Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalkių šalinimas iš elektrinio virdulio
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3
Cellina
Merginos, gal galit patarti neišmanėlei šeimininkei, kaip iš elektrinio virdulio pašalinti kalkių nuosėdas. Virdulys pas mane metalinis pats. Šiandien parduotuvėj mačiau tų spec. miltelių pirkti, bet baisiai nenoriu tos chemijos! Žinau, kad yra kažkoks liaudiškas būdas. Lyg naudojant actą, bet tiksliai nežinau. Tad pasidalinkit patirtim blush2.gif...
seima
butent su actu ir valosi thumbup.gif siaip mes naudojam acto esencija, truputi jos ipilam i virsuli, dar ipilam vandens(bet neturi but daug skyscio),palaikom kazkiek, po to uzverdam, pamakaluojam dar aplink sieneles(nes pas mus virsulys permatomas,tai ir jos prikalkeja)...siaip jei reikia dar sepeciu pasveiciam dugna(bet reik ziuret,kad neraizytu)...ir tiek drinks_cheers.gif
Cellina
QUOTE(seima @ 2007 07 27, 19:12)
butent su actu ir valosi  thumbup.gif  siaip mes naudojam acto esencija, truputi jos ipilam i virsuli, dar ipilam vandens(bet neturi but daug skyscio),palaikom kazkiek, po to uzverdam, pamakaluojam dar aplink sieneles(nes pas mus virsulys permatomas,tai ir jos prikalkeja)...siaip jei reikia dar sepeciu pasveiciam dugna(bet reik ziuret,kad neraizytu)...ir tiek  drinks_cheers.gif
*

o actas kelių procentų turi būti blush2.gif ? Mat bijau ,kad nesureaguotų su metalu, nes maniškis visas metalinis. Galia būtų sugadinti kelių mėnesių senumo dovaną verysad.gif
*Vilte*
mes tai i virduli pripilam vandens ir iberiam rugsciosios druskeles ir pavirinam dar truputi palaikom ir ispilam vandeni,praskalaujam su svariu ir viskas virdulys kaip naujas ir jokio sveitimo.
laura-jur
citrinos rugstis geriausiai valo thumbup.gif ipilei pavirinai ir ispilei su svariu uzvirinai ir viskas svaru
*Vilte*
QUOTE(laura-jur @ 2007 07 27, 21:24)
citrinos rugstis geriausiai valo thumbup.gif ipilei pavirinai ir ispilei su svariu uzvirinai ir viskas svaru
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif jo cia as apie ta pacia rugstele rasiau,man ji nepakeiciama,kai reikia virduli isvalyt thumbup.gif
Cellina
QUOTE(*Vilte* @ 2007 07 27, 20:27)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif jo cia as apie ta pacia rugstele rasiau,man ji nepakeiciama,kai reikia virduli isvalyt thumbup.gif
*

o tai ačiū merginos friends.gif, kad apšvietėt. Manau, kad ta rūgštelė mano virduliukui nepakenks. Labai gerai, kad yra kas pagelbėja thumbup.gif
Arrivederici
QUOTE(*Vilte* @ 2007 07 27, 20:17)
mes tai i virduli pripilam vandens ir iberiam rugsciosios druskeles ir pavirinam dar truputi palaikom ir ispilam vandeni,praskalaujam su svariu ir viskas virdulys kaip naujas ir jokio sveitimo.
*

jo, pats geriausias budas as taip ir vonia pavalau ir plautuve viruveje
seima
QUOTE(asardar @ 2007 07 27, 19:00)
o actas kelių procentų turi būti blush2.gif ? Mat bijau ,kad nesureaguotų su metalu, nes maniškis visas metalinis. Galia būtų sugadinti kelių mėnesių senumo dovaną  verysad.gif
*

actas 9% rodos(o gal cia paprastas actas)...buna uzrasyta ant etiketes 'acto esencija'...
Smaika
As irgi taip darau:ipylu acto 9% ir uzvirinu,dar pateluskuoju,palaikau truputi ir isplaunu.O ant atiketes juk buna parasyta,jei acto esencija,tada reikia skiesti vandeniu.Ir nieko neatsitinka tam metalui,pas mane kaitinimo elementas metalinis per visa dugna-blizga kaip nupoliruotas thumbup.gif Juk anksciau kas naudojo metalinius ar aliuminius puodus,jei tekdavo virti ka nors rugstaus,puodo net plauti nereikdavo,blizgedavo kaip naujas..
Šypsenėlė24
QUOTE(*Vilte* @ 2007 07 27, 21:17)
*

Aš ir šitaip darau thumbup.gif Tik dar pavirinu kelis kartus su švariu vandeniu
pacas
QUOTE(*Vilte* @ 2007 07 27, 20:17)
*

Nesupykit labai, bet čia toks klausimėlis neišmanėliškas:
kokių dar būna druskelių?
pagal mane tai druska, druskelė, druskytė yra tiktai SŪRI, STAMBI, SMULKI, SU JODU smile.gif
*Vilte*
QUOTE(pacas @ 2007 07 31, 00:32)
pagal mane tai druska, druskelė, druskytė yra tiktai SŪRI, STAMBI, SMULKI, SU JODU smile.gif
*

Tai cia tik pagal tave mirksiukas.gif o pagal mane,kaip noriu taip ir vadinu tongue.gif ,beje kitam poste paaiskinau ka turejau minti smile.gif
Cellina
Visoms mums pažįstamas katinas sakytų: " Merginos, gyvenkime draugiškai group.gif !" Gal nevisada mes viską parašom pagal kalbos etikos reikalavimus, bet viena kitą puikiausiai suprantame. O Žemaitijoj labai dažnai gali išgirsti sakant "rūgščioji druskelė" ir niekam nekyla noras moralizuoti dėl kalbinių normatyvų nesilaikymo. Neskaudinkim viena kitos dėl smulkmenų ir ačiū, kad vis paskaitot mano pradėtą temą mirksiukas.gif
Estrea
As isvirinu su actu, blizga dugnas thumbup.gif , tik po acto, dar karta isvirinti su vandeniu ir praplauti. 4u.gif
Vilsen
citrinos rūgštis geriausia išeitis 4u.gif
eladzius
bet kartais kai isplauni su actu ,tai vanduo ima leist pro apacia,toks vaizdas,kad prakiura
mamuke68
Visada išvirinu su actu arba su citrinos rūgštimi. thumbup.gif
Shusha
QUOTE(pacas @ 2007 07 30, 23:32)

*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif dar karciuju druskeliu buna...
pikkolo
QUOTE(Cellina @ 2007 07 27, 18:14)
Merginos, gal galit patarti neišmanėlei šeimininkei, kaip iš elektrinio virdulio pašalinti kalkių nuosėdas. Virdulys pas mane metalinis pats. Šiandien parduotuvėj mačiau tų spec. miltelių pirkti, bet baisiai nenoriu tos chemijos! Žinau, kad yra kažkoks liaudiškas būdas. Lyg naudojant actą, bet tiksliai nežinau. Tad pasidalinkit patirtim blush2.gif...
*

Jei nenori chemijos tai tik mechaniniu būdu gali išvalyti. Actas, citrinos rūgštis irgi yra chemija. Skysčiai, milteliai, kurie būna pirkti parduotuvėse yra pagaminti iš tos pačios acto ar citrinos rūgšties. Tad ar verta mokėti daugiau?
Kalkes galima išvalyti su bet kokia rūgštimi (geriausia maistine, juk paskui norėsit gerti vandenį iš virdulio?). Jei nenaudosit azoto ar sieros rūgšties tai kitos rūgštys neturėtų sureaguoti su metalu.
staselė
PRIRSISKAIČIAU PATARIMŲ, REIKIA IR MAN PABANDYTI IŠVALYTI ARBATINĮ.
inore
Pas mane tai ne elektrinis virdulys bet tas kur ant dujinės kaičiasi biggrin.gif bet irgi daug kalkių pasidaro, tai reiks pamėginti su rūgštele išvalyti, nes jei būna daugiau vandens dar nieko o jei mažai vandens virdulyje tai tos nuosėdos į puodeli subėga. doh.gif
cudo
QUOTE(Estrea @ 2007 08 01, 11:39)
As isvirinu su actu, blizga dugnas  thumbup.gif , tik po acto, dar karta isvirinti su vandeniu ir praplauti.  4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Su astu pagalba isvalou lygentuva ir skalbenka drinks_cheers.gif Taip rekomindoja meistrai. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(inore @ 2007 08 16, 14:29)
Pas mane tai ne elektrinis virdulys bet tas kur ant dujinės kaičiasi biggrin.gif  bet irgi daug kalkių pasidaro, tai reiks pamėginti su rūgštele išvalyti, nes jei būna daugiau vandens dar nieko o jei mažai vandens virdulyje tai tos nuosėdos į puodeli subėga.  doh.gif
*

Tai kad su Astum,ko puikeusi issivalo.Mano maciute visa savo gyvenima taip daro ir su virdulem ir su predegusem puodais thumbup.gif
vyšniux
Man su actu valant virduli likdavo nemalonus kvapas namuose,todel acta pakeiciau citrinos rugstimi.Efektas tas pat thumbup.gif
Vi_zija
da vienas paprasta budas, ipilkit fantos ir pavirinkit 2 kartus, efektas liux
Selga
QUOTE(Vi_zija @ 2007 08 22, 18:33)
*

Oho, o čia rimtai? Jei taip, tai baisu,ką mūsų vaikai geria blink.gif ...
Gintarėja
QUOTE(Vi_zija @ 2007 08 22, 19:33)
*

nu geras, pirma karta girdziu smile.gif as visada tik su actu, uzvirinu vandenį, pripilu acto ir palieku kelioms valandoms, paskui tik isplaunu ir dar karta uzverdu tik su vandeniu thumbup.gif
Selga
QUOTE(Gintareja @ 2007 08 22, 20:22)
nu geras, pirma karta girdziu smile.gif  as  visada tik su actu, uzvirinu vandenį, pripilu acto ir palieku kelioms valandoms, paskui tik isplaunu ir dar karta uzverdu tik su vandeniu thumbup.gif
*

Taigi pasirodo, kad tų būdų tai padaryti tikrai daug esama bigsmile.gif
sarafea
Galima su actu virinti,bet man smirda,todel daau tai su citrinos sultimis.Cia is tu buteliuku kur koncentratas citrinu sulciu mirksiukas.gif puikiai isvalo thumbup.gif
jusda
Vyrinu su citrinos rūgštim mirksiukas.gif
Bebre
Aš tai su actu ir liuks biggrin.gif
laurinute
As taip pat su actu thumbup.gif
Sheshkiux
*

va čia tai geras thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bet mes tokių gėrimų nevartojam schmoll.gif wacko.gif

Visada nukalkindavau virdulį su actu (kvapelis tikrai ne koks) ax.gif , bet dabar reiks išbandyti citrinos sultis ar citrinos rūgštį g.gif
1000inis
nezinau kaip del kalkiu, bet uzvirinus ir palaikius kinisku roziu arbatos ziedlapius, arbatinio vidus blizga kaip nupoliruoti ax.gif nesakysiu kas blush2.gif
justytja
labai padeda citrinos rugstele arba actas... thumbup.gif
ingakyca
Bandžiau aš su ta citrina virinti, bet man nieko tos kalkės nenuėjo, ką ne taip darau? unsure.gif Ir kiek tų citrinų reikia privaryti ten, kad būtų efektas? biggrin.gif
Meida
O man kuo puikiausiai nukalkina tam reikalui skirti Higėjos milteliai cool.gif
Drakonita
Paprasta ir tikrai efektyvu - supilu puse pakelio citrinos rugsties ir uzvirinu, po to isplaunu ir virdulys kaip naujas;) thumbup.gif
Dovistoma
QUOTE(BoruzeleSeptyntaske:) @ 2007 11 27, 11:07)
Paprasta ir tikrai efektyvu - supilu puse pakelio citrinos rugsties ir uzvirinu, po to isplaunu ir virdulys kaip naujas;) thumbup.gif
*

Lygia tą patį darau ir aš 4u.gif
spindulka
QUOTE(snaige @ 2007 08 30, 12:29)
Galima su actu virinti,bet man smirda,todel daau tai su citrinos sultimis.Cia is tu buteliuku kur koncentratas citrinu sulciu  mirksiukas.gif puikiai isvalo  thumbup.gif
*

thumbup.gif pabandžiau ir aš thumbup.gif dėkui už patarimą,nes actas ir man smirda doh.gif
rositina
QUOTE(Cellina @ 2007 07 27, 18:14)
*

mes irgi turim metalini virduli- tai naudoju acta ar citrinos rugsti ax.gif ipilu vandens, acto ir pavirinu. seniau turejom plastmasini virduli ir panaudojau spec. miltelius valyti, tai prakiuro musu virdulys doh.gif tada ir nusipirkom metalini...
noanoa
QUOTE(rositina @ 2007 12 06, 15:11)
mes irgi turim metalini virduli- tai naudoju acta ar citrinos rugsti  ax.gif ipilu vandens, acto ir pavirinu. seniau turejom plastmasini virduli ir panaudojau spec. miltelius valyti, tai prakiuro musu virdulys  doh.gif tada ir nusipirkom metalini...
*

O mums ir tas,ir tas nuo acto prakiuro,nes buvo tos pacios firmos(Braun),to pacio modelio.Dabar neplaunu,leidziu kalket-tai "skyles"vel "uzsidare" lotuliukas.gif
jolka1224
QUOTE(noanoa @ 2007 12 09, 10:46)
O mums ir tas,ir tas nuo acto prakiuro,nes buvo tos pacios firmos(Braun),to pacio modelio.Dabar neplaunu,leidziu kalket-tai "skyles"vel "uzsidare"  lotuliukas.gif
*

Aš taip pat actą arba citrinos rūgštį naudoju, bet jūs čia mane išgąsdinot dėl tų skylių, gal reiks ir man spec.miltelius pradėti purkti g.gif
MacGyver
Pas mus pirmiau virdulys šiaip, mechaniškai, nuo ilgai atliekamo darbo susidėvi, nei kažkokios skylės nuo acto lieka bigsmile.gif
*ssuzzi*
As perku maksimoj miltelius nuoviroms salinti,vadinasi HIGEJA,kainuoja 1,5lt thumbup.gif labai gera sunaikina visas nuoviras thumbup.gif o pakelio uztenka keliems kartams
arabeska
smile.gif aš naudoju citrinos rūgštį thumbup.gif neprakiuro ax.gif
SUNO
*

Arba coco-colos ir gerai nuima kalkes. bigsmile.gif
ClockWork
QUOTE(pacas @ 2007 07 31, 00:32)
*

Oi, kaip klysti. Druskeliu buna labai netgi ivairiu. Suriu, karciu, saldziu, presku, nuodingu ir nelabai, baltu, zaliu, melynu ir net oranziniu. Buna sulfatai, fosfatai, nitratai, chloridai, karbonatai ir t.t. Tavo minima druska druskele yra natrio chloridas (NaCl).

Arba coco-colos ir gerai nuima kalkes.

Siuo atveju Fantoje ir Coca-Coloje esanti aktyvioji medziaga vistiek yra citrinos rugstis...
staselė
QUOTE(arabeska @ 2008 01 31, 21:55)
smile.gif aš naudoju citrinos rūgštį thumbup.gif neprakiuro ax.gif
*

Aš irgi ją naudoju, bet nevisiškai išsivalo kalkės, deja
mamuke68

actą skiedžiu per pusę su vandeniu ir užverdu, dar kuriam laikui-kol atvėsta palaikau ir išpilu, išplaunu. Net blizga thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.