Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie nešykles, kengūras
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
laiva
Mano sūnui jau greit du mėnesiai. Kiek skaičiau jau nuo 2 mėn. galima kažkiek laiko jį nešiotis kengūroje. Su kiekviena diena vaiko noras tupėti ant mamos rankų auga, o mamos nugara su amžium nestiprėja  :D Be to, kad ir į arti esančią parduotuvę nesinori trenktis su vežimu ar su nešiojama kėdute, kurią pakankamai sunku nešiot net ir vyrui. Noriu pasiklaust jūsų patarimo ar verta pirkti kengūrą, kokią rinktis, kiek maždaug kainuoja.
Ieva
mes nusipirkom nesykle kai buvo kokie 2-3 men, bet taip iki siol ir nenaudojam (dabar mums tuoj 9 men). gal kelis kartus tetis namuose pazaide tuo viskas ir baigesi. Musu kieme maciau net 2 mamos nesiojasi savo maziukus.
Gudra
Aš asmeniškai pabandžiau kengūra ir padėjau į šalį. Po 10 min pradėjo man taip laužti nugarą kad ojojoi..

Nuo 1 mėn iki 8 mėn vaiką nešiojau susirišusi juostą. Buvo labai patogu abiems  :D Susiriši kaip nori - nori vaikas guli horizontaliai, nori vertikaliai, nori neši jį ant nugaros ir svarbiausia jokių nugaros ir pečių skausmų.

Paskiau skuduryne radau Snugly nugarinę nešioklę. Gaila kad vaikas dar po poros mėn ją išaugo  ;D
Dabar naudoju juostą ir iš Renax įsigyta rėminį nešioklį nešti vaikui ant nugaros (deja šis turi trūkumą kad vaikui be galo nepatogu joje kai užmiega)
Naktine
Gana ilgai nešiojausi vaiką kengūroj.Labai praversdavo, jei reikėdavo  su vaiku į miestą nuvažiuoti ar ilgesniam laikui kažkur išeiti, nes prie mamos visada ramutėlis būdavo, ko nepasakyčiau apie vežimą.Nešiojau iki kokių 8-9 kilogramų.Su vežimu būdavo tik į kiemą, netoli namų, kad jei dūdos prasidėtų, greitai grįžt galėtume.Bandžiau toj kėdutėj nešioti- ne kas, rankos atrodė iki kelių nutįs.
laiva
Su vežimu būdavo tik į kiemą, netoli namų, kad jei dūdos prasidėtų, greitai grįžt galėtume.Bandžiau toj kėdutėj nešioti- ne kas, rankos atrodė iki kelių nutįs.

Su maniškiu tas pats. Jis ne iš tų, kur grynam ore vežime nulūžta po 5 min. greičiau po penkių minučių bus [smiley=20.gif]...apie ramų gulėjimą net nėr kalbos...na nebent labai išimtinais atvejais. O ant rankų lūžta vos kelias minutes pasidairęs aplink. Turbūt teks pasieškoti tos nešynės artimiausiu laiku, nes nepabandžius nesužinosiu. O gal ims ji man ir palengvins gyvenimą  :D
Daniela
3 menesius padulkejo spintoje, tada atidaveme. Mums daug lengviau vaika nesiotis ant ranku, be to - ne itin daug nesiojome. Nepatogi buvo vienu zodziu, o firmos geros - bebe comfort berods, ir kaina atitinkama.

O va mamyte, kuriai atidaveme - nesiojasi ir dziaugiasi.
Bekasė
o cia kaip kam. Man pvz vakar per lietu buvo labai patogu su ja vaika i poliklinika nestis. Vezimas netiko, nes gan toli ir reikia vaziuoti su autobusu, o taksi pagailejau pinigu.
Jei nori viena galiu parduoti - turiu dvi.

O i nesykle galima deti nuo tada, kai jau nulaiko galva, o jei su kieta nugarele, tai ir anksciau
Irena
Slingas geriau ! Nes tinka nuo pirmu dienu iki 2-3 metu ! Mazai vietos uzima, pigiau, nereikia sukti galvos, ar vaikas jau laiko galvele, o ir zindyti nenusiimant galima ! As tai tik uz slinga ! Turejom ir kengura, t.y. turim iki siol, metos kazkur sandeliuke. Gaila, kad toli gyvenu - atiduociau.
laiva
Nu va, Irena, subalamūtijai dabar su tuom slingu  ;D ;D sėdžiu dabar ir galvoju ar nesu per didelė tinginė, kad jį paisiūt. Mačiau visas nuorodas temoj "Ant mamytės rankų...."
Ačiū, Silvute, turėsiu omeny, kad turi laisvą kengūrą. Jei ką parašysiu. Pakolkas galvytės gerai nelaikom, truputį dar girta galvytė  ;D, tai dar turiu laiko prasizonduot ir apsispręst kas geriau.
Guga
O as kengura iki siol naudoju, nors mazius jau beveik 10 kg sveria  ;) Aisku sunkoka, bet kiekviena diena taip netampau, tai ir nugara per daug nenukencia. Taip varom i parduotuves, kavines ir pan. Aisku vaziuojam ir su vezimuku, bet su juo mazesnej MAximoj ar IKI nepasisuksi ir i antra auksta nelabai pakilsi. Be to maziui dar tik 6 men., tai nelabai dar leidziu vezime sedeti, del to jam idomiau nesyneje stebeti pasauli  :)
laiva
Silvute, o kokia pas tave ta laisvoji kengūra? Ar jos kaip nors skirstomos, pvz pagal vaiko svorį? Aš šiuo klausimu žalut žalutėlė... biggrin.gif Ir kokia kaina?
Tukas
O gal galit nurodyt nuorodą, kur paaiškinti kaip pasisiūti tą 'slingą'? parduotuvėse turbūt tokio daikto nenusipirksi?
laiva
http://www.supermama.com/cgi-bin/YABBbaby/...;num=1049440158
Čia nuoroda į temą, kurioje labai daug nurodyta puslapiukų apie voskiausias nešynes
RebekaG
Mums nesyne labai reikalinga. Ypac vasara. Ziema nesisivaizduoju kaip pati su kailiniais ir dar mazge su storu kobinezonu jaustusi. Ziema nesiojausi tik namie. Musu nesyne universali (vaikas gali ziureti ir i mama ir i prieki) nuo 2men iki 16 kg (mokejom gal 60lt). Bet ziurint veidu i mane niekada nenesiojau (nepatinka, nori viska matyti). Vakar sliauziojom po Akropoli, neisivaizduoju, kaip butu reikeje be nesynes 9,5 kg tampyt. Anksciau IKI ar Maximoj isodindavau i ta kedute, kur ant vezimelio (pusiau gulom), bet ji tik iki 9kg. Taigi isaugom, o dar 7 men nera. Pvz: atvaziuoji su masina, negi trauksi is bagazines vezimeli, paprasciau nesyne ;D
Pirkdamos ziurekite, kad galetumete pacios uzsisekti be kitu pagalbos.
As nesiojuosi ant pilvo, kazkaip saugiau :smile.gif labiau patinka biggrin.gif
Irena
Maciau praejusio menesio zurnale mamom (nepamenu konkreciai kuriam), tokia lyg ir reklama tu kenguru. Ir likau nesupratus: kaip galima taip zemai vaika nesiot ? Arba ta mama nenusimano apie kenguras, arba kengura (kiek iziurejau Cihho) labai prasta. Taigi, kai jau turesite savo, tai nesiokite mazyli tiek aukstai, kiek tik galit. Jokiu budu vaikas neturi tabaluotis kazkur papilvej ! Idealu, kai vos palenkusios savo galva galit pabuciuoti vaiko pakausi. Tada tikrai ne tiek skaudes peciai.
Dar, manau, kad tikrai galima nesioti vaikuti kenguroje ir ziema !! Bet nereikia jo rengti kailiniais. Tiesiog kengura dekites ne ant savo palto ar striukes, o po jais. Tiesa, reikes siek tiek platesnes striukes, nes juk jus busite po ja abu ! As taip saviski visa ziema isnesiojau, po savo nesciosios striuke, tiesa ne kenguroje, bet slinge, taciau nematau didelio skirtumo.
Kaip tik vasara mazyliuj daug nepatogiau kenguroje, nes labai karsta, tiek mamai, tiek vaikuj. Viena laime, kad ta vasara Lietuvoj nera tokia jau ilga ir silta  ;D
Bekasė
Silvute, o kokia pas tave ta laisvoji kengūra? Ar jos kaip nors skirstomos, pvz pagal vaiko svorį? Aš šiuo klausimu žalut žalutėlė... biggrin.gif Ir kokia kaina?

pas mane su pakietinta nugarele ir reguliuojamais dirzais. Gali nesti ant pilvo arba ant nugaros (man tai labiau patiko, bet turi kas nors padeti uzsideti). Viena yra mazesne, kur iki kokiu gal 5-6men tilptu, o antra didesne - saviski 11men buvau isisodinusi ir kuo puikiausiai tenai jautesi.
Kaina 20lt.
kikis
Mamytės, aš irgi nešiojausi savo kengūriuką tokioj nešioklėj ir likau labai patenkinta ir žiemą labai praversdavo, nes būdavo daug prisnigta, tai su vežimu nei pro kur, o rogėms dar per mažas buvo. Turiu kelis patarimus: būtinai ieškokite tokios kurią galėsite užsisegti pačios! Būtinai turi būti reguliuojami diržai! Nugarėlė pakietinta! Vaikas turi turėti galimybę žiūrėti ( ohmy.gif ) į abi puses! Ir svarbiausia !!! - vaikutis turi stipriai nulaikyti galvytę, nes kitaip turėsite problemyčių  :'(. Mes pradėjome nešiotis gal nuo kokių trijų mėnesiukų ir galvytė vis svirdavo į vieną pusę, gi neprilaikysi jos visą laiką. Taigi, kai nuėjom eiliniam pasitikrinimui pas pediatrę, ji iš karto nusiuntė masažistei, kad neišsivystytų blogai kaklo raumenukai. Taigi būkite budrios !
tina
mes su dukrele(7men 9.5kg) iki siol dziaugiames nesyne.
juk ne visur su vezimu pravaziuosi.
o ir suni taip galim abi isvesti [smiley=dogrun.gif]
paprastai nugara paskausta tik jei dirzai netolygiai sureguliuoti-nepatogu buna.
bet paprastai tai tikrai naudingas daiktas-visur praeisi.tiek mazose parduotuvelese(privalumas--abi rankos laisvos),tiek paupio siaurais takeliais,tiek per kiema i svecius pas drauge.

[smiley=fol.gif]
Murena
Su kuo patogiau nešioti kūdikį -su nešiokle ar su kengura. Ar manote kad abu reikalingi. Parašykit kas nudojatės savo nuomonę.
Kuzia
As galvojau, kad nesiokle ir vadinasi "kengura" unsure.gif
meja
as kenguros neturiu ir nereikia,nes tikrai manau sunku ant saves toki turta nesiotis rolleyes.gif
turiu krepseli-nesiokle ir labai patogu-namie jame sedi ir nestis visur patogu, isidedi i masina ir ramu. nes su kengura nesiojantis masinoj tada reikia perkraustinet i kedute, man tai butu nepatogu rolleyes.gif
kengura manau tinka toms, kurios daug vaiksto pesciomis
Kuzia
Man patikdavo isikelus i kengura 2.gif nubegt i parduotuve kokios smulkmes jei staigiai prisireikia. Arba pas drauges, gytvenancias aplinkiniuose namuose rolleyes.gif
ingridatreff
Manau kengura nelabai reikalinga. Jei kur eini-tai su vezimu, be to vaikutis taip greit auga. Maniskei jau 6 men. siandien bandziau eiti i parduotuve su kengura, be galo sunkus nesinys buvo. biggrin.gif Is viso naudojau ja gal 3 kartus. smile.gif
Manguste
O man kengūra buvo ir yra labai reikaliga nors mažei jau 7 mėn. Dar ir dabar joje keliaujam, tik jau trumpesnius atstumus. Pradėjome keliauti būdamos trijų mėnesių ir iki dabar naudojamės. Mes neturime automobilio, todėl su kengūra prastu oru keliaudavome pas gydytoją, senelius. O kai buvo šilta ir į miestą su mikriuku, ir pas tėvelį į darbą nuvažiuodavome. Džiaugiuosi, kad ją įsigijau, nors prieš pirkdama ilgai dvejojau ar panaudosiu.
LOCKETS
As norejau paklausti, nuo keliu menesiu tose nesioklese - kengurose galima nesioti kudikius??? doh.gif Ir kokio svorio kukulius jos atlaiko? Nes pvz, mano kleckiukas yra 2 men su trupuciu, o sveria...7.4kg blink.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Happymother
o ho sroris
Taurė
man kengura reikalinga. tik deja siuo metu salta, tai sunku vaika su zieminiu kombinezonu i ja sukisti. uztai mazai ir naudojuosi sad.gif bet siaip, net namie ji mums pravercia thumbup.gif jauciu vasara tik joje ir tasyciausi savo mergiote g.gif
Kuzia
QUOTE (Zanetux @ 2004 02 07, 21:23)
As norejau paklausti, nuo keliu menesiu tose nesioklese - kengurose galima nesioti kudikius??? doh.gif Ir kokio svorio kukulius jos atlaiko? Nes pvz, mano kleckiukas yra 2 men su trupuciu, o sveria...7.4kg blink.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Jei pati nebepanesi visada galima vyra ikinkyt wink.gif
LOCKETS
QUOTE (happymather @ 2004 02 07, 19:36)
o ho sroris

Kad jis nemazas ir gime - 4.158kg rolleyes.gif wub.gif
Irena
Atleiskit, neismanelei: kas ta nesiokle ? Ar cia kaip kedute ?

Siaip as naudoju medziagine nesyne per peti (jau visom nusibodau, tikriausiai su ta reklama). Vaikuj jau metukai, naudojam nuo pat gymimo ir vezimo dar neturim. Neagituoju visas ismest vezimus, bet manau, kad tai labai pravartus dalykas namie. Mes turejom ir kengura, bet i ja vaikas netilpo nuo keturiu men. ir panaudojom ja vos kelis kartus. Apie nesynes daug prikalbejom cia: http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=258

Atrodo nesynes mazdaug taip:
--Resize_Images_Alt_Text--
Murena
QUOTE (ingridatreff @ 2004 02 07, 18:22)
Manau kengura nelabai reikalinga. Jei kur eini-tai su vezimu, be to vaikutis taip greit auga. Maniskei jau 6 men. siandien bandziau eiti i parduotuve su kengura, be galo sunkus nesinys buvo. biggrin.gif Is viso naudojau ja gal 3 kartus. smile.gif

Man atrodo kad kenguroj kaip tik lengviau, lisno svorio nera, o kedute :vaikas + kedute. mes aisku vis tiek kedute pirksim, bet idomu ar tada kenguros reikia.
Murena
QUOTE (ingridatreff @ 2004 02 07, 18:22)

o kokia pas tave kengura? Gal nori parduot?
Atize
QUOTE (NEBE nesciuke @ 2004 02 08, 13:38)

jeigu abejoji pirkt ar ne tai tada pirk deveta buna tikrai neblogu. o as tai kengura tikrai daug naudojau nes ne visad vyras i poliklinka galedavo nuvesti o taksui man kazkaip bapkiu budavo gaila. Man tikrai pravercia ir dabar nors tuoj maniskei bus 9 menesiai ir nesioju ja nuo 3 menesiu smile.gif. Cia ziuriu kaip kam jeigu mama ratuota ir turi savo asmenine masina tai tada gal ir nelabai reikalinga smile.gif
Taurė
QUOTE (NEBE nesciuke @ 2004 02 08, 13:38)

pas ja labai gera kengura, maciau thumbup.gif
pasta
Aš irgi už kengūra, su ja einam pasivaikščioti, į polikliniką, į parduotuvę. Maniškis sveria jau 8,2 kg, bet dar panešu. O vat vežimą tai be reikalo įsįgijom, labai sunku jį tasyti iš 3 aukšto. Nagliui jau 4,5 mėn, bet vežimu tik kelis kartus tepasinaudojom. Na, gal vasara pravers dar...
Ingulė
Turiu as ir kengura ir nesykle. Man nesykle patogiau, as u ja ir i pard varydavau ( mes pasiperkam "rietko no mietko laugh.gif "), o kenguroj maniske nebudavo, tik isodindavau ir rekdavo is karto g.gif be to ir ortopedai kenguras peikia, atseit jos stuburui kenkia, o nesyne stuburui pritaikyta, aisku ja tampytis sunkiau yra. Siaip tikrai daug vezima naudoju, juk kai eini i lauka tai baisu ziuret kaip 2.gif miega kenguroj, toks susirietes visas. Na nezinau, man labiau tiko nesyne, dar dabar joj valgom, naudoju kaip kedute namie, nes ugiu ir svoriu nebetelpam thumbup.gif
Pipeika
mes irgi turim ir kengura, ir nesiokle thumbup.gif
kedute buvo labai gerai, kol visai maziukas buvo, dabar tik i masina arba namie sedet, nes kedute su vaiku pakelia tik vyras, o as liezuviu grindis sluodama tik kelis metrus patysiu blink.gif blink.gif
o kengura gerai - svoris pasiskirsto ant peciu, nereikia vienoj rankoj tempt thumbup.gif
ely
Man kengūros neprireikė, nors maniau, kad labai prireiks - todėl ir įsigijau. Mačiau kaip sesuo visur savo vaikus su kengūra tampėsi, bet tada ji neturėjo mašinos doh.gif Kadangi man greičiau ir patogiau važiuoti mašina, tai kengūra taip ir liko nepanaudota smile.gif
ewa
Mes turim kengura, bet as laukiu kada mano merginai 3 menesiukai sukaks, dar turim ta tokia sterble, kaip cia kazkuri atsiuntus paveiksliuka. Bet nemoku as ta sterble naudotis, ikisu as ten savo mazaja, o ji ten kazkaip sukrinta visa, persilenkia kaip klaustukas. Bandziau ivairiom pozom, nu niekaip neiseina, nebent taip sedom, kaip kenguroj. Visi sako, kad toj sterblej tipo sveikiau stuburiukui, bet man reiktu kokius kursus praeiti, kad ismokciau ja naudotis. O be to ir kainuoja ji brangiau.
werona
AS TAI TURIU NESIOKLE.IR MAN LABAI PATOGU KAI REIKIA NUEITI KURNORS NETOLI.
Ingulbuncius
As vienareiksmiskai uz kengura. Nors laukdamasi sudariau butinu pirkiniu sarasa, i kuri kenguros neitraukiau - cia tipo tik aktyviems, kur prie sporto ir gamtos, o as tokia namiseda, man tikrai nereikes rolleyes.gif . O gavosi taip, kad tai tapo bene paciu naudingiausiu pirkiniu thumbup.gif .

Nors siaip viskas priklauso nuo mazylio amziaus - pacioj pradzioj naudojomes i vezima idedamu lopsiu/nesyne, veliau - auto kedute/nesyne (beje, kad ir ka rasytu gamintojai, kudikio iki 6 m. stuburui ji nera pritaikyta, chirurgai nerekomenduoja joje praleidineti daug laiko) - ja daugiausiai vyras tasydavo, esu smulkaus sudejimo, tad su iskistu liezuviu vos pora simtu metru patysdavau blink.gif . O nuo 4 men. nusipirkom Chicco nesyne/kengura su gulima padetim (tariausi su ort. Zitkausku, jis ja ir pasiule) - tokia padeti naudojom iki 6 men, o po to - vertikalia. Girdejau mamas sia kengura peikiant, kad nelabai pritaikyta vertikali padetis veidu nuo saves, bet kadangi atejo ruduo/ziema, as mazyle nesiojau veidu i save ir vargo nemaciau. O ta gulima padetis isvis liuks. Beveik reklama gavosi, nors ir nenorejau rolleyes.gif.

Masina as vairuoju, taciau gyvenam pernelyg arti poliklinikos, kad i ja vaziuotume+problemos su parkavimu. Tad kengura mums pasitarnavo vaikstant pas daktarus, i masazus, parduotuvese (i tas ant vezimu esancias tipo spec kedutes irgi pradejom deti tik nuo 6 men). O vezimams mano giliu isitikinimu visiskai nepritaikytos nei poliklinikos, nei parduotuves. Aisku, viskas priklauso nuo konkretaus vaiko ir konkrecios mamos - bet man su mano sudejimu ir mano mazylei kengura patikdavo daug labiau, nei 9 kg vezimas, kad ir koks manevringas jis butu.
Perliukas
Pritariu Ingulbunciui , kengura gerai i poloklinikas , masazus, parduotuves( ypac kas neturi savo masinos). Kedute - namie ir masinoj. Kedutes -nesynes ir as nebepavelku , nors maniskiui dar tik 4,5men., o kengura nusipirkau lenkiska , perdariau uzsegimus , siek tiek praplatejo, telpam su kombinzonu , ir pati be vargo dabar uzsidedu. As ieskojau geros padevetos , bet neradau , o uz nauja 225lt(bebe confort) per brangu.
p. s. jeigu kas parduodat ka nors panasaus parasykit
Atize
QUOTE (Ingulbuncius @ 2004 02 11, 14:50)
As vienareiksmiskai uz kengura. Nors laukdamasi sudariau butinu pirkiniu sarasa, i kuri kenguros neitraukiau - cia tipo tik aktyviems, kur prie sporto ir gamtos, o as tokia namiseda, man tikrai nereikes rolleyes.gif . O gavosi taip, kad tai tapo bene paciu naudingiausiu pirkiniu thumbup.gif .

Nors siaip viskas priklauso nuo mazylio amziaus - pacioj pradzioj naudojomes i vezima idedamu lopsiu/nesyne, veliau - auto kedute/nesyne (beje, kad ir ka rasytu gamintojai, kudikio iki 6 m. stuburui ji nera pritaikyta, chirurgai nerekomenduoja joje praleidineti daug laiko) - ja daugiausiai vyras tasydavo, esu smulkaus sudejimo, tad su iskistu liezuviu vos pora simtu metru patysdavau blink.gif . O nuo 4 men. nusipirkom Chicco nesyne/kengura su gulima padetim (tariausi su ort. Zitkausku, jis ja ir pasiule) - tokia padeti naudojom iki 6 men, o po to - vertikalia. Girdejau mamas sia kengura peikiant, kad nelabai pritaikyta vertikali padetis veidu nuo saves, bet kadangi atejo ruduo/ziema, as mazyle nesiojau veidu i save ir vargo nemaciau. O ta gulima padetis isvis liuks. Beveik reklama gavosi, nors ir nenorejau rolleyes.gif.

Masina as vairuoju, taciau gyvenam pernelyg arti poliklinikos, kad i ja vaziuotume+problemos su parkavimu. Tad kengura mums pasitarnavo vaikstant pas daktarus, i masazus, parduotuvese (i tas ant vezimu esancias tipo spec kedutes irgi pradejom deti tik nuo 6 men). O vezimams mano giliu isitikinimu visiskai nepritaikytos nei poliklinikos, nei parduotuves. Aisku, viskas priklauso nuo konkretaus vaiko ir konkrecios mamos - bet man su mano sudejimu ir mano mazylei kengura patikdavo daug labiau, nei 9 kg vezimas, kad ir koks manevringas jis butu.

o as irgi nepirkau tos kedutes nesiokles nukazkaip as bijojau sodinti vaika tai p susirietusi kol ji dar nesdi o vat kenguroj tai nuo 3,5 men nesiojau kaip ir pataria gydytojai. o i kedute sodint pradejau tik nuo 5 ar 6 menesiu. o iki to laiko labai puikiai vezimo lopsys tarnavo man tikrai geras daiktas.
Bekasė
man tai su kedute atrodo per sunku butu vaika tampyti, tuo labiau, kad jinai kainuoja brangiau, o tarnauja trumpiau.
Bandziau neseniai i tokia kedute maniske isodinti ir tik pasipitktinimo sulaukiau, jinai jau gi normaliai sedeti moka ( metai mums), o cia ja pusiau gulom bando supakuoti. O i kenguriuka vaika vis dar isimentu, bet jau nebeilgai taip bus - vis tik sunku.
I poliklinika as su vezimu kuo puikiausiai nueinu, kai su sunum dar vaiksciojau, tai pas juos tvarka buvo vezimus prie registraturos palikti, del ko kelis kartus keliau triuksma - o dabar jau po visa poliklinika leidzia vazinetis.

O i masina kedute mes turime nuo 0-18kg. iki 4-5 men vazinejomes su lopsiu, o po to maze pareiske nora sestis, tai pirkom kedute, kuria beje tampom is masinos.
Atize
QUOTE (Silvute @ 2004 02 12, 14:11)
O i masina kedute mes turime nuo 0-18kg. iki 4-5 men vazinejomes su lopsiu, o po to maze pareiske nora sestis, tai pirkom kedute, kuria beje tampom is masinos.

na mes irgi lygiai taip pat iki 5 menesiu lopsyje veziojom paskui i kedute sodinom. o pas tave gal safety baby kedute?
Bekasė
net nzn. Gariunuose pirkom
Atize
tiesa kam idomu kenguru kaina - parduotuvej lenkiskos kainuoja 60 Lt (Wormar), o gariunuose pradine ju kaina 40 Lt ir aisku reikia nepamirsti deretis smile.gif.
Perliukas
QUOTE (Atize @ 2004 02 12, 14:29)
tiesa kam idomu kenguru kaina - parduotuvej lenkiskos kainuoja 60 Lt (Wormar), o gariunuose pradine ju kaina 40 Lt ir aisku reikia nepamirsti deretis smile.gif.

As turgui pirkau (Klaipedoj ) uz 50 . Kokybe man labai nepatinka, bet kad pasirinkimas ne kazin koks . Siek tiek perdarius kentet galima .
Murena
kaip jus manot ar apsimoka pirkti kengura iki 7.5kg, kai vaikutis jau virs 5kg? Namie man kengura nelabai reikalinga, as galvojau dabar nupirkt, kad pavasari su juo lakstyti po miesta. Idomu kiek jis priaugs iki pavasario? g.gif
Mamkos pasakykite ka daryti unsure.gif ?

Ir dar, kas gali man papasakoti daugiau apie kenguras? Nes as tikrai galvojau, viena nusiperki ir ji tarnauja kokius 3-4men.
delfinas
QUOTE (NEBE nesciuke @ 2004 02 13, 15:15)
Ir dar, kas gali man papasakoti daugiau apie kenguras? Nes as tikrai galvojau, viena nusiperki ir ji tarnauja kokius 3-4men.

As galiu Tau papasakoti apie Baby Bjorn nesiokle (as ja vadinu nesiokle) - atrodo ji lygiai sitaip:
--Resize_Images_Alt_Text--

Ja naudojau nuo tada, kai Paulius buvo visai maziukas (bet turi buti ne maziau nei 3.6 kg svorio) iki tol, kol pats pradejo GERAI vaikscioti - beveik iki metuku. Ja galima naudoti iki kol kudikio svoris buna 15 kg, bet cia daugiau teoriskai, nes praktiskai tai jau toki svori prieky prisikabinus gan sunku tempti. As sia nesiokle naudojau nu tiesiog labai daug. Vezimo beveik is viso nenaudojau, tik migdydavau sykiais lauke vezime, bet siaip tai jisai visur keliaudavo nesioklej. Man buvo nepaprastai gerai, smagu ir patogu. Ir Pauliui labai patikdavo taip aukstai visada kaboti, viska matyti ir dalyvauti veiksme. As ji nesioklej ir po namus daug tampydavau, kai dirbdavau "ukio darbus", nes jam labai patikdavo i viska ziureti, visur dalyvauti. Jis niekada nebuvo toks, kad galima paguldyti, ikisti koki zaisliuka ir guletu sau... Kokio norejau - toks ir buvo smile.gif. Man nesiokle buvo pats geriausias pirkinys, kuri iki siolei esu Pauliui nupirkusi. Maniau, kad ja daug naudosiu, bet kad tiek daug tai tikrai neisivaizdavau. Tiesa, si nesiokle gan brangi (bent jau cia), bet man ji visapusiskai atsipirko. Ir yra super paprasta - labai lengva paciai ja uzsideti, nusiimti, net mieganti vaikuti isimti nesunku. Dirzai ant nugaros ir peciu platus, nieko negrauzia, neverzia. Zodziu, man ji buvo nepamainoma. Bet Tau gali buti visai kitaip...

Turiu as ir ta "pala", apie kuria buvo kalbeta. Ir ta naudojau/naudoju, bet kur kas maziau. Man jinai irgi visai nieko butu, bet Paulius jos nelabai megsta...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.