1 bet nelabai kas keičiasi schmoll.gif Ir beje gal žinote kurioje šaldytuvo lentynoje pagal instrukciją labiausia šalta. Būtinai reikia man tą tortą iki vakaro sustingdyti. Padėkit, nes jau pasimečiau tuose nustatymuose 4u.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(Mikė @ 2010 04 24, 15:42)
O aš šiandien apsižiūrėjau, kad mano šaldytuvas (Fagor) nelabai šaldo, ant sienelių yra keletas nubėgimų , ir palaikius ranką šaldytuve nelabai šaltis jaučiasi, vienas tiks ratukas nustatytas ant Max, o kitas ratukas ant didžiausio skaičiaus 7., O tortukas stovi nuo vakar padarytas, norėtųsi, kad labiau sustengtų. Dabar padariau ant 1 bet nelabai kas keičiasi schmoll.gif Ir beje gal žinote kurioje šaldytuvo lentynoje pagal instrukciją labiausia šalta. Būtinai reikia man tą tortą iki vakaro sustingdyti. Padėkit, nes jau pasimečiau tuose nustatymuose 4u.gif
*

tai gal torte bėda jei nesušala ne šaldytuve g.gif šalčiausia bent pas mane apatiniuose skyriuose. Maniškis Liebher.
O kiek rodo laipsnių?
Mikė
QUOTE(Avocetė @ 2010 04 24, 15:45)
tai gal torte bėda jei nesušala ne šaldytuve  g.gif šalčiausia bent pas mane apatiniuose skyriuose. Maniškis Liebher.
O kiek rodo laipsnių?
*

Temperatūros nematavau, bet dabar nustačius ant vieneto, labiau šaldo thumbup.gif
renatikeg
zinote o pas pane tokia problemasaldytuvas ne naujas,kai atidarau tai virsuje susiformave lasai paciame saldytuve o ne saldiklyje,ir man atrodo kad del to kad nelabai standariai dureles uzsidaro apacioje,nu jau jis senokas,kazi ar yra kokia priemone kuri uzsideda ant dureliu ir padeda prispausti jas g.gif
1000inis
as irgi turiu ta apslimo problema doh.gif nors pas mane su saldytuvu viskas tvarkoj thumbup.gif paprasciausiai as kamera atidarineju taip daznai, kaip saldytuva biggrin.gif kai apsala ledo sluoksnis 1-2 cm, tai ir atitirpdau blush2.gif valyciau dazniau, man tai nera problema, bet nezinau ar atitirpdinimas nekenkia paciam saldytuvui g.gif
mamyteJ
as tai irgi bliudus su karstu vandeniu kisu ,kad atitirpinti.Pernai ziema jau taip prisales buvo,kad vos begalejau stalcius atidaryti.Kaip tik lauke buvo salta tada,tai visa turini i balkona isnesiau ir per 20min.saldytuvas buvo svarus. thumbup.gif
jurave
Patarkit,pas mane Snaigės šaldytuvas,išvaliau ,bet nepraėjo nei mėn. o vėl viduj,ne šaldiklyje,o šaldytuvo galinėj sienelėj ledo sluoksnis apie 2cm.Didesnis ledo storis aukščiau šaldytuve.Kodėl,kokios problemos?Gal kas buvot susidūrę,ką darėt?Ar jau čia reikalingas meistras?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.