Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darželio rinkliava
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Iva
pas mus irgi renka po 5lt per menesi, rudeni reikejo pratybas pirkti, bet darbeliu tai tikrai daug daro, kiekvienas vaikas turi papkute su savo darbelias thumbup.gif
o tie 5 lt - zaislams, priemonems, yra sasiuvinukas i kuri aukletoja raso kiek surinko, kiek ir kam isleido ir kvitukus prisega
Gosh
blink.gif o pas mus renka 15 lt,jei bedaug einam ta menesi,tai mokam 10 lt blink.gif Rinkliavos ir kanceliarijai,zaislams,va baldelius kazkokius naujus nupirko,metodinius zaidimus.Bet cia jau ne i kvita ieina ta suma,o kaip sakant i kisene wink.gif
Atra
pas mus tai kas mėnesį įra ymoka papildoma sos kaimui....o pinigėlius renka remontui žaislams, indams, knygoms, pratyboms, pagaliukams, ir visokioms dar reikmėms.......
Augė
Mes mokame uz darzeli ir +10-12 lt.bet mokestis yra oficialus ,kartu vienam kvite ir susumuota i viena kruva
Darbeliu irgi daug, beveik kiekviena diena naujas
Bekasė
NA, PAS MUS NEZIURI SIRGAI AR NE - MOKI VIS TIEK PO 10LT.
jEI NORI GALI KAS MEN MOKETI, JEI NORI UZ KELIS MEN ISKART.
iga
Musu darzelyje kol nebuvo ivestas oficialus mokestis ugdymo priemonem, metams rinkdavo po 50 Lt. Siemet ta suma sumazejo iki 25 Lt. Patys vistiek nesam piesimo priemones, sasiuvinius, lapus, zikrles ir t.t. Beveik nieks nepasikeite. Kai paskaiciuoji, tai dar daugiau iseina.Nes menesiui papildomai 10Lt gaunasi. Neteisybe. mad.gif
Aushrine
Pas mus renka po 5lt. darzeliui ir dar tiek pat grupei. Neziurint to vis tiek pirkom rudeni visas priemones nerealiais kiekiais-18 punktu sarasas kabejo. Dabar irgi karts nuo karto ko nors prireikia ir nesam... Ir dar tuos du procentus iskaulijo. Darbelius vaikai daro, nieko negaliu sakyt, bet kad trimetis sunaudotu 10 rinkiniu spalvoto popieriaus...
stela
o pas mus metam renka po 100lt dazniausiai.tik siais kazkaip reikejo 150lt.somoket sad.gif is situ pinigu perka viska,ko pritruksta vaikams (nes kiekviena rugseji pagal sarasiuka turim supirkti dazus,piestukus,popieriaus,muilo,tualetinio,visokiu "domestos"ir pan.) na dar is tu pinigu perka kaledines dovaneles vaikam, aukletojom, seimininkutei, direktorei ir jos pavaduotojai biggrin.gif va taip pas mus rolleyes.gif
Derra
QUOTE (Aushrine @ 2004 04 13, 11:33)
Pas mus renka po 5lt. darzeliui ir dar tiek pat grupei. Neziurint to vis tiek pirkom rudeni visas priemones nerealiais kiekiais-18 punktu sarasas kabejo. Dabar irgi karts nuo karto ko nors prireikia ir nesam... Ir dar tuos du procentus iskaulijo. Darbelius vaikai daro, nieko negaliu sakyt, bet kad trimetis sunaudotu 10 rinkiniu spalvoto popieriaus...

O kokiam cia darzely, labai jau panasios salygos i musu. Is musu irgi tuos 2 procentus iskaulijo. Nuejom, sako arjau paskyrete tuos 2 proc. kam nors. Pasakem, kad ne, tai atnese jau paruostus dokumentus, beliko tik pasirasyti. g.gif
Smurka
vaikui kanceliarinems priemonems tevai moka oficialiai po 50 centu i diena. Kitokiu mokesciu prievartavimas yra nelegalus, tevai laisvanoriskai gali remt darzeli. Bet kiekvienas ju duotas litas turi buti "uzpajamuotas"
paprasta
Aš labai džiaugiuosi savo vaikelio darželiu. Čia taip pat renkama po 5 litus mėnesiui, bet yra sąsvinukas, kur klijuojami kvitai ir t.t. Aš puikiai suprantu šitą rinkliavą, nes pati šiaip esu mokytoja- pasižiūrėkit, kas dedasi švietimo sistemoje- darželiai ir mokyklos mažai aprūpinamos žaislais, baldais, metodine medžiaga- viską mokytojas turi pirkti iš savo kišenės. Smagu, kai vaikai už tėvelių surinktus pinigus darželyje džiaugiasi nauju žaislu, knygelėmis ir panašiai.
Na, o kad darželyje, kurį lanko mano vaikas, vyksta puikus lavinamasis, auklėjamasis darbas aš puikiai pati matau- nuolat vyksta parodos, darbai susegami į segtuvus, nors ir 3 metukų vaikas, bet jau pradžiugina naujais eilėraštukais ir dainelėmis. clap.gif
gera mama
o aš šiais metais nusprendžiau nemokėti tų neaiškių mokesčių mad.gif Mes rudenį perkam priemones vaikams ir buičiai pagal sąrašiuką. Dar renkamas 25lt "miltelių" mokestis ir po 35lt ketvirčiui grupės reikalams ohmy.gif . Iš pradžių atsisakiau mokėt miltelių mokestį, nes nei aš matau, nei žinau kiek kartų jam tą patalynę keičia, o valdiškos aprangos vaikas nenešioja. Tai seniūnė mano pinigus, kuriuos daviau tiems grupės reikalams nunešė dyrikei, kaip mokestį už miltelius. Tipo, direktorė pareikalavo blink.gif . Na, jeigu jau taip, tai iš vis nieko nemoku. Nes kažkaip blogai veikia sistema pas mus g.gif . Labai jau aktyviai reikalaujama ir jokios atskaitomybės apie tai, kaip panaudojami pinigai. gal reikėtų ne tik prašyti, bet ir tartis su tėvais, kaip tikslingiau tuos pinigus išleist? g.gif Aš gi moku tuos 50 ct, tai klijams ir popieriui turėtų per mėnesį užtekt, o kitokių pirkinių mums niekas nerodo. Tipo, jei nepasitiki, tai pati reikalauk ataskaitos.
MAMATĖS, BŪKIM ATIDŽIOS, NES TUOJ MOKĖSIM NE TIK UŽ MILTELIUS, BET IR UŽ VANDENĮ, ŠILDYMĄ, ELEKTRĄ wink.gif
ziv
As praeita menesi sumokejau 25 Lt. Aukletoja sake, kad jus 50 duokit, jei galit, jei ne per daug,nes kiti pernai dave 50, bet mano vaikas tada dar darzelio nelanke ohmy.gif Bet aukletojom irgi nesmegu prasyti, as jas suprantu. Pasakiau, kad 25 duosiu, o puse teveliu po 50 atnese. 50 tai man per daug, juk vaikui ne tik darzely visko reikia, bet ir namie. Namie net flomasteriu nera. Ir gerai, nes visos sienos butu ispaisytos tongue.gif
Kad remontas neseniai darytas maciau, bet tai uz pernai surinktus teveliu pinigus, ir zaislu nauju nemazai yra. Nemanau, kad kaip prieda prie algos paima.
Is tikruju tas mokestis nera didelis, net su rinkliavom. Pabandykit aukle uz tiek nusisamdyti tongue.gif O tarp tu paciu zaislu ir vaikams atsibosta.
Bekasė
QUOTE (ziv @ 2004 04 16, 08:15)
Pabandykit aukle uz tiek nusisamdyti

paskaiciuokim - 120 lt i men ( cia vidutiniskai buna tiek tas "oficialus mokestis" su kviteliu) +10 lt cia renka kas men grupei. Dabar dauginam is 20 vaiku ( tiek yra grupei) gaunasi 2600lt i men. Cia neskaitant to, kas is musu sumokamu mokesciu yra mokama.

Taigi - aukle priziuri viena vaika. Tenai 20 vaiku priziuri 2 zmones ( vienu metu buna 1 aukletoja ir seiminikute) - pagal tave, Ziv, iseina, kad nera jokio skirtumo kiek vaiku priziureti 1 ar 10 ( dalinu ant priziurincio personalo kiekio) tam reikia tiek pat pastangu, jegu ir ismones
aifa
Na, kažin ar galima taip dalinti. Už tuos pinigus vaikai dar ir maitinami, duodama patalynė, vanduo, elektra ir priežiūra. Yra ir sklabimo mažina, ir džiovykla. Jei vaikas iš lauko grįžta šlapiais rūbeliais, tai jie džiovykloje išdžiovinami, nereikia vakare šlapiais batais ar striuke vestis. O jūs pabandykite namie elektrine džiovykla padžiovinti - pamatysite kiek toks malonumas elektros kainuoja.
Mano skaičiavimai paremti tik asmenine patirtimi. Pradėjus mažajai eiti į darželį, mūsų išlaidos sumažėjo gan ryškiai. 600Lt (nereikia auklei), 250 Lt (maždaug tiek sumažėjo išlaidos maistui, nes nebereikia vaiko ir auklės maitinti dienos metu), dar kokia 20 Lt sumažėjos išlaidos vandeniui, elektrai, dujoms. Tai sumoje mes sutaupome apie 900 Lt. O atsirado papildomai apie 120 Lt darželiui, kažkiek daugiau skalbimo, nes vis tiek kasdien kitus viršutinius rūbelius reikia imti, ten taip atidžiai kaip auklė neprižiūri.
Todėl kai mamos pačios auginę išveda į darželį, gal joms tos kainos darželio atrodo didelės. Bet kai nuo auklės į darželė atiduodi, tai pliusas milžiniškas gaunasi.
Tiesa, Kaune vaikus vedu į du skirtingus darželius, bet papildomų rinkliavų ten tikrai minimaliai. Ir net pinigais neima, dažniausiai paprašo susidėti tėvams ir nupirkti tualetinio popieriaus, valymo priemonių, vandens filtrą. O kai pradėjo po tuos 0.5Lt ugdymo išlaidosm rinkti, tai ir sąsiuvinių, pieštukų pirkti nebereikia. Viską duoda. Nors kai rinkausi darželį buvo tokių, kur iš karto pasakė, kad tėvai grupes remontuoja, indus, patalynę ir žaislus perka. Tai į tokius aš vaiko nevedžiau.
Sarune
Vedu vaiką į darželį, nuo rudens ir kitą pradėsiu leisti. Ir rinkliavas moku (į metus du sykius po 50 Lt), ir priemones perku (popieriaus, pieštukų, flomasterių, plastelino, molio ir kt.), ir po 5 Lt kas kelis mėn. sumetam vandenukui, nes norim kad vaikai geresnį vandenuką, nei iš čiaupo gertų, bet nematau tame jokios bėdos. Ar jūs namuose vaikams pieštukų ar popieriaus neperkat, ar tualetinio popieriaus vaikas namie nenaudoja, ar patalynės skalbti ir susidėvėjusios keisti nereikia? Ir darželyje visko reikia, o viskas ir kainuoja. Ir staliukai sulūžta, ir kėdutės išklemba, ir lėkštės sudūžta, ir žaislai lūžta bei tie patys nusibosta. Tiems dalykams ir renkamos rinkliavos. Mūsų grupėje dabar už surinktus pinigėlius miegamas remontuojamas, o aš patenkinta- vaikas miegos tvarkingoje aplinkoje, patalynė graži - vaikiška, su kačiukais, spalvinga, visada tvarkinga ir švari. Reikėjo vaikams kėdučių - už anksčiau surinktus pinigus nupirko - nereikės mano vaikui susikūprinusiam sėdėti. thumbup.gif O tie 5 Lt per mėn. kur čekutyje įrašyti pirmiausiai keliauja į švietimo skyrių, o ten dalija kiekvienam darželiui. Tai darželio vedėjų ar auklėtojų galit nekaltinti, kad už tuos pinigus nei knygučių, nei dar ko nors nenuperka - labai jau gobšūs mūsų valdininkai, randa kur "reikalingesni" tie pinigai. sad.gif
Būna kartą metuose tėvų susirinkimai -auklėtoja detaliai už kiekvieną litą atsiskaito, o dauguma mūsų grupės mamų auklėtojai sakom, kad tos ataskaitos nereikalingos - ateini į grupę ir matai, kad daug naujų daiktų atsirado. Ir aš labai patenkinta mūsų auklėtojom bei grupe, nes MANO vaikas auga jaukioje, gražioje aplinkoje, žaidžia gražiais, gerais žaislais, valgo iš gražių indų, miega gražioje lovelėje... thumbup.gif O per metus tas papildomas 100-150 Lt yra visai nedaug! wink.gif
1111
QUOTE (paprasta @ 2004 04 14, 09:37)
Aš labai džiaugiuosi savo vaikelio darželiu. Čia taip pat renkama po 5 litus mėnesiui, bet yra sąsvinukas, kur klijuojami kvitai ir t.t. Aš puikiai suprantu šitą rinkliavą, nes pati šiaip esu mokytoja- pasižiūrėkit, kas dedasi švietimo sistemoje- darželiai ir mokyklos mažai aprūpinamos žaislais, baldais, metodine medžiaga- viską mokytojas turi pirkti iš savo kišenės. Smagu, kai vaikai už tėvelių surinktus pinigus darželyje džiaugiasi nauju žaislu, knygelėmis ir panašiai.
Na, o kad darželyje, kurį lanko mano vaikas, vyksta puikus lavinamasis, auklėjamasis darbas aš puikiai pati matau- nuolat vyksta parodos, darbai susegami į segtuvus, nors ir 3 metukų vaikas, bet jau pradžiugina naujais eilėraštukais ir dainelėmis. clap.gif

O kokiam cia darzeli rolleyes.gif
Manguste
Sarune, tu šaunuolė. thumbup.gif Kaip norėtųsi daugiau tokių tėvelių kiekvienais metais sutikti. smile.gif Bet daugumai yra nesvarbu kokioje aplinkoje vaikas visą dieną būna, kokioje lovelėje miega, ant kokių kėdučių ar prie kokių staliukų sėdi, su kokiai žaislais žaidžia. Jiems ir 15 lt. į metus yra labai didelė suma. blink.gif
Mil@na
Pritariu tau, Manguste!!! Ir as noreciau daugiau tokiu teveliu sutikti, kurie ne tik reikalauti sugebetu, bet ir patys kazka duotu (nebutinai materialiaja prasme, kartais uztektu nuosirdzios padekos). thumbup.gif clap.gif
Egluzele
Savo dukrytę leidau į darželį ir tikrai mokame visas rinkliavas. Bet dėl to nei kiek nepykstu. Pati esu grupės tėvų komiteto pirmininkė. Mes patys tėvai nusprendėm, kad rugsėjo mėnesį kiekvienas vaikas į grupę atsineša "krepšelį", į kurį įeina:
spalvotas popierisu, pieštukai, klijai plastelinas ir t.t..
Plius kiekvienas tėvas nuperka miltelių, indų ploviklio, tualetinio popieriaus ir pan.
Bet tai būna tik rugsėjo mėnesį.
Taip pat kiekvieną mėnesį renkame po 5 lt į grupės fondą. Bet iš šių surinktų pinigų auklėtojos perka naujus žaislus ir t.t. Bet tikrai tėveliai mato, kad pinigėliai neina veltui.
Aš pati grupėje pastačiau Žalia Giria geriamą vandenėlį, už jį ir pati sumoku. bet juk tai daroma dėl vaikų.
mrs. Liu
sveiki visi,
gal kas zino, gerbiamieji, ar yra klaipedoje darzelis su specializuota alergisku vaikuciu grupe? jeigu zinote, prasau, parasykite.
aciu
Saulytele
Sveikos, pasibaisejau tomis visomis rinkliavomis jusu darzeliuose. O mano maze lanko paprasta darzely mazame miestelyje, netoli Kauno. Pas mus laikomasi nuostatu - jokiu rinkliavu is teveliu. Per visa lankymo laika (o lankom virs metu) reikejo atnest pagalvele (ja veliau mums grazins) ir zaisliuka Kaledu eglutei. Visas lavinimo priemones, pataline ir kt. suteikia darzelis.
Tiesa, jei atvaziuoja koks spektaklis, tenka sumoketi apie 2 litukus. Tokia tvarka be galo sazininga ir gera, ypac neturtingu teveliu atzvilgiu rolleyes.gif Va, dideiji miestai, mokykites is musu rolleyes.gif
Martynos mama
Pritariu Rasytei31.
Nesu darzelio ar lopselio aukletoja, taciau esu mama, vedanti vaikuti i darzeli nuo 1m.2men. Kadangi esu pakankamai veikli, visada teveliai "isrenka" i tevu komitete. Isrinkimas visada vyksta taip: tevu sisirinkimo metu aukletojos ir vedeja klausia - "kas is teveliu noretu buti grupes/darzelio tevu komitete?" Tyla. Aukletojos siulo viena ar kita teveli. Dazniausiai prasideda issisukinejimai unsure.gif as negaliu, neturiu laiko, darbas, nemoku... Ir taip kiekviena karta. Bet tai dar ne problema. Susitariame, kad salygu pagerinimui rinksime po 5 ar 10Lt. Ir dazniausiai saziningai siuos pinigelius moka keleto vaiku teveliai. Kiti "pamirsta".
O del tu 0,5Lt. Noreciau paklausti, kuri mama pagaili vaikui nupirkti sokolada, sulciu ar siaip koki niekuti? O vaiku lavinimui daznai pagailime.
Kalinka
QUOTE (Egluzele @ 2004 06 15, 08:42)
Savo dukrytę leidau į darželį ir tikrai mokame visas rinkliavas. Bet dėl to nei kiek nepykstu. Pati esu grupės tėvų komiteto pirmininkė. Mes patys tėvai nusprendėm, kad rugsėjo mėnesį kiekvienas vaikas į grupę atsineša "krepšelį", į kurį įeina:
Plius kiekvienas tėvas nuperka miltelių, indų ploviklio, tualetinio popieriaus ir pan.
Taip pat kiekvieną mėnesį renkame po 5 lt į grupės fondą. Bet iš šių surinktų pinigų auklėtojos perka naujus žaislus ir t.t. Bet tikrai tėveliai mato, kad pinigėliai neina veltui.
Aš pati grupėje pastačiau Žalia Giria geriamą vandenėlį, už jį ir pati sumoku. bet juk tai daroma dėl vaikų.

viskas pas mus taip pat isskyrus vandeni...beje, labai geras sumanymas nes vaikai geria daug ir turi gert is ciaupo...
ENIGMA
QUOTE (Egluzele @ 2004 06 15, 08:42)

SAUNUOLE, VAT AS IRGI PAGALVOJU APIE TA VANDENS APARATA, GAL GALETUM MAN PASAKYTI KIEK MOKI, KIEK SUNAUDOJAMA PER MENESI , KAIP IR KUR UZSAKINEJI, UZ INFORMACIJA BUCIAU LABAI DEKINGA... smile.gif
Bekasė
taigi apie rinkliavas.
Domejausi apie jas Spygliuke ( lazdynuose), tai sake, kad direktore labai pries tokius dalykus nusistaciusi ir tevai gali nebent savo iniaciatyva nuspresti, kad butent ju grupei kazko truksta, bet jokiu ten skalbimo milteliu nereikia ar tuo labiau rinkliavu pacio darzelio prieziurai.

Taip par buvo Lokiuko giraiteje ( grigiskes) ten taip pat tokia nuomene vyravo. Dar parode remontuojamas grupes ir pabreze, kad norint ir sumaniai tvarkant tikrai imanoma issiversti su skiriamais valstybes pinigais.

Taigi, vel eilini karta iskilo klausimas, kodel vieni darzeliai sugeba verstis is valstybiniu pinigu (darzelis grigiskese labai graziai atrodo), o kitu vedejos tik sugeba del pinigu trukumo tevus reketuoti?
lile
Oi zinot as vaiku dar kol kas neturiu ir neleidziu i darzeli, ale mane prigazdinote. Nors gerai pagalvojus ta pas mus salia gyveno viena auklyte is darzelio tai ganetinai baisu buvo. Ji kiekviena diena sloikais maista nesdavosi. Jei vaikai pietums turetu gauti po dvi desreles, tai ji tikrai i lekste neides dvieju. Ideda po viena, o jei jau vaikas koks labai atkaklus ir jam mazai, tai antra ides. Uztat namuose is darzelio ir desreles, ir jogurtai, ir kotletai. Nu neturedavau zodziu. dar pasitysdavo tiek, kad busu arkliskam suniui priesti kiekvienai dienai uztekdavo. Ta darzeli, kur ji dirba ir mes lankeme. Tai baisu buvo. As maza buvau nevalgi, tai del maisto nesiskusdavau, bet sesuo sakydavo, kad jei vista pietums, tai gauni grynus kauliukus paciulpti. Maniau, kad dabar jau viskas kitaip. Baisios tos aukletojos ir auklytes. Gaila tiesiog vaiku sad.gif
asfaltuota
Hm...aš ne tik jokių rinkliavų nesulaukiau, bet ir už lopšelį dar nei karto nemokėjau g.gif, nors jau du mėnesius einam. Paklausiau kada gausim sąskaitą- tai ai reik popierius sutvarkyt, atostogos... nu jūs atrodot patikimi.... Visgi smagiau būtų kas mėnesį susimokėti, o ne gauti sąskaitą už pusmetį....
NERA
Mes irgi einam į lopšelį rolleyes.gif .Kas mėnesį mokam 120-130 lt.Taip pat kas mėnesį po 10 lt, o kai pradėjom lankyti tai iš karto paprašė 50 lt, tipo nauja grupė ir žaislų nėra g.gif , nors man nelabai patinka tai kad jos perka tuos kinietiškus žaislus, kurie greitai lūžta ir yra labai nepatikimi unsure.gif Tiesą sakant tų pinigų visai negaila, svarbu kad mažė gautų visko ko jai reikia.O patalynę reikia parsinešti namo ir išskalbti itk tuo atveju, jei vaikutis pridarė sad.gif .
Mil@na
Tu,Lily, truputeli svelniau su zodziais...Nes tiek aukletoju, tiek pardaveju, tiek...visokiu yra ir nereikia visu mauti ant vieno kurpalio mad.gif mad.gif mad.gif
lile
Laba,
rasyte31, jei cia man rasei tai as lile o ne lily smile.gif bet dzin. Siaip as tik apie viena ir ta pati darzeli rasiau, o pas mus rajone, ten kur gyvenau bent keturi yra smile.gif Is kitu tokiu dalyku negirdejau smile.gif Ir pastebejimas toks, kad tuose kituose trijuose, jei aukletojos nori valgyt turi darzeliui sumoketi uz pietus, o va to kuri aprasinejau ne. Be to aprasytas darzelis labai didelis, labai sunku sukontroliuoti, itariu kai mazesnis tokios problemos isnyksta.
Beje esu dirbusi vienoje privacioje mokykleleje, tai tiek bajeriu prisiziurejus, kad net negali isivaizduoti kad tokiu pedagogu buna. Aisku ne visi tokie, yra labai sauniu ir profesionaliu, bet daug ir niekam tikusiu sad.gif
Sarune
Mano teta dirba auklėtoja darželyje Kaune, Partizanų g., nežinau pavadinimo, prie buvusios "Dali" netoli, o aš vaiką leidžiu į "Girinuką". Taigi, palyginom maistą. Aš pasakoju "vaikas vieną dieną namo parsinėšė sausainių pokelį, kitą dieną - apelsiną, trečią dieną prie vakarienės gavo kivi, po vaflių pokelį" ir t.t. Ji sako "pas mus kai būna sausainiai pokeliais, tai mes gaunam tiek, kad vaikams išdalinus po 1 sausainį, nieko nelieka, su vafliais - tas pats, obuolius pjaustom į 4 dalis, apelsinus irgi skiltelėm dalinam". Ir tai nereiškia, kad auklėtojos namo likusį maistą nešasi. Tiesiog iki jų kažkas pasidalina. blink.gif sad.gif
O mūsų darželio auklėtojos už maistą pačios susimoka... Taigi, vaikų tikrai neapvalgo. smile.gif
Bekasė
QUOTE (NERA @ 2004 07 22, 14:13)
.O patalynę reikia parsinešti namo ir išskalbti itk tuo atveju, jei vaikutis pridarė sad.gif .

kas cia dar per nesamone - keikvienas darzelis turi savo skalbykla ir tenai dirbancius zmones.
Na aisku ispindejo darzelio vedejos ir reikalauja ko tik nori, kai teveliai nzn savo teisiu ir bijo kam nors apie tai pasiteirauti.

Zinot, kai skambinau i svietimo skyriu teirautis apie darzelius, tai is darbuotoju sulaukiau nuosirdzios pagalbos ir patarimu. Niekas net nekaluse pavardes.
Tai negi taip sunku ir kitiem paskambinti ir pasiteirauti apie esamas situacijas.

P.S viena pazistama dirba darzelio skalbykloj, tai tenai ne tik savo skalbinius skalbiasi, bet dar ir kaimynu uz pinigus isskalbia.... tai tokioj situacijoj visai suprantama, kad tiesioginiam darbui atlikti neuztenka nei laiko, nei priemoniu lieka.
NERA
Mūsų darželyje vietoj skalbyklos padarė dar vieną grupę, nes labai daug norinčių eiti į tą darželį, todėl darželis patalynę 2 kartus per mėnesį veža į skalbyklą. O kadangi vaikų daug tai ir pakeitimui tos patalynės nėra sad.gif , o jei dar lauks kol ateis laikas į skalbyklą vežti doh.gif
asfaltuota
Skaitau skaitau ir suprantu, kad mūsų darželis labai mažas... Nežinau kiek ten tų grupių, bet manau, kad gal kokios penkios g.gif Dabar vasara ir iš viso tik dvi veikia... O kiek paprastai tų grupių yra darželiuose? Nes tokio dalyko, kaip skalbykla, mūsų daržely tikrai nemačiau...
Martynos mama
Sveikos, mamytes (atiprasau, ir teveliai, jei tokiu yra). Taigi, musu darzelyje vaikuciu patalynes skalbti nereikia (net, jei vaikelis netycia pridare). I valgiarasti paziurejus, maitina taip pat pakankamai gerai. Daznai vakarienei nesuvalgyta vaisiu (banana, obuoli, kivi) ar jogurta aukletojos atiduoda vaikui nestis namo (randame spinteleje) thumbup.gif . Atkreipiau demesi i jogurtu galiojimo laika - visada dar buna like maziausiai 3-4 dienos iki galiojimo pabaigos. Tad, galiu tik pasidziaugti musu dukrytes aukletojomis bei vedeja. clap_1.gif
Mil@na
Atsiprasau, lile, kad varda ne taip parasiau. O kas del aukletoju ir auklyciu-zinoma, kad visokiu yra ir bus...As ir savo darze zinau tokiu istoriju, kad...bet vis tiek negalima taip kategoriskai teigti.Linkiu sutikti tik geras, profesionalias ir malonias thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Manguste
QUOTE (Silvute @ 2004 07 23, 09:28)
kas cia dar per nesamone - keikvienas darzelis turi savo skalbykla ir tenai dirbancius zmones.
Na aisku ispindejo darzelio vedejos ir reikalauja ko tik nori, kai teveliai nzn savo teisiu ir bijo kam nors apie tai pasiteirauti.

Ne visi darželiai turi skalbyklas. Kiti tiesiog paskaičiuoja, kad pigiau gaunasi patalynę kur nors vežti išskalbti, todėl skalbyklų atsisako.

O dabar apie darželių dydį. Pas mus darželyje yra 12 grupių. Manau, kad tai jau yra didelis darželis.

Sarune, kiek jūs mokate už darželį? g.gif
kendi
QUOTE (lile @ 2004 07 22, 08:37)
Oi zinot as vaiku dar kol kas neturiu ir neleidziu i darzeli, ale mane prigazdinote. Nors gerai pagalvojus ta pas mus salia gyveno viena auklyte is darzelio tai ganetinai baisu buvo. Ji kiekviena diena sloikais maista nesdavosi. Jei vaikai pietums turetu gauti po dvi desreles, tai ji tikrai i lekste neides dvieju. Ideda po viena, o jei jau vaikas koks labai atkaklus ir jam mazai, tai antra ides. Uztat namuose is darzelio ir desreles, ir jogurtai, ir kotletai. Nu neturedavau zodziu. dar pasitysdavo tiek, kad busu arkliskam suniui priesti kiekvienai dienai uztekdavo. Ta darzeli, kur ji dirba ir mes lankeme. Tai baisu buvo. As maza buvau nevalgi, tai del maisto nesiskusdavau, bet sesuo sakydavo, kad jei vista pietums, tai gauni grynus kauliukus paciulpti. Maniau, kad dabar jau viskas kitaip. Baisios tos aukletojos ir auklytes. Gaila tiesiog vaiku sad.gif

blink.gif blink.gif blink.gif nu tikrai ne visos wink.gif , man dukros aukletojos thumbup.gif , bet kai kurios, kur pavaduoja buna ir ne kokios sad.gif , jei ne jos grupes vaikas, tai ir ne taip ziuri wink.gif
o rinkliavos pas mus tik sventem, o ne kas menesi wink.gif
jolia
Vilniuje yra vienas darzelis,parodinis,visas isklotas kilimais ir t.t.Aukletojos ten irgi nieko,taciau vedeja blink.gif ....Norint vaika vedzioti i si darzeli reikia nunesti sumele i rankas,tai tada pagalvos g.gif t.y. priklauso kiek duosit ir kuo galesit prisideti prie darzelio... Kiek zinau uz teveliu pinigus pasistate ir apsistate nama ohmy.gif
Kornelija
O mes su vyru taipogi nusprendem vesti savo atzala i darzeli. Bet kai vakar paskambinusi vieno vaiko mamyte pasake "kaina" uz remonta, puoliau i nevilti. Negana to, kad mokesim po 350 Lt uz visu pataplu remonta, pagalveles, grindu danga, zaislus bei baldelius, tai, kiek zinau, kiekviena menesi, kad vaikuciais nuosirdziau pasirupintu aukletoja, jai reikes "iteikti" po 50 Lt nuo kiekvieno vaikelio. Visa beda ta, kad mums sis darzelis - pirmas, ir visai neaisku, kaip mazoji reaguos i pasikeitusia aplinka. Gali buti, kad mes ja del vienokiu ar kitokiu priezasciu (prasidejusiu ligu, graudziu asaru ir pan.) atsiimsim po menesio ar dvieju. Todel sedim su vyru ir lauzom galvas, ar apsimoka tokius pinigus moket. Tuo labiau, kad pinigus uz remonta reikia perduoti siandien arba rytoj.
Vasara
Tai gal pabandykit i kita darzeli pasiskambint.
Musu niekas neprase pinigu, jokiu konkreciu sumu. Pati paklausiau - sake remontams visada reikia - ir jeigu duosim kiek nors, bus gerai. Konkreciai neivardijo sumos, galejau duot ir 20 ir 50 ir 100 Lt. Sake yra seimu kurios isvis neduoda pinigu. As daviau savo nuoziura 100 lt, nes suprantu kad svietimo skyrius duoda minimaliai darzelio ir grupiu remontams, o norisi kad vaikas butu jaukesneje aplinkoje.
Mil@na
QUOTE (Kornelija @ 2004 08 26, 12:20)
O mes su vyru taipogi nusprendem vesti savo atzala i darzeli. Bet kai vakar paskambinusi vieno vaiko mamyte pasake "kaina" uz remonta, puoliau i nevilti. Negana to, kad mokesim po 350 Lt uz visu pataplu remonta, pagalveles, grindu danga, zaislus bei baldelius, tai, kiek zinau, kiekviena menesi, kad vaikuciais nuosirdziau pasirupintu aukletoja, jai reikes "iteikti" po 50 Lt nuo kiekvieno vaikelio. Visa beda ta, kad mums sis darzelis - pirmas, ir visai neaisku, kaip mazoji reaguos i pasikeitusia aplinka. Gali buti, kad mes ja del vienokiu ar kitokiu priezasciu (prasidejusiu ligu, graudziu asaru ir pan.) atsiimsim po menesio ar dvieju. Todel sedim su vyru ir lauzom galvas, ar apsimoka tokius pinigus moket. Tuo labiau, kad pinigus uz remonta reikia perduoti siandien arba rytoj.

Jega thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Mes vos po 25 litus visam sezonui isdrebame paprasyti, o cia sumele super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
carramele
Man toks klausimelis iskilo is savo varpines ziurint. Jeigu jusu vaikutis lanko logopedini kabineta, ar logopede praso kokios nors paramos is teveliu? Tai gali buti ir 10Lt i metus, ar zaisliuko nupirkimas ir pan.

As pati dirbu logopede darzelyje ir dabar ziuriu, kad visai nemazai isleidziu savu pinigu vaikiskiem zurnalam, priemoniu galmybai, kalbos korteliu kopijavimui ir t.t. Negaliu sakyt, kad visai nieko is darzelio negaunu - irenge kabinete kriaukle, istapetavo sienas, nupirko magnetofona, padaze kedutes... bet man priemonem skirt pinigu kazkaip neuztenka. Galvoju, gal ir man patapt "paprasaika", kaip kazkas pries tai buvo issireikes doh.gif
pinkcoffee
QUOTE (mažulka @ 2003 12 19, 22:02)
Mūsų darželyje jau prašo skalbti patalynę namie, o kas gali tai tegul atsineša savo iš namų. Aišku, ją ir skalbti reikės patiems.

na mes tai savo maziui ir patalyne turjom nunesti i darzeli.... nors siaip tai kaip ir gerai nes ten jos jau kokie "simtas metu" kaip nekeistos blink.gif smile.gif
Navi
Labai atsiprasau, jeigu pasikartosiu. Prisipazystu, visu puslapiuku neskaiciau. Bet ir as noreciau zodeli tarti rolleyes.gif biggrin.gif
As visai nepriestarauju del darzeliuose daromos rinkliavos. Aisku, jei tai yra proto ribose. Pavyzdziui, tikiu, kad darzelius prastai savivaldybes remia, o tos 0.5lt. rinkliavos i diena darzelius net nepasiekia. Tiesiai nukeliauja i savivaldybe. Bent jau as taip buvau informuota. O mes ir pacios juk norime, kad musu atzaleles eitu i grazesni, jaukesni ir pati patesni darzeli.
Kai ieskojau savo bachuriukui darzeli, labai daug aplankiau. Ir zinot, buvau sokiruota, kad viename reikejo atnesti plovimo, sveitimo priemoniu, tualetinio ir ranku popieriaus, ranksluosciu... Pasidomejau, kokio dydzio tas ranksluostukas turi buti. Kai parode, net isigandau, baltos spalvos net iziureti negalejau... mad.gif Zodziu: nei tvarkos, nei kulturos. Kaip uzsimano, taip isnaudoja...
O gal as klystu... g.gif huh.gif
ENIGMA
QUOTE (jolia @ 2004 07 24, 13:08)
Vilniuje yra vienas darzelis,parodinis,visas isklotas kilimais ir t.t.Aukletojos ten irgi nieko,taciau vedeja blink.gif ....Norint vaika vedzioti i si darzeli reikia nunesti sumele i rankas,tai tada pagalvos g.gif t.y. priklauso kiek duosit ir kuo galesit prisideti prie darzelio... Kiek zinau uz teveliu pinigus pasistate ir apsistate nama ohmy.gif

ITARIU JUSTINISKESE.... g.gif
NU DAR VIENA ITARIU ZIRMUNUOSE.... g.gif
ENIGMA
QUOTE (Kornelija @ 2004 08 26, 12:20)

PASIUSK JUOS VISUS PO VELNIU IR TIESIAI PASAKYK, KAD PASISKAMBINSI I SVIETIMA.... thumbup.gif
PAMATYSI KOKIA REAKCIJA BUS.... thumbup.gif laugh.gif

NIEKO NEDUOCIAU SIUO ATVEJU.... mad.gif
ENIGMA
QUOTE (rasyte31 @ 2004 08 26, 19:33)
Jega thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Mes vos po 25 litus visam sezonui isdrebame paprasyti, o cia sumele super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

VISADA RENKAME METAMS PO 100 LITU, JOKIU PROBLEMU TAME NEMATAU. SIAIS METAIS BUS PERKAMOS NAUJOS LOVYTES IR VAIKAMS PRIEMONES, JOKIU PAPILDOMU ISLAIDU NEGAUNU NEI SKALBTI PATALYNES, NEI JOKIOS BUITINES CHEMIJOS, VINU ZODZIU NIEKO NEPERKU IR NENESU.
NAUJIEMS METASMS RENKAM ATSKIRAI, MANE TAI TENKINA... thumbup.gif
ENIGMA
QUOTE (carramele @ 2004 09 13, 20:07)
Man toks klausimelis iskilo is savo varpines ziurint. Jeigu jusu vaikutis lanko logopedini kabineta, ar logopede praso kokios nors paramos is teveliu? Tai gali buti ir 10Lt i metus, ar zaisliuko nupirkimas ir pan.

As pati dirbu logopede darzelyje ir dabar ziuriu, kad visai nemazai isleidziu savu pinigu vaikiskiem zurnalam, priemoniu galmybai, kalbos korteliu kopijavimui ir t.t. Negaliu sakyt, kad visai nieko is darzelio negaunu - irenge kabinete kriaukle, istapetavo sienas, nupirko magnetofona, padaze kedutes... bet man priemonem skirt pinigu kazkaip neuztenka. Galvoju, gal ir man patapt "paprasaika", kaip kazkas pries tai buvo issireikes doh.gif

MANO VAIKINAS VAIKSTO PAS LOGOPEDE, IR JEI JI PASAKYTU, KAD VAT REIKIA TO AR ANO, NEATSISAKYCIAU, JEI SUMA BUTU PROTO RIBOSE... biggrin.gif

TACIAU ZINAU IS SAVO PATIRTIES, KAD KAI RINKAU NAUJIEMS METAMS PINIGELIUS DOVANOM, AUKLETOJOMS IR VAIKAMS, IR PASIULIAU PASVEIKINTI LOGOPEDE TAIP PAT, SIULIAU TIK TIEMS KURIU VAIKAI VAIKSTO (PO 5 LITUS), O VIEN IS MUSU GRUPES VAIKSTO 6 VAIKAI, TAI TEVAI PIESTU PASISTOJO, LABAI NUSYVYLIAU - TOKIU POZIURIU I ZMONES IR SAVO VAIKUS. NESAKAU, KAD PASVEIKINUS LOGOPEDE GERIAU DIRBS , JI IR DABAR LABAI ... thumbup.gif BET MANAU, KAD DEMESYS IR PAGARBA TURI BUTI. JUO LABIAU, KAD REIKIA PRIPAZINTI MES -TEVAI PERMAZAI LAIKO SKIRIAM SAVO ATZALOMS IR AS ASMENISKAI LABAI DZIAUGIUOSI, KAD SU MANO VAIKU DIRBA GERI SPECIALISTAI.

AS PRIPRATUSI GERBTI ZMOGU, VIEN UZ TAI, KAD JIS - ZMOGUS, TACIAU YRA KAIP YRA.. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.