QUOTE(Šakotinis @ 2008 03 17, 12:19) Man atrodo, sausainiams ir keksams yra paprastesnių receptų, o ir tešlos trapumas/konsistencija ne ta. orkaitėje, sakot? Nelabai, manau, vykęs rezultatas bus. Trakų rajone ankščiau kepė Onuškyje mano sesuo , Bičiūnuose pyragus lyg kepė. Biciunuose net 3 kepejos buvo  . Tikrai zinau. 2 Profes 1 mokinuke. Kiekviena kepe savo namuose, kiekviena turejo savu klientu. O vat apie kepamus piragus girdeti neteko  ragauti tuo labiau  . O jei pamineciau pavardemis manau tikrai tokias butumet girdeje, Onuskis nuo Biciunu tik keli km., bet to nedarysiu, juk cia internetas  .
jurvite
2008 03 18, 17:51
QUOTE(Šakotinis @ 2008 03 17, 14:19) Man atrodo, sausainiams ir keksams yra paprastesnių receptų, o ir tešlos trapumas/konsistencija ne ta. orkaitėje, sakot? Nelabai, manau, vykęs rezultatas bus. Trakų rajone ankščiau kepė Onuškyje mano sesuo , Bičiūnuose pyragus lyg kepė. Na, suprantama, jums būtų geriau, kad žmogus tiesiog nusipirktų jūsų įmonėj pagamintą šakotį, tai ir jums ir pirkėjui- rami galva. Tačiau, mano virtuvė, ką noriu, tą ir darau  Jums nuo to juk nieko neskaudės  , jei aš pabandysiu. O ir masinės duonos kepėjai nemanau, kad labai laimingi, kad yra šeimininkių, kurios kepa duoną namuose  ...
QUOTE(jurvite @ 2008 03 18, 17:51) Na, suprantama, jums būtų geriau, kad žmogus tiesiog nusipirktų jūsų įmonėj pagamintą šakotį, tai ir jums ir pirkėjui- rami galva. Tačiau, mano virtuvė, ką noriu, tą ir darau  Jums nuo to juk nieko neskaudės  , jei aš pabandysiu. O ir masinės duonos kepėjai nemanau, kad labai laimingi, kad yra šeimininkių, kurios kepa duoną namuose  ... Duonos ir sakocio kepimas namuose tikrai skirias  ir nera ko lygint. O ir produktu sanaudos LABAI skiriasi Norit issikept sausainuku is sakocio teslos  , tikrai nepavyks. Tesla tam per skysta. Zinoma sakysit is skystos teslos galima kept pyraga formoje, tada jums teks ta piraga grauzti  , tiesiogine to zodzio prasme. Tokia jau ta tesla sakociams, ji tik sakociams ir skirta, visas kepimas yra specifinis ir neturint patirties tikrai niekas neiskeps tikro sakocio. Jei tai butu super lenga, kas antra seimininke sventems pati namie keptusi sakoti. Reikia receptuko ?! Prasom 1 kg. margarino (tik dabar koks margarinas tiktu nezinau, gal ir sviestas siuolaikinis tiks, nes kazkada naudojom sena sovietini margarina). 1 kg. cukraus 35 kiausiniu 1 ltr. grietines (vel reikia zinot kokios, kad viskas gautusi kaip reikiant) kepimo milteliu, arba sodos. 1.5 kg. miltu Tai mazas sakotis, didelis yra kepamas is 60 kiausiniu Ir teslos maisyme yra nemazai niuansu, nuo kuriu priklauso jusu sakotis  . Bus jis su ragais ar be ju, atsidurs zemeje dar nespejus iskept ar ne ir t.t.. O kepimo procesas isvis saldus Pasirupinkit nemazu bliudu tokiam kiekiui maisyti  , geru kocelu ir kibkit i darbus Lauksim rezultatu
Labai noreciau pamatyti Sakotinio sakocio nuotrauka. Gal galit ideti cia
jurvite
2008 03 21, 20:23
Na štai ir išaušo lauktoji diena ir mano eksperimentinis kepinys jau laukia kol atsidurs ant velykinio stalo  Ir pabandžiau naudoti šakočio receptą, ir kuo puikiausiai pavyko  Na, truputį vaizdinės medžiagos (gaila, kad kvapo negaliu perkelt į kompiuterį, nes ojojoj, kaip kvepia  , mat įbėriau apelsinų maltų žievelių  O ir skonis- fantastiškas  )
Šakotinis
2008 03 23, 21:32
QUOTE(jurvite @ 2008 03 18, 19:51) Na, suprantama, jums būtų geriau, kad žmogus tiesiog nusipirktų jūsų įmonėj pagamintą šakotį, tai ir jums ir pirkėjui- rami galva. Tačiau, mano virtuvė, ką noriu, tą ir darau  Jums nuo to juk nieko neskaudės  , jei aš pabandysiu. O ir masinės duonos kepėjai nemanau, kad labai laimingi, kad yra šeimininkių, kurios kepa duoną namuose  ... Ponia, mano galva ir taip rami ir nuo to tikrai niekam nieko neskaudės  , man taip pat konkurentai ne konkurentai, visi gamintojai ir kepėjai individualūs ir saviti  , reklamos mano šakočiams irgi nelabai reikia, o Jūs gaminkite ir eksperimentuokite, taip gimsta puikūs kepiniai. QUOTE(tusiukas8 @ 2008 03 19, 15:40) Labai noreciau pamatyti Sakotinio sakocio nuotrauka. Gal galit ideti cia  Būtinai parodysiu
jurvite
2008 03 24, 11:31
[quote=Šakotinis,2008 03 23, 23:32] Jūs gaminkite ir eksperimentuokite, taip gimsta puikūs kepiniai. Smagu, kad palaikote eksperimentus virtuvėje  Tiesiog turėjau labai didelį norą pabandyti pati savo namuose išmėginti tą šakočio receptą (žinoma, nesitikint labai įspūdingo šedevro ir tikro šakočio), tad nenorėjau sulaukti kokių abejojimų iš šalies, nors žinojau, kad niekas manęs nesustabdys pamėginti  . Ir man pavyko  Na, ne 100% skonis kaip pirktinio, bet didžiąja dalimi. Tad savo kepinėlius įvertinčiau visvien 10 su + Sėkmės Jums, Šakotini, visuose darbuose ir kad šakočiai, tikiu tikrai nuostabaus skonio, puikiai keptųsi Su šventėm
[quote=jurvite,2008 03 24, 11:31] [quote=Šakotinis,2008 03 23, 23:32] Jūs gaminkite ir eksperimentuokite, taip gimsta puikūs kepiniai. Smagu, kad palaikote eksperimentus virtuvėje  Tiesiog turėjau labai didelį norą pabandyti pati savo namuose išmėginti tą šakočio receptą (žinoma, nesitikint labai įspūdingo šedevro ir tikro šakočio), tad nenorėjau sulaukti kokių abejojimų iš šalies, nors žinojau, kad niekas manęs nesustabdys pamėginti  . Ir man pavyko Na, ne 100% skonis kaip pirktinio, bet didžiąja dalimi. Tad savo kepinėlius įvertinčiau visvien 10 su + Sėkmės Jums, Šakotini, visuose darbuose ir kad šakočiai, tikiu tikrai nuostabaus skonio, puikiai keptųsi Su šventėm  [/quote] Pirktinis sakotis skonio is vis neturi  , tie visi maximiniai ar kiti beragiai, man ne sakociai. Elementarus sausainiai, tik kitos formos su pasivogtu pavadinimu. Va kai sakocio apatinis ragas ilgumo kaip didysis pirstas, o o storumo kaip du pirstai tai cia sakotis  .
Akvilcikas
2008 04 12, 13:14
Mano teta kepa, naminius, nerealaus skonio, bet ji labai retai uzsiima
QUOTE(jurvite @ 2008 03 21, 21:23) Na štai ir išaušo lauktoji diena ir mano eksperimentinis kepinys jau laukia kol atsidurs ant velykinio stalo  Ir pabandžiau naudoti šakočio receptą, ir kuo puikiausiai pavyko  Na, truputį vaizdinės medžiagos (gaila, kad kvapo negaliu perkelt į kompiuterį, nes ojojoj, kaip kvepia  , mat įbėriau apelsinų maltų žievelių  O ir skonis- fantastiškas  ) Labai dziaugiuosi, kad tau pavyko. As jau kuris laikas audziu minti issikepti sakoti kaip pyraga, namie, paprastoje orkaiteje. Vaikai be galo megsta. Gal gali parasyt pagal koki recepta ir kaip darei? Labai labai lauksiu
jurvite
2008 04 13, 09:35
Pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj. Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau) 6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių. Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas  Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje  labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą
QUOTE(jurvite @ 2008 04 13, 10:35) Pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj. Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau) 6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių. Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas  Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje  labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą  Aciu  , kai isbandysiu, o tai darysiu sia savaite, butinai parasysiu kaip isejo
Jadziūnė
2008 04 19, 18:05
QUOTE(aidi @ 2008 04 13, 21:15) Aciu  , kai isbandysiu, o tai darysiu sia savaite, butinai parasysiu kaip isejo Na ir kaip išėjo?
Kaunieciams siulau pabandyti nusipirkti sakoti "Silas" arba "Samsonas" parduotuvese, is Marijampoles  trapuciai, skanuciai
Zhuvycia
2008 05 28, 14:56
Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą. Mat, su tais Šakotiniais toks įdomus dalykas gaunasi - Lietuviai Šakotinius vadina savo nacionaliniais, vokiečiai - baumkuchenus savo nacionaliniais. O kepimo principas labai panašus - kepti sluoksniuką po sluoksniuko. Vokietijoje teko valgyti nuostabiai skanius naminius baumkuchenus, kurių forma kaip paprasto pyrago, bet iškepti jie būtent pilant po kelis šaukštus tešlos ant viršaus, jiem siškepus - kitą sluoksnį. kepti reikia kaitinant orkaitę tik iš viršaus, bet iškepus būtinai reikia užpilti storu sluoksniu šokolado - pats gazas tada. Pabandykite, tikrai nuostabus (bet ir nuostabiai kaloringas) kepinys.
Elliotuko
2008 05 28, 18:52
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 28, 16:56) Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą. Mat, su tais Šakotiniais toks įdomus dalykas gaunasi - Lietuviai Šakotinius vadina savo nacionaliniais, vokiečiai - baumkuchenus savo nacionaliniais. O kepimo principas labai panašus - kepti sluoksniuką po sluoksniuko. Vokietijoje teko valgyti nuostabiai skanius naminius baumkuchenus, kurių forma kaip paprasto pyrago, bet iškepti jie būtent pilant po kelis šaukštus tešlos ant viršaus, jiem siškepus - kitą sluoksnį. kepti reikia kaitinant orkaitę tik iš viršaus, bet iškepus būtinai reikia užpilti storu sluoksniu šokolado - pats gazas tada. Pabandykite, tikrai nuostabus (bet ir nuostabiai kaloringas) kepinys.  Papildyta:Labas Zhuvycia, gal jus zinote to baumkuchenno recepta, ir procesa kaip issikepti namu salygomis. O gal cia reikia specialaus peciaus kaip ir sakociams?
Jadziūnė
2008 06 26, 11:23
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 28, 16:56) Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą. Žuvycia, Šakotinis yra nikas asmens Supermamoje, kuris juos kepa, o lietuviškas kepinys tai šakotis
Merginos,gal zinot kur Kaune minkstus sakocius pardavineja?Gal galit i az
Aš neseniai bandziau kepti keksiukus, bet man jie keistai isikėlė ir tik pusėtinai priminė šakočio skonį, bet dariau pagal receptą iš senos knygos,, gal reiia nepatingėti ir pilti po sluoksniuką..Įdomu kaip darėte jurvite..(klaustukas neveikia )
jurvite
2009 06 18, 19:10
Uj, kokia sena tema atgaivinta  Šaunu, gal kam šakočių Joninėms reikės? Ogi kepiau ne sluoksniais- patingėjau  Užtai iškepusius truputį padžiovinau, kad traškesni ir kiek kietesni būtų... Kiek pamenu, tai buvau tikrai senoookai šakotį ragavus, tad man skonis buvo kaip ir pats tas  (šiaip šakočiai man nepatikdavo- iš senų laikų atminty išlikęs specifinis jų skonis, bet manieji kepinukai man buvo idealaus šakočio skonio  ) Jei nepatingėsit, galit ir sluoksniais kept- gal geriau bus
Sveiki. Šeštadieniui man reikia dideli vestuvini šakoti. Aš vilniete. Gal galite pasiulyti gera varianta? AŽ aisku  ar tel. 865644367
krislai
2009 07 20, 23:38
Sau sakocius perkuosi is Kauno, jei kam reikes rasykit i az, parasysiu kontaktus , moteris kepa jau seniai ir labai skaniai, trapus sakociai si karta atsiveziau keliais sakociais daugiau, biski apsiskaiciavau tai jei kam reikia Vilniuje parduosiu, rasykit i kristina.krislai@gmail.com sakotukas virs kg. kaina 22 lt. o jau skonis jo hmmm
jolanta.jjolanta
2009 08 18, 08:33
Sveikutės puikios šeimininkės Mano didžiulė svajonė iš mokti kepti naminius šakočius. Aš suprantu, kad tai DIDŽIULĖ paslatis, kurios nenori atskleisti profesionalūs kepėjai, įrangą pirkti, taip pat DIDŽIULĖ paslaptis, nes beskaitant tik paaiškėja, kad viskas iš kartos į kartą perduodama.  ir kepimas ir pirkimas įrangos. Be to aš dar labai noriu išmokti kepti ir šimtalapį (truputį neįtemą, nes mes kalbamės apie šakočius  ).
Kad iskeptum sakoti reikia, tureti specialia iranga, jos negausi lengvai ir tikrai nemanau, kad mokesi tukstan lt ar daugiau, kad iskeptum sakoti  , todel daug kas kepame orkaiteje. Galima kepti sluoksnis po sluoksnio orkaiteja, naudojant virsutinio griliaus rezima. Receptu rasti galima interenete nemazai. http://tasty-diary.blogspot.com/2009/06/ke...io-recepta.htmlstai gali bandyti, cia isvis kaip keksas keptas. Simtalapiu yra atskirra, tema, pasimk receota ir bandyk, jei kas nepaviks klaus, o mes atsakysim.
jolanta.jjolanta
2009 08 18, 09:53
už tai kad patarete, bet aš vistiek nesuprantu kaip išsikepti šakotį orkaitėje - grilyje. aš turiu elektrinę, gal daugau informacijos ir kur tai ieškoti. o šimtalapį aš kepiau 4 kartus, tik man viena bėda - sviestas kažkaip išbėga, nu kaip jums paaškinti, kuomet kepa tai skarda, pyrago dugnas pilnas svieto, jis netoks kaip kepa jau kažkiek patyrusi kepėja, tai man labai gaila, vadinasi aš kąžką netai darau
Tiesiog nusistatai reikiame recepte temperatura, ir pili po sluoksniuka tešlos. Ipili pirma kai iškepa pili kita ir taip kol supilsit visus. Papildyta:Tuoj pasistengsiu jums surasti recepta  Supermamose kelios merginos kepe si sakoti orkaiteje  Tik jus mieloji neatidarinekite daugiau temu, gerai jus klauskite papuosimu temoje ir nebeatidarinekite, nes juk bus tikras jovalas jei prikursime cia simtus temu, nebus nei diskusijos, nei temos uzpildymo.. JUk ir taipo daug placiu temu, jomis ir naudokites
Jadziūnė
2009 08 18, 12:38
Mjooo  , šakočius jau orkaitėje bei griliuose kepa žmonės...  originalu, drąsu...  Batoną nelabai išeitų iškepti tokį, koks jis TURI BŪTI, o čia šakotį. Išradingi lietuvaičiai visais laikais buvo, yra ir bus. Aleliuja.
Na vokieciai orkaiteje kepa šakočio pyraga bankuchena, ir nieko cia as blogo nematau Papildyta:http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27942864Štia nuoroda i Daividijos orkaiteje kepta bankuchena
Jadziūnė
2009 08 18, 12:56
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 18, 14:49) Na vokieciai orkaiteje kepa šakočio pyraga bankuchena, ir nieko cia as blogo nematau Papildyta:http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27942864Štia nuoroda i Daividijos orkaiteje kepta bankuchena  Gal tik nereikia sapnuoti, vokiškas, lietuviškai taip vadinamas bankuchenas, kepamas irgi ne orkaitėje  Konstruojamos specialios krosnys jiems kepti. O toje nuorodoje yra visiškas pyragas, beje, gal ir skanus, tačiau net receptas ne itin primena šakočio tešlos sudedamąsias dalis.
Na as vis geriau negu nieko. Beto blogo autore, raso kad sakocio-kekso skonis panasus i pirktinio, nors as netikiu
jolanta.jjolanta
2009 08 18, 14:05
jurvite
2009 08 18, 16:23
Jei pagal šakočio receptą kepsi, tik proporcijas sumažinsi (sunku gi būtų su 100 kiaušinių susitvarkyti  ), tai kepk orkaitėj ar krosny, daugmaž visvien šakočio skonis bus  O aiškinimasis koks turi būti TIKRAS šakotis ar batonas- tai jau visiškai beprasmis  Juk duonos irgi visokių rūšių yra, visokių receptų (o ir pagal tą patį receptą kaskart kitokio skonio duona iškepa), tai absurdas vieną vadint tikra, o kitą jau ne. Pati kepiau "šakotį" pagal receptą orkaitėj ir tikrai puikiai išėjo, kaip ir tikėjausi  Tikrai, iškeptas minkštokas būna, bet paskui apstingsta.
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 08 18, 16:05) Na nieko, dabar zinosite, ir kai iskils klausimas musu paklausite, tik naudokites tam skirtomis temomis ir viskas Sekmes kepant sakoti
QUOTE(Jadziūnė @ 2009 08 18, 12:38) Mjooo  , šakočius jau orkaitėje bei griliuose kepa žmonės...  originalu, drąsu...  Batoną nelabai išeitų iškepti tokį, koks jis TURI BŪTI, o čia šakotį. Išradingi lietuvaičiai visais laikais buvo, yra ir bus. Aleliuja.  nesuprantu kas tamstai uzkliuvo, patalyne dauguma irgi namie skalbia, o ne i skalbyklas nesa ir ka nenumire nei vienas ismiegojas tokioj kokia TURI BUTI
laselis
2010 02 19, 15:19
Esu issisaugojusi toki recepta is Bernardinai.lt Deja pati kepti nebandziau, bet kaupiuosi Vokiškas šakotis Jums reikės: Šakočio tešlai 350 g sviesto arba margarino, 350 g cukraus, 4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio, 6 kiaušinių, 200 g miltų, 150 g bulvių krakmolo, 125 ml pieno Glaistui 35 g sviesto, 5 valgomųjų šaukštų vandens, 40 g kakavos, 250 g cukraus pudros. Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia). Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.
Labukas o gal kartais yra tokiu Kaunieciu , kurios kepa sakocius namie ir sutiktu pamokyt
Sveikutės, užsikepiau ir aš išmokt šakotį kept.. Viena maloni moteriškė ir įrenginį padovanojo, volus.. Įrenginys elektrinis, savadarbis, gal 30-ies metų senumo, kaitinimo tenai (na, ten veikiau viela apsukta keramika, o ne tenai) jau nugyvenę savo amželį.. Bandau ieškoti, kas suremontuotų, ale visur klausimas - kokio galingumo tenai turi būt, kokia temperatūra reikalinga. Na, su kw regis jau išsiaiškinau (maždaug 8kw), bet kokioje temperatūrojie anie kepa?  kažkur perskaičiau, kad 80 laipsnių..ar ne per mažai? Gal kas girdėjot, turit, žinot? IŠ ANKSTO LABAI LABAI DĖKINGA
liniuss
2010 03 07, 17:01
kazkur klaidziodama, va ka aptikau, gal kas ir susires kieme prie namu Papildyta:va cia dar vienas variantas, gal dar paprastesnis
Pirmas variantas nepatikimas. Vejas ugni gali sklaidyti jums netinkama linkme. Tad reiktu apgalvoti kaip nuo to apsisaugot. Antras variantas tikslesnis
astisius
2010 03 08, 23:09
mano babūlė kepdavo anksčiau šakočius.... prieš kokia 30-25 metus....ech ir dabar atsimenu, nors visai vaikas buvau..... Viskas labai panašiai kaip liniaus antroj įdėtoj nuotraukoj....mes vaikai labiausiai mėgdavom valgyt tešlą, nuvarvėjusią ant tos skardos. kokie pisiminimai iškilo.....
o gal kas zino kur gauti svietinio popieriaus lapais kad nemaziau metro butu ir plotis 50cm.norim issikept sakocio nu niekur nerandu per google
QUOTE(Rueta @ 2010 05 06, 12:42) o gal kas zino kur gauti svietinio popieriaus lapais kad nemaziau metro butu ir plotis 50cm.norim issikept sakocio nu niekur nerandu per google  Cia jus sakoti ant volo su sviestiniu popierium kept zadat  ? Siaip panasaus popieriuko milidoj galima gaut, bent iskarpas ant jo daryt tai gerai, o kaip su kepimu nezinau  , nebandziau.
irmulia
2010 05 08, 22:12
| i |
| PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
taigi dar mokinimuosi stadijoje esame, bet su dideliu malonumu mokinames ir kepame .Zinokit kazkas nuostabaus toki dalyka ismokti kepti ,juk cia musu proseneliu pyragas tikrai niekada netikejau ,kad tai mane sudomins, bet pagavau kabliuka ir kiekvienai sventei kepam po lietuviska tikra sakoti ant lauzo su kiek imanoma naminiais produktais.Nu labai minkstas ir skanus sakotis teko patobulinti truputi receptura kuria perleido mano drauges mociute ji daug metu kepe vestuvem . Prasom pasigrozeti .
ircia555
2010 08 20, 15:39
pas mane gimines lenkijoje uzsimineja sakociu kepimu, turi pasidare atskira virtuvele, labai daug uzsakymu turi
Kenguryte
2010 08 30, 11:29
QUOTE(ashmindis @ 2005 02 27, 00:05) GALIT ČIA FANTAZUOTI , BET TIKRO ŠAKOČIO BE SPECIALAUS PEČIAUS NEIŠKEPSIT. IR JEIGU JŪS MANOT , KAD MAXIMOJE PARDAVINĖJA ŠAKOČIUS, TAI TIKRAI KLYSTATE , NES TEN TIK ŠAKOČIO PARODIJA. SAKAU KAIP SPECAS , NES TAI MŪSŲ GIMINĖS PYRAGAS AŠ JĮ KEPTI PADĖJAU NUO PAT VAIKYSTĖS PROSENELEI , PO TO MOČIUTEI... IR PATS STATAUSI NAMĄ TAI BŪTINAI PASISTATYSIU PEČIŲ , NES TRADICIJOS TURI IŠLIKTI, JEI KAM BUS ĮDOMU TAI METŲ GALUI BANDYSIU JAU KEPTI GALĖSIT UŽSUKT PASIŽIŪRĖT, ŠITOS PROCEDŪROS NUPASAKOT NEĮMANOMA. Įdomu, kuria linkme reikalai pajudėjo, ar jau galime į svečius šakočio kepti
Kažkas čia neapsipatenkinęs, kad lietuviai orkaitėj šakotį bando kept. Aš taip pat už ekperimentus. Gal už metų už dviejų, prasidės "šakočių" įrangos verslas, kuri palengvins šeimininkėms darbą ir galėsime kiekviena namuose išsikepti šį gardumyną.
O aš paspalvinsiu temikę:

bet kaip laisto ta sakoti idomiai su samciu jauciu kad pas ja ragai turetu gautis labai jau mazi.As laistau su kiaurasamciu ir mazais lasiukais tada ragai kokie dideli gaunasi nu nesulyginsi su parduotuvineis
Ruet..nu būk žmogus, parodyk savo pečių..a? ir šakotų parodyk.. a? Ashmindis čia parėkavo parėkavo iprieš kelis metus ir nesigiria..
Kenguryte
2010 09 03, 17:37
JOLKA999
2010 09 03, 18:12
as dirbu kepykloje kur kepa sakocius
|
|