Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rankų darbo muilas - 2 dalis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
irmulia
Tęsiam toliau biggrin.gif

Pirma dalis

Muilininkių klubo galerija
dute_a
as pirma as pirma thumbup.gif
irmulia
Pirkau konditerinius dažus iš Rimiuko (kadangi paskutinė dėžutė buvo ir tokia neišvaizdi, apdriskusi, ilgai negalvojau ir pasigriebiau biggrin.gif ) tai sakyčiau visai nieko (tik kaina pagal kiekį gan didoka)

Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)

Žydra
Geltona
Raudona
Žalia

user posted image

user posted image
LT saulele
QUOTE(irmulia @ 2007 07 25, 11:18)
Pirkau konditerinius dažus iš Rimiuko 
*

aš su šitais dariau 4u.gif
irmulia
Pasigaminame kvapnių sausainių spintoms komodoms ir t.t.t. (pvz. su levandų aliejumi jokios kandys nebaisios) biggrin.gif

Kodėl spintai o ne voniai?
Autorė rašė, kad jie tiesiog neištirpsta vandenyje. Nors galima bandyti ir voniai mirksiukas.gif

Receptukas:

(1 puodelis=250ml)

2 puodeliai jūros druskos,
1/2 puodelio kukurūzų krakmolo (galima bandyti ir su bulvių),
1/2 puodelio sodos
2 kiaušiniai,
Eterinių aliejų (ar aromatinių) (masę reiks kepti orkaitėje, tad E.A.)
2 valg.š. + 1 arb. š. aliejaus (naudojo saulėgrąžų)
Valgomųjų dažų

Eiga:
Visus ingriedientus gerai sumaišyti, suformuoti mažus kamuoliukus ar tešlą iškočioti ir išspausti. Kepti apie 10 min 350 (F ?) Palikti džiūti kelias dienas. naudoti 1 ar 2 sausainiukus voniai.

user posted image

Šaltinis
Bonbonke...
Nighttingale muiliukas wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Girasol
biski pataisau mirksiukas.gif ne muiliukas, o vonios bombos, ir pirmas blynas hihihi.gif
LT saulele
nu super thumbup.gif thumbup.gif , dabar jau ir man knietės išbandyt blush2.gif , prašom klot viską: kas, kaip ir kame darei bigsmile.gif bigsmile.gif
Girasol
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 25, 19:07)
nu super  thumbup.gif  thumbup.gif , dabar jau ir man knietės išbandyt  blush2.gif , prašom klot viską: kas, kaip ir kame darei  bigsmile.gif  bigsmile.gif
*

dariau pagal bononkes isversta recepta - atrodo mirksiukas.gif tik emiau puse stiklines sodos, ketvirtadali citrinos rugsties, arbatini sauksta moliugu seklu aliejaus, arbatini sauksta aromatinio melyniu aliejaus ir siek tiek vandens - bet jauciu padauginau, tai paskui gaudziau soda... blush2.gif man viena formele net iskele truputuka mirksiukas.gif dariau emaliuotam bliudelyje rolleyes.gif ka dar noretum suzinot? g.gif
Papildyta:
o formele is upsiko nureketavau hihihi.gif ta plastamsini persvieciama burbula mirksiukas.gif
irmulia
nighttingale liuks gavosi thumbup.gif bombas prisijaukinai, kada eilė muiliukams? mirksiukas.gif

Muilininkių klubo galerija atnaujinta tongue.gif

Merginos galima ir taip padaryti: persiunčiu kas nori slaptažodį ir pačios įsidedate/koreguojate foto mirksiukas.gif
irmulia
Šiandien jums pateiksiu dar vieną pikantišką receptuką, kaip pasigaminti permatomus muiliukus (be jokių pirktinių bazių) tongue.gif
dute_a
QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 09:23)
Šiandien jums pateiksiu dar vieną pikantišką receptuką, kaip pasigaminti permatomus muiliukus (be jokių pirktinių bazių)  tongue.gif
*

oi laukiam laukiam
irmulia
Kaip ir žadėjau biggrin.gif

Šie muiliukai labai įnoringi, mėgstantys šaltį, tad geriau juos laikyti šaldytuve.

Skaidrūs želiniai muiliukai "Žuvytės"

user posted image
Foto šaltinis

1/4 puodelio verdančio vandens
3/4 puodelio skysto muilo
2 pokeliai želatinos miltelių
Aromatinių ar E.A.*
Maistinių ar naturalių dažų

Verdančiame vandenyje ištirpinti želatiną,Tada supilti skystą muilą lėtai maišant, kad nesusidarytų putos. Pridėti aromatinių Ar E. aliejų, dažų, masę supilstyti į formeles ir pastatyti šaltai (šaldytuve), kad jie sustingtų.

E.A* - eteriniai aliejai

Šaltinis
Girasol
QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 15:45)
Kaip ir žadėjau  biggrin.gif
Šie muiliukai labai įnoringi, mėgstantys šaltį, tad geriau juos laikyti šaldytuve.
*

blink.gif blink.gif blink.gif irmuliaaaaaaaaaaaaaaa doh.gif
irmulia
Taip taip taip tongue.gif ir toliau skleisiu muilo virusą lotuliukas.gif

Vat jau šį vakarą planuoju pasigaminti šiuos gražuoliukus, tereikia nusipirkti kvapnaus skysto muilo ir želatinos wub.gif
Girasol
QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 17:13)
Taip taip taip  tongue.gif  ir toliau skleisiu muilo virusą  lotuliukas.gif 

Vat jau šį vakarą planuoju pasigaminti šiuos gražuoliukus, tereikia nusipirkti kvapnaus skysto muilo ir želatinos  wub.gif
*

as irgi lekiau daryti, bet pakeliui i virtuve prisiminiau, kad skysto muilo nera pas mus doh.gif
heavytea
o aš turiu ir to ir to! o, kaip tik skundžiausi, kad nebus ką veikt vakare biggrin.gif
irmulia
Na, tai kas greičiau čia pasirodys su savais želiniais stebukliukais? lotuliukas.gif
heavytea
QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 17:24)
Na, tai kas greičiau čia pasirodys su savais želiniais stebukliukais?  lotuliukas.gif
*

hm, pusės pakelio neužteks biggrin.gif?
irmulia
QUOTE(heavytea @ 2007 07 26, 17:26)
hm, pusės pakelio neužteks biggrin.gif?
*

Jei mažinsi kitus ingridientus atitinkamai pagal 1/2 pokelio želatinos , tai turėtų užtekti mirksiukas.gif
Lachesė
mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius g.gif nepirkau ir nebandžiau,bet gal reikės parsivežti.

Tai kaip jūs klubo narės laikote muilą po to,ar džiovinate,ar suvyniojate ir paliekate.
heavytea
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:18)
mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius g.gif  nepirkau ir nebandžiau,bet gal reikės parsivežti.

Tai kaip jūs klubo narės laikote muilą po to,ar džiovinate,ar suvyniojate ir paliekate.
*

išimu ir palieku kelioms dienoms ant palangėms..
irmulia
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:18)
mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius g.gif  nepirkau ir nebandžiau,bet gal reikės parsivežti.

*

Lachese drinks_cheers.gif faina kad apsilankei temoje senokai buvai užsukusi wub.gif
Aš muiliukus kelias dienas laukau ant saulės- džiovinu, na jie traukiasi ir gaunasi perpus mažesni. Manau, kad juos reiktų vynioti, kaip kad minėjo girtalytė, kad jie "neprakaituotų" (kažkada esu pirkusi muiliukus iš spalvotų kvapų ir pamiršusi, ne perseniausiai radau juos, tai tokie šlapi, "paprakaitavę", tad tik galiu patvirtinti girtalytės žodžius). Labai įdomu, kas per pagrindas - milteliai ? g.gif Gal gali mestelti kokią nuorodą ar foto ? 4u.gif jei kas, tai ir užsisakyti norėsim biggrin.gif

Lachesė
aš tai ilgai galvojau,kaip pavyzdžiui jie išlaiko tuos muilus nesusitraukusius (čia apie latvių muilą kalbu) jie ir drėgni ir ne per minkšti,man po poros dienų ,pamenu nebuvo jokio skirtumo,vat po mėnesio jau jautėsi,kad nėra drėgmės,perpjoviau per pusę ir pamačiau,kad visas vienodas,aš tą muilą pjausčiau kelis kartus,po savitės vidurys dar buvo "žalias ir drėgnas" . Man čia ir yra didžiausias klausimas,kaip ir ką padaryti,kad neprarastų savo formos džiūdamas.... beje nesupratau,kas tas prakaitavimas? turėjau visokių tokių muilų iš tų parduotuvių,bet niekada nepastebėjau,dabarieškau,kur jūs kalbėjot apie tą rasojimą,anoje temoje?

Žinai,mielai aš tą nuorodą įmesčiau,bet kad nežinau jokios,esu Jav,čia yra tokios rankdarbių parduotuvės,kur tiesiog visko pilna, pusiau paruoštų gaminių galima rasti bet kam. Kaina gan didelė to rinkinio( miltelių,aliejuku,formelių) 25$ ir nedidelis kiekis.

A6 gyvenu tokiam kaime,kur net autobuso nėra,o artimiausia parduotuvė už 20km,tai kai tik bus prog ten nuvažiuoti ,tai nusirašysiu jų adresą internete ir įmesiu nuorodą.
Papildyta:
beje,kaip tie želinukai,čia tai man patiko,kaip jie laikosi ,ar netirptų kjeigu paliktum vonioje ,o ne šaldytuve ?
Lachesė
radau tą žinutę apie prakaitavimą,ir kad ji siuntėsi kažką iš jav,na tikrai įdomu,kokių ji turi paslapčių ir savo parduotuvėje( nesupratau ,ar ji jau atidaryta,ar ne) jas naudos. Apie pardavimą seniai galvojau,bet bus galima tą daryti,kai atrasit,kaip juos išlaikyti nepakitusius,ir tai ne kur kitur,o tokiose vietose kaip SM,nes kaip Irmulia minėjo reikia daug visokių leidimų.
heavytea
brangu.
lachese, lauksim nuotraukų ax.gif
Lachesė
heavytea,kokių nuotraukyčių lauki,ar mano muilų ? ar tos produkcijos?aš dirbu dieną naktį,čia tik šiandien gavau laisvą dieną,tai ir mirkstu SM ,galvodama,ką darysiu lietuvoje ,pargrįžus smile.gif

P.S.ar galėčiau būti priimta į muilininkių klubą ?
heavytea
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 19:27)
heavytea,kokių nuotraukyčių lauki,ar mano muilų ? ar tos produkcijos?aš dirbu dieną naktį,čia tik šiandien gavau laisvą dieną,tai ir mirkstu SM ,galvodama,ką darysiu lietuvoje ,pargrįžus smile.gif

*

muilų žinoma smile.gif
Girasol
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 19:27)

*

dar klausi tongue.gif man atrodo, abejoniu nekyla mirksiukas.gif
p.s. fejos taves pasiilgo unsure.gif wub.gif
Lachesė
fėjos,kad jūs žinotumėte,kaip aš pasiilgau visų...
mano receptai yra pirmoje temoje gal kokiam ketvirtame penktame puslapyje smile.gif
dedu čia savo vienos,ne fėjų klubo muilus smile.gif nes kakošėlio mamka,kažkada temos tradžioje buvo sudėjusi mūsų,fėjų, susitikimo metu darytų muilų nuotraukas.
čia(jav) tikrai nevirsiu,tai vėl galėsiu saviškius parodyti tik rudenį smile.gif

user posted image

o čia pirmieji smile.gif dėl formelių tai kaune yra labai gera kulinarių įrankių parduotuvė,galybė silikoninių formų ,bet kaina fantastiška .Parduotuvė yra prie kauno pilies ožeškienės gatvėje.

Tuoj apsibliausiu,kaip noriu namo.......
jurginėlis
jau žinau ką darysiu per atostogas mirksiukas.gif
irmulia
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:50)
aš tai ilgai galvojau,kaip pavyzdžiui jie išlaiko tuos muilus nesusitraukusius (čia apie latvių muilą kalbu) jie ir drėgni ir ne per minkšti,man po poros dienų ,pamenu nebuvo jokio skirtumo,vat po mėnesio jau jautėsi,kad nėra drėgmės,perpjoviau per pusę ir pamačiau,kad visas vienodas,aš tą muilą pjausčiau kelis kartus,po savitės vidurys dar buvo "žalias ir drėgnas" . Man čia ir yra didžiausias klausimas,kaip ir ką padaryti,kad neprarastų savo formos džiūdamas.... beje nesupratau,kas tas prakaitavimas?
*

"Prakaitavimas" - tai tokie lašeliai ant muiliuko, atsirandantys po kažkurio laiko, jie jis nenaudojmas pagal paskirtį ir guli nesuvyniotas mirksiukas.gif

QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:50)
beje,kaip tie želinukai,čia tai man patiko,kaip jie laikosi ,ar netirptų kjeigu paliktum vonioje ,o ne šaldytuve ?
*

Recepto šaltinyje, kurį nurodžiau, minėjo, kad jie gali ištirpti, jei laikai ant kokios lentynos, tuo lab vonios kambaryje. Nors, manau, kad įdėjus daugiau želatinos tai neturėtų tirpti, belieka tik išbandyti mirksiukas.gif

Jei visos nieko prieš, galima sukelti ir fėjų klubo muiliukų foto mirksiukas.gif

O į klubą be abejo priimta drinks_cheers.gif thumbup.gif

Foto sukelsiu truputį vėliau mirksiukas.gif
Lachesė
ačiū smile.gif kai tik galėsiu ištrūkti iš šito kaimo,tai atsiųsiu kokių nuorodų į produktus,ar firmas . Galvoju,kad tie žele muilai galėtų būti savotiskas aliejukas į vonią,panašiai kaip tie perlai,kur įmetus ištirpsta ir pasiskleidžia skystis ,esantis viduje smile.gif tai galima dėti kuo daugiau žele ir aliejuk kokio.Po to nesiprausti,o tiesiog įmesti į vonią smile.gif beje,kiek tu kalbų moki ?
heavytea
man gaunasi su puse pakelio 15 ml vandens ir 45 muilo :/ mažokai, nelabai apsimoka net ir pradėt, na, bet, einu formų mažų kokių nors ieškot.
LT saulele
QUOTE(heavytea @ 2007 07 26, 20:13)
man gaunasi su puse pakelio 15 ml vandens ir 45 muilo :/ mažokai, nelabai apsimoka net ir pradėt, na, bet, einu formų mažų kokių nors ieškot.
*

gal turi formeles ledukams daryt, tai tiktų ax.gif
irmulia
QUOTE(heavytea @ 2007 07 26, 21:13)
*

IKI parduotuvėjė yra mažos ledukų formelės nedaug kainuoja, vėliau įdėsiu foto wink.gif
Girasol
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 26, 21:14)
gal turi formeles ledukams daryt, tai tiktų  ax.gif
*

kokia minti davei mirksiukas.gif doh.gif kur anksciau buvai? g.gif
heavytea
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 26, 21:14)
gal turi formeles ledukams daryt, tai tiktų  ax.gif
*

tuščių nelabai. bet, sugalvojau paimti paprastą žvakę (tabletę) ir ją išdeginus į tą formelę pripilt.
Lachesė
o kam ją deginti,taigi jos ir taip išsiima,bet ką jūs čia adate daryti ,nesprantu ? ar tą žele?
heavytea
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 21:33)
o kam ją deginti,taigi jos ir taip išsiima,bet ką jūs čia adate daryti ,nesprantu ? ar tą žele?
*

pas mane pigios kažkokios, sunkiai išiima, bet išėmiau, ir jau padariau smile.gif tik per daug vandens ir muilo įdėjau, nes kažkaip nelabai išėjo ištirpint tą želatiną.
irmulia
Atnaujinta biggrin.gif

heavytea
nu va, biškį pastingo, tai į šaldiklį įkišau. per naktį gal nieko neatsitiks?
irmulia
QUOTE(heavytea @ 2007 07 26, 23:42)
nu va, biškį pastingo, tai į šaldiklį įkišau. per naktį gal nieko neatsitiks?
*

Taip, juos reiktų palaikyti šaltai, lygiai kaip ir želė tik gal ne pačiame šaldiklyje, (nes suledės) o geriau šaldytuve mirksiukas.gif o dabar laukiam foto bigsmile.gif ryt biggrin.gif
heavytea
QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 23:47)
Taip, juos reiktų palaikyti šaltai, lygiai kaip ir želė  mirksiukas.gif o dabar laukiam foto  bigsmile.gif  ryt  biggrin.gif
*

bijau kad gali ir nebūt nieko biggrin.gif
irmulia
QUOTE(heavytea @ 2007 07 26, 23:49)
bijau kad gali ir nebūt nieko biggrin.gif
*

Manau, kad viskas bus ok mirksiukas.gif taip kad neišsisuksi biggrin.gif
heavytea
QUOTE(irmulia @ 2007 07 27, 00:00)
Manau, kad viskas bus ok  mirksiukas.gif taip kad neišsisuksi  biggrin.gif
*

fotikas pas sesę blush2.gif pasiskolino 'trumpam'.

išėmiau vieną.gavosi pusė velnio, tik kažkoks, kaip guminis, net paimti sunku. doh.gif
irmulia
QUOTE(heavytea @ 2007 07 27, 01:21)
... tik kažkoks, kaip guminis, net paimti sunkudoh.gif
*

Toks ir turi gautis mirksiukas.gif
irmulia
Laukiam foto, kas dar darė?
Aš vakar nespėjau muilo nusipirkti, tai šiandien visą susipirkau, vat tik ar padarysiu šiandien, g.gif nebent draugus reiks įdarbinti g.gif, kurie vakare pasirodys lotuliukas.gif bigsmile.gif O gal ir pati spėsiu, vat penktadienis visada lieka pačiau užimčiausia diena savaitėje biggrin.gif
elzeda
Sveikos, aš dažniausiai tik skaitinėju pas Jus, nerašau. Tačiau tapau vonios bombų fane- darau jų daug ir visokių, dažniausiai su žolelėmis. Šios bombos darytos su kava. Vonioje aisku plaukioja nuosėdos, bet užtai koks kvapas... wub.gif

user posted image

user posted image

Bombas darau naudodama lauko teniso kamuoliukus- tai kol kas man labiausiai pasiteisinęs variantas.
irmulia
elzeda thumbup.gif gavosi, rodyk visas thumbup.gif

O kaip darei? gal trumpai gali parašyti? Manau visoms bus įdomus paskaityti... mirksiukas.gif

Manau ir daugiau yra užsislapstinusių merginų, greitai išlyskite ir pasirodykite biggrin.gif

Atnaujinau galeriją (o ji pildosi po truputį, tuoj vietos neliks, tai kelsimės į Picasa) biggrin.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.