Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mangas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Kozete
Sveikutės,
aš maždaug prieš metus iš sėklos pasisodinau mangą. Dygo labai ilgai gal apie 3mėn. Na bent jau man pasirodė, kad ilgai. Kurį laiką jis augo labai gerai, bet dabar pradėjo vysti lapų galiukai. Aš manau, kad galbūt trūksta kažkokių elementų, nes šviesos yra pakankamai, o galbūt ir perdaug. Gal kas nors auginate ir žinote kaip tiksliai jį prižiūrėti.
zebrina
o tu ta sekla isdziovinta sodinai?ir kaip ja det ,guldyt ant sono ar ten yra skirtumas kokiu galu?ir kaip del laistymo ,daznai?
Kozete
Aš pora dienų palaikiau tą kauliuką, kad šiek tiek apdžiūtų ir tada sodinau, o sodinau stačią tuo galu kur tvirtinasi prie šakos, žinai tokia skylutė būna. Laistau vasarą apie du kartus per savaitę, o žiemą kartą per savaitę, karts nuo karto kai nepamirštu palaistau su trąšom. Nes jeigu be trąšų, tai labai lapų galiukai džiūnai. Šiaip aš manau, kad jam reikia saulės, nes pastebėjau kur šviesiau jis geriau auga.

Šiaip jis auga labai lėtai.
*Mari*
o mano daiginama sekla pradejo pelyti sad.gif kasdien pelesius nuplaunu, bet kazin ar pades cry.gif
Kozete
O kaip tu daigini?

Šiaip reikėjo padžiovinti tą sėklą, šiaip pelėsis labai blogai gali jau nebeprigyti. Šiaip siūlyčiau viską kartu su žemėmis išmesti, ir bandyti iš naujo, nes pelėsiu gali apkrėsti kitus augalus.

Beje, čia aš aišku gal kvailai paklausiu, bet ar tu visiškai be minkštimo sodinai, turi būti vien tik kaulas.
*Mari*
kaula islukstenau smile.gif

o ji daiginu skudurelyje. nezinau, gal reikia perkelti i zeme g.gif
Kozete
Aš siūlyčiau persodinti į žemę, jai jis dar nelabai supelijęs. ax.gif
Linda+
Na o as nusipirkau, nuvalgem skanuma, o kauliuka labai gerai isvaliau nuo vaisiaus liekanu. Tada pamerkiau i labai silta vandeni ir jame palikau mazdaug 5 dienom. Tiksliau pasakius paguldziau ant merles ir uzpyliau vandeniu. Po penkiu dienu, kai kauliukas akivaizdziai pabrinko ir tarpelyje pradejo matytis koksai tai zalumas pasodinau, tiksliau pasalius ibedziau i zemes. Zemes tai durpes maisytos su sodo zeme. Tai va, jis dar vis leidzia sakni, ji siai dienai kokiu 3cm ilgio, tik ne gilyn i vazono geme, bet jos pavirsiuje.
Kozete
Gal ir geriau taip daryti, nes as pasodinau nebrinkyta, tai augo apie 2men. Dabar jau kokiu 30cm, siaip jau man labai grazus medelis, tik letai auga.
hereja
O as daugybe kartu bandziau daiginti, bet niekas nesigaudavo schmoll.gif supelydavo ir psio sad.gif
Kozete
net nezinau kodel pas tave sitaip, as dabar pabandziau pasisodinti dar du tokius mangus, laukiu kas gausis, nes pasodinau prie men.
Agnieskaa
QUOTE(hereja @ 2005 02 28, 23:06)
O as daugybe kartu bandziau daiginti, bet niekas nesigaudavo schmoll.gif supelydavo ir psio sad.gif
*

As savo manga sudaiginau pagal sia instrukcija:,, suvalgius vaisiu,kauliuka 20 min pamerk i silta 50C vandeni,paskui ji islukstenk ir be luobo sodink i derlinga zeme taip, kad pavirsiuje matytusi dalis seklos.Dirvos temperatura turetu buti 27C, todel jei kambary salta, augala reikia laikyt arti radiatoriaus." thumbup.gif
Agnieskaa
Gal zinote, ar namie auginamas mangas gali zydeti.Jei taip kada?
Kozete
Nežinau ar gali žydėti, bet jis man labai pradėjo nykti.
Gal žinote kaip išgelbėti?
Visas nei tai dziusta, nei tai vysta nesuprasi.
Kriscinka
Gal kas turit mango foto? ax.gif Noreciau paziureti kaip jis atrodo
Anafora
QUOTE(Kriscinka @ 2005 07 05, 19:34)
Gal kas turit mango foto? ax.gif  Noreciau paziureti kaip jis atrodo
*

Cia nuotrauka is seno zurnalo, tad tikiuosi straipsnio del autoriniu neprikabins man:
user posted image
Anafora
user posted image

Cia maniskis mango buvo isdyges, bet nudziuvo...
Kriste75
Kozete, o jei lapu galiukai dziusta tai gal jam truksta maudyniu??? Dauguma siltu krastu augaliuku megsta buti apipurksti kasdien ir jei tik yra galimybe, kelis kartus per diena. Galbut jam per sausas oras, nors ir siltas. Tiesiog turbut reikia silumos ir dregno oro viename smile.gif Pamegink mirksiukas.gif
Kozete
Gali būti, anksčiau purkšdavau, bet dabar aptingau. blush2.gif
zigzag
QUOTE(Kriscinka @ 2005 07 05, 19:34)
Gal kas turit mango foto? ax.gif  Noreciau paziureti kaip jis atrodo
*

Va toks mano mangas

[attachmentid=30382]
Ausrytia
oi, koks grazutis... thumbup.gif as irgi viska sodinciau, ir mango, ir persikus, ir apelsinus, ir citrinas, ir tt, bet neturiu tiek daug namuose palangiu, nes visos jau apdetos gelem, o ant zemes vietos neturiu doh.gif bet tikrai jusu medeliai labai grazus!!! smile.gif
Agniuk@s
verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Augo pas mane du mangai,buvau uzdengus su nupjautomis mineralinio bonkutemis.Nuemiau nuo vieno-kita diena nuo virsaus pradejo ruduoti poto pelyti,ismeciau unsure.gif poto antras uzaugo tiek kad nebetilpo toj bonkutej,nuemiau irti,ziuriu kita diena ir jis taip pat nurudaves verysad.gif verysad.gif unsure.gif unsure.gif labai liudna,noriu mango o negaliu jo uzsiauginti verysad.gif unsure.gif

Ka man daryti?
STavaR
Sveikos, Na kaip bebūtų keista ar ne tarp jūsų ir vyras atsiras gal ir nepirmas tongue.gif Na auginu ir aš mangą nusipirkom labai gerai prinokusį vaisių, o ten viduj jau ir šaknys išlindusios buvo blink.gif Taigi pasodinau iškart aš jį be jokių ten mirkimų ir puikiai man jis auga jau pusmetį tikriausiai mirksiukas.gif O štai ir pats mangas smile.gif user posted image
*Selma*
Aš taip pat suvalgius mangą, perinau daigelį biggrin.gif Laikiau vandenyje labai ilgai gal kokį mėnesį kol išleido labai tvirtas šaknis, prieš kokią savaitę pasodinau į vazonėlį. Kol kas auga neblogai, nei džiūna, nei pūna. Viskas gerai. thumbup.gif
Opke
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 06, 15:44)
Aš taip pat suvalgius mangą, perinau daigelį  biggrin.gif  Laikiau vandenyje labai ilgai gal kokį mėnesį kol išleido labai tvirtas šaknis, prieš kokią savaitę pasodinau į vazonėlį. Kol kas auga neblogai, nei džiūna, nei pūna. Viskas gerai.  thumbup.gif
*

O tai išlukštenai?
Myliugele
gal zinot ar atsigaus mano nudziuves mangas,numete lapelius,virsuje liko dar du lapeliai bet jie sudziuve 4u.gif dar vis laikau gal atsigaus,o gal nupjauti ir palikti saknis vazone,gal ka isleis ? ax.gif
Lolgimante
Sveiki,

na va, ir aš jau kaip ir po truputį auginu savo mangą. Sudaiginau itin greitai, tiesiog išlukštenau, įdėjau tarp šlapios vatos iš abiejų pusių, įkišau į maišelį su pora skylučių, ir ant radiatoriaus padėjau. Šaknis išlindo per kelias dienas, tiesiog per vieną dieną pažiūrėjus ryte ir vakare matėsi kaip paaugo. Kadangi ten buvo ne per daugiausiai vietos, tai kai šaknis pasidarė kažkur 1,5-2cm dydžio, pasodinau aš savo mangą į molinį vazoną. Dėjau, kad šaknis žiūrėtų į apačią, ir vos užkasiau žemėmis. Pati sėkla pradėjo labai gražiai žaliuot, t.y. iš geltonos patapo žalia. Ir kadangi aš vis pakrapštau švelniai oro duoti, ir ten nedaug uždėta žemės, tai jau mačiau daigelį ir mažus lapelius bepradedančius formuotis. Lauksiu kada išlįs iš žemės ir tada nudengsiu maišelį nuo vazono. Pats vazonas vakarais stovi kartu su citrinmedžių sėjinukais po dirbtiniu apšvietimu.
Myliugele
QUOTE(Lolgimante @ 2012 01 01, 22:21)
Sveiki,

na va, ir aš jau kaip ir po truputį auginu savo mangą. Sudaiginau itin greitai, tiesiog išlukštenau, įdėjau tarp šlapios vatos iš abiejų pusių, įkišau į maišelį su pora skylučių, ir ant radiatoriaus padėjau. Šaknis išlindo per kelias dienas, tiesiog per vieną dieną pažiūrėjus ryte ir vakare matėsi kaip paaugo. Kadangi ten buvo ne per daugiausiai vietos, tai kai šaknis pasidarė kažkur 1,5-2cm dydžio, pasodinau aš savo mangą į molinį vazoną. Dėjau, kad šaknis žiūrėtų į apačią, ir vos užkasiau žemėmis. Pati sėkla pradėjo labai gražiai žaliuot, t.y. iš geltonos patapo žalia. Ir kadangi aš vis pakrapštau švelniai oro duoti, ir ten nedaug uždėta žemės, tai jau mačiau daigelį ir mažus lapelius bepradedančius formuotis. Lauksiu kada išlįs iš žemės ir tada nudengsiu maišelį nuo vazono. Pats vazonas vakarais stovi kartu su citrinmedžių sėjinukais po dirbtiniu apšvietimu.
*

oho kaip greitai.reikes ir man taip pabandyti.bet pas mane radiatoriai itin karsti buna,tai manau vata greit ir isdziutu,ar reikia ja drekinti?
Lolgimante
O vat pas mus tai praktiškai šalti tie radiatoriai.

Aš tai gerai sušlapinau du vatos gabalus, net varva vanduo truputuką. Paimiau nuo silkės mažą uždaromą indelį (dabar taip daiginu, pirmą kartą tiesiog į plastikinę dėžutę ir maišeliu uždengiau). Dangtelyje padariau daug skylučių orui. Vieną sluoksnį vatos padėjau ant apačios indelio, įdėjau išluptą mango sėklą (mangus pirkau po 1,60 kioskelyje, mažesni nei iš maximos, bet puikiai prinokę, ir sėklytę ištraukus jau matosi, kur pradės šaknis formuotis, žodžiu vaisius tikrai subrendęs) ir užklojau kitu vatos sluoksniu. Ir šitą šiltnamį ant radiatoriaus, kuris vos šiltas.

Jei radiatoriai labai karšti, patieskit daug drėgnų drabužių ar šiaip storesnį sluoksnį medžiagos.

Ir dar aš kasdien pravėdinu po kelis kartus šitą šiltnamį. Jei drėgmės pasidaro mažai, vėl sušlapinu viršutinę vatą ir ją nugręžiu šiek tiek kad sušlaptų apatinė.

Mango šaknis pati suprato kažkaip, kur apačia ir įsirausė į vatą. Tai nesvarbu kuria puse paguldyti, bet po to, kai jinai jau parodo augimo kryptį, aš šaknies nebeverčiu. Na ir kai nebebuvo vietos šakniai daugiau, tai sėjau į nemažą molinį puodą aš jį, nes jų šaknis tokia stambi, o kažkur skaičiau, kad labai nemėgsta būti persodinami, tai geriau iškart į didesnį puodą ir saikingiau laistyti.
Myliugele
as du kartus sejau ta sekla y maza vazoneli,bet niekaip neislenda,tai butinai taip padarysiu su ta vata
Lolgimante
Na o mano mango stiebelis išlindo iš po žemių jau smile.gif lapukų dar tik užuomazgėlės, tai vis dar po maišeliu laikau, bet manau greitu laiku jau teks bent daliai dienos nudengt ir tiesioginės saulės duot. Antros sėklos šaknis ilga pasidarė ir nebetilpo indelyje normaliai, tai šiandien ištremta buvo į puodą su žemėmis. Apdengiau maišeliu ir ant radiatoriaus palikau.
Kol kas šviesos labai ten nėra, bet šita sėkla lyg ir "atsarginė". Jei pirmoji gerai augs, teks antrą mangiuką kam nors padovanoti smile.gif
Yra ir trečia sėkla, dar tik įmesta į vatą. Aišku gaila išmest dabar. Tai irgi atiduosiu, jei išaugs.
Lolgimante
Na va, pasidžiaugiau... Išaugo mango stiebelis gal 2-3cm, pradėjo lapeliai formuotis. Ir... tikriausiai skersvėjis pertraukė, nors gana tolokai buvo nuo balkono durų. Pradėjo juoduot dar mažyčiai lapeliai. Manau šakės jau bus jam, nors gal dar naujų išleis...
Lolgimante
Keistai čia su tuo mano mangu. Stiebas šauna į viršų, visos naujų lapelių užuomazgėlės juoduoja. Nesuprantu ar kažkas žemėje negerai, ar jam per šalta. Beieškodama kame bėda atradau bent jau man labai patikusią info apie mangus vienoj vietoj:

http://www.agroforestry.net/tti/Mangifera-mango.pdf
Doviliukep
QUOTE(Lolgimante @ 2012 01 01, 21:21)
Sveiki,

*

paskaiciu tavo patarimo del mango irgi idejau tarp vatos ir ant radiatoriaus...isleido ir man labai greitai.bet va klausimas yra is smailaus galo isleido tai ir bus saknys o ne stiebukas?
Lolgimante
Oj senokai buvau užsukusi. Šaknis skiriasi nuo stiebo. Praktiškai visad manau pirma išlenda šaknis. Be to tiek šaknis, tiek stiebas išlenda iš tos pačios vietos. Šaknis tokia kiek pamenu pradžioj balta ir rausva truputį būna. Dedat į žemę gulsčiai(bent aš tai dėjau) su ta šaknele žemyn, o tada jau augalas per kelias dienas tą šaknį taip išsiaugina, kad jau nebeištrauksi neplėšdama iš žemės, ir jis jau pats viską susireguliuoja smile.gif

tik žiūrėti reik, kad nesupūtų. Aš savo antrojo mango neprižiūrėjau taip kaip pirmo, tai nupuvo jo šaknis. Per mažas jam indas buvo, nežinau, bet užaugo stiebas gal 5 cm ir nustojo augt ir gert vandenį, taip ir supuvo.

mano mangas: http://img39.imageshack.us/img39/919/p3051223.jpg

Mano dabar jau vienintelis mangas tai taip vis ir kankinasi visą žiemą. Buvo jau pradėjęs tikrus lapus regis auginti, nes dabar augimo stadija prasidėjo, bet ir jie vis krenta. Nesuprantu, kažkas ne taip. Pas mane pirktam substrate pilna musyčių (juodų, ne baltų) buvo, tai jos mano visus jaunus augalėlius valgo, ir dar tokių skaidrių kirmėlyčių (užauga iki 0,5-1cm ilgio). Gal čia šitie padarai kalti, bet nežinau, kaip su jais kovot nenužudant jauno augalo. Išmečiau krūvas sodinukų ir kepiau žemę.

Kad ir dabar befotografuodam netyčia užkliudžiau šiek tiek augalo kotą ir štai visai sveikas lapelis vienintelis nukrito:

http://img850.imageshack.us/img850/9493/p3051225.jpg
Dandelion fuzz
Aš savo mangą pasodinau su visu kevalu, buco pradėjęs pelyti, bet paskui pralukštenusi truputi, pamačiau kad rodo gyvybės ženklus jis bigsmile.gif

user posted image

tik nežinau ten šaknis tikriausiai bus smile.gif dešinėje pusėje viršuje, jei matosi...
pasiskaičiau, tai matyt reikės imti jį lauk iš to kevalo... 4u.gif

Ir dar vienas mangas mirksta šiltame vandenyje nuo vakar 4u.gif
Dandelion fuzz
Užauginau ir antrą manga 4u.gif va kokie pokyčiai pas juos jau bigsmile.gif

user posted image
Thea!
As savo kauliuka kol kas laikau dregnuose pataluose tai jau irgi matosi mazytis daigelis,kazi ar laukti sakneles kokios ir toliau laikyti dregnai? g.gif
Dandelion fuzz
Aš tai palaikiau vandenyje gal parą, na maz dvi paras. Ir iš karto į žemę sodinau..pirmiausia tai man šaknį išleido abu mangai 4u.gif

Turiu dar tris kauliukus, bet tikriausiai nieko iš jų nebus, nes vaisiai dar tokie neprinokę gerai buvo g.gif
Dandelion fuzz
Didėja mano mangų plantacija biggrin.gif kur sakiau, kad dar tris kauliukus turiu, tai pasodinau juos, du iš jų jau leidžia šaknis, iš trečio tikriausiai nieko nebus g.gif

o čia foto, kiek paaugo tie du gražuoliai wub.gif

user posted image
Thea!
Oi kokie mazgiai wub.gif aš kurią šiltą dieną irgi turbūt savąjį kišiu žemėn thumbup.gif
Dandelion fuzz
Auga tiesiog valandomis, kai už lango saulutė taip kaitina thumbup.gif wub.gif
Tik tas antrasis kažko tais žemutis toks unsure.gif

user posted image
Thea!
tikrai labai greitai auga bigsmile.gif manasis visdar pataluose,rytoj gal jau laiko rasiu pasodinti doh.gif
Dandelion fuzz
QUOTE(Thea! @ 2012 05 02, 00:10)
tikrai labai greitai auga bigsmile.gif  manasis visdar pataluose,rytoj gal jau laiko rasiu pasodinti doh.gif
*

Kaip tavo mangai? Pasodinai? Užaugo? 4u.gif

Aš jau tris turiu juos bigsmile.gif Trečias prieš kelias dienas išlindo ir sparčiai auga (nuotraukoje kairėje pusėje) smile.gif Antrasis pradėjo naujus lapukus augint, o pirmasis (didžiausias) taip ir stovi vietoje g.gif

user posted image
Thea!
Oi baaa kaip pas tave jie auga bigsmile.gif
aš saviškį pasodinau,gal prieš kokias tris savaites g.gif dabar ir lauke laikau,kartais maišeliu uždengiu,bet atrodo,va kaip šioje tavo nuotraukos antroje foto. Per tas savaites gal kokį milimetrą ir paaugo g.gif

QUOTE(Dandelion fuzz @ 2012 04 22, 12:34)

user posted image
*

Dandelion fuzz
Mano kai ant palangės stovi, o lauke taip kaitina, tai jiems čia rojus bigsmile.gif Dar paskaičiau, kad juos gana dažnokai reikia laistyt, tai dar geriau pradėjo augti 4u.gif Aišku perlaistyti negerai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.