Nusipirkau modulino, noriu padaryt siokiu tokiu darbeliu, bet jokios instrukcijos ar aprasymo nera kaip su juo elgtis.
Ar ir su modulinu reik taip elgtis, ar tiesiog kaip druskos tesla i orkaite?
Nezinau ar rasau kur reikia, bet.
Nusipirkau modulino, noriu padaryt siokiu tokiu darbeliu, bet jokios instrukcijos ar aprasymo nera kaip su juo elgtis. Ar ir su modulinu reik taip elgtis, ar tiesiog kaip druskos tesla i orkaite?
Mielai patarciau, bet as irgi nezinau.
As kartais lipdau su vaikais. Nusipirkti galima 2 spalvu. As dazniausiai perku balta, kad butu galima spalvinti. Tai va, nuo plyteles atsipjauni reikaiama gabaleli ir minkstini tarp ranku, kaip plastilina. padarai reikiama darbeli ir palieki per nakti ant stalo pvz. Likusi modelina reikia sandariai uzdaryti, kitaip jis sukieteja. Labai fainas dalykas. Mes su vaikais pries Kaledas dareme ziedus servetelems ir purskeme sidabriniais arba auksiniais dazais. Pavyko. Jeigu norite daryti skylutes perverimui - butinai reikia jas padaryti kol darbelis nesukieteja.
Sekmes
O kokia jo kaina mazdaug?
ir kur butu galima jo gauti, nes kilo mintis valentino dienai pasidaryti su vaikais sirdeliu.
Modilino yra visose rastines prekese, buna IKI ir Maximose. As pirkau uz 4,30 lt. Kieteja jis nuo buvimo ore. Buna baltas ir terakotos spalvu; balta lengviau dazyti.
ACIU, ACIU
Na pagaliau atsaket Eisiu dabar lipdyyyyyyyyyyyyyyyyt
na bet modulinas toks kietokas tai as bandziau savo vaikelio rankytes ir pedutes antspaudus padaryti tai beveik nesimato na neisispaudzia, tai gal zinot kaip ji suminkstint na kad butu labai jau minkstas
QUOTE(Eima @ 2005 02 05, 10:11) Nezinau ar rasau kur reikia, bet. Nusipirkau modulino, noriu padaryt siokiu tokiu darbeliu, bet jokios instrukcijos ar aprasymo nera kaip su juo elgtis. Ar ir su modulinu reik taip elgtis, ar tiesiog kaip druskos tesla i orkaite? Zinau, zinau!!! Islipdai, ka nori, bent jau as taip daraydavau, ir i orkaite, kol sukieteja, jei ugnine orkaite, tai nestiprios ugnies reikia, as tai jokio vandens nenaudoju, gerai ir taip kieteja, o zinau, kad galima virti, bet nebandziau, kazkaip nepatikimai skamba...
Man modulinas nelabai patinka. Anksčiau darydavau visokius dalykėlius, bet greit supratau, kad vargo daugiau nei naudos. Sunku ką nors nulipdyti, nes labai greit kietėja (nuo buvimo ore), trupa. Jei reikia prie pagrindo prilipdyti kokių detalių, tai vargsti vargsti, o rezultatas labai prastas. Jei po lipdymo modulino lieka ir nori pasilikti kitam kartui, neįsivaizuoju, kaip ir kur jį uždaryti, kad nebūtų jokio sąlyčio su oru. Kitaip paskui randi kietą gabalą, iš kurio jau jokios naudos. Jei įmanoma, visada geriau rinktis molį. Yra įvairių keramikos būrelių ir t.t.
Yra ir spalvoto modulino, tik jis truputį brangesnis ir jo po mažiau pakelyje būna. Bet aš vistiek esu visom keturiom už druskos tešlą, nes tai beveik tas pats, bet kaip modulinas, tik daug pigiau, jei kas ir nesigauna, tai nors nebūna gaila pinigų
Aš niekada nieko nedariau su modelinu,bet labai norėčiau.Einu parduotuvėje pro jį ir mąstau ar verta.Bet galvoju ką su juo darysiu?O su kuo jį dažyt?Su guašu,flomasteriais ar akvarele?Ar nesvarbu?O gal reikia specialaus dažo?Ir per kiek laiko jis sukietėja?Tikrai,jei belipdant pradėtų kietėti,tai ne kas..Ir jei jis šiaip kietas,tai vaikam turėtų būti sunku su juo lipdyti?Druskos tešla,deja neprieinama mums.Mat su orkaite problemų turim
Dažyti, kai sukietėja, galima guašu, o paskui - nulakuoti bespalviu nagų laku. Tada bus beveik kaip nuglazūruota ir jei užtikš koks lašas vandens, spalvos nenubėgs
Sveikos, gal galite parašyti iš kur gauti, ar kaip pasigaminti druskos tešlos?
Labai ačių už nuorodą.
Sakykit kas darot is tos teslos dirbinelius kiek laiko ji isbuna? kiek metu gali isstoveti?
O is modilino kiek laiko?
Labai grazu
ir spalvos kokios o dabar gal as cia truputi neitema, bet noriu pasiteirauti kas gi tas modelinas kaip suprantu kazkas panasaus i moli na kazka tokio atsimenu macius parduotuveje balta ir ruda , bet spalvoto tai turbut nesu macius o kaip su juo lipdyti? kaip jis sukieteja? kaip ji nudazyti? Papildyta: QUOTE(Jagu @ 2006 08 29, 10:34) Na merginos jūs ir auksarankės Aš vis galvojau pasigirti ar e, bet nusprendžiau, kad parodysiu, ką mes su dukryte žaizdamos padarėm ![]() as kazkaip visai neitema atsakiau net nesimato apie ka as ten as apie sita darbeli QUOTE(jjuurraa @ 2006 09 02, 15:37) Labai grazu ir spalvos kokios o dabar gal as cia truputi neitema, bet noriu pasiteirauti kas gi tas modelinas kaip suprantu kazkas panasaus i moli na kazka tokio atsimenu macius parduotuveje balta ir ruda , bet spalvoto tai turbut nesu macius o kaip su juo lipdyti? kaip jis sukieteja? kaip ji nudazyti? Papildyta: as kazkaip visai neitema atsakiau net nesimato apie ka as ten as apie sita darbeli Čia mano ir dukrytės darbelis Tai galiu ir papasakoti apie modelina (kiek žinau) Pirkti jį galima visur (ypač dabar kai rugsėjo pirmoji), būna visokio ir spalvoto ir nepalvoto. Spalvotas brangesnis. Aš penktadienį spalvoto nusipirkau "Norfoj" rusiškas 12 spalvų 6 ar 7 litai, supakuotas kaip plastelinas, tik užrašyta rusiškai plastika. Karolius dariau iš lenkiško modelino tai jo splavų nedaug buvo (visos matosi ant pakabuko "blyno" Lipdyti Trumpai tiek, nors aš irgi naujokė, bet man labai patinka. Iš penktadieni pirkto modelino galvoju karoliukus pasidaryti sau ir su dukryte vėl ką nors nuveikti
oi kokia faina temelė
Mes su vaiku šiaip pažaidimui nusipirkom(buvo išpardavimas) ir abiems labai patiko dirbti.Nei rankų netepa ,nei prie jų limpa.Darom rėmelius.Kaip baigsim pasigirsim.
Mane irgi sudomino modelinas.Seniau matydavau tik pilką pirkti, o šiandien knygyne pamačiau spalvotą. Labai daug spalvelių, maža dėžutė ir tik 2.50 Būtinai reikės su vaiku pabandyt. Gal susidomės ir mažiau prie kompo sėdės.Patiko idėja rėmelius pasidaryt.Vis galvodavau, ką gi aš lipdysiu kai nusipirksiu.
Dar pasidarėm pakabukus ant raktų.Tai šiandien nusinešė į darželį visiems parodyti ,,meno šedevrus."
Sveikos,gal ne į temą rašau,bet labai reiktu plastikos,pvz.Fimo ir kur gauti,sako Rygoje yra,nežinau net kaip ir ko prašyti ,kad kas atvežtu, nes darau lėles ir reiktu
rankoms, nes iš savaime stingstančių neimanoma padaryti
Na va, šiandien įsigijau knygyne čekiško modelino 10 spalvų.Mokėjau tik 2.99 Ar esat kas bandę ką nors iš tokio lipdyt. Šiuo metu neturiu laiko ką nors kurt, o pradaryt tik pabandyt , bijau. Paskui gi, sako, greit sukietėja.
QUOTE(rimgaile @ 2006 09 06, 21:07) Na va, šiandien įsigijau knygyne čekiško modelino 10 spalvų.Mokėjau tik 2.99 Ar esat kas bandę ką nors iš tokio lipdyt. Šiuo metu neturiu laiko ką nors kurt, o pradaryt tik pabandyt , bijau. Paskui gi, sako, greit sukietėja. Na jei vientisą daiktą gaminsi, tai tikrai pakankamai laiko. Aš nusipirkau balto, tai laisvai ir kamuoliukus ir visokias kitokias formikes pavyko padaryti, bet lipdyti vieną prie kito tai sunku
Mano dukrelė sakė, kad modeliną reikia laikyti suvyniojus į šlapią medžiagą ir dar įdėti į plastikinį maišelį . Tada taip greit nesukietėja. Juos taip mokykloj mokė per dailės pamokėlę.
Mes, tai jei lipdom, tai iškarto visą išlipdom
QUOTE(rulle @ 2006 09 06, 20:23) Sveikos,gal ne į temą rašau,bet labai reiktu plastikos,pvz.Fimo ir kur gauti,sako Rygoje yra,nežinau net kaip ir ko prašyti ,kad kas atvežtu, nes darau lėles ir reiktu rankoms, nes iš savaime stingstančių neimanoma padaryti Fimo gali pabandyti per ebay nusipirkti.
O kaip tas plastikas atrodo.Kokiais jis ten kiekiais supakuotas.Kokia jo kaina.Ir išvis, kaip ten su juo dirbti - lipdyti, džiovinti, lakuoti?
QUOTE(Jagu @ 2006 09 07, 08:30) Fimo gali pabandyti per ebay nusipirkti. Tai kad nelabai moku su tuo kompu,bet plastiko vis tik norečiau skirto profesionalams, dailininku parduotuvėje yra Peterburgo,bet tik spalvoto ir mažais kiekiais. QUOTE(rimgaile @ 2006 09 07, 09:42) O kaip tas plastikas atrodo.Kokiais jis ten kiekiais supakuotas.Kokia jo kaina.Ir išvis, kaip ten su juo dirbti - lipdyti, džiovinti, lakuoti? Va čia galima nuotraukytę pažiūrėti, kaip dėžutė plastiko atrodo kur aš pirkau tik ant dėžutės turi būti užrašyta Plastika (rusiškai). Kaina 6 lt -12 spalvų. plastiko nuotraukytė Kiek aš domėjausi, supratau, kad pati geriausia yra Fimo plastika, bet ir ta visai nieko tik biški kietoka, bet kai paminkai pašildai, tai galima lipdyti. Iš jos libdai lipdai o paskui į orkaitę ir apie 10min 130-140 laipsniu orkaitėj pakaitini ir palaiki kol susting ir atvės. O dėl lakavimo nieko negaliu pasakyti, nes nebandžiau dar pati. O ką galima padaryti, va čia paskaitykit ir pažiūrėkit(tik kiti darbeliai iš Fimo darbeliai Darbeliai 2
Kaip gražu...Ačiū už nuorodas.
QUOTE(Jagu @ 2006 09 07, 10:22) Va čia galima nuotraukytę pažiūrėti, kaip dėžutė plastiko atrodo kur aš pirkau tik ant dėžutės turi būti užrašyta Plastika (rusiškai). Kaina 6 lt -12 spalvų. plastiko nuotraukytė Kiek aš domėjausi, supratau, kad pati geriausia yra Fimo plastika, bet ir ta visai nieko tik biški kietoka, bet kai paminkai pašildai, tai galima lipdyti. Iš jos libdai lipdai o paskui į orkaitę ir apie 10min 130-140 laipsniu orkaitėj pakaitini ir palaiki kol susting ir atvės. O dėl lakavimo nieko negaliu pasakyti, nes nebandžiau dar pati. O ką galima padaryti, va čia paskaitykit ir pažiūrėkit(tik kiti darbeliai iš Fimo darbeliai Darbeliai 2 Tai va tokios yra dailininku parduotuvėja,kainuoja 5 lt QUOTE(rulle @ 2006 09 07, 10:12) Tai kad nelabai moku su tuo kompu,bet plastiko vis tik norečiau skirto profesionalams, dailininku parduotuvėje yra Peterburgo,bet tik spalvoto ir mažais kiekiais. Nebijok, čia nieko ir nereikia mokėti Va čia gali išsirinkti ko tau reikia 1 2 Va čia tau padės nusipirkti My Webpage P.S.Rulle tavo lėlės nuostabios QUOTE(Jagu @ 2006 09 07, 10:45) Nebijok, čia nieko ir nereikia mokėti Va čia gali išsirinkti ko tau reikia 1 2 Va čia tau padės nusipirkti My Webpage P.S.Rulle tavo lėlės nuostabios Oi ačiū tau Jagu
Tai nė už ką
Tik nepamiršk savo dabelių parodyti
tai kur galima butu nusipirkti to modulino,kuriame knygyne?
Manau, kad visuose turėtų būti, kur prekiaujama kanceliarinėm, mokyklinėm prekėm.
pirma karta isgirdau apie plastika...super
daugiau apie plastika ir modulina CIA
rulle, kai išbandysi, parašyk įspūdžius. Aš irgi seniai svajoju šiuos dalykėlius išmėginti. Klaidžioju po rusiškus lėlininkų forumus ir seilę varvinu
QUOTE(pilka @ 2006 09 13, 09:43) rulle, kai išbandysi, parašyk įspūdžius. Aš irgi seniai svajoju šiuos dalykėlius išmėginti. Klaidžioju po rusiškus lėlininkų forumus ir seilę varvinu Bandau užsisakyti Fimo per eBay,bet manau,kad bus labai brangu,girdėjau,kad Fimo yra Rygoja,gal kas važiuotu,tai nupirktu?
rulle, vasarą sesuo buvo Rygoj, betgi aš visai užsimiršus buvau, kad Fimo ten būna. O šiaip tai ji žadėjo paklausinėti, gal kas važiuotų, bet kažin kur ten ieškoti, gal adresiuką kokį žinai, nes jei ir važiuos, tai žmonės su tais dalykais visai nesusiję.
pilka, gal galėtum įmest kokį rusų lėlininkų forumo adresiuką.Tingiu pati ieškot.
sveikos, ziuriu apie modulina kalbat
QUOTE(belkaa @ 2006 09 13, 21:34) sveikos, ziuriu apie modulina kalbat O kur tokio yra pirkti? Aš bandžiau lipdyti is surios teslos QUOTE(belkaa @ 2006 09 13, 21:34) sveikos, ziuriu apie modulina kalbat plačiau prašom |