Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nagučių bėdos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
nnn
Mano mergytės abiejų kojų nykščiai ir mažieji pirščiukai nuolat suskilinėję ir apšiurę. Ir skyla jie labai keistai - nuo šaknies iki galiuko. Gal kas esat susidūrę su tokia situacija ir galit patarti, ką daryti, kad nagučiai būtų lygūs ir neskilinėtų?
astoldita
Maniškiui nuo pat gimimo tokie nagučiai g.gif Bet kažkaip nesusirūpinau.Galvoju,kai pasidarys tvirtesni ir nebeplyšinės unsure.gif
SD
manau, kad pas dauguma vaiku tokie nagai g.gif maniskio irgi skilineja, nors kerpu daznai. Vat ir sesers kazkada paparasiau parodyti dukrytes nagus- tas pats ax.gif
nnn
O tai ka Jus darot? nukerpat atskilusiaja nago dali iki pat saknies? Man tai baisu, kad taip vaikas liks be dalies nago...
vaiddda-d
Pas mus irgi ta pati problema doh.gif bet tikiuosi paaugus praeis savaime.O jei ir ne tai nemanau,kad tai butu labai didele problema-tai nesimato labai akivaizdziai.
gruzdzevičienė
o pas mus tai labai į vidų nagučiai riečiasi. as irgi tikiuosi kad su amzium preis. O dėl skilinėjimo - gal kalcio trūksta?
nnn
Nu nezinau, kazkaip neatrodo, kad to kalcio truktu. g.gif Juk ir multivitaminus naudoja ir yra didele pieno produktu megeja. ax.gif Kazkaip nelabai noriu to kalcio papildomai duoti, nes juk kai daugiau kalcio gauni, viduriai pradeda kieteti. g.gif
Dany
Sveikutes,mano dukrytei taip pat skilinejo koju naguciai...bet dabar jau savaime susitvarke mirksiukas.gif
ingere
QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 07 19, 16:28)
o pas mus tai labai į vidų nagučiai riečiasi. as irgi tikiuosi kad su amzium preis.  O dėl skilinėjimo - gal kalcio trūksta?
*

Pas maniškę irgi nagučiai riečiasi ir linkę įauginėti, bet tik kojų. Labai sunku nukarpyti doh.gif O dėl skilinėjimo, tai schmoll.gif , nepastebėjau, bet tikrai esu girdėjusi, kad ne vienam vaikučiui taip būna ax.gif
nnn
Nu gal cia as is tikruju per daug jaudinuosi, gal praeis savaime. Kazkaip norisi, kad kau jau bus suaugusi mergina turetu grazius koju nagus ax.gif
indrusita
QUOTE(nnn @ 2007 07 20, 08:58)
Nu gal cia as is tikruju per daug jaudinuosi, gal praeis savaime. Kazkaip norisi, kad kau jau bus suaugusi mergina turetu grazius koju nagus ax.gif
*

Na mes kieviena turbut norim kuo geriausio savo maziesiems mirksiukas.gif
Mano mažylei irgi tas pats. Net rankyciu nagiukai labai luzineja, skureles prie naguciu atsilupineja. Bet ir atrodo vitaminu lyg pakankamai gauna, ir kalci mes geriam. Na tik kai darzeli emem lankyti pasiligojom, tai ir antibiotikai duoda savo
Alisa2
Man keista, kad jus tiek apie tai kalbate ir niekas nepaklausia gydytoju g.gif
Austre 123
Pas dukryte taip pat skylinėja nagučiai bet sakė nieko baisaus
ingere
QUOTE(Alisa2 @ 2007 07 22, 12:46)
Man keista, kad jus tiek apie tai kalbate ir niekas nepaklausia gydytoju  g.gif
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(Austre 123 @ 2007 07 22, 14:40)
Pas dukryte taip pat skylinėja nagučiai bet sakė nieko baisaus
*

O kas sakė? Be to skylinėjimas, skylinėjimui yra nelygus g.gif
nnn
QUOTE(Alisa2 @ 2007 07 22, 11:46)
*

o kas sake, kad mes nesikreipem? Tiesiog gydytoja pasake, kad paaugus dazniausiai susitvarko. Jeigu nesusitvarkys, tada ziuresim... Bet man kazkaip nuo to ramiau nepasidare. yra pakankamai pavyzdziu, kai gydytojai taip pasako, o po to kai "neisauga" vaikas ligos, gydymas buna sudetingesnis. Todel ir norejau suzinoti, kokia yra kitu mamu patirtis siuo klausimu...
Alisa2
QUOTE(nnn @ 2007 07 23, 13:41)
o kas sake, kad mes nesikreipem? Tiesiog gydytoja pasake, kad paaugus dazniausiai susitvarko. Jeigu nesusitvarkys, tada ziuresim... Bet man kazkaip nuo to ramiau nepasidare.  yra pakankamai pavyzdziu, kai gydytojai taip pasako, o po to kai "neisauga" vaikas ligos, gydymas buna sudetingesnis. Todel ir norejau suzinoti, kokia yra kitu mamu patirtis siuo klausimu...
*

Aisku.
editaaa
Sveikos mamytes turiu paaugle dukra ir pas mus iskilus tokia problemyte ji negali niekaip pasiauginti nagu nes juos nukramto ir jau pati to nejaucia. Gal jus turit kokiu ypatigu patarimu nuo naguciu kramtymo. bigsmile.gif
Mama liala
QUOTE(editaaa @ 2007 07 28, 17:42)
Sveikos mamytes turiu paaugle dukra ir pas mus iskilus tokia problemyte ji negali niekaip pasiauginti nagu nes juos nukramto ir jau pati to nejaucia. Gal jus turit kokiu ypatigu patarimu nuo naguciu kramtymo. bigsmile.gif
*

nuo paauglystes pati tuirejau tokia problemyte>kazkaip nejucia nusikramtydavau nagucius bet radau puikai iseiti AVON"e yra toks nagu lakas bespalvis jis bet slyksciai kartus mazdaug per savaitele net nejuciom nebekramtydavau thumbup.gif
Surry
Savo 5m sūnui nakarpem naguciu gerus metus.Nukramtydavo tiek,kad iki asaru skaudedavo cry.gif Ilgai galvojom g.gif kodel vaikas staiga pradejo kramtyt nagus.Ir graziuoju kalbedavom ir bardavomes ir visokias salygas statydavom.Pvz uz paaugintus nagucius zaisla norima zadejom,bet niekas nepadejo.Tiesa dar ir laka bandem! Sitas variantas isvis nepasiteisino schmoll.gif
Na,bet dabar jau koks geras pusmetis graziausius nagus vel karpom thumbup.gif Ir priezastys visiskai aiskios...Labai neissiplesiu,bet trumpai pasakysiu,kad kramtyti nagus pradejo tada,kai pakeitę gyvenamą vietą pakeitem darzeli.Labai jam nepatiko dabartinis darzelis! Adaptuotis naujame kolektyve(nepadedant aukletojoms!)buvo tikrai nelengva.
Taigi,mamytes,man atrodo,kad naguciu kramtymas nera visai paprastas reikalas.Ir kramtymo priezasciu verta paieskoti giliau...
Mama liala
QUOTE(lincikas5 @ 2007 07 28, 21:07)
Savo 5m  sūnui nakarpem naguciu gerus metus.Nukramtydavo tiek,kad iki asaru skaudedavo cry.gif Ilgai galvojom g.gif kodel vaikas staiga pradejo kramtyt nagus.Ir graziuoju kalbedavom ir bardavomes ir visokias salygas statydavom.Pvz uz paaugintus nagucius zaisla norima zadejom,bet niekas nepadejo.Tiesa dar ir laka bandem! Sitas variantas isvis nepasiteisino schmoll.gif
Na,bet dabar jau koks geras pusmetis graziausius nagus vel karpom thumbup.gif  Ir priezastys visiskai aiskios...Labai neissiplesiu,bet trumpai pasakysiu,kad kramtyti nagus pradejo tada,kai pakeitę gyvenamą vietą pakeitem  darzeli.Labai jam nepatiko dabartinis darzelis! Adaptuotis naujame kolektyve(nepadedant aukletojoms!)buvo tikrai nelengva.
  Taigi,mamytes,man atrodo,kad naguciu kramtymas nera visai paprastas reikalas.Ir kramtymo priezasciu verta paieskoti giliau...
*

dabar kai pagalvojau gal tu ir teisi g.gif as nustojau nagus kramtyt kai tevu namus palikau kai jau sukuriau savo seima mirksiukas.gif o pas tevus visa laik buvo smurtas tetis pries mama keldavo ranka doh.gif ir tada as nagucius grauzdavau iki kol jau nebebudavo ko grauzt verysad.gif
Surry
QUOTE(Mama liala @ 2007 07 29, 09:12)
dabar kai pagalvojau gal tu ir teisi  g.gif  as nustojau nagus kramtyt kai tevu namus palikau kai jau sukuriau savo seima mirksiukas.gif  o pas tevus visa laik buvo smurtas tetis pries mama keldavo ranka doh.gif  ir tada as nagucius grauzdavau iki kol jau nebebudavo ko grauzt verysad.gif
*

As ir sakau,kad priezastis yra.Tik ne taip paprasta ja issiaiskinti.
saule_vire
Mums kaip tik dabar yra ši problema ir jau baigia nagučiai atsigaut.Kreipiaus į gydytoją,iš pradžių liepė gert OSTEOKARE sirupą''kalcis,magnis,cinkas'',nepadėjo,valgėm PIENO MINERALUS,nepadėjo,gėrėm cinką,grūdau per riksmus,nes jai nepatiko,irgi nieko,tada pati nupirkau KIDI vitaminus,baigiam gert ir jau visai kiti nagučiai pasidarę,bet pirksiu dar antrą kad pilnai atsistatytų rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
ingere
Na šiandien pastebėjau, kad mano mažosios irgi kojų nagučiai pradėjo skilinėti... g.gif Ypač vienos kojytės nykščio piršto doh.gif
Staigmena
mano mergaitės nagučiai nuo gimimo tiek kojų tiek rankų labai skilinėja doh.gif kreipėmės į gydytojus darėm kalcio koncentracijos orgaizme tyrimą -viskas gerai. na sakė kad nagučiai labai plonyčiai ir lengviau pažeidžiami ypač rakų tai ir skilinėja doh.gif o tepdavau šaltalankių aliejumi truputėli po maudynių prieš miegelį ir truputį pagerėjo thumbup.gif
katedra
Mano 3-metis pipiras irgi pradėjo kramtyt nagus iki gyvnagiu, net užkrėtimas gavosi, pūliavo. Prasidėjo visas reikalas, kai gimė broliukas, gal po kokio mėnesio. Manau, kad vaikinukui dėmesio stoka pasireiškė taip. Neseniai draugė parodė nagų priemonę iš vaistinės nuo nagų kramtymo Daum-exol (vokiečių Dentinox firmos). Mielai lakuojasi (nors draugė sakė, jos duktė labai nenorėdavo, nes negalėdavo kramtyt, labai kartu jai būdavo). Maniškis vaikšto kaip panelė "nulakuotus" nagus atkišęs ir pats vis primena, kad reikia lakuoti biggrin.gif . Bent jau po trijų dienų pastebėjau, kad nagai gražesni, jau nenukramtyti. Stengiuos vis pakirpti, kad nekiltų pagundų. Bet bent jau kol kas atrodo veiksminga (nors mažajam broliukui dėmesio vis tiek pat skiriu - taip kad galima padėti ir tokiom priemonėm thumbup.gif ).
mantuke
mano sunui greit 11 men. pries kelias dienas pastebejau kad abieju rankyciu keli nagai zydi. man atrodo kad tokio amziaus negali zydet. kokiu vitaminu gali tokiam mazam trukt?
laura1227
Mano dukrytei koju nagai uzsiriete,galvoju,gal del to,kad patys koju pirstai tokie dar sulenkti truputuka,darem masaziukus koju,tai manau pasitaisys.Issitiesins ir viskas bus gerai.
shimmer
Mums irgi skilineja naguciai.Tai daktare liepe "Osteocare"pagerti.
Depresyja
QUOTE(shimmer @ 2008 05 03, 01:15)
Mums irgi skilineja naguciai.Tai daktare liepe "Osteocare"pagerti.
*

Gėrėm ir tuos ir daug visokių kitokių,bet poveikis pasijuto tik nuo iš "AMWAY"multivitaminų,geriam antras mėnuo ir jau nagučiai gražėja ax.gif
mylittleprincess
mano mazes(jai jau 4m bigsmile.gif ) irgi koju nagai nulinke i vidine puse,nukirpt nesiduoda,per didziausius riksmus tai pavyksta ir nyksciu nagai buna iskile horizontaliai,kartais jau net iki geluones.bet nagai kieti ir neluzineja,jei kerpu bent sekancia diena po maudyniu-tai ohoho kokie kieti buna.bet manau,kad tai turetu sustvarkyt...
o del ranku nagu kramtymo-as irgi kramciau nagus,ypac pries kontrolinus blush2.gif lotuliukas.gif tai manau,susije su psichologinemis problemomis,nes taip apsiraminam siek tiek.bent man taip atrodydavo blush2.gif
rainak
as irgi klausiau gydytojos, bet sake nieko tokio, nezinau, gal kas galetu patirtimi pasidalinti?
krisliuke
O mano 3 mėn mažylei prie didžiųjų pirštų, kampučiuose, raudonuoja. Galvojau, gal nagučiai įaugę, bet ne. Gal kas susidūrėte su tuo? Nekreipčiau dėmesio, bet įsivaizduoju, kad jai skauda (man pačiai skauda, kai tose vietose parausta) unsure.gif
ziorga
Mano sunui irgi skilineja nagai iki saknies per visa naga matosi pratrukes, o dydiesiems koju pirstuku nagams tai ir atkera ta atskilusi dalis. taip gaila vaiko jam turetu kaip reikiant skaudet kai uzkliuna. pasirodem odos gydytojai tai mums patare issidziovinti kaimisko kiausinio luksta ir sutrynus ant peilio galo deti i maista, nes lyg ir cinko truksta tai turetu papildyt organizma. bet man tai toks labai jau senoviskas budas pasirode. dar nebandem bet gal padeda g.gif
m@muk@s
Pas mus nagučiai skylinėja, lūžinėja, sluoksniuojasi ir odelė aplink nagučius plyšinėja unsure.gif Pirmąkart kai taip buvo kažkaip susitaikė ir gydytoja visai dėl kito reikalo liepė Osteocare pagert, mėnesį pagėrėm, nagučiai susitvarkė, odelė taip pat. Po poros mėsesių vėl tas pats doh.gif vėl buteliuką Osteocare sugėrėm - vėl pora mėnesių ramu. Ir prieš savaitę vėl pradėjo skylinėt, lūžinėt, sluoksniuotis ir odelė vėlgi plyšinėja unsure.gif Vėl nusipirkau Osteocare, bet dar neduodu, penktadienį eisim pas gydytoją, tai tuo pačiu pasiklnsultuosiu ir dėl šito unsure.gif
saulės spindulėlis
Pas mus su nagu skilinejimais lygiai tas pats, ir dar priedu yra uzsilenke tokie, tai jau kai reikia kirpti koju nagus buna tragedija... ypac mzyli koju, nes sitas is viso idomiai uzsisukes doh.gif . pastebiu, kad po truputi gal ir gereja, bet koju nagu kirpimas vis dar sunkus darbas doh.gif . kai gyd ziurejo, tik pasake, kad ilgesnius nagelius palikti nekirpus, kad neiaugtu.
ingauk
QUOTE(krisliuke @ 2009 12 20, 13:54)
O mano 3 mėn mažylei prie didžiųjų pirštų, kampučiuose, raudonuoja. Galvojau, gal nagučiai įaugę, bet ne. Gal kas susidūrėte su tuo? Nekreipčiau dėmesio, bet įsivaizduoju, kad jai skauda (man pačiai skauda, kai tose vietose parausta) unsure.gif
*

ka daret siuo atveju, nes maniskei pastebejau taip pat paraude ir sake siek tiek skauda, o pas gydytoja artimiausia savaite nera talono o tiek laukti ir nezinot ka dary man plaukus siausia blink.gif doh.gif
Deimante Mazute
Sveikos mamkos smile.gif

Pas mano pupą irgi yra problemos su nagučiais. Tiksliau ne su jais, o su odelėm aplink juos. Odelės labai užlipusios ant nagų. ir rankų, ir kojų. Bandau kai kada jai atstumti, bet jai skauda, nesiduoda. Sau turiu kremo, kuris suminkština odelę ir ji lengvai pasišalina, bet ar 3,5 m. mergytei jis būtų tinkamas naudoti? Ar dar kam taip irgi yra?
Laimuška
Sveikos mamytės 4u.gif
Turime rodos nedidelę bėdą, bet niekaip negalime išsigydyti. Mano sūnui 1m.5mėn. Viskas prasidėjo prieš gerus pusę metų. Bėda ta, kad jis labai bijojo nagų karpymo. Verkdavo baisiausiai, traukdavo rankytę. Tad dažniausiai jam karpydavau nagus miegančiam arba labai paskubomis. Įtariu, kad aš pati jam įplėšiau nagučio kampelį kirpdama, o gal įkirpau į odelę. Kaip bebūtų, ant vieno rankos pirštuko, nago kamputyje atsirado atplaišėlė, paraudo oda. Iš pradžių jam to pirštuko nerišau, išdezinfekuodavau ir patepdavau ar tai medetkų tepalu arba šaltalankių aliejumi. Po poros savaičių mažasis susirgo gripu, pradėjo dygti keturi dantys vienu metu. doh.gif Pirštukas žymiai pablogėjo(sutino oda nago apačioje, paraudonavo dar stipriau)Pasirodėme gydytojai, patarė tepti tepalais kurie iškeltų pūlinį. Tada kažkur mėnesį laiko tepėme visokiausiais tepalais. Kažkiek tų pūlinukų pradžioje iškėlė, o vėliau tepalai nedavė jokių rezultatų. Gydytoja davė dar savaitę pasigydyti, jei nepagerės,žadėjo siūsti pas chirurgą, įtarė gal kokia bakterija "įlindo". Tada perkaičiau visą netą ir pradėjau gydyti jį "senoviškai". Padariau tokią "marmaliūzę iš svogūno sulčių ir medaus ir aprišau pirštuką. Rezultatas buvo akivaizdus, po poros dienų sutinimas visiškai praėjo, paraudimas tapo vos žymus. Apsidžiaugiau , kad pasveikom, nes jau taip to vaiko gaila buvo verysad.gif Pagyvenome ramiai apie mėnesį, o dabar vėl pradėjo dygti dantys. Ir vėl pirštukas patino truputį, paraudo. Skauda jam, vargšiukui, rodo man tą pirštelį ir prašo papūsti. verysad.gif Nuvedžiau pas gydytoją, sakė chirurgo čia jau nereikia, nes tik truputį patinę, neleisti kišti į burną ir turėtų praeiti. Na bet kiek galiu kankinti tą leliuką, rodos paprastas dalykas, o išsikapstyti niekaip negalime. verysad.gif Gal yra kam taip buvę, kokius vaistukus naudojote ar kaip kitaip gydėte?Labai lauksiu patarimų 4u.gif
sarafea
QUOTE(Alisa2 @ 2007 07 22, 10:46)
*

zinok,as turbut apie 5 daktaru nuomones klausiau,tai visi kaip vienas sauke,nieko cia netruksta,tepkite riebiu kremu nagus doh.gif o mums nelabai tas riebus kremas apdeda.bandziau ir aliejumi ir vitaminu girdziau,bet vistiek vaiku nagai tragiskai skilineja.Tikiuos labai ,kad isaugs.Visa temuke perskaiciau,galvojau kad rasiu bent uz ko uzsikabint doh.gif
Bandziau dukrai net nagu laku tept stiprintoju,bet jai tada ir buvo jau trys metai,mazesniems tikrai nereiketu.Be ir tas nepadejo.jei dar yra ka galima isbandyt,rasykite,prasau 4u.gif

QUOTE(Laimuška @ 2011 02 03, 11:35)
Sveikos mamytės 4u.gif
Turime rodos nedidelę bėdą, bet niekaip negalime išsigydyti. Mano sūnui 1m.5mėn. Viskas prasidėjo prieš gerus pusę metų. Bėda ta, kad jis labai bijojo nagų karpymo. Verkdavo baisiausiai, traukdavo rankytę. Tad dažniausiai jam karpydavau nagus miegančiam arba labai paskubomis. Įtariu, kad aš pati jam įplėšiau nagučio kampelį kirpdama, o gal įkirpau į odelę. Kaip bebūtų, ant vieno rankos pirštuko, nago kamputyje atsirado atplaišėlė, paraudo oda. Iš pradžių jam to pirštuko nerišau, išdezinfekuodavau ir patepdavau ar tai medetkų tepalu arba šaltalankių aliejumi. Po poros savaičių mažasis susirgo gripu, pradėjo dygti keturi dantys vienu metu.  doh.gif Pirštukas žymiai pablogėjo(sutino oda nago apačioje, paraudonavo dar stipriau)Pasirodėme gydytojai, patarė tepti tepalais kurie iškeltų pūlinį. Tada kažkur mėnesį laiko tepėme visokiausiais tepalais. Kažkiek tų pūlinukų pradžioje iškėlė, o vėliau tepalai nedavė jokių rezultatų. Gydytoja davė dar savaitę pasigydyti, jei nepagerės,žadėjo siūsti pas chirurgą, įtarė gal kokia bakterija "įlindo". Tada perkaičiau visą netą ir pradėjau gydyti jį "senoviškai". Padariau tokią "marmaliūzę iš svogūno sulčių ir medaus ir aprišau pirštuką. Rezultatas buvo akivaizdus, po poros dienų sutinimas visiškai praėjo, paraudimas tapo vos žymus. Apsidžiaugiau , kad pasveikom, nes jau taip to vaiko gaila buvo verysad.gif Pagyvenome ramiai apie mėnesį, o dabar vėl pradėjo dygti dantys. Ir vėl pirštukas patino truputį, paraudo. Skauda jam, vargšiukui, rodo man tą pirštelį ir prašo papūsti.  verysad.gif Nuvedžiau pas gydytoją, sakė chirurgo čia jau nereikia, nes tik truputį patinę, neleisti kišti į burną ir turėtų praeiti. Na bet kiek galiu kankinti tą leliuką, rodos paprastas dalykas, o išsikapstyti niekaip negalime. verysad.gif  Gal yra kam taip buvę, kokius vaistukus naudojote ar kaip kitaip gydėte?Labai lauksiu patarimų 4u.gif
*

turejom mes tokia problemyte pora kartu,ir ne tik prie nago,buvo ir visa kuna infekcija isimetus ir puliavo votimis.Bet griztant prie pirstuku,tiesiog ichtiolu istrauki pulius,na kad ir ta namini marmuze ir tolaiu dezinfekuoti,uzsitrauks zaizdeles ir isgys.O kad nepasikartotu,tegu daktarai krauja istiria,nes musu atveju vaikas net antibus gere del tos infekcijos.
O kita daktare patare mums tiesiog mieliu nusipirkt pagert mirksiukas.gif bet kadangi po antibu praejo,tai mieliu nebepirkau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.