Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darželio rinkliava
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Doze
Sveikos, mamytės. Tikiuosi, kad čia yra mamyčių, kurios veda savo vaikus į darželį. Man labai svarbi jūsų nuomonė tokiu klausimu: turbūt žinote, kad nuo pavasario mokant už darželį dar reikia mokėti 0,50 ct., kurie skiriami darželiui. Tame darželyje, kur aš vedu vaiką, tuos pinigėlius sunku pamatyti arba matoma tik maža jų dalis. Tai gana skaudu. Noriu jūsų pasiteirauti, kaip pas jus darželyje sprendžiamas šis klausimas. Labai ačiū toms, kurios pasidalins savo patirtimi ar pareikš savo nuomonę.
Kuzia
QUOTE (Doze @ 2003 12 19, 21:34)
turbūt žinote, kad nuo pavasario mokant už darželį dar reikia mokėti 0,50 ct., kurie skiriami darželiui.

Tokia tvarka jau kokie 3metai, nes dar sunus ejo i darzeli, kai padare tas rinkliavas. Vienzo, kuo toliau, tuo graziau. Greit sugalvos imti rinkliava uz pvz, uz panaudota darzely patalyne ar pan
mažulka
QUOTE(Kuzia @ 2003 12 19, 21:56)
Greit sugalvos imti rinkliava uz pvz,  uz panaudota darzely patalyne ar pan

Mūsų darželyje jau prašo skalbti patalynę namie, o kas gali tai tegul atsineša savo iš namų. Aišku, ją ir skalbti reikės patiems.

QUOTE(Doze @ 2003 12 19, 21:34)
Sveikos, mamytės. Tikiuosi, kad čia yra mamyčių, kurios veda savo vaikus į darželį. Man labai svarbi jūsų nuomonė tokiu klausimu: turbūt žinote, kad nuo pavasario mokant už darželį dar reikia mokėti 0,50 ct., kurie skiriami darželiui. Tame darželyje, kur aš vedu vaiką, tuos pinigėlius sunku pamatyti arba matoma tik maža jų dalis. Tai gana skaudu. Noriu jūsų pasiteirauti, kaip pas jus darželyje sprendžiamas šis klausimas. Labai ačiū toms, kurios pasidalins savo patirtimi ar pareikš savo nuomonę.

Jeigu aš neklystu, tai per dieną už vaiką mokame 4,84 lt, ar kažkaip panašiai. Tai šitie pinigai mokami už maitinimą. Kitoms vaiko reikmėms, savivaldybė skiria tokią pat sumą. Iš tų pinigų mokami mokesčiai, atlyginimai, remontai ir t.t. Mūsų darželyje buvo apklausa, nes norėjo nuimti 0,50 lt nuo pinigų maistui ir pridėti prie kitų pinigų. Ką ten nusprendė aš nežinau. Kažkaip net užmiršau paklausti. Bet bent jau šiemet, kai rinko pinigus, tai gavosi kažkaip mažiau.

Dar prisiminiau, mes rinkome po 40 lt.: linoleumui, magnetofonui, metodinėms knygoms, salės įrangai(kamuoliai, lankai ir t.t.) ir kt. Pratybų sąsiuvinius perkame patys, taip kaip ir visas priemones vaiko lavinimui(pieštukai, popierius, akvarelė ir t.t.). Dar perkame tualetinį popierių, indų ploviklį, šveitimo miltelius.
Kai paskaičiuoji, tai per metus nemaža suma susidaro. blink.gif
Gosh
Mes uz darzeli i diena mokam apie 5 lt,bet dar kiekviena menesi po 15 lt papildomai duodam aukletojai sad.gif Is tu pinigeliu aukletojos tada perka guaso,akvareles,zaidimu kokiu,o dabar dali deda atskirai ir kalba kad uzsakines naujus baldelius.Uz patalyne atejus i darzeli ir reik sumoket 25 lt.Siaip musu aukletoja tai turi specialia knyga,kur rasomos visos islaidos ir kai teveliams yra itartina kas,gali tada laisvai ja patyrinet .
Iva
pas mus 5,53 ( atrodo tiek) dienai, dar papildomai renkam priemonem po 5lt. bet kadangi daug darzeliu teko pakest, galiu pasakyti kad viskas priklauso nuo darzelio vedejos, kai kur reikia velniai zino ko, remontai ir t.t., o kitur vedeja tiesiai sviesiai pasake, kad jeigu gerai prasysi pinigu remontams duoda svietimas, tad isvados aiskios. dar tikriausiai nuo mieso priklauso, kai kaune gyvenom, ten zymiai pigiau buvo, idomu kaip dabar. O aukletoja apskaita irgi veda, kam, kas ir kada smile.gif
Bekasė
siaip jeigu as neklystu, tai tie 50ct uz diena darzely yra skiriami lavinimo islaidom - butent ten visokiems piestukams, dazams, popieriui.... tik kazkodel ju neuztenka. labai butu idomu pamatyti ne savo grupes, o viso darzelio islaidu ataskaita. Labai jau idomu, kur tie pinigeliai plaukia.
O i menesi mes po 10lt mokam. Sumokejom dabar uz 4 men is karto, tai i grupe kilima nupirko, pratybu knygas, flamasteriu. Beje uz tuos pacius pinigus ir langus sake sandarins, bet ta jau patiems teveliams ir uz savo pinigus teko atlikti.
Nesinori su aukletojomis pyktis, nes dar nesiruosiu sunaus i kita darzeli vesti, bet jau atrodo bresta reikalas ton pusen mad.gif
Kuzia
QUOTE (mazulka @ 2003 12 19, 22:01)
Mūsų darželyje jau prašo skalbti patalynę namie, o kas gali tai tegul atsineša savo iš namų. Aišku, ją ir skalbti reikės patiems.

ohmy.gif ohmy.gif Kosmaras kazkoks mad.gif
*Varlė*
Žinot, pakraupau. Aš už lopšelį moku 2.13LT + 0.50Lt (čia kaip studentei). Šiaip pilna kaina 4.76LT dienai. Jokių papildomų rinkliavų kolkas nereikėjo. Rugsėjo pradžioj nupirkau būtinus daiktus pagal auklėtojos duotą sąrašą (popierius, teptukai, vaškinės kreidelės, kartonas). Dar nešiau senus tapetus langam kamšyti, servetėles, kad vaikams būtų maloniau ir gražiau valgyti. Jei labai reikia, paremiam kuo galim. Bet jokių rinkliavų kilimam, linoleumam ar kam kitam tikrai nereikia. Patalynės taip pat nenešam, viską duoda. Jei labai noriu, pati nuperku ko mano manymu vaikams trūksta. Čia tikriausia viskas nuo vedėjos priklauso. Pvz, vasario mėnesį rinksim po 10Lt. kurie bus skirti tik tai grupei. Tai auklėtojų nuožiūra pirksim žaislų, kamuolių, kitų butinų daiktų. Nors nemanau, kad dabar jų stinga.
Kuzia
QUOTE (pupa @ 2003 12 22, 09:05)
Aš už lopšelį moku 2.13LT + 0.50Lt (čia kaip studentei). Šiaip pilna kaina 4.76LT dienai. Jokių papildomų rinkliavų kolkas nereikėjo. Rugsėjo pradžioj nupirkau būtinus daiktus pagal auklėtojos duotą sąrašą (popierius, teptukai, vaškinės kreidelės, kartonas).

Tie 0,5Lt ir turetu but skiriami popieriui, teptukams,vaškinėm kreidelėm, kartonui ir t.t. Kokie dar gali but sarasai mad.gif . Paskaiciuok, ar taip jau mazai gaunasi - dienai 0,5Lt. O menesiui?
*Varlė*
Mėnesiui išeina papildomai 7.5LT (jei 20 d.). Jei mokėčiau visą kainą su tais 0.5 Lt, tai būtų 110LT (jei vaikas eina 23d.) Kituose dienai moka ir po 5.38, ir po 6.98. Manau, kad mūsų lankomas darželis tikrai nėra brangus.
P.S. Tie 0.5 LT mokama už kiekvieną lankomą dieną.
Kuzia
QUOTE (pupa @ 2003 12 22, 11:27)
Mėnesiui išeina papildomai 7.5LT (jei 20 d.). Jei mokėčiau visą kainą su tais 0.5 Lt, tai būtų 110LT (jei vaikas eina 23d.) Kituose dienai moka ir po 5.38, ir po 6.98. Manau, kad mūsų lankomas darželis tikrai nėra brangus.
P.S. Tie 0.5 LT mokama už kiekvieną lankomą dieną.

O kodel taip skiriasi kainos? huh.gif Kai dar sunu vesdavau i darza, tai visur vienodos buvo unsure.gif .
*Varlė*
Šito negaliu pasakyti. Tik žinau, kad jos skiriasi. Gal čia pagal darželio finansavimą, populiarumą. Negaliu pasakyti kas nustato tokias kainas.
Pastaba
Musu darzelio aukletojos uz tuos sukauptus pinigelius nuvaziavo i senukus ir pripirko vaikam priemoniu: dazu, popieriaus, piestuku ir pan. Kiekviena grupe turejo savo pinigu limita ir uz tiek pirko. Viena grupe pirko kilima, kita baldus kazkokius. Kitos grupes tik kruva visokiausiu priemoniu, zaidimu ir pan.
Kuzia
Nu nezinau unsure.gif , gal tuose brangesniuose darzeliuose vaikai super gerai maitinami unsure.gif ... Nes kaina tai tipo uz maitinima vadinasi huh.gif
mažulka
QUOTE (Kuzia @ 2003 12 22, 12:06)
Nu nezinau unsure.gif , gal tuose brangesniuose darzeliuose vaikai super gerai maitinami unsure.gif ... Nes kaina tai tipo uz maitinima vadinasi huh.gif

Na maistas tikrai skanus. Mano mergina jo tiek iš vis nesuvalgo, bet valgesni vaikai, sako, "pakartoti" paprašo. Kiekvieną dieną duoda vaisių ar jogurto, priešpiečiams duoda saldumynų.
Maša
Mes už darželį mokam ~110 Lt per mėnesį. Rugsėjo mėn. dar reikėjo pirkti visokias piešimo-darbelių priemones ir šveitimo-valymo priemones pagal sąrašą. Be to, tėveliai metėsi po 50 Lt vienkartinę įmoką žaislams, vaikų baliams, kalėdinėms dovanoms auklėtojoms ir kt. išlaidoms, bet šios išlaidos buvo vien mūsų grupei rolleyes.gif . Ir viskas. Man atrodo, ne taip baisu, nes realiai matosi, kur tie pinigai panaudoti rolleyes.gif . Ir aš linkus tiek sumokėti, kad vaikas eitų į gerą ir sutvarkytą darželį, negu į apskurusį. Kai rinkom sūnui darželį, perėjom per keletą, tai dabartinis padarė geriausią įspūdį santykyje to, ką duodam, ir to, ką gaunam. Nes kai kurie kiti darželiai atrodė baisiau ir auklėtojos nelabai patiko, o reikalavo dar ir aukos darželiui - kaip kokio "įstojimo mokesčio" blink.gif .
Elvita
Mes uz darzeli mokame 4,26lt maistui ir 0,50cnt ugdymui. Cia lopselineje grupeje. Vyresniems reikia moketi uz maista truputi brangiau, kadangi jiems skiriamos didesnes porcijos. Maistas priklauso nuo darzelio seseles, kadangi ji raso meniu ir nuo virtuves saziningumo. Mano vaikas kiekviena diena gauna vaisiu, jogurto arba desertines varskes, surelio, Kubus sulciu. Taigi, nemanau, kad ten kur moka po 6lt uz maista, jis yra kazkuo geresnis, pamastykit, gal jie nuplaukia i vadovybes kisenes. Nes, kiek teko girdeti, tai darzelio maistas turetu kainuoti visur vienodai, taip pat imamas mokestis uz ugdyma.
Libra
O pas mus kazkaip nera tokiu rinkliavu, Bet jeigu ir butu tai as neduociau. Jau karta bande mane reketuoti bet jiems nepavyko laugh.gif Visa grupe apklota kilimais, bet prireike butent dar vieno - NAUJO. As pasakiau kad man jokiu nauju kilimu nereikia ir pinigu neduosiu, Daugiau nepraso laugh.gif
Nega
Mano vaikai lanko jau antrą darželį, nes pakeitėme gyv.vietą. Pirmąjame darželyje grupė buvo suremontuota, tai surinkome tėvai po 50 lt. grupei žaiskams, knygutėms ir. pan. Jokių valymo priemonių nepirkdavome. Bet rugsėjo mėn. pirkome patys asmeniškai savo vaikams visas priemones- pieštukus, dažus, plastiliną ir pan. 0.50 Lt. vedėja panaudojo įrengdama vaikams medinę aikštelę, ir kt.
Naujame darželyje kas mėnesį renkame po 10 Lt. grupės išlaidoms. Už jas auklėtojos perka viską- indelius, rankšluosčius, žaislus, patalynę ir kt. Dar papildomai rinko žaliuzėm. Be to, dar prašo ir tėvus, kuo gali, papuošti grupę. Tai viena mama pirko lentynas, kita- tokį stalelį. blink.gif Kai aname daržely to nebuvo, tai man čia- jau kaip ir apiplėšimas vidury baltos dienos. Na, bet juk savo vaikams.
Smurka
As viena karta paprasiau zurnaliuko, kuriame aukletojos vede visa apskaita, kaip panaudojami teveliu duodami pinigeliai. Viskas ten buvo tvarkoj, bet uz tai, kad paparasiau zurnalo, buvau ivertinta kaip izuli nachalka. Neva, kaip dristu nepasitiketi mad.gif
ringa
Mano vaiko darže renka be sąžinės graužimo: mokame už dieną apie 5 Lt, be to dar kas mėn. po 20 Lt, jei vaikas tą mėnesį sirgo ir visai nelankė, vis tiek reikalauja. Teisinasi tuo, kad remontui švietimas neduoda ir jie iš tų pinigų remontuoja. Bet turiu pažįstamų švietime ir žinau, kad vistik duoda. O direktorė nusiperka faltūras iš parduotuvių už medžiagas - visi popieriai kaip ir tvarkoj. Galvojau pervesti kitur, bet gaila vaiko, pripratinėti prie naujos aplinkos turės. Predėjus lankyti daržą, reikėjo 100 Lt duoti ir dar visokio bieso pripirkti. mad.gif
Bekasė
QUOTE (Elvita @ 2003 12 22, 15:39)
Mes uz darzeli mokame 4,26lt maistui ir 0,50cnt ugdymui. Cia lopselineje grupeje. Vyresniems reikia moketi uz maista truputi brangiau, kadangi jiems skiriamos didesnes porcijos.

tas 0.5lt mokestis lavinimui yra renkamas tik darzelinese grupese. Lopseliuose jo nera, nes lopseliui ugdomoji veikla kaip ir nepriklaso.
Manguste
QUOTE (Silvute @ 2003 12 22, 19:56)
tas 0.5lt mokestis lavinimui yra renkamas tik darzelinese grupese. Lopseliuose jo nera, nes lopseliui ugdomoji veikla kaip ir nepriklaso.

O iš kur tokia informacija? Dirbu lopšelyje, bet tokį dalyką pirmą kartą girdžiu. Gal aš ką nedaskaičiau?
Libra
Nu nee, tie 50 cnt. renkami ir lopselinese ir darzelinese grupese.
Bekasė
Manguste, sunus lanke lopseli, veliau perejo i darzeli. Kadangi as moku puse kainos, tai dar atkreipiau demesi - lopselyje reikejo moketi tik uz maista.
Darzelyje dar prisidejo po 0.5lt uz kiekviena lankytina diena ir tai visiems tevams - nesvarbu ar jie moka pilna kaina, ar turi teise i lengvata ( puse kainos)- visiems mokestis tas pats, o darzelyje papildomai kabo dar paaiskinimas, kad remiantis svietimo mininsterijos tokiu ir tokiu nutarimu tie 0.5lt yra renkami ugdymo priemonems.
Kuzia
QUOTE (Silvute @ 2003 12 22, 19:56)

As ta irgi viena ausim esu girdejus. Gal cia kaip kuriam darzely? unsure.gif
Elvita
Silvute, as pati dirbu darzelyje ir tikrai zinau, kad 0.5cnt yra renkami uz ugdyma tiek lopselines, tiek darzelinese grupese. O kodel tu manai, kad lopselyje vaikai ne ugdomi? Daznai uzeinu i lopseline grupe ir matau, kaip vaikai piesia, lipdo, mokosi kirpti zirklemis. Mano vaikas kitame darzelyje taip pat yra ugdomas, nors ir lopselineje grupeje. Juk jie taip pat turi temas pagal kurias atlieka ivairius darbelius. Jie eksponuojami rubinelese.
Bekasė
Elvita, taip vaikai lopselyje piesia, lipdo ir t.t, bet svarbiausias demesys yra skiriamas kitiems dalykams.
O darzelyje yra gan griezta dienotvarke, tevams surasyta kokiomis dienomis kokie uzsiemimai vyksta, buvo pirkti pratybu sasiuviniai.

Ir dar karta pasikartosiu - tie 0.5 lt atsirado tik perejus i darzeli
Elvita
Tai kaip tu manai, tas popierius, plastilinas pirktas uz kokius pinigus? Juk ne aukletojos is savo kiseniu pirko, tiesiog tie pinigai uz ugdyma nebuvo akcentuoti ir viskas, bet uz juos ir perka popieriu, plastilina ir t.t. O dienotvarke yra ir lopselyje, beje, dar grieztesne nei darzelio grupese, tik tiek, kad nebuna uzsiemimu su pratybu sasiuviniais.
milabra
Kiekvieną mėnesį kvituke prie mokesčio būna pripliusuota 5 Lt ugdymo reikmėms. Jokių kitų rinkliavų mūsų darželyje nebūna. Ai, buvo rugsėjo mėnesį po 20 litų rinko, pirko kažką, gal pratybų sąsiuvinius, dar kažką, skelbė per susirinkimą tą sąrašą, bet aš kažkaip neatidžiai klausiausi unsure.gif
O po 50 ct tai tikrai nerenka, bet ir neduočiau - moku 5 litus kartu su mokesčiu, ir esu gana kategoriškai nusiteikusi prieš tas rinkliavas... Vat, tie visi spektakliukai ir koncertukai darželiuose tai jau nervuoja, duok ir duok po 2,5 lito. Naudos iš jų jokios, nes vaikai jau persisotinę jais, kai paklausiu, apie ką buvo, tai net neatsimena - per pusę dienos pamiršta mad.gif Tai kam jie reikalingi? Va čia tai jau kažkokiom aferom kvepia... Bet jau paskutiniai metai, tai dar kenčiu, neskandalinu tongue.gif
Elvita
Na, nezinau kaip Kaune, bet Vilniuje mokestis uz ugdyma tikrai yra. Jis irgi nerenkamas kiekviena diena, mes ji mokame kartu su mokesciu uz maitinima, tiesiog jis yra pripliusuojamas prie bendro. O gal jus be tu 0,5cnt, dar ir 5lt mokate, nes kas nezino, tai irgi galvoja, kad tai mokestis tik uz maitinima, o ne bendras ugdymas +maitinimas?
Uriukas
Musu darzelyje neseniai rinko po 10 lt. Nepatikesite kam - pirko televizoriu. mad.gif Dabar vietoj to, kad piestu lipdytu ir pan., ziuri vaikutis mano filmukas, - neva namie neatsiziuri mad.gif

Galite juoktis, bet ir pati tuos litus daviau. Vis tas nenoras pyktis...visgi paskutiniai metai, po to uzsises ant mano dukros....
Manguste
QUOTE (Uriukas @ 2004 01 02, 22:12)
Musu darzelyje neseniai rinko po 10 lt. Nepatikesite kam - pirko televizoriu. mad.gif Dabar vietoj to, kad piestu lipdytu ir pan., ziuri vaikutis mano filmukas, - neva namie neatsiziuri mad.gif

Galite juoktis, bet ir pati tuos litus daviau. Vis tas nenoras pyktis...visgi paskutiniai metai, po to uzsises ant mano dukros....

Televizorių i grupę? blink.gif Kas čia per naujovė. ohmy.gif Tai negi taip kiekvieną dieną žiūri filmukus? unsure.gif
ENIGMA
QUOTE (ringa @ 2003 12 22, 17:27)
Mano vaiko darže renka be sąžinės graužimo: mokame už dieną apie 5 Lt, be to dar kas mėn. po 20 Lt, jei vaikas tą mėnesį sirgo ir visai nelankė, vis tiek reikalauja. Teisinasi tuo, kad remontui švietimas neduoda ir jie iš tų pinigų remontuoja. Bet turiu pažįstamų švietime ir žinau, kad vistik duoda. O direktorė nusiperka faltūras iš parduotuvių už medžiagas - visi popieriai kaip ir tvarkoj. Galvojau pervesti kitur, bet gaila vaiko, pripratinėti prie naujos aplinkos turės. Predėjus lankyti daržą, reikėjo 100 Lt duoti ir dar visokio bieso pripirkti. mad.gif

Nežinau kaip Kaune, ir nežinau kaip kituose darželiuose nes nesidomėjau, bet aš vis dar apie ,,Žirmūnėlius,,.Tai va šiaip tai aš labai bjauri ant šito kanto, bet noriu jums papasakoti, ką išsiaiškinau...
Tie visi pinigėliai 0.50 krenta į darželio sąskaitą, bet iš tų pinigų nieko gero nesigauna, nes pvz. męs į grupes nieko neperkam jokių ten šveitimo, skalbimo ir valymo priemonių, jokių patalynių, jokių namie skalbimų nebūna, jokių tualetinių popierių, jokių indų -visiškai nieko. Visatai darželis perka iš tų vadinamų ugdymo pinigėlių, be to dar ir tvarkosi viską, remontuojasi viską pvz. sulūžo virimo katilas tai darželiui atsiėjo 1200 lt. ir viskas iš tų pinigėlų, tai kai pradedi galvoti tai nelabai kas ten ir lieka, jei vidutiniškai darželis turi 11 grupių ir kažkur maždaug apie 250 lankančių vaikų( o už tas dienas kai vaikas nebūna tai juk nemoki šitų 0.50)Nežinau kiek jums namuose per mėnesį užtenka ploviklių ir valiklių, bet man tai nemažai jų reikia( na nežinau gal aš švaros paranojikė), tai paskaičiuokit vidutiniškai kiek gaunasi? tai ir sakau nelabai kas ir lieka, o paskutinis topas tai buvo toks ateinu aš į darželį ir auklėtoja man pasakoja kaip kokį anekdotą kaip ŠVIETIMAS jiems pasiūlė kad susitartų su tėvais kad tie paremtų darželį ir pastatytu naujus radiatorius tipo šitie blogai šildo ir nebe pataisomi, tai vedėja iškarto užprotestavo, kad jokių tokių rinklevų nebus, tai jie pareiškė, kad uždarys darželį ( nu aišku kai grupėja 14 laipsnių).Tai tada vedėja su savo pavaduotoja iškėlė skandalą Rubikonui kame reikalas, o jie tipo pasjus radiatoriai seni ir męs jau su švietimu kalbėjom( o ta prasme jei pirkt naujus tai jūs įsivaizduojat reikia su rubikonu derintis, o tai labai dideli pinigai0, tai vedėja su ūkvede abi kietos sako o, kodėl temperatūros reguliatorius stovi patalpoje kur šilta, tai kaip jis gali reguliuoti, a? Nu tie dar lakstė kelias dienas, bet tą davikli perstatė kur reikia ir dabar grupėse po 23 laipsnius. O švietimas žinokit nieko neduoda, nieko viską aiškinausi, tai dar neviskas, ten darželį liko iš etatų sutaupyti pinigai darbuotojų, tai vedėja į švietimą sako perveskit į darželio sąskaitą męs norim skalbimo mašiną pirkti, o švietimas sako čia ne tie pinigai kuriuos galima darželiui panaudot, tada vedėja sako ,o kas su jais bus , o buchalterė sako tai kiti darželiai savo darbuotojų limitus pereikvojo tai tas skolas dengs... Tai vedėja į savivaldybę, o ten jai sako, taigi čia tipo nedarželis sutaupė , o švietimas tai jiems bus išdalintos premijos...Kaip jums tai patinka? o kad moterys į biuletenius neina, kad draugiškai pavaduoja tai čia tipo nesiskaito... O darželiui panaudot negalima.
o į grupę męs renkam po 10 lt. į mėnesį ir tikrai matom kas padaryta, taigi ir žaislų ir kitko reikia, bet tie pinigai yra naudojami tik mūsų vaikams.
O kas dėl tetro tai man labai patinka, ir kaina normali, aš savo vaiką dar ir papildomai vedu, bet pačios pagalvokit einu į teatrą tai tikrai išeina daugiau su visais papildomais pasisėdėjimais, taip kad man tai visai jie patinka.
Nu va čia mano nuomonė.
Laisvė
Kiek teko girdėti, beveik visuose (ir mūsų darželyje) renkamos rinkliavos (5 lt mėnesiui). Bet, kaip žinai, tie pinigėliai eina ne į auklėtojos ar vedėjos kišenę, o mūsų pačių vaikučių labui: tualetiniam popieriui (nešluostys juk laikraščiu), skalbimo priemonėms, naujiems žaislams ir t.t. Tiesiog mes sumokame už tai, kad valdžios vyrai nesuvokia, kad darželyje vaikui reikia ne tik pavalgyti, bet ir pamiegoti, saugiai pažaisti, praustis ir t.t.
juva
Chia daug kur renkat paildomai po 5 ar 10 lt. per menesi. O kaip tuos pinigelius duodat? Kiekviena men atskirai duodat aukletojoms?
Kalinka
PAS MUS TAI GRUPE ATSIRADO SANDELIO VIETOJE PRIEŠ 4 METUS, TAI "ĮSTOJANT METĖM PO 100 LT, MĖNESIUI IŠSITENKAM 100LT -MAITINA SKANIAI biggrin.gif (PATI RAGAUJU, NES DALYVAUJU VEIKLOJE KARTS NUO KARTO), KAS MĖNESĮ METAM PO 5 LT Į FONDĄ(MOKYMO, LAVINIMO PRIEMONĖMS PIRKTI) FONDĄ SIAULIUOSE NUO SIU METŲ TEKS ĮTEISINTI IR PINIGAI BUS LAIKOMI DARŽELIO KASOJE IR AUKLĖTOJA NEBEGALĖS PIRKTI KUR NORI, NES TIK PAGAL SĄSKAITAS FAKTŪRAS, RUDENĮ IR MOKSLO METŲ EIGOJE DAŽUS PRATYBAS PIEŠTUKUS PERKAM KIEKVIENAS SAU, RUDENĮ HIG.PRIEMONES IKI 20 LT PERKAM PAGAL SUDARYTĄ SĄRAŠĄ. ŠVENTĖM RENKAM ATSKIRAI. SUNKIAI BESIVERČIANČIAI ŠEIMAI, LEIDŽIANČIAI 2 VAIKUS -SUNKI NAŠTA, MAT FONDUI LENGVATŲ NĖRA sad.gif O PANAUDOTI PINIGAI PER SUSIRINKIMUS PARODOMI-PIRKINIAI, SĄRŠAI SU ČEKIAIS IR KALUSIMŲ NEKYLA!
Jūratė Čiakienė
Visur vis skirtingas siaubas mad.gif Ašš i mėnesį už vaiką moku 100lt, o apie 0,50ct nieko nežinau. Galbūt Klaipėdoje kitokia sistema? Papildomai darmoku po 10 lt į grupės fondą, o ką perką sunku pasakyti. Reiktų paklausti auklėtojų, jos renka sąskaitas už kiekvieną nupirktą prekę. Tačiau mes tėveliai kiekvienų metų pradžioje dar perkame įvairiausių dalykų buičiai: tuoletinį pop., milteliai, muilą, valymo priemonių ir t.t. Beto perkame ir knygutes, rašymo priemones t.t. Tačiau dar neprašo plauti patalynės - būtų tikras siaubas ohmy.gif
Rasuole
Tos rinkliavos kaip buvo seniau taip ir dabar.Kai pagalvoju,kad vel viskas is naujo tai baisu darosi.Pries 8 metus teko but rinkliavos ismusinetoja.Daugiau niekada nepasirasysiu.Juk ne kiekviena seima gali skirti papildomus 20 lt per men.Maziukas prades lankyt lopseli ir vel tas pats: ten 20 ten 10 ir t.t. g.gif
juva
Aš ką tik pasibaisėjau mūsų grupės auklėtojomis. Mūsų daržely rinkliavos būna tik rugsėjo mėn. Pernai buvom kitoj grupėj, tai rinkom po 30 lt. metams. Iš jų 15 buvo skirta pratyboms, o 15 grupės reikmėms. Valymo priemones pirkom atskirai. Šiemet tas pats (kitoj grupėj), tik po 50 lt. Į tai įėjo ir pratybos ir milteliai visokie su flamasteriais. Ne visi tėveliai davė iš kart. Aš irgi auklėtojas perspėjau, kad pinigėlius duosim vėliau. Atsakė, kad problemų nėra, pratybas vaikams vistiek pirks iš bendros kasos, o vėliau dapirks, ko jau reikės. Juolab dar rugsėjį užsiminė, kad šveitimo priemonių nenorėtų, kad tėveliai pirktų, nes jos dingsta kažkur, kai visi iš karto suneša huh.gif Grupė tai rakinama blink.gif Kažkada man sūnus užsiminė, kad aš dar pinigėlių nesumokėjau. Kažkaip pro ausis praleidau. Galvoju, negi ten su vaikais finansus aptarinėja blink.gif O pasirodo, ne aptarinėja, o šantažuoja mad.gif Daviau aš tuos 50 dar prieš Kalėdas. Prieš porą savaičių grįžta sūnus visas patenkintas iš darželio ir sako: man pratybas davė. Kaip tai, akis išpūčiau blink.gif Pasirodo, pratybos nupirktos tai buvo, tik va naudojosi ne visi vaikai. O likusiems buvo aiškinama, kad tavo tėveliai nesumokėjo, tai negausi. Žodžiu pasiutau mad.gif Remi tuos darželius, o čia dar vaikus auklėja. Ir kas pikčiausia, kad kai nuėjau aiškintis, tai auklėtoja akis išpūtė ir apsimetė, kad nesusipratimas kažkoks gavosi. Žodžiu trūksta žodžių. Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau biggrin.gif Palengvėjo biggrin.gif biggrin.gif
ENIGMA
QUOTE (juva @ 2004 02 05, 16:35)
Ir kas pikčiausia, kad kai nuėjau aiškintis, tai auklėtoja akis išpūtė ir apsimetė, kad nesusipratimas kažkoks gavosi. Žodžiu trūksta žodžių.

jei ne paslaptis koks darzelis? mad.gif
Apskritai nesuprantu jokiu milteliu, sveitimo priemoniu pirkimo...nesamone, pas mus darzelyje viska duoda, o uz tuos pinigelius kur grupe paremem tai viskas perkama tik vaikasm ir grupei. clap.gif thumbup.gif
juva
QUOTE (ENIGMA @ 2004 02 05, 21:36)
jei ne paslaptis koks darzelis? mad.gif
Apskritai nesuprantu jokiu milteliu, sveitimo priemoniu pirkimo...nesamone, pas mus darzelyje viska duoda, o uz tuos pinigelius kur grupe paremem tai viskas perkama tik vaikasm ir grupei. clap.gif thumbup.gif

Darzhelis Zhirmunuose, "Ruta". Keliausiu kita savaite pas kita aukletoja aishkintis. Toks jausmas, kad jos tarpusavy nebendrauja mad.gif Aukletojos trys, o ash, ant nekalchiausios kaip tychia uzhsiroviau, tai nepasiseke biggrin.gif biggrin.gif

Mil@na
Labutis! Noriu issakyti savo nuomone apie darzelio rinkliavas, nes pati jame dirbu ir pakankamai gerai zinau jo sistema. Tie 50 centu yra skirti priemonems ir zaislams, tai kiekviena grupe kaupia savo pinigelius saskaitoje, o po to gali pirkti. Blogai tai, kad yra nurodytos parduotuves ir kitur pirkti negali. O tos parduotuves aislu nepigios...Daug pigiau butu pirkti turguje, bet negali. Manau kazkas is to darosi pinigus, bet nieko negali padaryti. Del rinkliavu grupeje-gali duoti arba gali neduoti, cia kiekvieno asmeninis reikalas, o aukletoju ataskaita apie isleistus pinigus yra privaloma. Apie tai, kiek renka pinigeliu, sprendzia patys teveliai. Deja, tokioje valstybeje gyvename, kur be labdaros neissiverciame. Tik negalvokite, kad aukletojai labai malonu prasyti tu keliu litu.Jautiesi kaip kokia paprasaika.FUi, kaip nemalonu...
Ingulė
QUOTE (rasyte31 @ 2004 02 11, 17:13)
Labutis! Noriu issakyti savo nuomone apie darzelio rinkliavas, nes pati jame dirbu ir pakankamai gerai zinau jo sistema. Tie 50 centu yra skirti priemonems ir zaislams, tai kiekviena grupe kaupia savo pinigelius saskaitoje, o po to gali pirkti. Blogai tai, kad yra nurodytos parduotuves ir kitur pirkti negali. O tos parduotuves aislu nepigios...Daug pigiau butu pirkti turguje, bet negali. Manau kazkas is to darosi pinigus, bet nieko negali padaryti. Del rinkliavu grupeje-gali duoti arba gali neduoti, cia kiekvieno asmeninis reikalas, o aukletoju ataskaita apie isleistus pinigus yra privaloma. Apie tai, kiek renka pinigeliu, sprendzia patys teveliai. Deja, tokioje valstybeje gyvename, kur be labdaros neissiverciame. Tik negalvokite, kad aukletojai labai malonu prasyti tu keliu litu.Jautiesi kaip kokia paprasaika.FUi, kaip nemalonu...

Lbai tave uzjauciu, pati dirbu mokykloje, ten irgi tas pats, atrodo, kad jei reikia kam nors pinigeliu, tai tuos pinigus mokytoja sau i kisene susideda, o prasai lyg ju tau reuketu mad.gif
pvz. musu mokykloje kazkada surinko po 50 lt is visu vaiku ir uz juos nupirko kompiuterius, irenge komp. klases, ivede signalizacija ir atskira interneto linija. Paskui kasmet rinko po 15 lt viso to prieziurai, ir bendru patalpu remontui, irangos atnaujinimui. Bet vis tiek didziausias pasipiktinimas budavo ypac del tu 15 lt metams. Kai paskaiciuoji tai per diena iseina po keleta centu, o koki veja kelia g.gif
na cia gal truputi ne i tema laugh.gif
Derra
Pas mus darzelyje, jau gal metai, kaip renkamasmokestis po 5 lt. i menesi. Mokant oficialius mokescius isduodamas kvitas, bet jame tas mokestis 5 lt. nenurodytas. Sako, kad tai vaikams ant kanceliariniu prekiu skiriama, bet kyla klausimas tada, kodel as kiekvienu metu pradzioj perku tas kanceliarines prekes pagal sarasiuka? Beje, man tai atsieina apie 100 lt. Nebutu pikta, jei bent parodytu bent viena vaiko piesini, uzvestu kazkokia papkute, kur detu vaiko darbelius, bet per metus, maciau gal tik koki 1 vaiko darbeli. Tada kam renkamas tas papildomas 5 lt. mokestis kiekviena menesi?
Bekasė
pas mus kas menesi yra renkama po 10lt, bet jokiu sarasiuku ka reikia nupirkti negauname.
Perka tai daug ka - pirko pratybu knygeles, kilima i grupe, flomasterius. Visai neseniai visiems tevams rode, kad nupirko magnetolo i grupe, tai dabar klauso dainu ir pasaku.
Aukletojos veda atskira sasiuvinuka, kuriame yra visu pirktu prekiu kvitai - teveliai kada nori ,tada gali jo paprasyti ir patikrinti, kur pinigeliai leidziami.
manyte
Mūsų darželyje rudenį rinko po 10 Lt ir dar pirkom kanceliarinių prekių kažkiek. Iš surinktų pinigėlių nuperka kai kokių priemonių (smulkmenų) vaikučiams, o darbelius kas savaitę maždaug foje iškabina visų, o po to susega į segtuvus ir atiduos vasarą.
kendi
MES OFICIALIAI MOKAME PO 50 CENTU I DIENA VAIKU REIKMEMS IR TAI PRIDEDAMAMA PRIE MOKESCIO UZ DARZELI.PAGAL JOKIUS SARASUS NIEKO NEREIKIA PIRKTI,DARBELIU KASDIEN VIS NAUJU BUNA ANT SIENU PRIKABINTA... O RINKOME TIK KALEDU DOVANELEMS.
mažulka
Rugsėjo mėnesį, nuo vaiko, paėmė po 40 lt. Pirko linoleumą, metodines knygas, žaidimus, magnetofoną ir kt. Įdarželį nešiau visas priemones pagal sąrašą(kas kainavo ~ 100 lt.) O tie 50 ct. už dieną, tai mačiau remontus darželyje daro, koridoriuje plastikinius langus sudėjo. tongue.gif
VyŠnĖ
wink.gif Pas mus darzelyje be mokescio uz ji, dar kas menesi renkame po 10 lt, darzelio fondui, t.y. prekems skirtoms darzelio reikmenims, (kad nereiketu moketi po didesnius mokescius, nusprendeme moketi taip, ko truksta darzeliui) ir po 2 lt. taip pat kas menesi i grupes fonda. Kiekvienu atveju yra vedama kiek kas dave, kas buvo nupirkta ir kur buvo isleisti pinigeliai wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.