o mums jau 5men ir dare 3 kartus,trecio karto paprasiau pati nes lb noriu suzinoti kudikelio lyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 19, 22:20) Pakraupinsiu jus visas: man echoskopija daro kiekvieno apsilankymo metu. Is pradziu buvo karta i menesi, dabar jau dazniau turiu lankytis. Be to, du kartus turejau darytis papildomai, kai buvo gresiantis del per zemai prisitvirtinusios placentos. Kiek is viso kartu jau pameciau skaiciu Man irgi daro per kiekviena apsilankyma. Si karta nestumas kiek komplikuotas, tai ir pati nusiraminu pamacius kad viskas vystosi tvarkingai. Bet ir su pirmu nestumu kiekviena apsilankyma ziurejo, nors neturejau jokiu problemu. Cia manau privaciu kliniku specifika QUOTE(saule19841984 @ 2011 02 11, 16:58) Nugi pasidariau as ta echoskopija, žiauriai džiaugiuosi, nes visiškai nusiraminau pamačiusi, kad mano leliukas tikrai yra mano pilve,ir jam viskas gerai Nežinau, ar čia sutapimas, ar mane tai taip psichologiškai paveikė, kad po echo pilvukas pradėjo sparčiai augti
Pirma nestuma dariausi 3 kartus, si karta vel bus 3 kartai, tik dabar jau ne mano, o gydytojos noru, del zemos placentos... Siaip, jauciuosi puikiai, tai zinau, kad ir kudikeliui mano viskas gerai.
Dare du kart poliklinikoj, kita savaite darys trecia kart - matomai jau paskutini, na ir dar privaciai teko eiti 3d/4d pasidaryti
o sakykit, tak tiesa ,kad antra echoskopija yra mokama? man sakė, kad už antrąją teks susimokėt 50 lt. Kažkokia nesąmonė man atrodo. Vaikštau ne privačiai, o įprastoje poliklinikoje
Kadangi vaikstau privaciai tai gine daro kas menesi laiko - t.y kie`kvieno vizito metu. Tik viena menesi kai buvo komplikaciju dare gal 3k. tai ir gavosi ~10k per 9 menesius
Per kiekviena apsilankyma.
7, 20 ir 30 savaitem dazniau nematau reikalo o ir maziui dziaugsmo nesuteikia tos echoskopijos.... aisku jei komplikacijos kokios tai turbut stebi dazniau.. dabar tikriausiai tik pries didziaja diena bus vienas echo ir viskas
va mum irgi tik 10 savaitėlių, o jau tris kartus žiūrėjo.. Na taip, kaip jau kažkas minėjo, ne kančia, o malonumas čia, bet vistiek.. Kažkaip negalima per dažnai.
Oho kiek daug kartu Jums ziurejo pilvukus
Mano mazyliui 15 sav. ir maciau savo mazyli tik 6 savaiciu. Gines teigimu, jei jautiesi gerai, nera ko trikdyti mazyli. Su pirmuoju buvo komplikacijos, tai ziurejo beveik kiekvieno apsilanymo metu.
Lankausi privaciai ir nestumiukas siek tiek komplikuotas tai eko ziuri daznai . Mums 12 sav ir siandien ziures jau 5 kart
21 sav turejau 2 echo ir jei toliau viskas gerai, tai daugiau ir nebus. Dar uzklausiau, jei noreciau koki 30 sav savo maziu pamatyti, tai tyliai pasnibzdejo ka daryti
o gal einant privačiai galima echo prašyti daryti rečiau. Nes nu būna, kad dažnai daro, nes tai pinigai. Renkuosi kur eit ir galvą suku.
5 kartus
Is viso dariausi 4 echo, paskutinis buvo 4d...
Man dabar 27 savaitės, tai iki šiol poliklinikoje viena echo tedare, o privačiai echo prieš tai dariau 2 kartus, 9 savaitėje (kad įsitikinti ar nėštumas vietoje) 14 savaitėje , kad MB pamatytu leliu
mes turėjom 4 : 1asis buvo atliktas pačioje pradžioje, norint įsitikinti, kad nėštumas įsitvirtino gimdoje. 2asis buvo 16 savaičių (profilaktinis), tokiu pat tikslu buvo atliktas ir 3iasis tik jau 20 savaičių, o paskutinijį atlikom visai nesenai - 37 savaitę
1a karta apie 19savaite, ir men gale laukiu 2os apziuros
Mum siandien 11 savaiciu, echo dare jau 4 kartus, kita savaite daris dar viena tikrai (aisku jei viskas gerai). Taip yra todel kad turejau du persileidimus ir sis deja komplikuotas... bet labai tikimes kad viskas bus gerai
Oj, daug kartu... Iki 14 savaites gal kokius 7 kartus dare. Pradzioj nustatyti, kad auga, o paskui komplikaciju biski buvo, o dar genetiniai tyrimai prisideda. Dabar kokiu 17-18 svaiciu, tai aisku bus dar tu echoskopiju... Nezinau gal vaikeliui ner labai gerai daznos echoskopijos, bet manau turi gydytojai stebeti kaip vaikelis vystosi, kiek auga, kad laiku israsytu vitaminu ar vaistuku jei kokiu reikia.
per visa nestuma beords 6 kartus is viso...
Sveiki,
dabar eina 29-a savaite, jau dare net 11 echoskopu
1nestumas sklandus 2privalomi echoskopai+ vienas nestumo gale
tai viso 3, 2nestumas iki20sav-3 echo, nes leliukas mazytis, bet savo laika atitinka, na tiesiog esu smulki, bet viskas po echo gerai, tad jaudintis nera reikalo mano gine prie daznu echo nera linkusi, nes pagal ja tai vistiek kisimasis is isores ir be reikalo to nedaro, kitoms patinka kai sviecia kas menesi, man asmeniskai ir paciai tai nera priimtina, na kiekvienam savo
Na mes dar esame pirmame trimestre, bet jau ziureta 3 kartus
kad ir kaip smagu matyti ekrane savo kudiki, bet suvokiu kad dazni echo nera gerai
taciau neisvengiamai ju gavome kokius 10 nestumas nelengvas, pastojau po 2 nesekmingu, guleta ligonineje ir t.t. bet optimistiskai tikiu kad sis isikisimas i leliaus erdve bus be pasekmiu visad kudikeliui sakydavau, kad pakentek, taip reikia, tau paciai bus geriau, turim buti stiprios
Manau, jei nauda nusveria riziką, vadinasi taip reikia, nes kitu atveju - rizikuojame dar daugiau
Na mano maziukui beveik 14 savaiciu, buvo vienas echo 6 savaiciu, lankausi privaciai, sake tik tiek kiek bus butina darys, nes tie echo nera gerai, jei leliukas vystosi sekmingai ju keletos per visa nestuma uztenka. Jei privati klinika nereiskia,kad daug darys,tam,kad pinigu nuplestu,pati lankausi ir kurios mamytes cia taip rase tikrai nepritariu.
Vakar maciau kaip rankyte pamojavo
o as kadangi viskas gerai turejau tik du skanus...
gaila, nes pirmaji karta vaiko lytis dar nebuvo matyt o antraji nelabai mates...
man dare du kartus, antru kartu - galejau ir nedaryti, bet norejosi suzinoti ar viskas gerai.
kadangi daznai gulejau ligoninese,tai ten ir dare daznai
O mums jau 35 savaitės ir ryt eisim 4 kartą žiūrėti. Darė dvi papildomas todėl, kad buvo įtarimų, kad padidėję smegenų skilveliai. Bet po to viskas susitvarkė
QUOTE(Kitte @ 2011 12 09, 00:52) Vakar maciau kaip rankyte pamojavo Man ir sona skauda! tik man desini, as 15 savaiciu ir extra subos atveju ultragarsa turejau... tik man nepaaiskino kodel, sako auga viskas, pleciasis, gal cista sprogo gal kas... Atsakant i tema eko dare: 5 sav, 6 sav, 8 sava, 12 sav, 15 sav ir sekantis bus 19 savaiciu
4-5, man rodos
na mums eina 19 savaite ekoskopa dare 9 savaiteje,o dabar darys 21 savaiteje
Kai laukiausi pirmo tai pacioj pradzioj dare kas menesi, paskui reciau. tiesiog nestumas netiketas buvo todel vis ir ziurejo
Dabar mums 30 sav
tai darem 5 echo 9sav 12sav 15sav 20sav 28sav dar viena darysiu ki bus apie 35 QUOTE(dangiskas_migdolas @ 2012 05 04, 09:39) o kodel taip daznai darete,jus pati to norejote ar tiesiog buvo koplikaciju? man echo dare 3kartus nestume,is ju tik 2 nuotraukos,daktare sake jog daryti echo nelabai jau ir sveika,reikia jy daryti tik tada kada reikia,nes jis gali pakenkti... QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 04, 08:50) o kodel taip daznai darete,jus pati to norejote ar tiesiog buvo koplikaciju? man echo dare 3kartus nestume,is ju tik 2 nuotraukos,daktare sake jog daryti echo nelabai jau ir sveika,reikia jy daryti tik tada kada reikia,nes jis gali pakenkti... Man echo daro kiekviena karta, kai ateinu, t.y. kas 2savaites, i tarpa buvo 3 genetikes echoskopai. Daro taip daznai, nes laukiuosi dvynuku, kas karta matuoja, ziuri, kad vienas nuo kito neatsiliktu, nes pradzioje vienas buvo mazesnis. Echoskopo kenksmingumas nera moksliskai irodytas, manau, kad daugeliu atveju tai yra ir piniginis klausimas, kiek kasos apmoka, tiek echoskopu ir gauname. Gydytoja pasake, kad echoskopijos metu leliukai girdi ta bjauru garsa, kai tikrina placentos kraujotaka. O kodel ir kuom gali echoskopas pakenkti, gal jusu gydytoja pasake? Labai idomu butu isgirsti kita nuomone, ne tik savo gydytojos QUOTE(Polina @ 2012 05 04, 20:43) Man echo daro kiekviena karta, kai ateinu, t.y. kas 2savaites, i tarpa buvo 3 genetikes echoskopai. Daro taip daznai, nes laukiuosi dvynuku, kas karta matuoja, ziuri, kad vienas nuo kito neatsiliktu, nes pradzioje vienas buvo mazesnis. Echoskopo kenksmingumas nera moksliskai irodytas, manau, kad daugeliu atveju tai yra ir piniginis klausimas, kiek kasos apmoka, tiek echoskopu ir gauname. Gydytoja pasake, kad echoskopijos metu leliukai girdi ta bjauru garsa, kai tikrina placentos kraujotaka. O kodel ir kuom gali echoskopas pakenkti, gal jusu gydytoja pasake? Labai idomu butu isgirsti kita nuomone, ne tik savo gydytojos tai jum du maziukus reikia stebeti,todel taip daznai ir daro |