Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Manų košė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
plazma
mes manu kose valgom nuo 7men.o vistiek esam kuduciai.i savaite gauna 2-3kartus.mums irgi sake kad nuo jos tapsim "pilnesni",bet tai nepasitvirtino.
timona
Manų košė lengvai virškinama, tad kartais praverčia. Be to, tas kruopų nevertingumas šiek tiek kompensuojamas pieno vertingumu, ar ne?
Bet kol kas savo dukrytei jos neverdu, - valgom košytes iš vertingų kruopų smile.gif
Visgi kada nors būtinai išvirsiu manų košės ir užbarstysiu cukrum su cinamonu tongue.gif
dangausvaivorykste
Mano deja manu koses nevalgo schmoll.gif ,o as ja vaikysteje labai megau,,,,
Solemi
Na jau daug kas atsake matau. Kose tikrai nera kenksminga, bet ir naudinga ji taip pat niekuo nera, nes nera jokiu naudingu vaikucio organizmui medziagu nei vitaminu, nei mineralu. Nuo manu koses tik svoris auga, ji "pucia" vaikiuka.
laukinukė
QUOTE(paola @ 2007 10 19, 11:03)
mes manu kose valgom nuo 7men.o vistiek esam kuduciai.i savaite gauna 2-3kartus.mums irgi sake kad nuo jos tapsim "pilnesni",bet tai nepasitvirtino.
*

Kurį laiką duodavau kas vakarą. Pariebėjimo atžvilgiu rezultatas nulinis lotuliukas.gif
vilega
Maniškė visai nevalgo manų košės schmoll.gif jai nepatinka schmoll.gif
plazma
QUOTE(laukinukė @ 2007 10 21, 17:42)
Kurį laiką duodavau kas vakarą. Pariebėjimo atžvilgiu rezultatas nulinis  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif mes juk ligoninej gulejom beveik men laiko ir kas dien gaudavom manu kose.tai svoris netik kad pakilo,bet dar ir nukrito.
as manyciau ,jei vaikas yra linkes tukti,tai manu kose niekuo deta.
-Aiva-
QUOTE(paola @ 2007 10 25, 08:41)
as manyciau ,jei vaikas yra linkes tukti,tai manu kose niekuo deta.
*

visiskai sutinku drinks_cheers.gif Visi uzaugom su manu kose ir visi skirtingi, vieni stambesni, kiti kudesni!O jei ziurint pagal save, tai as kose labai megau nuo pat vaikystes, mama mums virdavo ja vos ne kiekviena vakara ir iki dabar ja valgau su mielu noru ir antsvoriu nesiskundziu smile.gif !!!! Manu kose tikrai nera pagrindine nutukimo priezastis schmoll.gif ! Taip ji mazai vertinga maistines vertes atzvilgiu, bet dukryte labai ja megsta, todel karta ar du kartus per savaite ji kosytes gauna! Be to kose verdu su pienu ir dar itarkuoju obuoli ar kita vaisiu, tai gaunasi dviguba nauda ir skanu ir sveika thumbup.gif
Semile
as ir duodu manu koses,nors gyditoja mane ir bara sako nereike duoti ,nenaudinga ta pati sakydavo ir apie karves piena,mano mergaite labai isranki maistui duodu viska svarbu kad tik valgo lotuliukas.gif aisku jeigu vaikas neisrankus maistui galima ir nusistayt kad to ar ano neduosiu ir taskas,bet kai nevalgus dziaugiesi kad valgo thumbup.gif pas mus buna tokiu dienu kad visa diena buna gyva su 1jogurto indeliu ir pienu,beja mes geriam karves piena nuo9men.
mergaite nealergiska ir nieko baisaus nematau tame kad duodu karves pieno,manu koses ar desreliu 4u.gif
Mududu
Mano mama verda lb skanią manų košę su moliūgu thumbup.gif Aš su malonumu ją duodu savo dukrytei ir džiaugiuosi, kad ji gauna ne tik kruopas, bet dar ir vitaminus iš daržovės.
O verdama ji paprastai - iš pradžių vandenyje verdami moliūgo gabaliukai, po to mama įdeda šaukštą manų kruopų, šaukštelį cukraus, užpila pienu ir dar paverda. Išjungus ugnį, truputį palieka pastovėti. Žinokit, mano panelė ją kerta nerealiai wub.gif thumbup.gif
Rene
Mes dar neragavom manų košės.
Signa...
man daktare irgi sakydavo kad manu kose nevertinga,ir geriau jos neduokit,bet visada daviau ir toliau duodu ir duosiu nes mano vaiko megstamiausia kose 4u.gif jis valgo ja nuo tada kai dar nebuvo metuku ir niekada nebuvo nutukes ar panasiai nors gauna jos gana daznai 4u.gif
Laumiux
O mūsiškė manų košės gauna jau senokai - gal nuo 3 mėnesių. Gaudavo jos kartą per dieną. Gerdavo iš buteliuko.
Dabar valgome labai daug kruopų rūšių, tai manų verdame maždaug 1 kartą per savaitę. Jei verdu vakare, tai verdu piene, pasaldinu šaukšteliu vanilinio cukraus arba gabaliuku banano. Piene virtos košės neriebinu, nes riebalų pakanka piene. Ir nededu į pienišką manų košę jokių vaisių, nuo kurių gali pieną sutraukti.

Jei verdu rytais (tą darau gana retai, nes turiu natūralių kviečių kruopų), tai verdu kartu su obuoliu, keliomis razinomis. Jei nededu razinų, pasaldinu šaukšteliu medaus (maniškė medučiui nealergiška, tai duodu jo nuo 11 mėn.), įpilu aliejaus ar įdedu sviestuko. Nevirtas obuolys mums netinka net ir į košę be pieno. Sykį įtarkavau į kvietinę košę. Suvalgė skaniai, bet... sauskelnių turinys smirdėjo raugu. Tai nuo tol žalio ouolio ar kito vaisiaus valgo tarp valgymų. suvalgo mažai, bet bent jau kakis neberūgsta.

Kartais manų įberiu ir į daržovienę (vietoje bulvės).

Visasi atvejais košę valgo skaniai. Tik būtina viena sąlyga (man ji nelabai patinka, bet...) - turiu suplakti kokteilių plaktuvu į vientisą tyrę, ne tirštesnę už blynų tešlą.
Basic
Valgom mes bet irgi labai retai, vaiaks valgo su norų, bet kad laabai jam patiktu, tai sakyčiau na nepirmos būtinybes maistas.
shara
As irgi duodu savo mazylei manu kose, nors daugelis sako kad ji nera vertinga.Aisku labai nepiktnaudziaujam ja smile.gif Siaip maniske megsta koses,tai valgo noriai, bet stengiuosi kad maistas butu kuo ivairesnis.
condoleeza
Aš perku ekologiškas manų kruopas su kviečių sėlenėlėmis (būna Maximos ekologiškų produktų skyriuje) - tokia košė vertingesnė. Verdu ją vidutiniškai du kartus per savaitę. thumbup.gif
Jurlin
nors ji kaip ir neturi nieko naudingo, bet duodu savo vaikams iki siol 4u.gif
roman
Niekada nevalge ir nemegsta verysad.gif
mamiux
iki pusantru beveik metuku manu koses nevalge,nepatiko is tolo,o dabar ir neverdu,pameginsiu kokia diena vel pasiulyti,gal jau apsigalvojo,bet nemanau.. schmoll.gif
^Braškytė^
mazius manu kose valgo bet neperdazniausiai ax.gif nors ir aplinkiniai sako tapaty kad ji nemaistinga o tik tukina biggrin.gif kiek cia tiesos nezinau g.gif bet kartas nuo karto mes ja su mielu noru suvalgom 4u.gif
gupija
Per visą laiką mažius manų košę valgė gal tik porą kartų. Manai neturi jokios vertės, tik kalorijas.
vaivos juosta
Nemėgsta schmoll.gif . Užtat man patinka blush2.gif rolleyes.gif .
Valedy
Laaaaabai retai,nes manoji jos paparasčiausiai nemėgsta,,jai dabar 1.6m wub.gif
erikanas
Pirmąsyk išvirus - kokių metukų - nevalgė, išspjovė. Tačiau po poros mėnesių, pamiršome košes ir išvažiavom į svečius - kadangi per šventes parduotuvės nedirbo - vėl viriau - ir kuo puikaiusiai smile.gif Tad tiek ir teragavusi - kol kas mieliau duodame kitokias košes, praturtintas vitaminais ir t.t.
pukute m
Mums tai gydytoja sake manu kose duoti paskutinej eilej. ax.gif
Valedy
QUOTE(pukute m @ 2008 01 11, 23:06)
Mums tai gydytoja sake manu kose duoti paskutinej eilej. ax.gif
*

Teisingai sakė drinks_cheers.gif
Akvilexxx
Kažkaip šitą košę buvau visai pamiršus, bet neperseniausiai anyta išvirė mažei, tai visai skaniai valgė mirksiukas.gif , bet aišku, kad tai nėra vertingas produktas 4u.gif
Gendre
Kartais isverdu manu koses, bet napasakyciau, kad ja valgo geriau nei kukuruzu ar avizu kose tai daznai ie neverdam
coliukė
O tikrai manu kose nieko vertingo neturi? ax.gif
Manoji tai visai megsta kai padarau, dukryte ir vyras valgo, man tai kazkaip nepatinka 4u.gif
Valedy
QUOTE(coliukė @ 2008 01 13, 23:37)
O tikrai manu kose nieko vertingo neturi? ax.gif
Manoji tai visai megsta kai padarau, dukryte ir vyras valgo, man tai kazkaip nepatinka  4u.gif
*

Tikrai nieko vertingo manų košėje nėra schmoll.gif
Nuo jos tik tunkama,o reikalingų medžiagų nerasta schmoll.gif
adriatic
maniskis gera menesi tik jos tenorejo rytais, ir valge, pries tai nesu girdejus, kad ji tokia nevertinga sad.gif dabar irgi kartais valgo, nors dazniau iduodu aviziniu dribsniu ar 4 grudu dribsniu, svorio man rodos tikrai per ta men priaugo, zandukai suapvalejo, bet jam tai nepakenke, nes tik 10 kg metuku tesvere g.gif eisim kita sav skiepo, reiks daktares del tos koses pasiklaust. tik mes ta kose vaisiu tyrele paskanindavom: i porcija koses - puse indelio tyreles, tai siokiu tokiu vitaminu visgi gavom thumbup.gif
Auksesmama
Karta i savaite visad isverdu ax.gif sako,kad ji labai,, i kuna ,,vaikuciam eina doh.gif kadangi mano mazajai antsvoris negresia,tai valgom kiek iseina thumbup.gif Labai megsta,kai pasaldinu ir su melyniu tyrele
Vyyte
Maniskiai kadangi visi kudi kaip dviraciai o ipac mazoji tai as stengiuosi karta i savaite isvirti jai manu koses dabar nors inai nieko gero ir neturi bet man reikia kad ji bent kiek svorio priaugtu nes dabar vieni kauliukai
deivydukomama
as savajam irgi isverdu jam jau labai patinka thumbup.gif dar kokios tyreles imaisau tai jam isvis skanu 4u.gif
(ieva)
viena o kartais ir daugiau kartu i savaite duodu manu kose, pagardinta sviestuku, nes su tyrele ar uogiene nevalgo.. rolleyes.gif
awiux
gauna vieną kart sawaitėj su swiestu cukriuku ir cinamonu biggrin.gif .....nepiknaudžiaujam manais schmoll.gif
mammy
As kartais verdu, bet nelabai jis aplamai ka nors valgo, nebent pora kasniu ir viskas unsure.gif
Dianaa
neduodu nes jokiu vitaminu joje nera, griau jau grikiu arba aviziu kose smile.gif
nanainis
manu koses neduodavom, nes gydytoja sake, kad vitaminu atzvilgiu ji nenaudinga, pirmakart jos paragavo virs metuku, antra kart uzvakar tai nemanau kad bevirsiu ja-nepatiko gal kam be cukraus g.gif tai ir liks be jos mirksiukas.gif
iloniux
Esu girdėjusi, kad vitaminų manų košėje nedaug ir, kad ji tukina, bet mes valgom mano dukrytei ji patinka tai ir duodu. Ji yra nevalgi sveria nedaug tai nutukimas mums negresia, o dėl naudingų medžiagų tai gaunam iš kito maisto. Juk ne vien manų koše maitinamės.
Auksesmama
QUOTE(iloniux @ 2008 03 05, 20:38)
Esu girdėjusi, kad vitaminų manų košėje nedaug ir, kad ji tukina, bet mes valgom mano dukrytei ji patinka tai ir duodu. Ji yra nevalgi sveria nedaug tai nutukimas mums negresia, o dėl naudingų medžiagų tai gaunam iš kito maisto. Juk ne vien manų koše maitinamės.
*

thumbup.gif mano nuomone tokia pati thumbup.gif
saldumelisss
nors sako kad manai nelabai vertingi bet viena kita karta ir as isverdu manu kosytes kad maistas butu kuo ivairesnis stengiuos:)
diva3
Kai truko svorio, duodavau manu, bet gydytojai sake, kad jokios naudos is jos. g.gif
kubilina
Jeigu vagytų duočiau, be nevalgo nei kuris. Valgo tik dripsių košes.
Miliux
QUOTE(gupija @ 2008 01 04, 19:32)
Per visą laiką mažius manų košę valgė gal tik porą kartų. Manai neturi jokios vertės, tik kalorijas.
*

drinks_cheers.gif kadangi svorio musm užtenka, tai neduodu schmoll.gif
Fliansiukas
Manu koseje yra maziausiai is visu kosiu naudingu medziagu....nuo jos auga svoris...bet esu skaiciusi,jei kose gardint bananu,obuoliu ar jogurtu...ji ir skani ir naudinga smile.gif
Mano mazius matyt jau atsivalge visu kosiu...ja pamates ant stalo sako:kodel man kose verdi? lotuliukas.gif
Kadangi su avizu,ryziu ir kitomis kosemis nelabai jis draugauja...tai retsykiais duodu pabendraut su paskaninta manu kosyte...arba kukuruzu ax.gif
pluke1
Kelis kartus per mėnesį duodu ax.gif
virginija.k
Duodu, bet labai retai.
Lacoste
o kaip manu kose teisingai isvirti,kiek laiko virti?
Tigriukė@
QUOTE(Lacoste @ 2008 03 27, 14:58)
o kaip manu kose teisingai isvirti,kiek laiko virti?
*

Manų košes receptas:
10 gr. manų kruopų,200 gr. mišinėlio,50 gr. vandens,galit pagardinti sviestų apie 5 gr.Iš pradžių apie porą minučių virkite kruopas vandenį, paskui sumaišykite su pieno mišinių ar pienų ir virkite apie 15 minučių.Norint išviri tirštą košė paimkit visus ingridijentus x 2.Skanaus biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.