Ausyte1
2005 02 03, 12:35
Sveikos! Girdėjau daugybę nuomonių apie plaukų dažymą vaikučio maitinimo periodu. Vieni sako, kad galima dažyti, nieko blogo nuo to nėra. Kiti sako, kad plaukų dažymas blogai, nes visa chemija į pieną pereina. Gal kas nors žino, kaip yra iš tikrųjų? Iš anksto dėkoju už patarimus.
drieziukas
2005 02 03, 13:01
As kazkur skaiciau, kad galima dazyti tik augaliniais dazais.. Taigi pati laukiu, kada baigsiu maitint ir - i kirpykla!
Aquamarine
2005 02 03, 14:25
As pirma sunu zindydama pasidariau ilgu plauku silpna 'chemini'. Nezinau kas ten perejo, kas neperejo i piena, o isejo taip - viena puse plauku susisuko, o kita - ne. Vaizdelis buvo  Nuo to laiko zindydama nieko su plaukais nedarau, tik kerpuosi, kad nevaiksciociau pusiau skusta, pusiau lupta.
besilaukdama ir maitindama dazhiau plaukus kirpykloje (tikrai ne augaliniais dazhais). viskas buvo gerai. sheip, kirpejai sako, kad shiuolaikiniai plauku dazhai kokybishki ir nepavojingi. yra tik vienas "bet": del hormonu pokychiu neshtumo metu (del zhindymo nezhinau) plaukai gali prastai nusidazhyti.
Man kirpeja sake, kad gali pienelis apkarsti nuo dazu, o be to dazymo rezultatai gali buti ne tokie, kokiu tikejotes
va va girdėjau, kad dažyti plaukus ir darytis cheminio nėštumo ir žindymo laikotarpiu nerekomenduojama, nes gali gautis nekokybiškas rezultatas.
matilda
2005 02 07, 10:17
Nu nežinau.......,  Nėštumo metu 3 kartus dažiau, rezultatas buvo kaip visada... Ir žindydama dažiau, nieko įtartino nepastebėjau  Dabar žadu vėl šiaušt į kirpyklą (dar vis maitinu), jau kaip laukiu!!!!!!!!
Vakar pirma karta po gimdymo nusidaziau plaukus.  Nu ir nieko, labai net graziai ir lygiai gavosi, kaip ir turetu buti  .
Ruslana
2005 02 12, 23:14
Plaukus daziau viso nestumo metu, maitindama dazau taip pat. Nusidazo puikiai, dazai kokybiski, nemanau, kad tai kenkia kudikeliui. MAmyte juk turi atrodyti
daiwuce
2005 02 23, 15:22
As ir daziau per visa nestuma ir jokiu pkitimu nepastebejau, o vakar pirma karta po gimdymo nuzvimbiau i kirpykla ir viskas o.k.  ir lelius ramiai miega ir gerai valgo, o be to ir mama gerai jauciasi
*Bambolina*
2005 02 24, 09:10
o as kirpeja  ir galiu pasakyti: Plauku dazai i pieneli nepereina. Cheminis plauku susukavimas ir dazymas gali  ir zindanciai tiesiog nesigauti ir nesilaikyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 02 24, 09:11) o as kirpeja  ir galiu pasakyti: Plauku dazai i pieneli nepereina. Cheminis plauku susukavimas ir dazymas gali  ir zindanciai tiesiog nesigauti ir nesilaikyti  vava man irgi kirpėja tą patį sakė. Mano plaukai tiesūs kaip stagarai, tai cheminio nepatarė dėti, nes sakė nekas gausis. Laukiu kol baigsiu maitinti.
Ausyte1
2005 02 27, 14:42
O man viena kirpeja sake, kad geriau nedazyti visu plauku lygiai, nes gali pereiti chemines medziagos i piena  . Jinai patare dazyti sruogelemis, tuomet dazai neliecia saknu ir viskas buna gerai... Labai daug nuomoniu, bet is tikruju mamyte gi irgi nori graziai atrodyti. Turbut reikes pasiryzti ir nusidazyti plaukus Gal zinot kokiais dazais geriausia dazyti (kad butu maziau chemijos ir kad butu geras rezultatas)? Ar pasitiketi kirpykla ir dazytis tais dazais, kuriuos jos turi? Kaip jus darote?
Jo-ma-Jo
2005 03 03, 11:30
As daziau nescia, dazau ir maitindama, jokio blogo poveikio nejauciu, na gal tik kad greiciau spalva isblunka.
Žiedadulkė
2005 03 18, 22:06
Stai ka man ka tik siuo klausimu pasake gydytoja - "dazyti plaukus nepatartina, nes chemine medziaga patenka i krauja ir i piena".
*Julyte*
2005 08 17, 21:57
QUOTE(Žiedadulkė @ 2005 03 19, 00:06) Stai ka man ka tik siuo klausimu pasake gydytoja - "dazyti plaukus nepatartina, nes chemine medziaga patenka i krauja ir i piena". jeigu ir patenka, tai laabai nedaug, užtai jeigu mes veidrodije matome savo nublukusius, nutysusius ir pan plaukus, jaučiames negražios, sau nepatinkam, blogos nuotaikos, tai vaikutis jaučia mūsų blogą nuotaiką ir irgi gali zirzeliuoti, gal geriau pasipuoškim ir nusišipsokim sau į veidrodį
vasar_a
2006 02 07, 15:55
Sveikos, Gal kuri žinote, ar galima daryti lengvą cheminį sušukavimą maitinat kūdikį? Nes per mmm dėl hormoninių pokyčių nepatartina, pati tuo įsitikinau, visiškai nelaikė, nors mano plaukai labai paslankūs. Gal žinote, turite patirties, pasidalykite. Labai patogi šukuosena su vaiku lengvos garbanos, be to jos man labai tinka
M.A.M.A
2006 02 08, 10:06
Manau, tiksliausiai į šį klausimą atsakytų gydytojas. Bet jeigu nėščiajai leidžiama, maitinančiai mamai, manau, irgi leis. Dėl visa ko gal ir vertėtų pasikonsultuoti su gydytoju. O per mmm padarytas cheminis prasčiau laikosi?  Kažkaip neatkreipiau į tai dėmesio, bet reikės atkreipti, kai eisiu dėtis cheminio kitą kartą.
vasar_a
2006 02 08, 14:29
Ieva_S, ačiū už atsakymą. Manau, kad gydytojas leistų, dėl saugumo, nes dabar šiuolaikiškos priemonės saugios pakankamai. Man įdomu, ar dėl hormonų laikytųsi? Nes per mmm sudėtas cheminis tikrai nelaiko, aš tai buvau girdėjusi, bet atkreipiau dėmesį tik po to, kai sudėjus nesilaikė
sveikos.  noreciau nusidazyti plaukus nes jau tikrai atauge nekaip atrodo tik va savo leliu krutimi maitinu tai nezinau ar galima juos dazyti gal galetumet ka patarti?
Labuks.Man irgi tokie klausimai kilo kol maitinau,tčiau aš dažiausi plaukus,nors irgi viena ausim buvau girdėjusi,kad nelabai gerai.Daug kas šiam gyvenime negerai.  Juk ir valgom mes maista su visokiais dažikliais ,mononatrio gliutamatais ir nieko.
Tas negerumas yra tas ,kad gali nenuimt spalvos taip kaip priklauso .Nezinau ,as daziau ir kaip niescia buvau ir kaip maitinau,man normaliai nusidaze ....nejaugi dabar pora metu turi vaikscioti su nuaugusiom saknim ir nesikirpus vien kad kazkas ivede tokias taisykles.
juratiki
2006 02 10, 17:47
kazkur jau yra tokia temele,bet pasikartosiu,kad as klausiau SM ginekologes,tai ji dave sutikima dazyti plaukus nestumo ir zindymo metu  Juk turim buti grazios mamkos
Aš ir nėščia būdama ir dabar, kai maitinu, plaukus dažau sruogelėmis
o as skaiciau kad po to maziausei 2 dienas negalima maitinti vaikucio
Aš susidėjau cheminį praėjus trims mėnesiams po gimdymo... Deja, garbanėlė viena kita liko - dėl tų pačių hormonų pokyčių organizme niekas negarantuoja, kad cheminis laikys. Mane kirpykloje kirpėja iš karto perspėjo, kad negali garantuoti rezultato, nors iki šiol cheminiai laikydavo puikiausiai. Taigi, baigusi maitinti eisiu į kirpyklą tvarkytis iš naujo...
vasar_a
2006 02 11, 18:17
Taigi teks ir man palaukt kaip ir Krystai
Norėjau pasakyti, kad maitinančioms nereikėtų dėtis cheminių, kaip ir mėnesinių dienomis, jie nesilaiko
QUOTE(rencew @ 2006 02 11, 19:29) Norėjau pasakyti, kad maitinančioms nereikėtų dėtis cheminių, kaip ir mėnesinių dienomis, jie nesilaiko  Ir man taip kirpeja sake.
QUOTE(inga* @ 2006 02 12, 11:26) Ir man taip kirpeja sake. tai kaip kirpėja ir sakau
vasar_a
2006 02 12, 17:08
Na va ir paaiškėjo  O aš dar turėjau vilčių... Teks palūkėti, kol savo  maitinu, jei po to nepersigalvosiu Dėkoju už atsakymus
mindira
2006 02 13, 13:45
QUOTE(dovy @ 2006 02 10, 15:59) Labuks.Man irgi tokie klausimai kilo kol maitinau,tčiau aš dažiausi plaukus,nors irgi viena ausim buvau girdėjusi,kad nelabai gerai.Daug kas šiam gyvenime negerai.  Juk ir valgom mes maista su visokiais dažikliais ,mononatrio gliutamatais ir nieko.  QUOTE(Skipe @ 2006 02 10, 20:11) Aš ir nėščia būdama ir dabar, kai maitinu, plaukus dažau sruogelėmis  As taip pat
 as pati daziausi plaukus,tik va cheminio darytis tai negalima.Gali nueiti i,kad ir paprasciausia kirpykla ir pasiklausti.Kai as perejau 5kirpyklas tai dazyti sutiko,bet su cheminiu susukavimu
labutis, tikrai negalima.Ir pati norejau darytis,o kai baigiau maitinti tai ir noras dingo
Plaukus dazau gal desimt metu. Ir nestumo, ir zindymo metu daziau, nieko blogo nuo to neatsitiko.
kristulia
2006 02 14, 20:23
Aš irgi dažiausi plaukus būdama  ir dabar kaip tik ryoj susitarusi dažyti, nors maitinu pati. Kažkada teko skaityti straipsnį tokia tema ir buvo tikinama, kad nėra jau tokio kenksmingo poveikio, nes šiuolaikiniai dažai nėra tokie koki buvo prieš 10 metų. tik pačiom kirpėjom, korios laukiasi rekomenduojama dirbti gerai vėdinamose patalpose, nes kvapas nuo tų chemijų yra gan aštrus.
egliuke
2006 02 15, 16:55
O aš nežinodama, kad nelaiko, nuėjau susidėti - ir po pirmo galvos plovimo nė ženklo neliko to cheminio  Anksčiau mano plaukai labai greitai garbanodavosi. Vaiko tai grįžus nemaitinau tą dieną, nes nežinau su kokais chemikalais tepė (nors ėjau į gerą saloną), bet man taip akis graužė ir toks aitrus tas kvapas buvo, kad visą apsiašarojus sėdėjau. Padariau išvadą, kad tikrai stiprūs chemikalai ir geriau, kad vaikas jų negautų per pieną
QUOTE(egliuke @ 2006 02 15, 17:55) O aš nežinodama, kad nelaiko, nuėjau susidėti - ir po pirmo galvos plovimo nė ženklo neliko to cheminio  Anksčiau mano plaukai labai greitai garbanodavosi. Vaiko tai grįžus nemaitinau tą dieną, nes nežinau su kokais chemikalais tepė (nors ėjau į gerą saloną), bet man taip akis graužė ir toks aitrus tas kvapas buvo, kad visą apsiašarojus sėdėjau. Padariau išvadą, kad tikrai stiprūs chemikalai ir geriau, kad vaikas jų negautų per pieną  Šiaip jei kirpėjai pasakius būtum, abejoju ar būtų dėjusi tau cheminį, nes jos turi perspėti
Aš plaukus dažiau ir kai laukiausi  ir dabar , kai maitinu pati, svarbiausia perspėti savo kirpėją. Maniškė tada parenka silpnesnius dažus su gydomaisiais aliejais, tokiuose dažuose mažiau chemijos.
medasta
2006 02 19, 20:30
Manau, galima dažyti, tik aš tai susilaikiau...Iki vaikui metukai sueis, nedažysiu, tuo labiau maitinu. Slinko pora mėnesiukų. Tegul atsigauna.
kregzde
2006 02 20, 18:06
QUOTE(skaja @ 2006 02 10, 13:02) sveikos.  noreciau nusidazyti plaukus nes jau tikrai atauge nekaip atrodo tik va savo leliu krutimi maitinu tai nezinau ar galima juos dazyti gal galetumet ka patarti? Nu nedažyk tik visos galvos peroksidu  , o šiaip manau, kad tikrai nepakenks, ypač dabar, kai yra visokių kokybiškų dažų  Aš dažiau, nes mano bloga nuotaika dėl mano ataugusių plaukų šaknų mano sūnui pakenktų labiau nei plaukų dažymas
 plaukus galima dažyti,tik nerekomenduojama balinti,nuimineti spalvą,kardinaliai keist spalvą(is tamsios i šviesią,iš raudonos į natūr.ir pn.)tiek nėštukem tiek žindyvėm.prof.kirpejas turetų individualiai parekomenuot ir parinkt dažus.pati nėštumo metu ir dabar(vis dar maitinu krūt.)dažau plaukus.mielos-būkim gražios ir sau ir kitiem.
mamytee
2006 03 18, 17:37
plaukus ir aš galvojau kad negalima dažyti kol maitini,bet jau nebegalėjau žiūrėti į savo plaukus ir taip tenka visko atsisakyti,tai nusidažiau,vis gražiau atroda
Nu va! dabar ramiai eisiu dazytis sruogelem nes kaip ir dvejojau ar galima...
Severute
2006 07 17, 11:03
Sveikos mamytes. Man cia iskilo viena problemyte, ieskojau internete, bet nieko neradau, gal jus man padesit? Mano mazajai 8 menesiai maitinu krutimi ir noreciau pasidaryti chemini, bet bijau pakenkti savo pupytei.
Man taip pat buvo iškiles šis klausimas  bet aš pasidariau cheminį sušukavimą, nors dar maitinu  jokio poveikio nepastebėjau  tikiuosi šiais laikais netokie kenksmingi tie cheminiai
egliuke
2006 07 18, 09:50
Man buvo šiek tiek kitaip. Kai dėjo cheminį, tai tą dieną nemaitinau, nes net nežinau kokie chemikalai buvo, bet man baisiai akis graužė kai užtepė ir vos įkvėpt oro galėjo, na tikrai atrodė, kad kažkokie bjaurūs chemikalai, nors darė gerame salone  Įdomiausia, kad cheminio man taip ir nepavyko sudėti, nes plaukai visiškai nesusigarbanojo, paskui skaičiau, kad taip dažnai būna dėl tam tikrų hormonų organizme maitinant. Tai va, gali ir išvis nepavykti tas cheminis.
Severute
2006 07 19, 10:34
Dekui uz patarimus. Pabandysiu pasidaryti. Tikiuosi viskas bus gerai
Kenguryte
2006 07 19, 15:40
Girdejau, kad nesciai negalima daryti cheminio, nes gali pakenkti vaisiui.O kaip po gimimo - nzn... Dariau chemini grozio salone, kai mano gelytei buvo 3 menesiukai. Jokiu pokyciu nepastebejau, bet, kad cheminis nepavyko, tai faktas...:/ Dariau lengva chemini dideliais suktukais, bet plaukai vis tiek nesigarbanoja....Tiesus... Sekmes, gal jums ir pavyks.
P.S. Parasyki, kaip sekesi,idomu.
|
|