daug kas sako kad negerai ir net negalima duot manu koses nes ji neturi jokiu vitaminu ir isvis tik kenkia?ka jus manot?duodat savo maziesiems?as tai duodu kazkur viena karta i savaite nemanau kad jii labai jau ten kenkia
Pirma kart isgirdau,kad manu kose valgyt negerai
Išties manų košė vertės turi nedaug. Seniau duodavau kartą per savaitę ar rečiau. Vaikui patikdavo. Dabar nebeverdu.
Kadangi maniškė svorio mažokai priauginėjo, tai gydytoja patarė duoti manų košytę. Gana ilgai ją valgė kas vakarą. Bet kažkaip nepastebėjau, kad svorio kreivė būtų šokusi į viršų, nors gal be košės būtų buvę visai ne kas
kad kenksminga tai pirma kart girdziu
Aš tai irgi girdėjau, kad ji vitaminų mažokai turi, bet kartais suvalgyti man ir pačiai skanu.
As kartais verdu bet maniskiam nepatinka, o kad kenkia tai kazkaip netikiu
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 27, 09:31) Kadangi maniškė svorio mažokai priauginėjo, tai gydytoja patarė duoti manų košytę. Gana ilgai ją valgė kas vakarą. Bet kažkaip nepastebėjau, kad svorio kreivė būtų šokusi į viršų, nors gal be košės būtų buvę visai ne kas Nežinau tiksliai kuo gali būti kenksminga manų košė (aš ant jos užaugau), bet ir nežinau, kuo gali būti naudinga, nes tai grūdo vidurys: nėra jokios ląstelienos (jos žmogaus racione turėtų būti iki 30proc.), o mažas vaikelis augimo periodu turėtų gauti daugiau vitaminų, kurie yra grūdo luobelėje. Manų košė kaip tik tos luobelės neturi. Bet mačiau dar yra manų košė su sėlenėlėmis. Ji tai turėtų turėti vitaminų, reikalingų vaiko vystymuisi.. Man asmeniškai ta košė yra neskani, todėl ir vaikams neduodu. Labai panaši bet skanesnė kukurūzų košė... Tik ją valgant organizme gali pritrūkti kalcio...
Nezinau kokia nauda is jos,bet daugelis duodavo manu kose nuo senu laiku ir dabar,nauda vistiek manau yra-vaikas pavalgo.Na o jei ir kazkokio fermento ji neturi,tai taip pat ne blogybe,juk vaikui jos ir neduodi kiekviena diena,yra daug kitu patiekalu.Na o kad ji kenksminga,tai manau kazkas kazka ziauriai sumaise
Mums daktare taip pat buvo patarusi manu kose duoti,nes ilgai nieko nevalgem,bet maniske jos taip ir nepamego
2kartus per savaitę duodu manų košės.Aišku joje jokių maistingų medžiagų nėra,bet...kadangi svorio trūkumas yra tai manų košė ir skanu ir sotu
QUOTE(Afalina @ 2007 07 27, 21:43) Nežinau tiksliai kuo gali būti kenksminga manų košė (aš ant jos užaugau), bet ir nežinau, kuo gali būti naudinga, nes tai grūdo vidurys: nėra jokios ląstelienos (jos žmogaus racione turėtų būti iki 30proc.), o mažas vaikelis augimo periodu turėtų gauti daugiau vitaminų, kurie yra grūdo luobelėje. Manų košė kaip tik tos luobelės neturi. Bet mačiau dar yra manų košė su sėlenėlėmis. Ji tai turėtų turėti vitaminų, reikalingų vaiko vystymuisi.. Man asmeniškai ta košė yra neskani, todėl ir vaikams neduodu. Labai panaši bet skanesnė kukurūzų košė... Tik ją valgant organizme gali pritrūkti kalcio... Tiesą sakant, maniškė kol kas yra "košinis" vaikas, valgome gal kokių 8 rūšių košes (o va kukurūzinė mums nelabai). Tai manau, kad karts nuo karto manų košė tikrai nesumenkina jos raciono
seniau duodavau, dabar košių beveik nevalgo tai ir neduodu.
Neduodu, geriau renkuosi - grikius, avižas, ryžius...
Musu mazajai labai patinka ir verdu ,net kelis kart per savaite- neisivaizduoju kuom ji gali pakenkti,bo pati su ja isaugau
QUOTE(Lukute @ 2007 07 31, 10:11) Musu mazajai labai patinka ir verdu ,net kelis kart per savaite- neisivaizduoju kuom ji gali pakenkti,bo pati su ja isaugau mamytės, juk niekas nesako, kad manų košė kenksminga. Tiesiog maistiniu požiūriu jos vertingumas pats mažiausias lyginant su kitom košėm. Kuo rečiau ją patariama duot vaikiukams storuliukams. Mano panikė iš tų ne kūdų, tai viena kartą savaitėje išverdu manų. QUOTE(alvydux @ 2007 07 31, 11:38) mamytės, juk niekas nesako, kad manų košė kenksminga. Tiesiog maistiniu požiūriu jos vertingumas pats mažiausias lyginant su kitom košėm. Kuo rečiau ją patariama duot vaikiukams storuliukams. Mano panikė iš tų ne kūdų, tai viena kartą savaitėje išverdu manų. Tai mum gal i nauda iseis..bo kudute ji pas mum
Visiškai nevalgo manų košės, nesvarbu kaip bebūtų paruošta. Anksčiau močiutė netikėjo, kad vaikas nevalgytų manų košės. Kai ir jos išspjovė- patikėjo
duodu vos ne kas antra vakarą
Sveikos mamos,okaip jus verdat manu kose?as pati jos nuo darzelio laiku nevalgau ,tai net nezinau kaip virt
as verdu ant pienuko biski druskyte biski cukriuko,cinamuono kai jau uzverda pienas pilu manus ir pildama su kita ranka maisau kad nesusigumbuliotu po to dar paverdu apie 5min :4u:kiti dar svesta deda as nededu man neskanu
Manų košė tikrai nekenkia,tik ji mažiausiai vertinga už kitas grūdines košytes.
Ji nekenkia bet tukina vaika tai geriau kitas košytes
Kadangi manu yra megstamiausia kose, tai karta per savaite gauna.
Manų košę pradėjau duoti nuo 8 mėn. tačiau jos nemėgsta ir šiaip skaičiau Tavo vaikas žurnale kad manų košė yra pati nevertingiausia košė
Taip, vertingo šioje košėje nieko nėra. Nebent norima vaikams žandus užaugint, tuomet ji kaip tik
Kartais duodu
As duodu vakarais kartais, paivairinu varsketuku visokiu meniu. Su svieziai trintom uogytem tai dar ir naudos yra
Musų miegstamiausia koše
Pradejau duoti nuo 1 m.
Mano dukriukas valgo manu kose jau gera menesi, jos megstamiausia kruopu kose
maniškė taip pat valgo tą košę, net ausys raitosi, tai karts nuo karto palepinu. blogiausia tai, kad ji nevelgo su visokiais priedais, jai reikia be nieko, tai negaliu iš jos padaryti naudingos košės. bet turint omeny, kokių dar mes produktų vaikams duodam, kurie yra ne tik vertingi savo medžiagomis, bet kitaip kenksmingi (pavyzdžiui ant hormonų užaugintos vištos, kiaulės ir pan.) tai manau, kad manų košė nėra jau tokia bloga. juk kaip kažkas ir pasakė, neduodam mes pastoviai, stengiamės, kad racionas būtų kuo ivairesnis.
Duodu kazkur karta i savaite manu kose su selenelemis(yra pirkt Maximose ekoloigisku produktu lentynose
Maniskei tai nelabai patinka, kai kelius kartus pasiuliau
Dar manų košės nedaviau. Aš irgi girdėjau kalbas, kad ji nelabai naudinga.
nuo metuku pradejau ir duodu iki siol,kokius 2kart savaitej.abu mes ja kertam,mums su uogom ji labai skani.kazko ypac vertingo ten nera,bet uztenka vitaminu is uogu,riebalu jei idedu sviestuko,angliavandeniu pacioj kosej,o ir kaloriju yra,o jam kuduoliui tik i nauda.
Aš duodu vyresniems. Bet visada į ją įpilu kviečių gemalų ir kvietinių sėlenų.
O as duodu daznai vakarienei tik visada maisau su skirtingais jogurtais, mazdaug indukas jogurto ir toks pat kiekis manu. Niam niam. Labai megsta o antsvorio nera ir abejoju ar kada bus
as irgi duodu, labai retai, bet siaip patinka
na, as irgi neduodu, nes naudos is tos koses nulines, mus gi gal bent kiek tukintu, nes esam plonuliai labai, bet as vis tiek galvoju, kad geriau vertingas maistas, negu bet koks.
O gal turit kokios spausdintines informacijos apie manu koses nenauda organizmui? butu labai idomu paskaityt
Mes manų košę valgom kokį kartą savaitėj. Ir nemanau, kad čia kas nors blogo.
Mes manu kose valgom 1-2 kartus per savaite ir nemanau,kad tai yra blogai. Mano didziajai ji labai patinka.
mes i men gal pora kartu, paivairinimui.As pati ja labai megau vaikystei tai kai verdu apsivalgom visi
Manų košės savo šeimai neverdu,nes kai išvirdavau prarasdavom saiką.
Neverdu, paskaičiau, kad mažiausiai vertinga, tai ir neverdu. Tukina, nors svorio nėra per daug, nors paįvairinimui reiktų išvirti, seneliai šokinėtų iš laimės
|