Dar pabūna kurį laiką ramiai ant žaidimų kilimėlio su barškučiais, pati judina
maniškė viena užsižaidžia ant vystymo lentos vonioj, užkabinu tokius barškučius jai ant riešų , aišku, būnu šalia.
Dar pabūna kurį laiką ramiai ant žaidimų kilimėlio su barškučiais, pati judina
maniske tai salione kai as sedziu prie kompo , ja pasisodinu ant kilimo ir pridedu daug zaisliuku. tada ji uzsiima pati, bet visada uzmeta aki ar esu netoliese
Mano mažei tik 3 mėnesiai, tai ji su savo rankytėm dar labai žaidžia, taip pat turim tokį "treniruoklį", jo virvutes mėgsta patampyti. Šiaip ilgiau nei pusvalandį viena neišbūna. Reikia eiti prie jos, pakalbinti, pakeisti buvimo vieta, pajudėti su ja po kambarį. O tada vėl galima prie žaisliukų
Oi kaip mums sunku su to buvimu vienam - megsta kompanija ir viskas
Buna, kad paguli vonioje ant vystymo lentos, kai as bunu salia, zaidzia su lengva sinteponine pagalvyte (kuria laimejome Pampers loterijoje). Prie lovytes sonu pakabinome medinius karolius (ivairiu dydziu) su varpeliais - megsta su jais koki pusvalandi pazaisti ir pagriauzti. O zaidimu kilimelis jam nepatinka, geriau jam ant paprasto patiesaliuko paguleti su ivairiais zaisliukais.
O musiskis tai labai nemegsta savo lovo, gali kabint ten ka nori. Gal todel, kad kartu miegam, o dien miega balkone vezime???
Siaip vienas irgi tik kelias minutes pabuna, labai jau demesio nori ir tik bandai padeti i nesiokle tai is karto dudas paleidzia. O man taip nesinori, kad vaikas taptu rankinuku
Kada pasiciumpa koki nors dalyka, kurio nelabai duodu
Šiaip mano zukis mėgėjas būti su visais kartu
Musu grazuolelis labai megsta ant pilvuko guleti ir dairytis, ypac kai paguldai ant vystymo stalo, kuris pritvirtintas ant lovytes, tuomet jam is aukstai viskas gerai matosi. Dar pabuna koki pusvalanduka nesykleje, ypac kai pastatai ja kokioj neiprastoj vietoj, pvz. vonioj
Na mano mazute tai labai gerai viena jauciasi,ant kilimelio gaudovirs saves kabancius zaisliukus,gargaliuja, o jei bekilimelio tai tiesiog ant lovos sukasi pagal laikrodzio rodykle. Bet tik as turiu but tam paciam kambary, jei iseinu tai uz poros minuciu pradeda "saukti" neverkia is pradziu, bet po truputi garseja garseja,kol isiverkia, nors nebutinai visada as turiu buti gerai jei sese yra ar tetis. Bet jei noriu isimaudyti, ar daryt virtuvej valgyti, nes ten nelabai turiu ja kur padet, tai laukiu kol uzmiega
oho, auksiniai vaikai - kad tokie mazhiukai po pusvalandi sugebetu vieni sau zhaist... rozhine svajone
Na jums gerai, kad
Maniske tai irgi kompanijos zmogus, gal todel kada namai visada pilni sveciu tai viena ne biskio,mazesne tai dar lovytej su pakabinamu zaisliuku uzsiimdavo, o dabar jei paguldau tai viena po keliu minuciu pradeda
gerai kad vaikuciai randa uzsiemimu, nebijokite, kai pauges ir prades sedeti, tai bus daug ramesni, labaiu zaisliukai rupes, bet maniskei taip buvo
Na maniskei jau astuoni menesei bet dar diena miega 4 pogulius ir nakti visa usmiega.O zaisti labai megsta ir ganetinai ilgai buna susidomejusi zaislais.Sekmes auginant viskas ateina savo laiku.
Mano mažiukas jau kartais leidžia man į WC nulėkti ar pusryčius pasiruošti. Paguldau į lovytę, prisuku žaislą, kur sukasi virš jo ir groja muzikėlė ir galiu pailsėti kokias max 10 min. Va taip.
mano mažius nekantrus labai
QUOTE(ignasser @ 2005 02 28, 14:48) Mano mažiukas jau kartais leidžia man į WC nulėkti ar pusryčius pasiruošti. Paguldau į lovytę, prisuku žaislą, kur sukasi virš jo ir groja muzikėlė ir galiu pailsėti kokias max 10 min. Va taip. Nu ir pas mus panašiai. O jeigu nori, kad ilgiau pagulėtų, tai turi kalbinti. Žaislai greitai atsibosta ir jau mamą šaukia
o maniskis tai megsta jei kas burzgia,
Asvtai su nostalgija prisimenu, koks savarankiskas mano mazius buvo iki kokiu 6 men- vienas sau zaisdavo, dairydavosi, lovytej besivartydamas uzmigdavo. Taciau, kai tik pradejo suvokti, kas yra mama, ir kad ji gali iseiti, prasidejo mano vargai- dabar net zaidziant mamos reikia...
mano mazoji po kol kas irgi dar tikras angeliukas.
Maniskis tai rytais buna labai geras ir ilgai pabuna vienas. As galiu sau neskubedama nusimaudyti, issivirti kavos ir papusryciauti
Mano vaikas, kad nebuna vienas suprantu, bet jis ir man ant kelių nenori sedėt lyg šikniuką kas badytų, gal jam kas skauda?
Maniškė manęs iš akių nepaleidžia, tik dingstu už durų, iš karto problemos prasideda. Labai jau prisirišus... Bet ir ant kelių nesėdi, labaiu nori uz rankyciu laikoma stovėti.
maniškis dar tik trijų mėnesių , bet jau nenori būti vienas.Su juo kas nors vis turi bendrauti.Atrodo pridedu į rankas barškučių, dar visokių "zabovų"prigalvoju, bet jis vis tiek nori ant rankų.
Va ir dabar penkias minutes pagulėjo vežime ir jau zirzia, nors ką tik pavalgęs, sausas QUOTE Va ir dabar penkias minutes pagulėjo vežime ir jau zirzia, nors ką tik pavalgęs, sausas Oi neimčiau aš tokiu atveju jo ant rankų. Aišku, ne man aiškinti Denisai, jau ne pirmą augina, bet kai dabar maniškė kokių 12kg. tik ant rankų rami, tai gailiuosi, kad tada, kai buvo 3mėn. neleidau truputį pazirst, o iš karto į rankas imdavau.
Mano tai ant rankų nenori būti tik ant kilimo lakstyt tai va ir galvoju gal jai šikniuką bado, nes labai jau elergiška visom sauskelnėm
QUOTE(nendrelė @ 2005 03 23, 13:20) Oi neimčiau aš tokiu atveju jo ant rankų. Aišku, ne man aiškinti Denisai, jau ne pirmą augina, bet kai dabar maniškė kokių 12kg. tik ant rankų rami, tai gailiuosi, kad tada, kai buvo 3mėn. neleidau truputį pazirst, o iš karto į rankas imdavau. Nendrele, tai kad aš kartais taip ir darau bandau neimti- tai įsivaizduotum kas atsitinka : rėkimas nesvietiškas atrodo kad jį kas skriaudžia tuo metu QUOTE(Denisa @ 2005 03 23, 13:31) Nendrele, tai kad aš kartais taip ir darau bandau neimti- tai įsivaizduotum kas atsitinka : rėkimas nesvietiškas atrodo kad jį kas skriaudžia tuo metu na manau tau sunku yra ir bus nes manajai tai svorio truksta sveria 8 mėn kaip tavo 3 mėn QUOTE(mutantė @ 2005 03 23, 13:24) Mano tai ant rankų nenori būti tik ant kilimo lakstyt tai va ir galvoju gal jai šikniuką bado, nes labai jau elergiška visom sauskelnėm nežinau,koks amžius,bet kaip supratau,jau ropoja.tad jokios problemos čia nėra.manoji irgi nelabai mėgsta viena būt,bet ir ant kelių nesėdi-jai reikia lėkt,skubėt,viską pamatyt,pačiupinėt...manau,normalu tokiam amžiuj.o jei sauskelnėm alergiška,tiesiog ieškok kitų,dažniau keisk.bet tai tikrai nėra priežastis,dėl ko nesėdi ant kelių
MANO DIDŽIOJI TAI LABAI SAVARKIŠKA
O as maniau, kad mano vienos toks nenusedintis
Aciu devui, kad maniskes lieka vienos kambary be problemu. aisku kartais buna kad pradeda zizt ir ant ranku prasytis. bet as nuo mazu dienu niekam neleisdavau tampyt. zaidziam ant grindu ant sofos ant lovos, betkur tik ne ant ranku. ir kambary daznai palikdavau. tai dabar jos labai graziai zaidzia
Nezinau kas atsitiko mano dukrytei. Nuo kokio 4 men nenori buti su niekuo kitu tik su manim ir teciu
Man atrodo, kad cia normalu. Manajai jau greit 7 menesiai, o ji irgi labai panasiai elgiasi. Bet as jos stengiuosi dabar niekam nepalikti, nors kai kada ir norisi vienai pabuti. Kartais kai palieku kokiai valandai su teciu, buna visai gerai, bet ne visada. Vienzo, mano mazoji dabar yra tikras mamos vaikas
Manau, kad su amziumi ateis toks laikas, kai viskas susitvarkys, prireiks jai ir tecio ir seneliu ir t.t.. O dabar galima ir truputi pasiaukoti del vaiko, pabuti su ja, jeigu jai to taip reikia, juk ji mazyte dar visai Va, kaip tik rytoj man reikia eiti i masaza. Tai ir mazaja su savimi tempsiuosi. Nes uzsiklyktu jei su kuo nors pusantros valandos palikciau. Jei ka - vyro sesers paprasysiu kad kartu vaziuotu, tai kol man masaza darys, ji su mazaja pazais tame paciame kambaryje kur ir as busiu. Jeigu maze mane matys, tai tikrai neverks.
aš taip pat auginu maminukę....
man net akimirkai išėjus iš kambario, prasideda jeigu mane mato, tai pas kitą žmogų ant rankų neina, tik už manęs laikosi, ir iš tolo jiems šypsosi. na gerai,kad dar tėtį pripažįsta, o su močiūte būna taip pat kaprizinga,daug zirzalioja.... galvoju, kad tokiame amžiuje tai normalu,nes vaikas su mama susitapatina, ir be mamos jaučiasi nesaugiai, nors aš jau norėčiau, kad ir su kitais ''draugautų''
Man atrodo pradeda skirti savus ir svetimus, todėl tokia problema ir yra.Vieni nuo 4 mėn kiti nuo7 mėn, ne visų vienodas augimas. Maniškė lygiai suėjus 5 mėn. Jai labai patiko mūsų pediatrė, bet dabar kaip žvėriukas klykia, saugus atstumas 2 metrai, tada gali šypsotis , tas pats ir su sesele ir dėde ,kuriam visada šypsodavosi.Prisileidžia tik brolį ir tėtį, net krykščia vakare, nes žino ,kad bus nešiojama ,kutenama.O kad bendrauja su visais be problemų , tai tikrai nėra gerai , turiu gyvą pavyzdį namuose, vyresnysis buvo studentiškas vaikas, tad auklėmis buvo visi - mano draugės , ir net vyro draugai , bent po kartą. Vaikas labai bendraujantis, bet labai pasitiki ir nepažįstamais žmonėmis, kurie gali turėti ir nevisai gerų ketinimų, tad dabar problema išaiškinti viską .
Mano mažoji tai bendrauja su visais. Gal todėl, kad pilni namai žmonių, vien broliai ką reiškia!
Kazkokiam zurnale skaiciau, kad mazdaug nuo 8 menesiu iki 1,5 metu buna "mamos era", t.y. vaikas nori buti tik su mama ir dar tais zmonemis, kuriuos mato daznai. Buna, kad netgi tecio bijo, jei retai / mazai mato. Mazasis aktyviai pazindinasi su ji supanciu pasauliu ir mama jam suteikia saugumo jausma, juk buna, kad budamas mamos gleby svetimiems sypsosi, o jei tas zmogus nori paimti ant ranku, is karto pradeda klykti. Taip kad turbut tavo dukrytei jau prasidejo mamytes era:)
Mums buvo lygiai taip pat. Ir prasidejo maždaug nuo trečio mėnesio. Galvojau nebus gyvenimo, mano ir mama čia pat, bet klykia ne savu balsu palikta ir viskas. Tik tėtį ir mamą pripažįsta. Po to pas mus savaitę pagyveno mano vyro mama, tai po kelių dienų jau leidosi paimamas, pamažu prie jos priprato. Po to jau verkdavo tik jei labai garsiai arba iš arti kas nors kalbindavo. O dabar mums septyni mėnesiai ir mažasis nieko nebebijo, tikras šypsiukas pasidarė. Man gydytoja sako, kad tai gali būti susiję su tuo, kad jis ropinėti pradėjo ir nuo visų kas nepatinka, gali pabėgti
Kai pagalvoji, iš tikrųjų baisu, tu guli aukštielninkas, tok mažas ir bejėgis, o kažkas lenda garsiai kalba, liečia, o tu nieko negali padaryt tik rėkt ir belieka.
gerai parasei mano zyzlys net su teciu but nelabai nori,10min.pasisypsos ir viskas
va tame ir esme kad jai labai patinka kaip namie buna daug zmoniu, ja kalbina, tada gali pabuti ir viena be manes. Bet jei tik palieku ja tik su mama ar sese viena, tai pradeda kapryzintis
Mano vyras irgi nieko arti neprisileidzia, teisingi zmones jam tik as ir tetis.. aisku, krtais uzknisa... bet kai pagalvoji - ateis toks laikas, kai vaikas nebenores but su mama... tai dziaugiuos, kol turiu...
na maniskis ir su tokiom problemom, kol as namie juo gali dziaugtis bet kas, net kai manes nemato, matyt jaucia kad esu. tik man isejus prasideda klyksmai, net su teciu vieni nepasilieka. tai va sunelis nuo mamytes nei per zingsni
Va va pas mane panasi situacija, vaikas irgi kazkur nuo 3men nieko daugiau nepripazysta, ankasciau paligdavau savo mamai vaika ir galedavau ramiai pasivaikscioti arba sutvarkyti visus reikalus. Dabar jei tik palieku vaika, tai skambina mama po pusvalandzio, ir sako,kad vaikas visa laik klykia, ir klykia tol kol as negriztu. Siaip ji pas mane draugiska, sypsosi visiems, bet tik tada kai saugiai isitaisius pas mama(mane) ant ranku.
Na mano irgi negali be manęs būti, nieko nepadarau tik su juo bunu na nebent miega, kad taip nesinervuočiau einu laukan
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2005 06 01, 19:58) Nezinau kas atsitiko mano dukrytei. Nuo kokio 4 men nenori buti su niekuo kitu tik su manim ir teciu Analogiška situacija, irgi nuo 4 mėn nieko nepripažino, tik mane ir tėtį. Staugdavo nesavu balsu net su tais žmonėm kuriuos matydavo kiekvieną dieną. dabar situacija pradeda gerėt. Nieko specialiai nedariau. Išpradžių palikdavau trumpam savo mamai, su kuria gyvenam, pamačiau kad lyg ir nieko, tada trumpam nunešu anytai. Nežinau, bijau prisikalbėt, gal praeis tas periodas. Pastebėjau, kad situacija pagerėjo, kai mergica pradėjo sėdėt. Dabar nesvarbu su kuo būt, bile leistų pasėdėt ir apkrautų žaislais. Nieko tavo dukrelei nėra blogo. Psichologė sakė, kad tai normalu ir su amžium tai praeis.
Žinot, mamytės, pas mane tragedija visai
|