indregu
2007 07 19, 12:12
Na tai noriu pasisakyti ir as  Turiu du leliukus, berniukui suejo 6, mergytei 3. Abu vaikucius MP maitinau iki1m8men.  Po to pradejau duoti ozkytes pienuka, del misinuku net jokio svarstymo nebuvo, niekada as uz juos "taip" nesakysiu  , tikrai ta gydytojos citata - tikra komercija... Tai va, pradzioj pienuka duodavom praskiede su vandeniu, veliau tik pasildydavom. Pienuko is parduotuves perkam labai retai, turim galimybiu pasiiimti sviezio  Tikrai labai dziaugiuosi, kad vaikuciai geria sita pienuka. Siaip man jis is tikruju turi specifini kvapa, nelabai stipru ir as jo negeriu (apskritai pieno mazai geriu), taciau vaikai nei karto nera pasake, kad jiems jis smirda ir neskanus. Kai pritrukstam sviezio pienuko, tai papyke klausia: "Mama, o pieno siandien nebus?"  Ozkos pienas tikrai daug geresnis uz karves,ir ji jau nuo seno visi zino, kad galima duoti alergiskiems vaikams. Tikrai nebijokit sito pienuko
bevardė
2007 07 19, 12:31
Karvės pieno baltymui alergiškam vaikui ožkos pienas netinka. Beto gali alergizuot ir tai kad ožkos pienas turi labai daug mineralų, todėl iki metų vaikams jei jau toks pienas duodamaas, privalu jį skiesti "klijukais". O vyresniems vaikams jei tik jiems patinka nematau nieko blogo duot ožkos pieną vietoj karvės, jis tikra tada naudingesnis, nes ir geležį galima gaut iš kitų produktų, bet iki 1 metukų geriau būtų neduot nei karvės nei ožkos pieno.
Adatuke
2007 09 25, 08:52
Keliu tema i virsu  Gal atsiras mamu, kurios duoda ozkos pienuka savo maziukams. Ar virinate ji? Jeigu skiedziate - kokiu santykiu?
Janio mama
2007 09 25, 12:05
domejausi ir as apie ozkos piena, nes sunus elergiskas karves pienui. Ozkos geria su malonumu, nors jis turi labai specifini kvapa. perku tik parduotuvej, nes naminiu ozku gali buti uzkrestas ensifalitu. Gerai, jei tikrai zinot, kad ozkos nuo jo skiepytos. O virin bet koki piena vaikams iki 2 metu butinai reikia. Bet svarbiausia- man gydytoja paaiskino- ozkos piene nera folines rugsties, kaip karves piene. o ji labai svarbi kraujo gamybai. Ilgai duodant tik ozkos piena, vaikas susirks mazakraujyste. Gydytoja patare iki 2 metu duoti ir misini elergiskiems vaikams. tai as taip ir maisau- kelias dienas pienas, kelias misinys.
<natasha>
2007 09 25, 12:14
mano dukryte su malonumu geria ozkos piena!!! nuo 1m. nevalgo misinuku!!! tik geria o zkos piena ir kefyra!!!
o mus gydytoja kaip tik sakė kad ožkos pienas nevertingas
lydekute
2007 10 08, 09:11
nevertingas, nes jame yra labai mazai gelezies, ko pasekoje vaikuciui atsiras mazakraujyste. Jei vaikutis alergiskas karves pienui, duokite ozkos pieno, bet kartu papildomai ir gelezies (vaistineje yra pirkti sirupo)
kriisvika
2007 10 08, 20:19
skaiciau straipsniu, kad alergiskiems vaikams tinka ozkos pienas. mums jau greit metukai. turim alergija nuo 1 menesio. skaiciau kad kai kuriems vaikams ozkos piena net gi padejo. labai butu ydomu isgirsti daugiau nuomoniu.
Mano mažylis ir alergiskas daug kam. Prof. R. Dubakienė mums siūlė bandyti gerti oūkos pieną pusiau skiesta su vandeniu. Taciau dar vis maitinu, o ozkos piena geriu pati. Nuo septinto mėn. bandysiu duoti. O geru atsiliepimų apie ožkos pieną daug girdėjau, ypač kad gydo alergijas.
kriisvika
2007 10 09, 18:40
ar nera daugiau mamyciu, kurios butu bande duoti alergiskam vaikui ozkos pienuko?  :
tinginys
2007 10 09, 19:03
Daviau ir pasigalėjau, alergja dar labiau užūmėjo. Daviau irgi ne gryną o skiestą su ryžių klijukais. Alergologė mane buvo įspėjus neduot o aš kvaiša paklausiau ne jos o bobučių patarimo kad oi ozkos pienas visiems alergiškiems vaikams tinka. Deja...
QUOTE(Gicia @ 2007 10 08, 21:34) Mano mažylis ir alergiskas daug kam. Prof. R. Dubakienė mums siūlė bandyti gerti oūkos pieną pusiau skiesta su vandeniu. Taciau dar vis maitinu, o ozkos piena geriu pati. Nuo septinto mėn. bandysiu duoti. O geru atsiliepimų apie ožkos pieną daug girdėjau, ypač kad gydo alergijas. Kiek teko dometis, pieno produktus betkokius galima duoti vaikams tik nuo metu. Tiem kurie tikrai nealergiski leidzia duoti naturalaus jogurtuko ir varskytes, tai tiek is pienisku produktu, o jau apie piena, karves jis ar ozkos net kalbos nera. Gal geriau neskubet, kad neisprovokuot alergijos.
cia as gal nelabai i tema, nes man parupo ne vaikuciu mityba. ju as dar neturiu (tikrai turesiu  ) mielosios mamytes, kurios maitinot vaikucius ozkos pienuku- gal galit pasidalint kur jo gaudavot? man as savo kailiu patyriau kas per stebuklas yra ozkos pienas. pries sesis metus teko geti daug ozkos pieno, taip ji geriau beveik metus. bet kiekiai buvo nemazi, nes esu pieno megeja, o kai nebuvo karvutes pieno, tai ozkos pienukas puikiai man ji atstojo. dabar praejo sesi metai ir mane eme kankint gripai bei tonzilitas. ir tik dabar, emus lankytis pas gydytojus, atgaminau, kad paskutini kart sirgau pries ta ozkos pieno gerimo meta. gal tai ir sutapimas bet tais paciais metais nustojau gerti ir gelezies preparatus, nors iki tol man buvo nuolatine mazakraujyste. gal buvo ir kazkokios kitos priezastys del ko mano imunitetas tuo metu toks stiprus buvo, bet as tikiu kad tas pienukas yra tikrai ypatingas. tad jei kas pasidalintu kontaktais, is kur galima ozku pienuko gaut kur nors netoli Vilniaus- buciau velniskai dekinga!
vaivos juosta
2007 11 06, 15:26
Mano uošviai kaime laiko ožką, vasarą siūlė dukrytei - paragavo, bet dideli susižavėjimo neparodė. Šiaip ji geria karvės pieną (pirktą parduotuvėje ar iš kaimo). O kaimynės sūnui netiko niekas kitas, tik ožkinis - taip alergijas išsigydė. Nežinau kiek tame tiesos.
Mano sunus labai alergiskas. Mano pienelio jam neuzteko, tai pradejau duoti misinelius. Va tada ir prasidejo bedos. Daviau Tuteli skysta, tai jam pilva labai skaudejo. Istisai verke, tik gaila, kad iskarto nesupratau, jog nuo misinuko. Kai pradejo pielelio daugiau gamintis, tai misinuko tik viena, du kartus daviau. Tad pastebejo, kad praejus 2-3 valandom prasideda riksmai. Neimanoma buvo nuraminti. Tada pradejau duoti Aptamil 1. Tai isbere, kad per sasus veido nesimate. Tada nupirkom Aptamil HA, tai dar be berimo ir pilvo skausmai prasidejo, o kakutis tai zalios spalvos pasidare. Sunkiai ten jam viskas daresi. Kadangi be siu bedu dar jis atpylinejo fontanais, o svoris visai neaugo, tai pradejom duoti Aptamil AR, tai nuo jo tiek pat bere, tik maziau atpylinejo. Kadangi be alergijos dar ir atpylineja, o tokio misinuko, kad butu tirstas ir alergiskui vaikui tiktu, tai Lietuvoje nera. Nieko kito nebeliko, kaip virti klijuka is ozku pieno ir ryziu. Taigi po savaites nei vieno saselio neliko ir pilvo skausmai baigesi. Vaikas labai skaniai valge. Kai paaugo pamaniau, kad jau pakaks tu klijuku ir pradejau duoti HIpp misinuka. Tai vel pradejo berti ir dar pats vaikas atsisake jo gerti. Tad vel teko iki 1 metu duoti klijuka. Veliau jau gryna pieneli. Klijukas tikras issigelbejimas buvo, bet man tai tikrai vargas. Niekam nelinkeciau, o dar kai nera kam padeti. Bat vaikui jis labai tiko. Buvo verta vargti. Karves pieno dar ir dabar negalim gerti. Labai skauda pilvuka ir beria. Krauja dare kelis kartus, bet visada buvo geras. Nuo puses metu gi vaikams duodam mesytes, o cia kaip tik ir yra gelezies. Tad mazakraujystes nebus. Siaip vyras pradejo staciomis vaikscioti vienas (nepasiramstydamas) nuo devyniu menesiu. Tad jeigu tas ozkos pienas butu blogas, tai taip anksti nebutu pradejes vaikscioti.
Karvė Supermodelis
2008 06 11, 17:08
Dukra turėjo nestiprų atopinį dermatitą, nuo 9mėn (kai jau įvedėm daug maisto produktų ir pieną nuo 10mėn.) iki metų. Padarius testą pas alergologus, pasirodė, kad vaikas alergiškas bulvei, burokėliui, pienui, ziedadukėms, grikiams, kviečiams, obuoliams. Alergologai liepė šių produktų vengti. Tai kuom maitinti? Lieka avižos, rugiai ir mėsa. Ir dar parekomendavo skiestą ožkos pieną. Tais laikais tik IKI turėjo pasterizuoto ožkų pieno. Tai ir gaudydavom  Dingo alergijos (liko tik alergija parduotuviniams raugintiems kopustams ir dulkems) ir kasmenesines slogos. Dabar turim broliuką ir jam ieškom ožkos pieno pas tvarkingą moteryte prie Vilniaus. Gal turit patarimų?
Ožkas laiko mano tėvai. Savo dukrytei ožkos pieną pradėjau duoti nuo pusės metų, kai baigėsi mano pačios ištekliai  Tiesa, pagrindinis maitinimas vis tik buvo Aptamil, o ožkos pieno duodavau ragauti. Paskui, nuo kokio 9 mėn., pradėjom jį gerti dažniau, o dar vėliau, kai vaikas pradėjo jau normaliai valgyt kitokį maistą, pieną geria 2 kart per dieną-prieš miegą ir ryte prabudus. Aišku, pieną šiek tiek skiedžiam vandeniu (~penktadalis vandens), virinam. Galiu pasakyti, kad per savo 1,7 m. amžių, mano mažė net slogos neturėjo. Aišku, tai ne rodiklis, daug vaikų neserga. Bet patikėkit, pati matau, kad vaikas tikrai stiprus, sveikas ir esu įsitikinus, kad daug įtakos daro ožkos pienas. Pati mėgstu pieną, bet visą gyvenimą nuo karvės pieno "skaudėdavo pilvą". Tą prisimenu nuo vaikystės. Ypač, jei išgerdavau šviežio, šilto karvės pieno. Nuo ožkos pieno to niekada nėra buvę. Atvirkščiai--pajutus nors kokį virškinimo "streikelį", tiesiog išgeriu ožkos pieno arba rūgpienio. Ir viskas susitvarko. Tai mano mamos išradimas Dėl alergijų. Ožkos pieną labai alergiškai ir siaubingais astminias bronchitais sergančiai 5 m. mergaitei imdavo iš mūsų jos tėvai. Per 2-3 mėn. vaikas beveik nustojo dusti, labai susilpnėjo alergija. Pieną perka iš mūsų moteris, kuri apskritai negali vartoti pieno produktų. Karvės pieno produktų. Turbūt yra tekę girdėti, kad yra žmonių, netoleruojančių pieno baltymo. O ožkos pienas jai tinka besąlygiškai. Va toks gavosi ditirambas ožkelėms.... Aišku, kiekvienas sprendžia , kas jo vaikui geriausia, bet patariu mažiau klausyt užsakomųjų medikų patarimų, o daugiau vadovautis sveiku protu ir per amžius patikrintom tiesom  Sėkmės visoms !
panterele35
2009 01 22, 17:32
Sveikos mamytes, Ar duodate savo maziukams ozkos pieno, jei duodat tai nuo keliu menesiu. Maniske geria tik misinuka, karves pienas tinka tik nuo metuku, o ozkos?
D.E.V.A
2009 01 22, 18:41
net nezinau,cia kaip su pienu vienos giria,kad liuks kitos peikia,taip ir su ozkos,vienos dziaugiasi kad su juo issigyde elergija kitiems pablogeja ir vemia
D.E.V.A
2009 01 25, 16:01
zinau tiksliai kaip tariasi,paprasciausiai su mazyliu ant ranku rasiau,taip ir gavosi  nieko tokio jug
Zemiete
2009 01 25, 17:47
aš ožkos pieno nesu bandžius duoti
Jeigu jo lengviau butų gauti,  tai aš būtinai duočiau .
tomulexxx
2009 01 27, 20:12
esu tik girdejus kad jis kur kas geresnis uz karves, bet pati jo duot savajam dar nebendziau
jurgulis777
2009 02 06, 11:40
Niekada nebandžiau, bet maniškis ir karvės pieno negeria, tai , manau su ožkos tas pats būtų
o nuo kada predejote duoti ozkos pienuka ir kaip ji ruosete bei kiek kartu i diena duodavote? maniskiui 4 men. ir savaite galvoju ar nieko tokio jei nuo 5 men. pradesiu ji pratinti prie ozkos pieno?
skruzdeda
2009 03 11, 14:04
o is kur gauti Vilniuje to ozkos pieno. Man gydytoja patare jo gerti, bet nezinau is kur jo paimti. Seniau budavo zirmunu Hyper Rimi, o dabar nebera. Nebekalbant apie kazkokias mazesnes parduotuveles.
QUOTE(zyzyte @ 2009 02 09, 00:33) o nuo kada predejote duoti ozkos pienuka ir kaip ji ruosete bei kiek kartu i diena duodavote? maniskiui 4 men. ir savaite galvoju ar nieko tokio jei nuo 5 men. pradesiu ji pratinti prie ozkos pieno? as sunuo nuo 3 men pradejau duoti ozkos piena, nes neradau tinkamo misinio, as pirkdavau is zmoniu, kas ryta sviezia piena, ji isvirdavau, skiesdavau su vandeniu, bet maitinant ozkos pieno vaikui duodavaut gelezies
as savo suneliui pradejau duoti ozkos pienuko nuo 5 men. is pradziu uzvirindavau ji, o po to kai atvesta po truputi imaisau i misinuka-pradzioj po 10 ml. o dabar per 2 savaites padidinau doze iki 30 ml. pilu i 160 ml. misinuko ir duodu po 2 kart i diena:) vaikui labai patinka,net pradejo normaliau valgyti nes anksciau vien misinuka tai 160 ml. sugebedavo isgerti per 1 val (zodziu zaisdavome kol pavalgydavome), o dabar is kart 160-180 ml.isgeria:)
ozkos pieno pilna visuose prekybos centruose, beje -lietuvisko  ir ekologiskuose parduotuvese
svajone*
2009 03 21, 00:55
Mes reguliariai ozkos piena perkam vyresneliui,tai dar nebuvo ,kad negautume Rimi Zirmunu.Kartai Antakalnyje ekoparduotuvej perkam. Po truputeli ozkos pienelio pilu i kosytes mazajai.Na,kad santykis butu 1/3 ir ne riebiau
vdainius
2009 06 17, 11:51
sveiki, musu mazylei nesenai suejo 3 men. ir beveik nuo gimimo nemaitinam mamos pienu nes jo nebuvo. taigi pradejom maitinima misinukais bet deja cia ir prasidejo bedos  atsirado berimai ant veiduko. pradejom gydytojos patarimu keisti misinukus kol rasim tinkama bet dja situacija negereja op dar ir blogeja. dabar beria ne tik veiduka bet ir kakliuka ir rankytes  taigi nutarem isbandyti naturalu ozkos piena duoti tik va nezinom kokiu santykiu skiesti ir kaip paruosti maitinimui. gal kas yra su tuo susidure ir parasytu kaip reiktu ruosti misinuka su ozkos pienu ar klijukais. zodziu reikalinga visa jusu patirtis ir informacija. aciu
sena pažįstama
2009 06 19, 17:03
QUOTE(vdainius @ 2009 06 17, 12:51) parasytu kaip reiktu ruosti misinuka su ozkos pienu ar klijukais. zodziu reikalinga visa jusu patirtis ir informacija. aciu  Verdat pradzioj kruopu klijukus. Kruopas rinkites ivairias, pradzioj-ryziu, avizu, grikiu, nes jos labai vertingos bei neturi gliuteno. Saukstas kruopu-litras vandens, virti ant silpnos ugnies. Kai kruopos jau tiek suvire, jog liko koks puslitris skyscio, panasaus i kisieliu, vadinasi, klijukas paruostas. Be abejo, sveikiausia rinktis ekologiskas kruopas, tikrai ju yra ir pazenklintu prekybos centruose. Ozkos piena irgi reikia atsivirinti ir skiesti su tais klijukais santykiu pradzioj 2/3 klijuku bei 1/3 ozkos pieno. Po savaites, jei nebers, jei neatsiras pasaliniu veiksniu, santyki didinti, tai yra, 1/2 klijuku bei 1/2 pieno. Po gero menesio galima bandyti 1/3 klijuko bei 2/3 pieno, o dar po menesio is viso pereiti prie pieno. Mano vaikai alergiski ne konkreciam produktui, o butent visai sintetikai bei visokiems E, esantiems maisto produktams. Pirmagymis nuo sojos misiniu, kurie buvo skirti labai alergiskiems mazyliams, buvo isbertas taip, kad veido oda luposi.  Ir tik senos pediatres deka, kuri liepe nuimti visus misinius ir pereiti prie normalaus, namuose gaminto maisto bei karves pieno-visos alergijos baigesi sekmingai bei greit, po menesio gal Antra sunu uzauginau klijukais bei naturaliu pienu, be jokios odos alergijos. Trecias sunus jau nuo keturiu menesiu geria parduotuvini piena, auga sveikas berniukas irgi be jokiu alergiju
gintariuk7928
2009 09 15, 15:58
sep ozkos pienas gerai elergiskiems vaikams bet ar zinot kad jis mazina hemoglobina as savo pirma irgi auginau bet paskui gyd grizus is seminaro suprato kodel mums jis visada zemas
Meškašunis
2009 10 11, 21:08
Manau, kad gerai. Bet neturim kur gauti. Surio duodu pakramtyt.
Tina0704
2009 10 21, 13:03
Mano dukrele valge MP iki 10 men, o paskui is karto pradejom duoti oškos pienuka, labai skanus , be jokio kvapo ir sveika. Perkam is moteriškes, kaime. Verdu ir duodu nakti 2 kartus, nes dar valgo naktim.nežinau, gal skiesti reikia, bet niekada to nedariau.
lenke555
2009 11 06, 15:36
mano maziukei kaip isviriau kosia su karves pienuku tai visa buvo isbere,o kaip pradejom nautot ozkos piena nieko nebuvo,maniske mielai ji geria.
Kur Vilniuje perkate ozkos piena? Parduotuvese maciau,o gal galite parekomenduoti koki patikima pardaveja? Ar gal matete ekologiskuose turgeliuose pirkti?
Man vien nuo ozkos produktu kvapo bloga darosi, nemanau, kad ju pasiulysiu savo vaikui  Feeee...
QUOTE(Liussy @ 2010 01 13, 22:40) Man vien nuo ozkos produktu kvapo bloga darosi, nemanau, kad ju pasiulysiu savo vaikui  Feeee... isbandeme ozkos piena is parduotuves,puikus skonis ir kvapo nera.Vaikas labai noriai gere.Bet parduotuvese kainos skiriasi.Iki 0.5 l- 5 lt.Maximoje-~3.7. Bent kelis kartus per savaite tikrai planuoju pastoviai duoti gerti . Vis dar domina,kas zinote,kur Vilniuje ar aplink galeciau isigyti is patikimu pardaveju. Jei galite rekomenduoti,laukciau i AZ
danute139
2010 02 05, 19:54
Vasario 2 dienąpažiūrėjau 'Paskutinę instanciją'' per LNK APIE TAI,ką mes valgome.Ne tik mes,bet ir mano vaikelis.Tos vaikų mėgstamos dešrelės gaminamosiš atvežtos dvėselienos iš Lenkijos ir Turkijos,pridedant baisių nuodų E PAVIDALU, sriubytes verdame iš chemizuotų viščiukų,pripumpuotų per zondą ,užnuodytą duoną valgo mūsų vyrai,kuriuos ištyrę danų mokslininkai nustatė,kad jų spermatozoidai jau mirę.Taipir vargstame mes,moterytės, negalėdamos pastoti.Pačios kankinamės ir savo vyrus kaltiname.Visą naktį nemiegojome,svarstėme su vyru ką daryti,kaip pabėgti nuo tos civilizacijos.Nusprendėme patraukti į savo sodybą, kuri yra už 40 km nuo Kauno.Vyras važinės į darbą Kaune, o aš nors ir miestietė su vaikeliu manysiuos kaime.Draugai patarė nusipirkti porą ožkų pas jų pa žįstamus ožkininkus ,iš kurių patys perka ožkų pieną savo vaikeliui.Truputį neramu,kaip man seksis.Juk nėra patogumų, dušo,vonios,automatinės skalbyklės.Yra tik pirtelė ir tvenkinys.Gal kas galėtų patarti, padrąsinti. Gal per daug prirašiau,bet man labai neramu,nervuojuosi,rankos dreba.Parašykit,pasidalinkit patirtimi.
QUOTE(danute139 @ 2010 02 05, 20:54) Vasario 2 dienąpažiūrėjau 'Paskutinę instanciją'' per LNK APIE TAI,ką mes valgome.Ne tik mes,bet ir mano vaikelis.Tos vaikų mėgstamos dešrelės gaminamosiš atvežtos dvėselienos iš Lenkijos ir Turkijos,pridedant baisių nuodų E PAVIDALU, sriubytes verdame iš chemizuotų viščiukų,pripumpuotų per zondą ,užnuodytą duoną valgo mūsų vyrai,kuriuos ištyrę danų mokslininkai nustatė,kad jų spermatozoidai jau mirę.Taipir vargstame mes,moterytės, negalėdamos pastoti.Pačios kankinamės ir savo vyrus kaltiname.Visą naktį nemiegojome,svarstėme su vyru ką daryti,kaip pabėgti nuo tos civilizacijos.Nusprendėme patraukti į savo sodybą, kuri yra už 40 km nuo Kauno.Vyras važinės į darbą Kaune, o aš nors ir miestietė su vaikeliu manysiuos kaime.Draugai patarė nusipirkti porą ožkų pas jų pa žįstamus ožkininkus ,iš kurių patys perka ožkų pieną savo vaikeliui.Truputį neramu,kaip man seksis.Juk nėra patogumų, dušo,vonios,automatinės skalbyklės.Yra tik pirtelė ir tvenkinys.Gal kas galėtų patarti, padrąsinti. Gal per daug prirašiau,bet man labai neramu,nervuojuosi,rankos dreba.Parašykit,pasidalinkit patirtimi. Nu jeigu i viska taip reaguot, tai belieka ti pasiimt balta paklode ir sliuzt i kapines  (atsiprasau) Galima paklaust, jus iki to nezinojot kad desrelese nera net mesos kvapo? Nenusisnekekit, be patogumu sodyboj, geriau i kalnus vaziuokit, ten grynas deguonis ! Nusiraminat, nuraminat vyra, ir einat i turgu  I sodyba vaziuokit kiekviena savaitgali
Gal kas į pm galėtų brūkštelti, kur Kaune būtų galima gauti natūralaus neperdirbto ožkų pieno?
undinėle
2010 03 15, 17:19
QUOTE(Suoka @ 2010 03 04, 11:23) Gal kas į pm galėtų brūkštelti, kur Kaune būtų galima gauti natūralaus neperdirbto ožkų pieno? as irgi niekur nerandu kur ozkos pienuko nusipirkti.ne is prekybos centru...
zanna.lt
2010 04 19, 15:08
Aš pati turiu keletą ožkyčių (pirkau vaikučiams savo, geria labai noriai, ypač mažoji). Galiu pasakyti, jei laikomos ožkos švariai, yra sveikos, tai ir kvapo nemalonaus nebus. Aš ir sūrį išmokau gaminti, kai pagalvoji, ką parduotuvėje dabar "sūriais" vadina....
svajone*
2010 04 19, 23:33
QUOTE(Liussy @ 2010 01 13, 23:40) Man vien nuo ozkos produktu kvapo bloga darosi, nemanau, kad ju pasiulysiu savo vaikui  Feeee... Jei vaikui bus blogai,tures alergija ar astma ir busi protinga mama,tai pasiulysi,dar ir kaip pasiulysi,kad nekist vaistu. Tik ozkos pienui esu dekinga ,kad sunus jau 5metai neturi net pozymiu ir prisiminimu apie astma. Nereikia spjaudyt i ten ,kur nieko nesupranti. Beje,kaip rase viena mamyte,jei ozkos tvarkingos,ju pienas nesmirda ir tikrai skanus. Jei kas ieskot ozkos pieno Vilniuje,tai drasiai galit pirkt Tymo turgelyje,pirkau savo vaikams ir tikrai geras,o kai palygini su tuo kur parduotuveje  Nors ir nebeturi abu vaikai alergijos,profilaktiskai duodu ozkos pieneli,nes ir organizmui labai sveika, ne tik nuo ligu
Sūnelis alergiškas mišinukams(kaip suprantu juose esančiam karvės baltymui) Nuo 4 mėn geria skiestą ožkos(parduotuvinį) pienuką  viskas super. Skiedžiu virintu vandenuku-2/3 pienuko su 1/3. Ir košes juo balinu. Valgo ir geria lb noriai, net ausys linksta  Džiaugiuos, kad šį paklausiau " bobučių" patarimo (nors dažniausiai neklausau) ir vaikutis sotus, ir bėrimai dingo
justtuttee
2010 05 09, 16:24
labai bijau savo mazyliui duoti ozkos pienuka bet manau pabandysiu
QUOTE(justtuttee @ 2010 05 09, 17:24) labai bijau savo mazyliui duoti ozkos pienuka bet manau pabandysiu  O kiek mazyliui laiko ir kodel bijai? Mano vaikuciui alergija ir netinka misineliai, bet ir as bijau bandyt. Kad ozkos pienas tikrai daug kam padeda esu girdejus ir is draugu ir siaip info prisiskaiciau. Pries duodant vaikui pati pradejau ji gert. Siek tiek maitinu savo pienu, tai suneliui atsirado nauju berimu. Dabar nebezinau ar siaip i ka nors ar butent i ozkos piena sureagavo
Na, visdelto pradejau vaikeliui virti klijukus su ozkos pieneliu ir alergija nepaumejo, o pilvuko putimas smarkiai sumazejo, daug ramesnis vaikas. Valgo noriai, bet panasu, kad sitas maistas sotus, tai suvalgo nelabai daug. Pries dudant jam pati pradejau ozkos piena gerti ir ziuriu, kad pas mane pienelio daugiau gaminasi. Ne tiek daug belieka primaitint! Nenoriu dar labai dziaugtis, nes nedaug laiko praejo, bet jei tai nera sutapimas tai tikrai labai smagu!
|
|