QUOTE(mildux @ 2005 11 06, 22:49)
APELSINŲ LIKERIS
2,5 apelsino žievelės,
1 butelis degtinės,
200 g cukraus.
Susmulkintą žievelę suberti į butelį degtinės, laikyti šiltai 3 savaites.
Perkošti. Imti 1/2 stikl. ir sumaišyti su cukrumi. Išvirti sirupą. Atvėsusį supilti į degtinę.
Laikyti pridengtą 2 savaites, kad nusistovėtų. Po to perkošti ir pagaliau galima ragauti
2,5 apelsino žievelės,
1 butelis degtinės,
200 g cukraus.
Susmulkintą žievelę suberti į butelį degtinės, laikyti šiltai 3 savaites.
Perkošti. Imti 1/2 stikl. ir sumaišyti su cukrumi. Išvirti sirupą. Atvėsusį supilti į degtinę.
Laikyti pridengtą 2 savaites, kad nusistovėtų. Po to perkošti ir pagaliau galima ragauti
Receptas nesudėtingas ir reiktų išbandyti, tik vat klausimas, dėl 1/2stikl. Pagal tavo parašymą suprantu, kad pusę stiklinės degtinės su tomis žievelėmis reikia kaitinti kartu su cukrumi, kol pasidarys sirupas. Bet kas atistinka su degtine, kai ją pakaitini? Ar neišgaruoja laipsniai?