Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas išgyvena dėl... svorio
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
xlr
Padovanojus treniruoklį tu gali ją įžeisti. Esi tikra, kad ji nepamanys "aš tokia stora, kad net žmonės su manimi nenori bendrauti ir dovanoja treniruoklius, kad numesčiau savo pilvą"?
Šeip teisybę pasakius, tai mano svoris 55 kg, o ūgis 1,71 m. ir sau esu labai normali. Nemanai, kad ją reikėtų tiesiog įtikint, kad ji yra graži? smile.gif
*

[/quote]
Reikes pabandyt.
veronika79
Mano sunus irgi ''storoliukas'' 135/37.400 ir jam beveik 8 metai. jis labai pergevena. Vaikai kibino ir jis iskart musasi. verysad.gif o kibina 10-12 metu bernai (ir ne po viena). Jis nori sesti i dieta. Gal kas nors patartumet ka man daryti? g.gif
Urartu
QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 00:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?

Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
*

Kaip Jums sekasi? Praėjo metai. Idomu būtų sužinoti kaip tavo dukrytė jaučiasi dabar. Gal jau išstypo? biggrin.gif
~Aura
va va. ISpradziu grazi mergyte, poto tik zandziukai putlus, poto apvalute, poto kaip minkstaliukas...O poto "mama as nevalgysiu to saldainio, ir taip stora" ... vienzoxD
Papildyta:
va va. ISpradziu grazi mergyte, poto tik zandziukai putlus, poto apvalute, poto kaip minkstaliukas...O poto "mama as nevalgysiu to saldainio, ir taip stora" ... vienzoxD
wineta
Labukas:)
Mano sesers seimoje yra kur kas rimtesne problema, jos dukrele, 142/45. Na tvirta mergaite, tokia neistezus, bet kieta smile.gif Ir kaip manote is ko ji sulaukia repliku apie savo svori? Taigi is savo mamos pirmiausia. Va cia manau yra pati baisiausia problema kai visos geros tetos, mociutes, mamos, ka jau kalbet apie brolius ir seseris vaikui kala i galva, kad jis yra storas... To pasekoje ir atsiranda nepasitikejimas savimi, savo kuno gedijimasis, tarsi maisto atsisakymas, vengimas, bet po to nesusilaikymas ir suslamstimas savo porcijos pries miega... Visos zinom prie ko tai gali privesti. kai paklausi mergaiciu serganciu anoreksja, kodel nevalgo, atsako kad as stora... Klausi kas tau tai sake, kas tau pirma kart tai pasake, atsakymas - mama, mociute, teta... Atrodoviena replika, viena pastaba, gali vaiko mintis sujaukt beveik negriztamai.
Tad lik tvirta, mylek savo vaikeli, palaikyk ir sugalvok, kaip graziai uzmaskuoti, ta apvaluma, ar tiesiog idek kiek mazesne maisto porcija, pirk maziau saldainiu. Bet jokiu budu neakcentuok jos svorio ir neleisk kitiems suaugusiems zmonems to daryt smile.gif Sekmes ir pirmiausia sveikatos tau ir tavo burbuliukei smile.gif
DziNNy
Kai ūgis apie 170-172 tai idealus svoris yra 55-60 kg (55 - kraštutinis svoris, t.y. 54 jau per mažas). Svoris turbūt dėl nepasitikėjimo savimi nelabai kuo dėtas, gal tiesiog mergaitę kažkas įskaudino dėl jos išvaizdos. Aš pati sergu anoreksija ir žinau, kaip baisiai ankstyvoje paauglystėje skamba pastabos apie išvaizdą. Aš dar dabar žodis į žodį pamenu ką man sakė, kai man buvo 11 - 12 metų.

Ar svoris normalus nustatoma pagal KMI (vyresniesiems) ir poliklinikose gydytojos turi lenteles, kur rodoma, koks svoris normalus (kažkokios ten procentilės).

KMI=svoris (kg) / ūgis kvadratu (metrais)
Normalus KMI - 18-25
Jei KMI < 17,5 - svoris per mažas ir dažniausiai tokį svorį turi nesveiki, anoreksija ar kitomsi ligomis sergantys žmonės (vaikų KMI visada gali būti mažesnis, nes jie dar auga)
Jei KMI > 25 - reikėtų susirūpinti, nes tai jau per didelis svoris.

Erszebeth
QUOTE(leputė @ 2006 02 27, 12:55)
Kaip Jums sekasi? Praėjo metai. Idomu būtų sužinoti kaip tavo dukrytė jaučiasi dabar. Gal jau išstypo?  biggrin.gif
*

Šiek tiek galbūt biggrin.gif Griežtai ribojam saldumynus, miltinių bandelių išvis neperkam. Stengiuosi sužiūrėti ir įspėti, kad močiutė savo papratimu neprikeptų blyniukų ar neįkrautų per didelių porcijų. Nebaru už nesuvalgytą maistą, netgi savotiškai skatinu "palikti", nors iš mažens buvom įpratinę lėkštę palikti švarią. Jau nustojo įkyriai klausinėti "Ar aš nestora?", dabar juokina, kaip ateina įsispraudusi į sijoną, į kurį jau nebeįlįsdavo prieš keletą mėnesių, ir vaidina doh.gif lotuliukas.gif
Anile
Na, ilgai galvojau ir as nusprendziau pasisakyti. As pati kai buvau maza, tai buvau tookia minkstute, na ne storule, bet minksta (pilvukas ir visa kita), valgiau viska kas po ranka papuola, grietine saukstais po litra, mama sake, kad mociute juokaudavo, kad reiks saldytuvui spyna ideti, bet paauglystej isstypau ir pradejau kompleksuoti del kudumo, valgiau lygiai tai pat daug, bet nu neaugo tas svoris ir dabar tas pats 170/50, na tokia kaip ir normali, bet jei nors truputi sumazinciau maista iskart kristu svoris, dabar tai istisai kramtau ir tikrai kiekviena diena skanestai (sausainukai, ledai ir kt.). Dabar mano dukrytei ta pati problema, jai 7m.6men. jos ugis 125, svoris 27.5, na nezinau, bet man atrodo laaabai daug (gydytoja irgi pusiau juokais pusiau ne pasaake, kad svorio tikraaai netruksta), nors ji labai grazute, tokia aktyviste, tikrai ne leta, net labai daug judanti, visur dalyvaujanti, bet na va, buvo viskas normaliai (ne kudena, minkstute, bet ne kaip dabar), bet siais metais po mokyklos grizdavo pas mociute, o as ja vakare is darbo paimdavau, tai va mociute ja ir maitindavo, na suprantat labai jau stengesi, skambindabvo man i darba ir sakydavo- zinai, kaip gerai jinai siandien pavalge!<net dvi lekstes sriubos suvalge, tai taip ir budavo mociute ja skatindavo valgyti, lepindavo, vis skatindavo karmsnoti (neduokdie suplones, nors jai toli grazu...), pradzioj nemaniau kad tai bus problema, bet paskui pastebejau, kad kazkaip ji valgo ir nebejaucia saiko, na tiesiog kiek idedi tiek ir suvalgo, ipilsi viena lekste sriubos, gerai, ipilsi antra irgi suvalgo, dabar ji pareina namo po mokyklos ir as dabar po truputi pradejau reguliuoti ta maista, bet nezinau dar kolkas ne kas, ka daryti??? Valgo jau normaliau, bet turbut taip greitai tas svoris nekrenta...Kazkaip save guodziu, kad isaugs kaip ir as isaugau, juk as dabar liekna, beje jos tetis taip pat labai kudas 200/75, kazkaip visi gimines tokie smulkiakauliai (ji irgi smulkiu kauliuku, gime isnesiota bet nedidele 2800kg/51cm), gal mano mama kiek minkstesne, bet tai tikrai nestora (vaikysteje buvo super liesa, papilnejo tik paauglystej). Nezinau, manau, kad kreiptis i dietologa dar tikrai per anksti, bet atkreipti i svori ir bandyti pakoreguoti reikia, beje kartais geriau, kad ir truputi skaudoka tiesa, nei svelnus melas. As dukros nepeikiu, bet pasakau, kad svori reikia priziureti ir nera reikalo valgyti istisai skanumynus.
Anile
Na, mamytes, kur prapuolet ??? ax.gif biggrin.gif biggrin.gif doh.gif
Anile
Na, mamytes, kaip jusu mergytes???? gal jau isstypo kuri??? rasau, "mergytes", nes galvoju, gal berniukai maziau kompleksuoja del svorio, o va mergaitems tai pastioviai dabar grudama, kad reikia buti kaip barbems, kuo kudesne tuo geriau...va praeita diena mano dukryte grizo is drauges gimtadienio, tai sake, kad drauge viesai (t.y. prie visu susirinkusiu vaiku) pareiske, jog ji yra pati kudziausia ir graziausia, o va maniske pati storiausia verysad.gif ta jos drauge tikrai labai kuda, bet jinai kaip save prisisziuri, na atrodo kad minta tik agurkais, nes tiek daug produktu kuriu ji nevalgo.....as jau nesneku apie saldumynus, bandeles ar ka kita, nes tai kas riebu arba eina i kuna ji nevalgo schmoll.gif , tai zinoma ji kuda, o mano va, viska valgo kas valgoma blush2.gif doh.gif na, as irgi tokia va maza buvau ir ka...ir dabar tokia pat edrune, bet....kudena. As kazkaip kai augau, tai niekam net i galva nesaudavo, kad vaikas gali kompleksuoti del svorio, atvirksciai visi dziaugdavosi, kad as va kokia sveikute, "zandukai plysta", grazi mergyte kaip uogyte....na o dabar...kazkokia nesamone g.gif negi dabar mano net 8 metu neturinti dukryte turi pergyventi, nes jos uzpakalis neatitinka standartu ar ten pilvas per didelis.... g.gif schmoll.gif as manau, kad ji isaugs, va kitais metais gal ziuresiu i kokia aerobika vaiku leisiu, bet na nenoreciau, kad mano vaikas dabar jau taptu maza dama, kurios gyvenimo tikslas graziai atrodyti, buti lieknai ir patraukliai, as jai paaiskinu,kad as taip pat buvau minksta ir kad tai nereiskia jog negrazi, gali butio ir apvali labai grazi...taip pat pasakiau, kad is savo patirties galiu pasakyti, kad vaikai labai daug kartu keiciasi ir grazus vaikas nelygu grazus suauges (toli grazu), nemazai mano draugiu kurios dabar superines panos mazos buvo tikri bjaurieji anciukai, o ka jau kalbeti apie paauglyste...na o dabar visi vyrai atsisuka, kai jos praeina....kolkas atrodo viskas dar gerai eina, ji nekompleksuoja ir nemano kad yra negrazi ar labai stora, ji dar vaikiska pas mane, su zaislais dar zaidzia i mokykla vis koki nusitempia doh.gif , bet bijau, kad kai ateis paauglyste ir jai prades rupeti berniukai gali rimtai sukompleksuoti.... verysad.gif verysad.gif noriu tinkamai paruosti ja tam periodui, gal kas turit kokiu patarimu????? aciu..... mirksiukas.gif
monyte
Pati matai jei ji tikrai per stora butinai ka nors daryk.Sportas geriausia iseitis.Kai as prisimenu savo paauglyste,o ir vaikyste tai ir dabar dar nejaukiai jauciuos.Buvau stora,o mama vis sake,kad isaugsiu.Neisaugau,daug prisikentejau,nors 15 jau turejau pirma kavalieriu tai tik tai dave man pasitikejimo savimi,nes mano drauges ir lieknos ir daug grazesnes tuo metu rimtai nesukokiu nedraugavo.Taip ir prabego praleidau 3 metus su tuo vaikinu,kai sukako 18 pradejo kabinti,kad tekeciau,tada ir susimasciau,kad nebegaliu uz jo slepti savo komplekso(teketi tai nenorejau) ir turiu kazka daryti.Issiskyrem daug dietu isbandziau,aisku viskas veltui.Apie 22-23 metus pradejau rimtai sportuot(aerobika),protingai valgyt ir per 9 men sekmingai atsikraciau 30 kg.Koks palengvejimas!!!!!!!!!!!O,kad taip 16 metu butu pavyke!!!!!!!!!!!!!Aisku dabar kai laukiuos tai sekmingai priaugau 15 kg,bet as zinau kaip ju atsikratyti,patirti jau turiu. mirksiukas.gif Butinai kreipkit demesi i tunkancius vaikus.As esu mamai sakius,kad buciau norejus,jog labiau butu reagavus i tai ,kad as tunku.
Erszebeth
Taip greit neišstypstama verysad.gif Visgi siaubas apima, kai devynmečiam vaikui gali paskolinti savo palaidinukę trumpom rankovėm blink.gif Aš irgi manyčiau, kad sudėjus rankas sėdėti ir laukti, kad "išaugs" nereikėtų. Kaip ir visur, taip ir čia - lengviau užbėgti bėdai už akių, o ne atsipeikėti tuomet, kai ji jau įsisenėjusi, tuomet kovoti tikrai sunku. Kadangi mano vaikas linkęs į apvalumą, yra iš tų "minkštų" ir pati tą pastebi, po keleto metų turi šansų būti išties stora, su ryškiu viršsvoriu, kuris ne tik neestetiškas ir įvaro kompleksus, bet ir kenkia bendrai organizmo sveikatai. Todėl tiesiog nebeperkame tam tikrų produktų, iš kurių ir šiaip maža naudos - bandelių, pyragų, majonezo. Žinau, kad bent jau namie to gero nepriris. Visiškai negeriam niekas iš šeimos gazuotų saldžių gėrimų - juos pasaldinti iki to skonio, kaip, pvz., sultis, sunaudojama gal 4 kartus daugiau cukraus. Mokau kabakuose meniu rinktis sveikesnį maistą, nesižavėti greitu maistu. Mėsa - dažniau ne kiauliena, kuri riebiausia, o paukštiena, jautiena. Iki to nedagyvenom, kad virtume daržoves garuose, tik stengiamės geriau apgalvoti, ką valgome. Vaikas nepajėgus nevalgyti to, kas jam skanu, jei tą valgo visa likusi šeima. Bene didžiausia problema - ledai. Vaikai juos mėgsta ir pajėgūs nusipirkti patys. Laimei, dabar nekaršta - kai buvo atšilę, jau šnekėjomės, kad ledų porcija - bent kas 2-3 dienos, jei vakar valgei - šiandien ne. Pasidžiaugiau, kai pasisakė, kad ekskursijoje pirkosi ne grietininius ledus, o vaisinius, sušaldytų sulčių. Norėčiau tikėti, kad pavyks sukontroliuoti šią bėdą per daug netraumuojant savęs ir neatimant malonumo pasidžiaugti maistu. Išskyrus medžiagų apykaitos ligas, viršsvoris yra mitybos įpročių pasekmė, o blogus įpročius reikia išgyvendinti, kol jie neįsisenėję.
#Mia#
As tai kaip tik saviskei ledus leidziu - ir skanu, ir uzkandis, tai vasara valgo tik ledus ir su seima pietus. Svoris ryskiai sumazeja (bent jau pernai), uztat ziema...
monyte
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 01, 10:55)
As tai kaip tik saviskei ledus leidziu - ir skanu, ir uzkandis, tai vasara valgo tik ledus ir su seima pietus. Svoris ryskiai sumazeja (bent jau pernai), uztat ziema...
*

"uztat ziema" As taip suprantu,kad priauga.Tai turbut bus jo-jo efektas.Tai duok jai ir ziema ledus valgyti. doh.gif Beprotyste.Taip nedaryk net vasara.Ziurek,kad tik nebutu taip,jog kiekviena ziema ,po vasara numestu keliu kilu,dvigubai nepriaugtu.Ir seip tai liekneti tai vel storeti labai neveika organizmui ir oda tamposi.Apziurek gal tavo panike jau ir striju turi.Jei tai ne vienus metus kartojasi.ATSARGIAI!!!!!!
#Mia#
QUOTE(monyte @ 2006 06 01, 13:13)
"uztat ziema" As taip suprantu,kad priauga.Tai turbut bus jo-jo efektas.Tai duok jai ir ziema ledus valgyti.  doh.gif  Beprotyste.Taip nedaryk net vasara.Ziurek,kad tik nebutu taip,jog kiekviena ziema ,po vasara numestu keliu kilu,dvigubai nepriaugtu.Ir seip tai liekneti tai vel storeti labai neveika organizmui ir oda tamposi.Apziurek gal tavo panike jau ir striju turi.Jei tai ne vienus metus kartojasi.ATSARGIAI!!!!!!
*

Koki karta per diena leidziu, bet salta. Neturi striju ir oda neperdaug tamposi, ir dvigubai nepriauga. Ir nemanau, kad vaikam galima taikyti kazkokias dietas. O kuo blogai ledai, kad beprotybe? Nedaug kaloringas uzkandis, daug pieno baltymu, skanu. O +/- 2 kg man kas antra savaite buna nu ir kas?
Anile
na, as irgi sutinku, kad reikia po truputi ismokyti taisyklingai maitintis. Maniskes didziausia beda tai saiko neturejimas ir pomegis uzkandziauti. Siaip valgo trakim mesa tik su darzovem, o bulves irgi vienas pacias tik su darzovem, jokiu gazuotu gerimu negeria-nemegsta, gal delto, kad mes negeriam tai kazkaip nebudavo ju namie tai ir nebuv0 noro gerti, beto nevalgom ir ten visokiu cipsu ir t.t. Aisku ledai, tai musu visu silpnybe, o jau jie tai duoda savo.....matot as maza buvau pilnute, buvau irgi rajune, bet na dabar tai valgau ne ka maziau, bet netunku, o taip norisi skanestu....bet matyt reiks atsisakyti, del vaiko.... tongue.gif buvau ivedusi tokia saldumynu diena, viena savaites diena ji issirinko ir visalaik ta diena galedavo valgyti saldumynu tiek kiek nori, o likusiais 6 jokio sladumyno..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai gerai tada buvo, tikrai...bet na susirgo ir prasidejo mociuciu lankymai ir t.t., tai va saldumynu diena vel patapo saldumynu savaite... 4u.gif bet dabar vel zadu ta taisykle atnaujinti smile.gif biggrin.gif tongue.gif
As is tiesu tai nelabai suprantu, kada tas vaikas skaitosi nutukes, turintis virssvori???? Na, mano panelei 7,5 m., jos ugis 125 cm., o svoris 27,5 kg. Ar tai skaitosi virssvoris???? Gal kas zinot, ar is savo pvz. galetumet pasakyti?
monyte
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 01, 13:49)
Koki karta per diena leidziu, bet salta. Neturi striju ir oda neperdaug tamposi, ir dvigubai nepriauga. Ir nemanau, kad vaikam galima taikyti kazkokias dietas.  O kuo blogai ledai, kad beprotybe?  Nedaug kaloringas uzkandis, daug pieno baltymu, skanu. O +/- 2  kg man kas antra savaite buna nu ir kas?
*

Beprotyste tai ,kad vasara valgo tik ledus ir su seima pietus (tu taip rasei).Tai as tau" siulau" ir ziema taip daryti nu,dar pavasi ir rudeni.Nepriimk uz rimta.Gi negali vaikui 3 men.per diena 1 -na karta rimta maista duoti,o likusia dienos dali tik ledus.As nieko pries ledus neturiu,pas mane ju net ziema kameroj yra(nu,mes ir gyvenam Ispanijoj) ir savo vaikui geriau jau ledu porcija duosiu nei bulkute,bet tik ne vietoj pusryciu ar vakarienes ir ne kiekviena diena.
Anile
jei dar i ta pacia tema apie ledus biggrin.gif tai va mano drauges mergyte, kol buvo maitinama kosytem, pieneliu, na normaliu maistu, tai buvo ohoho kokia pilnute mergyte, o va dabar tai jos visas dienos valgis tai cipsu pakelis ir dar kartais tie makaronai, tokie"mivinka" atrodo taip vadinasi, na tokie....brrrr....kokie jie man slykstus.... doh.gif juos reikia su vandeniu uzpilti ir viskas....tai va, ta mergyte kudute kudute, kazkada as jai pasakiau, kad kazkaip kodel tavo mergyte nevalgo normaliai, na ten pusryciu, pietu, vakarienes, o ji sako- kad ji nepraso valgyti, jei isalks paprasys, tai duosiu.... blink.gif blink.gif blink.gif .....na nieko sau, aisku ji ir nepraso ir neprasys...juk ji soti, uzknda lauke tu suriu cipsu....o poto buteliapsikabinus vaiksto ir geria geria, ji niekada neisalks......tai dabar tikrai tokia kaulu rinkinukas, na nezinau, gal sakyciau butu gerai jei ji butu kaulu rinkinukas teisingai valgydama, bet dabar......uztat nesistebiu kodel pastoviai "duphalac" geria, kur viduriukus reguliuoja, nes jai visalaik uzkieteje viduriai, na nezinau, ar cia sutapimas, bet dar turiu dvi drauges kuriu mergaites irgi kudenos, tai mytyba ju doh.gif doh.gif doh.gif irgi siaip bet kas, bet ne normalus maistas ir iprocio tokio, kad valgyti tris kartus normalu maistanera, na zaidziant jei ka pasiciumpa-gerai, jei ne, tai visa diena gali buti alkanos, na tik ant coca colos.... doh.gif na, o mano mergina, tai pieno, varskes gerbeja, virtos mesos, na ji normaliai valgo, tik dar priedo ir saldumynai eina..... ax.gif ax.gif ax.gif jau siandien vel susitarem, kad sestadienis- saldumynu diena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dar zadu siandien pasidometi vasaros uzimtumu, aerobika, tenisu, gal dar baseinu (labai megsta maudytis biggrin.gif ), nors as stebiuosi ji tokia aktyviste, na su dviraciu visa diena lauke, tokia ir ant ledo ciuzineja, ir su reidlente, paspirtuku, dievina auksti, na tokia ekstremale, o kodel pilnute- nesuprantu???? Tiesa, gal kas galit man pasakyti ar ji skaitosi turinti virssvori???? (7.5 m.- 125cm., 27.5 kg.)
#Mia#
QUOTE(monyte @ 2006 06 01, 21:36)
Beprotyste tai ,kad vasara valgo tik ledus ir su seima pietus (tu taip rasei).Tai as tau" siulau" ir ziema taip daryti nu,dar pavasi ir rudeni.Nepriimk uz rimta.Gi negali vaikui 3 men.per diena 1 -na karta rimta maista duoti,o likusia dienos dali tik ledus.As nieko pries ledus neturiu,pas mane ju net ziema kameroj yra(nu,mes ir gyvenam Ispanijoj) ir savo vaikui geriau jau ledu porcija duosiu nei bulkute,bet tik ne vietoj pusryciu ar vakarienes ir ne kiekviena diena.
*

Ai tu del sito doh.gif , pusryciu vistiek nekeisiu, koks skirtumas jogurtas, sausi pusryciai ar ledai, o vaisiu darzoviu prisirenka ir suvalgo kruvas tarp ledu, todel manau, kad rimto maisto karta per diena visiskai gana. Ir svarbiausiai pana patenkinta. O ziema tokios dietos as neistverciau, jau dabar salta darosi rasant biggrin.gif (as pati ledus valgiau atrodo praeita vasara - kokteily buvo prideta).
Del svorio tai nezinau, koks turi buti: maniske 9m. ugis koks 130cm. (klaseje prie mazesniu, bet vakar kelnes pirkau 142 ir ir trumpinti nereikia g.gif ), svoris 33kg. Bet pas ja visada lasinuku buvo, net kai sonkauliai matydavosi.
Anile
Labutis, mamytes...

as vis prie tos pacios temeles griztu 4u.gif 4u.gif 4u.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif man labai idomu, gal jus galit pasakyti koks ugis ir svoris dar skaitosi "norma" 7-8m. mergaitei ??? Maniske kaip jau anksciau rasiau yra 7,5 m. ugis- 125cm., svoris- 27,5kg. Lbai labia ACIU visom is anksto... ax.gif doh.gif mirksiukas.gif
pepilota
As dar ne mama, bet vistiek leisiu sau pasiskyti. Nes pati turejau problemu su svoriu ir parasysiu kas man tai labiausiai itakojo. Gal tai pades kitoms mamoms.

Mano nuomone, vaikas labai ziuri i savo tevus ir perima ju gyvenimo buda. Mano vaikysteje, pati didziausia pramoga su tevais budavo ejimas i kavine valgyti. Jokio aktyvaus poilsio niekada kartu neturejom! Mano mama buvo ir yra stambi. Kiti bendraamziai vaziuodavo su tevais prie ezero, leisdavosi i turistiniu. O as ne. Siaip mano tikrai nuostabi mama ir as ja labai myliu. Mrs geros drauges. Bet pati budama stambi, ji nemego judeti ir tokio pvz. negalejo perduoti man.
taip, kad as manau, jei jus pacios valgot tai, ka draudziat savo vaikui, nieko nepasieksit. Vaika reikia pratinti tiek prie mitybos rezimo tiek prie aktyvesnio gyvenimo budo. Jei tu varai vaika i lauka, o pati valgai pries TV, tai aisku, kad jis to nenori. Eik su juo kartu!

Dar mokydamasi mokykloje as dirbau vienoje pranc8z7 seimoje. Manau, jie galetu buti geras pvz. Vaikai valgydavo tik pusrycius, pietus, pavakarius ir vakariene. Jokiu uzkandziu. Jokiu traskuciu ar sausaineliu. Tiesiog tokio maisto ju seimoje nebuvo. Jo nevalgydavo nei tevai nei vaikai.

Taigi, kaip ir sakiau, mes turime buti geriausias pvz. savo vaikams. Tikiuosi, kad man tai pasiseks. As jau dabar svajojiu, kai kartu su savo dukryte ar suneliu vazinesiuos dviraciu, ismoksiu vazinetis rieduciais, vaiksciosiu i baseina. Aisku as ju nesiruosiu laikyti prie saves. Jie laika leis ir su savo draugais. Bet cia as turejau galvoje laisvaaiki su seima.
Anile
Na musu seimoj tai mes ir valgom, manau, pakankamai taisyklingai ir viso to vadove, tai musu dukryte, kaip mes su vyru sakom, ziurek kaip musu zuikelis valgo, tai jei mes taip valgysime,, tai turbut bus pats sveikiausias valgymas....ji labai kazkaip moka suderinti, zodziu visada mesa valgo tik su darzovem, darzoves viosada valgo tokias atskiras, bve jokiu ten grietiniu ar t.t., mesyte tikneriebia, kokia virta ar kepta, bet tikrai be riebalu, maista tiktais nesuru ir neastru....matyt tai itaka darzelio kuri jinai lanke nuo pat mazumes, ten svekos mytybos moko....o sako, kad vaikai is prigimties moka labai derinti viska, o poto tikpatys tevai sugadina perduodami savo neteisingus iprocius...zodziu nei cipsu, nei kokiu gazuotu pas mus ne su ziburiu nerasi, nes mes nemegstam, o ir vaikas- ne....jokiu keptu duonu, nes nors ir megstam, bet man su vyru iskart po to skrandis streikuoja...tai va, vaikas apie tai irgi zino tai niekam nekyla diskusiju...zodziu tik, kad saldumyniniai visi....as tai nuo pat mazumes buvau pavalganti, saldumynai, grietine, o grietinele ta 35% kur plkakti reikia, tai visa indeli uzsivesdavau ir isgerdavau neplakus....man taip skanu...dabar irgi kartais pasislepus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaip mazas vaikas grietineles pasakanauju.....cukru saukstais pavalgau.......bet cia mano paslaptis....niekas nezino, nes jau kokia geda butu...prie vaika.... 4u.gif 4u.gif na, bet esu normali 170 cm./50 kg., tiesiog paauglystej istypau ir tiek....vat blogiausiai tai, kad negaliu suprasti ar ji cia skaitosi nutukusi ar ne.....todel ir klausiu kitu mamyciu, nes idomu kokio svorio ir ugio yra ju mergytes ar buvo 7,5 metu???? man tai kazkaip neatrodo jinai kazkokia nutukusi, na gal kiek minkstute, bet zinot kaip yra...kiekvienai mamai savas vaikas pats geriausias ir graziausias taigi labai sunku realiai ivertinti.... smile.gif smile.gif smile.gif
*ramunė*
Mano dukra paauglė,kompleksuoja dėl kokių 5 kg.Pritarčiau ir aš jog reikėtų jai juos numesti tik kol kas tyliu nes nežinau ką patarti.Bijau kad nesigriebtų dietų doh.gif jos gali sužaloti jauną organizmą negrįžtamai.
Gal turit patarimą,mamos verysad.gif
Taistė
ojei.. problemele.. unsure.gif

mano pacios mazoji sesute pradeda kompleksuot del svorio.. na ne tiek del svorio kiek del figuros.. turi tikrai nemaza pilvuka.. siaip drucke yra.. nors dar tik 9 metukai..
blogiausia kad jos siaubingi valgymo iprociai.. jokio sveiko maisto nemegsta.. desreles - patiekalas numeris 1 doh.gif bulvytes fri doh.gif ir aisku saldumynai doh.gif doh.gif doh.gif
deja panasu kad tik as viena dar kazka pasakau del tokio nesveiko valgio.. visiems kitiems normalu.. kita vertus nesuprasi kaip ten - as galima sakyti nesirenku ka valgyti (tiesiog nemegstu riebiu patiekalu, jokiu desreliu ar pan.) o esu liekna.. tuo tarpu kita sesuo labai stengiasi rinktis pacius liesiausius patiekalus, sportuoja.. o yra kiek apkunoka.. tai suprask kad nori doh.gif uztat visi nuraso "i genus" (na tevelio puseje beveik visi tokie.. apvaloki..) ir nekreipia demesi.. dargi pyksta kad as ja teisingai valgyt mokau.. o man neramu ne tiek del jos figuros ar svorio, kiek del pacios.. as gi suprantu kad vaikai tokio amziaus ziaurus.. pasakys dar ka nors.. juolab kad paaulyste arteja.. pataps kompleksu kalnu - kas tada? doh.gif
prabegom
QUOTE(*ramunė* @ 2006 07 20, 16:25)
Mano dukra paauglė,kompleksuoja dėl kokių 5 kg.Pritarčiau ir aš jog reikėtų jai juos numesti tik kol kas tyliu nes nežinau ką patarti.Bijau kad nesigriebtų dietų  doh.gif jos gali sužaloti jauną organizmą negrįžtamai.
Gal turit patarimą,mamos verysad.gif
*

Mergicai jau 14 metu, tai galetumet kartu eiti sportuoti i koki kluba, bet ne su pretekstu svori numest, o laikysena pagerint ir pan. O mergaite nesportuoja kur nors papildomai?
*ramunė*
QUOTE(prabegom @ 2006 07 21, 09:33)
Mergicai jau 14 metu, tai galetumet kartu eiti sportuoti i koki kluba, bet ne su pretekstu svori numest, o laikysena pagerint ir pan. O mergaite nesportuoja kur nors papildomai?
*

Geros mintys thumbup.gif Ačiū.
Aš pati su ja sportuoti neturiu kada,patikėkit dirbu nelengvą fizinį,pamaininį darbą,kartais vos kojas parvelku doh.gif
Kas dėl pačios dukros,kai būna mokslo metai - daug laiko atiduoda mokslams,mokosi nepriekaištingai,todėl kaip ir nėra kada.Kai dabar atostogos,beveik kas antrą savaitę lieka su broliu pas močiutę kaime.Tikrai mergaitė ten dirba nemažai tačiau svoriui jokios įtakos...
Kai prasidės mokslo metai bandysiu kažką sugalvoti pagal tavo patarimą thumbup.gif
prieskonine
ir man sakė: išaugsi, išaugsi. Buvau 150 atsimenu, o svėriau 65kg blink.gif doh.gif tai po ilgų deavimų susiėmiau,17kg (dieta) ir nepriaugo nieko. Tai va tokia patirtis lotuliukas.gif
*ramunė*
QUOTE(prieskonine @ 2006 07 29, 21:28)
ir man sakė: išaugsi, išaugsi. Buvau 150 atsimenu, o svėriau 65kg blink.gif  doh.gif tai po ilgų deavimų susiėmiau,17kg (dieta) ir nepriaugo nieko. Tai va tokia patirtis lotuliukas.gif
*

Tai gal gali parekomenduoti ir mums tą dietą mirksiukas.gif
Karinga
Jaunam organizmui negalima laikytis jokiu dietu. Aisku,reikia stengtis valgyti kuo sveikiau. Vaikui vietoj cipsu duokit vaisiu, vietoj desreliu geriau vistiena... bet jei vaikas labai megsta cipsus, kartais suvalgyti gali. Vaziuokit su seima i gamta,prie juros ir kuo daugiau vaiksciokit. Jei mazesnis vaikas nemegsta sportuoti, tai sugalvokit judriu zaidimu, nupirkit dvirati, rieducius... ax.gif O jei vyresne mergaite jau pradeda kompleksuoti del svorio,pirmoji uzduotis mamai yra kuo daugiau sneketi su vaiku. Paaiskinti, kad ne visom mergaitem yra skirta buti sakaliuku,kad berniukams patinka ir apvalesnes mergaites. thumbup.gif
Urė
Sveikos mergaitės, su savo vyresnėliu turiu lygiai tokią pat problemą. Sustorėjo praeitą vasarą, kai buvau palikusi 3 savaitėm su močiute kaime, tai grįžo iš ten vos ne dvigubas, nuo to laiko niekaip negalime numesti atliekamus kg. Ir svarbiausia vaikas pats jaučia, kad per daug sveria, kompleksuoja, stengiasi mažiau valgyti, važinėja dviračiu. Negaliu rišliai rašyti, nes dar šįryt sunervavo bendradarbė. Mes su ja kartu važiuojame į darbą, ta prasme aš ją paimu, ir šiandien kartu vežiau pakeliui vaikus pas mamą, tai įsivaizduokite, įlipo į mašiną, ten tralialia tapalia ir tik sako: Lukai, na bet koks tu storas. tai kaip vaikui jaustis, jei suaugęs žmogus, moteris jam į akis taip sako. Jis ir pats žino, kad pilnas, tai kam taip akivaizdžiai dar jį įžeidinėti. Tai kaip sustabdžiau staigiai, tai vos per langą neišlėkė, sakau: užsičiaupk ir varyk iš mašinos. Išlipusi pasakiau viską, ką apie ją galvoju ir nuvariau ją palikusi. Va taip.
Karinga
Ure, as su tavim sutinku. Vaikui jokiu budu negalima sakyti kad jis storas. O ypac svetimai. Tavo berniukas sustorejo,nes kaimuose zmones megsta pavalgyti. Kilogramai nepriaugo per viena diena, tai juos numesti reikia apsisarvuoti kantrybe. Jei vaikas tikrai labai jau storuliukas, galit pasikonsultuot su savo daktare, ji gali paskirti lengva, specialiai vaikui, dieta. Butinai snekekit su vaiku,nes jei jau vaikas pradeda kompleksuoti, gali issivystyti sunki liga.
Korneliuzo mama
mano dukra jau kokius du metus pergyvena del svorio verysad.gif ji tikrai turi siokio tokio svorio nes usvene turi antsvorio ir as truputuka ji sportuoja eina zaisti rankini tai gerai thumbup.gif uztat nieko nevalgo verysad.gif ir is kur jai tas svoris g.gif gal kokiu nuomuoniu turite?
Karinga
Bandykit paaiskinti dukrai, kad jei ji nieko nevalgys, organizmas prades kaupti atsargas. Ir tada kiekvienas kasnis eis i kuna. Geriau lai valgo mazesni kieki, atsisako riebalu... O gal tik jums atrodo kad mergaite nieko nevalgo?
Linksma_mama
tas kompleksas kila kai aplinkiniai pastabas kokias duoda... maniske tai valgo ir apie savo isvaizda visiskai nesirupina, nes nieks jai jokiu pastabu neduoda... 4u.gif
Anile
Mergaites,jei nesunku ivardinkit dar savo vaikuciu svori ir ugi, nes labai sunku orentuotis koks tas vaikutis jau storuliukas ax.gif blush2.gif
Jo as irgi manau, kad jei mama pasako vaikui, kad na tu ziurek savo sveikata, savo svori, nes juk esi grazi mergaite, kad to reikia del sveikatos....bet kai koks suauges pasako, kad oho koks tu storas arba o svorio jai netruksta ar o koks pas tave pilvas, o jei dar prie svetimu verysad.gif unsure.gif tai man siaubas, juk tai taip netaktiska, o ir vaikui turetu buti pakankamai skaudu....bet, deja, tokiu nemazai...maniske irgi sulaukia net is mano mamos, t.y. savo mociutes pasakymu, kad na rubuile arba o svorio tau netruksta...zodziu, as manau, kad dar daug kas paauglystej gali pasikeisti ir apskritai galiu pasakyti, kad iki 18-20m., dar mergaites labai labai pasikeicia, is storu patampa plonomis (kartais naturaliai, kartais pacios truputuka pradeda prisiziureti), o plonos gali sustoreti, nesimpatiskos mergaites tampa kaip minimum simpatiskois ar net is koto vercianciomis moterimis, o mazosios garzuolytes gali tapti nublankusiomis suaugusiomis moterimis....zodziu, tikrai daug kas keiciasi...taigi as dabar uzimu tokios pusiau stebetojos pozicija....va, as stebiu kaip jai tas svoris, ziuriu, kad daugiau taip ziauriai neaugtu, stebiu ka valgo ir jei jau matau, kad valgo perdaug to kas nenaudinga, tai neleidziu, bet ji pas mane pakankamai sveikai valgo ir as tuo dziaugiuosi, manau, jai tai gyvenime pravers.... blush2.gif
Urė
Sveikos mergaites, buvome vakar poliklinikoje, nes reikalinga pazyma i mokykla, tai pasisvereme ir pasimatavome: ugis 1.39 m, o svoris 44 kg. Ryskiai per daug, imames priemoniu.
Anile
Maniske beveik 8m. 1,25m./27,5kg. taip pat ryskiai per daug nuo rugsejo keliaus i tenisa... ax.gif
Linksma_mama
QUOTE(Anile @ 2006 08 10, 08:51)
Maniske beveik 8m. 1,25m./27,5kg. taip pat ryskiai per daug nuo rugsejo keliaus i tenisa... ax.gif
*

pati ziurejau kur savo mergyte leist, net nuejom i treniruote, tai tenisa lanko tokios labai nemergaitisko sudejimo mergaites - platus peciai storokos kojos, rankos (nes daug raumenu). ypac tos kurios jau vyresnes. aisku ne visos, bet apsigalvojau. g.gif
Anile
O gal tada geriau tegu i vaikiska aerobika eina???Kaip manot???
EmoKid
Zinau, kad cia mamyciu forumas, bet gal ir vaikuciai ju gali pasireiksti tongue.gif As esu gan apkuni ir labai pergyvenau del to.. (daug patyciu ir panasiai) Tai vat dabar visa seima nusprendem maitintis sveikai. Tai ne dieta. Tiesiog sveikas maistas. Tai vat dabar visoje seimoje ryskus pokyciai blush2.gif Be to, sportu galima uzsiimti. Lankiau baseina, labai linksma, pokyciai taip pat matosi smile.gif Tiesa, domejausi ir tenisu ir kitomis sporto sakomis ir visgi geriausia butu lankyti baseina. Pvz. nuo teniso, peciai palieka nekokie.. Is tiesu, pratinkit vaikuti valgyti maziau saldumynu.. Dabar liudziu, kad kai buvau mazesne valgiau visko tiek daug 4u.gif
O kai jau vaikas labai stresuoja, tai nezinau. Gal i psichologa nelabai kaip butu kreiptis fool.gif Geriau nuraminti, paguosti.. Yra tokie specealus centrai, bentjau Klaipedoje toks yra. Ten vaika atpratina nuo saldumynu ir siaip visokiu "blogu" maistu.. Mane norejo ten irasyti, bet kazkaip nebereikejo. Kalbejome ten, tai sake, tikrai gerai veikia smile.gif
#Mia#
QUOTE(Anile @ 2006 08 10, 17:51)
*

mano maziuke tokio ugio doh.gif , tik sveria 20, bet tragedija: kaulu vyniotinis, nors valgo daug ir dar biski.
O vyresniosios dar netikrinau, bet ten bus smarkiai kitoks santykis.
Anile
QUOTE(#Mia# @ 2006 08 22, 20:19)
mano maziuke tokio ugio  doh.gif  , tik sveria 20, bet tragedija: kaulu vyniotinis, nors valgo daug ir dar biski.
O vyresniosios dar netikrinau, bet ten bus smarkiai kitoks santykis.
*

Ta maziuke, kur 5 m. ir jau tokio ugio doh.gif blink.gif geras, o visi man sako, kad mano va aukstauge... g.gif o vyresneles santykis kitoks kuriuo atzvilgiu, dar kudesne blink.gif (jei tai isvis imanoma blush2.gif ) ar siek tiek daugiau mesytes, kai pasversi ir pamatuosi butinai parasyk, lauksiu... ax.gif 4u.gif

Beje, mamytes, juk pries mokykla visi eisit sveikatos pazymeliu paimti is gydytojos, tai ir svorius bei ugius vaikiuku zinosit, labai labai lauksiu.... ax.gif
*ramunė*
Pas mane absurdiška situacija:Sūnus 8 m.134cm,27kg - tiesiog permatomas,tačiau sveikas thumbup.gif .Na o dukra - problemytė:14m.,162cm,.62kg doh.gif ,nežinau ko griebtis...
PATARKIT ax.gif verysad.gif
stripulis
Ramune, 162 cm. ūgiui 62 kg yra normalus svoris, svarbu, kad toliau neaugtų, o griebtis tikriausiai nieko nereikia - galima tiesiog surast jai kokį sporto būrelį, bet reik susitaikyt su tuo, kad svoris dar padidės, nes raumenys sveria daugiau. Ir svarbiausia įteigti jai, kad ne nuo svorio priklauso tiek žmogaus laimė, tiek jo padėtis visuomenėje, tiek jo meilės reikalai. Žinoma, jei ji svertų kokį 100 kg, tai jau išties būtų problema. O šiaip paauglės paprastai pasidalina į dvi grupes: vienos būna visiški šakaliukai, ir užaugusios arba lieka šakaliukai, arba nutunka, o kitos būna mielos "storuliukės" - storuliukės kabutėse, nes svoris pagal KMI prie idealių, bet paskui dar paūgėja, ir tas svoris pasiskirsto tolygiai bei dailiai. Tarp kitko, brendimo metu labai svarbu nepradėti liesintis, nes dar smegenėlių nedaug, ir labai netoli anoreksija. Vaikai turi turėt vaikystę, madų etalonais jie, jei norės, taps suaugę. Baisu, kai mamos įvaro savo vaikams kompleksus. Apakau, kai mano dukterėčia, būdama 10 metų, pasiteiravo per Velykas:
- Ar galima suvalgyti dar vieną kiaušinį? Jie turbūt turi daug kalorijų?
Juk tai atima iš vaikų vaikystę.
Tarp kitko, dukterėčiai tuos kompleksus įvarinėja mama, kuri pati kažkodėl sumanė susiliesint iki neįmanomumo, tą padarė ir tikrai neatrodo gražiau nei tada, kai buvo normalaus svorio. Kas įdomiausia, kad ji pati savo dukros amžiaus buvo dar putlesnė nei dabar jos dukra, bet juk tais laikais niekas vaikų dėl tokių niekų nepjaudavo. Pabrėžiu, stora ji nebuvo, bet nebuvo ir perpučiamas šakaliukas. Vadinasi, dukrelę veikia paprasčiausia genetika.
Arba šnekasi du berniukai karatistai 10-mečiai ar pan. stovykloje:
- Aš tai priaugau per vasarą 5 kg, reikės laikytis dietos.
Velnias, taigi jie bręsta, turi priaugti, ir užuot linksmai šėlioję, šneka tokios rūšies nesąmones.

Papildyta:
Ir išvis, jei neįteigsite savo vaikui, ypač dukrai, kad ji graži tokia, kokia yra (jūsų darbelis gali būt tik vienas - pagal vaiko svorį atitinkamai parinkt jam rūbelius, kad gražiai atrodytų), tai berniuko atveju, kai jis užaugs, turėsit kompleksuotą jaunuolį, kuris nedrįs prieit prie merginos ir jam grės senbernystė, kad ir kokį svorį jis ten turėtų užaugęs, o merginos - plastinių chirurgų klientę, kuri domisi tik savo svoriu, duok dieve, jei neserga anoreksija, ir kuriai nerūpi kiti dalykai, pvz., kaip būti naudingai visuomenei, kaip padaryti karjerą darbe, kaip sukurti laimingą šeimą, kaip užauginti dorus vaikus. Nežinau, realiai negi būtumėt norėjusios, kad jus vaikystėje būtų taip dubasinę dėl svorio? Kaip kad jūs dabar dubasinat savo vaikus? Jūs nemanykit, kad jie nesupranta, jog jums gėda dėl jų svorio, nes kažkodėl jums atrodo, kad visi turi būti kaip iš vieno kurpalio - t. y., kaip nuo podiumo nulipę. Atsipeikėkit, taip nebūna. Žmonės skirtingi. Ir ačiū dievui. Juk tai ir yra pasaulio grožis. Beje, gal tas paniškas liesinimasis jums taps ne toks patrauklus, kai suvoksite, kad jį įvedė gėjai dizaineriai, kurių idealas yra kaulėtas berniūkštis, o ne daili apvali normali moteris. Tai negi savo vaikams norite taikyti gėjų dizainerių standartus?
#Mia#
QUOTE(Anile @ 2006 08 23, 15:44)
Ta maziuke, kur 5 m. ir jau tokio ugio  doh.gif  blink.gif geras, o visi man sako, kad mano va aukstauge... g.gif  o vyresneles santykis kitoks kuriuo atzvilgiu, dar kudesne  blink.gif (jei tai isvis imanoma  blush2.gif ) ar siek tiek daugiau mesytes, kai pasversi ir pamatuosi butinai parasyk, lauksiu... ax.gif  4u.gif

Beje, mamytes, juk pries mokykla visi eisit sveikatos pazymeliu paimti is gydytojos, tai ir svorius bei ugius vaikiuku  zinosit, labai labai lauksiu.... ax.gif
*

Vyresniosios 134cm ir 41kg, tai toks storas kaulu vyniotinis biggrin.gif . Bet ir ji kazkada kaip maziuke buvo, paskui ugis sustojo, o svoris augo, tai tikiuosi netrukus svoris sustos, o paaugs. Bet zinok, mano ir maziuke ant pilvo lasiniuka turi (nu nedideli, bet pagal pilva visai neplona, tik kojos sakaliukai). Nu jai jau 5,5m. ax.gif
*ramunė*
[quote=stripulis,2006 08 29, 23:48]
Ramune, 162 cm. ūgiui 62 kg yra normalus svoris, svarbu, kad toliau neaugtų, o griebtis tikriausiai nieko nereikia - galima tiesiog surast jai kokį sporto būrelį, bet reik susitaikyt su tuo, kad svoris dar padidės, nes raumenys sveria daugiau. Ir svarbiausia įteigti jai, kad ne nuo svorio priklauso tiek žmogaus laimė, tiek jo padėtis visuomenėje, tiek jo meilės reikalai. Žinoma, jei ji svertų kokį 100 kg, tai jau išties būtų problema. O šiaip paauglės paprastai pasidalina į dvi grupes: vienos būna visiški šakaliukai, ir užaugusios arba lieka šakaliukai, arba nutunka, o kitos būna mielos "storuliukės" - storuliukės kabutėse, nes svoris pagal KMI prie idealių, bet paskui dar paūgėja, ir tas svoris pasiskirsto tolygiai bei dailiai. Tarp kitko, brendimo metu labai svarbu nepradėti liesintis, nes dar smegenėlių nedaug, ir labai netoli anoreksija. Vaikai turi turėt vaikystę, madų etalonais jie, jei norės, taps suaugę. Baisu, kai mamos įvaro savo vaikams kompleksus.

Stripulis,dėkoju už sugaištą laikąir kantriai išdėstytas mintis thumbup.gif
Ne ,aš jokiu būdu neverčiu dukros,kad ji laikytųsi dietos.Ji mano vaikas ir kokia ji bebūtų aš ją visad mylėsiu ir palaikysiu wub.gif Čia problema su jos pačios mąstymu doh.gif ką asirengtų ,ką užsidėtų visur randa trūkumą-perstora verysad.gif .Nuo jos nepasitenkinimo savimi jau ir aš depresuoju biggrin.gif Puolasi visokių dietų išbandymo,todėl man ir neramu unsure.gif
Jau net treniruoklis atsirado mūsų namuose ax.gif
stripulis
Nepyk, ramune, kad tave užsipuoliau - tiesiog skaičiau naktį ir ta tema mane taip susiutino, tik kad pati kol kas nežinau, ką darysiu, jei vaikas kompleksuos dėl svorio. Lengva man šnekėt, kai pati vaikų neturiu. Sėkmės. linkiu jai įrodyt, jog ji pati nuostabiausia mergučėsmile.gif
klopedija
Jei manot, kad viską išbandėt ir niekas nepadėjo, pabandykit homeopatinius preparatus medžiagų apykaitai skatinti. Yra maisto papildų, arbatžolių mišinių (tik ne lieknėjimui, jos išvaro skysčius ir įv. naudingas medžiagas iš organizmo). Aišku, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku homeopatu mirksiukas.gif . Vaistinėse yra reklaminės knygelės "Šiuolaikinė homeopatija", ten nurodyti gydytojų homeopatų kontaktai Vilniuj, Kaune, Klaipėdoj ir dar keliuose miestuose.
*ramunė*
QUOTE(stripulis @ 2006 08 30, 16:28)
Nepyk, ramune, kad tave užsipuoliau - tiesiog skaičiau naktį ir ta tema mane taip susiutino, tik kad pati kol kas nežinau, ką darysiu, jei vaikas kompleksuos dėl svorio. Lengva man šnekėt, kai pati vaikų neturiu. Sėkmės. linkiu jai įrodyt, jog ji pati nuostabiausia mergučėsmile.gif
*

Aš jokiu būdu net nemanau supykti mirksiukas.gif priešingai aš dėkinga kad atkreipei dėmesį į mano nerimą thumbup.gif truputį "krestelėjai",kad atidžiau ir protingiau reaguočiau į šią problemytę.DĖKUI
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2006 08 31, 14:46)
Jei manot, kad viską išbandėt ir niekas nepadėjo, pabandykit homeopatinius preparatus medžiagų apykaitai skatinti. Yra maisto papildų, arbatžolių mišinių (tik ne lieknėjimui, jos išvaro skysčius ir įv. naudingas medžiagas iš organizmo). Aišku, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku homeopatu  mirksiukas.gif . Vaistinėse yra reklaminės knygelės "Šiuolaikinė homeopatija", ten nurodyti gydytojų homeopatų kontaktai Vilniuj, Kaune, Klaipėdoj ir dar keliuose miestuose.
*

Tik kažin ar paauglei tiktų tokie preaparatai,kažkaip baisoka "eksperimentuot" su vaiku.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.