Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bankrotas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
kregzde
Laba diena smile.gif ,

man yra neramu verysad.gif , nes įmonės, kurioje dirbu finansinė padėtis nėra jau tokia gera ir mane domina kas būtų, jei pastočiau, o įmonė, kurioje dirbu bankrutuotų? Kaip tai atsilieptų mano dekretinėms?

Tikiuosi, kad to nebus, bet geriau žinoti kas gali būti.

Dėkoju už atsakymą.
prabegom
Jei imonei iskels bankroto byla arba ja likviduos, tokiu atveju paprastai visi darbuotojai atleidziami, tarp ju ir esantys vaiko auginimo atostogose. Siuo atveju, manau, kad neteksite is sodros kasmenesiniu ismoku vaiko auginimui (70 proc. nuo atlyginimo ar pan.)
Shiduh
atsakymas iš dalies yra klaidingas.
kregzde
Sveikos, kai išgasdinote schmoll.gif , tai pasivarčiau www.sodra.lt, o ten buvo užduotas panašus klausimas, į kurį buvo atsakyta taip:

Ar nutraukiamas motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas, jeigu asmenį atleidžia iš darbo vaiko priežiūros atostogų metu?

Nutraukus darbo sutartį, motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas taip pat nutraukiamas.

Esant tam tikroms sąlygoms, motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas tęsiamas. Asmeniui, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Valstybės tarnybos įstatyme ir Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, motinystės (tėvystės) pašalpa toliau mokama, bet ne ilgiau kaip iki įsidarbinimo.

Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.