Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: PADĖKIT
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Alonda
Viskas tesiasi jau trys mėnesiai. Mano 12 metų dukrą muša bedraklasiai.Jie skriaudžia ir kitas mergaites, bet ne taip smarkiai. Pagrinde mušasi trys bernai. Jie spardosi, duoda ranka į galvą, mėto penalą į sieną. Auklėtoja su jais nesusitvarko, todėl ėjau pas direktoriaus pavaduotoją. Po pavaduotojos grasinimų jau kaip ir nebesimuša, bet beveik visa klasė išskyrus dvi mergaites nebedraugauja su dukra, tik dėl to, kad ji pasiskundė, kad patiria smurtą. Netgi geriausia draugė su kuria bendrauja nuo pat gimino{jos gimė vieną dieną ir susipažino gimdymo namuose} ją išdavir nebedraugauja. Mergaitė jaučiasi atstumta. Jai sunku, nes yra pravardžiuojama skundike ir dažniausias posakis yra "tu esi durnė, nes nemoki apsiginti". Mergaitė tikrai nemoka muštis ji yra gera rami mergaytė. Mokslai sekasi gerai, gal tik matematika silpniau.Fizinis smurtas baigėsi, prasidėjo psichologinis. Nežinau ką daryti.... Svarstėm galimybę pradėti lankyti imtynių būrelį, bet...ar tai padės???
Ką daryti???? Patarkit....
carramele
Galima mergaitei surasti kazkokia nauja veikla uz mokyklos ribu, kur jai patiktu, gerai sektusi ir butu draugiski bendraamziai. Imtyniu burelis irgi tiktu. Jei ji ten isitrauktu, pajaustu didesni pasitikejima savo jegomis, igautu daugiau bendravimo igudziu. Is vienos puses, ji taip nepergyventu del psichologinio smurto mokykloje, nes suprastu, kad mokykla - dar ne visas pasaulis. Is kitos puses, labiau pasitikint savimi ismokstama ir atsikirsti, ir pasiusti visus velniop, eant reikalui.
Lotose
Pamenu save tokiu metu.Manes niekas nemuse,bet kadangi buvau gera,rami,stropi patikau mokytojams,kleseje nepritapau.Beto musu klase buvo pati pasiuciausia mokykloje.Nemiela man ten buvo.Bandziau but ir "naglesne".Visiems tik juokas eme is mano pastangu.Taigi 8-oje klaseje tiesiog pakeiciau mokykla.Kur atsirado ir draugu,ir pagarba man.Ismokau ginti ir myleti save.Buvau laiminga galedama susitikt su savo klasiokais. thumbup.gif
rusne
As keisciau mokykla. Pamenu mano klasej buvo kelios mergickos, is kuriu nuolat saipydavosi, atsigrodavo, kai budavo nuobodu ar pamoku, ar pertrauku metu... Ir taip iki 12 klases...
Tad siulau keist mokykla, kurioje butu "be praeities" ir uzsiimti kokia veikla, kuri padidintu mergytes pasitikejima savimi. mirksiukas.gif
rusne
Beje, kaip gerai besimokanciai tai reiktu pakliut i "moksliuku" klase, nes, deja, kai kuriose klasese yra labai madinga "nesimokyti".
Alonda
Turbūt reikės ieškoti imtynių būrelio. O apie kitą mokyklą galima pgalvoti tik nuo kito rugsėjo...
Gaila mergaitės, ji tikrai geras vaikas....
Erszebeth
Iš tiesų teko girdėt nemažai atvejų, kad vaikams, ypač mergaitėms, daug pasitikėjimo savim yra įkvėpę būtent Rytų kovos menai. Tas gerai, kad ten mokoma ne tik "prijomų", bet ir savitvardos, ir kilnumo. Jos netampa mušeikomis, tačiau esant reikalui sugeba pakovoti ne tik už save, bet net ir už kitus, nors prieš tai buvo skriaudžiamos. Aš savo lėtapėdę irgi norėčiau leisti į ką nors panašaus. Kiek domėjausi, karatė tinka tik gerokai paaugusiems, nes dėl to sporto gali deformuotis augantys kaulai. Gal dvylikametei jau ir nieko, bet aštuonių tai dar tiksliai anksti. Kaip nekenksmingą kaulams mums rekomendavo aikido.
Alonda
Reikės pasidomėti aikido. Dėkui už informaciją...
bru
Na ,su savo dukrom ,problemu ,tokiu neturejau.
Bet mazoji ,nuo -11 m. lanke karate tongue.gif Tai tarp berniuku buvo pazyba biggrin.gif
O priedo,per iseigines su teciu vaziuodavo zvejot thumbup.gif
Tai su klasiokais sutardavo,daug geriau,nei su klasiokem biggrin.gif Ir as thumbup.gif domejaus mokyklos gyvenimu(buvau tevu komiteto pirmininke) ax.gif
Tik nenuleiskit ranku wub.gif
As :)
QUOTE(Alonda @ 2005 02 04, 18:18)
Viskas tesiasi jau trys mėnesiai. Mano 12 metų dukrą muša bedraklasiai.Jie skriaudžia ir kitas mergaites, bet ne taip smarkiai. Pagrinde mušasi trys bernai. Jie spardosi, duoda ranka į galvą, mėto penalą  į sieną. Auklėtoja su jais nesusitvarko, todėl ėjau pas direktoriaus pavaduotoją. Po pavaduotojos grasinimų jau kaip ir nebesimuša, bet beveik visa klasė išskyrus dvi mergaites nebedraugauja su dukra, tik dėl to, kad ji pasiskundė, kad patiria smurtą. Netgi geriausia draugė su kuria bendrauja nuo pat gimino{jos gimė vieną dieną ir susipažino gimdymo namuose} ją išdavir nebedraugauja. Mergaitė jaučiasi atstumta. Jai sunku, nes yra pravardžiuojama skundike ir dažniausias posakis yra "tu esi durnė, nes nemoki apsiginti". Mergaitė tikrai nemoka muštis ji yra gera rami mergaytė. Mokslai sekasi gerai, gal tik matematika silpniau.Fizinis smurtas baigėsi, prasidėjo psichologinis. Nežinau ką daryti.... Svarstėm galimybę pradėti lankyti imtynių būrelį, bet...ar tai padės???
Ką daryti???? Patarkit....
*

Kaip baisu! manishkei irgi 12... sad.gif Dieve, koks kvailas amzius, ypac jau tie berniukai. Mano dukters klaseje vyksta palygint nekalti zhaidimai: penalu metymas, begimas ish pamoku... sad.gif Nors gal daug ko ir nezhinau. g.gif
Savishke tai turbut tuoj pat vesciau i kita mokykla, nelaukdama ne rugsejo.
Kudliukas
mokyklos pakeitimas suteikia vaikui labai daug pasitikejimo (aisku buna isismciu) - svarbu, kad mirmomis dienomis pradetu elgtis taip, kaip visad norejo
ametista
Alonda mano giminej daug zmoguciu svietimo sistemoj, todel mes daznai pakalbam sia tema. mano pasiulymas toks: leisk i kovos menu bureli mergaite dabar , o nuo rugsejo pakeisk mokykla, gal pasieiskok kokios gimnazijos, ten paprastai vaikai daugiau spaudziami mokytis, maziau uzsiima kitais reikalais
Alonda
Dėkui už patarimus
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.