Noreciau paklaust man 13 ir turiu lasinuku ant pilvo. Ar keisis dar mano figura ir gal nieko nereiktu daryt ir nepergyvent valgyt kada noriu ir ka,nes jau pergyvenu kadangi mano mama plonute o as sau nelabai tokia atrodau. Bandau atsisakyt saldumynu
QUOTE(W*S:* @ 2009 04 30, 10:27) Noreciau paklaust man 13 ir turiu lasinuku ant pilvo. Ar keisis dar mano figura ir gal nieko nereiktu daryt ir nepergyvent valgyt kada noriu ir ka,nes jau pergyvenu kadangi mano mama plonute o as sau nelabai tokia atrodau. Bandau atsisakyt saldumynu Tikrai siulau pasidometi sveika ir pilnaverte mityba, saldumynus patartina riboti ir liekniems zmonems. Tavo figura tikrai dar keisis, siuo metu brendimas ''ant bangos'', keiciasi hormonu pusiausvyra, todel kokia busi ateityje, speti sunku. Bet jei mama lieknute,dideli sansai, kad ir tu busi tokia. Jei valgysi kada nori ir ka nori, sau nelabai padesi, tokiu privalumu gali naudotis tik kudikiai
Sveikos mamos,
Matau aptarinejama rimta tema P.S. aisku, jei jau yra virssvoris, tai patariu susirupint, bet tik ne su dietom gydytis.
Mano vyresnelis iki 8 metu buvo tikras sakaliukas, taciau staiga pradejo storeti nes negalejo gyventi be blynu ir bandeliu
man atrodo, kad dėl vaiko svorio kalti gali būti tik tėvai ir genai.
Nuo mažens reikia vaiką pratint prie sveikos gyvensenos - mitybos ir sporto. Bry-chan, jei kas tave kaip nors vadins, patariu nutildyt turėjau klasiokę, kuri buvo labai putli, bet iš jos nieks nesipravardžiuodavo, nes mokėdavo atkirst, parodė kad jos negalima įžeidinėt.. ar geriau vietoje sedėt, sakyt tyngiu sportuot, mėgstu daug valgyt, ir berkt, kad esi stora, ar paimt ir pradėt aktyviai gyvent - maitintis tik tam, kad palaikyt gyvybę, o sportuoti dėl malonumo
sakykit kiek maisto suvalgyti yra normalu dvylikameciui berniukui? As suprantu, kad augantis organizmas reikalauja daugiau, bet ar normalu suaugusio zmogaus porcijos dydzio pusryciai, pietums geras kepsnys, vakarienei irgi kazkoks gero kepsnio ekvivalentas ir plius nuolatiniai uzkandziai tarpuose: cipsiukai, rukytos mesytes, desrytes ir tt
QUOTE(Odora @ 2009 06 12, 16:27) sakykit kiek maisto suvalgyti yra normalu dvylikameciui berniukui? As suprantu, kad augantis organizmas reikalauja daugiau, bet ar normalu suaugusio zmogaus porcijos dydzio pusryciai, pietums geras kepsnys, vakarienei irgi kazkoks gero kepsnio ekvivalentas ir plius nuolatiniai uzkandziai tarpuose: cipsiukai, rukytos mesytes, desrytes ir tt jei vaikas normalaus svorio- reiškia normalu, o jei storas- reiškia ne.. mano 14- metis valgo tikrai daug mažiau...o svoris vidutinis..
Tai va, man 13 metų, esu labai aukšta 1.75m. Svoris svyruoja tarp 66.5 ir 68kg. Neesu labai kūdutė, bet ir ne stora. Per žiemą priaugu lašinukų, bet prieš vasarą norisi būti gražiai ir kažkaip dingsta jie (aišku nebadauju!). Tėvai tai sako kad reikėtų numest kokius 2kg. Nekenčiu sportuot, nebent žaist kvadratą, pusvalandį pasivažinėti dviračiu ar riedučiais.
Tai kaip manote, 175m ūgis ir 66-68kg normalu ar iš tiesų reikia susirūpinti?
man atrodo normalu, man paciai anksti brendimas prasidejo tai tokio amziaus labai panasaus sudejimo buvau ir svyruodavo dar kazkiek tas svoris
QUOTE(god@ @ 2009 06 12, 20:17) Tai va, man 13 metų, esu labai aukšta 1.75m. Svoris svyruoja tarp 66.5 ir 68kg. Neesu labai kūdutė, bet ir ne stora. Per žiemą priaugu lašinukų, bet prieš vasarą norisi būti gražiai ir kažkaip dingsta jie (aišku nebadauju!). Tėvai tai sako kad reikėtų numest kokius 2kg. Nekenčiu sportuot, nebent žaist kvadratą, pusvalandį pasivažinėti dviračiu ar riedučiais. Tai kaip manote, 175m ūgis ir 66-68kg normalu ar iš tiesų reikia susirūpinti? Toks svorio ir ugio santykis pakankamai normalus, nemanau, kad turetum rupintis numesti kilogramu. O dviraciu pasivazineti ar rieduciais gali ir nesirupindama del svorio - tiesiog del geresnes nuotaikos Papildyta: QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 22, 11:19) Ir maniske yra prie putlesniu. Ziuriu jos bendraamzes jau sneka, kad nenori buti storos ir t.t. to nevalgo, ano nevalgo.... Bet manajai tai ziuriu gyliai nusispjauti MB sese irgi visada buvo is putlesniu. Tiesiog namuose visada budavo pagaminto maisto, o ji vis uzklysdavo i virtuve, uzkandziaudavo.. Kol mazesne buvo, tai jai vienodai sviete. Didziausia trauma gavo, kai jos tevai nusipirko svarstykles ir ji ant ju uzlipo
Maniškė taip pat pergyvena, bet ne dėl svorio, o dėl figūros, nes sunku rasti jos liesumui patinkančius džinsus. Tinka tie su prisegamomis gumelėmis džinsų liemeniui reguliuoti. Bet jie nepatinka, nes maniškei negražu tie kapšiai, kurie pūpso papilvėj suraukus gumeles. Nori paneliškų džinsų... Ir pergyvena. Raminu, nes visa giminė tokių perkarėlių
man tokia pati problema man 11 metu ugis 1,50 svoris svyruoja 46-47 kg. viskas jau seniai parsidejo jau kai buvau 1 kl. as pries bendraklasius kaip milzine atrodziau na taip dar 1 ir 2 kl. buvau rami nesijauciau stora o tokia jau buvau 3-4 kl. jau pradejau kompleksuoti del pilvo.....pvz kai ejom i baseina tai visos mergaites buvo apsirengusios dvigubais maudymukais o as viengubu ir as is drauges pastoviai irdedavau tokius zodzius: Paulina, tau reikia kudintis! nes ji pati kaip sakalas sudziuves o dar dejuoja kokie pas mane lasiniai! o man mama irgi sakydavo kudinkis ar nematai kokia tu esi! o as sportuot irgi nemegstu nebent vazinet dviraciu ir plaukiot k. kulturos taip pat nekenciunes nieko nepabegu net dar kai pradine mokykla buvo ytai dar nieko buvo o dabasr ir pazymius rasys uz fizini...nu beda beda... bet va nuo siandienos laikausi tokio gyvenimo budo...sese papasakojo nes ji irgi buvo apvali o dabar irgi nieko nera tai laikausi tokio budo gal suplonesiu...
Nu nesuprantu as kaip gali tevai vaikui sakyti "kudinkis, mesk svori" savo vaikui. Ar ne gana problemu su paaugliai tarp tevu ir vaiku? Kam ivarinieti vaikui kompleksa
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 13, 11:45) Toks svorio ir ugio santykis pakankamai normalus, nemanau, kad turetum rupintis numesti kilogramu. O dviraciu pasivazineti ar rieduciais gali ir nesirupindama del svorio - tiesiog del geresnes nuotaikos Ir ne tik, jei vazinejasi dviraciu tai jokio celliulito nebus garantuotai.
mano dukrai 14,tai vis jos kambaryje randu lapu apie dietas,ir pan.man ji atrodo normali,bet ji matyt gedijasi,nes draugai jai sako,kad esi apvali.jos ugis 170,o sveria 61.
QUOTE(fillipa @ 2009 08 10, 13:27) Nu nesuprantu as kaip gali tevai vaikui sakyti "kudinkis, mesk svori" savo vaikui. Ar ne gana problemu su paaugliai tarp tevu ir vaiku? Kam ivarinieti vaikui kompleksa Pritariu. Pas mus šeimoje didelė bėda. 17 metų artimas žmogiukas serga bulimija. Niekada negalvojau, kad tai taip baisu. Tėvelio komentarai, tipo "lipk nuo kompo, matai, kokią subinę užsiauginai", mamos nekontroliaviams ką valgo ir davė "rezultatą". Mergina per kelis mėnesius apie 15 kg numetė. Nu dabar "gražuolė", ale kūda... Oda kabo, celiulitas (tokiame amžiuje) išlindęs, raumenys sunykę. Tikimės, kad apsieisim be daktarų, pastangos visų mūsų berods padeda. Nors tokie žmonės kaip ir kiti, turintys kažkokią priklausomybę, labai moka apsimest, išsisukinėt ir meluot... Tai va, tėveliai, būkite labai labai atsargūs, nes mes patys neįsivaizduojame kaip neatsakingas žodis gali grįžti bumerangu. O mano dukra visada buvo prie stambesnių, nuo kūdikystės. Vieninetelė laimė, kad apykaita nebuvo sutrikus,buvo tokia kaip švininė, paodis kietas. Gelbėjo tik, kad visada buvo prie aukštesnių. Galvojau, na ką taip lemta, nors nebuvo į ką. Aš priešingai visada nuo kūdumo kentėjau. Ir įdomus reiškinys. Svoris pradėjo kristi sulyg brendimu. Atsiradus mėnesinėms,pradėjo augti, ištyso, svorio nebėra.Dabar ūgis 169 ir svoris kažkur 54 kg. Matyt, taip lemta. aip kam brendimas pasireiškia, daugumai priešingai.
Mano vaikai manau normalio svorio ir ugio
sunus 15metu 172cm ir 52kg mazoji 1m 11men 84cm ir 13,600kg O mes su vyru labai smulkus
anksciau buvau kudas skaliukasir labai sau patikau.
Maniškė 13 metų sugalvojo, kad ji daug sveria. Nuėjom pažymos į mokyklą: ūgis 165cm., svoris 46kg.- išsigando tų 46 kg., nes per metus užaugo 9cm. ir aišku kilogramų prisidėjo. Kol nepaaiškinau, kad kilogramai - tai ne tik lašiniai, bet ir kaulai, ir kad augant turi augti ir kilogramai, tol pati nesuprato, nors jau 13 metų. Vadinasi reikia tiem mūsų vaikučiam viską aiškinti ir aiškinti, nesvarbu ar jiems 3 ar 13
prasau mamytes padekite man.as esu stora tiksliau turiu antsvorio...labai kenciu del to....kartais norisi tiesiog isnykti.atrodo turbut neverta del to verkti,jaudintis.lengva pasakyti: uzaugsi,numesi svorio ar pns. sportuoju manau pakankamai.esu gana aktyvi.bet vistiek turiu antsvorio ;( mano ugis 155cm ir 60 kg
toks svoris buvo rugsejo pradzioje.man 11metu...bet jau nebegaliu pakesti kaip visi tyciojasi ir mane skaudina.kartaispagalvoju kaip jie nesuoranta ,kad as irgi turiu jausmus. klasiokai klaseje labai nemalonus...daznai buna ,kad einu ir koks berniukas skuba kur ir sako: pasitrauk,ada,stora. ir panasei.vakar grizinejau namo ir toks berniukas pakiso koja as pasitraukiau ir tas sako: storule. dar buvo irgi ana savaite pamakoje uz manes sedi berniukai ir vienas sako: blyn ta tokia stora nieko nematau. draugiu turiu jos zinoma lieknos,na kita biski stambesne bet ne tokia... turiu tikrai geru draugiu bet vistiek nemalonu,atrodo kitos turi daug draugiu o su manim niekas nenori bendrauti.seip kaip sakiau sportuoju....kuno kultura du kartus i savaite.poto krepsinio treniruotes tris kartus i savaite po val. dar kiem eb8nu.bet vistiek jei koks kg nukrenta isvaizda nepakinta.bandziau viska daryt bet neisejo.tevai sako jog esu normali o man taip neatrodo.manau jie taip sako kad manes neskaudintu.seip drauges irgi skao tu normali bet vistiek tai tik kad man pakeltu nuotaika.jei buciau normali nieks taip nesisaipytu.visada nemaloniai jauciuosi prie draugiu kurios lieknos kaip stiebai.ir taip kiekviena diena. prasau mamos gal ka man patarsite jau nezinau ka daryti.
zinok puikai tave suprantu....man tai pat sako traukis storule taip pat sako fee kokia stora visko sako viska uzgaulioja ir t.t man padejo igaut pasitikejimo savim stai kas: visa laika sakyk kartok kad tu visai nestora tu grazi tu liekna kad visos jos negrazios o as grazi as pati graziausia pati liekniausia bet visa tai kartok mintyse ir po kiek laiko atsistojau pries veidrodi istiesiau nusisypsojau ir net nustebau....atrodziau sau lieknesne!!!
QUOTE(stasiukyn @ 2009 09 22, 19:51) zinok puikai tave suprantu....man tai pat sako traukis storule taip pat sako fee kokia stora visko sako viska uzgaulioja ir t.t man padejo igaut pasitikejimo savim stai kas: visa laika sakyk kartok kad tu visai nestora tu grazi tu liekna kad visos jos negrazios o as grazi as pati graziausia pati liekniausia bet visa tai kartok mintyse ir po kiek laiko atsistojau pries veidrodi istiesiau nusisypsojau ir net nustebau....atrodziau sau lieknesne!!! Mano mergaite irgi is stambesniu,buvo visko darzeli,yra ir mokykloj,bet as jai iteigiau,kad ji yra grazi ir pasakiau butent kuom,pasakiau kaip atsakinet tiems kurie kabinejasi ir po truputuka viskas rimsta aisku issisokeliu buvo ir bus,bet kaip nors mes kartu iveiksim visus "gaisenas"
Dėl to stambumo, jei tai ne dėl ligos. Patys tėvai yra atsakingi už tai, ką vaikas valgo ir kodėl jis turi antsvorį, Ir niekas kitas. Jei tėvai kontroliuoja meniu, bandelių ar čipsų su kt. kaloringais dalykais kiekius, tai svorio problemos tikrai nekamuos. Be to galbūt vaikas maisto kimšimu kompensuoja psichologinius negerumus. Jam reikia laimės pojūčio, kurį patiria per maistą. Kas negerai, kokie sunkumai širdelėje - pasidomėkite.
vat ir as vis uzsuku i ta tema ir galvoju jeigu vaikas turi virsvorio ar geriau priemoniu imtis, ar bandyti iteigti kokia ji ar jis grazus
Mano mergina sustambejo,tik ikopus y 5-tus metukus (iki tol normoj svoris buvo arba trukdavo siek tiek) (tai susija su jos gimimu ir tolimesniu vystimusi) cipsai,bulkutes,sausainiai ir visas kitas slamstas pas mus nedominuoja.Isimtiniai atvejai sventes ir tai valgo kaip skruzde,todel labai sunku visiems irodyt kad ji nekemsa ir stambi ne del blogu iprociu seimoj,as maista derinu,bent jau stengiuos tai kuo dazniau daryt.Ir kiekvienam gatvej nereksi kas? ir kaip? todel ir yra sunku,kai daug kas pravardziuoja ir visa kita.Teko vienai merga nugesint del izeidinejimu ir kai pasakiau kad dziaukis kad esi sveika ir kuda tada uzsiciaupe,gal suprato kame reikalas nes dabar viskas gerai.Nenorejau smulkaiu apie viska rasyt,bet kartais pasisakymai skaudina.Tik Subjektyvi pasake daugiau tiesos ir ,kad tai gali buti del ligos,nes visiems stambesni asocijuojasi su apsirijimu.
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 28, 20:36) Mano mergina sustambejo,tik ikopus y 5-tus metukus (iki tol normoj svoris buvo arba trukdavo siek tiek) (tai susija su jos gimimu ir tolimesniu vystimusi) cipsai,bulkutes,sausainiai ir visas kitas slamstas pas mus nedominuoja.Isimtiniai atvejai sventes ir tai valgo kaip skruzde,todel labai sunku visiems irodyt kad ji nekemsa ir stambi ne del blogu iprociu seimoj,as maista derinu,bent jau stengiuos tai kuo dazniau daryt.Ir kiekvienam gatvej nereksi kas? ir kaip? todel ir yra sunku,kai daug kas pravardziuoja ir visa kita.Teko vienai merga nugesint del izeidinejimu ir kai pasakiau kad dziaukis kad esi sveika ir kuda tada uzsiciaupe,gal suprato kame reikalas nes dabar viskas gerai.Nenorejau smulkaiu apie viska rasyt,bet kartais pasisakymai skaudina.Tik Subjektyvi pasake daugiau tiesos ir ,kad tai gali buti del ligos,nes visiems stambesni asocijuojasi su apsirijimu. nu tai kovokit su gaisenomis, ar kuo ten kaip jus vadinat......
Pries kudus vaikus nieko neturiu,kiekvienam savo,bet ta kuri kabinejosi buvo skeletas tai todel is pykcio taip pasakiau
Man 11m, neesu jau tokia plona, bet tikiu, jog cia tik paauglyste ir viskas praeis
Noriu pasisakyt, nes turiu pavyzdziu ir mes esam vieni is jus, kad ne visada neteisinga mityba lemia svori
Man metu 12 metu,ugis 163+,svoris47 kg.
kai buvau 10 metu buvau apvalute bet isaugau. Mama man neleidzia ir neleido jokiu dietu ar vegetarizmu sako kai sulauksi 16 metu tada galesi.As ir nesutinku kad reik neleisti mesos valgyti gi augantis organizmas.Galima reciau valgyti saldumynu,bet visiskai irgi neatsisakyti.
Esu 15 metų ir taip pat dažnai esu vadinama stora. Replikos dar nieko, bet pati tokia jaučiuosi ir labai graužiuosi. Vieną dieną jaučiuosi normali, kitą stora. Esu vegetarė tačiau svoris nekrenta, nes po ilgų vaikščiojimų porą valandų namie grįžus vistiek prisikemšu
|