Pirma dalis
Muilininkių klubo galerija
as pirma as pirma
Pirkau konditerinius dažus iš Rimiuko (kadangi paskutinė dėžutė buvo ir tokia neišvaizdi, apdriskusi, ilgai negalvojau ir pasigriebiau
Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g) Žydra Geltona Raudona Žalia
Pasigaminame kvapnių sausainių spintoms komodoms ir t.t.t. (pvz. su levandų aliejumi jokios kandys nebaisios)
Kodėl spintai o ne voniai? Autorė rašė, kad jie tiesiog neištirpsta vandenyje. Nors galima bandyti ir voniai Receptukas: (1 puodelis=250ml) 2 puodeliai jūros druskos, 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo (galima bandyti ir su bulvių), 1/2 puodelio sodos 2 kiaušiniai, Eterinių aliejų (ar aromatinių) (masę reiks kepti orkaitėje, tad E.A.) 2 valg.š. + 1 arb. š. aliejaus (naudojo saulėgrąžų) Valgomųjų dažų Eiga: Visus ingriedientus gerai sumaišyti, suformuoti mažus kamuoliukus ar tešlą iškočioti ir išspausti. Kepti apie 10 min 350 (F ?) Palikti džiūti kelias dienas. naudoti 1 ar 2 sausainiukus voniai. ![]() Šaltinis
biski pataisau
nu super
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 25, 19:07) dariau pagal bononkes isversta recepta - atrodo Papildyta: o formele is upsiko nureketavau
nighttingale liuks gavosi
Muilininkių klubo galerija atnaujinta Merginos galima ir taip padaryti: persiunčiu kas nori slaptažodį ir pačios įsidedate/koreguojate foto
Šiandien jums pateiksiu dar vieną pikantišką receptuką, kaip pasigaminti permatomus muiliukus (be jokių pirktinių bazių)
Kaip ir žadėjau
Šie muiliukai labai įnoringi, mėgstantys šaltį, tad geriau juos laikyti šaldytuve. Skaidrūs želiniai muiliukai "Žuvytės" ![]() Foto šaltinis 1/4 puodelio verdančio vandens 3/4 puodelio skysto muilo 2 pokeliai želatinos miltelių Aromatinių ar E.A.* Maistinių ar naturalių dažų Verdančiame vandenyje ištirpinti želatiną,Tada supilti skystą muilą lėtai maišant, kad nesusidarytų putos. Pridėti aromatinių Ar E. aliejų, dažų, masę supilstyti į formeles ir pastatyti šaltai (šaldytuve), kad jie sustingtų. E.A* - eteriniai aliejai Šaltinis
Taip taip taip
Vat jau šį vakarą planuoju pasigaminti šiuos gražuoliukus, tereikia nusipirkti kvapnaus skysto muilo ir želatinos
o aš turiu ir to ir to! o, kaip tik skundžiausi, kad nebus ką veikt vakare
Na, tai kas greičiau čia pasirodys su savais želiniais stebukliukais?
mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius
Tai kaip jūs klubo narės laikote muilą po to,ar džiovinate,ar suvyniojate ir paliekate. QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:18) mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius Tai kaip jūs klubo narės laikote muilą po to,ar džiovinate,ar suvyniojate ir paliekate. išimu ir palieku kelioms dienoms ant palangėms.. QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:18) mergaitės,gal jau kalusiau,bet kaip viskas vyksta su džiovinimu,ar nedžiovinat to muilo ? dabar esu užsieniuose,pilna paruoštų komplektų muilo gamybai,bet už pagrindą jie parduoda tokius miltelius Tai kaip jūs klubo narės laikote muilą po to,ar džiovinate,ar suvyniojate ir paliekate. Lachese Aš muiliukus kelias dienas laukau ant saulės- džiovinu, na jie traukiasi ir gaunasi perpus mažesni. Manau, kad juos reiktų vynioti, kaip kad minėjo girtalytė, kad jie "neprakaituotų" (kažkada esu pirkusi muiliukus iš spalvotų kvapų ir pamiršusi, ne perseniausiai radau juos, tai tokie šlapi, "paprakaitavę", tad tik galiu patvirtinti girtalytės žodžius). Labai įdomu, kas per pagrindas - milteliai ?
aš tai ilgai galvojau,kaip pavyzdžiui jie išlaiko tuos muilus nesusitraukusius (čia apie latvių muilą kalbu) jie ir drėgni ir ne per minkšti,man po poros dienų ,pamenu nebuvo jokio skirtumo,vat po mėnesio jau jautėsi,kad nėra drėgmės,perpjoviau per pusę ir pamačiau,kad visas vienodas,aš tą muilą pjausčiau kelis kartus,po savitės vidurys dar buvo "žalias ir drėgnas" . Man čia ir yra didžiausias klausimas,kaip ir ką padaryti,kad neprarastų savo formos džiūdamas.... beje nesupratau,kas tas prakaitavimas? turėjau visokių tokių muilų iš tų parduotuvių,bet niekada nepastebėjau,dabarieškau,kur jūs kalbėjot apie tą rasojimą,anoje temoje?
Žinai,mielai aš tą nuorodą įmesčiau,bet kad nežinau jokios,esu Jav,čia yra tokios rankdarbių parduotuvės,kur tiesiog visko pilna, pusiau paruoštų gaminių galima rasti bet kam. Kaina gan didelė to rinkinio( miltelių,aliejuku,formelių) 25$ ir nedidelis kiekis. A6 gyvenu tokiam kaime,kur net autobuso nėra,o artimiausia parduotuvė už 20km,tai kai tik bus prog ten nuvažiuoti ,tai nusirašysiu jų adresą internete ir įmesiu nuorodą. Papildyta: beje,kaip tie želinukai,čia tai man patiko,kaip jie laikosi ,ar netirptų kjeigu paliktum vonioje ,o ne šaldytuve ?
radau tą žinutę apie prakaitavimą,ir kad ji siuntėsi kažką iš jav,na tikrai įdomu,kokių ji turi paslapčių ir savo parduotuvėje( nesupratau ,ar ji jau atidaryta,ar ne) jas naudos. Apie pardavimą seniai galvojau,bet bus galima tą daryti,kai atrasit,kaip juos išlaikyti nepakitusius,ir tai ne kur kitur,o tokiose vietose kaip SM,nes kaip Irmulia minėjo reikia daug visokių leidimų.
brangu.
lachese, lauksim nuotraukų
heavytea,kokių nuotraukyčių lauki,ar mano muilų ? ar tos produkcijos?aš dirbu dieną naktį,čia tik šiandien gavau laisvą dieną,tai ir mirkstu SM ,galvodama,ką darysiu lietuvoje ,pargrįžus
P.S.ar galėčiau būti priimta į muilininkių klubą ? QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 19:27) heavytea,kokių nuotraukyčių lauki,ar mano muilų ? ar tos produkcijos?aš dirbu dieną naktį,čia tik šiandien gavau laisvą dieną,tai ir mirkstu SM ,galvodama,ką darysiu lietuvoje ,pargrįžus P.S.ar galėčiau būti priimta į muilininkių klubą ? dar klausi p.s. fejos taves pasiilgo
fėjos,kad jūs žinotumėte,kaip aš pasiilgau visų...
mano receptai yra pirmoje temoje gal kokiam ketvirtame penktame puslapyje dedu čia savo vienos,ne fėjų klubo muilus čia(jav) tikrai nevirsiu,tai vėl galėsiu saviškius parodyti tik rudenį ![]() o čia pirmieji Tuoj apsibliausiu,kaip noriu namo.......
jau žinau ką darysiu per atostogas
QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:50) aš tai ilgai galvojau,kaip pavyzdžiui jie išlaiko tuos muilus nesusitraukusius (čia apie latvių muilą kalbu) jie ir drėgni ir ne per minkšti,man po poros dienų ,pamenu nebuvo jokio skirtumo,vat po mėnesio jau jautėsi,kad nėra drėgmės,perpjoviau per pusę ir pamačiau,kad visas vienodas,aš tą muilą pjausčiau kelis kartus,po savitės vidurys dar buvo "žalias ir drėgnas" . Man čia ir yra didžiausias klausimas,kaip ir ką padaryti,kad neprarastų savo formos džiūdamas.... beje nesupratau,kas tas prakaitavimas? "Prakaitavimas" - tai tokie lašeliai ant muiliuko, atsirandantys po kažkurio laiko, jie jis nenaudojmas pagal paskirtį ir guli nesuvyniotas QUOTE(Lachesė @ 2007 07 26, 18:50) beje,kaip tie želinukai,čia tai man patiko,kaip jie laikosi ,ar netirptų kjeigu paliktum vonioje ,o ne šaldytuve ? Recepto šaltinyje, kurį nurodžiau, minėjo, kad jie gali ištirpti, jei laikai ant kokios lentynos, tuo lab vonios kambaryje. Nors, manau, kad įdėjus daugiau želatinos tai neturėtų tirpti, belieka tik išbandyti Jei visos nieko prieš, galima sukelti ir fėjų klubo muiliukų foto O į klubą be abejo priimta Foto sukelsiu truputį vėliau
ačiū
man gaunasi su puse pakelio 15 ml vandens ir 45 muilo :/ mažokai, nelabai apsimoka net ir pradėt, na, bet, einu formų mažų kokių nors ieškot.
o kam ją deginti,taigi jos ir taip išsiima,bet ką jūs čia adate daryti ,nesprantu ? ar tą žele?
nu va, biškį pastingo, tai į šaldiklį įkišau. per naktį gal nieko neatsitiks?
Laukiam foto, kas dar darė?
Aš vakar nespėjau muilo nusipirkti, tai šiandien visą susipirkau, vat tik ar padarysiu šiandien,
Sveikos, aš dažniausiai tik skaitinėju pas Jus, nerašau. Tačiau tapau vonios bombų fane- darau jų daug ir visokių, dažniausiai su žolelėmis. Šios bombos darytos su kava. Vonioje aisku plaukioja nuosėdos, bet užtai koks kvapas...
![]() ![]() Bombas darau naudodama lauko teniso kamuoliukus- tai kol kas man labiausiai pasiteisinęs variantas.
elzeda
O kaip darei? gal trumpai gali parašyti? Manau visoms bus įdomus paskaityti... Manau ir daugiau yra užsislapstinusių merginų, greitai išlyskite ir pasirodykite Atnaujinau galeriją (o ji pildosi po truputį, tuoj vietos neliks, tai kelsimės į Picasa) Muilininkių klubo galerija |