Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip bendrauja, žaidžia, padeda leliuko tėvelis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
lengvute
maniškis kai tik būna namie, prižiūri mažę, leidžia man pailsėt, kai nešioja, suranda naujų savų būdų nei aš ją nuramint 4u.gif , nors būna, kad mažylė nurimsta tik prie manęs smile.gif , taip pat kartu maudom, moka pakeist sauskelnę, naktim pasikeisdami nešiojam mažę, kai paprašau, naktį duoda jai vaistukų, gal jam ir sunku, bet neatsikalbinėja ax.gif ,tik sako, kad naktį jam kojos dreba ax.gif
Kai aš labiau noriu pabūt su mažyle, jis viską sutvarko buityje, prižiūri vyresnes ax.gif
mamose
Mano vyras savaitgaliais leidzia issimiegoti kaip senais gerais laikais, parpiu iki 11val., jis draugauja su suneliu. Taip pat pasilieka su mazyliu, kai as vaziuoju i paskaitas,sportuoti, apsipirkti ar su draugemis susitikti. Zodziu jis - nuostabus tetis ir vyras wub.gif , maudo sunu, bendrauja, duksta su juo smile.gif
saulutes
Oi merginos, kaip as jums pavydziu. rolleyes.gif Manaiskis tai man nelabai padeda, pazaisti tai megsta, o ,kai vaikas pradeda verkti, ar kas negerai, tai vienai tenka tvarkytis....O ir siaip daugiau laiko praleidzia prie kompo, nei su vaiku. man aisku del to labai pikta, bet jau pradedu susitaikyti su tuo. sad.gif
s.saulute
o as tai kadangi tris kartus per savaite truputi dirbu iki pietu tai tuo laiku vyras ziuri mazyle, tai viska moka.taip pat kartu maudom.Jis labai daug padeda ir nemato jokio vargo su ja.Geras tetis laaabai thumbup.gif
rivera
Tikrai pavyyydziu as jums, kad taip vyrai padeda smile.gif . Maniskis ir neblogas, bet...
Pirmas savaites ir maudem kartu, ir padejo viska ,o dabar jauciuosi vienisa motina sad.gif . Viska darau pati , ir mazam vyrui ir dideliam viska paduok, atnesk ir t.t. Pvz. isejau i kirpykla, vaika palikau mieganti su vyru nes kitaip neisleido, po pusvalandzio gaunu zinute " kada grysi, vaikas apsisiko". Tarytum jis nemoketu pakeist pamperso mad.gif .
Jurgitutė
Taip mielosios, pavydziu ir as jums. Kai auginom pirmaji vaikeli- jis buvo nuostabus, nepakartojamas tetis. Dabar kai namuose mazas leliukas ir vel- paramos jo nebesulaukiu sad.gif Zinau, kad viska moka, bet kazkur jo noras man padeti, pazaisti su vaikuciu dingo. Vat sianakt mano lelius atsikele 4 kartus valgyt (turim bedu naktimis)- tai kai nubudo 7 val. ryto, paprasaiau, kad vyras pamaitintu. O jis :"as pavarges". Matyt ir as jau esu vienisa mama sad.gif sad.gif sad.gif
MAMAM
O man buvo taip: pirmom savaitem, kol 2.gif daug miegodavo man pagalbos kaip ir nereikejo, to pasekoje vyras padare isvada, kad man labai gerai sekasi ir jo pagalba man nereikalinga. Taciau tas dziaugsmas truko neilgai. Prasidejo pilvelio bedos, nemigo naktys, apsiverte butas ir t.t., o as pasidariau pikta kaip sirse. Pries pora savaiciu atsitiko beda, uzvire pienelis vienoj kruty, pakilo man temperatura, tad visas pareigas, isskyrus maitinimo, teko perimti vyrui, net miegojau kitam kambary ir ateidavau tik pamaitinti. O po dvieju dienu vyras giliai atsiduso ir pasake: dabar as tave suprantu. Nuo tos dienos vyro poziuris labai stipriai pasikeite, pasidare supratingesnis ir atidesnis.
arcanuma
tetukai rolleyes.gif
neissemiama tema. pagalvojus kad jie patys padaro,tai jie patys ir turetu rupintis smile.gif
musu teveilis tai kaip kada. kartais jam uzplaukia begalinio rupinimosi mumis abime banga.kartais jam norisi tik televizoriu ziuret.o kartais taip iminga,kad net negirdi salia verkiacios mazyles. bet taip buna retai. ypac pastaruoju metu labai pasitaises. naktimis keliasi jis. na as tik maisteli pagaminu,o jis pamaitina,pamigdo,nuramina jei reikia. "o tu miegok, ilsekis " smile.gif
tikiuosi kad tai ne laikina smile.gif
nuo pat pradziu ir pati stengiuas ji auklet smile.gif nors paciai tikrai nebuvo sunku,taciau duodavau jam vaikuti, nors ir pati nieko neveikdavau. bet buvo ir tarpas (kokios dvi savaites) kai tik paziuredavo,panesiodavo ir atgal duodavo. bet manau,kad tai buvo jam paciam i nauda,nes pamate,jog mazyle lyg nujausdama i ji pradejo reaguoti salciau.tad persigando mano vyrelis ir tapo geru tikru teciu tongue.gif
*Nendria*
Musu tetis labai thumbup.gif padeda viska daryti.Net ir pusrychius/vakariene gamina.Maudo,neshioja,dainuoja,migdo,keichia sauskelnes...Jei ash maitinu ir ko nors prisireikia,tik shukt ir tevelis jau stovi shalia tongue.gif Tiesa,mazhoji vos tik ji pamato ,ish kart shypsosi biggrin.gif o tai jam geriausias atlygis first.gif
Erina
eina sau, kaip čia kaip kurioms faina. Nu mano tai jau labai geras žmogus, nu bet jam kažkaip nelabai sekasi, nu gal sakau dar per jaunas. Pabūna biski ir jau kiša man. Kartais net jaučiuosi kalta, kad liepiau panešiot ar dar ką. Nu nesakau, bendrauja jis su dukryte, myli ją labai, bet kai rėkia turiu tvarkytis aš viena. Sako, kad jam neišeina nuraminti. Ir šiaip kartais nervina - gryžta namo ir sako, o kas valgyti. Nu blyn, trūksta žodžių. Tada jau jis pabūna su vaiku, nes gi norėtų pavalgyti, o aš viena ranka pietų pagaminti nemoku. tongue.gif
matilda
QUOTE(Erina @ 2005 02 06, 18:13)
eina sau, kaip čia kaip kurioms faina. Nu mano tai jau labai geras žmogus, nu bet jam kažkaip nelabai sekasi, nu gal sakau dar per jaunas. Pabūna biski ir jau kiša man. Kartais net jaučiuosi kalta, kad liepiau panešiot ar  dar ką. Nu nesakau, bendrauja jis su dukryte, myli ją labai, bet kai rėkia turiu tvarkytis aš viena. Sako, kad jam neišeina nuraminti. Ir šiaip kartais nervina - gryžta namo ir sako, o kas valgyti. Nu blyn, trūksta žodžių. Tada jau jis pabūna su vaiku, nes gi norėtų pavalgyti, o aš viena ranka pietų pagaminti nemoku.  tongue.gif
*

O man buvo laikas, kad viena ranka teko ne tik gaminti, bet ir vonelę paruošti doh.gif
Mano vyras ilgai dirba iki 24-2val. nakties, o kai būna laisvas, tai į paskaitas drožia. Tai aš kaip vieniša mama jaučiuosi. O dar vyresnį sūnų prižiūrėt reik: į mokyklą išleist, iš mokyklos paimt. Pvz. kai kurias vyro pareigas sūnus perėmė: jis mielai pasisiūlė sutvarkyti vonelę po maudynių wub.gif Ir pirmą kartą dukrą maudžiau su sūnum, o ne suvyru. Vyras dirbo.
Tai taip ir sukuosi, o ką darysi? Bet jau stogas pradeda važiuot........
3M
aha, viskas aishku-ne viena ash cia tokia durne ir vargshe vienisha mama. jo, tie vyrai, tik padaryt skuba, o padet- nesulauxi. gimdem kartu, viskas ciki pirma savaite, kol miegojo ishtisai. dabar vsio. neturi laiko arba pavarges, ishalkes nuolat. puse, ka cia puse, jau beveik metai nieko nematau. o jis nesupranta, kad depresucha puola. jam gerai- vaikas priziuretas, valgyt padaryta, namai shvarus, alaus yr. nekenciu tokio gyvenimo!!! daugiau jokiu vaiku!!!
gutukas
QUOTE(saulutes @ 2005 02 04, 17:15)
Oi merginos, kaip as jums pavydziu.  rolleyes.gif Manaiskis tai man nelabai padeda, pazaisti tai megsta, o ,kai vaikas pradeda verkti, ar kas negerai, tai vienai tenka tvarkytis....O ir siaip daugiau laiko praleidzia prie kompo, nei su vaiku. man aisku del to labai pikta, bet jau pradedu susitaikyti su tuo. sad.gif
*

pas mus panaši situacija, ruošos darbuose beveik nepadeda sad.gif , su vaiku pažaidžia kol neverkia verysad.gif , na o maniškis daugiau laiko praleidžia su savo 'meiluže'-mašina g.gif
*ziurkyte*
na maniskis namu ruosoj man visai nepadeda, bet su vaiku tikrai labai daug uzsiima, ir nuraminti moka geriau uz mane thumbup.gif tik labai kartais nesupratingas buna, pav: grysta is darbo, o as nieko nespejus valgyti padaryti, nes vaikui visa diena pilvo diegliukai, nuo ranku nenueina. o jis ir pyksta is karto, mazdaug as cia taip sunkiai dirbu, ir su vaiku speju pabuti, o tu net valgyti padaryt negali. ir ka tu veiki per dienu dienas blink.gif va taip kai pasako tai ir uzmust ji usimanau gun_bandana.gif
*valdonė*
QUOTE(crristinka @ 2005 02 08, 21:10)
na maniskis namu ruosoj man visai nepadeda, bet su vaiku tikrai labai daug uzsiima, ir nuraminti moka geriau uz mane  thumbup.gif tik labai kartais nesupratingas buna, pav: grysta is darbo, o as nieko nespejus valgyti padaryti, nes vaikui visa diena pilvo diegliukai, nuo ranku nenueina. o jis ir pyksta is karto, mazdaug as cia taip sunkiai dirbu, ir su vaiku speju pabuti, o tu net valgyti padaryt negali. ir ka tu veiki per dienu dienas  blink.gif va taip kai pasako tai ir uzmust ji usimanau  gun_bandana.gif
*

Tai siūlau tau jam paaiškinti(detaliai)ką tu padarai per dieną.O dar geriau vieną dieną nuo pat ryto iki vakaro pasiūlik pasirūpinti jūsų atžalėle jam vienam.Ir prie viso to dar padaryti pietus,išskalbti drabužius,apsitvarkyti ir t.t O tu tuo tarpu laiką leisk savo malonumui ir tiesiog pailsėk thumbup.gif tongue.gif
Tuki
Maniškis tai padeda ir namų ruošoj ir vaiką prižiūri,sauskelnes pakeičia,pamaitina.Tfu tfu tfu. smile.gif Savaitgaliais man išvis "lafa". biggrin.gif
ignasser
Visgi man pasisekė. Mūsų tėvelis dirba "pilnu etatu": sauskelnes keičia, mažylį maudo, naktimis keliasi (nors kartais tenka neblogai įspirti į užpakalį), nuraminti moka. Kad man sunku jis suprato kažkurį šeštadienį, kai mažius visą dieną nenulipo nuo rankų, nes puolė diegliukai, o aš jam padėti negalėjau, nes ruošiausi egzaminui. Tai vakare, kai mažius nusnūdo, vyras pažiūrėjo į mane ir klausia:
- O ką tu taip jį visą dieną ir čiučiuoji?!
Tai dabar vakare parlėkęs iš darbo iš karto čiumpą savo kindziulį.
rokute
Musu tevelis tai labai labai man padeda wub.gif wub.gifheart.gif Nevardinsiu visko tongue.gif Cia as dabar pasidariau islepinta tongue.gif
Ai pamirsau doh.gif nekeicia pamperso tongue.gif bet man tai ir nebutina ax.gif
Merlote
Kai gime sunus, mano vyras pirmom savaitem labai padedavo, nakti keldavosi kartu, keisdavo sauskelnes ir pan, veliau matyt sumaste, kad jau ash atsigavau po gimdymo ir galiu viena viska pasidaryti gun_rifle.gif
nezinau kodel, bet man ir paciai atrodo kad cia mano pareiga vaiku rupintis. nors ir pavargusi, vistiek su kazkokiu sazines priekaistu iduodu mazyli. g.gif reikia matyt keisti poziuri, bo jau stogas pavaziuos.
Nors siaip tai vyras geras, myli leliuka ir pazaidzia, pakalbina. gal ir nereikia nieko daugiau ? unsure.gif
drieziukas
Maniskis irgi padejo pirmomis savaitemis, tada ir pampersus keite ir voneleje maude, bet po menesio nusprende, kad tai yra mano pareiga blink.gif Labiausiai pikta, kai sako: cia gi mergaite, ja turi rupintis mama soske.gif
agnisa
As tai nesiskundziu teveliu labai jau geras ax.gif .Ir pirma vaika padejo auginti ir antra 2.gif padeda.O kai neina savaitgaliais i darba tai man duoda naktymis issimiegoti mirksiukas.gif Tai tada kaip atgaunu jegas thumbup.gif ir vel galiu toliau priziureti leliu. clap_1.gif
aiwa
Mano tetukas tai tikrai auksinis 4u.gif . Grizes is darbo padeda visur,- ir panesioja, ir migdo, ir sauskelnes keicia, ir zaidzia, ir eilerascius pypliui deklamuoja ir tt. thumbup.gif Net naktimis nesiodavo, kai paprasydavau, nors jam reikedavo ryte i darba (o man ne) blush2.gif . O savaitgaliai tai mano yra labai laukiami, nes zinau, kad busiu kaip atostogose..Parpiu iki 10.00, kada jau reik pamaitint, ijungia tokia kvaila daina ''zalioj zolej zalia varle'' ar kaip ten.. biggrin.gif ir visad ta pacia. Tuomet abu tipo dainuodami ivaro pas mane parpiancia ir sako, kad laikas valgyt biggrin.gif . Ir visa savaitgali praktiskai vaikiukas su tetuku buna, tik zinoma papuka tai jau mano gauna cool.gif . Zodziu, siuo atzvilgiu man labai pasiseke thumbup.gif .
matilda
Ech, skaitau skaitau čia jus ir man paydas siuma cry.gif
Džiaugiuosi, nors, kad išvis yra tokių tetukų blink.gif .....
drieziukas
Aš pastebėjau, kad berniukų tėveliai geresni pagalbininkai g.gif
Erina
Nu tai va aš irgi kartais jaučiu kaltę, kai jis naktį supa vaiką, o aš akių praplėšt negaliu, nes žinau, kad jam ryte į darbą. Ai bet retai taip būna.
drieziukas
Nejausk, jokios kaltes, tavo darbas, manau, tikrai ne lengvesnis tongue.gif Vyrai labai greitai "atpranta" nuo pagalbos, o po to jau nebeprisiprasysi sad.gif Patikek manim, as saviski issilepinau, tai dabar turiu dar viena - dideli vaika tongue.gif
Erina
QUOTE(Laurinta @ 2005 02 11, 11:21)
Nejausk, jokios kaltes, tavo darbas, manau, tikrai ne lengvesnis tongue.gif  Vyrai labai greitai "atpranta" nuo pagalbos, o po to jau nebeprisiprasysi sad.gif Patikek manim, as saviski issilepinau, tai dabar turiu dar viena - dideli vaika tongue.gif
*

Ojei, aš kai laukiausi, tai visiems sakiau, kad laukiuosi antro biggrin.gif , nes pirmas vaikas - vyras, tik užauginau ne aš, bet išsilepinau aš. biggrin.gif
Dusia
Aš tai manau, kad mano tiesioginis darbas yra auginti ir rūpintis mažyliu, juk kaip tik dėl to ir pasiimamos motinystės atostogos mirksiukas.gif Todėl net nesistengiu užsiimti namų tvarkymu. Generalinį namų tvarkymą mes visada darome šeštadieniais visi kartu, todėl ir gimus mažiukui nematau reikalo keisti šitą tvarką good.gif Padarau tik būtiniausius darbus - valgio gaminimas, rūbų išlyginimas, lyg ir viskas rolleyes.gif
Todėl man nelabai ir reikia vyro pagalbos rūpinantis kūdikiu, pati viską kuo puikiausiai pasidarau. O vyras kai nori, mielai su vaiku pažaidžia, pabendrauja. Šiaip jis pas mane darbštuolėlis - ir dirba, ir mokosi, tai laiko tam turi nedaug. Aišku, man dar padeda ir tai, kad turim septynmetę dukrą, tai jai broliukas kartais lėlytę atstoja, pažaidžia su juo,bet vis tiek negali palikti jų visai be priežiūros, vis tik ji irgi vaikas.
Kad nereikia visų darbų ant savęs užsikrauti, aš kaip tik pasimokiau augindama dukrą. Tada bandydavau viską padaryti doh.gif tai depresija greitai atslinko. Dabar tiesios stengiuosi, kad ir man, ir sūnui būtų linksma ir gera tongue.gif
ilja
Musu tata irgi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif (bent kol kas smile.gif ). Naktimis jis prie mazes keliasi, pamperius keicia, ja migdo, jei valgydama nenuluzta, o man belieka tik papuka i burnyte ikisti ax.gif O ir savaitgaliais bei vakarais labai daug laiko su mazyle praleidzia. Del jo bemiegiu naktu jokio sirdagrauzio nejauciu, nes pati dar ir mokausi, taip kad vaikelio prieziur ir namu ruosa yra musu bendras darbas cool.gif
Rucelie
QUOTE(Erina @ 2005 02 06, 18:13)
gryžta namo ir sako, o kas valgyti.
*

o tu sakyk - viskas, kas yra saldytuve tongue.gif tegu pats ismoksta savo skrandziu pasirupint, juk elementaria kiausiniene issikept kiekvienas sugeba. nera tie musu vyrai tokie nemoketojai, kokiais apsimeta.
krika
pas mus taip buvo: pradžioj nelabai padėjo, paskui padėdavo, paskui vėl kažką sumąstė ir nelabai padėjo (gal jam kitaip atrodė?). nu vienžo, buvo...
paskutiniu metu pasiutau - grįžta iš darbo pasupuoja vaiką, palinksmina, pamėto ir viskas. tai taip ir pasakiau "tai ką karuselę įjungei, išjungei ir viskas?" vyriokas pasiuto, trys paros karo stovis namuose, t.y. tyluma, štilis. tą patį vakarą visiškai nieko nedarė vaikui, nei banano nedavė, nei maudė (tą darydavom kartu), nei pampersą keitė. absoliučiai nieko nedarė. bet kitą dieną thumbup.gif mes nesišnekam. grįžta iš darbo, aš lekiu į kitą kambarį su knyga o vaiką palieku tėtukui. taip porą vakarų. na žinoma aš maitinau. savaitgaliais pirmas iš lovos lipdavo. thumbup.gif

nu galvoju, a kodėl reikia susipykti, kad būtų kažkas pakeista? kai šneki, prašai - tai nedaeina schmoll.gif o kai tiesą pasakai, įsižeidžia doh.gif bet užtat rezultatas thumbup.gif
egliuke
Man tai norėtųsi daugiau pagalbos. Aišku, labai prastai nėra. Čia kažkuri rašė, kad paliko vaiką vyrui ir išėjusi savo reikalais gavo žinutę, kad vaikas apsi...Čia tai viršūnė blink.gif Su tokiu vyru reikia rimtai pakalbėti, jei dar kalbos išvis padėtų mad.gif Jei aš kur noriu išeiti, vyras visada pabūna su vaiku ir be burbėjimų, bet kasdien po darbo tai nepasakyčiau, kad labai noriai užsiimtų su dukryte, na pažaidžia, pakeičia dar sauskelnes prieš miegą, nuprausia - tik visada reikia paprašyti, kad tai padarytų ax.gif Be to, vis padejuoja, kad darbe pavargo, nori pailsėti ir pan., bet aš tai juk irgi pavargusi vakare doh.gif
drieziukas
Maniskis tai kuo toliau, tuo maziau padeda sad.gif Galima sakyti, kad jau visai nebepadeda, net kartais atrodo, kad mes jam tik trukdome miegoti, skaityti, valgyti.. O man taip atsibosta namuose, tai taip norisi nors savaitgaliais kur nors isvaziuoti, bet po paskutines pastabeles, kad mes prie jo prilipe ir net neleidziam vienam nusish.., tikriausiai ir savaitgaliais keliausim mes abi i lauka verysad.gif Ir nesamone, kad galima isaukleti, tik dar labiau susipyksti.. Stengiuosi maziau viska imti i galva ir laukiu, kada grisiu i darba g.gif
aiwa
QUOTE(Laurinta @ 2005 02 15, 11:23)
Maniskis tai kuo toliau, tuo maziau padeda sad.gif Galima sakyti, kad jau visai nebepadeda, net kartais atrodo, kad mes jam tik trukdome miegoti, skaityti, valgyti.. O man taip atsibosta namuose, tai taip norisi nors savaitgaliais kur nors isvaziuoti, bet po paskutines pastabeles, kad mes prie jo prilipe ir net neleidziam vienam nusish.., tikriausiai ir savaitgaliais keliausim mes abi i lauka  verysad.gif  Ir nesamone, kad galima isaukleti, tik dar labiau susipyksti.. Stengiuosi maziau viska imti i galva ir laukiu, kada grisiu i darba g.gif
*

Uch..kaip uzjauciu.. blush2.gif As tai turbut tavo vietoj neapsikentusi ''pakelciau veja'' g.gif .
Erina
QUOTE(Laurinta @ 2005 02 15, 12:23)
bet po paskutines pastabeles, kad mes prie jo prilipe ir net neleidziam vienam nusish.., tikriausiai ir savaitgaliais keliausim mes abi i lauka  verysad.gif  Ir nesamone, kad galima isaukleti, tik dar labiau susipyksti.. Stengiuosi maziau viska imti i galva ir laukiu, kada grisiu i darba g.gif
*

Ojei, koks blogas tata unsure.gif tongue.gif . Nu ir nebandyk perauklėt, keliaukit sau vienos laukan. Nenori ir tegu nebendrauja. Aišku, kai vaikas paaugs, vaikščios šnekės, tada atsikvošės, bus labai įdomu pabendrauti su vaiku. Ai, ir mažiau pergyvenk, tokią fainą mergicą turi smile.gif
drieziukas
Stengiuosi neimti i galva, tik va kazkodel siandien "pratrukau" tongue.gif O kad teveliai yra isauklejami, tai manau mitas. Kiek jau mazas buvo isaukletas, tiek ir liks blink.gif As esu isitikinusi, kad labai daug reiskia, kokioje seimoje jis pats isaugo ir kaip su juo bendravo tevas, kaip padejo mamai.. g.gif
agnisa
QUOTE(Laurinta @ 2005 02 15, 15:25)
Stengiuosi neimti i galva, tik va kazkodel siandien "pratrukau" tongue.gif  O kad teveliai yra isauklejami, tai manau mitas. Kiek jau mazas buvo isaukletas, tiek ir liks blink.gif As esu isitikinusi, kad labai daug reiskia, kokioje seimoje jis pats isaugo ir kaip su juo bendravo tevas, kaip padejo mamai.. g.gif
*

As manau,kad jau neisauklesi koks yra toks ir bus schmoll.gif Sutinku su tavo nuomone jei nenori bendrauti tai nieko ir nepadarysi ax.gif
rolana
Perauklėt, tai jau tikrai neperauklėsi, nebent laukti, kol subres. Pvz. aš su savo vyru eame vienmečiai. Man jau pats laikas gimdyti vaikus (24 m.), o jis dar tam ryškiai per jaunas. Beje tą pastebėjau gimus vaikui. Nu ir ką, dabar laukiu, kol suaugs, o apie pagalbą galiu tik pasvajoti. Vakar susitarėm, kad jis pamaitins vaiką, o aš per tą laiką išsimaudysiu. Nu ir ką jūs sau manot kol užmaišiau mišinuko, jis užmigo. Tai va pamaitinau vaiką, užmigdžiau ir pati nulūžau. Ir šiandien sako, davai nešam vaiką pas mamą, o patys varom ant kalnų. Nu kur per tokį orą vaiką tysiot, tai jis man sako, tu nevaidink idealios mamos, gaila vaiko mano mamai palikt ir t.t. Ir išviso, jei reikia su vaiku pabūt, tai didžiausia tragedija. Ai sakau dar jaunas, dar draugai rūpi, bet stebiuosi, kaip aštuoniolikmečiai vaikus augina. Ir išviso nesuprantu, kodėl vyrams suteikiamas stipriosios lyties vardas. g.gif Tai va mamkos džiaukitės, kurios turit idealius tėčius. O mes laukiam savo tėtuko brandos. biggrin.gif . Ai beje, man ir pačiai visai nesunku su vaiku užsiimt. Ir man taip atrodo, kad jis šitą pastebėjo, ir nenori man "trukdyti". tongue.gif
egliuke
QUOTE(rolana @ 2005 02 16, 16:50)
Perauklėt, tai jau tikrai neperauklėsi, nebent laukti, kol subres. Pvz. aš su savo vyru eame vienmečiai. Man jau pats laikas gimdyti vaikus (24 m.), o jis dar tam ryškiai per jaunas. Beje tą pastebėjau gimus vaikui. Nu ir ką, dabar laukiu, kol suaugs, o apie pagalbą galiu tik pasvajoti. Vakar susitarėm, kad jis pamaitins vaiką, o aš per tą laiką išsimaudysiu. Nu ir ką jūs sau manot kol užmaišiau mišinuko, jis užmigo. Tai va pamaitinau vaiką, užmigdžiau ir pati nulūžau. Ir šiandien sako, davai nešam vaiką pas mamą, o patys varom ant kalnų. Nu kur per tokį orą vaiką tysiot, tai jis man sako, tu nevaidink idealios mamos, gaila vaiko mano mamai palikt ir t.t. Ir išviso, jei reikia su vaiku pabūt, tai didžiausia tragedija. Ai sakau dar jaunas, dar draugai rūpi, bet stebiuosi, kaip aštuoniolikmečiai vaikus augina. Ir išviso nesuprantu, kodėl vyrams suteikiamas stipriosios lyties vardas. g.gif Tai va mamkos džiaukitės, kurios turit idealius tėčius. O mes laukiam savo tėtuko brandos.  biggrin.gif . Ai beje, man ir pačiai visai nesunku su vaiku užsiimt. Ir man taip atrodo, kad jis šitą pastebėjo, ir nenori man "trukdyti". tongue.gif
*

Pas mus buvo momentas, kai vyras sakydavo "tu viską geriau, greičiau sugebi ir moki, vaikui labiau patinka su tavim, tai gal tu ir užsiimk". Aš vis aiškinau, kad tik daug kartų viską darydama išmokau, todėl dabar jau manau taip nebegalvoja ax.gif
vitalyte
Na, mūsų tėtukas irgi neblogas. Savo 2.gif 2.gif ramesne širdim palikčiau jam, nei savo mamai. Štai ir praėjusią savaitę 4 val. ištrūkau iš namų. Maniau po valandos jau sulauksiu skambučio. Bet ne thumbup.gif puikiai susitvarkė. Kaip su dviem vaikiukais, tai, manau, ir neblogai. O ir šiaip myli mažylius, pakalbina, kol vienas iš jų laukia savo eilės prie "pieno baro".
Tik kai aš esu namie, tai sauskelnių keitimą man paveda, iš pradžių visai bijojo tai daryti. O ir dabar keisdamas naudoja servetėles, neneša į vonią plauti užpakaliuko. Matyt, dar per trapūs vaikiukai jam atrodo.
Labiausiai padeda namų ruošoje. Netvarko netvarko, bet jau savaitgalį kai apsiima, tai iš pačių pagrindų tongue.gif . Na o paprastą dieną, tai jei tik labai paparašau arba priverčiu. Tik va kaip jį pripratinti prie maisto gaminimo g.gif . Būtų labai gerai, kad jis valgį gamintų, nors vakarais. Tikrai man labai pagelbėtų, nes maisto gaminimui visai nėra laiko. O dabar grįžta iš darbo, perima mažių priežiūrą, o aš jau lekiu ką nors ant greičio pagamint. O jei aš tuo metu maitinu, tai pats ką nors užkanda, net nevisada ir man pasiūlo. Tuomet tai norisi bash.gif .
Naktį nesikelia, nes kas iš to, kad jis kelsis, juk maitinti man vis tiek reikia. Tai geriau jau aš naktį jam pamiegot duodu, kad grįžęs iš darbo labiau padėtų. Nes jei naktim jis kelsis mažių žiūrėt, tai darbe visą dieną pramiegos ir dar grįžęs kaip negyvas bus fear.gif.
Tik va maudyt tai pats vienas bijo, o dviese tai man nepatogu. Maišosi jis man ir tiek.
Ai, visko būna: kartais apsižodžiuojam kai abu pervargę. Aš būna išvis pratrūkstu: "nieko tu man nepadedi" (nors taip tikrai nėra ax.gif ). Tada paskelbiu nekalbadienį tongue.gif , o jis po 5 min. ateina atsiprašyti. Taip ir gyvenam diena iš dienos. rolleyes.gif
Kai mažiai paaugs, tikiuosi, dar daugiau su jais užsiims. Prasidės žaidimai, tada ta tikrai dsugiau laiko sau galėsiu skirti.
*valdonė*
QUOTE(egliuke @ 2005 02 16, 18:53)
Pas mus buvo momentas, kai vyras sakydavo "tu viską geriau, greičiau sugebi ir moki, vaikui labiau patinka su tavim, tai gal tu ir užsiimk". Aš vis aiškinau, kad tik daug kartų viską darydama išmokau, todėl dabar jau manau taip nebegalvoja ax.gif
*

ACHA, maniškis irgi tą patį sako doh.gif Labiausiai man pikta, kai jis kaip niekur nieko išeina kažkur su draugais pasisėdėt, arba kad ir į žvejyba cry.gif Aš taip laukiu savaitgalio, kad galėčiau, bent pro parduotuves prasieit...(Jis tada lieka suvaikučiu namie, nes nesinori mažylio visur kartu tąsyti).O jis paima ir išvažiuoja kur nors sad.gif Va ir dabar sedžiu sau namuose su zuikučiu, o jis.....išvažiavęs savo malonumui...
Žinoma jis atsiklausia ar aš nepyksiu...Sakau, kad ne......bet viduje širstu blink.gif Iš kitos pusės gi negaliu aš jo namuose uždaryti g.gif
taja:)
O pas mus topinė frazė "man atrodo kad jinai vien nuo tavo kvapo apsiramina" doh.gif turbūt dar gyvena tais laikais kai maitinau, tada nuo pieno kvapo aišku apsiramindavo tongue.gif

Bet šiaip tai neturiu kuom skūstis vyresnįjį laaabai prižiūri, o ir mažąją ramia širdim palieku ax.gif O dabar svarpiausia thumbup.gif naktį valgyt padaro thumbup.gif aha užpavydėjot tongue.gif nieko visi tečiai - vaikai ankščiau ar vėliau suauga, ateis ir jūsų diena mirksiukas.gif 4u.gif
matilda
QUOTE(alina @ 2005 02 16, 20:39)
O dabar svarpiausia  thumbup.gif naktį valgyt padaro thumbup.gif  aha užpavydėjot tongue.gif  nieko visi tečiai - vaikai ankščiau ar vėliau suauga, ateis ir jūsų diena mirksiukas.gif  4u.gif
*

O aš tai jau manau, kad pas mus neateis. Čia kažkuri rašė, kad vyro neįmanoma perauklėti ir aš su tuo sutinku. Na, kad ir šiąnakt, pvz. Dukrai dabar pats dantų dygimas, tai ji budinėja per naktį nnnnnnnnnn kartų ir verkia cry.gif . Tai užspaudžiu arba papu, arba ant rankų. Tai aš po nakties tokia pusiau zombis. Gerai, kad šiandien nors sūnų į mokyklą išleido. Bet Skaistė kaip tyčia beveik kartu su sūnum nubudo. Ir ką? Kol Skaistę perrenginėjau, vyrelis nuėjo miegot doh.gif doh.gif doh.gif . Matyt labai jau pavargęs buvo biggrin.gif
troja
4u.gif Sveikos mamytes,na ir prisiskaicau jusu gyvenimo su vyrais situaciju vienoms pavydziu kitoms nelabai.Na apie savo vyra irgi nieko blogo negaliu pasakyti.Kai gime dukryte is kart nuo pirmu dienu davau vyrui kad ir jis turetu atsakomybes jausma ismokau pakeisti pampersus kaip pamaitinti na ir visa kita.Nors is pradziu vis sakydavo kad ji gerau nusiramina su manim tacau vis stengdavau jam ibrukti(neblogaja prasme)tegul ir prie rekencio kudikio pratinasi ir mokosi kaip nuraminti.Dabar tikrai nebeturiu problemu ir uzmygdo jai reikia ir pabuna galiu iseiti kada noriu ir uztrukti nes zinau kad jam nesukels jokiu problemu. thumbup.gif
Mirksniukas
musu teveliukas geras tongue.gif padeda, kiek gali ir kada gali, nors kartais, aisku, turiu ir paprasyti tos pagalbos 4u.gif bet siaip tai jis musu triusiuka ir panesioja, ie pazaidzia, ir uzmigdo - kas jam kazkaip geriau ir greiciau nei man gaunasi (cia, beje, diena, nes nakti 2.gif prabunda tik pavalgyt, o bevalgydamas vel uzmiega). o vakarais jie kartu po vonia plaukioja ir nardo smile.gif smile.gif va, dar buciau pamirsus, kad kartais man rytais issimiegoti leidzia - iki kokiu 12 tada parpiu, o jie virtuvej ar kitam kambary uzsidare zaidzia sau, krykstauja ir obuoliuka valgo:valgis visada pagiriu vyra ir pasakau, kad jis pats geriausias, kad man taip padeda :wub, ir kad maziukas ta ar ana daug geriau su juo nei su manim daro ax.gif - tada jis buna laaabai patenkintas ir isdidus 4u.gif 4u.gif bet kartais tai bunu pikta kaip sirse bash.gif ir apsaukiu, kad niekas nieko man apskritai nepadeda ir as cia tik viena viska darau blush2.gif paskui man buna baaaasiai geda del to blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif ir pasistengiu vyro kuo greiciau atsiprasyti 4u.gif 4u.gif
beje, kazkur skaiciau, kad turbut visoms mamoms, kiek teciai bepadetu, vis tiek atrodo tos pagalbos maza ir maza.... umn.gif
Mazhulka
QUOTE(saulutes @ 2005 02 04, 17:15)
Oi merginos, kaip as jums pavydziu.  rolleyes.gif Manaiskis tai man nelabai padeda, pazaisti tai megsta, o ,kai vaikas pradeda verkti, ar kas negerai, tai vienai tenka tvarkytis....O ir siaip daugiau laiko praleidzia prie kompo, nei su vaiku. man aisku del to labai pikta, bet jau pradedu susitaikyti su tuo. sad.gif
*

mano situacija dėl to tėvelio visiškai identiška biggrin.gif biggrin.gif bet labai džiaugiuosi, kad kai buvo klausimas, kur gyventi pirmuosius vaiko gyvenimo metus - kartu su tėvais ar atskirai - likom pas vyro tėvus. seneliai - geriausi pagalbininkai. jiems didžiausias džiaugsmas yra pirmasis anūkas mirksiukas.gif . o aš ir pailsėti tada galiu, ir savaitgaliais pamiegoti ilgiau, ir su vyru dažnai išeinam iš namų tai į kiną ar šiaip kabaką su draugais susitikti biggrin.gif
tėvelis, be abejo, irgi "neišvengia atsakomybės":) kartais palieku abu balandėlius. tada jie vyriškai šnekasi drinks_cheers.gif
Mazhulka
QUOTE(Jurgitutė @ 2005 02 05, 09:38)
Taip mielosios, pavydziu ir as jums. Kai auginom pirmaji vaikeli- jis buvo nuostabus, nepakartojamas tetis. Dabar kai namuose mazas leliukas ir vel- paramos jo nebesulaukiu sad.gif Zinau, kad viska moka, bet kazkur jo noras man padeti, pazaisti su vaikuciu dingo. Vat sianakt mano lelius atsikele 4 kartus valgyt (turim bedu naktimis)- tai kai nubudo 7 val. ryto, paprasaiau, kad vyras pamaitintu. O jis :"as pavarges". Matyt ir as jau esu vienisa mama sad.gif sad.gif sad.gif
*

mano vyras išvis atsikirai nuo mūsų miega kitam kambary, kas tada? jis nei vaiko girdi naktį, nei tie rūpestėliai jam pažįstami. aš jau prie visko pripratau blink.gif
aall27
musu tevelis labai mums padeda
laurencijal
Nu musu tetis tai tieiosg nuostabus. thumbup.gif Iki pietu as iseinu i paskaitas - buna jis. Noriu nueiti i parduotuve - vel buna jis. Noriu isvaziuti i svente, is kurios grisiu tik vidurnakti - isleidzia be jokiu problemu. Subinyte irgi nuplauna. Kai jis nedirba tai vaiko papmpersu as praktiskai nekeiciu. Viska daro jis. O ir naktimis mane pavaduoja. Viena nakti keliuosi as, kita - jis.Matyt man laaabai pasiseke. tpu tpu tpu doh.gif
Arnika
QUOTE(rolana @ 2005 02 16, 16:50)
O mes laukiam savo tėtuko brandos.  biggrin.gif .
*

Va aš laukiu laukiu tos brandos, sako jei iki 30 m nesubręs tai ant visai smile.gif .... 1 mėnesis liko ir nieko biggrin.gif . Tik kompu žaidžia ir vsio sad.gif . O su vaiku būti vargas jam....Auklėjimui sunkiai pasiduoda, nors kai n kartų paprašau tai padaro ką reikia...
Bet va žiūriu ne viena aš čia 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.