Gerbiamos mamytės, kurios pagimdėt anksčiau laiko, gal galit pasidalinti patirtimi, kaip sekėsi jūsų neišnešiotam mažyliui. Teko skaityti literatūro, kat 27 sav. sulaukęs vaikutis turi galimybę išgyventi. Ar tai tiesa?
nuo 22 sav. jau turi galimybe isgyventi
Aš bandau tuo save raminti. mums 22 sav. ir vat kiekviena smulkmena neduoda ramybes, juolab kad problemu anksčiau būta. bandau pozityviai mastyti bet kažkaip nelabai gaunasi :(
siais laikais isgyvena nuo 600gr. tik pasekmes neaiskios, jis tada dar turi daug operacija pernesti
Aš turiu Nėščios moters kalendorių, ten parašyta, kad nuo 27 savaitės yra 85 % tikimybė, kad kūdikėlis išgyvens. Mums kaip tik 27 savaitės pabaiga...
Mamytės, nesigasdinkim. Linkiu visoms visoms išnešioti vaikelius, tiek kiek reikia.
[quote]Gerbiamos mamytės, kurios pagimdėt anksčiau laiko, gal galit pasidalinti patirtimi, kaip sekėsi jūsų neišnešiotam mažyliui. Teko skaityti literatūro, kat 27 sav. sulaukęs vaikutis turi galimybę išgyventi. Ar tai tiesa?[/quote]
As skaiciau, kad nuo penkiu menesiu, intensivios prieziuros salygomis dauguma isgyvena.
Kuo didesnis vaiko neisnesiotumas, tuo daugiau bedu gali buti su vaiko psichomotoriniu vystymusi, sveikatos bukle. Mano mazius gime 34 savaiciu, buvo 2,5 kg. ir 49 cm. Kvepavo pats, taciau pienuka kuri laika gere per zonda, nes nebuvo susiformave ciulpimo refleksai. Dabar jam trys metai ir visos neisnesiotuku bedos jau uzmarsty.
Gydytojai sako, kad neisnesiotuko bukle priklauso nuo jo paties brandumo, nestumo eigos ir kt. Tokiu vaiku vystymasis veluoja tiek savaiciu, kiek jie yra neisnesioti. Paprastai tokie vaikai savo bendraamzius pasiveja per du metus. Maniskis pasivijo per vienerius. Mielos nestukes, visoms linkiu isnesioti ir pagimdyti taip kaip priklauso.
Mano drauge pries 5 men pagimde 25 sav mergyte, svoris 1,700. Du menesius mazyle gulejo inkubatoriuje, isimdavo pamaitinti ir panesioti (daznai), po to ir namie buvo pajungta koki 1men prie aparato, fiksuojancio kvepavima (net pasivaiksciodamos ji vezimo apacioje tampesi), nes ji daznokai "pamirsdavo" kvepuoti. O siaip vystosi kaip absoliuciai eilinis vaikas, dabar yra kaip normalus 5 men kudikis, ir net drutas kudikis, nes gaudavo papildomai proteinu.
Mielos mamytes, net ir dvi savaites neisnesiotas kudikis stipriai skiriasi nuo pilnai isnesioto. Maniskis neturejo blakstienu, antakiu, nebuvo mazuju naguciu, ausytes buvo 'karpytos'.
Be to neisnesiotukai buna jautresni, nervingesni, silpnesnio imuniteto. Tikrai linkiu visoms gimdyti laiku!
Kiek zinau neisnesioti vaikiukai (aisku nevisi) turi bedu su ivairiais negalavimais. Mano pazystama pasigimde vaikuti 8 nestumo menesi nezinau keik tiksliai buvo savaiciu, pabuvo kudikelis tris dienas inkubatoriuje nes plauciukai nebuvo issiskleide, o po to augo drutas sveikas vaikis, bet kai jam buvo 9men mama ji nuvede pas akiu gydytoja ir isivaizduokit, jo regejimas + 10
Kažkada buvus bendradarbė man pasakojo, kad jos giminaitė dar sovietmečiu pasigimdė 500 gramų mergytę. Tik nepamenu kiek savaičių jai buvo, bet spėju, kad tikrai nedaug...Kadangi dar buvo gūdus sovietmetis, tai gydytojai nusprendė, kad gimdyvei vaiko geriau nerodyt (kad šoko nebūtų), o tėvas visgi kažkaip pas medikus įsiprašė savo vaiko pažiūrėti. Paskui visa giminė klausinėjo: na, kaip ten tas vaikelis? Vyriškis tvirtino, kad visas į tėtuką nusidavęs ( pirma laiko gimusi mergytė buvo apžėlusi tankiais gaurais). Juokai juokais, bet vyriškis širdy meldės, kad geriau jau tas kūdikis negyventų. Dabar visos apsiskaitę, jau žinom, kad vaikiukai pilvely apžėlę būna...o tada šeima manė, kad apsigimimas koks. Po mėnesio ar kiek daugiau(nepamenu) medikai pirmą kar parodė dukrytę motinai. Mažoji ne tik išgyveno, bet nepaprastai dailia mergina išaugo, aukštąjį baigė. Tuo metu, kai pasakojo aš kaip tik laukiaus ir niekaip nesugebėjau įsivaizduot kaip gali atrodyt 500gr. kūdikis. Kai maniškė gimė virš keturių, tai tie"du sviesto pakeliai ir dar biškutis" atrodė išvis nerealiai. Nes ir 4kg. žogiukas toks vabalėlis atrodė. Tad jeigu medicina sugebėjo išsaugot gyvybę dar "tais laikais"-manau, kad dabar dar daugiau šansų...Sekmės ir tikėk , kad viskas bus gerai
Kedainiuose buvo toks atsitikimas, viena mama, pagimde berniuka 500 g Tikslaiu jai buvo 5 nestumo menuo ir ji buvo isvezta i gimdymo namus del persileidimo, taip medikai ir uzrase kad ivyko persileidimas, o vaisiu idejo i koki tai inda tik viena sesele netycia patebejo kad tas vaisiu juda, tada puole visi prie to mazo zmogucio tuoj i klinikas ir pan. Tas zmogiukas isgyveno, deja mamai jo nereikeji (ji buvo asociali, isgerinejo), taigi ta berniuka kai jam sukako 5 ar 6 metukai isivaikino italu seima. Visa sia istorija ziurejau per televizija, ten rode to berniuko nuotrauka. Tokio grazaus vaiko nesu macius o jo zvilgsnis toks subrendes atrode, kad net sirdi spaude ziurint, va ka dave vaikui tokie isgyvenimai. Laimei istorija si laimingai baigesi, laimei gad sesute izvalgi pasitaike. Tai buvo senaii gal pries kokius 8 metus. O ir gimdykla Kedainiuose patyliu, net ir siomis dienomis
As girdejau, kad geriau neisnesiotas vaikelis gimtu septinta, o ne astunta menesi. Mat astunta jei gimtu kazkas tai ten sudetingiau. Nors visur kitur raso, kad kiekviena diena gimdoje yra labai svarbi mazyliui.
O keliu savaiciu gime leliai isgyvena Lietuvoje?
Pasenusios zinios. Seniau budavo geriau, kad vaikas gimtu septyniu men., o ne astuoniu, nes nebudavo reikiamos aparaturos. Nustatyta, kad 7 men. susiformuoja visi organai, o 8 men. vaikiukas lepinasi ir augina svori, todel gimsta lepesnis, labiau pazeidziamas. O dabar sakoma, kad kiekviena dienele mamytes pilve yra auksine
Nu ir man tas realiausia atrodo: kad kiekviena diena gimdoje auksine
Čia mitas bobulyčių. Taip yra todėl, kad cituoju iš žurnalo: " iki 8 mėnesio vaikutis auga ir tvirtėja, o 8 mėnesį jis lepinasi. Todėl būna lepus ir gležnas. Vietoj gamtos skirto lepinimosi etapo, jį ištinka netikėtas gimimo šokas. Tai daugiau ne teorija, o pasaka."
Tikrai taip Oj, kaip ash jus suprantu Savaitgali kaip tik turejom svechiu - sheima, kurioje vaikas gime 600 g. Ir noriu pasidzhiaugti, kad sveika, linksma ji kalbejo, juokesi, lakste po musu namus
o tai jinai jau labai didele gime. Panele gime 30sav ir tai tik 1650 svere. O isgyvena nuo 20 ar 22 nestumo sav. Ne visi aisku, bet galimybe tai tikrai yra Mes su Migle paskutini karta kai santariskese buvom, tai salia musu irgi tokie jauni tevai sedejo. Mes kazkaip isikabejom ir suzinojau, kad pas juos yra trynukai - maziausia mergyte 800gr gime.
As pati is Kedainiu, gaila, kad nemaciau tos laidos, virsune, kokie gydytojai
O uz Atlanto anksciau gime leliukai neisleidziami is ligonines, kol nera 100% pasiruose patys "gyventi".. Niekas neleistu namo su jokiais aparatais...ne vienas gydytojas nepasirasytu tokio israsymo is ligonines...
Matai, kartais mamos pacios taip verziasi namo. O ka gydytojas tokiu atveju gali padaryt? Tik padet isgyvent namu salygom
Tai mamos ir buna israsytos namo, o lelius laikomas iki kol jis pilnai ishsivystes ir viska pats moka daryti... kartais juk pralaiko pora menesiu... Mama bet kada gali pas leliu ateiti ir buti,kiek nori, gauna ji ir palaikyti ir pamaitinti (jei pati maitina - aisku, didiziausia pieno dalis stovi namie, saldymo kameroje
Per TV maciau, kad kitur vaikeliai ir 20 savaiciu isgyvena.
Kažkokioj knygoj skaičiau, kad dabar jau 5 mėnesių gimęs gali išgyvent normaliai
Na tiesa pasakius as irgi negirdejau, kad su aparatais visokiais leliuka namo isleistu
Na dėl nervingumo tai nežinau, kol kas ramus vaikis, kad tik neprisišnekėčiau
mano mergina gime 38 sav. bet irgi viskas buvo gerai savo vietose na balas nebuvo 9-10 bet siaip viskas normoj.
Mano 35 sav. mažė gavo 9 balus
mano ,,maze" gime 37.5 savaiciu - ir svere 4020 gr
Mano abu gime mazdaug 39-a savaite. Didzioji buvo nervinga, turbut del sunkaus gimdymo, biski plaukuota
Miau
as tai isvis nesuprantu pagal ka tuos balus skiria
Maniskis gime isnesiotas 40-41sav, gavo 8-9balus pagal apgar skale. Cia turbut nuo gu\ydytojo priklauso, kiek jis tu balu duos
Uz:
sirdies darba kvepavima riksma odos salva ir dar kazka, neatsimenu Uz kiekviena punkta nuo 0 iki 2 balu. Mano mazius gavo 9/9, nes buvo pameles; t.y. uz visus punktus po 2 balus, o uz odos spalva - 1 bala. Dizioji lygtai 7-8; nes buvo pridususi (kvepavimas 1 balas, sirduke - 1 balas, spalva - 1 balas; dar du punktai po 2 balus, is viso 7 balai). Miau
Oficialiai pagal Lietuvos įstatymus, jei moteris gimdo po 22sav, tai vadinama gimdymu , iki 22 sav- savaiminiu abortu ir kūdikio mirtis nėra fiksuojama, jam nesuteikiama pavardė etc. Prieš kokius 8-9m. ši riba buvo 28 sav. Taigi, realiai kūdikis gimęs>22sav. turi visus šansus išgyventi. Viskas priklauso nuo priežasties, dėl ko paskubintas gimdymas- jei dėl kokios motinos ligos, kuri nėra susijusi su nuolatiniu kraujotakos sutrikimu (t.y. kūdikis maisto gavo pakankamai ir galėjo normaliai vystytis), šansų turi žymiai daugiau. Jei dėl kūdikio ligos- galimybės išgyventi mažesnės, bet juk visaip pasitaiko. Todėl svarbiausia didžiulis optimizmas, nes tik tikėjimas ir mūsų jėgos suteiks papildomą šansą, o liūdesys ir rankų nuleidimas nieko nepagelbsti...
Mano panelytė gimė 30 sav.,1410 g, 41 cm, pagal Apgar gavo 7- 10 balų. Ačiū diebui, peti kvėpavo, pati valgė. Kaži kokių didesnių problemų ir neturėjom (tfu tfu tfu). Jei su vaiku užsiimi, tai vystymasis labai neatsiliks - va, mums 7 mėn. - jau gan tvirtai sėdim, puikiai žingsniuojam, reaguojam į savo vardą ir darom daug visokių dalykų, kuriuos moka būtent tokio amžiaus kleckai. Tik tiek, kad esam mažutės ir smulkuės, bet tai tikrai ne bėda.
visoms mamytems, pagimdziusioms anksciau galiu pasakyti viena dalykeli-mano drauge,kuriai dabar 21neri gime 7.5 men ir dabar visiskai sveika moteris,greitai pati bus mamyte (kazkur rugpjucio vidury + -) ir jai nera ir nebuvo jikiu psichiniu,vystimosi,augimo ar dar kokiu problemu. o ji gime dar tarybiniais laikais,kai nebuvo tokios techikos kaip dabar...
O as manau, kad ir isnesiotas vaikutis gali buti su kokiais nors negalaivimais. jei viskas gerai, tai ir anksciau gimes vaikutis bus sveikas ir tvirtas.
Na gal ir nesąmonę aš čia pasakysiu, bet gal tam išnešiojimui/ neišnešiojimui įtakos turi genai
Mūsų giminėlėj kažkaip nė vienas Čia gal kam kiek reikia kartais tam pilve išbūt
Oi, aš bijau, kad nepagimdyčiau anksčiau. Man dabar tik 25 svaitėlės, bet gydytoja sako, kad kakleis 1 cm prasivėręs
Man 25 savaite ryt, ir aš kiekviena diena džiaugiuosi, kad viskas praėjo gerai ir kad mano pupai/žirniui pilvelyje dar tik augti ir augti. Labai norisi, kad leliukas išgyventų. Nu žodžiu nenoriu kelti bangų ir tikiuosi viskas bus su leliuku gerai
Aš irgi skaičiuoju kiekvieną dienelę ir su vyru švenčiu dar vienos savaitėlės pabaigą.
Prieš kurį laiką galvojau, kad bus ramiau, kai sulauksiu 28 savaičių, dabar laukiu 30, dar po savaitės turbūt lauksiu 34, 36 ir 38 savaitėlės.
As per savo nestuma irgi skaiciavau kiekviena dienele.Ispradziu laukiau 3 men.paskui28sav,veliau30sav ir t.t
O KAIP gimsta neisnesiotukai? Patys ar Cezario pagalba?
Po teisybe, tai ir as kiekviena diena skaiciuoju, nes jau nuo 22 savaites gydytojai gasdina, kad kaklelis laikosi "ant garbes zodzio". Todel tas QUOTE(Raganiūkštė @ 2004 07 12, 10:34) Na gal ir nesąmonę aš čia pasakysiu, bet gal tam išnešiojimui/ neišnešiojimui įtakos turi genai ,Mūsų giminėlėj kažkaip nė vienas Čia gal kam kiek reikia kartais tam pilve išbūt taigi ,kad net vadovėliuose normalus vistimasis trunka nuo269 dienu iki310,berods QUOTE(Galadrielė @ 2005 04 08, 15:05) Gimsta visaip. As dvynukus 29 savaite gimdziau. pirma - pati, o antra per cezari, nes apsiverte. Gime po 1100 gr. 3 menesius praleidom santarishkese. Kita pana, kartu gulejom, pagimde 30 savaiciu, 1900 gr. tai apie menesi pragulejo... Dar kita 30 savaiciu 780 gr, nes nustojo vistytis vaikas, dar kita 25 savaiciu irgi apie 700-800 gr,visi leliukai sveiki ir gyvi. kazkas tik blogiau mato, kitas blogiau kalba. bet manau pasivys.. dabar visiems biski daugiau 3 metu. mano vaikai pradejo vaiksciot nuo metu ir 1 menesio, kalbet kazkur nuo beveik dveju metu.. dabar darzelyje pvz kalba geriau uz kelis vaikus, tik kad labai smulkus nors ir valgo darzelyje uz save, uz kitus ir dar praso, ir po 6 val vakaro dar 2-3 kartus
Vadoveliai teigia, kad tinkamai priziurimas vaikiutis isgyvena gimes 26-27 savaiciu. Buna ir stebuklu (viena mergaite USA siemet isgyveno gimusi 21 savaites, bet medikai teigia, jog taip nutiko tik todel, kad mergaite juodaode, o ju organizmas atsparesnis ir stipresnis).
Mano pirmas vaikelis į pasaulį pasiprašė 25-ą savaitę. medikų pagalba paprašėm jo pasilikti dar bent savaitelę. taip sulaukiau 26-os savaitės. daugiau laukti buvo nebegalima (vandenų buvo likę beveik nulis). skatino gimdymą. pagimdžiau 784 g vaikutį. išgyveno tik 11 dienų
aišku, yra tokių atvejų, kai ir 23-os savaitės naujagimius ištraukia, bet vaikiukams toks ankstyvas gimimas tikrai atsiliepia gyvenime... QUOTE(Katusik @ 2007 07 07, 18:54) Mano pirmas vaikelis į pasaulį pasiprašė 25-ą savaitę. medikų pagalba paprašėm jo pasilikti dar bent savaitelę. taip sulaukiau 26-os savaitės. daugiau laukti buvo nebegalima (vandenų buvo likę beveik nulis). skatino gimdymą. pagimdžiau 784 g vaikutį. išgyveno tik 11 dienų aišku, yra tokių atvejų, kai ir 23-os savaitės naujagimius ištraukia, bet vaikiukams toks ankstyvas gimimas tikrai atsiliepia gyvenime... Atsiliepia ir, deja, neigiamai. Plaučiukai dar būna neišsivystę, vaikučiai visai neturio jokio imuniteto ligoms, nuolat serga pačiomis įvairiausiomis ligomis ir dažniausiai negali gyventi pilnaverčio ir ilgaamžio gyvenimo
oi...geriau as neskaitysiu...Ilindau is smalsumo... Lenda kartais mintys, kad gims anskciau, nes as jau labai netrivoju maziuka laikyt rankose! Vyras sako: o kodel anksciau? Juk stresu neturi... Bet per ta mano norejima...Vis tik geriau, sustosiu galvoti "kad tik greiciau kad tik greiciau"...
Pagimdziau lygiai 36 sav., sveika 3 kg 50 cm berna. Kaip gydytojai aiskino, tiesiog augo greiciau, ir pats nusprende, kada gimti, kad mamai zalos nepadaryti (esu smulki). Gime naturaliai (isskyrus siaura dubeni, nebuvo indikaciju operacijai).
Dabar antras nestumas, ir vel vaikelis truputi "i prieki" vystosi, pagal echo. Kaip supratau, pas mane tiesiog augimo hormono lygis aukstesnis uz vidurki. Taip kad tos savaites salygines, viskas priklauso nuo konkretaus vaikiuko issivystymo ir ar prieslaikinis kilo del kokiu sviekatos problemu.
As skaiciuoju irgi kiekviena diena, nes del placentos pravia teks cezariu 36sav.gimdyti,jei anksciau neatitruks placenta.Aciu dievui jau per 31 sav.perkopem.
|