labas.noreciau suzinot ar maitinanti 2-3 metu vaikus neiskyla psicologiniu vaikui ir mitinai problemu
QUOTE(butvydiene @ 2007 07 29, 01:08) labas.noreciau suzinot ar maitinanti 2-3 metu vaikus neiskyla psicologiniu vaikui ir mitinai problemu as manau kad jokiu problemu nera,nes jau tokio amziaus vaikas buna protingas ir gatveje kruties nepraso ,o namie tai jau mamos ir vaikucio pasaulelis ir abu to pasaulelio seimininkai
O man idomu, apie kokias būtent problemas yra kalba
Kokios?
Na man tai būna nejauku šia tema kalbėti , kai teiraujasi tam nepalankūs žmonės.
Maiklas Džordanas buvo žindytas iki 3 metų. Jo motina tvirtina, kad būtent dėl to jis toks stiprus užaugo
O kokių psichologinių problemų ieškom vaikuose ir mamose? Bet tą reikalą galima ir antraip apsukti - dėl kokių psichologinių problemų mamos nežindo savo vaikų? Ir kokių psichologinių problemų patiria nežindyti vaikai? Apie tai skaitau Montagu knygoje "Touching. The human significance of the skin" Klausimas būtų - kur aukso vidurys? Manau, kad jį turėtų surasti pats vaikas, kuriam organizmas pasakys, kada jis jau subrendęs ir jam nebereikia antikūnių, imunomoduliatorių, enzimų ir t.t. iš mamos. Kada jo smegenys, imuninė sistema ir kt. jau yra pasiruošę toliau augti ir vystytis be pagalbos iš šalies. QUOTE(Raideles @ 2007 08 03, 13:05) Maiklas Džordanas buvo žindytas iki 3 metų. Jo motina tvirtina, kad būtent dėl to jis toks stiprus užaugo O kokių psichologinių problemų ieškom vaikuose ir mamose? Bet tą reikalą galima ir antraip apsukti - dėl kokių psichologinių problemų mamos nežindo savo vaikų? Ir kokių psichologinių problemų patiria nežindyti vaikai? Apie tai skaitau Montagu knygoje "Touching. The human significance of the skin" Klausimas būtų - kur aukso vidurys? Manau, kad jį turėtų surasti pats vaikas, kuriam organizmas pasakys, kada jis jau subrendęs ir jam nebereikia antikūnių, imunomoduliatorių, enzimų ir t.t. iš mamos. Kada jo smegenys, imuninė sistema ir kt. jau yra pasiruošę toliau augti ir vystytis be pagalbos iš šalies. Oho!
Vaikui problemų turbūt nėra, bet dėl mamos tai suabejočiau. Mano brolio žmona antrąjį sūnų maitino beveik iki 2 m. Vaikas bet kur (ir viešoje vietoje) plėšdavo mamai rūbus ir reikalaudavo krūties. Ji tikrai jausdavosi nejaukiai, net jei aplinkiniai į tai nereaguodavo.
QUOTE(nireglina @ 2007 08 14, 22:45) Vaikui problemų turbūt nėra, bet dėl mamos tai suabejočiau. Mano brolio žmona antrąjį sūnų maitino beveik iki 2 m. Vaikas bet kur (ir viešoje vietoje) plėšdavo mamai rūbus ir reikalaudavo krūties. Ji tikrai jausdavosi nejaukiai, net jei aplinkiniai į tai nereaguodavo. nuo išprotejimo tada gerai padeda spec. drabužiai arba tiesiog platesni marškiniai
Mano giminaitė maitino iki 3m beveik, mano manymu per ilgai, nes vaizdas tikrai keistas, kai vaikas prie svečiu atbėga, sukiša po drabužiais ranka ir traukia papuli
Čia tik mano nuomonė - kiekviena mama tegu daro tai, kas jos nuomone geriausia QUOTE(IngaInga @ 2007 08 22, 14:50) Mano giminaitė maitino iki 3m beveik, mano manymu per ilgai, nes vaizdas tikrai keistas, kai vaikas prie svečiu atbėga, sukiša po drabužiais ranka ir traukia papuli Čia tik mano nuomonė - kiekviena mama tegu daro tai, kas jos nuomone geriausia na vaizdas gali nepatikti.. bet tema yra - psichologines problemos... O aplamai tą mamą, žindančią prie stalo galiu suprasti - su žindančiu vaiku šitiek metu kaskart bėgti nuo draugų kompanijos pavargsti
Matau, kad visai manes nesupratote... nei mane traumuoja, nei erzina tas vaizdas, tiesiog manau, kad kai vaikui 2-3 metai ir jis jau puikiai viskas supranta ir prisimins uzauges kaip maitinosi MP tai jau nera gerai JAM PACIAM
2-3metų tai labai retai kuris atsimins. Bet tai, kad valgė iš mamos krūties kaip prisiminimas vargu ar traumuos labiau, nei pvz., tai, kad iki 2-3 metų sauskelnes nešiojo ir į jas kakojo. Arba, kad ilgai į kelnes sysiojo.
Tokios traumos atsiranda dėl to, kaip aplinkiniai elgiasi: jei gėdysi vaiką, kad valgo iš krūties, tai jam su laiku ir pasidarys gėda, o jei ne, tai atsisakys ir tiek. Dar iš tokių prisiminimų serijos - ar labai traumuoja tai, kad pieniniai dantys iškrenta? Labiausiai traumuoja tai, KAIP tuos dantis ištraukia. QUOTE(IngaInga @ 2007 08 27, 15:07) Matau, kad visai manes nesupratote... nei mane traumuoja, nei erzina tas vaizdas, tiesiog manau, kad kai vaikui 2-3 metai ir jis jau puikiai viskas supranta ir prisimins uzauges kaip maitinosi MP tai jau nera gerai JAM PACIAM Manau, kad būtent vaiko atsiminimai apie žindymą jam sukels tikrai geras emocijas.Mes suaugusieji net to nesuprantam, ką iš tikrujų vaikučiui tai reiškia. QUOTE Tokios traumos atsiranda dėl to, kaip aplinkiniai elgiasi: jei gėdysi vaiką, kad valgo iš krūties, tai jam su laiku ir pasidarys gėda, o jei ne, tai atsisakys ir tiek. Man tenka su tuo "kovoti". Geradėjai bando auklėti ir gėdinti sūnų. Tai visad tenka nutraukt tokius komentarus. QUOTE Mano giminaitė maitino iki 3m beveik, mano manymu per ilgai, nes vaizdas tikrai keistas, kai vaikas prie svečiu atbėga, sukiša po drabužiais ranka ir traukia papuli o ji jam leidžia čia pat prie stalo... Kai tai yra kūdikis - viskas liuks - netgi LABAI mielas man tas vaizdas, bet kai vaikui 3m Čia tik mano nuomonė - kiekviena mama tegu daro tai, kas jos nuomone geriausia O kur dar valgyti ir gerti ,jei ne prie stalo
pirma vaika maitinau iki metu ir truju menesiu ir tam samoningai ruosiausi kada nutraukt maitinima kad nei man nebut problemu su krutine(palikau tik pietu maitinima)kad pieno maziau but ir vaikutis yprast ji keist kitu maistu,galejau maitint ilgiau bet tikrai nemaciau reikalo nes vaikas viska jau valgo piena jau galma keist sultim karves pienu ir t t,
dabar antram metai jau maitinu pati sis vaikiukas alergiskas truputi maistui tai manau teks iki kokiu pusantru gal iki dvieju maitint,nes sunkiau neviska gali valgyt,nes alergija pieno produktam,nors valgo ne jis o as ir sureguoja tai suprantama kad apie karves piena ner kalboso pirkt misinuka nematau prasmes psichologiskai sunku ne vaikui nes jis nesuvokia ka cia blogo daro jei valgo o mamai gal daugiau man tai nera tokia problema kad maitini ilgai,tik stengiesi kad tai but tarp vaikucio ir mamos ,nes jei yra aplink zmoniu jis blaskosi ir nesusikaupia valgyt kiekviena mamyt mato kiek jos vaikuciui to reikia QUOTE(crocus @ 2007 08 28, 11:00) Manau, kad būtent vaiko atsiminimai apie žindymą jam sukels tikrai geras emocijas.Mes suaugusieji net to nesuprantam, ką iš tikrujų vaikučiui tai reiškia. Man tenka su tuo "kovoti". Geradėjai bando auklėti ir gėdinti sūnų. Tai visad tenka nutraukt tokius komentarus. O kur dar valgyti ir gerti ,jei ne prie stalo Na o kaip nutraukt tokius komentarus kai komentuoja "geranoriai" seneliai, ir dar net ne mano tevai o MB, gi "nechamelinsi" uosvienei... o va geranorishki ir issamus pasakojimai apie zindymo nauda nepadeda, papasakoji, isklauso, lyg supranta, kita karta vel ta pati giesmele... atsibodo juolab MB poziuris visishkai skiriasi nuo jo tevu poziurio - jis yra uz zindyma ir net labai arsiai, pvz jei nakti vaikas verkia ir reikalauja pieniuko, arba siaip pasinaudot krutimi vietoj zinduko, o as noriu i WC, kaskart kyla konkliktas - mol kaip tu gali palikt verkianti vaika... ir tai mane veikia, is vienos puses kritikuoja uosviai, kad darau is vaiko "maminuka" (visishka nesamone), is kitos puses MB spaudzia duot bet kada, bet kokiom salygom ir kiek vaikas nori, kartais man paciai atrodo, kad net nereiketu tiek duoti (pvz. nakti vietoj zinduko) ale nebenoriu konfliktu. taip keista, visad buvau tik uz maitinima MP, ale vaikui beveik 1.5 m. ir kartais pasijuntu pavargusi, atstumta, nesuprasta, kartais pasijuntu tik vaiko papukas... na gal sitas jausmas lkaikinas, gal cia kokia "krize"
Aš pažįstų moterį, kurios sūneliui 2 metukai, ir jis dar nori žįsti. Šiap mano nuomone, jei vaikas nori, tai tegul taip ir daro. Mamos turėtu būti svarbiau jų vaikai, o ne aplinkinkių nuomonė. Teko skaityti, kad vaikui daug didesnė trauma yra tada, jei yra nujunkinamas, o ne todėl, kad prisimins, kad buvo žindomas. Ir apskritai, tokie vaikai būna ne maminukai, o kaip tik, labai savarankiški ir pasitikintys savimi, nes gavimas iš motinos šilumos, meilės (nereikia pamiršti, kad žindymas - vien pavalgymas) bet kada - suteikia vaikui saugumo jausmą, tad ir paaugęs jis pasaulyje jausis saugus, ramus, bus pasitikintis savimi. Tad nereikėtų gėdyti nei vaiko, nei mamos, nes tuomet atsiranda didelės problemos vaiko sąmonėje. Tuo labiau jei mama nerimauja, tai persiduoda vaikui. O bet to, tokių vaikų būna be galo artimas ryšys su mama ir jam užaugus. Ir kaip sakė viena psichologė (pavardės neįsidėmėjau) tokie vaikai apskritai užauga geresniais žmonėmis
Na manau, nuo metukų vaikelį reikia po truputi aukleti šio klausimu - kaip kaškas sakė - reikia parodyti, kad papukas yra mamos, o ne vaiko, ji vadovauja santykiams ir nusprendžia kada ji gali duoti
Arba pvz aš turejau vesti pamoką 16-17 metų vaikinams ir mažylis buvo su manim - ekstra atvejis O del naktinių maitinimų - ir manyškis taip pat žindo naktį. Ir jaunoji žindė, o vyriausias čiulpė buteliuką, nes jam to reikejo... Pagalvok kitaip - ne tu esi jam žindukas, o žindukas - sintetinis mamos artumo pakaitalas QUOTE(IngaInga @ 2007 08 27, 15:07) kai vaikui 2-3 metai ir jis jau puikiai viskas supranta ir prisimins uzauges kaip maitinosi MP tai jau nera gerai JAM PACIAM O koks skirtumas, ar prisimins, ar žinos, kad buvo maitinamas? Ar čia kokia paslaptis? Tave mama maitino ir sužinojusi tai, dabar esi traumuota? Vargu baigsi maitint, atkreipk dėmesį po kokio pusmečio, ar bent mažiausias prisiminimas vaikui yra QUOTE(g00te @ 2007 09 20, 00:13) Na o kaip nutraukt tokius komentarus kai komentuoja "geranoriai" seneliai, ir dar net ne mano tevai o MB, gi "nechamelinsi" uosvienei... o va geranorishki ir issamus pasakojimai apie zindymo nauda nepadeda, papasakoji, isklauso, lyg supranta, kita karta vel ta pati giesmele... atsibodo juolab MB poziuris visishkai skiriasi nuo jo tevu poziurio - jis yra uz zindyma ir net labai arsiai, pvz jei nakti vaikas verkia ir reikalauja pieniuko, arba siaip pasinaudot krutimi vietoj zinduko, o as noriu i WC, kaskart kyla konkliktas - mol kaip tu gali palikt verkianti vaika... ir tai mane veikia, is vienos puses kritikuoja uosviai, kad darau is vaiko "maminuka" (visishka nesamone), is kitos puses MB spaudzia duot bet kada, bet kokiom salygom ir kiek vaikas nori, kartais man paciai atrodo, kad net nereiketu tiek duoti (pvz. nakti vietoj zinduko) ale nebenoriu konfliktu. taip keista, visad buvau tik uz maitinima MP, ale vaikui beveik 1.5 m. ir kartais pasijuntu pavargusi, atstumta, nesuprasta, kartais pasijuntu tik vaiko papukas... na gal sitas jausmas lkaikinas, gal cia kokia "krize" pas mus kazkaip panasiai, nors kudikiui dar tik 4 menesiai bus tuoj. bet anyta, kiekviena kart susitikus bamba, kad vargsas vaikas negauna jokio maisto. esa ji nuo 3 men kukuliais maitino. o vyras mano sedi ir tyli ir nieko nesako. o as ir nenoriu su anyta bartis. savo mamai tuoj atreziu jei ka pradeda aiskinti. bet cia ne mama. o is tiesu tai pats dar griezciau uz mane nusiteikes sitais klausimais. dabar cia beskaitydama pagalvojau, kad reiktu jam pasakyt, kad jis pasakytu savo tevam. nes as jau net ju matyt nebenoriu, nes kiekviena kart dantis sukandus turiu apsimest, kad negirdziu. o juk ir vaikas viska girdi.. ar bent jau jaucia. va gal ir taviskis galetu saviskius paauklet. QUOTE(Natuke @ 2007 09 21, 19:05) gera mintis
savo sunu "zindziau" iki treju metu. nuo kruties atjunkyti pradejau kai jam sukako vieneri metai.Kariavom kone du metus.
idomiausia stai kas apie trecius metus vaikas pradejo suprasti kad papukai pienuka duoda tik maziems vaikams. anot jo "kai jis buvo mazas jis gere pienuka is papuku". "dabar jis yra didelis, todel ciulpti papa yra sarmata". iki to laiko jokie argumentai ar veiksmai nepadedavo.. Dabar jau keturmetis sunus su nostagija prisimena "papuko laikus".....Paskutini karta rimtai susirges slapcia nuzvelgdavo mane bet prie krutines nelysdavo.....gal kiek dazniau pasakydavo kad mane myli, zinoma as patvirtindavau ta pati .... tikiuosi tai gana aiskus atsakymas i klausima kai vaikas prisimena zindyma ir kaip ji suvokia....... QUOTE(g00te @ 2007 09 19, 23:13) Na o kaip nutraukt tokius komentarus kai komentuoja "geranoriai" seneliai, ir dar net ne mano tevai o MB, gi "nechamelinsi" uosvienei... o va geranorishki ir issamus pasakojimai apie zindymo nauda nepadeda, papasakoji, isklauso, lyg supranta, kita karta vel ta pati giesmele... atsibodo juolab MB poziuris visishkai skiriasi nuo jo tevu poziurio - jis yra uz zindyma ir net labai arsiai, pvz jei nakti vaikas verkia ir reikalauja pieniuko, arba siaip pasinaudot krutimi vietoj zinduko, o as noriu i WC, kaskart kyla konkliktas - mol kaip tu gali palikt verkianti vaika... ir tai mane veikia, is vienos puses kritikuoja uosviai, kad darau is vaiko "maminuka" (visishka nesamone), is kitos puses MB spaudzia duot bet kada, bet kokiom salygom ir kiek vaikas nori, kartais man paciai atrodo, kad net nereiketu tiek duoti (pvz. nakti vietoj zinduko) ale nebenoriu konfliktu. taip keista, visad buvau tik uz maitinima MP, ale vaikui beveik 1.5 m. ir kartais pasijuntu pavargusi, atstumta, nesuprasta, kartais pasijuntu tik vaiko papukas... na gal sitas jausmas lkaikinas, gal cia kokia "krize" Tavo vaikui dar tik 1,5metukų. Ir būna krizių - bent jau man
as tai savo zindziau iki 3,5 metu, o kai prieno turejau labai daug tai dar ir drauges dukteri pazindydavau, kol drauge prie stoties is delno varazhydavo patiklioms panelems ir tas kvailes isvaduodavo nuo pinigu pertekliaus
nu cia dabar
bet anyta, kiekviena kart susitikus bamba, kad vargsas vaikas negauna jokio maisto. esa ji nuo 3 men kukuliais maitino. Kiek teko girdeti visos musu mamu amziaus moterys yra pries ilga maitinima Bet ta ju nuomone ATGYVENA ir tu tik nekreipk demesio
Planuojame pradėti vaikutį, o aš turiu su žindymu krūtimi susijusių bauginančių ir nejaukių abejonių.
Krūtys yra viena jautriausių moters erogeninių zonų, dauguma moterų man pritartų. Aš tikiuosi, kad jose atsiradus pieno, ana jų savybė tiesiog dingsta? QUOTE(Julia Roberts @ 2007 10 03, 14:52) Planuojame pradėti vaikutį, o aš turiu su žindymu krūtimi susijusių bauginančių ir nejaukių abejonių. Krūtys yra viena jautriausių moters erogeninių zonų, dauguma moterų man pritartų. Aš tikiuosi, kad jose atsiradus pieno, ana jų savybė tiesiog dingsta? patikėk, seksualiai tikrai nejaudina kai vaikas žinda todėl nebijok ir neabejok, viskas bus
Tikrai kai maitini, krutine tik tam ir skirta
Bet vaikas siuo atveju svarbiau QUOTE(Liutaure @ 2007 10 03, 23:13) Tikrai kai maitini, krutine tik tam ir skirta Bet vaikas siuo atveju svarbiau man po pirmo vaiko potraukis buvo tragiškai sumažėjęs (nors žindžiau labai trumpai), o po antro tai ne QUOTE(ingalp @ 2007 10 09, 14:16) man po pirmo vaiko potraukis buvo tragiškai sumažėjęs (nors žindžiau labai trumpai), o po antro tai ne o man po abieju tas pats, potraukis lygus nuliui
Sveikos
Tikrai jokių jausmų nekyla, kai vaikutis valgo
Kažkur skaičiau, kad atsargiau reiktų su vaikų maitinimu po trečiojo gimtadienio, nes jau atsiranda suvokimas apie lytį ir panašiai, tai gal čia tas psichologines problemas ir turėjo galvoje autorė. Bet turbūt kiekvienam savo laiku tai.
QUOTE(Julia Roberts @ 2007 10 03, 13:52) Planuojame pradėti vaikutį, o aš turiu su žindymu krūtimi susijusių bauginančių ir nejaukių abejonių. Krūtys yra viena jautriausių moters erogeninių zonų, dauguma moterų man pritartų. Aš tikiuosi, kad jose atsiradus pieno, ana jų savybė tiesiog dingsta? Ne, tikrai jokių pašalinių minčių nekildavo žindant vaiką QUOTE(Liutaure @ 2007 10 02, 23:38) bet anyta, kiekviena kart susitikus bamba, kad vargsas vaikas negauna jokio maisto. esa ji nuo 3 men kukuliais maitino. Kiek teko girdeti visos musu mamu amziaus moterys yra pries ilga maitinima Bet ta ju nuomone ATGYVENA ir tu tik nekreipk demesio Na mano mama mane zinde iki metuku, anyta zinde visus vaikus vos menesi QUOTE(ingalp @ 2007 10 09, 15:16) man po pirmo vaiko potraukis buvo tragiškai sumažėjęs (nors žindžiau labai trumpai), o po antro tai ne Na nemanau, kad tai susije su amziumi. Na man dar nera 30, bet nedaug liko iki jo pakeliu temą elemirė, mums geriau diskutuoti čia
Idomi tema
QUOTE(IngaInga @ 2007 08 27, 16:07) Matau, kad visai manes nesupratote... nei mane traumuoja, nei erzina tas vaizdas, tiesiog manau, kad kai vaikui 2-3 metai ir jis jau puikiai viskas supranta ir prisimins uzauges kaip maitinosi MP tai jau nera gerai JAM PACIAM Pasakysiu saziningai ir atvirai - as, budama suaugusi moteris, ziuredama i savo mama tikrai nenoreciau samoningai prisiminti kaip ciulpiau jai kruti Visos cia raso apie mazu vaiku reakcijas i ilga zindyma. O vat man butu idomu pasiskaityti, kas pazista jau suaugusius ilgai zindytus zmones (ypac vyrus). Na as nebuciau garantuota koks vejas gali susisukt galvoj kokio 15-16 metu paauglio del tokiu prisiminimu. Papildyta: QUOTE(*GAILĖ* @ 2007 10 03, 16:55) patikėk, seksualiai tikrai nejaudina kai vaikas žinda todėl nebijok ir neabejok, viskas bus Patikek, pirmuosius menesius vos tik krutis atsidurdavo dukros burnoj as iskart uzsimanydavau QUOTE(Natuke @ 2009 08 27, 17:07) Tai kad per anksti pakėlete, man visą savaitgalį visokie antikvariato dienų renginiai, nebus kada forume fleiminti. Vat tik kad įpilt žibalo in ugnį, šiandien pagalvojau, kažkas anoj temoj rašė apie tyrimą darželyje ir teigė, jog tik tie vaikai kurie turi broliuką arba sesutę žino kuo kūdikiai maitinami - kaip argumentą, jog tai nieko tokio jei vyresnis vaikas žindymus stebi. Kita vertus, tarkim su tuom pačiu piešimu. Tarkim, pakeistumėme visuose multikuose ir vaikų programose tradicinį maitinimą iš buteliuko, maitinimu krūtimi - manau kažkaip keistai vis dėl to tokie multikai žiūrėtūsi. Jau nekalbant apie tai kad pagal TV transliavimo standartus negalima rodyti apnuogintų krūtų iki tam tikro vakarinio laiko (nesvarbu kokiam kontekste ar provokuojančiame ar mokslo pažinimo) arba turi būti atitinkamas amžiaus kodas 16+, b8tent kad apsaugot vaikus nuo kenksmingų vaizdinių. Taip kad iš vienos pusės yra WHO rekomendacijos, bet iš kitos pusės yra ir PEGI reitingai, kuriais remiamasi ką vaikams galima rodyti, o ko ne, abi didelės organizacijos, vienodo svorio taip sakant.
Na vat aš dabar irgi neturiu laiko rimtai diskusijai, tai parašysiu trumpai. Kalbėjau apie žindymą su savo 40 metų draugė, kuri tuo metų laukėsi kūdikio ir pasakojau, kad kūdikis turi apžioti kuo daugiau kruties. Draugė labai nustebo, klausė - ar mažylis nepasprings?
Tai, kad vaikai labai mažai mato žindančias mamas yra viena iš priežasčių, kodėl jaunoms mamoms yra sunkiau išmokti žindyti. Nes žindymas yra išmokiamas, yra sunku išmokti nematant, ypatingai nuo vaikystės, taip kaip tai visada buvo anksčiau. Iš kitos pusės žindomi paaugę vaikai ir vyresnės seses imituoja žindymą, "maitina" leles, žaisliukus. Ir tai yra sveika, nes vaikai išmoksta, kad krutinė yra skirta maitinti kūdikius ir vizualiai jau žinos kas tai yra. O vaikams knygų apie žindomus kūdikius tikrai yra. Tokių kaip near mama's heart net gi yra spalvinimo knygučių ![]() Manau tai yra geriau, negu nuo vaikystės mokytis: My baby wants her bottle now Shes hungry as can be Ill feed her milk all nice and warm And hold her close to me http://www.babysongs.com/pages.cfm?ID=18&a...FTOKEN=65112875
Pritariu Jums Natuke. kaip galima perduot patirtį, jei gėdijamasi tos patirties (nežinau ar tinkamai įvardinu tą nerimą). mano mama neturėjo didelės praktikos tuo klausimu, bet labai džiaugėsi, kad man sėkmingai pavyko išmaitint iki 2,5 metukų. dėl tų visokių prichologinių problemų...kažkada teko rašyt apie kūdikų maitinimo būdus, ir pakliuvo viena švedų knyga, praktiškai jos dėka susidariau labai teigiamą nuomonę aplamai apie maitinimą mp. (atleiskit neprisimenu pavadinimo
QUOTE(Brigitte @ 2009 08 27, 18:47) Idomi tema Papildyta: Patikek, pirmuosius menesius vos tik krutis atsidurdavo dukros burnoj as iskart uzsimanydavau Maitinimo krūtimi procesą galima vertinti kaip savotišką seksualinį aktą tarp motinos ir kūdikio, o maitinimo krūtimi apraišką kaip moters seksualinio gyvenimo dalį. Maitinimas krūtimi tai kūdikio lytinio auklėjimo pradžia. Nuo to kaip jis vyks, priklauso jo būsimieji santykiai su priešinga lytimi ir apskritai su žmonėmis. Ir didele dalimi tai, kaip jis supras pačią seksualinių santykių sąvoką: ar tai bus tik fizinio fiziologinio pasitenkinimo siekimas, ar daug gilesnių, tauresnių žmonių tarpusavio santykių formų ieškojimas, kai lytiniai santykiai yra tauraus meilės jausmo išvestinė. Prie motinos krūties kūdikis gauna lytinių santykių modelį. Ir nuo motinos priklauso šio modelio pilnatvė vienoks ar kitoks jo turinys. Froidas pastebėjo: Žindymas prikausto visą dėmesį ir baigiasi arba miegu, arba motorine, panašia į orgazmą reakcija. Ir toliau: Kas matė, kaip prisisotinęs kūdikis įraudusiais skruostais atšlyja nuo krūties ir palaimingai šypsodamasis įminga, tas turės suvokti, kad šis vaizdas iliustruoja tipišką seksualinį pasitenkinimą vėlesniame gyvenime.(5.M.Trunovas, L.Kitajevas Kūdikystės ekologija. Vilnius: Asveja, 1997. 108p.) Papildyta: QUOTE(Brigitte @ 2009 08 27, 18:47) Idomi tema Pasakysiu saziningai ir atvirai - as, budama suaugusi moteris, ziuredama i savo mama tikrai nenoreciau samoningai prisiminti kaip ciulpiau jai kruti Visos cia raso apie mazu vaiku reakcijas i ilga zindyma. O vat man butu idomu pasiskaityti, kas pazista jau suaugusius ilgai zindytus zmones (ypac vyrus). Na as nebuciau garantuota koks vejas gali susisukt galvoj kokio 15-16 metu paauglio del tokiu prisiminimu. Nors zinau, kad busiu tuoj isvyta is cia, bet pasakysiu, nes kazkur jau ir sakiau, tikrai bandziau daug ieskoti literaturos sia tema, bet nera jos daug, bet juk nepuolama kazko ieskoti del nieko, nes kaip minejau as zindziau savo vaikus-nera taip, kaip kazkas sake as nemyliu ju ir nezindziau. Bet ne apie tai. Mano mamule (mamos mama ) labai ilgai zinde 2 savo sunus. Viena iki 3,5 metu (jam dabar 50 metu). kita 2,5 metu (dabar 42 metu ) Na ir mano mama jos seserys visada kazkaip sakydavo (nuo mazens tai girdejau) musu broliai "ciudnesni" nes ilgai prie papo buvo, na jie tokie...labai geri zmones,protingi, bet...nu kazkas tikrai yra kitaip nei pas kitus vyrus. Nu vyriskumo pasigendu as juose-tokie svelnus,saldus...ir vienisi...abudu nevede. Taip pat kai pasakojau apie ta kaimyna musu kaime, (kur visas kaimas is jo juokiasi, kad zindytas iki mokyklos ) Jis ir gi nevedes. Mano brolis (32 metai) -nevedes zindytas kaip mama sako iki 2 metu tai tikrai. Ir kazkada mane apkaltino zindymo kulturos siemoje nebuvimu ir netoleravimu. Zindymas musu seimoje is kartos i karta eina kaip vertybe, kaip kazkas sake apie tarybinius laikus to as neatsimenu net, nes musu seimoje (beje labai gausioje)visada buvo kudikiai tik zindomi ir ilgai. QUOTE(crocus @ 2007 08 01, 14:50) Man jauku. Greičiau nejauku pasidaro tam nepakančiąjam. QUOTE(IngaInga @ 2007 08 27, 16:07) Matau, kad visai manes nesupratote... nei mane traumuoja, nei erzina tas vaizdas, tiesiog manau, kad kai vaikui 2-3 metai ir jis jau puikiai viskas supranta ir prisimins uzauges kaip maitinosi MP tai jau nera gerai JAM PACIAM Didieji maitinti iki tiek ir nė viens neprisimena paties žindymo fakto. Yra kelios foto, o ir neslepiama info, bet patys to neakcentuoja.
Galiu pasidalint apie dėdės (močiutė pasakojo) yra 3 broliai. vienas iš jų žindytas ilgiau , nei kiti. Ir tikrai pas jį viskas gerai. pats fainiausias dėdė, geras tėvas ir vyras, studijuojant teko gyvent pas juos.
Papildyta: Dėl to susijaudinimo...na neteko to konkrečiai patirt
Pritariu Natukės nuomonei
QUOTE(dakutis @ 2009 08 30, 19:10) Pritariu Natukės nuomonei Krūtinė. Vaikui maitinti užtektų visiškai mažų krūtų, tačiau sukurta ne viena teorija, kam moteriai reikalinga didelė krūtinė. Štai Freudo pasekėjai vyrų simpatiją didžiakrūtėms sieja su Edipo kompleksu. Vis dėlto mokslininkai linkę manyti, kad krūtinės forma ir dydis stipriosios lyties atstovams gali suteikti informacijos apie moters amžių bei vaisingumą. Nustatyta, kad apvalainų formų pilnos krūtinės moterys yra vaisingesnės. O juk apvalios formos ir stangri krūtinė byloja apie tai, kad moteris dar negimdžiusi taigi, jauna Antropologė H. Fisher, remdamasi įvairių kultūrų tyrimais, teigia, kad vyrus universaliai traukia jaunesnės moterys, ypač tos, kurių išoriškai matomi vaisingumo ir geros sveikatos požymiai. Evoliuciškai tai puikiai suprantama, nes vyrams genetiškai svarbu turėti kuo daugiau sveikų palikuonių, o jaunesnė ir sveikesnė moteris turi didesnę galimybę pagimdyti sveiką atžalą. Tačiau kiekvienas vyras pasakys, kad jis palydi moterį akimis ne dėl to, kad ji sveika, bet dėl to, kad ji graži. Gamta pasirūpino, kad vyrui (ir moteriai ) būtų gražu tai, kas evoliuciškai teisinga. Nors vyrams atrodo, kad jie vertina moterį pagal savo estetinius kriterijus, tačiau kartu jie atlieka moters sveikatos ir vaisingumo diagnostiką. Evoliuciniai psichologai ilgai suko galvą, kodėl vyrų akį traukia didelė krūtinė. Juk krūtinės dydis nėra susijęs tuo, kiek ji gali išskirti pieno vaikui maitinti. Atsakymas, atrodo, yra kitur. Harvardo antropologas F. Marlowe teigia, kad didesnės krūtys senstant greičiau praranda formą. O mažas krūtis amžius paliečia ne taip. Tad vyrų suvokimas remiamas maždaug tokia logika: Jei merginos didelė krūtinė ir ji geros formos, akivaizdu, kad ji jauna. Jei maža nežinia. Atrodytų, šis paprastas vidinis vertinimo kriterijus ir valdo vyrų simpatijas. Bet šią tiesą seniai žino plastinės chirurgijos specialistai ir siūlo moterims padidinti ir pagražinti krūtis mainais į pinigus ir vyrų dėmesį jeigu paskirtis viena, tai tada kam ji tai dare:Manekenė ir modelių agentūros G models" bendrasavininkė Giedrė Rusytė prisipažįsta nuo pat paauglystės buvusi nepatenkinta savo kūnu. Tačiau vieną dieną tam atėjo galas - ji ryžosi krūtų didinimosi operacijai. Maža krūtinė trukdė ir jos modelio karjerai. Kai pasidariau operaciją, niekam nesakiau. Bijojau draugų ir giminaičių reakcijos. Tačiau jei reikės, pasidarysiu ir dar vieną operaciją. Anksčiau per daug reaguodavau, kas ką pasakys ar ką pamanys kaimynai. Kiek galima? Jei jausiu poreikį, darysiu viską, ką tik panorėsiu. Nenoriu būti visuomenės rėmuose įsprausta moteris. Jei norėsiu, išsioperuosiu visus kompleksus", - ryžtingai kalbėjo Giedrė, operaciją dariusis būdamos vos septyniolikos metų. QUOTE(mama4XL @ 2009 08 30, 11:01) Maitinimo krūtimi procesą galima vertinti kaip savotišką seksualinį aktą tarp motinos ir kūdikio, o maitinimo krūtimi apraišką kaip moters seksualinio gyvenimo dalį. Maitinimas krūtimi tai kūdikio lytinio auklėjimo pradžia. Nuo to kaip jis vyks, priklauso jo būsimieji santykiai su priešinga lytimi ir apskritai su žmonėmis. Ir didele dalimi tai, kaip jis supras pačią seksualinių santykių sąvoką: ar tai bus tik fizinio fiziologinio pasitenkinimo siekimas, ar daug gilesnių, tauresnių žmonių tarpusavio santykių formų ieškojimas, kai lytiniai santykiai yra tauraus meilės jausmo išvestinė. Prie motinos krūties kūdikis gauna lytinių santykių modelį. Ir nuo motinos priklauso šio modelio pilnatvė vienoks ar kitoks jo turinys. Froidas pastebėjo: Žindymas prikausto visą dėmesį ir baigiasi arba miegu, arba motorine, panašia į orgazmą reakcija. Ir toliau: Kas matė, kaip prisisotinęs kūdikis įraudusiais skruostais atšlyja nuo krūties ir palaimingai šypsodamasis įminga, tas turės suvokti, kad šis vaizdas iliustruoja tipišką seksualinį pasitenkinimą vėlesniame gyvenime.(5.M.Trunovas, L.Kitajevas Kūdikystės ekologija. Vilnius: Asveja, 1997. 108p.) Papildyta: Nors zinau, kad busiu tuoj isvyta is cia, bet pasakysiu, nes kazkur jau ir sakiau, tikrai bandziau daug ieskoti literaturos sia tema, bet nera jos daug, bet juk nepuolama kazko ieskoti del nieko, nes kaip minejau as zindziau savo vaikus-nera taip, kaip kazkas sake as nemyliu ju ir nezindziau. Bet ne apie tai. Mano mamule (mamos mama ) labai ilgai zinde 2 savo sunus. Viena iki 3,5 metu (jam dabar 50 metu). kita 2,5 metu (dabar 42 metu ) Na ir mano mama jos seserys visada kazkaip sakydavo (nuo mazens tai girdejau) musu broliai "ciudnesni" nes ilgai prie papo buvo, na jie tokie...labai geri zmones,protingi, bet...nu kazkas tikrai yra kitaip nei pas kitus vyrus. Nu vyriskumo pasigendu as juose-tokie svelnus,saldus...ir vienisi...abudu nevede. Taip pat kai pasakojau apie ta kaimyna musu kaime, (kur visas kaimas is jo juokiasi, kad zindytas iki mokyklos ) Jis ir gi nevedes. Mano brolis (32 metai) -nevedes zindytas kaip mama sako iki 2 metu tai tikrai. liuks ištrauka. nuostabi tiesiog mano močiutė visus 3 vaikus žindė iki 2-3 m. ilgiausiai žindytas mamos vyresnis brolis - iki 3 m. švelnus, nuostabus lb geras vyras. vedęs 30 m tą pačią žmoną, nuostabūs santykiai šeimoje, su žmona net po tiek m susikibę už rankų vaikšto. užaugino 2 puikius vaikus, iš vis tokio vyro kiekviena moteris gali pavydėt. |