Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: cezaris- ar verta ir kaip tartis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
rence*
Sveikos. Man turbut reikes cezario, nors labai jau noriu gimdyti pati bet sveikata brangiausia, negaliu rizikuoti..Patarkit ar verta tartis su konkreciu gydytoju, kaip tai padaryti? Ar eiti i klinikas, ligonine ir ieskoti gydytojo kuris sutiktu? Net neissivaizduoju kaip tas viskas atrodyt turetu... g.gif
O jei nesusitarus, tai laukti kol sueis gimdymo data (ar jei tfu tfu tfu anksciau prasidetu) ir vaziuoti tiesiai i gimdymo namus, ligonine, ar kaip?
Paaiskinkit pirmakartei.. nestuke.gif - Dekuj
bambinoo
Del to ar verta tartis, ar ne - tau paciai sprest. As tarciausi. Ar operacija, ar naturalus gimdymas - man neturi skirtumo.
Pasiskaitytk komentarus apie gydytojus, issirink ir tada ziurek pagal situacija kaip su juo susitikt. Galbut pavyks gauti tel.nr.
Siaip planinius cezarius daro anksciau gimdymo termino, kol dar kaklelis neatsidares arba nedaug atsidares.
Ir is patirties galiu pasakyt, kad kuo didesnis atsidarymas, tuo didesne tikimybe patekti infekcijai. Man taip ir buvo, nes buvau operuota prie pilno atsidarymo (skubus cezaris buvo-neplaninis).

O jei nesitarsi - viska siaip turetu paaiskinti tavo nestuma priziurinti gydytoja.

Sekmes! 4u.gif
ievaaaaa
Jeigu bus reikalingas cezaris ar tarsies ar ne, vistiek jį padarys ir nieks tavęs neklaus blink.gif . Nors tiesa pasakius aš ko gero susitarčiau iš anksto, kai viskas suplanuota, kažkaip mažiau nervuojies

bambinoo, labai jau panašios mūsų situacijos buvo, tik mane operavo prieš 3 metus (06.15), o sūnaus vardas irgi Rytis bigsmile.gif
bambinoo
QUOTE(ievaaaaa @ 2007 07 23, 16:00)
bambinoo, labai jau panašios mūsų situacijos buvo, tik mane operavo prieš 3 metus (06.15), o sūnaus vardas irgi Rytis  bigsmile.gif
*

bigsmile.gif geras!
rence*
Aciu jums uz patarimus. Gal is tiesu del sventos ramybes reikes susitarti.. Na dar nezinau kur gimdysiu: gal klinikos o gal Mazylyje..Kaip suprantu tai kai tariesi tai jau tikrai nemazai reikia pinigeliu buti pasiruosusiai..Biski gaila tiek simtiniu sumoketi, oj kiek daikteliu mazyliui galeciau nupirkti..Na reikes pagalvoti kaip cia daryti..As tikrai zadu gydytojui atsidekoti bet manau geriau po operacijos.
O kaip tariesi su gydytoju tai ir tiesiai sveisiai paklausti kiek reikia moketi ar kaip?
Man cia Lietuvoje, tai is tiesu nesamone su tais kysiais..As suprantu padekoti reikia, ypac jei prieziura gera, bet is anksto moketi ir dar tikrai nemazus pinigus tai man net slykstu apie tai pagalvoti.. blink.gif blink.gif
kartais kaip pagalvoju kad man kas tiek primoketu prie algos, o darbas ir is nelengvuju...Bet ka gi Lietuvoje gydytojai vos ne dievai.. g.gif
bambinoo
Nevisi gydytojai priima "atsidekojima" pries atlikta darba (turiu galvoj gimdyma ir cezario operacija).
Bent jau kiek man teko susidurt ir is pazistamu girdet - susitarus atsidekojama po to.
Jei jau nuspresi tartis, tai paprasciausia yra pasikalbeti su gydytoju pries tai tiesiai sviesiai ir viska issiaiskinti - kada, kiek ir t.t. (jiems tai kasdienybe mirksiukas.gif )
rence*
Gal jiems ir kasdienybe..Teko viena karta duoti kysiuka, oj atsimenu kad 3 kartu reikejo kol ji pasiruosiau paduoti..Kazkaip jau labai nesmagiai pasijauciau..
Na bet ka gi teks.. 4u.gif Bet siaip tai kai isirenki gydytoja ir pasiskambini jam ar nueini ir sakai kad nori kad jis priimtu gimdyma, ar kaip ?
Mylimukas
Aš tai irgi tarčiausi. Pirmą turėjau cezarį po 14 val gimdymo, antrą pagimdžiau pati. Kai turiu ką palyginti tai galiu pasakyt, kad gydytojas labai svarbu. Nes pas mane pirmojo cezario randas per visą pilvą doh.gif Per antrą gimdymą gydytojas nenorėjo patikėti, kad tokio dydžio pjūvius daro.
Gimdžiau KMUK, šale manęs gulėjo moteris po planinio cezario, tai šiaip jie mokėjo 300lt. Tai manau visai proto ribose. ... ir apie mūsų gydytoją forume tik geriausi atsiliepimai 4u.gif ...nu negaliu susilaikyt jo nepagyrus lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(rence25 @ 2007 07 24, 21:41)
Gal jiems ir kasdienybe..Teko viena karta duoti kysiuka, oj atsimenu kad 3 kartu reikejo kol ji pasiruosiau paduoti..Kazkaip jau labai nesmagiai pasijauciau..
Na bet ka gi teks.. 4u.gif  Bet siaip tai kai isirenki gydytoja ir pasiskambini jam ar nueini ir sakai kad nori kad jis priimtu gimdyma, ar kaip ?
*

Šiaip tai pasiskambini ir sakai, kad nori pas jį gimdyti. Tada susitari susitikti. Nueini, jis praechoskopuoja ir viską paaiškina. Man tai po susimatymo labai palengvėjo, nes viską išaiškino ne tik apie galimybes pačiai pagimdyt, bet ir visas smulkmenas kur atvažiuot, kaip ką daryt.
Tau svarbiausia dabar susirasti gydytoją ir pamatysi kaip tas laukimas palengvės 4u.gif
O dėl pinigų padavimo tai man irgi nelabai gaunasis procesas lotuliukas.gif gaudėm gaudėm momentą kaip čia subtiliai paduot, paskui vyrui nervai neišlaikė tai palatoj į kišenę įgrūdo lotuliukas.gif
modulis
QUOTE(Mylimukas @ 2007 07 25, 00:03)
Kai turiu ką palyginti tai galiu pasakyt, kad gydytojas labai svarbu. Nes pas mane pirmojo cezario randas per visą pilvą doh.gif Per antrą gimdymą gydytojas nenorėjo patikėti, kad tokio dydžio pjūvius daro.

sakes, gi visai neseniai gimdei savo pirmagimi, jau gi bikinio pjuvius darydavo blink.gif negi iki bambos pjove? blink.gif mano cezario pjuvio visai nesimato, net jei kai kurios kelnaites tokios mini, kad ji atidengia, bet net pati turiu gerai paieskot, kad matyciau, ar randas lenda, ar ne ax.gif sia prasme, manau, gydytojas svarbu, tik kaip suzinot, ar daktarui svarbu operuojant kosmetinis efektas, ar jis rupinasi tik operacija gerai atlikt? neisi klaust gi, kaip jis pjuvius daro doh.gif
rence*
Oho, tai isivaizduoju kad turejobuti kokia jau sunkesne situacija kad pjove isilgai..Kiek zinau toki pjuviatlieka kai reikia labai skubiai vaikuti istraukti, ar kai pavojus mamytei ir tada jau aiku niekas neziuri kosmetinio efekto.. siaip tai standartas yra pusmenulio pjuvis..
Vat pagalvojau kad jei tektu pakloti iki 500lt tai tiek to - tegul tie pinigai buna gydytojui - tarsiuosi..Bet jei teks moketi apie 1000lt tai jau tikrai man gaila bus tu babkiu..Esame jauna seima, po biski kuriames ir tuos pinigus kitaip galetume panaudoti.. O pinigus moketi reikia po operacijos?
Na bet dabar reikes gydytoja issirinkti..Svarstau dvi galimybes - klinikos Kaune ar Mazylio GN .. Gal patarsit ar yra didelis kirtumas tarp ju.. Kaip tenai su mokejimais? Ar klinikose nera to konvejeriaus efekto (teko kazka girdeti)?
Kaip su naujagymio prieziura siose istaigose?
kitiakat
Teko girdėti, kad Cezario pjūvius KMUK'e gražiai daro gydytojas Gintautas (klinikų gimdymo skyriaus vedėjas). smile.gif
Rokė
Sveikos 4u.gif
Gal girdėjot ,ar stuburo išvarža yra indikacija daryti cezario operaciją?Ir kaip gydytojai žiūri į tai ,ar atsižvelgia?
bambinoo
QUOTE(rence25 @ 2007 07 25, 10:14)
Oho, tai isivaizduoju kad turejobuti kokia jau sunkesne situacija kad pjove isilgai..Kiek zinau toki pjuviatlieka kai reikia labai skubiai vaikuti istraukti, ar kai pavojus mamytei ir tada jau aiku niekas neziuri kosmetinio efekto.. siaip tai standartas yra pusmenulio pjuvis..
*

schmoll.gif Man buvo darytas skubus cezaris (nes krito vaikucio sirdeles tonai) ir vistiek buvo darytas pjuvis bikini zonoje.

Pries savaite KMUK cezari dare giminaitei - kaina 700 Lt ( 600 Lt gydytojai ir 100 Lt anesteziologui)
Papildyta:
QUOTE(kitiakat @ 2007 07 25, 10:26)
Teko girdėti, kad Cezario pjūvius KMUK'e gražiai daro gydytojas Gintautas (klinikų gimdymo skyriaus vedėjas).  smile.gif
*

Tikrai taip, girdejau ir as. drinks_cheers.gif
rence*
O tai sumoketi liepia po operacijos ar dar pries? O idomu maziau negalima duoti? Na viso 500- 600? Tai cia gydytojai taip tiesai sviesiai ir pasako kad moketi reikia 700lt ?O kas dare ta operacija tavo pazystamai? Gal pavarde zinai? Ir kaip pavyko? Ar nubuvo didesniu skundu po operacijos? Kaip su kudikio prieziura? Gi, pati negali kelti, tai kas maziuku rupinasi?
sidabre
QUOTE(rence25 @ 2007 07 25, 12:34)
O tai sumoketi liepia po operacijos ar dar pries? O idomu maziau negalima duoti? Na viso 500- 600?  Tai cia gydytojai taip tiesai sviesiai ir pasako kad moketi reikia 700lt ?O kas dare ta operacija tavo pazystamai? Gal pavarde zinai? Ir kaip pavyko? Ar nubuvo didesniu skundu po operacijos? Kaip su kudikio prieziura? Gi, pati negali kelti, tai kas maziuku rupinasi?
*

Aš kažkaip nemanau dak gydytojas tieisiai šviesiai pasakys kiek reikia sumokėti doh.gif čia manau yra pačios pacientės sąžinės ir galimybių reikalas wub.gif ir atsiskaitoma dažniausiai po to kai jau turi rankose leliuka wub.gif
kitiakat
QUOTE(rence25 @ 2007 07 25, 13:34)
O tai sumoketi liepia po operacijos ar dar pries? O idomu maziau negalima duoti? Na viso 500- 600?  Tai cia gydytojai taip tiesai sviesiai ir pasako kad moketi reikia 700lt ?O kas dare ta operacija tavo pazystamai? Gal pavarde zinai? Ir kaip pavyko? Ar nubuvo didesniu skundu po operacijos? Kaip su kudikio prieziura? Gi, pati negali kelti, tai kas maziuku rupinasi?
*

Aš bandžiau klausti savo gydytojo, kiek kainuoja šita procedūra, tai atsakė kad kainoraščio nėra, ir leido suprasti, kad jei viskas sėkmingai, gali "atsidėkoti" po to, kai pagimdysi. smile.gif
bambinoo
QUOTE(rence25 @ 2007 07 25, 13:34)
*

Pavarde parasiau i az.
Nepasake kiek konkreciai, bet kainos visur panasios. Atsilygino jai pries (man tai nepriimtina). Visa kita buvo puiku.
Keltis negalima tik pirma para po operacijos, vaikuti atnesa tik pamaitinti (cia KMUK), o nuo kitos dienos pati viskuo rupinies jei viskas gerai. Nera taip baisu po tos operacijos. Vaiko svori kelti galima. mirksiukas.gif
Mano atveju buvo paprasciau - as paklausiau dar gerokai pries gimdant kiek kainuoja gimdymas pas ja, man atsake: kaip visur ir ivardino suma. Ir dar iskart pasake, kad turi savu prietaru ir atsilyginima priima tik po visko.
O kai gimdymas baigesi cezariu, ir kadangi zinojau, kad cezaris "brangesnis"-dar karta paklausiau kiek.
Gal man buvo kiek paprasciau, nes pas ja lankiausi visa nestuma ir labai laisvai bendravom. smile.gif
Mylimukas
QUOTE(modulis @ 2007 07 25, 08:24)
sakes, gi visai neseniai gimdei savo pirmagimi, jau gi bikinio pjuvius darydavo blink.gif negi iki bambos pjove? blink.gif mano cezario pjuvio visai nesimato, net jei kai kurios kelnaites tokios mini, kad ji atidengia, bet net pati turiu gerai paieskot, kad matyciau, ar randas lenda, ar ne ax.gif sia prasme, manau, gydytojas svarbu, tik kaip suzinot, ar daktarui svarbu operuojant kosmetinis efektas, ar jis rupinasi tik operacija gerai atlikt? neisi klaust gi, kaip jis pjuvius daro doh.gif
*

Pjūvis normalus, ne vertikalus ax.gif bet labai ilgas. Apie labiau iškirptą bikinį nėra ko nė svajot schmoll.gif Ir nebuvo jau kažkokia labai situacija ekstrinė, vaikiukas buvo per aukštai ir nepasisukęs tinkamai. Tiesiog gydytojai nebuvo matyt svarbu doh.gif Jai antrą kartą būtų tekę daryt tai būtų pakoregavę randą, bet pagimdžiau pati.
Aš tai pirmą kartą gimdžiau Krikščioniškuose, antrą KMUK. Tai aš už KMUK visom keturiom. Be to jai tu galvoji apie cezarį bijodama dėl savo sveikatos, tai manau net negalvok apie gimdymą mažuose gimdymo namuose. Ar leliukui kas atsitiktų, ar tau, tektų vistiek vežti į klinikas.
O mano antras gimdymas užtruko 16val. Tiek teko būt užėmus gimdyklą blush2.gif Ir neišgirdau nė vieno priekaišto, ar komentaro, tikrai nebuvo ten jokio konvejerio. O gimdykla išremontuota, graži aplinka ir ten su vyru kartu laukėme. Labai privati aplinka, kas man labai labai patiko.
Mylimukas
[quote=bambinoo,2007 07 25, 10:57]

Pries savaite KMUK cezari dare giminaitei - kaina 700 Lt ( 600 Lt gydytojai ir 100 Lt anesteziologui)
Papildyta:

Čia tikrai nėra užbrėžta stavkė. Kiek teko skaitinėti ir domėtis tai stavkės labai įvairios, bet vis gi daugmaž apie 400Lt gydytojui. Ir vat mano draugė birželį gimdė ir tam pačiam klinikų vedėjui mokėjo 400lt ir viskuo buvo patenkinta.
Geriausia manau orinetuotis pagal savo galimybes ir pagal savo šeimos pajamas. Nes vienam 400lt yra labai daug, o kitam ir 1000Lt nieko nereiškia.
Papildyta:
QUOTE(bambinoo @ 2007 07 25, 14:59)
Pavarde parasiau i az.
Nepasake kiek konkreciai, bet kainos visur panasios. Atsilygino jai pries (man tai nepriimtina). Visa kita buvo puiku.
Keltis negalima tik pirma para po operacijos, vaikuti atnesa tik pamaitinti (cia KMUK), o nuo kitos dienos pati viskuo rupinies jei viskas gerai. Nera taip baisu po tos operacijos. Vaiko svori kelti galima.  mirksiukas.gif
Mano atveju buvo paprasciau - as paklausiau dar gerokai pries gimdant kiek kainuoja gimdymas pas ja, man atsake: kaip visur ir ivardino suma. Ir dar iskart pasake, kad turi savu prietaru ir atsilyginima priima tik po visko.
O kai gimdymas baigesi cezariu, ir kadangi zinojau, kad cezaris "brangesnis"-dar karta paklausiau kiek.
Gal man buvo kiek paprasciau, nes pas ja lankiausi visa nestuma ir labai laisvai bendravom.  smile.gif
*

Aš tai neklausčiau kiek schmoll.gif , nes paskui jau ir turi tiek duot doh.gif o jai tiek neišgali? Vis gi tai yra jiems papildomi pinigai, mums juk irgi jie iš niekur neatsiranda g.gif
Kažkada kalbėjom su gydytoja šiaip šia tema, tai kaip ji išsireiškė: klinikų vedėjas tai be kokių 800lt net piršto nepajudintų... doh.gif Bet deja kaip jau sakiau draugė mokėjo 400Lt ir šią sumą paskyrė skaitydama šitą forumą. Taip, kad siųlau nelepint tų gydytojų per daug mirksiukas.gif
bambinoo
QUOTE(Mylimukas @ 2007 07 25, 19:09)
Aš tai neklausčiau kiek schmoll.gif , nes paskui jau ir turi tiek duot doh.gif o jai tiek neišgali? Vis gi tai yra jiems papildomi pinigai, mums juk irgi jie iš niekur neatsiranda g.gif
Kažkada kalbėjom su gydytoja šiaip šia tema, tai kaip ji išsireiškė: klinikų vedėjas tai be kokių 800lt net piršto nepajudintų... doh.gif  Bet deja kaip jau sakiau draugė mokėjo 400Lt ir šią sumą paskyrė skaitydama šitą forumą. Taip, kad siųlau nelepint tų gydytojų per daug mirksiukas.gif
*

Nesigincysiu - kiekviena situacija skirtinga.
Tu neklaustum - as paklausiau. Man taip pasirode patogiausia. Jei butu pasakius kai tariausi kokia nors kosmine suma-nevelu butu apsigalvoti ir rinktis kita gydytoja.
Tik aprasiau savo ir kaip pavyzdi daviau giminaites atveji.
O del papildomu pinigu, tai pvz., mano gydytoja atvaziavo vidury nakties, veiksmas vyko ne jos darbo metu- tai kaip ir ne papildomi pinigai.
Zodziu, as likau labai patenkinta ir man negaila nei vieno sumoketo cento. 4u.gif
rasiuxxx
Sveikutes, LABAI NORECIAU ISGIRSTI JUSU NUOMONE APIE CEZARI, nes pati galvoju apie tai (vaikiukas auga didelis, pati smulki, siaurais klubais, be to, tai pirmas mano nestumas). Operacijos nebijau, nes esu patyrusi jau tris. Daryciausi be narkozes, o tik su epidiuru. Labai prasau, pasidalinkite savo patirtimi tos mamytes, kurios esate patyre Cezario operacija: ar lb baisu buvo, ar tikrai neskaudejo ax.gif , kaip vyko gijimo procesas, ar liko kokiu pasekmiu, kaip su randeliu? jau arteja gimdymas, reikia apsispresti, tad jusu pagalba labai reikalinga 4u.gif
SiguteS
Sveikos mamytes. Man daryti du cezariai, abu kartus taip reikejo. Jei butu galimybe rinkltis, tai tik uz naturalu gimdyma smile.gif taciau...
Skauda, juk tai operacija, ypac po jos, bet as jau po pusdienio vaiksciojau, nors dabar neisivaizduoju kaip paejau, bet nebuvo kur trauktis, sunus sirgo ir norejau nueiti i reanimacine. Sugijo graziai, na randas vienas, nes dare ant to pacio, jei be apatiniu, tai gal ir nera taip grazu, taciau cia ne grozio klausimas.
Patarciau, maziau bijoti skausmu ir tiketis kad leliukui ir Jums nieko neatsitiks. Mokejau ir uz viena ir uz antra po 500lt. Del mokejimo tai cia jau kiekvienas kiek nori tiek moka. Daugiau nedaveme nes nestumu metu vyras vis duodavo gydytojai tongue.gif Gydytojai pries operacija neima, juk nezxino ar ji praeis sklandziai.
Mamytes neperlenkit ir sekmes wub.gif
bambinoo
QUOTE(SiguteS @ 2007 07 25, 20:49)
Gydytojai pries operacija neima, juk nezxino ar ji praeis sklandziai.
*

Netiesa - vieni ima, kiti ne.
Laivite
Man cezari pati nemaloniausia procedura buvo kai ivede kateteri i slapimo pusele nu taip nemalonu buvo kad kai atliko spinaline nejautra ir pradejau nejausti apatines dalies tada pasijauciau geriau thumbup.gif Ir dar paskui reikejo visa nakti su kateteriu prabuti tai net siurpas nukrecia na man si procedura labai labai nemaloni, bet viskas iskenciama del musu angeleliu wub.gif
rasiuxxx
QUOTE(SiguteS @ 2007 07 25, 20:49)
Sveikos mamytes. Man daryti du cezariai, abu kartus taip reikejo. Jei butu galimybe rinkltis, tai tik uz naturalu gimdyma smile.gif taciau...
Skauda, juk tai operacija, ypac po jos, bet as jau po pusdienio vaiksciojau, nors dabar neisivaizduoju kaip paejau, bet nebuvo kur trauktis, sunus sirgo ir norejau nueiti i reanimacine. Sugijo graziai, na randas vienas, nes dare ant to pacio, jei be apatiniu, tai gal ir nera taip grazu, taciau cia ne grozio klausimas.
Patarciau, maziau bijoti skausmu ir tiketis kad leliukui ir Jums nieko neatsitiks. Mokejau ir uz viena ir uz antra po 500lt. Del mokejimo tai cia jau kiekvienas kiek nori tiek moka. Daugiau nedaveme nes nestumu metu vyras vis duodavo gydytojai tongue.gif Gydytojai pries operacija neima, juk nezxino ar ji praeis sklandziai.
Mamytes neperlenkit ir sekmes wub.gif
*

Tai skausmu kaip ir nebijau, nes kadangi esu patyrus operacijas, tai zinau kad kentet galima mirksiukas.gif Svarbu kad nesikomplikuotu, nes po nelabai pavykusios pilvo operacijos teko daryti antra, valyti pulinius, tai randas liko storas ir didelis, taciau "paslepiau" po tatuiruote, tai kaip ir nesimato rolleyes.gif jei darytu cezari, tai turbut naujas randas susilietu su tatuiruotes riba, tai nelabai del rando ir pergyvenu, ypac kai dabar juos taip graziai susiuva. Svarbiausia kad vaikutis gimtu sveikas, neprireiktu repliu ir man nesikomplikuotu kas nors po operacijos. Nes taip norisi neguleti lovoje ir vaikuti priziureti. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Laivite @ 2007 07 25, 21:24)
Man cezari pati nemaloniausia procedura buvo kai ivede kateteri i slapimo pusele nu taip nemalonu buvo kad kai atliko spinaline nejautra ir pradejau nejausti apatines dalies tada pasijauciau geriau thumbup.gif Ir dar paskui reikejo visa nakti su kateteriu prabuti tai net siurpas nukrecia na man si procedura labai labai nemaloni, bet viskas iskenciama del musu angeleliu wub.gif
*

Aha, jauciu kad tikrai nemalonu su tuo kateteriu...... blink.gif O kada po operacijos jau pradedama jausti savo kuno apatine dali? daug kas gasdina kad galiu ilgai nevaldyti jeigu blogai atliks nejautra.... blink.gif
Stogiukas
Man dare Cezario pjuvi pries puse metu. Gydytoja dar, kai gulejau per nestuma ligoninej pasake kad pas mane siauri gimdymo takai. (As ir sudejimo gana smulki, bet tai ne taisykle, kad nepagimdysi pati )
Atkentejau saremius, ir kai gydytojoms pabodo (taip pasake, nors praejo dar tik 6 sar. valandos, atsidarymas 9 cm, be nuskausminimo saremiai, bęt pasake, kad vaikiukas ne kaip tonai) padare extra Cezari. Tai va taip niekam ir nesumokejau, uz tai. Aisku ,keltis antra diena po Cezario labai nekas dar 4 dieneles vaikciojau kaip vežliukas ir susiėmus už pivo, Pjuvis apie 15 cm, lanko formos, bikinio vietoj, dar raudonas, žada kad turi pabalt. Dar dabar ta vieta nejautri, bet sako kad prais.
Sekmes rasiuxxx, ir Tavo vaikučiui, spresti Tau.
rence*
Man vaikucio ir mano sveikata begalo brangi smile.gif Jauciu tarsiuosi su KMUK gydytoja. Reiks pirmiau suieskoti kokiu pazinciu, gal lenviau butu..Na ziuresiu..
Parasykit kaip ten buvo su vaikuciu..Padaro cezari, tada i pooperacine palata, ir kazkuri rase kad vaikuti tik atnesdavo pamaitinti..Tai gi taip svarbu tas pirmas kontaktas ir kad jis butu kuo ilgesnis - tai skatina pieno gamyba, kudikelis gauna motinos mikrofloros, girdi tuos garsus kaip pilvelyje ir tada jauciasi saugus..As noriu kad tas pirmas kontaktas butu kuo ilgiausias o ne tik atnesa -pamaitini ir vel paima.. verysad.gif verysad.gif
O kaip ten su maitinimu? PO kiek laiko nuo operacijos pradedi maitinti?
Ar vyras gali buti kur nors salia?
O del kysio tai ieskosiu tokios gydytojos kuri neuzsiprasys tokios stafkes kurios neistengsiu sumoketi..Na vienas gali moketi daugiau kitas maziau, galiausiai manau vis tiek koks nors vidurkis gaunasi g.gif
Stogiukas
Aha, jauciu kad tikrai nemalonu su tuo kateteriu......  O kada po operacijos jau pradedama jausti savo kuno apatine dali? daug kas gasdina kad galiu ilgai nevaldyti jeigu blogai atliks nejautra....

O kateteri tai vos vos paskauda kai isimineja ir viskas, o operacijas tai manau didžiausia tikimybė, kad padarys ok., nes ju juk daug daro ir mažai pavyksta ne kaip (bent jau as nesu girdejusi blogu atsiliepimu, tpfu, tpfu tpfu...)

Pupsiukas
4u.gif Sveikos mamytes. Pirma cezari apturejau pries 2,5 m. o antra pries savaite blink.gif Tai viskas kordinaliai skiriasi: po pirmo taip neskaudejo, nors dare extra tvarka nes vaikas pradejo dusti, jau buvau su epiduru kai atliko visus butinus reikalus: kateteri i sl. pusle ir t.t, tik po operacijos labai purte ir buvo bloga nakti doh.gif tai va. O po antro kita diena kai liepe keltis( nes dare velai vakare), tai vos ne apalpau is skausmo blink.gif Nu ir aisku "maloni" kateterio ivedimo ir isemimo procedura.......
Abu vaikus atnese kita diena rolleyes.gif

Kas po cezario nepatinka tai kad pilvas labai letai traukiasi...po naturalaus zymiai greiciau tas procesas vyksta.
kartais vaikuciai reanimacijoj gave misinuko nenori imti kruties. Nors pirma sunu ismaitinau iki metu, o ir antra dabar jau savaitele maitinu smile.gif
Mylimukas
QUOTE(rence25 @ 2007 07 25, 20:44)
Man vaikucio ir mano sveikata begalo brangi smile.gif Jauciu tarsiuosi su KMUK gydytoja. Reiks pirmiau suieskoti kokiu pazinciu, gal lenviau butu..Na ziuresiu..
Parasykit kaip ten buvo su vaikuciu..Padaro cezari, tada i pooperacine palata, ir kazkuri rase kad vaikuti tik atnesdavo pamaitinti..Tai gi taip svarbu tas pirmas kontaktas ir kad jis butu kuo ilgesnis - tai skatina pieno gamyba, kudikelis gauna motinos mikrofloros, girdi tuos garsus kaip pilvelyje ir tada jauciasi saugus..As noriu kad tas pirmas kontaktas butu kuo ilgiausias o ne tik atnesa -pamaitini ir vel paima.. verysad.gif  verysad.gif
O kaip ten su maitinimu? PO kiek laiko nuo operacijos pradedi maitinti?
Ar vyras gali buti kur nors salia? 
O del kysio tai ieskosiu tokios gydytojos kuri neuzsiprasys tokios stafkes kurios neistengsiu sumoketi..Na vienas gali moketi daugiau kitas maziau, galiausiai manau vis tiek koks nors vidurkis gaunasi g.gif
*

Cezaris yra operacija ir labai daug priklausys nuo to kaip tu tą operaciją perneši ir kaip tu jausies. Kai man darė cezarį tai tik parodė dukrytę, ant pilvo niekas jos nedėjo. Vyras visada buvo šale, tik į operacinę jo neleido, bet jam leido nešti dukrytę į inkubatorių ir jis prigrasino jos jokiu būdu nemaitinti jokiais mišinėliais. Naktį atėjo seselė ir aš ją įkalbėjau atnešti man dukrytę. Aš ją pamaitinau, bet daugiau pasirūpinti deja negalėjau, užtat kartu mes pradėjom nakvoti tik 3 parą doh.gif Aišku dieną kai vyras būdavo šale tai ji kartu su mumis būdavo, o naktį atnešdavo tik pamaitinti.
Svarbiausia susirask gydytoją ir kas žino, gal galėsi ir pati bandyt gimdyt.
O dėl stavkių tai ir mano patarimas: neperlenkit ax.gif
rence*
Del cezario tai jau gydytoju nuomone nepasikeis, cia toks sprendimas nes turiu gretutiniu ligu kurios gali komplikuotis naturalaus gimdymo metu..Tai gydytojai sako gal ir pagimdyciau pati bet po to niekas negali pasakyti kaip bus su sveikata - tai vat sako geriau nerizikuoti..Bet siaip pati tai noreciau pati gimdyti bet deja, yra kaip yra - jau susitaikiau... schmoll.gif

O del to maitinimo, tai kai vaikeli pamaitino misiniai tai ar jis norejo imti kruti - ar sunku buvo ji impratinti? Per kiek laiko pavyko?
As uz naturalu maitinima - jau dabar daug priespienio turiu ir tikiuosi ilgai maitinti savo stebukleli.. smile.gif
Mylimukas
QUOTE(rence25 @ 2007 07 26, 08:39)
Del cezario tai jau gydytoju nuomone nepasikeis, cia toks sprendimas nes turiu gretutiniu ligu kurios gali komplikuotis naturalaus gimdymo metu..Tai gydytojai sako gal ir pagimdyciau pati bet po to niekas negali pasakyti kaip bus su sveikata - tai vat sako geriau nerizikuoti..Bet siaip pati tai noreciau pati gimdyti bet deja, yra kaip yra - jau susitaikiau...  schmoll.gif

O del to maitinimo, tai kai vaikeli pamaitino misiniai tai ar jis norejo imti kruti - ar sunku buvo ji impratinti? Per kiek laiko pavyko?
As uz naturalu maitinima - jau dabar daug priespienio turiu ir tikiuosi ilgai maitinti savo stebukleli.. smile.gif
*

Jeigu jau dabar yra priešpienio tai labai gerai. Galima tada nutraukti (tik neatsimenu ar prieš operaciją ar po) ir duos jį leliukui. Tai jis ir negaus jokio mišinuko. Šiaip tai čia daug priklausys dar nuo narkozės rūšies, nes po vienų lengviau atsigaunama, po kitų sunkiau, ir dar aišku nuo vaikų priežiūros seselių doh.gif nes visokių jų būna. Šale manęs gulėjo mamytė, kurios leliukas buvo inkubatoriui tai ji keldavosi naktį, traukdavo pienuką. O kartą nuėjus su tuo pienuku rado leliuką jau pamaitintą doh.gif
naitas
QUOTE(Mylimukas @ 2007 07 26, 15:09)
O kartą nuėjus su tuo pienuku rado leliuką jau pamaitintą doh.gif
*

Gal nereiktų viso to sureikšmint... Juk inkubatoriuje guli ne vienas, ir gal net ne dešimt mažylių. Tai negi turės sulaukti, kol kiekviena moteris ateis su savo pienuku. Atėjo laikas - ir maitina mažiukus. Gal tas pravirko anksčiau...

O šiaip Klinikose netgi labai gerai prižiūri mažylius. Apie motinų priežiūrą to tikrai nepasakyčiau.
tačiau jeigu rinktis, tai tik Klinikas. Vistiek, jeigu kokia nelaimė, tai visi Kauno gimdymo namai, privatūs ir valdiški, veža į Klinikas. Tai kam terioti laiką? tfu tfu tfu.

O dėl cezario - tartis verta. Aš tariausi. Tada aš ramiai sau gyvenau, laukiau kol vaikas duos ženklą. O ir gydytojas žinojo, kad tai bus jo pareiga atlikti tą operaciją. Žinojau, kad jis čia pat, kad galiu bet kada jam paskambinti.
Likau patenkinta dėl to, kad buvau sutarus. Nes vaikutis pasibeldė naktį. Taigi, jokių nepatenkintų veidų nebuvo. O aš jaučiausi saugi ir turėjau "savą" žmogų operacinėj.
vaivos juosta
Rudeniop manęs laukia antras cezaris. Prisiminimai apie pirmąjį kuo puikiausi, tikiuosi, kad ir šįkart viskas bus gerai. Kadangi abu planiniai, tai be jokio strioko atvažiavau sutartą dieną į KMUK, pasitiko gydytojas, nuvedė palaton. Prieš tai buvo sakyta dieną nevalgyti, bet aš tokia baiminga buvau, kad pusantros paros nieko praryt negalėjau smile.gif . Akušerė išklausė vaikiuko tonus, vėliau atėjo gydytojas, dar kartą aptarė, kas, kaip bus daroma, pakvietė anesteziologą, tas irgi išaiškino procedūrą - tiesiog parepetavom, kaip reikės atsisėt, susiriest, kur pateps, kur durs unsure.gif . ( pokalbio metu labai gera proga paduoti litukus ( jei kas nusiteikę duoti). Paskui seselė atėjus įvedė kateterį šlapimo pūslėn-tai vienintelis man nemalonus pojūtis, reikia tiesiog labiau atsipalaiduot ( man patarė įkvėpt ir iškvėpt, kad nebūtų niekur įsitempę) ( nors ką tu čia atsipalaiduosi tokioj situacijoj ir pozoj) ( beje, manęs į kėdę nesodino- įvedė gulint paprastoj lovoj). Dar į veną kateterį įvedė ( čia apsidraudžia, jei operacijos metu prireiktų lašinės, o vdrūg krinta spaudimas, venos neišryškėja ) ( kaip beje buvo man- alpt pradėjau operuojama blink.gif ). Paskui į ratukus ir operacinėn. Vaikiuką davė tik pabučiuot, nešė praust, vystyt. Renimaciniam gulėjau kokias 5 val.(nors priklauso visą parą), bet gerai jaučiausi, o ir pjaustytų buvo labai daug, tai mane perkėlė į normalią palatą. Renimaciniam vaikiuką atnešė greitai - už kokios valandos. O į palatą atešė irgi iš karto, bet nakčiai išnešė, kad pailsėčiau. Ryte išėmė kateterį liepė stot, pavaikščiot. Tikrai jaučiaus gerai.
Beje, su gydytoju buvau susitarus. Ir dabar taip pat. Sorry, per daug prirašiau... blush2.gif
rence*
Tai gala tada ir visai pakenciama su tuo cezariu g.gif g.gif
Gal gali parasyti i az kas tave operavo?
ingridaj
Aš esu po trijų cezario operacijų visos pavyko sėkmingai,paskutinė operacija buvo prieš devynis mėnesius KAK.Dėl operacijos buvau iš anksto susitarus su gydytoju ir anesteziologu.Manau tartis reikėtų iš anksto daug smagiau kai atvažiuosji sutartą dieną ir tavęs jau laukia visa komanda. 4u.gif
rence*
Ar tos kurios taresi del cezario tai butent pas ta pati gydytoja ir lankesi nestumo metu? As tai lankausi kitoj klinikoj, bet noreciau gimdyti butent Kauno klinikose..
Man 31sav, gal jau laikas tartis?
Tai kai issirinksiu daktara tai jam reikia pasiskambinti ir tartis del konsultacijos,ar kaip tas tarimasis atrodo?
vaivos juosta
QUOTE(rence25 @ 2007 07 27, 12:55)
Gal gali parasyti i az kas tave operavo?
*

Galiu ir čia - gydytojas superinis, nėra ko slėpt - KMUK gimdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Kliučinskas smile.gif O nejautrą darė anesteziologijos sk.vedėjas ( pavardės nžn, tik vardą - Kęstutis). Norėčiau ir šįkart tų pačių, tik reikia išlaukt - man operacija numatyta 09-10, o iš atostogų grįžta 09-11. Sakiau, lauksiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rence25 @ 2007 07 27, 15:28)
Ar tos kurios taresi del cezario tai butent pas ta pati gydytoja ir lankesi nestumo metu?  As tai lankausi kitoj klinikoj, bet noreciau gimdyti butent Kauno klinikose..
Man 31sav, gal jau laikas tartis?
Tai kai issirinksiu daktara tai jam reikia pasiskambinti ir tartis del konsultacijos,ar kaip tas tarimasis atrodo?
*

Ne. Aš esu iš Šakių, važiavau gimdyt į Kauno klinikas. Nėštumui einant į pabaigą nuvažiavau pasikalbėt su gydytoju, susakė kas ir kaip. Pasiskambinau prieš tai.
Mano minėtas gyd. atostogauja nuo 08-10 iki 09-11 mirksiukas.gif .
ingridaj
Aš visą nėštumą lankiausi pas gyd. Abraitį ir su juo tariausi(aišku savam mieste lankiausi pas savo ginekologę),bet žinau ,kad kitos tariasi likus iki gimdymo maždaug mėnesiui ir su anesteziologu patarčiau susitarti (aš tariausi su gyd.Dalia Arštikyte) labai puiki gydytoja thumbup.gif thumbup.gif
rence*
Tai dar atskirai reikia tartis su anesteziologu? o gal ji jau pasiulo ginekologas? Na nebent paklausti koki jis rekomenduoja..Tai man liko 1,5men tai turbut jau pradesiu gydytojo paieska.. g.gif Gal geriau anksciau tuo pasirupinti.. unsure.gif
ingridaj
Su anesteziologu tartis nebūtina(prieš tai du kartus nebuvau susitarus)bet kažkaip ramiau (gal jau metai ne tie )daugiau baimių visokių o jums jau manyčiau pats laikas ieškotis gydytojo
laura-jur
QUOTE(rence25 @ 2007 07 28, 13:44)
Tai dar atskirai reikia tartis su anesteziologu? o gal ji jau pasiulo ginekologas? Na nebent paklausti koki jis rekomenduoja..Tai man liko 1,5men tai turbut jau pradesiu gydytojo paieska.. g.gif Gal geriau anksciau tuo pasirupinti.. unsure.gif
*

jei nori parasyk i az as tau parasysiu koks ir kiek smile.gif
rence*
Dar mamytes patarkit ar yra koks nors ypatingas daiktas kurio gali prireikti pries/po operacijos - turiu omeny kad jo gal neprireiktu naturalaus gimdymo metu? Ar reikalingos yra tos vienkartines tinklines kelnaites? O kaip su isskyros po cezario -ju gal kiek maziau buna? Ar ilgai jums skaudejo pjuvio vietoje?
vaivos juosta

QUOTE(rence25 @ 2007 07 30, 14:02)
Dar mamytes patarkit ar yra koks nors ypatingas daiktas kurio gali prireikti pries/po operacijos
*

Kad viskas taip pat. Kraujavimas yra individualus dalykas ( viena plauks, kitą tik teps ). Tinklinės kelnaitės yra gerai, nes nespaus pjūvio ir kvėpuos randas thumbup.gif . Grynai "cezarinių " daiktų kaip ir nėra g.gif . Mineralinio NEGAZUOTO reikia turėti, nes troškulys nerealus.
rence*
O kaip su pjuviu? Ar kai skauda labai galima nuskausminamuju prasyti? Ar tada gali maitinti, ar jie vaikiukui nepakenks? Del tu tinkliniu kelnaiciu tai kazak skaiciau kad nelabai gal..kad nesiliestu su pjuvio vieta, papildomai nedirgintu..
O kaip pilvukas apsitraukia? skaiciau kad po naturalaus gimdymo jis greiciau grizta i buvusia pries nestuma forma? Na dar turint omeny kad negalima ilgai mankstintis, reikia randa saugoti..Bijau kad taip ir neliktu toks suglebes tas pilvukas g.gif schmoll.gif
EDITA*
Labutis galiu papasakoti ir as savo istorija. As rinkausi ne gydymo istaiga kurioje gimdyti o gydytoja kuria pasitikeciau ir jaustumemes su vyru ramiai. Kai laukemes savo mergytes labai bijojau epidurio todel buvau pasiruosusi ir suplanavusi gimdyti naturaliai. Bet zmogus planuoji o Dievas juokiasi. Visos mano pastangos pagimdyti naturaliai baigesi Cezorio operacija. Atsidarymas buvo pilnas bet nepraejo pro kaulus. Ir ka padare man ta cezari. Po 15 min. pamaciau savo turta, dar po 30 ligonines koridoriais vaziavu issisiepusi i palata. Po paros jau stovejau ant koju o antra para jau net nuo skausmo vaistu nesileidau. Kai koridoriuje susitikdavau po naturalaus gimdymo mamytes man i jas buvo baisu ziureti. Jos vos paeidavo (nuo plycimu ir siuvimu). O as palyginus su jom skraidziau.
Gal cia man pasiseke. Bet kiek zinau tai ne.
Kalbanta apie tai kad po cezario operaciju vaikuciai jautresni tai ir nepasakyciau. Maniske verke 7 dienas kai pilveli pute ir viskas. Vaikas kaip ir visi (ir dar geresne kolkas) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tai va jei pergyveni del komplikaciju ar del vaikelio tai tikuosi bus ramiau. Nera tas cezaris baubas siaubas. BET AS IR NEAGITUOJU JI DARYTI. JEI REIK TAI REIK.
JI NORESI KO PAKLAUSTI PARASYK MAN I AZ 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
AS TINKLINES NAUDOJAU MAN TAI thumbup.gif Del pilvuko tai neliko kokia buvau tokia ir esu tuos pacius rubus nesioju (o kiti dar ir laisvoki pasidare ) biggrin.gif
vaivos juosta
QUOTE(rence25 @ 2007 07 30, 21:32)
O kaip su pjuviu? Ar kai skauda labai galima nuskausminamuju prasyti? Ar tada gali maitinti, ar jie vaikiukui nepakenks? Del tu tinkliniu kelnaiciu
*

Nuskausminamieji nekenkia, maitinti galima mirksiukas.gif . Aš irgi antrą parą seselės su švirštu jau neprisileidau - neskaudėjo tiek, kad reikėtų vaistų. Kelnaitės tikrai nesdirgina, jos švelnios, o ir pats pjūvis plačiu pleistru uždengtas. Dėl mankštinimosi - aš antrą parą tai atsitūpiau, nes ant žemės nukrito šukos ar kažkas pan., tai tik tūpt rolleyes.gif unsure.gif paskui pagalvojau, kad gal per greitai.. pilvelis susitraukė gražiai ir gan greitai.
rasiuxxx
Na manau ne toks jau baubas tas cezaris:) turbut tikrai teks ji pasirinkti. Kaip supratau, svarbiausia yra ir tas vidinis nusiteikimas, baimiu atsikratymas. As gal tik bijau kad nenualpciau per pacia operacija, nes paskut.metu lb daznai pasidaro silpna per ivairias proceduras, pas dantiste 2kart teko uostyti amoniaka nes tiesiog ispyle prakaitas ir buvo be galo silpna, nors nei skaudejo, nei ka, taciau tas silpnumas atsirasdavo savaime. Tai bijau kad ir per cezari nepradeciau ten alpti, nors ir nieko neskaudes..... g.gif kazkaip nekas butu ax.gif Po vienos operacijos (trukes apendiksas) turejau komplikaciju, teko dukart operuoti, tai randas po to puliavo ir liko laaabai negrazus ir storas, kaloidinis, bet paslepiau po tatuiruote rolleyes.gif Tai siek tiek baugoka kad vel nesigautu koks pulinys ir neliktu dar vieno storo rando. O po krutines operacijos jau po 2dienu apsipirkinejau mieste ir niekuo nesiskundziau. Taigi reik nusiteikt teigiamai ir geriau nieko nebijot, tada manau viskas ir praeis sklandziai. Nes taip norisi gimus vaikeliui rupintis juo iskart, o ne kad paciai gulet ir kad dar tave tektu priziureti doh.gif net nesitiki, kad jau arteja tas laikas, kada galesiu ji paimt anr ranku bigsmile.gif
vaivos juosta
QUOTE(rasiuxxx @ 2007 07 31, 12:20)
turbut tikrai teks ji pasirinkti.
*

Dėl cezario darymo sprendžia gydytojai, o ne pati mama mirksiukas.gif , yra ligų sąrašas, kurioms esant jis rekomenduojamas. Visada geriau gimdyti pačiai. Operacija yra operacija vis tik.
nesmerk
Mano saskaitoje 2 cezariai, na paskutinysis pries 10,5 metu.Nera jis ten kazkas labai baisaus, tik po antrojo, as jau puikiai zinojau,kad negalima bandyti vartytis lovoje,kad ir kaip to noretusi, nes perpjauti visi pilvo preso raumenys ir tai ganetinai skaudus reikalas, todel po antrojo palaimingai snuduriavau sau ir tiek. Pasirodo buvo galima prasyti nuskausminamuju, tik as sito nezinojau, na gyvenime buna ir skaudesniu dalyku...
Dar ka prisimenu, tai ,kad po operacijos paspringau , tai maniau ,kad numirsiu, nes koseti irgi menas, kai neveikia pilvo presas...baisu!
Dar turiu pastebejima, po pirmojo (jis buvo daug maz planuotas) labai sunkiai prasidejo pieno "tiekimas" .veiklos dar nebuvo, tik nubege vandenys. Antraji bandziau desperatiskai 8 val gimdyti, skatinamuju buvo prileista kaip arkliui...deja, veikla buvo, rezultatu ne, ir teko pakartoti cezari...si karta su pienu viskas tvarkoje. tai va toks reikalas, gal ir susijes, nes visa ta veikla susijusi tarpusavyje, ir matomai ,kai kazkuris faktorius nesuveikia, kazkas netvarkoje....(bet gal tik man cia taip. turesiu proga tuo isitikinti treciuoju kartu...
O vat as noreciau paklausti jusu tu, kurioms buvo operacija su epiduriniu daryta, sakykit ,kaip tai visa vyksta? Jauciat ka nors ar ne,kaip po to savijauta ir panasiai. dekui. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.