Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Natalėja
Pas mus ta pati problemėlė. Mūsų merginai dabar 4 metukai. Atskirame kambaryje pradėjome migdyti nuo 3 m. Su ja pirkome įkambarį tapetus, pati išsirinko ir užuolaidas ir lempą ir lovytę. Viskas OK. Puikiausiai miegodavo viena lovelėje atsirame kambaryje. Visi džiaugėmės. Bet... darželyje susirgo jų auklėtoja ir jos pavaduoti atėjo pensininkė. Tai, kad jai būtų ramiau ir vaikai jos klaustu pradėjo gąsdinti visokiais baubais. Nuo tada ir prasidėjo problemos. Viena nebemiegojo. Tai ir vėl sugrįžo į mūsų kambarį ir įlindo į mūsų lovą. Taip ir miegojom trise vienoje lovoje, kai gimė brolis, lovoje liko miegoti meriotė su tėčiu, o aš su sūneliu išėjome į kitą kambarį. taip buvo apie du mėnesius. Su vyru pasitarėme ir nusprendėme, kad dukrelės lovą reikia atsinešti į miegamąjį, nes kitos išeities nebus. tai dabar miegamajame trys lovos - mūsų dvigulė, sūnaus "lėliukiška" ir dukrelės lova. Tikras miegamasis. Turiu vilties, kad kai sūnelis paaugs, jie abu išeis į kitą kambarį miegoti. O dabar ir taip gerai.
Tėkmė
Pasiskaitinejusi jusu patarimus nusprendziau pabandyti ka nors,visiskai netikedama kad kas nors gausis! Maniskis turi savo kambari, i kuri miegoti niekam neleidzia,bet ir pats neina. Viena vakara atsisedau jo kambaryje ir pradejau skaityti knyga. Jis bezaisdamas siaip ne taip uzmigo savo loveleje,nesulaukes kada as eisiu miegoti.Ryte po jo pagalve padejau kelis centus ir kai jis atsikele sakau:Man atrodo pas tave sia nakti spaidermenas buvo(jis jo didziausias gerbejas!) ir kazka po pagalve padejo. Pakele pagalve,pamate tuos centus ir tik ziuriu lupa vypt,akys pilnos asaru! Is pradziu pagalvojau, kad issigando,kad nakti kazkas vaiksto,o pasirodo jis is laimes,kad susirinks pinigeliu ir vaziuos pirkti zaisliuka.Sekanti vakara-visiems garsiai labanakt, i savo lova ir jokiu problemu! Ryte girdziu prabudo ir sako- tu man nesk daugiau centu! Na,tikiuosi kad nepersigalvos!
Kutuliukas
Gal nepersigalvos. Žiū dar ir norimų žaislų kolekciją susirinks biggrin.gif
TUSINA
mes šią bėdą irgi sunkiai sprendėm: palikdavom praviras duris, muziką, teliką įjungtą. Keldavausi naktimis prabudusios raminti. Tai tesėsi apie mėnesį. Bet ir dabar palieku praviras duris, bent jau kol užmiega.
Tik baisiai nervina tie, kurie pradeda vaikui aiškinti, kad yra vilkų, baubų ir raganų. Nors per nosį trenk tokiems nebrendyloms.
remka
Mes vis dar miegam trise doh.gif Apziurejom lovytes,tai labai fainute radom,lova-delfinas,tai ryt vaziuosim parsivezt,prizadejo mano vaikinas,kad jau miegos toj lovytej,na paziuresim kas gausis biggrin.gif ax.gif
JOLITUKAS
QUOTE(remka @ 2006 01 05, 16:09)
Mes vis dar miegam trise doh.gif Apziurejom lovytes,tai labai fainute radom,lova-delfinas,tai ryt vaziuosim parsivezt,prizadejo mano vaikinas,kad jau miegos toj lovytej,na paziuresim kas gausis biggrin.gif  ax.gif
*

Mes irgi pripasakojom dukrai (3m), kad pirksim gražia lovytę. Aišku mažoji prisiklausiusi saldžių kalbų prisižadėjo iki ausų, kad miegos naujoj lovoj. Dar ir pagalvę- katiną papildomai užsakėm, kad įspūdingiau atrodytų... Apsidžiaugė... Po dviejų dienų pareiškė, kad lova nepatogi ir... persikraustė su visais savo "vaikučiais" pas mus blink.gif lotuliukas.gif Dabar miega tai savo lovytej tai pas mus... Migruojantis vaikas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
remka
Na maniskis jau miega savo lovoj ir svarbiausiai,kad uzmiega joje,na buna kad paryciais ateina,bet jau viskas eina geraja linkme thumbup.gif visgi suveike lova su mintim (delfinu)thumbup.gif
Tėkmė
Vaikas ejo ir isejo i savo lovyte,atrodo tik sausio 4 diena pasidziaugiau,kad jau kazka pasiekem, vaikas miega atskirai,tik visa beda,kad man jo dabar nakti labai truksta biggrin.gif Ir vyras viena vakara pakalbino pas mus ateiti... ne,nei uz ka,sako as turiu savo lova! Na,viskam ateina laikas.Aciu mamai uz ideja padeti po pagalve kazka(as dedu centus,kad ir tuos pacius is jo dezutes). thumbup.gif
paprasta
Mes savo vaiką jau nuo 7 mėnesių migdėm jo kambaryje 4u.gif Kai prabusdavo naktį, nueidavom patys pas jį, tad ir neiškilo problema, kaip iškraustyt vaiką į kitą kambarį 4u.gif
vaižgantė
Mano panelė iki ėjimo į darželį miegojo savo lovytėje. Pradėjo eiti į darželį- prasidėjo ligos. Pasiguldžiau šalia savęs ir nebeiškrapštau...Ji serga ir serga. Patogiau, kai šalia guli. Jei pradeda dusti- tik ranką tereikia iki inhaliatoriaus ištiesti. Nežinau, kaip pavyks ją lovytėn perkraustyti... Tiesa, dieną ji be problemų užmiega savo lovytėje. Bet naktį- tik su mama...
remka
Mes Druskininkuose praleidom dvi naktis,tai miegojom kartu,nors kitame kambaryje ir buvo issklaidziama sofa,bet be sansu svetimoj vietoj viena paguldyt buvo,tai miegojom tas naktis kartu,gryzom namo,tai vaidindamas suko i musu lova jau miegoti,bet as ta pasukima biggrin.gif istaisiau,ot gudrutis lotuliukas.gif
Getter

su sunum miegojau iki 1.5 metu. Pagalvojau kad tox amzius pats tinkamiausias perkraustyti i vaikiska lovyte. O metodika taikiau tokia: pirma nakti pristumiau jo lovyte kiek imanoma salia savosios, (net galejau ikisti savo ranka per groteles) ir bandem miegot. Uzmigo per pora valandu, kita nakti patraukiau jo lovyte nuo savosios 10cm, uzmigo per 30min, kita nakti dar 10 cm...ir t.t. po trecios nakties sunus uzmigdavo per 10-15min. o po keliu sav lovyte nukeliavo iki sienos...
I kita kambari dar neturejom galimybes iskraustyt, bet manau butu paprasta. Dabar jam 4ri ir uzmiega kambary vienas, tik duris reik palikti praviras ir koridoriuje palikti sviesa... smile.gif
Rimantė
Ir mums teko gerokai pavargt, kol ipratinom dukra miegoti viena savo kambary.. doh.gif
Labai dziaugesi kad tures savo kambari, savo lova, bet kai atejo laikas joje miegot prasydavo kad miegociau kartu. Nusprendem pratinti po truputi. Pabudavau kol uzmigs ir iseidavau. Bet mazoji vis prabusdinedavo ir tikrindavo ar esu... tongue.gif Neradus atkeliaudavo i musu lova. Neleisdavau pas mus miegot. Abi vel eidavom i jos kambari. Ir taip kelis kartus per nakti. Netekus kantrybes issitraukiau ciuzini ir atsiguliau ant zemes salia jos lovos. Kartais ismiegodavau visa nakti, kartais prabudus grizdavau i savo lova. Taip ir kankinomes beveik pora menesiu, kol nuo tokio miegojimo pradejo skaudet stubura. verysad.gif Tad abu su vyru nusprendem kad uzteks.
Pirma vakara pratinimo procedura perleidau vyrui. ax.gif Jis (kaip visada) paskaite pasaka, tada pasakojo kad jos zaisliukai verkia kai ji nenori su jais miegot, kad jiems liudna... kad ji jau didele (4m) ir turi miegot su savo draugais, o mamyte turi miegot su teveliu. Pradzioj aisku apsiverke, bet poto sake pagules viena ir vistiek lauks mamytes kol sugris (as buvau pas drauges, kad sirdele maziau skaudetu). Taip ir uzmigo belaukdama.. Kitom dienom irgi asara isspausdavo, bet nuramindavau, paglostydavau ir palikdavau viena. Svarbiausia nenusileist ir laikytis savo. Nakti kelis kartus ateidavo. Tada pradejom aiskint kad nakti negalima vaiksciot, reik miegot, zaisliukus prizadins. Tai nustojo vaiksciot, bet prabudus saukdavo. Budavo 3-4 kartus saukia- tai siusiuko (nors nieko nepadarydavo), tai gert, tai nugaryte uzklot.. rolleyes.gif Pasikankinom savaite ir jau 4 men uzmiega pati, naktim nevaiksto. thumbup.gif
Buna kad pasaukia gert, bet ne kiekviena nakti. Tiesa dar vis paliekam praviras kambariu duris.
Dabar galvoju ir kodel taip kankinomes ir nepradejom pratint anksciau. g.gif
Dukra dziaugiasi kad savo kambary savoj lovoj issimiega geriausiai. smile.gif
O mes su vyru vel galim gyvent normalu seimynini gyvenima.. ax.gif bigsmile.gif
Rimantė
Tiesa, labai daug girdavom kad tikra saunuole, jau pati miega.. tongue.gif O kaip zaisliukai dziaugias, ir dede miegelis pro langeli sypsosi. mirksiukas.gif
Ir dabar dar pagiriam. ax.gif
arden
maniškis miegojo mano lovoj iki 3,5 metų. Labai džiaugiausi, kad lengvai persikraustė į savo lovą, mat buvo nauja, todėl ir įdomu buvo. Dabar beveik kiekvieną naktį atsikrausto pas mane, retai kada išmiega visą naktį vienas. O paskutiniu metu iš vis prasidėjo graudūs verksmai, kad aš miegočiau kartu su juo jo lovoj ir verkia kiekvieną vakarą. tai taip ir žaidžiam, aš paguliu kol jis užmiega, tada einu į savo lovą, o naktį jis pas mane atbėga.
la vita
mes ir turėjom tokių bėdų, tik kad visai jų atsikratėm nepasakyčiau schmoll.gif kai laukiausi Gabija puikiausiai išsimiegodavo savo lovytėj, tiesa jos kambaryje palikdavom praviras duris bei šviselę silpną. Bet kai gimė sesė- prasidėjo doh.gif vargom iš naujo, na dabar lyg ir nieko- bet užmigimo ritualai būna tokie- pasaka, po to turiu ją pasūpuoti, po to dar palaikyt jos rankytę. Na aš po truputį tuos ritualus trumpinu, aišku ne pasakos skaiytmą.
Žiūrėsim kas gausis, bet naktį vis tiek kartais mane pašaukia.
Rasukas
mes ir iskraustem mergina i jos kambari pries 4 dienas,iki siol miegojo savo lovoj,bet pristumtoj prie musiskes,bet paskutiniu metu nebeimanoma buvo miegot,spardydavosi,niurgzdavo,istisai prasydavo palaikyt uz rankos...kartais eidavau i darba miegojus 2-3 valandas...tai va su visa lova i savo kambari,pirma nakti labai dziaugesi,prisikrove zaislu ir uzmigo per kelias minutes,antra nakti istisai praverke,o sekancias miega labai gerai,pati atsigula,tik as ar tetis turim paskaityti pasaka ir pabuti kol uzmigs,bet tai ne problema-uzmiega staigiai,tikra miegale 4u.gif ,tikiuosi taip ir tesim,nes manau kad jau tokio amziaus turetu miegoti savo lovoj ir,jei yra galimybe savo kambary.
dominyka3
Pas mus tokia pat problema BUVO.Uzmigdavo tik pas mus lovoje,kai uzmigdavo nunesdavau i jo lovyte,bet kaip laikrodukas po 2valandu vel pas mus atsikraustydavo.Galima sakyti,neatsimenam kada normaliai miegojom.Tai vakar nupirkom dviguli foteli ir vaikas laimingas miega su teciu. smile.gif
a123456
nuo pat mazuju dieneliu guldydavau miegot tik i jos lovyte tongue.gif del to niekad neturejom problemu su miegojimu atskirai blush2.gif dabar ji megsta miegot kartu bet niekad npriestarauja del miegojimo atskirai bigsmile.gif
Nuokata
Mano mergina iki 2,5 metu miegot norejo su mumis,kol vyras jos lovytes neperdaze baltai ir apipiese ja gelytem,menuliukais,saulutem,drugeliais,sraigem.Tai ji dabar atsiguldama atsisveikina su visais,palinki geros nakties.Dabar mielai joje miega.
remka
Na mes jau atskirai miegam nuo sausio pradzios,bet paryciais vistiek atsikrausto su savo suniukais rolleyes.gif
Sigitano
Mums jau 2,7m. Darom kambariuko remonta ir ruosiames iskraustyti i kita kambari miegot.albam apie tai, ji laukia. Idomu kaip bus. Dabar miega kuo puikiausiai savo lovytej, nors iki metu laiko, jos negaledavau ideti i lovyte nei miegancios, nei nemiegancios - tiesiog klykdavo, jei miegodavo is kart prabusdavo. Bet susitvarke viskas savaime: suejo metai , paguldziau i lovyte , o ji nepriestaravo. Tai tikiuosi, kad ir i savo lova nueies legvai miegoti smile.gif
mama_gulbe
itikinti vaika miegoti viena manau super sunkus darbas... g.gif

tik miegojismas vienam atskiram kambary ir atskiroj lovelej biskii skiriasi..
mano sunelis nuo [pat gimimo miegojo savo livelej atskirai, nes man sunku ir baisu butu jai jis salia miegotu, gi dar uzspaust galima

ir dabar miega atskiroj lovelej, bet visa laik tame paciame kambaryje..jis be problemu uzmiega vienas..buna paguldomas i lovele su zaisliukais, kartais pasakele pries miega ir vsio, ai dar lempele naktine buna ijungta...
o as einu savo reiklalais uzsiiminet,..o kai pati jau einiu liuli mazius jau seniai snaudzia
rolleyes.gif
Alnė
Turėkite kantrybės ir nepamatysit kai ateis toks laikas, kai savaitgalio rytais pačios kviesite vaikučius pas save į lovą smile.gif Mano mažąjai jau greit šeši, jau pamiršti tie atėjimai į tėvų lovą naktimis. Pradedu suprast kad nebėr namie mažų vaikų smile.gif smile.gif smile.gif kažkaip labai greit jie užauga! tongue.gif O miegojimas tryse lieka gražus prisiminimas...
veidrodinee
Maniske ir su mumis miegojo,bet turi vyresne puseseria kuri miega viena nuo 3 metuku tai ji ima pavizdy is jos as ja padrasinu ir sakau kad mamos su teciais turi miegoti savo lovoj, o vaikai turi miegot savo tai miegojo bet kartais ateidavo naktim gal isigazdavo ir nejausdavo to saugumo o dabar nieko viskas gerai smile.gif thumbup.gif
astike1966
Musu mazius taip pat labai norejo miegoti kartu. Naktimis visiskai neissimiegodavome visi trys. Kai apsisprendeme miegoti atskirai, tai lovele pristumeme prie pat musu lovos. As paduodavau savo ranka, kad mazulis jaustu mane. Is pradziu labai vargome, per nakti po kelis kartus ropodavo i musu lova, kai uzmigdavo vel paguldydavau i lovele. Bet mes nepasidaveme ir dabar viskas labai gerai thumbup.gif . Maziui 3,3m . Tik lovele dabar pristumiame prie savo lovos, nes as pati dabar noriu jausti maziu salia. biggrin.gif
@š@k@
na mes vargom iki pat 4.5 metu..Niekaip nebuvo imanoma isprasyti paneles is musu lovos, o dabar pries kokius 3 menesiu nupirkom dviaukste lova (ta prasme lova antram aukste, rasomas stalas po lova ir t.t.) tai pirma savaite miegojo su dziaugsmu, antroj jau pradejo kaprizintis, sako as biski jusu lovoj pagulesiu paskui tu mane nunesi.. na mes isaiskinom jai kad neuzkelsim jos i virsu.. o dabar visai jokiu bedu, atsigula, pasaka paskaitau ir labanakt..
Paranormali
pasiguosiu pas musu ebdos nebuvo su miegojimu, bet ta diena kai persikrausteme i nauja nama, mazius naktim, cypia, arba dr dabar paskutiniu metu gudriau sugalvojo, atslenka i lova vidurnakti................. ir jokie ikalbinejimai nepadeda, nes jis cypia kad pas ji lovoje atejusi TAMSA user posted image taip kad........ keliames i darba uztinusiom akim, nes tryse miegoti, o ypac kai jis lipa su maoojytem .............. doh.gif doh.gif blush2.gif
Niktė
Būna kad retkarčiais užsiožiuoja ir nenori eiti pas save miegoti, tai keidžiu pas mus užmigti o tada nunešam ir paguldom. Bet tokiųi atvejų labai reti pas mus pasitaiko. O šiaip tai pats žino kur jo lovytė įsijungia teliką ir guli kol užmiega
sitara
Maniske neturejo jokiu problemu su miegu.... iki 3.5 metuku. Kitame kambaryje miegojo jau nuo 6 men. iki metuku visaip budavo, nes pati maitinau, tai naktimis ir i lova pasiimdavau. O nuo metuku viskas buvo thumbup.gif Nzn, sutapimas ar siaip, bet pakeitem langus ziema, tapo didesni negu buvo, tai ji iskart pareiske, kad jai nepatinka tie dideli langai. Bijo ji ju, nejauku. Pakabinau uzuolaidas, nors siaip kitur dar neturime, bet nepadeda. Jei nakti pabunda, tai atkeliauja pas mus. O buna, kad miega visa nakti be jokiu prabudimu ir vaiksciojimu. Paprastai vidury nakties priemoniu nesiimam biggrin.gif Dazniausiai as arba kartais vyras einam miegoti i jos lova, nes ji didele, suauges laisvai telpa. Taip nors normaliai issimiegam. O jei buna jegu, tai dukrai atejus, as atsikeliu (arba vyras), griztam su dukra i jos lova ir miegam kartu, kol ji uzmiega. Siaip tai as nepergyvenu:na miegojo gerai, dabar pradejo vaikscioti pas mus, veliau vel nebevaikscios...
Terė
Mano sūnui dabar 4,5 m, o į kitą kambarį miegoti "iškraustėm" kai jam buvo 2,5 m. Vieną dieną nusprendžiau tai padaryti, nes jau lovytėje (ten kur ir kūdikelius guldom) jam jau buvo per mažai vietos. Ikalbėjau gana nesunkiai, sakiau, kad jo žaisliukams naktį liūdna vieniems miegoti. Tai kokią savaitę liva buvo pilna jo mėgstamiausių žaislų. Aišku aš jam pasakiau, kad bet kada pas mus gaės naktį atkeliauti. Tai užeidavo tokiomis bangomis: tai atkeliaudavo kokią savaitę, kokią miegodavo pas save. Bet dar ir dabar jis kokią vieną dieną į savaitę pasmu ateina, mes visi lovoje telpam normaliai. Aišku geriau kai miega pas save.
asttulle
Sveikutės, mano mažoji taip pat nenori savo lovutei miegot,o kajau nkalbet apie kitą kambarį..užmiega pas mus turi butinai per viduriuką biggrin.gif o po to mes ją perdedam...bet anksti ryte ji vėl pas mus atsikrausto smile.gif
R03
Mes kažkaip paprastai šitą problemą išsprendėm.Davėm vaikui pačiam išsirinkt lovą,jis išsirinko tokią kaip mašina formulė.Nu ir ką gula jis i ją dabar be jokių atsikalbinėjimų.Būna,kad paklausiu ar ateisi pas mus į lovą gult ar eisi į savo,tai kur tau dabar nė neprisišaukiam pas save.Guli savo lovoj patenkintas ir niekam neleidžia gult į ją. thumbup.gif
mamaInga
Mes taip pat turime miegojimo problemėlę. schmoll.gif Dukrai jau šešeri su puse, o viena užmigti niekaip negali. Gal padarėm klaidą, kad, kai kėlėmės prieš pora metų į naują butą, iškart nepaguldėme atskirai miegoti. Prieš persikėlimą buvome jau šį klausimą su ja aptarę, bet kai reikėjo imtis įgyvendinimo, prasidėjo baisūs verkimai, pagailo vaiko, todėl vienas kuris gulėdavom kartu jos lovoje, kol užmigdavo. Užmigusią palikdavome vieną, bet naktį tėtis pora kartų būdavo šaukiamas (maniškė geriausiai migdosi su tėčiu). Dabar jau beveik trys savaitės pradėjom akciją, kad ji užmiega savo kambaryje viena - reikia palikti atdaras duris, įjungti visas šviesas koridoriuje ir dar turime keliolika kartų patikinti, kad mes neisime miegoti, kol ji neužmigs. Ramiai užmigo gal 3-4 kartus. Kiti baigdavosi tuo, kad vartydavosi lovoj valandą pusantros, zirzdavo, verkdavo, vaikščiodavo penkiskart į tualetą ir galiausiai eidavo tėtis padėti užmigti, nes aš negaliu leisti nemiegoti iki 12 val., kai ryte pusę septynių keltis į daržą. Kiekvieną vakarą bandau kalbėtis, aiškintis, ko ji bijo. Atsakymas būna, kad bijo, jog neužmigs viena. Kartais net nežinau, ar mest viską ir grįžt prie senų įpročių ar kankintis ir vaiką kankint. g.gif
edva
Mes beveik del to neturejom problemu.Vaika is anksto pradejom nuteikineti ,kad reikes vienam miegoti.Kad tai jo kambarys ,kartu miegos ir jo zaislai kurie ji saugos jei jam bus baisoka.Is pradziu dar prasydavo paguleti ir pasekti pasaka.Veliau tik pasekti pasaka.Tuo ir baigesi viskas. thumbup.gif
Shirdele
Sveikos. Mes taip pat turim tokią problemą. Dukrytei 4 metukai ir 4 menesiai, bet niekaip viena negali užmigti (nebent nerealiai nusikalus būna) schmoll.gif . Mes miegam vienam kambary, jos fotelis šalia mūsų lovos. Tai gulam abi į savo lovas, bet aš turiu jai duoti ranką. Tik mano ranka belaikydama užmiga. Nežinau ko griebtis g.gif . Galvojau, kad aš ją pati išlepinau ir kad tik mano vaikas taip daro, bet dabar matau, kad tokių yra ir daugiau.
Ledas
Mano vyresnėlė nuo gimimo miegojo atskirame kambaryje. Po to nuo 2metukų ji pradėjo dažnai sirgti ir teko dažnai gulėti ligoninėse ir sanatorijoj, ir tada priprato, kad su ja kas nors miegotų viename kambaryje. Dar po pusmečio gimė sesutė ir ji su tėveliu miegojo vienoje lovoje, o jos lovytė atiteko sesei. Visaip bandėm įtikinėti, kad eitų pas sesę į vieną kambary miegoti, bet ji vis nesutiko. Kai atėjo kalėdų metas, tada mes su vyru papuošėm eglutę vaikų kambaryje ir įtikinom ją ten miegoti, ir vis senelis atnešdavo kas rytą dovanėlę. Nuo tada ir miega abi dukros atskirame kambaryje. ir pas save jau neleidžiam miegot, nes bijom, kad vėl nepriprastų
Herta
Maniškiai nuo gimimo visi vieni ir atskiram kambary užmiega,dėl to problemų nebuvo ir po kolkas nėra.O patarčiau pratinti palaipsniui.Paliekant migdytis vienus.Aišku,ašarų bus,bet mama turi atsispirt pagundai ieit anksčiau laiko.Pvz: pirma naktį 10 min.,sekančią penkiolika ir taip palaipsniui ilginti,vaiką padrasinti kad jis jau didelis (juk vaikai nori būti dideli),palaipsniui vaikas tikrai įpras ir pripras užmigti vienas...Visem kam patariau taip daryt suveikė,bet kiekvienas vaikas individualus ax.gif
kristinuliukas
PAZYSTAMAS TOKS JAUSMAS. MANO BERNIUKAS IKI PAT DABAR MIEGOJO SU MUMIS VIDURYJE. DABAR JAM 3,9M. IRENGEM JAM ATSKIRA KAMBARI IR PRADEJOM GULDYTI VIENA. 2 NAKTIS BUVO KOSMARAS. SU MUMIS JIS UZMIGDAVO TIK SUKDAMAS MANO PLAUKUS. TAI JAM UZMIGTI VIENAM TIKRA KANCIA. KADANGI BIJO TAMSOS, TAI NUPIRKOM KARTU LEMPUTE, KURI DEGA VISA NAKTI PAS JI KAMBARYJE. MANAU, KAD DIDZIAUSIA KLAIDA, KAD MAMOS SEDI, KOL UZMIEGA VAIKAI PRIE JU. TADA VAIKAS PABUNDA IR REIKALAUJA MAMOS. REIKIA PAGULDYTI IR ISEITI. VERKI? ATEITI, NURAMINTI IR PALIKTI. MES JAU MIEGAM VIENI 2 SAVAITES IR VISAI NIEKO. AISKU, RYTE ATBEGA, TAI NEBEVAROM. O JEI ATEINA NAKTI, TAI NUVEDU IR PAGULDAU. KANTRYBES, MIELOS MAMYTES.
sitara
Ne per seniausiai perskaiciau straipsni apie vaiku pratinimus miegoti atskirai, bet labiausiai istrigo vienas skaitytojos komentaras. Mol, ji vaikysteje niekaip negalejo suprasti, kodel jos tevai, suauge zmones, nieko nebijantys ir t.t. ir pn. miega kartu, o ji, maza, bijanti tamsos, turi miegoti viena... biggrin.gif
vilma41
mano dukrytei 6.5m bet ji nuo gimimo vis dar miega musu lovoj niekaip neatpratinam ir lova statem salia ir kambari jai irengem pagal jos norus bet niekaip neina viena miegoti, as juokauju kad teks kartu miegoti iki 18m. biggrin.gif
hadesa
sveikutes. na mes tai irgi visi vienoje lovoje miegam blink.gif musu sunelis 3.5m. viena vakara sugalvojau paguldyti atskirai, kitam kambaryje. atsigule, liepe isjungti sviesa, paskaityti pasaka ir uzmigo. thumbup.gif kita ryta atejo issimiegojes pas mus i kambari isijunge multikus ir ziuri lyg niekur nieko... laimes buvo pilnos kelnes pas mane.... iki vakaro. kloju jau lova kitame kambaryje, o jis pas mus lovoje ir nelipa ne uz ka. taigi mano dziaugsmas truko 24h. 4u.gif dabar vel visi trys...
Aniukes mama
Aš tai pasinaudojau čia pasiūylyta idėja tik orentavau saviškei. Jai labai patinka Karlsonas, tai pasiūliau jai pamėgint sulaukt svečiuose jo. Tik tam reikia po pasakos duoti bučkį mamytei ir savo kambary likti vienai ir laukti. pirmą vakarą galvojom, kad išprotėsim, nes lakstė kas penkias minutes ir duodavo ataskaitą, jog nesulaukia. bet nebeleido pas ją pabūt kol užmigs, nes ji labai laukia. tai užmigo tik antrą val. nakties. doh.gif bet ryte buvo džiaugsmo, kai suprato, jog jis buvo svečiuose, nors ir nematė, nes miegojo, bet paliko jai medaus stiklainiuką ir porą saldainių. tai antrą vakarą sekėsi geriau. ji maloniai liko viena kambary ir greičiau užmigo. bet tai dar tik dvi naktys. tad labai dėkoju, už patarimą mamytėms ir lauksim rezultatų 4u.gif ax.gif biggrin.gif
Velaura
Mano 3,5 metu dukra miega atskiram kambary nuo 4 men. Dėl miegojimo problemų kaip ir nebuvo, bet va su užmigdymu doh.gif Reikedavo atsigulti salia ir guleti laukti kol užmigs, o dar ranką paėmus mano maigydavo. Būdavo aš nulūžtu, prabundu, o ji dar ne nes vis ta mano ranką čiupinėja doh.gif Tai va, kai suėjo kažkur 3 metai, pribūriau kad ji jau didelė, o dideli vaikai užmiega vieni. Tai dabar paskaitom mano kambary pasaką, tada aš ją nuvedu į lova, paguldau, užkloju, pabučiuoju , atliekam tam tikrą ritualą ir palieku smile.gif Kaip ji didžiuojasi dabar kad užmiega viena, visiems nepamiršta pasigirti ax.gif
ERA
Paskaiciau ir supratau, kokie tie vaikai skirtingi ir kaip negali nei patarti nei tais patarimais pasinaudoti.
Vat maniske jau tuoj 5 metai ir turi savo kambary, bet NIEKAIP nei graziuoju nei piktuoju nesileidzia net ikalbinejama miegoti viena savo kambary.
Tiesa nuo kokiu 2,5 perkelm is savo kambario i brolio, tai dar mazesne budavo kai brolis uzmiega perlipa pas ji i lova, dabar jau miega savo lovoj, bet su brolio ranka doh.gif .Tam bernui jau "atsibodo" kaip jis sako.Ji nakti ji tyliai saukia"broli, broliukai, broleli duok rankele".Tai sako, ka man daryti.
Visaip bandem kalbinti ir zaidimais ir dovanom ir aiskinimu, kad jau didele, o ji ispucia savo rudas akis ir jau asaros kaupiasi jau matau kad pratruks.Tada brolis merkia man aki ir sako, ai tiek to(atseit tegu dar miega jo kambary).
Tai ka cia as apie miega kalbu jei ji i tuoleta nueina viena tik tada kai as esu tam paciam aukste.Jei girdi kad as lipu laiptais is kart saukia ir liepia palaukt.Kaip ir su ziadimais kambary, zaidzia tik ten kur yra zmoniu.Zodziu baimes akys dideles.Ir tikrai zinau kad mes jos niekada negasdinom nei velniais nei baubais.
Bijo visko: daktaru, tetu ir dedziu(nepazystamu), shunu, vabalu.(vat tik sraiges renka kaip semkas) biggrin.gif .Nu ir galvok ka tu nori zmogus.
virgioija
Prisiskaiciau daug visokiu idomiu nuotykiu apie nenora vaikucio miegojima vienam rolleyes.gif musu maziukas nuo pat gimimo miegodavo tik su mumis kartu lovoje, bet dabar jau suejo 3metukai, nupirkome didele lova ir pasakeme, kad jau didelis ir turi miegoti savo lovyteje smile.gif mes turime savo lova nes jau dideli, taip kad ir jis jau didelis ir turi miegoti savo lovyteje smile.gif bet miegojimo atskiraj pradzia buvo ligonineje verysad.gif ten buvo didele lova ir mazesne, tada nusprendziau pabandyti guldyti atskiraj..pirmas naktis buvo sunkoka, bet nusprendziau pakenteti paglostydavau, vis kartodavau kad jis jau didelis ir tajp pripratome thumbup.gif dabar neturime jokiu problemu pats uzmiega savo lovyteje ir nesipraso pas mus clap.gif
Aniukes mama
QUOTE(Velaura @ 2007 08 29, 12:11)
Mano 3,5 metu dukra miega atskiram kambary nuo 4 men. Dėl miegojimo problemų kaip ir nebuvo, bet va su užmigdymu  doh.gif  Reikedavo atsigulti salia ir guleti laukti kol užmigs, o dar ranką paėmus mano maigydavo. Būdavo aš nulūžtu, prabundu, o ji dar ne nes vis ta mano ranką čiupinėja  doh.gif  Tai va, kai suėjo kažkur 3 metai, pribūriau kad ji jau didelė, o dideli vaikai užmiega vieni. Tai dabar paskaitom mano kambary pasaką, tada aš ją nuvedu į lova, paguldau, užkloju, pabučiuoju , atliekam tam tikrą ritualą ir palieku smile.gif Kaip ji didžiuojasi dabar kad užmiega viena, visiems nepamiršta pasigirti  ax.gif
*

Tai su maniške taip pat. miegot savo kambary ji miega jau senokai, bet reikėdavo su ja pabūt, kol užmigs. kai mėgindavom kalbėt, jog ji jau didelė ir jau reikia vienai užmigt, tai asaros tik susikaupdavo akytėse ir islemendavo "o kas su manim pabus?". tai nuo pat kūdikystės ji ranką gniaužydavo. jau net skaudėdavo, nes be poilsio. pietų miegui ranką gniaužyt, naktiniam miegui ranką gniaužyt. bet zinokit, jau visą savaitę ji užmiega pati. kaip ir rašiau, pradžioje buvo sunkoka jai užmigt, bet dabar greitai nulūžta. paskaitom pasaką, pasibučiuojam, susakom visą tiradą labanakčiukų ir miegot. daugiausiai po 20 min. ji jau sau saldžiai parpia smile.gif thumbup.gif
linciliuke
o mano suneliui jau 6 metukai ir mes dar miegame kartu, nes kelias nakteles pamiegojo kitam kambary ir vel atgal prigalvoja visokiu dalyku, tai jam salta, tai jam pilvukas skauda ir t.t., na nezinau kada reiks persilausti blush2.gif
Luna*
Mano vaikiui 3.8 m. nuo 3 metukų lyg ir miegojo savo kambaryje, tačiau kažkada susirgo ir karščiuojantį persikėliau į mūsų lovą. rolleyes.gif
Dabar - užmiega tik pas mus,tada perkeliame į jo kambarį, paryčiais girdžiu su kaldryte jau ateina doh.gif
ir taip jau pusė metų g.gif
ERA
Bandymas biggrin.gif .

Taigi pamate mano mergina per TV virs lovos toki tiuli nuo uodu.Ir prisireike jo kaip as sakau"kaip shikt".Prisizadejo, kad miegos viena savo kambary.Na su tevu nupirkom ta vadinama "baldakima" biggrin.gif nuo uodu, pakabinom virs jos lovos, akys musu Ugneles svyti, kaifuoja nuo vaizdo-jos kambarys dabar kaip "princeses".
Vakaras. Ko tai teigiamos emocijos dingsta.Prausiames ir kas 30 sekundziu klausimas:"Kas su manim pabus?".Sakau as pabusiu kol tu uzmigsi.Na baimes akys jau dideles ir tas princeses kambarys jau nevylioja matau.
Uzmigo.
Naktis.As miegu ramiai, bet kazkaip parbundu ir ...issigastu. prie mano lovos statula- Ugne mano.Stovi ir tyli.Sakau Ugnele, tai ko tu manes nezadini? O ji man sako, mamyte prabudau ir taip baisu taip baisu pasidare, atejau pas jus, o jus skaniai miegat.
Nuvedu pas ja i lova vel paguldau, paguliu salia-uzmiega.Iseinu.Atsigulu.Uzmiegu as.Ir....vel prabundu ir vel statula.Nu man jau negera.Isimetu ja i lova ir taip ismiegam iki ryto.
Kita diena kalbames aiskinames.Atrodo supranta.Vakaras ir jau prasideda asaros.Bijau miegoti viena.Atsibundu ir man labai baisu.Siaip ne taip uzmigdau.Na ir toliau neissipleciant pasakysiu tiek, kad naktiniu statulu bludijimas nakti nesibaige.Baigesi mano kantrybe. doh.gif
Mergina buvo grazinta pas broli i kambari.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.