Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valdorfo daželiai Kaune
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2
vilimaite
Domina labai sis auklejimo budas. Mano mazajai jau pusantru metuku. Noriu nuo dvieju leisti i darzeli. Noreciau suzinoti kur tokie darzeliai Kaune yra ir kokie atsiliepimai.4u.gif
MIGA
Labutis,
mano buves šefas vede savo vaikus i Valdorfo mokyklele. Tai jis man kaip visko pripasakojo, tei is pavydo seiles tekejo...
Auklejimas ten remiasi tuo, kad atsizvelgiama i vaiko amziu, jo supratima ir pan. Pvz, kai mokosi raides, tai apie kiekviena raide sukuria tam tikra pasaka su vaizdinais, kad geriau isiminti. Siaip jie ten sedi ant grindu, piesia, nu vienu zodziu jauciasi kaip namu aplinkoj...
Bet konkreciai nieko negaliu pasakyti, nes pati nei buvau, nei maciau. Kiek sefas sake, tai ta mokyklele kazkur Dainavos mikrorajone (?), bet ar darzelis yra - nezinau. gossip.gif
Board
As saviske leidau i grupe kuri remiasi valdorfo metodika. Ji nera visiskai valdorfine (kad ir del tu paciu zaislu: vaikai is namu atsinesa miela zuikuti, zinoma ne is naturalaus kailio, masinyte - nemedine ir pan.).
Esu be galo patenkinta sia grupoe ir mazosios pasiekimais. Nepriskiriu ju butent valdorfo metodikai, priskiriu juos butent aukletojoms, kurios nuolatos uzisiima su vaikais, leidzia jiems daryti ka nori kur nori bet tiek tiek leidzia aukletoja.
Taip kartais noreciau kad butu maziau skalbimo namie, bet... Taip smagu ateiti pasiimti vaika i darzeli ir nuo slenkscio isgirsti "Mama, mama o mes siandien ejom i lauka" (lauke visa diena lijo, ir didziausia kose, o kai pamatai vaiko rubus cry.gif norisi) arba "Mama, mama, paziurek kaip as graziai nupiesiau, ir rodo savo piesini ir apipaisytus rubus biggrin.gif ", as matau kokia laiminga ji iseina is darzelio ir pasakoja man pasaka kuria seke jai aukletoja kai ji ejo miegot, o penktadienis jos megstamiausia diena: nes jie pietus sau darosi patys. Grupej vaikai nuo 1.5 iki 6 metuku. Kiekvienam priskirta tam tikra funkcija: kas miltus pila, kas maiso, kas kiausinius plaka ir t.t. Siandien pavyzdziui mano mazoji plauna indus, tai ji siandienos lauke nuo treciadienio thumbup.gif .
As esu nerealiai patenkinta sia grupe ir musu aukletojomis. Ir tikrai dziaugiuosi kad musu grupe remiasi valdorfo pedagogika, nes as tiek apie gamta jai nesugebeciau papasakot ir parodyt, as paprasciausia neturiu tiek laiko. verysad.gif
Medis, konkoreziai, gelytes-zolytes, kastonai, giles - mano vaikui tai turbut daugiausiai dziaugsmo teikiantys zaislai darzely. Namie ji beveik nezaidzia su tais plastmasiniais zaislais, ji mieliau glaudzia minkstus zaislus, leles ir pan. Manau ji labai puikiai suderino darzelio ir naminius zaislus. thumbup.gif Bet as visad zinojau kad ji pas mane protinga mergaite ir pasirinks tai kas jai miela wub.gif
O visiems kas man sako ka nors pries tai kas patinka mano vaikui as sakau tongue.gif mirksiukas.gif

P.S. Enigma as labai atsiprasau, nors mes ir esam vilnieciai, norejau patart mamos kad jeigu tas patinka jusu vaikui, tai spjaukit i visus nepritariancius drinks_cheers.gif
Calendula
QUOTE(Auges @ 2005 02 11, 07:31)
As saviske leidau i grupe kuri remiasi valdorfo metodika. Ji nera visiskai valdorfine (kad ir del tu paciu zaislu: vaikai is namu atsinesa miela zuikuti, zinoma ne is naturalaus kailio, masinyte - nemedine ir pan.).
Esu be galo patenkinta sia grupoe ir mazosios pasiekimais. Nepriskiriu ju butent valdorfo metodikai, priskiriu juos butent aukletojoms, kurios nuolatos uzisiima su vaikais, leidzia jiems daryti ka nori kur nori bet tiek tiek leidzia aukletoja.
Taip kartais noreciau kad butu maziau skalbimo namie, bet... Taip smagu ateiti pasiimti vaika i darzeli ir nuo slenkscio isgirsti "Mama, mama o mes siandien ejom i lauka" (lauke visa diena lijo, ir didziausia kose, o kai pamatai vaiko rubus  cry.gif  norisi) arba "Mama, mama, paziurek kaip as graziai nupiesiau, ir rodo savo piesini ir apipaisytus rubus biggrin.gif ", as matau kokia laiminga ji iseina is darzelio ir pasakoja man pasaka kuria seke jai aukletoja kai ji ejo miegot, o penktadienis jos megstamiausia diena: nes jie pietus sau darosi patys. Grupej vaikai nuo 1.5 iki 6 metuku. Kiekvienam priskirta tam tikra funkcija: kas miltus pila, kas maiso, kas kiausinius plaka ir t.t.  Siandien pavyzdziui mano mazoji plauna indus, tai ji siandienos lauke nuo  treciadienio  thumbup.gif .
As esu nerealiai patenkinta sia grupe ir musu aukletojomis.  Ir tikrai dziaugiuosi kad musu grupe remiasi valdorfo pedagogika, nes as tiek apie gamta jai nesugebeciau papasakot ir parodyt, as paprasciausia neturiu tiek laiko.  verysad.gif
Medis, konkoreziai, gelytes-zolytes, kastonai, giles - mano vaikui tai turbut daugiausiai dziaugsmo teikiantys zaislai darzely. Namie ji beveik nezaidzia su tais plastmasiniais zaislais, ji mieliau glaudzia minkstus zaislus, leles ir pan. Manau ji labai puikiai suderino darzelio ir naminius zaislus.  thumbup.gif  Bet as visad zinojau kad ji pas mane protinga mergaite ir pasirinks tai kas jai miela wub.gif
O visiems kas man sako ka nors pries tai kas patinka mano vaikui as sakau  tongue.gif  mirksiukas.gif

P.S. Enigma as labai atsiprasau, nors mes ir esam vilnieciai, norejau patart mamos kad jeigu tas patinka jusu vaikui, tai spjaukit i visus nepritariancius  drinks_cheers.gif
*

o į kurį darželį leidi?
Žuvė
Adresas: K. Baršausko 84, Kaunas
Telefonas: 8 (37) 451426
Daugiau info yra čia ax.gif

Oj, klausimas turbūt jau nebedomina blush2.gif
Aura*
QUOTE(Žuvė @ 2005 12 01, 11:18)
Adresas:    K. Baršausko 84, Kaunas
Telefonas:  8 (37) 451426
Daugiau info yra čia  ax.gif

Oj, klausimas turbūt jau nebedomina  blush2.gif
*

domina smile.gif koks mėnesinis mokęstis čia gal žinai? ir prieš kiek laiko reikia užsirašyti?
Mažulėlė
užsirašyti laikas jau dabar mirksiukas.gif nors darželis vaikus priima tik nuo 3 metų, tačiau noriničų į jį patekti tikrai nemaža eilė
mėnesinis mokestis: kaip ir visuose valstybiniuose darželiuose (t.y. apie 120 Lt) + 20 Lt (mokestis už įvairias priemones - vašką, molį, tikrą akvarelę, maisto produktus ir pan.)
+ 100 Lt vienkartinis stojimo į darželį mokestis (tai mokestis ne direktorei į kišenę, o mokestis paremti darželį - kaip ir mokestis už darželį jis mokamas banke su banko kvitukais)

QUOTE(Aura* @ 2006 01 31, 15:23)
domina smile.gif koks mėnesinis mokęstis čia gal žinai? ir prieš kiek laiko reikia užsirašyti?
*

Boni
Pats geriausias "Smalsučio"darželis,lanko abi mano mergaitės,tiesiog tikrai puikus darželis.Pagal Vadorfo metodiką viskas ir vaikų elgesyje tai puikiai matyti... thumbup.gif
JuokInga
Barsausko g-veje esantis darzelis vadinasi "Saltinelis". Is Svietimo sk. darbuotoju esu girdejusi, kad tai vienas geriausiu darzeliu Kaune. Direktore ir aukletoju kolektyvas - tikros savo darbo entuziastes. Noriu pagirti, kad tai labai tvarkingas, siltas, jaukus darzelis. Vaikuciai tikrai laimingi. Vakare pasiimu purvinais lauko rubeliais, nes i lauka eina kiekviena diena, nepriklausomai nuo oro (nejo tik per didziuosius saltus ir stipru lietu), bet vaikams tiek laisves ir laimes zaisti sniegu, vasara voliotis smelyje. Kieme daug vietos issibegioti, yra medininis "namelis" - tusciaviduris medzio kamienas, keletas rastu laipiojimui, dideles smelio kruvos. Vaikai tikrai issiduksta. O apie uzsiemimus grupese - reiktu labai daug pasakoti. Pvz. grupeje yra elektrine virykle su orkaite, kiekviena ketvirtadieni aukletoju padedami ir priziurimi vaikai kepa pyraga arba sausainius. Daznai ir tevelius pavaisina. Dirba profesionali keramike, vaikai lipdo is molio ir vasko. Medzio dirbtuvelese stalius uzsiima su vyresniais vaikuciais, gamina medinius namelius ir kitus gaminius. Vaiku kurybiskumui ir vaizduotei lavinti pati geriausia vieta. As susizavejusi, dziaugiuosi, kad mes ten!
Mažulėlė
Valdorfo darželis Kaune vienas, kituose darželiuose ("Smalsutis", "Gintarėlis", "Giliukas" ir kt.) veikia grupės (t.y. ne visas darželis dirba pagal Valdorfo sistemą), kuriose taikomi Valdorfo pedagogikos elementai. mirksiukas.gif

gera skaityti pasisakymus, kad mūsų vaikams darželiuose gera thumbup.gif

QUOTE(Boni @ 2006 02 16, 19:22)
Pats geriausias "Smalsučio"darželis,lanko abi mano mergaitės,tiesiog tikrai puikus darželis.Pagal Vadorfo metodiką viskas ir vaikų elgesyje tai puikiai matyti... thumbup.gif
*

AStonke
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
geri valdorfo darzeliai...........
bet apie valdorfo mokyklas-jau girdėjau............ g.gif nekokių zinių..........
naitas
Pasiduodu 000189.gif 000189.gif Kaip jus isrinkot savo vaikui darzeli???? ax.gif blush2.gif Tiek daug info! Ka man daryyyyt? alc.gif
sviecia
Kas gali papasakoti kaip sudaromos grupes "Saltinelio" darzelyje? Ar nera maisyto amziaus grupiu? Tikrai nelabai suprantu kai ta pacia grupe lanko 3 ir 5 metu vaikuciai...
NirN
niu tikrai labai sudominot mamitos pupicitos... pasirodo ''Saltinelis visai salia namu ryt einu prasytis i eilute... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kutuliukas
QUOTE(sviecia @ 2006 05 23, 14:53)
Tikrai nelabai suprantu kai ta pacia grupe lanko 3 ir 5 metu vaikuciai...
*

Kaip tik taip ir yra. 3- 6 metų vaikai eina į tą pačią grupę. Maniškės abi kartu ir vaikams dėl to jokio diskomforto...Mažiai turi iš ko mokytis (vyresnių), vyresni mokosi rūpintis mažiais tongue.gif Taip kaip šeimoje...tėvams gal nebūna didelio diskomforto, kad jų skirtingo amžiaus vaikai gyvena kartu rolleyes.gif ...
ringa
Mano sūnus lankė tą darželį 3 metus. Vėliau pervedėm į kitą, kuris arčiau namų. Tad turim su kuo palyginti. Taigi, vaikas gavo gerus bendravimo su bet kokio amžiaus vaikais ir suaugusiais (auklėtojos) pagrindus, nes visi ten bendrauja kaip lygus su lygiu. Tas labai gerai. Tačiau, kaip ir visur pasitaiko visokių pedagogių. Be to ten buvo labai prastas maistas. Bet gal per tuos 2 metus, kai jis nelanko, kas nors pasikeitė. Nes mes, tėvai, bandėm kelti tą problemą, tačiau likom nesuprasti direktorės. Jos pagrindinis argumentas"maistas geras - pažiūrėkit, aš irgi tuo pačiu maistu maitinuosi, ir ką - blogai atrodau?" nail.gif essen.gif bis.gif doh.gif Jokių košių vaikams ryte - tik sumuštiniai, o ir tai dažniausiai tik su sviestu. pavakariams sauja riešutų, arbata. Nesakau, kad riešutai blogai, bet jie gal geriau tinka kaip priedas. O va kitam darželyje, kurį sūnus lankė prieš mokyklą, maistas buvo labai geras - daug daržovių, vaisių, jogurtai, skanios sriubos, vietoje keptos bandelės thumbup.gif Bet bendravimas auklėtojų su vaikais visai kitas... Maniškiui trūko apsisprendimo laisvės, o ir auklėtoją vis taikydavosi vardu vadinti tongue.gif
Taigi, vesti galima, bet pusryčius rekomenduočiau pavalgyti namie ir reikalauti iš direktorės to, kas šiaip jau ir taip priklauso - sveikos pilnavertės mitybos vaikams.
Kutuliukas
QUOTE(ringa @ 2006 06 05, 00:37)
Jokių košių vaikams ryte - tik sumuštiniai, o ir tai dažniausiai tik su sviestu. pavakariams sauja riešutų, arbata.
*

Hm, ko tais maniškės pusryčiams valgo ir košes, pamiegoję irgi normaliai mastau.gif Lankom antrus metus (darželį "pažįstu" kiek anksčiau) ir tiesą sakant nelabai suvokiu apie ką kalbi unsure.gif Kuo normaliausias ten tas maitinimas. Bandeles, pyragus net ir patys vaikai kepa kartu su auklėtoja (aišku tai nėra vietoj virėjų ruošiamo maisto). Ir sriubos skanios. Ir kugelis, ir apkepas ir t.t. tongue.gif Nu tikras tas maistas ten.

Gal čia taviškis tik tiek valgydavo? tongue.gif
arjadeva
gal zinote daugiau apie Giliuko darzeli? t.y.apie butent valdorfo grupes ten? kiek zinau dabar bus trys.. kokios aukletoijos ir pan? is anksto dekoju 4u.gif
arjadeva
QUOTE(arjadeva @ 2006 07 14, 01:10)
gal zinote daugiau apie Giliuko darzeli? t.y.apie butent valdorfo grupes ten? kiek zinau dabar bus trys.. kokios aukletoijos ir pan? is anksto dekoju  4u.gif
*

idomu dar, ar ten kokias dovaneles priima biggrin.gif .. taip norejome patekti dar siais metais ax.gif
arjadeva
QUOTE(AStonke @ 2006 03 02, 16:48)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
geri valdorfo darzeliai...........
bet apie valdorfo mokyklas-jau girdėjau............   g.gif   nekokių zinių..........
*

o kodel blogi atsiliepimai apie mokyklas? kokie jie?

ir tiesa, ar saltinelyje yra ivaraus amziaus vaikuciai?
Mažulėlė
QUOTE(arjadeva @ 2006 07 21, 20:54)
ir tiesa, ar saltinelyje yra ivaraus amziaus vaikuciai?
*

Šaltinėlio vaikų grupės mišrios, jas lanko 3-7 metų vaikučiai mirksiukas.gif
Raminta*
Aš irgi kitais metais ten vesiu savo mažę. Gal kas galėtų parekomenduoti auklėtoją? Vis tiek vienos yra stipresnės, kitos silpnesnės.
arjadeva
QUOTE(Raminta* @ 2006 08 19, 22:54)
Aš irgi kitais metais ten vesiu savo mažę. Gal kas galėtų parekomenduoti auklėtoją? Vis tiek vienos yra stipresnės, kitos silpnesnės.
*

na, ar tikrai neatsiras manyčių, kurios turi atsiliepimų apie tam tikras auklėtojas? butų labai šaunu wink.gif
Kutuliukas
Grupėje dirba po dvi auklėtojas smile.gif O į grupes man rods įprasta tvarka tiesiog paskirsto, o ne klausia į kurią nori, nes žiūrima iš kurios grupės išeina daugiau priešmokyklinukų ar kas išeina metų bėgy, automatiškai ten ir vietų atsilaisvina. Dar grupėse esančių vaikų broliams ar sesėms toje eilėje teikiama pirmenybė - jie eina į tas pačias grupes.
JuokInga
Nustebau, kad blogi atsiliepimai apie mokyklas schmoll.gif Mano vyresnelis eina i 6 klase Valdorfo mokykloje, butent po to, kai jis pradejo ja lankyti, mazyli i Valdorfo darzeli irgi pradejome leisti. Esu girdejusi atsiliepimu, lyg ten vaikai nieko neismoksta, tik zaidzia ir pan - bet visi tie atsiliepimai buvo is zmoniu, kurie patys tik is gandu zinojo apie Valdorfo pedagogika. Ypac daug gandu buvo paskleista is tradicinio ugdymo mokytoju, kurios neteko savo darbo vietos, nes vietos paprastos mokyklos tose patalpose iskure Valforfo mokykla. Supraskite, juk neokupavo mus vaikai tos mokyklos jega, po keleto metu trukusi kraustyniu i "Anima", is "Animos" i "Muravos prad.m-kla", svietimo skyrius pagaliau paskyre patalpas. Kaip mes atejome i ta nauja mokykla, tai buvo baisu ziureti, nes musu vaikams buvo palikti tik visiskai suluze suolai ir kedes (pasirodo kitu klasiu mokytojos issirinko geresnius ir sunese is savo klaisiu luzenas, kai suzinojo, jog cia isikels pirmosios dvi "Valdorfo" klases), teveliai patys remontavo, daze, keite sviestuvus, netgi irengeme kiekvienai klasei atskira tualeta, net mini-virtuvele su kriaukle, virduliu, puodeliais ir t.t. O direktore su "tradiciniais" mokytojais ziurejo kaip i beprocius, rase straipsnius i spauda, smeiziancius pacia Valdorfo pedagogikos ideja, persekiojo mokytoja, terorizavo vaikus.

Dabar mokykloje - jau 7 "Valdorfo" klases, kuriose mokosi tikrai ne "silpnaprociu" tevu vaikai ir jie su siaubu pagalvoja apie tradicines mokyklas... O tie, kurie atejo pas mus is paprastu mokyklu, sakosi negaleje net isivaizduoti, kad gali buti taip smagu augti, mokytis... ir kad i mokykla vaikai NORI eiti!
Papildyta:
QUOTE(arjadeva @ 2006 12 12, 18:24)
na, ar tikrai neatsiras manyčių, kurios turi atsiliepimų apie tam tikras auklėtojas? butų labai šaunu wink.gif
*

Kiek zinau, tai aukletojos jus neturesite galimybes rinktis. Beje, visos 4 grupes yra siek tiek skirtingos, kaip ir jose dirbancios aukletojos... Bet visos ne atsitiktinai ten pateke ir zino, kodel jos ten... Nusiraminkite, jums tikrai nebus jokio skirtumoi kuria grupe eisite, visose vaikuciai jauciasi puikiai.
vilmuteee
noejai paklausti,mano vaikui rugseji bus metai ir 2 men...as ji nou rugsejo men noreciau kazkur vesti. ax.gif i koki lopseli ar kazkur,nes paciai mokslai,ir visa kita...nes db esu abituriente,taigi noriu mokytis toliau gal kazkas rekomenduotu kazka... mirksiukas.gif nes tikrai ldžb reikia...
Viliana
Kiek zinau vaikucius priima tik nuo 1.5 metu, o darzeliu tikrai yra daug neblogu, kiekvienam kur gerai sakys kad tai geras darzelis. Siulyciau ziureti tuos kurie yra arciau namu ir skaityti atsiliepimus apie juos forume 4u.gif

As irgi studente, mes einam i montesori darzeli "Ziburelis". Pirma savaite buvo sunku kol pratinau, antra savaite jau buvo geriau, ir man atsirado daug laiko mokslams, bet deja susirgom ir dabar jau antra sav namie. Viskas butu gerai jai ne ligos, o kaip girdejau pirmus metus vaikutis labai daznai serga, o mokytis reikia verysad.gif

Siaip apie darzeli pati dar ne ka galeciau pasakyti, nes mes ten trumpai buvom, labiausiai patiko tai aplinka, labai grazu viduje ir jauku, palyginus su kitais darzeliais blush2.gif
agniuliuxas150
norejau as savo mergyte uzrasyti nyo rugsejo i valdoorfo darzeli,bet isgiradau kad tik po triju metu jos eile ateis,. doh.gif siemet priims 15 is 80vaikuciu verysad.gif
ore|gano
Sveikos, mamos mirksiukas.gif
gal galite parašyt kuriuose darželiuose miesto centre yra Valdorfo grupės?
Iš anksto dėkui notworthy.gif
laurinija
gal galit parasyti daugiau ir naujesniu atisliepimu apie Valdorfo darzeli ax.gif
faustluk
Pries kelias dienas susiduriau su Valdorfo pedag. darzeliu. Prisiminiau studiju laikus, kai atvaziavo vokietis ir vede seminaru cikla, o as vertejavau. Dar tada pagalvojau, kai turesiu vaiku butinai leisiu i toki darzeli. Metai bego...Vaiku dar nebuvo, o darzelis ir visa sistema pagavo pagreiti ir populiaruma. Dabar mano dukrai 7 men ir, manau, pats laikas "stoti i eile". Tad renku informacija, bet faktiskai 98%, kad eisime i "Saltinelis"darzeli. 4u.gif
*GREISI*
Ar ilgos čia eilės? 4u.gif
Mažulėlė
QUOTE(*GREISI* @ 2008 08 29, 21:07)
Ar ilgos čia eilės? 4u.gif
*

Ilgos, jei norite papulti, vaikučius reik užrašyti vos gimusius. mirksiukas.gif
Karbynė
Yra dar vienas "fintas" į kurį labai nesigilinau, bet dėl kurio patarė apskritai kuo skubiau rašyti prašymus (nekalbant apie tą konkretų darželį, o apie visus).

http://www.kaunodiena.lt/naujienos/miesto-...03509/puslapis2
*GREISI*
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 31, 15:55)
Yra dar vienas "fintas" į kurį labai nesigilinau, bet dėl kurio patarė apskritai kuo skubiau rašyti prašymus (nekalbant apie tą konkretų darželį, o apie visus).

http://www.kaunodiena.lt/naujienos/miesto-...03509/puslapis2
*

gal bus geriau,nes žinau ne vieną kas pateko su kyšiais.Va ir mano draugė sugebėjo du vaikus įkišti i labai populiarų darželį,likus kelioms dienoms iki rugsėjo pirmosios...
Karbynė
Man straipsny kita dalis įdomi - kur kalbama, kad tokios tvarkos dėka gali pakliūt visai net ne į tą daržiuką į kurį nori. g.gif Kažkaip originaliai atrodo, o kaip čia yra iš tiesų neturiu supratimo.
naitas
QUOTE(Karbynė @ 2008 09 01, 00:11)
Man straipsny kita dalis įdomi - kur kalbama, kad tokios tvarkos dėka gali pakliūt visai net ne į tą daržiuką į kurį nori.  g.gif Kažkaip originaliai atrodo, o kaip čia yra iš tiesų neturiu supratimo.
*

Hmm, gal čia eilinis žurnalistų sapaliojimas. Jeigu sudarinės sąrašus, tai gal atsižvelgs ir į tėvų pageidavimus.
Bet visai patogu tėvams taip buvo - atėjau, apžiūrėjau ir prisirašiau, arba ne. O dabar prisirašyt reikės kažkur važiuot... O kaip tada su darželių apžiūrėjimu? Bus kokia nors savaitės diena, kurią galima atvažiuot ir apžiūrėt darželį?
Tikrai.. reik paskubėt prirašyt vaiką pagal senąją tvarką.
baltė
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 31, 22:11)
Man straipsny kita dalis įdomi - kur kalbama, kad tokios tvarkos dėka gali pakliūt visai net ne į tą daržiuką į kurį nori.  g.gif Kažkaip originaliai atrodo, o kaip čia yra iš tiesų neturiu supratimo.
*

Aš esu už naują tvarką, o ne už dabar esančią betvarkę, mamos užrašinėja vaikus į penkis darželius, nes baiminasi, kad nepaklius, tada net jei darželis už tvoros, jau nebelieka vietos... Kita vertus, manau, turės būti pasirinkimo laisvė dėl ugdymo sistemos, nes jei tėvai pageidauga vesti į Valdorfo ar Montesori grupę, tai turėtų rinktis arčiausiai gyvenamos vietos esantį ir tokią sitemą taikantį darželį... Bet kaip ten bus, tai iš tiesų neaišku, bet jei kituose miestuose taikomas toks priėmimo būdas, tai ir Kaune greičiausiai pasiteisins. Būkime optimistės. smile.gif

O apžiūrėti darželį, mokyklą ir aukštąją mokyklą visada galima, tame nematau problemos, tik tiek, kad net pas vedėją nereikės eit, o galima bus el. būdu užsirašyti smile.gif
astaSL
QUOTE(naitas @ 2008 09 01, 16:08)
Hmm, gal čia eilinis žurnalistų sapaliojimas. Jeigu sudarinės sąrašus, tai gal atsižvelgs ir į tėvų pageidavimus.
Bet visai patogu tėvams taip buvo - atėjau, apžiūrėjau ir prisirašiau, arba ne. O dabar prisirašyt reikės kažkur važiuot... O kaip tada su darželių apžiūrėjimu? Bus kokia nors savaitės diena, kurią galima atvažiuot ir apžiūrėt darželį?
Tikrai.. reik paskubėt prirašyt vaiką pagal senąją tvarką.
*

uzrasymas nelabai pades. nesvarbu, kur uzsirase, nuo 2009m birzelio 1 dienos viskas pasinaikina - man taip aiskino darzelio vedeja. tai as savo maziu ruosiuosi leisti nuo geguzes menesio, nezinau, eis jis ar ne, bet uz darzeli mokesiu pinigelius jau vien tam, kad islaikyt vieta. nenoriu du vaikus veziot i skirtingus miesto darzelius schmoll.gif
Vilke
sveiki, gal zinot, ar darzelyje prie Legendos, kur yra mokykla Valdorfo, yra ir Valdorfo darzelis? Na, bent grupe Valdorfo? Arba gal dar kur nors Kalnieciu rajone galima rasti Valdorfo darzelio grupe??
Mandra Sandra
ir mane domina Kaune valdorfo grupes turintys darželiai. Dainavos raj. yra kaži g.gif
Vilke
auuu g.gif
naitas
QUOTE(astaSL @ 2008 09 22, 17:16)
uzrasymas nelabai pades. nesvarbu, kur uzsirase, nuo 2009m birzelio 1 dienos viskas pasinaikina - man taip aiskino darzelio vedeja.
*

mums niekas nepasinaikino rolleyes.gif
Liepaja
Mielos mamos, o kaip patekot i Saltinelio darzeli? ar tiesiog uzsirastet ir atejus laikui vedete vaika i darzeli? ar reikejo vokeli nesti? ir jei reikejo, kokios dabar yra sumos?
labai buciau dekinga uz informacija.
foksas
Kiek teko girdėti "Saulutė" nuo 2010 rugsėjo mėn. atsidaro grupę, kurioje bus taikomi Valdorfo metodikos elementai
rasikeke
Nuo šio rugsėjo dirbs dvi darželio grupės Kauno Valdorfo mokykloje, Šiaurės pr. 11. Vienoje iš jų dar buvo kelios laisvos vietos.
rutaja
mes laukiam eileje nuo 2008 m. rudens (nuo 2 men.) ir 2010 m. rugseji, kai jau busim 3 m. tikrai nepateksim. Greiciausia nepateksim ir 4, ir 5 metu, nes uzauga broliu ir seseru karta, kurie eina be eiles. Tai va. Visa si informacija patikrinta, viskas teiseta... Svietimo skyriuje dar sake, kad yra toks darzelis "Ausrine", kur dar blogesne padetis, nes ten NIEKAS NEPATENKA:-(
verbus
[quote=rutaja,2010 12 27, 21:12]
mes laukiam eileje nuo 2008 m. rudens (nuo 2 men.) ir 2010 m. rugseji, kai jau busim 3 m. tikrai nepateksim. Greiciausia nepateksim ir 4, ir 5 metu, nes uzauga broliu ir seseru karta, kurie eina be eiles. Tai va. Visa si informacija patikrinta, viskas teiseta... Svietimo skyriuje dar sake, kad yra toks darzelis "Ausrine", kur dar blogesne padetis, nes ten NIEKAS NEPATENKA:-(
*

ispustas burbulas sitas valdorfo darzelis,direktore nuotaikos zmogus-i akis lia lia uz akiu kitaip lia lia
sprout
Esu visai žalia darželių reikaluose blush2.gif
Labai noriu savo mažąją leisti į Valdorfo darželį.

Kiek radau paieškoje, tai Kaune yra vienintelis Valdorfo darželis (Baršausko gatvėje).
O kokiuose darželiuose yra Valdorfo grupės?
Ar galima užsirašyti būtent į Valdorfo grupę?
Ar galima užsirašyti į darželį mieste, jei registruota gyvenamoji vieta - rajonas?

O gal yra privačių Valdorfo darželių Kaune? Ar galbūt greitu laiku bus?

Būčiau labai dėkinga už informaciją.
renita53
Mano vaikas lankė ŠALTINĖLIO darželį ,kuris dirba pagal Valdorfo programa,tai likau labai nusivylusi ir po metų pervedžiau į kitą darželį,Ten tik garsiai skamba ta VALDORFO programa,o jos ten nėra nė kvapo,ten be to yra stojamasis mokestis,kaip į kokį klubą,kas mėnesį irgi yra mokesčiai,ko normaliuose darželuiose nėra,o gauni daug daugiau,ten maistas klaikus,penktadienis vaikams pasninko diena ,tai vakarienei duoda šaltą pieną iš tetrapako ir paskrudintą batoną,o miegoti šalta,kaip paklausiau kodėl- atsakė kaldrytes senos,tai gal ir šalta atneškit šiltą pižamą.O žaislai visi mediniai arba iš vis nėra,nes pagal jų programa vaikai turi patys susigalvoti žaidimus.tai va o juk gyvenam 21 amžiuje ,ne miške, o veda tokie tėvai -atseit menininkai,kurie namie neturi televizorių.Vienu žodžiu skonio ir mados reikalas,nes ten Valdorfo programa,net nekvepia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.