Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Manų košė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Vyyte
daug kas sako kad negerai ir net negalima duot manu koses nes ji neturi jokiu vitaminu ir isvis tik kenkia?ka jus manot?duodat savo maziesiems?as tai duodu kazkur viena karta i savaite nemanau kad jii labai jau ten kenkia blink.gif blink.gif
vyšniux
Pirma kart isgirdau,kad manu kose valgyt negerai blink.gif .Nors mano mergyte visiska grudiniu produktu negerbeja ir tik del to as koses neverdu,bet jei noretu virciau,duociau ir galvos nesukciau wink.gif
Nireglina
Išties manų košė vertės turi nedaug. Seniau duodavau kartą per savaitę ar rečiau. Vaikui patikdavo. Dabar nebeverdu.
laukinukė
Kadangi maniškė svorio mažokai priauginėjo, tai gydytoja patarė duoti manų košytę. Gana ilgai ją valgė kas vakarą. Bet kažkaip nepastebėjau, kad svorio kreivė būtų šokusi į viršų, nors gal be košės būtų buvę visai ne kas g.gif . Dabar verdu vis rečiau. Kad ši košė būtų kažkuo kenksminga, tai čia pasakos tikrai - visi ant jos užaugome. Tik tiek, kad nereikėtų ja piktnaudžiauti iš prigimties rubuiliukams (kam jiems dar papildomas svoris), o kūdenas galima ir dažniau palepinti.
rut
kad kenksminga tai pirma kart girdziu g.gif , dar pries kokius 9 metus pati pusbrolio vaikam isvirta skysta manu kose is buteliuko duodavau gert g.gif
Dipsis
Aš tai irgi girdėjau, kad ji vitaminų mažokai turi, bet kartais suvalgyti man ir pačiai skanu.
Babe
As kartais verdu bet maniskiam nepatinka, o kad kenkia tai kazkaip netikiu ax.gif
Afalina
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 27, 09:31)
Kadangi maniškė svorio mažokai priauginėjo, tai gydytoja patarė duoti manų košytę. Gana ilgai ją valgė kas vakarą. Bet kažkaip nepastebėjau, kad svorio kreivė būtų šokusi į viršų, nors gal be košės būtų buvę visai ne kas  g.gif . Dabar verdu vis rečiau. Kad ši košė būtų kažkuo kenksminga, tai čia pasakos tikrai - visi ant jos užaugome. Tik tiek, kad nereikėtų ja piktnaudžiauti iš prigimties rubuiliukams (kam jiems dar papildomas svoris), o kūdenas galima ir dažniau palepinti.
*

Nežinau tiksliai kuo gali būti kenksminga manų košė (aš ant jos užaugau), bet ir nežinau, kuo gali būti naudinga, nes tai grūdo vidurys: nėra jokios ląstelienos (jos žmogaus racione turėtų būti iki 30proc.), o mažas vaikelis augimo periodu turėtų gauti daugiau vitaminų, kurie yra grūdo luobelėje. Manų košė kaip tik tos luobelės neturi. Bet mačiau dar yra manų košė su sėlenėlėmis. Ji tai turėtų turėti vitaminų, reikalingų vaiko vystymuisi.. Man asmeniškai ta košė yra neskani, todėl ir vaikams neduodu. Labai panaši bet skanesnė kukurūzų košė... Tik ją valgant organizme gali pritrūkti kalcio...
mamiux
Nezinau kokia nauda is jos,bet daugelis duodavo manu kose nuo senu laiku ir dabar,nauda vistiek manau yra-vaikas pavalgo.Na o jei ir kazkokio fermento ji neturi,tai taip pat ne blogybe,juk vaikui jos ir neduodi kiekviena diena,yra daug kitu patiekalu.Na o kad ji kenksminga,tai manau kazkas kazka ziauriai sumaise biggrin.gif
Mums daktare taip pat buvo patarusi manu kose duoti,nes ilgai nieko nevalgem,bet maniske jos taip ir nepamego schmoll.gif ,ir nevalgo nei puse saukstelio g.gif smile.gif
Agniushka
2kartus per savaitę duodu manų košės.Aišku joje jokių maistingų medžiagų nėra,bet...kadangi svorio trūkumas yra tai manų košė ir skanu ir sotu biggrin.gif
laukinukė
QUOTE(Afalina @ 2007 07 27, 21:43)
Nežinau tiksliai kuo gali būti kenksminga manų košė (aš ant jos užaugau), bet ir nežinau, kuo gali būti naudinga, nes tai grūdo vidurys: nėra jokios ląstelienos (jos žmogaus racione turėtų būti iki 30proc.), o mažas vaikelis augimo periodu turėtų gauti daugiau vitaminų, kurie yra grūdo luobelėje. Manų košė kaip tik tos luobelės neturi. Bet mačiau dar yra manų košė su sėlenėlėmis. Ji tai turėtų turėti vitaminų, reikalingų vaiko vystymuisi.. Man asmeniškai ta košė yra neskani, todėl ir vaikams neduodu. Labai panaši bet skanesnė kukurūzų košė... Tik ją valgant organizme gali pritrūkti kalcio...
*

Tiesą sakant, maniškė kol kas yra "košinis" vaikas, valgome gal kokių 8 rūšių košes (o va kukurūzinė mums nelabai). Tai manau, kad karts nuo karto manų košė tikrai nesumenkina jos raciono schmoll.gif . Tuo labiau, kad iki svorio pertekliaus mums toli toli. Kažkas čia rašė, kad riebalai irgi nieko gero, bet kai svorio gerokai trūksta, tai irgi pvz. inkstukams nėra gerai, nes jie neturi kaip prisikabinti (man pačiai ištisai sakydavo, kad pasmukę ir pasmukę). Taip kad judriam ir kūdam žmogeliui, lėkštutė kita manų košės tikrai nepakenks mirksiukas.gif
inore
seniau duodavau, dabar košių beveik nevalgo tai ir neduodu.
ingere
Neduodu, geriau renkuosi - grikius, avižas, ryžius... essen.gif
Lukute
Musu mazajai labai patinka ir verdu ,net kelis kart per savaite- neisivaizduoju kuom ji gali pakenkti,bo pati su ja isaugau g.gif
fishke
QUOTE(Lukute @ 2007 07 31, 10:11)
Musu mazajai labai patinka ir verdu ,net kelis kart per savaite- neisivaizduoju kuom ji gali pakenkti,bo pati su ja isaugau g.gif
*

mamytės, juk niekas nesako, kad manų košė kenksminga. Tiesiog maistiniu požiūriu jos vertingumas pats mažiausias lyginant su kitom košėm. Kuo rečiau ją patariama duot vaikiukams storuliukams. Mano panikė iš tų ne kūdų, tai viena kartą savaitėje išverdu manų. mirksiukas.gif
Lukute
QUOTE(alvydux @ 2007 07 31, 11:38)
mamytės, juk niekas nesako, kad manų košė kenksminga. Tiesiog maistiniu požiūriu jos vertingumas pats mažiausias lyginant su kitom košėm. Kuo rečiau ją patariama duot  vaikiukams storuliukams. Mano panikė iš tų ne kūdų, tai viena kartą savaitėje  išverdu manų. mirksiukas.gif
*

Tai mum gal i nauda iseis..bo kudute ji pas mum blush2.gif
laukinukė
QUOTE(alvydux @ 2007 07 31, 10:38)
mamytės, juk niekas nesako, kad manų košė kenksminga.
*

Tai kad būtent temos autorė ir rašo, kad nugirdusi, jog kenkia doh.gif
Šarlote
Visiškai nevalgo manų košės, nesvarbu kaip bebūtų paruošta. Anksčiau močiutė netikėjo, kad vaikas nevalgytų manų košės. Kai ir jos išspjovė- patikėjo tongue.gif
Raimonda-Gema
duodu vos ne kas antra vakarą ax.gif ir labai skaniai valgo ir nėra rubuile dukryte, tiesiog labai mėgsta tai ir verdu, beje ir vyras labai mėgsta, pakenkti tikrai nepakenks tik gal vitaminu maziau ir viskas
Raminta+
Sveikos mamos,okaip jus verdat manu kose?as pati jos nuo darzelio laiku nevalgau ,tai net nezinau kaip virt blush2.gif
tutifruti
as verdu ant pienuko biski druskyte biski cukriuko,cinamuono kai jau uzverda pienas pilu manus ir pildama su kita ranka maisau kad nesusigumbuliotu po to dar paverdu apie 5min :4u:kiti dar svesta deda as nededu man neskanu schmoll.gif verdu i savaite karta du seimoj valgo tik dukryte,as nescia atsivalgiau labai traugdavo bigsmile.gif
ERUGĖ
Manų košė tikrai nekenkia,tik ji mažiausiai vertinga už kitas grūdines košytes.
Austre 123
Ji nekenkia bet tukina vaika tai geriau kitas košytes
Mond
Kadangi manu yra megstamiausia kose, tai karta per savaite gauna.
_Ligitukas_
Manų košę pradėjau duoti nuo 8 mėn. tačiau jos nemėgsta ir šiaip skaičiau Tavo vaikas žurnale kad manų košė yra pati nevertingiausia košė mirksiukas.gif
Do_do_do
Taip, vertingo šioje košėje nieko nėra. Nebent norima vaikams žandus užaugint, tuomet ji kaip tik biggrin.gif . Aš viriau vieną kartą, bet kažkaip atpylinėjo po jos. Nors pati ir mano dičkis ją mėgstam ir kartais išsiverdam essen.gif . Net užsimaniau tongue.gif .
Artulia
Kartais duodu smile.gif Nes manoji panele is plonuju, tai jai manu kose - pats tas smile.gif
Dali
As duodu vakarais kartais, paivairinu varsketuku visokiu meniu. Su svieziai trintom uogytem tai dar ir naudos yra biggrin.gif
HIGHWAY
Musų miegstamiausia koše biggrin.gif labai gerai vaikas valgo, o dar plius ir su trintom uogom thumbup.gif
Svetolanka
QUOTE(HIGHWAY @ 2007 08 13, 15:37)
Musų miegstamiausia koše biggrin.gif labai gerai vaikas valgo, o dar plius ir su trintom uogom thumbup.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pas mus tas pats thumbup.gif
Jurgitukas1
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 08 09, 17:11)
šiaip skaičiau kad manų košė yra pati nevertingiausia košė  mirksiukas.gif
*

Skaiciau ir as ir neviriau, kol mociutes to uz mane nepadare doh.gif O kerta ja mazoji geriausiai is visu, tad kaip bebutu, visi mes ta kose valgem ax.gif
Arsua32
Pradejau duoti nuo 1 m. 4u.gif Ypac skaniai kerta paskaninta nektarinu ar persiku thumbup.gif
kedute
Mano dukriukas valgo manu kose jau gera menesi, jos megstamiausia kruopu kose biggrin.gif , valgys duodu taip kaip ir man pacei skanu su trupuciu cukraus ir cinamonu thumbup.gif
Aniukes mama
maniškė taip pat valgo tą košę, net ausys raitosi, tai karts nuo karto palepinu. blogiausia tai, kad ji nevelgo su visokiais priedais, jai reikia be nieko, tai negaliu iš jos padaryti naudingos košės. bet turint omeny, kokių dar mes produktų vaikams duodam, kurie yra ne tik vertingi savo medžiagomis, bet kitaip kenksmingi (pavyzdžiui ant hormonų užaugintos vištos, kiaulės ir pan.) tai manau, kad manų košė nėra jau tokia bloga. juk kaip kažkas ir pasakė, neduodam mes pastoviai, stengiamės, kad racionas būtų kuo ivairesnis.
lijanka
Duodu kazkur karta i savaite manu kose su selenelemis(yra pirkt Maximose ekoloigisku produktu lentynose smile.gif )
natasonok
Maniskei tai nelabai patinka, kai kelius kartus pasiuliau schmoll.gif O siaip kai mes neturime antsvorio tai pediatre leido mums valgyti 1 karta per savaite lotuliukas.gif
Kribuk
Dar manų košės nedaviau. Aš irgi girdėjau kalbas, kad ji nelabai naudinga.
Paslaptingoji
nuo metuku pradejau ir duodu iki siol,kokius 2kart savaitej.abu mes ja kertam,mums su uogom ji labai skani.kazko ypac vertingo ten nera,bet uztenka vitaminu is uogu,riebalu jei idedu sviestuko,angliavandeniu pacioj kosej,o ir kaloriju yra,o jam kuduoliui tik i nauda.
zuika12
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 26, 12:09)
Dar manų košės nedaviau. Aš irgi girdėjau kalbas, kad ji nelabai naudinga.
*

drinks_cheers.gif yra nemaistingos kruopos unsure.gif
Raideles
Aš duodu vyresniems. Bet visada į ją įpilu kviečių gemalų ir kvietinių sėlenų.
Jersey
O as duodu daznai vakarienei tik visada maisau su skirtingais jogurtais, mazdaug indukas jogurto ir toks pat kiekis manu. Niam niam. Labai megsta o antsvorio nera ir abejoju ar kada bus lotuliukas.gif
blusė
as irgi duodu, labai retai, bet siaip patinka ax.gif o kad nemaistinga tai as tik neperseniausiai isgirdau, manau ne viena esam ant sios koses uzauge ir tada tokiu kalbu nebuvo tongue.gif
Olimpiete
na, as irgi neduodu, nes naudos is tos koses nulines, mus gi gal bent kiek tukintu, nes esam plonuliai labai, bet as vis tiek galvoju, kad geriau vertingas maistas, negu bet koks.
Palaida Bala
schmoll.gif valgom visas košes, išskyrus manų - aš pati vaikystėj jos nekenčiau, tai ir kitų valgyt neverčiu, be to, teisingai čia pastebėjo, kad nulis naudos...
blusė
O gal turit kokios spausdintines informacijos apie manu koses nenauda organizmui? butu labai idomu paskaityt ax.gif
mii
Mes manų košę valgom kokį kartą savaitėj. Ir nemanau, kad čia kas nors blogo.
daivapamaiva
Mes manu kose valgom 1-2 kartus per savaite ir nemanau,kad tai yra blogai. Mano didziajai ji labai patinka.
ARasytee
mes i men gal pora kartu, paivairinimui.As pati ja labai megau vaikystei tai kai verdu apsivalgom visi smile.gif
ritka68
Manų košės savo šeimai neverdu,nes kai išvirdavau prarasdavom saiką. lotuliukas.gif O ji labai tukina.
aukse7
Neverdu, paskaičiau, kad mažiausiai vertinga, tai ir neverdu. Tukina, nors svorio nėra per daug, nors paįvairinimui reiktų išvirti, seneliai šokinėtų iš laimės 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.