Ka jus manot apie tai?
As kazkur skaiciau, jei jau pradedi vaikui duoti piena, tai geriau jis butu ožkos,nes jo sudetis kiekybiniu santykiu labiau panasesne i motinos piena. Ji netgi galima duoti alergiskiems vaikuciams
Ka jus manot apie tai?
Nepamenu visų subtilybių, bet kai mano vaikas turėjo žiaurų atopinį dermatitą, tai ožkos pienas (skeistas) buvo geriamas kaip vaistas. Dar labai gėrėme raugintų kopūstų sultis.
Kiek žinau, ožkos pienas nėra joks ten ypatingai vertingas, o be to, jei vaikas vartoja jo daug, tai gali susirgti sunkiai pagydoma mažakraujyste.
Mano mazoji negeria MP ir nevalgo misinuku
As pati tai nelabai megstu ozkos pieno, gal del to kad visada gerdavau karves. Bet manau, kad geriausias jei vaikui, tai mamos pienukas
QUOTE(Dew drop @ 2005 02 13, 15:21) Mano mazoji negeria MP ir nevalgo misinuku maximkoj tikrai mačiau plastikiniuose buteliukuose po kokius 200 gr.
Na mes irgi geriam ozkos pienely, na ne taip kaip misinuka, bet koselias tai daznai praskiedzia. Mes perkam is iki lietuviska, ten netgi nurodytas receptelis specialei kudikiams. Bet labai daug terliones
mes norfoje matem ozkos piena-- be to lietuviska---nes dar yra lenkiskas , bet gal as is didelio patriotizmo ,bet lenkisko neduociau.o lietuviska, skiedziu perpus su vandeniu,,,kazkur taip skaiciau...kad pradzioje reik skiesti
Ozkos pienas tikrai yra maximose
Sveikutes
ozkos pienas yra SAvo pirma sunu auginau pries 10 metu ir nuo puses metu jam pirkau ozkos piena. O gere ji todel, kad buvo alergiskas ir mano ir karves pienui. Aisku, ji reikia skiesti. Ir dar, ne veltui seni zmones sako, kad ozkos pienas yra stiprybes saltinis Tad gerkit i sveikata Beje, mes piena pirkdavom is moteriskaites turgelyje, jos ozkyte turejo visas med. pazymas
zinau, kad drauges vaikas buvo alergiskas pieno baltymams ir jam duodavo ozkos pieno
na dar parasysiu karta... tai vat ...tas gydytojos pareiskimas kad ozkos pienas yra negerai,tai yra visiska nesamone!!!!(sorry,gal per ziauriai)Ozkytes pienelio privalumus pajutau pati...kai buvau dar mazute mergaite mane kankindavo labai stipri angina,tookia baisi baisi... na o as savo lelytei kiek galiu tiek duodu to pienuko jau nuo 3 men,tik jau salygos neleidzia gaut kasdien ir sviezio...Aciu dievui,bet dar nesirgom rimciau niekuo, nei slogyte!!! jau nuo senu laiku ozkos pienas yra skaitomas artimiausiu motinos pienui!!! jame yra daugiausiai vitaminu ir kitokiu geru medziagu!!! O del pirktinio pienuko,tai labai drysciau abejot ar tikrai lieko tie gerumai visi...
Manu, kad ožkos pienas - geras produktas, jis daug riebesnis, turi kitokių medžiagų, nei karvės pienas, bet.... Kol vaikas valgo MP, kol nėra neišsprendžiamai nepagydomų ligų, aš savo vaikui ožkos pieno neduosiu
Senovėje - taip, ožkos pienas buvo panacėja, nes mūsų seneliai kuo kūdikius maitindavo - jei turi karvę, jos pienu, jei ne - mirkyta duona ir bulve... Tada visi vaikai patyrė, kas yra mažakraujystė, rachitas... Tai skamba žiauriai, bet tai tiesa, - kai gimė mažoji, daug istorijų prisiklauisiau iš savo mamos, anytos, senelės ir prosenelės... Mane pačią mama maitino karvės pienu ir manų koše, pasekmės - vaikystėje didžiulė mažakraujystė, TBC ant ribos, maisto netoleravimas (kiek save vaikystėje atsimenu - vemdavau bet ko suvalgius). Aš čia prirašiau ne į temą, atleiskite Norėjau pasakyti - mamos - nepulkite į kraštutinumus, jūsų vaikui sveikiausia MP ir tas maistelis, kuris rekomenduojamas jūsų gydytojo, jei šis pasakys, kad jūsų vaikui reikia ožkos pieno - valio, gerkite ir būkite sveiki
labas.vaikystėje bronchitai ir bronchitai mane kamavo.mama pirko ozkos piena greitai pasveikau,dabar savo ozka laikau,vaikai nuolat geria piena.vat butent del to visus metus vaiku nekamavo kosuliai,vyresneliui dingo alergija.ozkos nuo karves pienas skiriasi chemine sudetimi ,ozkos piene daug mineralu. tik folines rūgstie nera,tad mazakraujystė galima.tik cia neverskite kaltes vien pienui, juk vaikui reikia ir versienos,pupeliu,kiausiniu,sparaginiu pupeliu duoti.o karves pienas-riebalai.o nuo ozkos pieno grietines nenugriebsi.dar svarbi paslaptis.karve-atrajotoja,prieda ir guli.ozka nuolat alkana,o esti pradeda nuo vaistingųjų zoleliu.tai ypac pastebejau sodrioje pievoje.ozka pirma apdoroja dilgeles,ciobrelius,kur siekia-liepu lapus arba berzu.nueda visas medetkas ,apynius,nasturtas....paskutineje vietoje -paprastos kiaulpienes ar varputis.duokite ozkos piena is kokiu bobuciu,is kaimo.duokite vaikams kuo dazniau,nes tai vaistas nuo99ligu.o karves pienas-tik maistas
Va o man nuo ozkos pieno kudikystej prasideji deteze ir nebegalejau visai jokiu baltymu. Ozkos pienas labai riebus...taip mama sake...
Mano vaikas gere tik ozkos piena nuo keturiu menesiu. Pirma menesi skiesta, po to nebe. O nuo devyniu menesiu ir net nevirindavau.
Ir jokiu mazakraujysciu, alergiju nebuvo. Iki triju metu vienintele liga buvo sloga. Ir tai tik viena karta. QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2005 12 20, 19:56) labas.vaikystėje bronchitai ir bronchitai mane kamavo.mama pirko ozkos piena greitai pasveikau,dabar savo ozka laikau,vaikai nuolat geria piena.vat butent del to visus metus vaiku nekamavo kosuliai,vyresneliui dingo alergija.ozkos nuo karves pienas skiriasi chemine sudetimi ,ozkos piene daug mineralu. tik folines rūgstie nera,tad mazakraujystė galima.tik cia neverskite kaltes vien pienui, juk vaikui reikia ir versienos,pupeliu,kiausiniu,sparaginiu pupeliu duoti.o karves pienas-riebalai.o nuo ozkos pieno grietines nenugriebsi.dar svarbi paslaptis.karve-atrajotoja,prieda ir guli.ozka nuolat alkana,o esti pradeda nuo vaistingųjų zoleliu.tai ypac pastebejau sodrioje pievoje.ozka pirma apdoroja dilgeles,ciobrelius,kur siekia-liepu lapus arba berzu.nueda visas medetkas ,apynius,nasturtas....paskutineje vietoje -paprastos kiaulpienes ar varputis.duokite ozkos piena is kokiu bobuciu,is kaimo.duokite vaikams kuo dazniau,nes tai vaistas nuo99ligu.o karves pienas-tik maistas mano sese irgi sirgo bronchitu, ir tikrai padejo ozkos pienas gal ir geras vaistas bet as ne uz ka negaleciau gert, riebus labai
norėjau sužinoti kitų nuomonę apie ožkos pienuką. ar kas balinate juo košytę?
As tai saviskiui nedristu duoti...
Na ziurint kiek leliukui laiko, kosytems galima ir pabandyti, nors geriau pasirinkti kosytes iskart su pienuku, tada nekils klausimu del balinimo
Man patinka karves pienas,vot
QUOTE(Viesulas @ 2006 02 12, 02:15) Man irgi patinka karvės pienas, nuo vaikystės jį geriu, kai laukiausi, tai net ir po kelis litrus per diena
Sveikos
QUOTE(Anida @ 2006 04 11, 20:18) Sveikos Nuo ožkų laikymo pieno kvapas nepriklauso, jis tiesiog yra kitos, aš pripratus prie karvės kvapo, prie karvės pieno kvapo ir ožkos kvapas man visiškai nepriimtinas, be to kiek žinau, ko vaikas iš mažens nebuvo pripratintas valgyt, to ir suauges arba visai nevalgys, arba turetu kas nors labai gerai sumotyvuot, kad pradetu valgyt. Beje, uošviai gyvuliukus labai myli ir juos labai tvarkingai prižiūri, o kaip atrodo blogas gyvulių laikymas, tai man teko matyt, nes prisieina pagal darboviete tikrinti ūkininkų ūkius ir gyvulių gerovės laikymąsi, tai patikėkit
ožkos pienas labai stiprina imunine sistema
QUOTE(varla @ 2006 04 20, 00:14) Nuo ožkų laikymo pieno kvapas nepriklauso, jis tiesiog yra kitos, aš pripratus prie karvės kvapo, prie karvės pieno kvapo ir ožkos kvapas man visiškai nepriimtinas, be to kiek žinau, ko vaikas iš mažens nebuvo pripratintas valgyt, to ir suauges arba visai nevalgys, arba turetu kas nors labai gerai sumotyvuot, kad pradetu valgyt. Beje, uošviai gyvuliukus labai myli ir juos labai tvarkingai prižiūri, o kaip atrodo blogas gyvulių laikymas, tai man teko matyt, nes prisieina pagal darboviete tikrinti ūkininkų ūkius ir gyvulių gerovės laikymąsi, tai patikėkit Drisčiau paprieštarauti. Man teko ragauti ožkos pieno įvairiose vietose. Ir patikėk, tas pienas, kuri mes kartais nusiperkam, tikrai jokio kvapo neturi
Mano vaikinai jau dideli - vienam jau 9 metai , kitam 7 metai
Maitinau 6 mėnesius pati, o vėliau labai gražiai perėjome prie karvutės pieno Neseniai kaimynė pardavė karvutę ir nusipirko ožką Pasiūlė ožkos pieno Tikrai galvojau , kad vaikai nė į burną jo neims, kiek buvau prisiklausius apie kvapą, skonį ir visa kita O jie net nepajuto skirtumo Pastebėjau kelis dalykus : mano mažasis pradėjo labai gerai valgyti, vaikai nustojo sirgti kvėpavimo takų ligomis, o sirgo dažnai Nežinau ar tai nuo pieno, bet ... Man pačiai jis skanus
ar duodate savo vaikuciams ozkos pieno? sako,kad jis vertingesnis uz karves.jei beria nuo karves pieno ar butinai bers ir nuo ozkeles? ka geriau duoti-misinuka ar ozkos piena? labai noreciau suzinoti jusu nuomone sia tema.aciu.
niekada nesu davusi savo dukrytei ožkos pieno, jau labai neskanus jis man, riebus, o ir karvės pienuką duodu nuo metų, neriebų, virintą, tai ir ožkos pieną reikia būtinai atvirinti. jei vaikas mažas, geriau gal mišinukas. kažkur skaičiau straipsnį žurnale apie ožkos pieną, paieškosiu.
QUOTE(-simona- @ 2007 02 21, 01:41) niekada nesu davusi savo dukrytei ožkos pieno, jau labai neskanus jis man, riebus, o ir karvės pienuką duodu nuo metų, neriebų, virintą, tai ir ožkos pieną reikia būtinai atvirinti. jei vaikas mažas, geriau gal mišinukas. kažkur skaičiau straipsnį žurnale apie ožkos pieną, paieškosiu. nors tiesa sakant nekarta norejau susigundyti, nupirkt vaikams paragaut, jei rastum straipsni, butu
Aš savo mažajam darau pusrytines košytes su ožkos pienu. Bent jau mano mažius su malonumu jas kerta
O ozkos pienuka butinai reikia virinti?? Iki kurio amziaus vaikuciams?? Kiek laiko ji reikia pavirti??
Mano mazylei 5 men., man pradejo staigiai mazeti MP, jau antra savaite bandau pripratinti ja prie misinuku, ir nieko nepavyksta - vaikas klykia, bet misinuko nevalgo. Jau 5 skirtingus isbandem Busiu dekinga, jei kuri mamyte pasidalins patirtimi
Perskaičiau internete, kad lietuviai gamina ožkos pieno mišinius, gal kas maitino jais savo kūdikius, pasidalinkite patirtimi
As nikur tokio nemaciau ir negirdejau.....
QUOTE(zuasta @ 2007 03 20, 23:24) Ne naujiena,yra prekybos centruose,bandžiau saviškei duoti ir ožkos pieno ir šio mišinio,bet su tais mišinėliais jie greitai genda..,o ir kartą pirkau jau aprūgusį
dėl ožkos pienoo neveinareikšmiškų nuomonių yra. dar kitas dalykas, kad nuo jo išsivysto mažakraujystė
Sveikos mamytės,
Na ir aš šiandien išdrįsau mažylei duoti ožkytės pienuko. Pradžioj ilgai pati save morališkai nuteikinėjau kaip mes jį gersim Mažylei ožkytės pienuką skiedžiau su virintu vandenuku per puse ir viską kartu pakaitinau iki 80 laipsniu. Vėliau atvėsinau ir ji labai gardžiai gėrė, būtų ir dar gėrusi, bet mažokai paruošiau Tikiuosi, kad mums pienukas tik į naudą. Jei taip, viliuosi, kad baigsis ir alergijos, ir virusinės infekcijos, ir galėsim gyventi be antibijotikų ir kitokių vaistų. Būkit drąsios mamytės. Jūs tikrai nenorit savo vaikams pakenkti, jūs viską darot teisingai. Sėkmės!
Ir as savo mazajai rpradejau nuo vakar po truputeli duoti ozkos pienelio(skiesto su vand).Mazylei jis patinka .O kvapo tikrai jokio neturi.As perku Maximoj is nepamenu kokio Jonavos ukio.Esu sventai isitikinus,kad jis sveikesnis uz misinelius.Bet kokiu atveju tai-naturalu,o maistelis....?
aš savo vyresnėliui dažnai duodavau ožkos pieno nuo 1 m. nes jis buvo labai "kūdas". o kadangi ožkos pienas riebesnis už karvės, tai man jį ir rekomendavo duot. šiaip, gerdavo tai gerai, bet košių virt su juo negalėjom, nes tada košė prasmirsdavo ožiu
gyd citata:
O kodėl Jūs norėtumėte duoti ožkos pieną? Kūdikiams jis ,kaip ir karvės pienas, nerekomenduojamas iki vienerių metų. Ilgą laiką kūdikį maitinti ožkos pienu nepatariama, nes gali išsivystyti mažakraujystė jame per mažai geležies, folinės rūgšties, vit. B12). Alergijos karvės pienui atveju, ožkos pienas irgi netinka, nes jame yra tas pats alergizuojantis baltymas. Todėl kūdikį ir netgi vaikus iki 3 metų geriausia maitinti jiems pritaikytais mišiniais- pvz tinka HiPP3. akvepia bizniu ir atskaitomybe
Mes jau pusmetis geriam tik ozkos piena.Kazko ypatingo nepastebejau.
sveikos mamytes, nedaviau ir neduosiu savo dukrytei ozkos pieno, gal jis ir vertingas, bet skonis jo ir kvapas, fe......
paciai vaikystei teko gert ozkos piena( mama versdavo)prisiminimai tikrai ne kokie is tu laiku, net nupurto kai pagalvoju
Kai gime mano dukrele as jos ilgai savo pienu nemaitinau ,nes neturejau ,maitinau iki 3 menesiu o tada ji gere misinelius ,bet poto kai suejo 5 menesiai daktare sake pabandyti duoti ozkos pieno kai pradejau duoti tai jai visai nepatiko isgerdavo tik maza lasiuka poto pradejau jai ji duoti ne drungna bet toki silta ir pradejo gert taip ir pripratinau tai dabar vis perkam ozkos piena nes karves piena musu daktare sake tiktai nuo metuku galima duot, bet manau bandysiu anksciau!
QUOTE(Inga_K_ @ 2007 05 10, 10:11) Kai gime mano dukrele as jos ilgai savo pienu nemaitinau ,nes neturejau ,maitinau iki 3 menesiu o tada ji gere misinelius ,bet poto kai suejo 5 menesiai daktare sake pabandyti duoti ozkos pieno kai pradejau duoti tai jai visai nepatiko isgerdavo tik maza lasiuka poto pradejau jai ji duoti ne drungna bet toki silta ir pradejo gert taip ir pripratinau tai dabar vis perkam ozkos piena nes karves piena musu daktare sake tiktai nuo metuku galima duot, bet manau bandysiu anksciau! siaip tai bet koki piena ar karves ar ozkos ar kumeles rekomenduoja nuo metu laiko , kaip tik sio menesio "mazylio" zurnaliuke apie pieneli parasyta QUOTE(kedute @ 2007 05 10, 20:46) siaip tai bet koki piena ar karves ar ozkos ar kumeles rekomenduoja nuo metu laiko , kaip tik sio menesio "mazylio" zurnaliuke apie pieneli parasyta savo dukryte MP maitinau tik menesi o vat sunu maitinau savu pienu tik 3 savaites... nu nepieninga as.....
Visų pirma komentaras toms, kurioms ožkos pienas smirda. ŠVARUS, SVEIKOS OŽKOS PIENAS NETURI JOKIO KVAPO-NEI ŠVIEŽIAS, NEI ATŠALDYTAS. O vat karvės pienas, ypač ką tik pamelžtas, tikrai smirda. O skonio skirtumo didelio nėra. Ir virškinamas jis daug lengviau nei karvės. Žinau iš savo patirties
Tai kad ožkos pieną netgi rekomenduoja alergiškiems kūdikiams,bent jau taip skaičiau
|