blondine
2005 02 02, 15:09
Visada skeptiškai klausydavausi kalbų, kad tėvai labiau prisiriša prie dukrų, o mamos prie sūnų. Bet dabar juokais vis pastebiu, kad mano vyras, kuris svajojo tik apie sūnų, o mergaitės jo galvoje visai neegzistavo, mūsų mažąją dukrytę tiesiog beprotiškai  myli. Žinoma myli ir sūnų labai, bet šiam visokie kaprizai užeina, užsispyrimai, o dukra, kaip mergaitė - švelnesnė, ramesnė. Na, o mūsų vyresnėliui savo ruožtu tikriausiai "edipo kompleksas" prasidėjo. Beveik visada reikia tik manęs. Seniau tėtis ryte aprengdavo, į darželį nuvesdavo, o dabar ne - tik manęs reikalauja. Aš tai niekaip negalėčiau pasverti meilės vaikams, ji lygiai vienoda abiem. Bet pas mus šeimoje ši tendencija - mamytės sūnelis, tėvelio dukrytė - jau pradeda ryškėti, nors man tai ir nepatinka. O ką apie tai galvojate jūs, kaip yra jūsų šeimoje?
Paradoksualė
2005 02 02, 15:17
Mano dukrytei tik 2,taciau kad ir kaip mamyte ja myli,priziuri ir t.t. tevelio reikia labiau. Atsikelia ryte ir :kur tevelis? kad ateis? ir panasiai.O kai labai susigraudina tai sako:"Paliko tevelis saulyte" ir nutaiso toki veideli bet as tame nieko blogo nematau.kadangi tevelis dirba,o mamyte kasdien su ja,tai ji jo ir pasiilgta labiau.uztat savaitgaliai lieka tik man
Mes seimoj augom su broliu. Tai tiktai taip ir buvo - as tevelio vaikas, brolis - mamytes. Zinoma, abu buvom mylimi, bet va mane is visokiu nesusipratimu, kildavusiu su mama, vaduodavo tetis. Gal todel ir uzaugau taip ir neparagavus dirzo skonio
Pas mane irgi panašiai.Aš ilgą laiką niekaip negalėjau suprasti, kodėl vyras, kuris taip sūnaus norėjo,šitiek dėmesio dukrai skiria...taigi jis man kažkada sakė,kad jei pirmas bus berniukas, daugiau vaikų aplamai nereikia.O dabar kai pažiūriu-na, kad sūnui bent pusė tiek dėmesio skirtų, kiek dukrai skiria.
Pas mus panasiai- as buvau tetes vaikas, o brolis-mamos lepunelis
Nu nežinau  Pas mus bent jau kol kas tokio pasiskirstymo nėra  Vieną kartą vienam ant kelių ar į glėbį, kitą kartą kitam  Abu atskuta per koridorių šaukdami "mama", po valandos-dviejų - lygiai taip pat pasitinka tėtį  Va, tik jeigu jau kur užkliūva ir užsigauna  , tai tada krokodilo ašaras mamai tenka šluostyt. Abiejų. Nes jei vienas verkia todėl, kad skauda, kitas gaili nuskriaustojo  Iš vaikų elgesio susidarau įspūdį, kad jie šeimą įsivaizduoja kaip nedalomą vienetą - dukra pavakariams darželyje gauto obuolio skilteles, parudavusias  vakare išdalina broliui, mamai ir tėčiui. O sūnus pakelia skandalą, jei skubant, neduok Dieve, "pamirši" kam nors iš trijulės bučkį duoti -  sugrąžins nuo laiptų  Ir dar auklę lieps pabučiuoti
venzliukas
2005 02 02, 18:47
Summer,  kokie draugiski  faina Mano vyrelis irgi antros moters nori - sako nu va, tu jau turi du vyrus, tai ir man reiktu antros moters namie...
Foxenas
2005 02 03, 04:32
Mano atveju- 100% tiesa - mane tevas mylejo tiesiog be proto, vyras - mamos numyletinis, o mano sunus - bando nuvyti nuo manes savo teti sakydamas "cia mano mama!!!"... O ir siaip viskame jam reikia mamos ir tevelis niekaip netinka pavadavimui. Tikiuosi, kad is to isaugama. Nors siaip tai, vyras buvo be galo nusimines, kai suzinojo, kad gims sunus. Visada labai trosko tureti dukra. Net varda yra sugalvojes ir jei butu mergyte - mano nuomones ko gero net neklaustu siuo atzvilgiu...
Zvirbliuke
2005 02 04, 10:44
Sakoma, vyrai labiau trokšta sūnų, bet myli labiau dukras... Skaičiau įvairiausių teorijų šiai nuomonei pagrįsti. Teigiama, kad sūnuje vyras pasąmoningai mato konkurentą. Kad sūnuje mato save - su savo silpnybėm, taisytinais bruožais, klaidom, tarsi savo atspindį - o sau atleisti ir save pamitli kartais būna sunku... Dar sakoma, kad dukrą tėvas myli vien už tai, kad ji yra, tuo tarpu sūnus meilę turi užsitarnauti poelgiais...Panašiai ir su motinos meile sūnui...
blondine
2005 02 04, 13:55
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 02 04, 10:45) Dar sakoma, kad dukrą tėvas myli vien už tai, kad ji yra, tuo tarpu sūnus meilę turi užsitarnauti poelgiais...  Panašu, kad taip ir yra
waiduokliuke
2005 03 01, 01:02
Na mes šeimoj esam tys "vaikai"  Du broliai ir aš  Nors aišku abu tėvai mus myli vienodai, bet aš buvau ir esu tėvelio dukrytė  Atrodo jis taip ir nenori suprasti, kad aš jau užaugau  O broliai visada buvo labiau linke prie mamos
Ramunita
2005 03 11, 21:34
mano seimoje irgi tas pats  as- tecio, brolis- mamos  mes su teciu esam dideli inividualistai, turim tureti "savo teritorija"o vat brolis su mama to neturi ar bent jau neparodo
Nieko baisaus Edipo kompleksas, praeis
Barlamėja
2008 09 14, 16:27
Pas mus butent taip ir yra, kad ir kaip dukryte myleciau ja rupinciaus, ir zaidziu su ja 24 valandas per para praleidziu, bet vistiek jai reikia labiau tevelio  , ta galima pastebeti, kai griztam su teciu iskurnos, tai pro mane prabega tiesiai pas teti i gleby, gerai kad i galva per daug neimu, tai ir apsizliumciau
VeroniQ
2008 09 15, 10:02
o mano suneliui labiausiai pasaulyje reikia tecio  As del to nepergyvenu, nes jis man pasako daznai, 'mamyte, as tave myliu'. Zinau kad myli, o teti mato reciau, be to berniukas yra. Wa
mamymamy
2008 09 15, 14:19
Mano sūnus irgi nuo manęs neatstoja. Jei yra galimybė rinktis mano ar tėčio kompaniją, tai renkasi mano. Akivaizdžiai yra mano fanas, nors jam ir tėčio labai reikia.
joojoooj
2008 09 18, 09:50
turi tik mergytes, ir jos yra mamytes dukrytes  , nezinau kaip butu jeigu tureciau suneli
Pas mane abu berniukai.Tai vyresnelis mamos vaikas,o jaunelis tecio.
Raske80
2008 10 02, 13:15
Mano dukryte - mamos vaikas  .Jai visu reikia kol mama salia,bet pradingstu ir asaru daug buna kol atsirandu
Ramaškė
2008 10 02, 19:38
Mano dukrelė mamyčiukė, tėtis jai reikalingas tik, kai nori padūkti, nes aš dažniausiai tingiu  . Man kartais net neramu, kad jai reikalinga tik mama.
Kol kas panasu, kad mano mazoji vienodai myli ir pripazysta mus abu
CiamciaLiamcia
2008 10 09, 21:51
kai as namie viena su mazuoju,tai ir sutariam ir mamyciukas baisingas  tik tete perzenge slenksti viskas,toks jausmas kad apart tecio nieko nemato
agute07
2008 10 12, 08:28
Nuolat stebiu šį reiškinį  ir tikrai taip yra, kad vyrai, turintys dukreles, sušvelnėja ir daugiau dėmesio skiria nei berniukas PS.Gal reiks dar pabandyti
Mūsų šeimoj ši "taisyklė" pasitvirtino. Nors myli abu, reikia abiejų, bet dukra labiau prie tėčio linkus, o sūnus prie manęs. Ir tai pastebėjau nuo gimimo. Be to ir panaši dukra į tėtį, sūnus į mane. O mylim, atrodo, abudu vienodai.
Auxelis
2008 10 20, 12:41
Mūsų atveju - TAIP . Sūnus - mamytės vaikas; dukra - tėvelio
-Orchideja-
2009 11 18, 10:12
|
|