Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kada užauga momenėlis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
TimbaLimba
kažkurioj temoj skaičiau kad kai kurių mamyčių vaikučiams jau užaugo momenėlis. o iš tikrųjų kada? neramu, nes mūsų prasta pediatrė nieko neaiškina... unsure.gif
Adatuke
Kai grįžome iš gimdymo namų ir mus aplankė pediatrė paklausiau iki kada užauga momenėlis. Sakė maždaug iki 1,5 metukų. "bet jums iki kokių metukų užaugs". Nedidelis jis pas mus. Dukrytei jau beveik 10 mėnesių, bet dar ne visai suaugęs.
Tonydi
na tikrai8 nera ko pergyventi, dar labai mazutis tavo vaikelis mirksiukas.gif , mano suneliui 7 menesiai ir dar toli grazu iki pilno uzaugimo ir as visiskai nepergyvenu schmoll.gif
jurka
Mama sakydavo, kad užauga pilnai momenėlis kai pradeda vaikiukas kalbėti... Taip kad kokiu metukų mažiausiai reikia smile.gif Bet aišku kiekvienam individualiai... mirksiukas.gif nepergyvenkit smile.gif
Mamytedalyte
Dukrytei jau 1,1 metu,bet momenilis dar nesuauges.Buvau labai sunerimusi,tai pasiklausiau daktarytes ir ji sake,kad iki pusantru-dvieju metu tikrai suaugs.
siuzanike
Esu girdejusi,kad suauga iki 3 metuku.
Dowilka
Medui tuoj bus 10 men.bet momenelis dar nesuauges,nezinau kodel bet man net klausimu nekilo ar jis suaug...Vistiek anksciau ar veliau suags...Manyciau tikrai del to jaudintis nereik... irnesakyk.gif
TimbaLimba
aciu mergos, kad nuraminot biggrin.gif
mylimuke
Sake, gali iki 2metuku net uzsitraukinet ir tai nieko blogo.
rikutis
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 07 28, 00:37)
kažkurioj temoj skaičiau kad kai kurių mamyčių vaikučiams jau užaugo momenėlis. o iš tikrųjų kada? neramu, nes mūsų prasta pediatrė nieko neaiškina...  unsure.gif
*

su tais pediatrais tikrai vienos bedos, musiske irgi kaip vandens i burna prisisemusi, ko bepaklausciau... siaip skaiciau kad momenelis uzauga vaikams iki pusantru metu, kai kuriems ir anksciau, na o jums dar tik 5.5, tai nepergyvenk biggrin.gif
Herta
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 29, 09:28)
Sake, gali iki 2metuku net uzsitraukinet ir tai nieko blogo.
*

drinks_cheers.gif Kiekvienam vaikui individualiai,bet tikrai dėl to jaudintis nereikia,tikrai užaugs,dar negirdėjau nei vieno atvejo,kad neužaugtų g.gif
endnote
o mums jau uzauges unsure.gif unsure.gif
Viltin
QUOTE(endnote @ 2007 10 14, 23:36)
o mums jau uzauges  unsure.gif  unsure.gif
*

Taip greit? Na akivaizdu, kad viesiems skirtingai. Mums sumažėjęs, bet dar yra minkšta.
Aune
Mes kaip tik šiandien apie tai su savo pediatre kalbėjom, mat mūsų sūnui jau beveik metukai, o momenėlis dar suaugęs.. Ji nuramino, jog tam dar yra laiko, geriausia, kai jis suauga iki 1,5 metukų. Ir pridūrė, jog daug geriau, kai jis suauga vėliau nei labai anksti. Atseit, kam jis suauga iki pusės metų, tada labai negerai kaukolės kauliukams.. Kadangi mums tas negresia, neklausinėjau, kas būtent tiems kauliukams negerai...
Jamie's girl
mums visiškai suaugo pusantrų metų.
iloniux
Sveikos,
va ir man ta tema labai aktuali nes kiek nueinam pas daktara vis jis mum aiskina kad musu maumenelis per didelis, ir taip jau nuo kokiu 3men. Na as net nepamenu kaip didziajai buvo bet net kazkaip neuzsifiksavo ta beda del maumenelio. Neisivaizduoju kokio jis dydzio turi buti bet musu pediatrui visad labai uzkliuva ir vitamino d net liepe gert ne po 2lasus kaip priklauso o net padidino doze iki 6 lasu bet as jau tiek nebeduodu pasiziuriu kitu vaiku tie maumeneliai panasus kaip ir mano bet jiems nieko nesako daktarai. Bet vistiek galvoju gal tikrai kas negerai, bet girdejau jei per daug vitamino d duodi irgi labai blogai. Tai kaip zinoti kokio dyzdio turi buti tas maumenelis.
Žiogienė
O mūsų mažasis momenėlis dar nesuaugęs. Gyd. sako, kad iki 2 mėn. jau turėjo suaugt g.gif O kodėl nesuaugo ir pati nežino, sakė per 30 m. darbo dar su tuo nesusidūrė blink.gif Gal kam taip buvo? g.gif
Breira
Mums irgi 5.5 mėn,vakar buvom pas gydytoją,sakė,kad jau beveik užaugęs bigsmile.gif ,turbūt tai labai individualu
virguliuke
gydytoja sake kad iki metu turi suaugti...
Papildyta:
QUOTE(endnote @ 2007 10 14, 22:36)
o mums jau uzauges  unsure.gif  unsure.gif
*

labai negerai kad per greit uzauga, jis taip greit uzaugo greiciausiai del per dideles vitamino d3 dozes, jau geriau kad veliau uzaugtu,nei per anksti...
zvaigzdute23
As pries kelias dienas buvau pas neurologe, tai taip pat kalbejom apie momeneli ji sake, kad per anksti ir per velai suauges nera gerai kadangi mums dar nesuauges tai ir neklausiau kiek tas per anksti, o galutinis terminas 1,5 metai. Bet kiek suprantu kiek gydytoju tiek nuomoniu
Gabred
Manau kad iki metukų tikrai susitvarko smile.gif
K06
QUOTE(Gabred @ 2008 02 03, 13:46)
Manau kad iki metukų tikrai susitvarko smile.gif
*

mums jau metukai ir 5 menesiai, momenelis dar neuzauges, koks 1 cm likes...
Haipa
Momenelio uzaugimas lygiai taip pat kaip ir dantuku augimas. Vieniems greiciau, kitiems leciau. Mano drauges sunui uzaugo per 3 menesius... O mano sunui pusmetis ir dar pakankamai didelis. g.gif
remonda
Pas musu maziuka dar irgi visiskai neuzsitraukes, bet jau nedaug like,bet iki kol sueis 1-eri metukai,man atrodo nesuaugs g.gif
*Brunetė*
Pas mus taip pat jau nedaug like,net nezinau,bet manau iki metuku dar neturetu uzaugti
minik
Teoriskai momenelis turetu pilnai suaugti iki 1,5 metuku. Mano suneliui jau yra 1,5 metu, taciau momenelis dar nera iki galo suauges. Be abejo, jis nera toks ryskus, koks buvo dar kudikelio, taciau apciuopti pirsto storio duobute vis dar galima. Taciau as del to ne kiek nepergyvenu, jei musu pediatrai nieko blogo tame neiziuri, vadinasi, problemos nera ax.gif .
Gutia
Maniskiui 7 men , o momenelis dar pakankamai didelis, manau kad visiems skirtingai, bet iki kokiu 2 metuku tai manau turetu uzaugti visiems
lelka

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
MANO VAIKAS PATS GERIAUSIAS DIEDAS PATS BOLGIAUSIAS NETURIU KA PASIRENKT
romixxx
Na mums dar taip pat neuzauges, pakankamai didelis, kartais idomu paziuret net ir keista kaip jis pulsuoja, nes pas mus dar plaukeliu mazai tad labai gerai matosi ax.gif
Eglužė20
Mums 8 menesiai ir momenelis jau tikrai pakankamai daug uzauges ax.gif Dar kokie 4 menesiai ir manau nebesimatys jo g.gif
jurguciux
Mano dukrytei 7.5men,bet mamonelis dar tebera didelis,mazai uzsitrauke.Zurnale skaiciau,kad geriausia,jog mamonelis usitraukia nuo 1.5 iki 2 metuku.O kam anksti uzsitraukia,tai buvo perdozuota vitaminoD. As ne kiek nepergyvenu,kad jis nesitraukia.Kuo veliau,tuo geriau.Dar sake drauge,kad vienam 3 metu vaikui mamonelis dar neuzsitrauke.Tai dakatare skyre vaistu ir mamonelis tada uzsitrauke
Sigita23
QUOTE(jurguciux @ 2008 04 10, 17:22)
Mano dukrytei 7.5men,bet mamonelis dar tebera didelis,mazai uzsitrauke.Zurnale skaiciau,kad geriausia,jog mamonelis usitraukia nuo 1.5 iki 2 metuku.O kam anksti uzsitraukia,tai buvo perdozuota vitaminoD. As ne kiek nepergyvenu,kad jis nesitraukia.Kuo veliau,tuo geriau.Dar sake drauge,kad vienam 3 metu vaikui mamonelis dar neuzsitrauke.Tai dakatare skyre vaistu ir mamonelis tada uzsitrauke
*

Ko tuose zurnaluose tik neraso g.gif Vadinasi turetume visi dabar laukti, kad momenelis iki 1.5 metu nesuaugtu, ne? doh.gif Jei suaugs, vadinasi vaikas gavo per didele doze vit. D ...
Kazkokie briedai.
Maniskei 1.2 metu momenelis jau buvo suauges. Ir nemanau, kad jai per daug buvo duodama vit D!
ačiukas
Mums irgi sakė gydytoja, kad nuo 1,5 iki 2 metukų užauga drinks_cheers.gif
giedre78
mano pirmam suneliui tai momenelis pilnai uzaugo 2metu.mes irgi is pradziu labai pergyvenom kad metu dar neuzauges,ejom pas neurologus,sake kad iki 2metu visiems uzauga
donatele
Mums pilnai uzaugo tik 1.5 metu ax.gif
DoReNata
Mums 10 mėn. ir momenėlis jau beveik suaugo mirksiukas.gif .
Pirmajam sūnui buvo maždaug 1 m., kai suaugo.
voras34
tai va, o musu vyresniam jau uzauges buvo tik grizus is ligonines, pergyvenau be galo, bet zinokit, nieko tokio auga bernas protingas, imlus mokslams ir sveikas, ir jokio vit. D perdozavimo nebuvo, matyt genetiskai taip uzprogramuota buvo....
doviliuke
dukrytei beveik 8 men,bet dar neuzauges 4u.gif
Saulau
Hm, maniskiui (1 menesiukas tik dar) nustate, kad abu momeneliai platus, didysis 7 cm blink.gif Galvytes apimtis 38cm. Literaturoj radau, kad buna 2,5-3,5cm. Neramu man. Sake nuvykt pas vaiku neurologa kai bus 3 menesiai. O kam nors buvo toks didelis?
bimkutele
QUOTE(Saulau @ 2008 10 23, 13:51)
Hm, maniskiui (1 menesiukas tik dar) nustate, kad abu momeneliai platus, didysis 7 cm  blink.gif  Galvytes apimtis 38cm. Literaturoj radau, kad buna 2,5-3,5cm. Neramu man. Sake nuvykt pas vaiku neurologa kai bus 3 menesiai. O kam nors buvo toks didelis?
*

nesupratau blink.gif abu momenėliai?tai ne vienas būna?
saidutea
na musu jau sake visai mazytis 4u.gif
Saulau
QUOTE(bimkutele @ 2008 10 24, 19:30)
nesupratau blink.gif abu momenėliai?tai ne vienas būna?
*

Tai is viso 6 yra, tik iti labai mazyciai ir kliniskai nereiksmingi ir greit sukauleja. O kudikiams stebi didyji ir mazaji momenelius.
kristinalm
O mums 1,3m. ir momenėlis liko, kaip mažojo piršto pusė nago mirksiukas.gif pas mus nemažas buvo.
bimkutele
QUOTE(Saulau @ 2008 10 26, 20:50)
Tai is viso 6 yra, tik iti labai mazyciai ir kliniskai nereiksmingi ir greit sukauleja. O kudikiams stebi didyji ir mazaji momenelius.
*

pirma kartą girdžiu bigsmile.gif kokia neapsiskaičius aš blush2.gif ačiū už paaiškinimą 4u.gif
Ingutea_2
Mums beveik 6men., bet momenelis pilnai dar nesuauges...Kai daremes ta tyrima per momeneli, daktare sake, kad momenelis gali buti suauges ir pas 3men. vaikuti, o kitam dar metu laiko nebus suauges-cia priklauso nuo to, kaip greit suaugo vaikucio tevams...Na bent jau mums taip sake... smile.gif
selena_888
kiek esu visur skaiciusi kad momenelis buna vienas vos virs kaktytes mastau.gif ir uzgyja per 18men ax.gif nezinau kaip del didumo bet zinau kad reik pergyventi kai idubes arba iskiles labai unsure.gif
*Rasma*
Mums 2,5 men. ir maumonelio beveik nelike verysad.gif
Gydytoja sake, kad jeigu galvyte auga nera ko nerimauti, liepe issaugoti kuo ilgiau MP, visiskai negerti vit D.
Kol kas galvytes apimtis normose, bet man vis tiek neramu unsure.gif
Gal kas nors buvo susidure su tokia situacija?
megyte
manneurologe sake kad mano maziui maumenelis jau beveik suauges g.gif bet sake galvyte auga neblogai tai net nezinau ir ka galvoti g.gif
Indrul
Mano 5 men vienam is dvynuku visiskai nebera momenelio, o kitam dar truputis like.Gud sako, kad tai normalu 4u.gif
tomulexxx
mums tuoj 8men, bet dar truputelis yra, taciau nemanau, kad cia kazkas blogo.....ateis laikas ir uzaugs ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.