sandrijja1980
2010 03 30, 21:46
QUOTE(kastanka @ 2010 03 28, 22:42) mes ir turim ta problema... dukrytei jau tuoj keturi, taciau neismiega viena savo lovytej. miegam vienam kambary, taciau, vistiek jai reik nakti pas mus atkeliaut (kartais dar ir su palyda-lelem, ar net visa kaldra) ir visko daug isbandem,ieks nepadejo, net lova leidom issirinkt, kokia nori nusipirkt. nepadejo. jau nebezinom ka dar sugalvot.  musiskis tas pats visa palyda susinesa i lova,masinas traktorius.tai kai uzmiega perkeliu i jo lovyte,ir zaislus i ju vietas,kitaip lovoje gali galva nusisukt
September_Lady
2010 03 31, 11:49
QUOTE(superlaiminga @ 2010 03 02, 12:44) Sveiki, gal bus įdomu paskaityti: http://vaikopasaulis.blogspot.com/2010/02/...u-su-vaiku.htmlTėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė Puikus straipsniukas Maniskiui 4 su puse, o miegam kartu. Pries menesi i nauja buta isikelem, kur pagaliau mazylis turi savo kambari su savo lova. Kambarys labai jam patinka, ten visada buna, lova taip pat patinka...bet visada kvieciasi ir mane  nes buvo iprates su mumis miegoti (del to ir didele lova pirkom). Kaip ir straipsnyje raso, taip ir as galvoju, juk vaikas nepraso siaip sau kartu miegoti, apsikabinti, prisiglausti...jam patinka tas artumas, saugumas salia mamos ar tecio, tai kam atimti visa tai is vaiko? Aisku tik savo patogumui tai dazniausiai daro teveliai, nes bent jau maniskis tik 1nakti ismiegojo vienas iki ryto, o visais kitais atvejais arba mane kvieciasi, arba pats atkeliauja, nors dazniausiai as uzmigusi kartu su juo, lygiai taip pat saldziai miegu, kad tingiu ir pas vyra pareit Bet pastebiu, kad vaikas jau suprato, kas yra jo kambarys, kas yra jo lova, ir kai supyksta del kazko eina uzsidaro savo kambary ir nebandyk listi ten pas ji  su lova lygiai tas pats, jei uzpyksta, kad isjungiu filmuka, ar liepiu zaislus susideti ir miegoti, tai sako, tu nemiegosi cia pas mane, sako eik i savo lova  aisku paskui kvieciasi, bet tikiu, kad ateis toks laikas, kai nebesikvies ir tikriausiai pasiilgsiu as to saldaus, ramaus miegucio su vaiku Linkiu visoms mamytems ir teveliams isiklausyti ko labiausiai reikia Jusu vaikuciams
florida
2010 03 31, 23:22
QUOTE(chiuncia @ 2010 03 31, 12:49) Puikus straipsniukas Maniskiui 4 su puse, o miegam kartu. Pries menesi i nauja buta isikelem, kur pagaliau mazylis turi savo kambari su savo lova. Kambarys labai jam patinka, ten visada buna, lova taip pat patinka...bet visada kvieciasi ir mane  nes buvo iprates su mumis miegoti (del to ir didele lova pirkom). Kaip ir straipsnyje raso, taip ir as galvoju, juk vaikas nepraso siaip sau kartu miegoti, apsikabinti, prisiglausti...jam patinka tas artumas, saugumas salia mamos ar tecio, tai kam atimti visa tai is vaiko? Aisku tik savo patogumui tai dazniausiai daro teveliai, nes bent jau maniskis tik 1nakti ismiegojo vienas iki ryto, o visais kitais atvejais arba mane kvieciasi, arba pats atkeliauja, nors dazniausiai as uzmigusi kartu su juo, lygiai taip pat saldziai miegu, kad tingiu ir pas vyra pareit Bet pastebiu, kad vaikas jau suprato, kas yra jo kambarys, kas yra jo lova, ir kai supyksta del kazko eina uzsidaro savo kambary ir nebandyk listi ten pas ji  su lova lygiai tas pats, jei uzpyksta, kad isjungiu filmuka, ar liepiu zaislus susideti ir miegoti, tai sako, tu nemiegosi cia pas mane, sako eik i savo lova  aisku paskui kvieciasi, bet tikiu, kad ateis toks laikas, kai nebesikvies ir tikriausiai pasiilgsiu as to saldaus, ramaus miegucio su vaiku Linkiu visoms mamytems ir teveliams isiklausyti ko labiausiai reikia Jusu vaikuciams  perskaiciau jusu pasisakymus, taip gera pasidare  kad mano nuomone ne vienos tokia, mes irgi miegam visi kartu ir ne tik vaikui,bet ir mums su vyru tas artumas teikia daug silumos ir dziaugsmo.
kastanka
2010 04 03, 14:47
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 03 30, 23:46) musiskis tas pats visa palyda susinesa i lova,masinas traktorius.tai kai uzmiega perkeliu i jo lovyte,ir zaislus i ju vietas,kitaip lovoje gali galva nusisukt  tai jums dar pasiseke, kad ir lieka savo lovytej perkeltas  mes nekart bandem, bet... pusvalandis ir vel keliauja pas mus. kelis kart bandem taip, bet kad nieko gero is to...
viltuse
2010 04 05, 11:51
Kazkaip mums savaime tas laikas atejo, nupirkom lovyte, ir pastatem tame paciame kambaryje, netoli musu lovos, kad matytu mane, ir pataliuka jai su barbem isrinkom, tiksliau pati issirinko,tai miega noriai savo lovytej, net tvarkosi ja pati, zaislu visokiu prisinesa ir miega. Galvojau, kad kai tetis isvyks, vel atsirops pas mane, bet miega dukryte savo lovytej, as jos vis paklausiu, kur miegosi, sako, savo lovytej
as niekad nepratinau dukros miegoti su mumis, paguli is vakaro ir i savo lovyte. Todel jai ir nekyla noras su mumis miegot, nes miega savoje lovoje su visa amunicija
giedrutux
2010 04 13, 20:19
Mes dukrytę į savo kambarį "iškraustėm" per 4 gimtadienį. Viskas būtų gerai, kad ji jame, t.y. savo lovoje ir užmigtų. Kai buvo lova mūsų kambary, priprato prie TV užmigti ir dabar viskas. Užmiega pas mus lovoje žiūrėdama televizorių, o po to nunešam į jos lovą. Nors ir naktį keliasi į tualetą, bet vistiek atgal į savo lovą grįžta  Televizoriaus nenoriu pirkti į vaiko kambarį taip anksti...  Na, vasaros pabaigoje turėsime leliuką, tai gal kaip nors tą "problemėlę" išspręsime
Sveikutes. Mamytes,kokiu priemoniu jus emetes kai vaika pradejote pratinti savo kambari  kol gyvenom uzsieni, nebuvo jokiu problemu,del atskiro kambario,nezinau gal kad jis buvo daugiau apstatytas,kilimas ir t.t.kambarys buvo daug pilnesnis,gryzom i LT,isvis nemiega savo kambari,kol uzmiega,tai pirma savo isterija pareiskia,zyzima ir t.t.kol galu gale uzmiega,bet nakti pas mus i miegama persikrausto. Nezinau,gal jai dar vis nejauku ir nepripranta,nes jos kambarys dabar labai apkrautas visokiais jos daiktais,zaislai ir pan.dar neskubam daryti baldukus,nes norime pirma suzinoti ka turesime,tada bus galima apstatyti kambari,bet iki to laiko labai norisi ja pripratinti miegoti savo kambari.
Miegot miega savo lovelej,bet visad turiu but su ja kol uzmiega  ,viena niekaip nenueis
QUOTE([tamsute] @ 2005 02 03, 00:21) Sveikutes mamytes:) Gal nepatarsiu nieko paguodziancio, bet domiuosi raidos psichologija ir isvada tokia vaikuciai bijo vieni miegoti, bent jau ankstyvaja vaikyste jie turetu praleist su teveliais viename kambaryje, visai kas kita lova, mazutis turi tureti savo lovyte, o atskiroje lovyteje miegoti, nerasunku pripratinti, jei lovyte pastatytumete prie savo lovos uztektu nakti tik istiesti ranka ir nereiketu lakstyt is kmbari i kambari... Beja kodel rekomenduojama vaikucius isileisti i savo erdve, ogi todel, kad istremtas i atskira kambari jis bijo, nors gali sito ir neparodyti, o is situ baimiu atiranda visokiausios fobijos... Pati situo puikiai isitikinau, nes mano zuikiui jau 3 su trupuciu, o miegame viename kambary. Nors buvome ji perkele i atskira spec. jam skirta kambari, ten vienas jis jautesi labai blogai... Gal ne visiems tas pasirodys priimtina, bet palaipsniuj jie patys atpras ir nores savo atskiros erdves... musiskiui jau 6 , o taip iprato su tevais, kad ir dabar ta pati problema
kulipka
2010 12 27, 18:19
kai dukrai buvo 2 metai ir 3 mėnesiai, nupirkom naują gražią lovytę. Joje ir įprato miegoti, nes dar po poros mėnesių atsirado broliukas (jo stengiamės neįpratinti pas mus miegot). užtat kai serga - būtinai atlenda pas mus. Ir mums ramiau, kai ligoniukas šalia...
Rasa Luksiene
2011 01 02, 20:39
Musu panele miega savo kambary viena, bet visada pries miega reikia pabut su ja kol jinai uzmiega  Nes viena niekaip dar nenueina miegot
Maniskiui dabar 3 m.3men. Miegodavo musu kambary savo lovyteje. Vasara irengeme jo kambari ir nupirkome nauja didesne lova. Tai irgi niekaip negalejom prikalbinti eiti i ja nakti miegoti. Piktuoju per asaras nenorejau  Tai pradzioj sutarem, kad savaitgaliais miegos pietu miega naujoj lovoj, taip kelis menesius miegojo, o vakare eidavo miegot i savo senaja lovyte. Paskui prikalbinom, kad va tu jau didelis, ir reikia tavo lovyte atiduoti mazesnei pusseserei, nes ji dar labai maza. Taip taip vaikas ir isikalbejo, kad vesim lovyte pas senelius pusseserei. Ir jam pastoviai kalbejom, kad kai jau isvesim lovyte, tu miegosi visada didelej lovoj. Jis pilnai su tuo sutiko. Na ir ka, isvezem visi ta lovyte. Grizus namo vakare vaikas truputi pradejo graudintis kaip jis cia dabar miegos, bet pasakem, kad jau lovytej tavo miega pussesere, tu didelis ir t.t. IR VISKAS, JAU SAVAITE MIEGA SAVO LOVOJ KITAM KAMBARY. Be asaru, nes pats prisizadejo taip. Pries uzmiegant paskaitau pasaka ir truputi pabunu kol uzmigs. O kai vyras skaite pasaka, (as uzsiemus buvau), tai isvis susitare, kad kambario duris paliks praviras ir dar vaikui neuzmigus nuejo i miegamaji miegoti. Tai taip kazkaip dziaugiuosi, kad gana lengvai ipratinom
Aistija
2011 01 05, 11:05
Vyresnele nuo 8 men miega savo kambari, o mazoji kazkur nuo metu. Kuo anksciau perkeli tuo maziu problemu buna.
Maniškis jau didelis, o kadangi dar ir miegam vienam kambary, mielai miega savo lovoj. Nors patinka pas mus miegot labai
Musu namuose svente  , mazoji feja jau miega atskirai savo kambari savo lovoj.Tiesa jai jau 8 metai  .Bet tik dabar issprendem ta problema.Buvo baisingai sunku. Jau kazkada rasiau apie daug bandymu miegoti atskirai ir vsikas veltui. Tai si karta pavyko  .Jau menuo laiko miega viena. Trys naktys praraudotos, o db tik prie svieseles uzmiega.Tiesa duru uzdaryt neleidzia. Taip kad mes laimejom
Skaitau ir pavydžiu, kieno vieni miega, nes maniškis laaaabai blogai miegodavo, tai migdžiau su savim, dabar taip ir miegam, jau trys su puse, vienas niekaip, turim kartu užmigti, manes niekur paleisti nenori... Lovytė kaip juokiamės tarnauja vietoj sandėlio.
VakareliuLiute
2011 10 01, 09:20
Tadas nuo mažumės priprato miegoti savo lovytėje. Tada miegodavom vienam kambaryje, dabar mūsų vyras jau turi atskirą ir labai džiaugiasi. Tik kartais dar atbėga pas mus į lovą, kai kokį košmarą susapnuoja. O Margutė miegojo atskiram kambarį, bet vis pas mus naktį lakstydavo,  todėl įtaisėm vaikams dviaukštę lovą, tai viskas dabar normalu  Tiesa, Margarita daug dažniau už Taduką pas mus atlekia, bet čia suprantama
Deimike
2011 10 03, 10:25
Maniskis nuo mazens miega savo loveleje salia manosios ir net kai noriu su juo pamiegoti, kai man liudna, noriu, kad jis butu arciau - jis nemiega, aisku neverciu tada. tik kartais isiropscia pas mane, paguli ir sako: pirmyn atgal pirmyn atgal pas mamyte...  kartu pasiguldau kai pabai serga. Bet jam eikia duoti ranka kol uzmiega - o tai vargina labiau nei gulejimas vienoje lovoje... dabar planuojam didesne lova antrame aukste, bet sakau: negalesiu duoti rankos, tada jis : tai as meskiui duosiu rankyte  Zodziu mes kazkaip susitariam ir randam iseiti  Manau esme tame - kaip pripranta taip ir miega. As visada guldziau salia saves i atskira lovele.
Akvilchikas
2011 10 05, 13:04
Maniskei 5m. kartais sumasto, kad miegos savo kambaryje, kita karta, kad pas mane. Kai buvo 4m aiskino man, kad kai sueis 5metukai tai miegos savo kambaryje, pazado laikesi gal pora savaiciu, o paskui vel isisropste i lova, bet sakau, jai pagal nuotaika visos migracijos per lova
hugutel22
2011 10 05, 21:14
as uz bet kokia prievarta, musike isejo i savo i loav gal 2 metu, bet pati neraginama, taip ir timeciui turi ateit laikas, blogai jei vaikas bijo ir turi miegoti vienas, beje jei musu trimete atsibunda ryte kai tamsu o nie vieno nera susunka nieks neatsiliepa tai i asaras, bijo ... nors sese uz sienos, dabar jau beveik zino kad reikia eit ar saukt sese
orchideja@
2011 10 05, 21:16
mazute pratinom savo kambary miegot nuo 3 metuku kazkur. anksciau visa laika miegojo savo lovytej, bet musu kambary, aisku buvo ir asaru ir atejimu i musu lova vidurnakti, bet buvo grieztai pasakyta, cia tavo, o cia mano
|
|