Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek kartų darėt echo?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
blondzinka
iskilo man tas klausymas, nes man dar 4 menuo, bet turejau jau 5 seansus g.gif ir vel esu nesikuklinti atvaryt ant dienu apsiziureti.man jau net neramu, kad gal perdaug ax.gif aisku tai malonumas o nekancia wub.gif
Oragė
QUOTE(blondzinka @ 2007 07 25, 19:06)
iskilo man tas klausymas, nes man dar 4 menuo, bet turejau jau 5 seansus g.gif ir vel esu nesikuklinti atvaryt ant dienu apsiziureti.man jau net neramu, kad gal perdaug ax.gif  aisku tai malonumas o nekancia wub.gif
*

Man gyd. žiūrėdavo kas mėn., iki paskutinio mėn, po to žiūrėdavo dažniau, praktiškai kiekvieno apsilankymo metu. Tikrindavo ne kiek lelių, bet placentą, vandenis. Tiesa dar 13 sav. buvau papildomai nulėkus pas genetikus dar vienai, tikslesnei echo. Ir nieko, lelius liuks gimė mirksiukas.gif biggrin.gif
Dajevu
QUOTE(blondzinka @ 2007 07 25, 20:06)
iskilo man tas klausymas, nes man dar 4 menuo, bet turejau jau 5 seansus g.gif ir vel esu nesikuklinti atvaryt ant dienu apsiziureti.man jau net neramu, kad gal perdaug ax.gif  aisku tai malonumas o nekancia wub.gif
*

Gal tikrai daugoka g.gif man iki 5 mėnesio irgi buvo žiūrėta apie 5 kartus, tai kai nuėjau tartis dėl gimdymo pas kitą sakė, jog nežiūrės nes ir taip daug žiūrėta unsure.gif tai šiandien pas ją buvau ax.gif šiaip jau mano brolis radiologas, ir sako, kad nėra gerai per daug žiūrėti jei nebūtina, visgi ultragarsas eina per visą kūną, virpesiai ir t.t. kol kas nėra įrodyta, kad tai visiškai nekenkia, manau, geriau nepadauginti 4u.gif
Katusik
a5 pas ginės dėl nestuke.gif buvau kol kas tik 2 kartus blush2.gif na, mažiukai mes dar esame. tai buvo kol kas tik vienas echo. pentadienį eisiu dar vienam . tai gaunasi 2 mėnesiai ir 2 echoskopijos. manau, taip ir turėtų būti, ypač pirmosiuose mėnesiuose
rasasol
*

Man 32 sav., švietė 4 ar 5 kartus, pradžioj pirmas kartas kai buvo 5 sav.
Purpurinė mėnesiena
*

Maniski jau turbut daugiau ziurejao.[pradzioje itare nesivystanti tai kas savaite ziurejo, poto kas dvi savaites, nezinau kaip bus toliau.Bet man taip ramu kai ji
(ja) ??? pamatau besivartaliojanti, sirdele paklausau
Cukrute
Maniski irgi nuo 6 iki 12 savaites kas savaitele ziurejo, bet dabar sake jau darys taip, kaip priklauso ir siek tiek reciau matysimes ax.gif wub.gif
*MiAu*
o man per visą nėštumą vieną vienintelį echoskopą darė. 24 savaitę atrodo g.gif sakė daugiau nėra reikalo bigsmile.gif
Šypsenėlė24
Man nemažai žiūrėta, bet 2 kartus teko gulėti ligoninėj, ir ten abu kartu po dvi echo darė
toscana
QUOTE(*MiAu* @ 2007 07 26, 15:58)
o man per visą nėštumą vieną vienintelį echoskopą darė. 24 savaitę atrodo  g.gif  sakė daugiau nėra reikalo  bigsmile.gif
*

Man taip pat. Padarė apžiūrą 20 savaitę ir viskas. Daktarė sakė, kadangi viskas gerai tai ir nėra reikalo jį šildyti biggrin.gif Na nebent pati norėčiau lytį sužinot. O man kadangi jokio skirtumo tai be reikalo ir neisiu.
NoAngel
na o man tai tik 3 kartus per vis1ą nėštumą echo žiūrėjo rolleyes.gif Pirmą kartą žiūrėjo berods 12 sav, antras kartas buvo 22sav ir paskutinis 38sav...O kitą savaitę po echo darė operaciją planinę(mergytė sėdėjo) biggrin.gif
elfyte
QUOTE(toscana @ 2007 07 26, 16:12)
Man taip pat. Padarė apžiūrą 20 savaitę ir viskas. Daktarė sakė, kadangi viskas gerai tai ir nėra reikalo jį šildyti biggrin.gif  Na nebent pati norėčiau lytį sužinot. O man kadangi jokio skirtumo tai be reikalo ir neisiu.
*

drinks_cheers.gif
Ir man tas pats. Pirma karta ziurejo 7 sav. - isitikinti, kad mano gyventojas auga tikrai sekmingai isitvirtines wub.gif , antra karta matemes 20 sav. - issimatavom 4u.gif . Dabar jauciames gerai, tai niekas musu ir nesviecia biggrin.gif . Kas per daug - nesveika mirksiukas.gif , man uztenka zinojimo, kad Jam ar Jai pas mane gyventi gera wub.gif
blondzinka
aisku, kad neaisku, vienom daro, kitom ne, jauciu tos kur eina privaciai tom daro, nes valdiskai yra numatytas jei gerai zinau vienas nemokamas paziurejimas.bet man gal per daug vistiek, reiks kit karta pasakyt, kad nedarytu tiek daznai. g.gif
Severute
man 16 savaite ir 3 kart jau ziurejo doh.gif, bet as ne Lietuvoj gyvenu. Lietuvoj kiek zinau per visa nestuke.gif 3 kartus daro. thumbup.gif
pelele
Vieną kartą thumbup.gif
Nej@
man daba 5 menuo ir man yra ziureja 3kartus, du kartus kai buvau 6 savaiciu, nes man skaudejo pilva, o dar viena karta pati nueijau 14 savaiciu privaciai kad paziuretu, nes mano gine tik 22 savaiciu darys, o man nekantru buvo pamatyti, nes tada judesiuku dar nejutau tai ir nerimavau ar viskas gerai smile.gif
katcia
man sestas menuo, ir echo dare tik karta, 22 savaite... biggrin.gif
Katusik
iki 12 sav. man darė 3 kartus poliklinijoje ir 1 kartą privačioj
urra
LA, man dare 3 kartus, ir manau kad tai jau pakankamai bigsmile.gif
Erkesta
Mums beveik 19 savaičių ir žiūrėjo 3 kartus jau smile.gif Ketvirtas bus tik rugsėjo gale, tai man išeis 1,5 karto per 2 mėn 4u.gif
Arsua32
Kadangi nestumo pradzia buvo komplikuota, tai jau 9 savaiciu buvo padaryti 3 echo. Veliau vaikeli stebedavom kas antra menesi drinks_cheers.gif
klein
Mums jau daryti 2 echo doh.gif Pirmakart nieko nemate, o si treciadieni jau pamaciau savo akimis wub.gif
jolantelele78
musu leliui jau beveik 5 men nestuke.gif .esam abu labai laimingi.labai laukiam savo stebuklo 4u.gif .dar tik viena karta tedare.esam uzsieni todel sunkiau.jei viskas gerai uztenka 2 kartu per visa nestuma thumbup.gif
giedrute25
kokius 3-4kartus man jau dare eho rolleyes.gif
Ginta28
Man kiekvienos apziuros metu padaro mazyte exo ( karta i men) o tokias issames tai 2 kartus dare Siaip as irgi uzsienyje, bet lankausi privaciai pas daktara, todel ir mazyte savo daznai matau thumbup.gif
indrutee
as per visa nestuma turejau 10 echo mirksiukas.gif
Inesa*
Su dukryte man darė vienną kartą, kai buvo 18 sav. ir to tikrai buvo permažai, nes gimdymo metu buvo problemų, kurias galėjo išspręsti echo.
dabar mums 12 sav ir echo darytas jau 2 kartus biggrin.gif
laumike
Mes darėm echo kiekvieną mėnesį. Labai laukdavom ir abu su vyru kiekvieną kartą džiaugdavomės pamatę savąją Smiltelę smile.gif. nepakartojamas jausmas kai pamatai savo leliuką pilvelyje žiovaujantį thumbup.gif
BusyBee
O kelinta savaite pirma echo daretes? g.gif Mane pas gine uzrase, kai bus 9-ta savaite. Turputi bijau, kad per velu. unsure.gif
Latte
QUOTE(BusyBee @ 2007 09 20, 16:02)
O kelinta savaite pirma echo daretes?  g.gif  Mane pas gine uzrase, kai bus 9-ta savaite. Turputi bijau, kad per velu.  unsure.gif
*

snail
O kelinta savaite pirma echo daretes?  g.gif  Mane pas gine uzrase, kai bus 9-ta savaite. Turputi bijau, kad per velu.  unsure.gif
*

nesibaimink 4u.gif
9 sav ginė jau matys ar lelius gerai isitvirtines mirksiukas.gif
kiti net iki 12 sav nestuke.gif neprižiūri, nes yra didelė persileidimo rizika verysad.gif
viskas bus gerai ir greit pamatysi maža plakančia širdele wub.gif
Lupos
O ar ekoskopas parodo tiksliai kokio laiko yra nestumas?
Delfinna
nors mum dar tik 16 savaitele eina, bet greitai apturesim 7 echo doh.gif kai du kartus su gresianciu guli ligoninej, taip jau buna verysad.gif
snail
QUOTE(KristiTal @ 2007 09 23, 03:48)
O ar ekoskopas parodo tiksliai kokio laiko yra nestumas?
*

labai tiksliai nenustato, bet savaites ar daugiau paklaida, tiksliau apskaičiuot galima pagal paskutines mm.
indrutee
*

man pirma kart dare 4sav bet dar nieko nemate o kai nuejau 7sav jau matem maza zirniuka thumbup.gif
mikki
*

siaip jei nera jokiu problemu ar nusiskundimu pirma echo daro 18 sav.oficialiai ju priklauso tik du-trys per visa nestuma.paskutini apie 36 sav daro,gimdymo eigai nustatyti ir viskas.aisku realiai buna ju daugiau,nes tai mamai kazkas neramu,tai daktarui norisi paziureti.viskas priklauso kur lankaisi pas daktara.mano gine kai paprasydavau padarydavo echo ir moketi net nereikdavao (nors siaip 15lt) biggrin.gif bet is viso gal kokius 4-5 kartus per visa nestuma dare.
pliusiukas
bet jei daro vos tris kartus per visa nestuma... tai is kur galima zinoti ar vaikutis gerai vystosi ir pan. ? as tai eisiu 25 sav ir prasysius kad padarytu echo , nes kaip buvau 19 sav paziurejo, bet tik greitai burbtelejo kad viskas gerai... labai matyt laiko neturejo.... atrodo, kad viska gerai - maziukas spardosi smile.gif, bet vistiek noriu pilno gyd patvirtinimo
Klepesova
Na man darė kas mėnesį- buvom rizikos grupėje, paskutinius 2 mėnesius darė kas 2 savaites + dar 2 kai gulėjau ligoninėje, taigis pasirodo blogai prabalsavau doh.gif reikėjo balsuoti dažniau nei kas mėnesį, na bet buvo nebuvo irnesakyk.gif kaip yra taip.
marina77
AS DARIAUS PRIVACEI PIRMA KARTA 9 SAVAICIU ANTRA KARTA 16 SAVAICIU O DABAR 24 SAVAICIU VIENO ECHO KAINA 40 LT O GIDITOJA PASAKE KAD DARISIM TIK 19 IR 36 SAVAICIU TAI AS NELAUKIAU BEJE JAU PEREJEJAU PAS KITA NES SI LABAI NEMALONI KAIP GIDITOJA doh.gif
snail
QUOTE(jolitai.v. @ 2007 09 30, 08:34)
bet jei daro vos tris kartus per visa nestuma... tai is kur galima zinoti ar vaikutis gerai vystosi ir pan. ? as tai eisiu 25 sav ir prasysius kad padarytu echo , nes kaip buvau 19 sav paziurejo, bet tik greitai burbtelejo kad viskas gerai... labai matyt laiko neturejo.... atrodo, kad viska gerai - maziukas spardosi smile.gif, bet vistiek noriu pilno gyd patvirtinimo
*

aš irgi norėjau, kad padarytų echo, bet gavau atsakyma, kad tie echo nėra ypatingai gerai, jei nėra problemų, jei jauties gerai, svoris auga, lelius juda, nes jie tan nieko ypatingo nemato, nebent darytis tą brangų 3D ar 4D Ten viską pamatys ir pasakys.
marina77
NA TAIP KIEL GIDITOJU TIEK NUOMONIU MAN SAKE KAD KAIP TIK REIK DAZNIAU DARITIS MATISI KAIP VISTOSI TIK KAD ISVIS SKIRE DU SIKIUS ECHO TAI KAS CIA PER DAZNAI g.gif
LiLady
Man tai darė echo kokius 6 kartus,nes du kartus teko gulėti ligoninėj dėl inkstų,tai ir leliuką vis žiūrėdavo.paskutinį sykį darė,kai buvo 31 sav.tai sakė,kad sveria maždaug 1700g.Rytoj tai gydytoja sakė,kad darys žiūrės ar leliukas jau apsivertė,nes pas mane jis nuo vidurio nėštumo sėdintis yra.
Maggie
man 16sav, dare echo 3 kartus. gydausi privaciai. pirma echo padare kai buvo 9sav, o po to kai tik ateidavau ishsitirti tai ir echo darydavo. man patinka, nes sustipreja jausmas ir isitikini 100%, kad tavuje auga gyvybe. nes nors man 16sav - pilvo ishvis nesimato, tamsesnes juostos irgi. del to nerimauju, o echo padeda isitikint, jog viskas ok. beje ir gydytoja man sake ir laida per tv ziurejau, jog echo nekenkia ir nera tam tikro nustatyto kiekio - kiek galima o kiek ne. idomi butu supermamos.lt gydytoju nuomone.
Adatuke
Mano ginės žodžiai: tai spinduliai, nereikia per dažnai.
Giedrė
QUOTE(Maggie @ 2007 10 03, 13:47)
beje ir gydytoja man sake ir laida per tv ziurejau, jog echo nekenkia ir nera tam tikro nustatyto kiekio - kiek galima o kiek ne. idomi butu supermamos.lt gydytoju nuomone.
*

Butent,kad nera nustatyta.O siaip is spinduliu istorijos...tai kai nebuvo nustatyta,kad rentgeno spinduliai kenksmingi,tai jais net gydydavo pacioj pradzioj-spindulinio gydymo terapija biggrin.gif ..........o kas cia gali ka tvirtai teigti del echoskopo spinduliu ?
Šalta
nemanau kad labai gerai tas dažnas eho , juk lendam ir trukdom maziukams. Juk dar nera ištirta kenkia jis ar ne ,todel reikia tureti saiką smile.gif
marina77
mergaites as ce ne i tema bet gal zinot kaip istrint liniuote ir perdarit vaikas kai prispaude tai nesamones rodo aciu
snail
QUOTE(a-katyte @ 2007 10 03, 18:38)
mergaites as ce ne i tema bet gal zinot kaip istrint liniuote ir perdarit vaikas kai prispaude tai nesamones rodo aciu
*

užeik ant savo parašo, ir viską ištrink, tada paspausk atnaujinti ir viskas, o poto sukūrus naują vėl isikelk mirksiukas.gif
mammka
Pirmą echo darė 14sav.Antrą apie 20sav. ir paskutinį kartą prieš gimdymą.Leliukas geriausiai matėsi ir pirmą kartą,buvo viskas geai.Tai nusprendė daug nežiūreti ax.gif drinks_cheers.gif
SimplyTheBest
Nesuprantu ko taip daznai Jus visas ten siuncia ? Mums jau 32 savaites ir buvom tik 3kartus, viena kartojom del kito daktaro nuomones, o siaip, jei viskas ok, echo daroma pacioj pradzioj, kad isitikint ar tikrai laukiesi,o paskui 20 ir 30 savaite, na ir i pabaiga. Aisku, jei jau yra nesklandumu, tai atliekama dazniua, bet cia kazkas panasaus i rentgena, tai gydytojai neturetu piktnaudziauti... Keistai cia g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.