Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pingvinukas
user posted image

SENA TEMA
crocus
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 13:12)

Šaunu, kad jau visą temelę prikalbėjom mamytės maitintojėlės mirksiukas.gif
Pingvinukas
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms ax.gif Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP 4u.gif
crocus
Kol maniesiems dar nėra tiek , tai manau iki penkerių ax.gif O kai sueis tai dar kartą paklausk tongue.gif
ragnez
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 14:44)
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms  ax.gif Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP  4u.gif
*

zhinok, nesu dar atsakius sau i ta klausima...
pirmaji maitinau, kol pradejo savarankishkai vaikshchioti (13 men). bet tuo metu jau buvo likes tik vienas maitinimas ir zhindyt baigem labai ramiai, be streso ir moraliniu traumu...
antraji maitinau truputi virsh metu, bet metinukas jis dar daug kartu noredavo kruties... nujunkiau grubiai, neplanuotai - gailiuosi, kad taip susikloste unsure.gif
o dabar esu linkusi laukti, kol mikutis pats atsisakys kruties... kol kas neisivaizduoju, kada ir kaip tai bus... bet jam dabar tik 5 men, tai laiko apmastymams dar daug mirksiukas.gif
Pingvinukas
Ragnez, mano sūnui jau du metai, tai už tat ir kilo toks klausimas wub.gif Nes pats jis man atrodo nenustos prašyti MP ax.gif
Raideles
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 13:44)
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms  ax.gif Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP  4u.gif
*

Na, kaip tik vartau popierius apie primaitinimą, tai ten visur akcentuojama, kad reikia maitinti tol, kol pats atsisakys. O kada tas bus? g.gif Jau pasakojau kaip su statistika yra mirksiukas.gif
Nors dabar kai žiūriu į savo merginą ir pagalvoju, kad ją dar galėčiau maitinti, tai kažkaip nei šiaip nei taip atrodo blush2.gif Bet tikiu, jei būčiau iki šiol maitinus, tai ir atrodytų normaliai.
Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti... smile.gif
ragnez
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 15:02)
Ragnez, mano sūnui jau du metai, tai už tat ir kilo toks klausimas  wub.gif Nes pats jis man atrodo nenustos prašyti MP  ax.gif
*

nu galiu isivaizduoti 4u.gif
o dar dazhnai jis kruties prasho?
Pingvinukas
QUOTE(ragnez @ 2007 08 01, 16:04)
nu galiu isivaizduoti  4u.gif
o dar dazhnai jis kruties prasho?
*

Per parą kokius 6-8 kartus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 16:04)
Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti... smile.gif
*

Čia tai tiesa...

Aš anksčiau galvodavau, kad jau ir metų vaikas per didelis, kad būtų maitinamas MP blush2.gif Bet su kiekvienu pagimdytu vaiku nuomonė keičiasi 4u.gif
Raideles
Tai ne daug smile.gif
Yra tokioa knyga "Mothering Your Nursing toddler". Labai norėčiau paskaityti. Nes apie žindymą antrais ir vėlesniais metais yra tikrai mažai info. O kai prisimenu, kaip ir maniškė, ir bendradarbės mergiotė apie pusantrų kaip užsuktos prašinėdavo krūties dėl bele kokios priežasties. Aš nutraukiau dėl nėštumo, o ji galiausiai nebeapsikentė ir tiesiog nustojo žindyti.
Kartais atrodo, kad su tokiais sunkiau nei su naujagimiais smile.gif
crocus
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 14:04)
Na, kaip tik vartau popierius apie primaitinimą, tai ten visur akcentuojama, kad reikia maitinti tol, kol pats atsisakys. O kada tas bus?  g.gif Jau pasakojau kaip su statistika yra  mirksiukas.gif
Nors dabar kai žiūriu į savo merginą ir pagalvoju, kad ją dar galėčiau maitinti, tai kažkaip nei šiaip nei taip atrodo  blush2.gif Bet tikiu, jei būčiau iki šiol maitinus, tai ir atrodytų normaliai. Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti... smile.gif
*

Būtent tongue.gif

Mano mažulei dabar 1 m. 7 mėn. tai man ji atrodo kūdikiukas, kaip jai dabar nutraukčiau žindymą - neįsivaizduoju.

Būtų šaunu, Raideles, kad paskaitytum minėtąją knygą ir pasidalytum mintimis su mumis ax.gif
ragnez
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 15:12)
Kartais atrodo, kad su tokiais sunkiau nei su naujagimiais smile.gif
*

man taip ne kartais atrodo doh.gif
su naujagimiu viskas aishku - davei papa ir ramu... jokiu klausimu...
o su didesniu... na, mane tas "kabinejimasis" erzindavo... aishkiai matai,kad tik pasiguosti nori, tai kazhkaip ir norisi paguosti, o ne "soske" dirbti... nors protu suvoki, kad butent tokios paguodos vaikui reikia, bet emocishkai sunku g.gif
Pingvinukas
QUOTE(crocus @ 2007 08 01, 16:18)
Būtų šaunu, Raideles, kad paskaitytum minėtąją knygą ir pasidalytum mintimis su mumis ax.gif
*

Man irgi būtų įdomu išgristi apie didesnių vaikų žindymą 4u.gif
mamyte 29
Sveikos, mamytės smile.gif

džiaugiuosi, kad kalbatės šia tema, man taip pat labai įdomu ir aktualu smile.gif .
Mano sūneliui tuoj bus 10mėn ir man jis visai neatrodo didelis, kad nemaitinčiau jo, o visi aplinkui tai stebisi: "tu dar maitini?!" tai buna viena kita pagiria, bet dažniausiai tai kam to reikia ir pan., juk jis jau moka valgyt. Taip žinoma, valgo košytes, turi 2 dantukus, tai kokį džiuvėsį pagraužia, bet aš dar net negalvoju nutraukti maitinimo... schmoll.gif
Bet labai domina šita tema, nes juk kažkada reikes nutraukti, geriausia būtų, kad pats vaikutis po truputėlį atprastų rolleyes.gif bet kaip bus, tai dar visiškai nežinau. O kad nėra kur paskaityti apie vyresniųjų žindyma, tai tikrai, nes jau daug ieškojau. Būtų gerai, ka pasidalintumėte patirtimi ir žiniomis, kur skaitėte, ką sužinojote smile.gif nes dabar mano mažius, kai nori miegučio, tai vis dažniau pats lenkiasi prie krūties, mat jis jau žino kur rasti blush2.gif tai jeigu tai pasitaiko prie konors ... tai matau kaip sureaguoja žmonės, nepatogiai pasijunta, lyg daryčiau kažką neleistino, lyg turėčiau gėdytis. Šeip jis dar nemoka paprašyti, bet aš ir pati matau kai jis nori ir pamaitinu.
Kaip bus toliau - matysim, visi vaikai skirtingi, gal pavyks išmokyti, kad tyliai prašytų ... atsimenu kai mano draugė maitino vaikiuką ir jam jau buvo virš metukų, jis jau vaikščiojo, tai jis kai norėdavo, tai prieidavo ir pasižiūrėdavo jai į akis, tyliai prisiglausdavo ir ji suprasdavo, kad jis nori MP biggrin.gif
Gražu buvo žiūrėti...
Iksija
Labai nemegstu komentatoriu, kurie paklause ar maitinu, paskui manosi labai viska ismanantys ir aiskina, kaip negrazu, kai vaikutis jau pats plesia mamai palaidine ir kad geriausia maitinti iki 6 menesiu, ir t.t. ir pan. Ir dazniausiai tos ismaneles-motinos, kurios arba visai nemaitino, arba maitino labai trumpai. O as manau, kad reik maitinti tiek, kiek mazius nori, nebent atsiranda priezasciu, kai nebegalima maitint. Nes ner geresnio dalyko vaikuciui kaip MP, ir nesvarbu ar jam tik menuo ar metai, jis gauna pati geriausia maista, kuris ne tik maistingas, bet ir apsaugo nuo ivairiu ligu, tuo paciu sutvirtinamas kudikio ir mamos rysys, motinai sumazeja kruties vezio rizika, galu gale tai begalinis malonumas kuo ilgiau glausti prie saves savo atzalele, matyti godziai apziojusi speneli... Miela, intymu...
Mums dar ner puses metu, taciau tikiuosi "apaugt sarvais" ir maitinsiu savo dziaugsmeli bent iki metu, o jei jis nores tai ir iki dvieju. Niekad nemaitinu atvirai, zinau, kad nieko nesokiruoju ir "nebadau" akiu savo krutimis ir pasistengsiu kai mazius paaugs ismokyt santyriai paprasyt kruties, nes priesingu atveju nesugebejusi nutylet, kai kas nors pakomentuos mano situacija, galiu neatsakyt uz savo veiksmus... ax.gif
Ledas
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 14:44)
*

Aš abi dukras maitinau iki metų laiko. Tai man kažkaip ir atrodo, kad iki tokio amžiaus geriausia maitinti. Kažkaip galvoju, kad jau nuo metų vaikas daugiau gauna papildomo ir įvairesnio maisto

QUOTE(mamyte 29 @ 2007 08 01, 19:24)
  tai jeigu tai pasitaiko prie konors ... tai matau kaip sureaguoja žmonės, nepatogiai pasijunta, lyg daryčiau kažką neleistino, lyg turėčiau gėdytis. Šeip jis dar nemoka paprašyti, bet aš ir pati matau kai jis nori ir pamaitinu.

Man žmonių reakcijos irgi nelabai patikdavo. Aš visada stengdavausi maitinti niekam nematant, man pačiai buvo daug maloniau.
O dėl kitų maitinimo, taigi man pavyzdžiui nelabai patogu žiūrėti, kaip maitina. Buvom pas draugę į svečius užsukę. Jos sūneliui jau apie metukai laiko, bet jis ištisai mamai drasko palaidinę, ir ji ištisai jam savo krūtį duoda, nors tas žindymas kokias pora minučių trunka. Tiesiog pabendraut nelabai pavyko, ir pasijaučiau tikrai pašalinė
Pingvinukas
QUOTE(Ledas @ 2007 08 02, 10:47)
Aš abi dukras maitinau iki metų laiko. Tai man kažkaip ir atrodo, kad iki tokio amžiaus geriausia maitinti. Kažkaip galvoju, kad jau nuo metų vaikas daugiau gauna papildomo ir įvairesnio maisto
*

Iki 1 metų man atrodo, kad BŪTINA maitinti MP 4u.gif
ragnez
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 02, 11:18)
Iki 1 metų man atrodo, kad BŪTINA maitinti MP  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
bet po metu mane trikdo vaiko SAMONINGAS kruties ieshkojimas... ypach jau gana savarankishko, kalbanchio ir tt vaiko g.gif man tuo metu jau daresi emocishkai sunku maitinti, norejosi, kad vaikas atsikabintu nuo manes ir ash galechiau atgauti savo erdve... be to, ( o gal - del to?) pats zhindymas daresi nemalonus, skaudus - vaiko burnyte didele, traukdavo stipriai ir grubokai...

pingvinukai, tu maitini jau nemazha vaikuti - kaip jautiesi del to?
Pingvinukas
QUOTE(ragnez @ 2007 08 02, 12:39)
bet po metu mane trikdo vaiko SAMONINGAS kruties ieshkojimas... ypach jau gana savarankishko, kalbanchio ir tt vaiko  g.gif man tuo metu jau daresi emocishkai sunku maitinti, norejosi, kad vaikas atsikabintu nuo manes ir ash galechiau atgauti savo erdve... be to, ( o gal - del to?) pats zhindymas daresi nemalonus, skaudus - vaiko burnyte didele, traukdavo stipriai ir grubokai...

pingvinukai, tu maitini jau nemazha vaikuti - kaip jautiesi del to?
*

Taip, mane irgi truputį tas SĄMONINGAS krūties ieškojimas erzina blush2.gif Bet mane erzina ir tai, kai jis užsimano prekybos centre mašinos ar saldainių ax.gif Tai gal čia nieko tokio 4u.gif

KIEK ILGAI MAITINTI KRŪTIMI Rusų kalba 4u.gif

IKI KOKIO AMŽIAUS MP NAUDINGAS VAIKUI

ragnez
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 02, 11:48)

jo, logine dalis apie MP nauda - man aishki... 4u.gif
idomiau - emocine g.gif
negi tikrai viskas susiveda i stereotipus, kaip raideles rashe g.gif
Natuke
Na aš manau, kad daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Su pagranduku esu nusiteikus maitinti ilgai ir neplanuoju specialiai nujunkinėti. Ir man jis yra toks visai mažiukas, nors jau pusantrų metų yra. Ryškiai jaučiu, kad jis yra nepasiruošęs būti be kruties, o man ir negaila ax.gif

O kai pana mano buvo tokio pat amžiaus, gyvenom tarp amerikiečių, kurie per preivarta savo lelius migdydavo visai nakčiai 7 30 vakaro. Tai ir man kartais paaugusios panelės žindymas buvo nelabai malonus... g.gif.

vaidilutė
sveikos mamytės 4u.gif
savo vyresnėlį maitinau l.trumpai ir dėl to labai krimtausi verysad.gif sakydavau jei gims dar vienas leliukas tai maitinsiu iki2m o jei reiks ir ilgiau blush2.gif gimė pirma dukrytė ir ją maitinau iki 1,8mjau tada susiduriau su nekokiu požiūriu į ilgai maitinančias mamas g.gif pradžioje kažkaip nejauku buvo ir lyg ir gėda bet vėliau nusibodo ir pasakiau čia mano reikalas kiek vaikiukas norės tiek ir maitinsiu wub.gif tai net didžiuotis pradėjus buvau bet mes su vyresnėle susirgom skirtingom ligom ir teko gerti skirtingus antibiotikus verysad.gif kai pradėjau gert antibiotikus tiesiog nebedaviau krūties ir jos nebereikėjo.Atprato be jokių skandalų,isterikų ir t.t.
dabar turime coliukę kuriai jau1,2mir vis dar maitinu krutimi wub.gif ir kas keisčiausia MP jai yra pagrindinis maistas visa kita ji tik ragauja doh.gif man irgi buna tokie momentai kai pagalvoju apie nutraukima blush2.gif ypač po nakties blink.gif jau kaip norisi nors vieną naktį išmiegoti nuo vakaro iki ryto g.gif bet kolkas tikrai leisiu valgyti MP kiek norės arba kol galėsiu thumbup.gif
vienintelė bėda ta kad kai nori valgyti lipa ant keliu isitaiso ir rankas kiša po palaidine lotuliukas.gif o jei iškart nedoudi tai doh.gif pradeda rėkti ir tampyti palaidinę doh.gif jei namie tai dar nieko bet jei ne g.gif tenka ieškoti ramesne vietele blink.gif stengiuosi visada su savimi turėti užklotėli užsidengti nuo pašalinių akių blush2.gif
Natuke
Labutis. Šaunoliai, kad taip ilgai valgote mp. 4u.gif

dabar turime coliukę kuriai jau1,2mir vis dar maitinu krutimi  ir kas keisčiausia MP jai yra pagrindinis maistas visa kita ji tik ragauja 

Ir aš jau buvau pradėjus dėl to jaudintis - bet sukako lygiai 1.5 metų ir vaikas pradėjo valgyti - prie jo neimanoma dabar nieko valgyti - visko nori, viską atiminėja lotuliukas.gif
shantal
Sveikos mamytės,
man tas klausimas taip pat buvo iškilęs. Daug skaičiau, konsultavausi su žindymo kursų organizatorėmis ir t.t. ir nusprendžiau maitinti vaikutį tiek, kiek norės. Buvo pačiai įdomu, kiek ilgai vaikutis gali prašyti žįsti. Tai maitinau metus, po to antrus, po to ir treti prabėgo. Ir ketvirti prlalėkė. Tik prasidėjus penktiems, vieną dieną STOP, ir nebeėmė krūties. Tiesiog pats nusprendė, kad jau nebereikia. Dukrytę taip pat maitinsiu tiek, kiek norės ji. smile.gif
''Ievute''
Mano mazyliai dar tik 6,5mėn.bet valgo tikMP schmoll.gif koses,tyreles bandau siulyti bet jei nelabai patinka nu bananai tai patinka bet perdaug irgi negerai g.gif ir nezinau ka daryti nes svoris letai auga tikriausiai MPjau baigiasi verysad.gif tai net nezinau kaip bus nes vakarais uzmiega tik gerdama MP ir naktimis jei reikia verysad.gif siaip mergaite zvali ir sveika tongue.gif
Raideles
QUOTE(shantal @ 2007 08 03, 09:59)
Sveikos mamytės,
man tas klausimas taip pat buvo iškilęs. Daug skaičiau, konsultavausi su žindymo kursų organizatorėmis ir t.t. ir nusprendžiau maitinti vaikutį tiek, kiek norės. Buvo pačiai įdomu, kiek ilgai vaikutis gali prašyti žįsti. Tai maitinau metus, po to antrus, po to ir treti prabėgo. Ir ketvirti prlalėkė. Tik prasidėjus penktiems, vieną dieną STOP, ir nebeėmė krūties. Tiesiog pats nusprendė, kad jau nebereikia. Dukrytę taip pat maitinsiu tiek, kiek norės ji.  smile.gif
*

Sveika,

papasakok, o kaip sekėsi antrais trečiais ir net ketvirtais? Ar taip apt pagal poreikį žįsdavo, ar viešumoje tą darydavot ar tik namuose? Naktį kaip buvo?

Man labai įdomu kaip gi yra tais vėlesniais metais... smile.gif
shantal
QUOTE(Raideles @ 2007 08 03, 12:15)
Sveika,

papasakok, o kaip sekėsi antrais trečiais ir net ketvirtais? Ar taip apt pagal poreikį žįsdavo, ar viešumoje tą darydavot ar tik namuose? Naktį kaip buvo?

Man labai įdomu kaip gi yra tais vėlesniais metais... smile.gif
*

Antrais tai viskas buvo kaip pirmais, valgė dažnai ir visur, kur norėjo. Trečiais jau rečiau. Bet dar nekreipdavo dėmesio į aplinkinių replikas. Pasikeldavo marškinius ir valgė kada norėjo. O ketvirtais tai valgė tik tada, kai likdavome vieni, arba su tėčiu ar mano mama. Naktį maitinau visą laiką. Nes iki 5 metų miegojome kartu. Iš visų aplinkinių sulaukdavome tik neigiamų atsiliepimų. Ypač giminių iš vyro pusės - anytos, vyro sesers... Ko tik neprisiklausiau... Manau tai pats sunkiausias dalykas ilgo maitinimo - ne pats maitinimas, o psichologinis spaudimas iš aplinkinių. Aš galvoju, kad žymiai daugiau mamyčių ryžtųsi ilgam maitinimui, tik be galo sunku plaukti prieš srovę... Išties sunku.... Geriau niekam nesakyti, tik aš nemoku meluoti, kai paklausia, ar dar maitinu, tai ir sakau, kad maitinu. ax.gif
Natuke
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 03, 11:01)
Mano mazyliai dar tik 6,5mėn.bet valgo tikMP schmoll.gif  koses,tyreles bandau siulyti bet jei nelabai patinka nu bananai tai patinka bet perdaug irgi negerai g.gif ir nezinau ka daryti nes svoris letai auga tikriausiai MPjau baigiasi verysad.gif tai net nezinau kaip bus nes vakarais uzmiega tik gerdama MP ir naktimis jei reikia verysad.gif siaip mergaite zvali ir sveika tongue.gif
*

Tai primaitinima pradeda nuo 6-9 men. Ir tai dažniausiai tik maisto ragavimas, pagrindinis maistas vis tik lieka mp. Ar ji domisi tavo maistu, kaip reaguoja, kai valgai ir laikai ją ant kelių? Nes vienas iš pžymių, kad vaikas yra pasiruošęs yra tai, kad jis domisi savo mamos maistu. Tą susidomėjimą reikia skatint primaitinant ax.gif Pvz prie vaiko pradėt skaniai valgyti tyrelę, o kai norės atimti "nenoriai" duoti paragaut lotuliukas.gif Arba leisti ragauti po trupinelį savo maisto - trupinelį bulvės, košės, daržovių iš sriubos. ax.gif
sinuhe
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 03, 10:01)
Mano mazyliai dar tik 6,5mėn.bet valgo tikMP schmoll.gif  koses,tyreles bandau siulyti bet jei nelabai patinka nu bananai tai patinka bet perdaug irgi negerai g.gif ir nezinau ka daryti nes svoris letai auga tikriausiai MPjau baigiasi verysad.gif tai net nezinau kaip bus nes vakarais uzmiega tik gerdama MP ir naktimis jei reikia verysad.gif siaip mergaite zvali ir sveika tongue.gif
*

jei zvali ri sveika - tai neturetum jaudintis, vadinasi mergaitei uztenka MP smile.gif
man dar kirba klausimas, ar MP gamybos palaikymui rekia zadinti vaikuti nakti? as paskutini karta maitinu 10val. o paskui tik ryte kazkur 6val. savo dukryte noreciau maitinti iki metu tai tikrai ax.gif pakolkas pienuko mums uztenka, bet mes dar mazos - tik 5men.
vaidilutė
QUOTE(shantal @ 2007 08 03, 13:44)
Iš visų aplinkinių sulaukdavome tik neigiamų atsiliepimų. Ypač giminių iš vyro pusės - anytos, vyro sesers... Ko tik neprisiklausiau... Manau tai pats sunkiausias dalykas ilgo maitinimo - ne pats maitinimas, o psichologinis spaudimas iš aplinkinių. Aš galvoju, kad žymiai daugiau mamyčių ryžtųsi ilgam maitinimui, tik be galo sunku plaukti prieš srovę... Išties sunku.... Geriau niekam nesakyti, tik aš nemoku meluoti, kai paklausia, ar dar maitinu, tai ir sakau, kad maitinu. ax.gif
*

puikiai tave suprantu g.gif nors aš taip ilgai nemaitinau bet irgi dažnai sulaukdavau visokiausių replikų unsure.gif ir dabar visada klausia "maitinsi tiek pat kiek vyresnėlę?"esu kovotoja todėl visiem atsakau jei reikės tai ir ilgiau 4u.gif
Iksija
Saunuole shantal ir kitos mamytes, kurios atlaike aplinkiniu psichologini spaudima ir maitino ilgai. Mano nusiteikima ilgai maitinti savo kudiki palaiko mano mama ir vyras, tikiuosi, jie man pades atlaikyt visus spaudimus, aplinkiniu neigiamas reakcijas ir nereiks uzsidaryt tarp keturiu sienu.
Mano mama mane maitino 7 men., nes veliau jai teko eiti dirbt, tai ir maitinima nutrauke, juk tais laikais nieks nemokejo mamytems uz tai, kad sedi namuose ir vaikucius augina. Vyras labai palankiai i naturalu maitinima ziuri, o vat del anytos tai nezinau, nelabai ji supranta kas tai yra, nes pati savo vaiko nemaitino... Vat ir dabar jos manymu turejau nutraukt maitinima, nes buvau sunegalavus.
Vakar pastebejau, kad mano maziukas jau zino kur yra jo maistelis, jei gulim vienoj lovoj, tai malasi malasi, o paskui ima ir prisiglaudzia prie krutines, arba jei is toliau tai ziuri ne i akis, o zemiau, kazko ieskodamas akimis... nors ir nedaug laiko buna praeje po maitinimo, bet vel godziai pavalgo ar tiesiog atsigeria...
mamyte 29
QUOTE(romi @ 2007 08 04, 00:47)
jei zvali ri sveika - tai neturetum jaudintis, vadinasi mergaitei uztenka MP    smile.gif
man dar kirba klausimas, ar MP gamybos palaikymui rekia zadinti vaikuti nakti? as paskutini karta maitinu 10val. o paskui tik ryte kazkur 6val. savo dukryte noreciau maitinti iki metu tai tikrai  ax.gif pakolkas pienuko mums uztenka, bet mes dar mazos - tik 5men.
*

mano maziukas, tai nuo gimimo miegodavo per naktis biggrin.gif , tik logoninej zadindavau ir namuose apie kokia savaitele, is viso 2savaites, o poto miegodavo jis ir as ir nezadindavau tol kol pats paprasydavo(ismiegodavo ispradziu 5val, poto vis ilgiau 8-10val.). Ir uzteko to pienelio, tikrai niekad netrukdavo, dar ir dabar matinu tongue.gif

QUOTE(Iksija @ 2007 08 04, 11:23)
Saunuole shantal ir kitos mamytes, kurios atlaike aplinkiniu psichologini spaudima ir maitino ilgai. Mano nusiteikima ilgai maitinti savo kudiki palaiko mano mama ir vyras, tikiuosi, jie man pades atlaikyt visus spaudimus, aplinkiniu neigiamas reakcijas ir nereiks uzsidaryt tarp keturiu sienu.
Mano mama mane maitino 7 men., nes veliau jai teko eiti dirbt, tai ir maitinima nutrauke, juk tais laikais nieks nemokejo mamytems uz tai, kad sedi namuose ir vaikucius augina. Vyras labai palankiai i naturalu maitinima ziuri, o vat del anytos tai nezinau, nelabai ji supranta kas tai yra, nes pati savo vaiko nemaitino... Vat ir dabar jos manymu turejau nutraukt maitinima, nes buvau sunegalavus.
Vakar pastebejau, kad mano maziukas jau zino kur yra jo maistelis, jei gulim vienoj lovoj, tai malasi malasi, o paskui ima ir prisiglaudzia prie krutines, arba jei is toliau tai ziuri ne i akis, o zemiau, kazko ieskodamas akimis... nors ir nedaug laiko buna praeje po maitinimo, bet vel godziai pavalgo ar tiesiog atsigeria...
*

O tau, Iksija, as pavydziu, kad mama tave palaiko. Mane del maitinimo palaiko tik vyras. Dar kol pilvelyje buvo musu leliukas kalbedavomes apie naturalu maitinima, tai mano vyras pirmas apie tai ir kalbeti pradejo ir dometis ir as sakydavau, kad stengsiuosi viska daryti, kad tik pati maitinciau savo maziuka. Taip ir buvo biggrin.gif ir dabar taip yra smile.gif . Tik va mano mama, tai nesupranta isvis kam tuos vaikus maitina mamos... ko tik nebuvo, dar maziukui nebuvo nei menesiuko, o ji jau sako, kad reik pirkt misinelius ir maitint. Poto vaikuciui pilvuka raize truputuka, tai ji sako, va matai, kas nuo to tavo pieno darosi, pirk misinukus ir viskas susitvarkys... ir dar daug visokiu repliku ir nesamoniu, kol susibarem rimtai... O tam vaikuciui tai nieko ir nebuvo, istikruju kaip kiti vargsta, tai jam vos kelias dienas ta pilveli paraize, bet ir tai manau, kad nuo itampos ir nervu, nes kai vyras grizdavo is darbo, tai kartais net verkdavau nuo pokalbiu su mama. Bet mes atlaikem, vyras buvo tik uz naturalu maitinima ir visaip man padejo thumbup.gif . O mama mane maitino tik iki menesio, bet atseit viduriuot pradejau, todel pradejovirt tuos klijukus (seniau toks maistelis buvo) ir sako, kad viskas susitvarke... nezinau, idomiai ji man kalba. Dabar jau sako, kad maitinimas gal ir nieko vaikui, bet jau mamai kaip kenkia, tai privardina visko ir tik blogai. As jau seniai nebesiginciju su ja. Taciau, vaikelio jau pat pradziu prie jos ir nemaitinu, man taip nejauku unsure.gif ... ir prie kitu zmoniu nemaitinu, nueinam i kita kambari ir tada, na aisku prie vyro, tai bet kur maitinu, buna, kad ir automobilyje, jei vaziuoja kurnors ir vaikiukas nori tongue.gif . O kaip bus toliau, tai nezinau, vakar kaip tik su vyru apie tai kalbejomes, nes jau dabar netik mama kreivai ziuri i mane, bet ir kiti zmones... bet manau atlaikysim ir maitinsiu kuo ilgiau smile.gif
Ledas
Šaunuolė mamos, kurios ilgai maitina ir atlaiko kitų spaudimą thumbup.gif Mane yras irgi palaikydavo dėl maitinimo. anyta tai vis siūlydavo kuo nors tai pagirdyti, tai primaitinti.Bet ne tai, kad mišinuku, bet nuo kokių 4mėn liepė duoti duonos, nuo 6mėn kugelį siūlė blink.gif Nu bet aš nepasiduodavau. O mano mama irgi, kai dukros laai dažnai žysdavo, tai irgi vis burbėdavo, kad gal pas mane pieno per mažai, gal per liesas ir t.t. irgi bandė tuos klijukus įsiūlyt doh.gif tik gerai, kad aš nei su mama, nei su anyta negyvenu, tai kartą per mėnesį jų pamokymus pakesdavau. Bet visada darydavau, kaip man atrodė geriausia
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 03, 11:01)
*

Visi kūdikiai labai pamažu tik pripranta prie papildomo maisto. Gal jai užtenka dar ir tavo pienuko. O kiek ji svorio priauga g.gif ką gydytoja sako g.gif Šiaip jau tokio amžiaus svoris jau dag lėčiau auga

QUOTE(romi @ 2007 08 03, 23:47)

man dar kirba klausimas, ar MP gamybos palaikymui rekia zadinti vaikuti nakti? as paskutini karta maitinu 10val. o paskui tik ryte kazkur 6val. savo dukryte noreciau maitinti iki metu tai tikrai  ax.gif pakolkas pienuko mums uztenka, bet mes dar mazos - tik 5men.
*

Man atrodo, kad nereikėtų žadinti. tikriausiai ji iš vakaro gerai pasisotina ir miega visą naktį thumbup.gif Žinok, ne visoms mamytėms taip pasiseka, kad kūdikiai išmiegotų visą naktį
Iksija
Jauciu, ir as susipykciau su mama, jei ji man panasiai aiskintu, kaip mamyte 29. Bet dabar ji tik paklausia ar maziukas nepraalko, jei sis pradeda zirzt, nes ji zino, jog laiko pajuti prarandu ir nepastebiu kad jau laikas maitint. Namuose tai su vaiku tik ir uzsiimu, o jei pas ja nuvaziuojam, tai ir paplepet norisi... Dar ji pasiteirauja ar vis dar turiu pakankamai pienelio ir viskas, toliau ji tiesiog dziaugiasi anuku ir nesikisa. Is tiesu, nors esu "didele mergaite", bet mamos palaikymas man labai svarbus.
Sunkiausia apsisarvuot gelezine kantrybe. Su vaiku kantrybes neprarandu, bet visi pasaliniai su savo patarimais kaip auginti kudiki mane greit iserzina.
''Ievute''
Visi kūdikiai labai pamažu tik pripranta prie papildomo maisto. Gal jai užtenka dar ir tavo pienuko. O kiek ji svorio priauga ką gydytoja sako Šiaip jau tokio amžiaus svoris jau dag lėčiau auga

Na musu svoris dabar7.5dar gydytojai nieko nesako bet praeita men.nieko nepriaugome unsure.gif tai mane labiausiai ir neramina verysad.gif o del maisto ragavimu tai jei labai patinka tongue.gif kai valgau vis duodu paragauti tai atrodo kad suvalgytu viska ka as valgau tik ne tai ka as jei paruosiu tongue.gif bet as pati labai pritariu toms mamoms kurios stengiasi vaikuti maitinti kuo ilgiau biggrin.gif ir nors esu jauna mama niekada nesigedyju mazyles maitinti viesumoje biggrin.gif tai ne geda o privalumas thumbup.gif
Garbanele
QUOTE(mamyte 29 @ 2007 08 04, 13:18)
O tau, Iksija, as pavydziu, kad mama tave palaiko. Mane del maitinimo palaiko tik vyras. Dar kol pilvelyje buvo musu leliukas kalbedavomes apie naturalu maitinima, tai mano vyras pirmas apie tai ir kalbeti pradejo ir dometis ir as sakydavau, kad stengsiuosi viska daryti, kad tik pati maitinciau savo maziuka. Taip ir buvo  biggrin.gif ir dabar taip yra  smile.gif . Tik va mano mama, tai nesupranta isvis kam tuos vaikus maitina mamos... ko tik nebuvo, dar maziukui nebuvo nei menesiuko, o ji jau sako, kad reik pirkt misinelius ir maitint. Poto vaikuciui pilvuka raize truputuka, tai ji sako, va matai, kas nuo to tavo pieno darosi, pirk misinukus ir viskas susitvarkys... ir dar daug visokiu repliku ir nesamoniu, kol susibarem rimtai... O tam vaikuciui tai nieko ir nebuvo, istikruju kaip kiti vargsta, tai jam vos kelias dienas ta pilveli paraize, bet ir tai manau, kad nuo itampos ir nervu, nes kai vyras grizdavo is darbo, tai kartais net verkdavau nuo pokalbiu su mama. Bet mes atlaikem, vyras buvo tik uz naturalu maitinima ir visaip man padejo  thumbup.gif . O mama mane  maitino tik iki menesio, bet atseit viduriuot pradejau, todel pradejovirt tuos klijukus (seniau toks maistelis buvo) ir sako, kad viskas susitvarke... nezinau, idomiai ji man kalba. Dabar jau sako, kad maitinimas gal ir nieko vaikui, bet jau mamai kaip kenkia, tai privardina visko ir tik blogai. As jau seniai nebesiginciju su ja. Taciau, vaikelio jau pat pradziu prie jos ir nemaitinu, man taip nejauku  unsure.gif ... ir prie kitu zmoniu nemaitinu, nueinam i kita kambari ir tada, na aisku prie vyro, tai bet kur maitinu, buna, kad ir automobilyje, jei vaziuoja kurnors ir vaikiukas nori  tongue.gif .  O kaip bus toliau, tai nezinau, vakar kaip tik su vyru apie tai kalbejomes, nes jau dabar netik mama kreivai ziuri i mane, bet ir kiti zmones... bet manau atlaikysim ir maitinsiu kuo ilgiau  smile.gif
*

Kas liecia aplinkiniu zmoniu reakcija i zindyma, tai man dzin! Ypac nesuprantu sitos mamos apie kuria rasoma... Mano nuomone tik neispruse ir neissilavine zmones gali tureti neigiama nuomone api vaikelio zindyma ir ilga zindyma! Abejoju ar jie yra skaite apie zindymo nauda mamytei ir vaikui... Labai abejoju....
Asmeniskai maitinu prie "savu" zmoniu, jei mazis labai nori ir prie svetimu...o jei reikia einat keliu pasiemu ant ranku ir maitinu einant...isivaizduojat vaizdeli? ta darau kai nera aplink zmoniu, be to nelabai galima suprasti, kad tas vaikelis zinda, atrodo prisiglaudes ir tiek...
Keist ir kai kuriu vyru nuomone, kad ilgai zindant krutine nukars, jau kas be ko nestumo metu krutine issiplecia ir po gimdymo ji jau mazesne palieka, o nuo ilgo zindymo krutys nenutysta, juk tas vaikas neciulpia kaip versiukas....o jei ir nutys siek tiek, man tik graziau, juk mes jau mamytes! 4u.gif
Ledas
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 04, 23:37)

Na musu svoris dabar7.5dar gydytojai nieko nesako bet praeita men.nieko nepriaugome unsure.gif tai mane labiausiai ir neramina verysad.gif o del maisto ragavimu tai jei labai patinka tongue.gif kai valgau vis duodu paragauti tai atrodo kad suvalgytu viska ka as valgau tik ne tai ka as jei paruosiu tongue.gif bet as pati labai pritariu toms mamoms kurios stengiasi vaikuti maitinti kuo ilgiau biggrin.gif ir nors esu jauna mama niekada nesigedyju mazyles maitinti viesumoje biggrin.gif tai ne geda o privalumas thumbup.gif
*

Svoris, tai jūsų normalus pagal amžių. Mano jaunėlė nuo trečio mėnesio po kelis šimtus gramų priaugdavo. Irgi bijojau, kad gal pienuko per mažai. Tai dar nesulaukus keturių mėnesių jau vaisių tyrelių duodavau ir ji labai jas valgė. Mišinuko bandžiau, bet negėrė. Dabar jai jau 1,5m, o ji dar 10kg nesveria. Bet aš dėl to nesijaudinu, man svarbu, kad ji sveika.
O tau gal dar nereikėjo iš savo lėkštės duot ragauti, nes matai ten su prieskoniais ir gal normalu, kad ji nevalgo jai išvirto maisto g.gif

QUOTE(Garbanele @ 2007 08 05, 10:31)
Ypac nesuprantu sitos mamos apie kuria rasoma... Mano nuomone tik neispruse ir neissilavine zmones gali tureti neigiama nuomone api vaikelio zindyma ir ilga zindyma! Abejoju ar jie yra skaite apie zindymo nauda mamytei ir vaikui... Labai abejoju....

Nu žinok tos mamos tikrai nedaug ką žino apie ilgą žindymą. Nes kai mano mama mus augino, tai tada kaip tik gydytojai rekomendavo primaitinti visokiais klijukais, vandenukais sultimis nuo 2sav. Dabar laikai pasikeitė, tos informacijos apie maitinimą daug, bet juk mūsų mamos tuo nesidomi, nes joms jau tas neaktualu. todėl jas irgi galima suprasti, bet nebūtina jų klausyti mirksiukas.gif
vaikasx
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 03, 09:01)
*

sveikutes, noreciau ir as prisijungti prie jusu burelio... 4u.gif
Ievute puikiai tave suprantu, mano mergyte taip pat nelabai noriai papildoma maista valgo, o kartais ir visai nevalgo, o jai jau beveik 8m. Ir ko tik as neprimasciau ir neisbandziau, niekas nepadeda. va duok jai koki sausaini ar baronka, agurka nulupus ar tai obuoli, tai neatimsi kaip godziai ciulpia, nieko nelieka! o kosiu neisiulysi, vos sauksta pamato, burna kaip uzrakinta...O del svorio, manau, tau nera ko nerimauti nes maniske dabar tik 7.5kg. sveria, o mano sesele sako viskas gerai, nera ko nerimauti. Na linksma ji, labai judri, nesulaikysi, visus namu kampus apeina ir sunybiu prikrecia. biggrin.gif
Natuke
QUOTE(vaikasx @ 2007 08 10, 14:59)
sveikutes, noreciau ir as prisijungti prie jusu burelio... 4u.gif
Ievute puikiai tave suprantu, mano mergyte taip pat nelabai noriai papildoma maista valgo, o kartais ir visai nevalgo, o jai jau beveik 8m. Ir ko tik as neprimasciau ir neisbandziau, niekas nepadeda. va duok jai koki sausaini ar baronka, agurka nulupus ar tai obuoli, tai neatimsi kaip godziai ciulpia, nieko nelieka! o kosiu neisiulysi, vos sauksta pamato, burna kaip uzrakinta...O del svorio, manau, tau nera ko nerimauti nes maniske dabar tik 7.5kg. sveria, o mano sesele sako viskas gerai, nera ko nerimauti. Na linksma ji, labai judri, nesulaikysi, visus namu kampus apeina ir sunybiu prikrecia.  biggrin.gif
*

Mes taip košių ir nevalgėm - nemegstam jų schmoll.gif
vaikasx
QUOTE(Natuke @ 2007 08 10, 18:50)
Mes taip košių ir nevalgėm - nemegstam jų  schmoll.gif
*

O tai ka jus tada valget? isduok paslapti, gal ir mes pabandysim ax.gif blush2.gif
Natuke
QUOTE(vaikasx @ 2007 08 10, 21:35)
O tai ka jus tada valget? isduok paslapti, gal ir mes pabandysim ax.gif  blush2.gif
*

Na jam labiau patikdavo daržovių tyres ir sriubites - tik dėjau truputi druskos ir sviesto. Kartais ragaudavom ir košių - tik nesaldžių - kaip puko koše, taip pat su sviestu ax.gif Na ir mano maisto trupinėlius (iš to, ką vaikams galima, kaip bulves arba morkas iš sriubos), nuo 8-9 men valgė sriubas.

Bet aplamai, jis valgė labai po truputi ir ne vieno maitinimo mes nekeitėm košem arba tyrelem. MP vis dar buvo pagrindinis maistas, o visa kita - įvairių skonių ragavimas blush2.gif
Klepesova
Sveikutės ir aš norėčiau prisijungti [prie jūsų būrelio. Tik mano nuomonė truputuką kitokia, gal neišvysite iš savo pulko?
na pirmiausia mano mažiukei 5 mėnesiukai ir 5 dienos. MAitinu savo pienuku, bet jau pradedu primaitinti, ne dėl to, kad jos svoris mažas schmoll.gif , ir ne dėl to, kad pieno trūksta schmoll.gif , jo turiu tiek kad atrodo jok dūstu, bet manoji pradėjo sekti kiekvieną mano kąsnį. O pati ir kalta. Nuo 2mėn daviau ant šaukštelio galo banano (sakė, kad prakakoti padeda ir viduriukus sutvarko- kągi- teisybė) nuo 3 jau pora šaukštelių (dėl ko mane visi ėdė, bet jai labai patiko, ji net pradėdavo skėsčioti rankomis, kai tik pamatytado kažką geltona). Nuo 4mėn išviriau bulvių, morkų ir žirnelių )viskas šviežia)ir padariau tyrelę- taip spjovė,. kad net akis turėjau savo praplauti. Bet pabandžius hipp tyreles ėmė su mielu noru. tai dabar ragaujame visokių skonių. Per kartą suvalgo tos mažojo indelio pusę, jei nelabai- trekšdalį- tada spjaudo lotuliukas.gif Na pamažu pratinamės. Savaitę iki 5mėn pradėjau duoti paragauti džiuvėsėlio (pačiulpti) duonos, bandelės (nesaldžios) bulvės iš lėkštės pačiulpti. Na ir kagi... "ant savo durnos galvos" vaikui tik 5mėn, o ji jau kiekvieną kąsnį kurį tik kas šalia jos valgo, skaičiuoja. jei keli puodelį- bandop atimti. Neapsikentusi pripyliau į puodelį vandens ir daviau, ir o stebukle,... šiaip vandens net neįkišdavau- o čia su mielu noru bandė gerti ir jai pavyko (tiesa tiek aš tiek ji buvome šlapios, mat pati bandė atiminėti puodelį)
Taigi manhiškė dabar gauna per dieną 1 kartelį tyrelės (po ko atsigeria pienuko) na ir duodupagraužti ką nors iš savo lėkštės (be prieskonių)
Dėl maitinimo. Na norėčiau išmaitinti iki 1,5metų, o po to žiūrėsime. Tikrai nenorėčiau maitinti iki 4-5metų, nors man jokio skirtumo ką kitos daro, bet aš norėčiau turėti dar bent pora vaikučių, o tam reikia pilnai atstatyti mineralų pusiausvyrą organizme- tam reikia pusės metų, vaikelio norime maždaug po 2metų taigi kaip pačios matote neišeis mums ilgiau jos maitinti.
Kaip aš įsivaizduoju maitinimą vėlesniais metais? Ogi bent 4 kartus per parą. Rytais, pietums, pavakariais ir prieš miegą. Suplanuota gražiai, bet ką gali žinoti kaip viskas bus iš tikro.
Dėl maitinimo viešose vietose. MAn nejauku. artais tokie žvilgsniai būna, jau tokie žvilgsniai. Tai daugiau ir nebemaitinu viešai- paprasčiausiai tiek aš tiek mažiukė jaučiame diskomfortą- ji mėgsta kai ant jos galvelės nieko nėra, kad gali bet kada nusisukti paleidusi pieno fontaną, mėgsta nuimti liemenėlės kraštą ir jį atversti, kad matytūsi visa krūtis, paskui ją apkabina. Trumpiau tariant mane kaip reikalas išrengia. Maitinu aš tik automobilyje ir namuose, na svečiuose išeinu į kitą patalpą. BEt artimųjų nesigėdinu, nei MB nei mamos, nei brolienės su broliu ir jų vaikų (vienam 8 kitam 3, brolienė vieną iki metų kitą iki 2 beveik išmaitino, tai jiems nenaujiena) nei tetų su mergaitėmis, o draugėms pasakau- dabar aš maitinsiu jei nori pasilik ir viskas... o štai prie kitų men nejauku maitinti. tai kažkaip per daug asmeniška, per daug šeimyniška, ir nesinori kiekvienam todemonstruoti- kitaip tai tampa tarytum nuvalkiota. atleiskite, kad taip išsireiškiau. tos kurios maitina viešai daro tikrai gerą darbą- gal įves madą ir tai taps visisškai natūraliu dalyku, bet mes su vyru net kavinėse nenoriai valgome- mums patinka namie maitintis, taip ir mažąja pratiname. biggrin.gif
Papildyta:
užmiršau parašyti svorį. Gimė manoji 2,980g 4 mėnesių pas gydytoją svėrėme lygiai 7kg, dabar su savom svarstyklėm pasvėriau tai sveria 8kg, (na svarstyklės tos gali apsirikti iki 300g, bet vis tiek sveria apie 7,700kg. Na normalu, kad valgant ne tik MP svoris pradedaq augti lėčiau, bet pirmais mėnesiai bent jau iki 4mėn vaikas bent 600g privalo priaugti priešingu atveju jis nedavalgo.
Pookelis
QUOTE(Ledas @ 2007 08 05, 20:20)
Nu žinok tos mamos tikrai nedaug ką žino apie ilgą žindymą. Nes kai mano mama mus augino, tai tada kaip tik gydytojai rekomendavo primaitinti visokiais klijukais, vandenukais sultimis nuo 2sav. Dabar laikai pasikeitė, tos informacijos apie maitinimą daug, bet juk mūsų mamos tuo nesidomi, nes joms jau tas neaktualu. todėl jas irgi galima suprasti, bet nebūtina jų klausyti mirksiukas.gif
*

Tokioms mamos galima duoti paskaityti straipsnų apie žindymo naudą.
Dukrytei 11 mėn. ir vis dar geria MP, dažnai, ypač naktį. Mane tai jau pradeda varginti, todėl nuo metukų žadu pradėti nujunkymą.
*GAILĖ*
prisijungiu ir aš į jūsų būrelį 4u.gif . mažyliui jau tuoj 10 mėn, MP valgom pilnu tempu thumbup.gif . valgo ir košeles įvairias, bet kartais nelabai jų nori, tampo maikę, kad pieno duočiau biggrin.gif .
angelo
As irgi nori i Jusu bureli....
bet maitinu tik trecia savaite... noriu aisku kuo ilgiau nes pirmaji maitinau menesi bet is karto su nugrauzimais primaitinimais... zodziu db nusiteikiau rimtam darbui
Tik kol kas sunkiausia rytais nes kai pavalgo sunelis 23 val tai po to tik 4 ryto prabunda o vat nuo tada ir prasideda kas valanda pusantros kokius 3 kartus na kazkur iki 10 val valgyt..... o po to vel kas 3-4 val...
zodziu reikia kantrybe sarvuotis
tik nesuprantu tu mamu ir anytu kurios neskatina matinimo MP.... mane tuo klausimu lb palaiko nors jos pacios neilgai maitino, bet mane palaiko...
Klepesova
veikutės visos. Na dėl maikutės tampymo: mano teta apturėjo tokią problemą kad iki metų iš vis nieko apart krūties įkišt negalėjo... vaikas augo sau storuliukas gražuoliukas. Dėl nestuke.gif ir leliaus teko nutrauktyi maitinimą, tai nustojo vaikas augti verysad.gif ir dabar dar kai tik pasisodina ant kelių 5metų berną tik tada jis valgo, o šiaip jam nereikia nors tu ką- nerįkiši maisto. Toks mažytis visas kūdutis dabar, turi dar vyresnę metais seserį, tai ji per 2 galvas aukštesnė už jį.
Natuke
QUOTE(Klepesova @ 2007 08 11, 12:33)
Sveikutės ir aš norėčiau prisijungti [prie jūsų būrelio. Tik mano nuomonė truputuką kitokia, gal neišvysite iš savo pulko?
na pirmiausia mano mažiukei 5 mėnesiukai ir 5 dienos. MAitinu savo pienuku, bet jau pradedu primaitinti, ne dėl to, kad jos svoris mažas  schmoll.gif , ir ne dėl to, kad pieno trūksta  schmoll.gif , jo turiu tiek kad atrodo jok dūstu, bet manoji pradėjo sekti kiekvieną mano kąsnį. O pati ir kalta. Nuo 2mėn daviau ant šaukštelio galo banano (sakė, kad prakakoti padeda ir viduriukus sutvarko- kągi- teisybė) nuo 3 jau pora šaukštelių (dėl ko mane visi ėdė, bet jai labai patiko, ji net pradėdavo skėsčioti rankomis, kai tik pamatytado kažką geltona). Nuo 4mėn išviriau bulvių, morkų ir žirnelių )viskas šviežia)ir padariau tyrelę- taip spjovė,. kad net akis turėjau savo praplauti. Bet pabandžius hipp tyreles ėmė su mielu noru. tai dabar ragaujame visokių skonių. Per kartą suvalgo tos mažojo indelio pusę, jei nelabai- trekšdalį- tada spjaudo  lotuliukas.gif  Na pamažu pratinamės. Savaitę iki 5mėn pradėjau duoti paragauti džiuvėsėlio (pačiulpti) duonos, bandelės (nesaldžios) bulvės iš lėkštės pačiulpti. Na ir kagi... "ant savo durnos galvos" vaikui tik 5mėn, o ji jau kiekvieną kąsnį kurį tik kas šalia jos valgo, skaičiuoja. jei keli puodelį- bandop atimti. Neapsikentusi pripyliau į puodelį vandens ir daviau, ir o stebukle,... šiaip vandens net neįkišdavau- o čia su mielu noru bandė gerti ir jai pavyko (tiesa tiek aš tiek ji buvome šlapios, mat pati bandė atiminėti puodelį)
Taigi manhiškė dabar gauna per dieną 1 kartelį tyrelės (po ko atsigeria pienuko) na ir duodupagraužti ką nors iš savo lėkštės (be prieskonių)
Dėl maitinimo. Na norėčiau išmaitinti iki 1,5metų, o po to žiūrėsime. Tikrai nenorėčiau maitinti iki 4-5metų, nors man jokio skirtumo ką kitos daro, bet aš norėčiau turėti dar bent pora vaikučių, o tam reikia pilnai atstatyti mineralų pusiausvyrą organizme- tam reikia pusės metų, vaikelio norime maždaug po 2metų taigi kaip pačios matote neišeis mums ilgiau jos maitinti.
Kaip aš įsivaizduoju maitinimą vėlesniais metais? Ogi bent 4 kartus per parą. Rytais, pietums, pavakariais ir prieš miegą. Suplanuota gražiai, bet ką gali žinoti kaip viskas bus iš tikro.
Dėl maitinimo viešose vietose. MAn nejauku. artais tokie žvilgsniai būna, jau tokie žvilgsniai. Tai daugiau ir nebemaitinu viešai- paprasčiausiai tiek  aš tiek mažiukė jaučiame diskomfortą- ji mėgsta kai ant jos galvelės nieko nėra, kad gali bet kada nusisukti paleidusi pieno fontaną, mėgsta nuimti liemenėlės kraštą ir jį atversti, kad matytūsi visa krūtis, paskui ją apkabina. Trumpiau tariant mane kaip reikalas išrengia. Maitinu aš tik automobilyje ir namuose, na svečiuose išeinu į kitą patalpą. BEt artimųjų nesigėdinu, nei MB nei mamos, nei brolienės su broliu ir jų vaikų (vienam 8 kitam 3, brolienė vieną iki metų kitą iki 2 beveik išmaitino, tai jiems nenaujiena) nei tetų su mergaitėmis, o draugėms pasakau- dabar aš maitinsiu jei nori pasilik ir viskas... o štai prie kitų men nejauku maitinti. tai kažkaip per daug asmeniška, per daug šeimyniška, ir nesinori kiekvienam todemonstruoti- kitaip tai tampa tarytum nuvalkiota. atleiskite, kad taip išsireiškiau. tos kurios maitina viešai daro tikrai gerą darbą- gal įves madą ir tai taps visisškai natūraliu dalyku, bet mes su vyru net kavinėse nenoriai valgome- mums patinka namie maitintis, taip ir mažąja pratiname. biggrin.gif
Papildyta:
užmiršau parašyti svorį. Gimė manoji 2,980g 4 mėnesių pas gydytoją svėrėme lygiai 7kg, dabar su savom svarstyklėm pasvėriau tai sveria 8kg, (na svarstyklės tos gali apsirikti iki 300g, bet vis tiek sveria apie 7,700kg. Na normalu, kad valgant ne tik MP svoris pradedaq augti lėčiau, bet pirmais mėnesiai bent jau iki 4mėn vaikas bent 600g privalo priaugti priešingu atveju jis nedavalgo.
*

Labutis, žinoma priimsim biggrin.gif
Dėl mažylės noro - tu nesi kalta, kad ji nori tavo maisto - čia natūralus dalykas, taip būna daugumai vaikų nuo 5-6 mėnesių. Tai yra vienas iš požymių, kad vaikui jau laikas ragaut kieto maisto, nors dauguma specialistų pataria palaukti nors iki 6 men.

Ir priauga ji gerai thumbup.gif

O dėl viešaus maitinimo - o aš kai žinau, kad manę gali smerkti žvilgsnių nematau ir aplamai žmonių lotuliukas.gif - žiurių į savo vaiką arba į tolį cool.gif Išmokiau žindyti slaptai ir kai reikia tai reikia, ne visada galima tų dalykų išvengti arba pabėgti.
Double Latte
Sveikos mamytės 4u.gif

Lendu iš apkasų ir aš bigsmile.gif Kažkaip dėl jau minėto visiško palaikymo nebuvimo, jaučiaus kaip kažką gėdingo daranti ir tiesiog tylėjau ax.gif ....

QUOTE(shantal @ 2007 08 03, 12:44)
Iš visų aplinkinių sulaukdavome tik neigiamų atsiliepimų. Ypač giminių iš vyro pusės - anytos, vyro sesers... Ko tik neprisiklausiau... Manau tai pats sunkiausias dalykas ilgo maitinimo - ne pats maitinimas, o psichologinis spaudimas iš aplinkinių. Aš galvoju, kad žymiai daugiau mamyčių ryžtųsi ilgam maitinimui, tik be galo sunku plaukti prieš srovę... Išties sunku.... Geriau niekam nesakyti, tik aš nemoku meluoti, kai paklausia, ar dar maitinu, tai ir sakau, kad maitinu. ax.gif

drinks_cheers.gif iš tiesų tai kol laukiausi ir aš maniau, kad dera maitinti tik iki 1metukų blush2.gif , vėliau jau lakstantį dantuotą vaikiuką žindyti kažkaip nebepadoru.... Bet gimė mano pyplės, ir artėjant jų pirmajam gimtadieniui suvokiau, kad mano požiūris pasikeitė - kažkaip ir 9mėn, ir 12mėn ar 13mėn dar labai mažutis ir jam reikia tiek mamytės, tiek pienuko rolleyes.gif
O ir mano žindymo pradžia buvo nerealiai sunki. tikra ta žodžio prasme, nerealiai. Žinantieji, keik mes su vyru stengėmės ir ką praėjom vardan natūralaus maitinimo dažniausiai tik išpučia akis blink.gif nesuprasdami, ko čia taip aukotis reikėjo fool.gif Tipo, ką mišinukų mažai ir apskritai prisiklausai įdomių argumentų "o kam taip vargintis", "vis tiek nesotu, normalaus maisto neduodi ir pan "...

Kai žindžiau ir virš metukų - spaudimas tik padidėjo, o dar toks niuansas, kad po 1,4m dar ir pastojau sekančiu stebuklėliu wub.gif
Šiaip ieškojau info ir specialistų pati, kreipiausi į užsienio internetinių portalų konsultantus ir manau, kad su vyru padarėm apgalvotą ir teisingą sprendimą - kol kas žindysiu dvynes, o vėliau galbūt ir visus tris cool.gif
Nesiruošiu tuo afišuotis viešumoje, bet su bandančiais replikuoti giminaičiais nesitaikstysiu. O vat Lietuvoj tuo klausimu tikrai yra žiauriai sunku plaukti prieš srovę group.gif:
Pingvinukas
J.E. Aistė&Julijonas, šaunuolė tu wub.gif wub.gif wub.gif O dabar vienas mažylis gims?
crocus
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 08 11, 18:33)
Sveikos mamytės  4u.gif

Šiaip ieškojau info ir specialistų pati, kreipiausi į užsienio internetinių portalų konsultantus ir manau, kad su vyru padarėm apgalvotą ir teisingą sprendimą - kol kas žindysiu dvynes, o vėliau galbūt ir visus tris  cool.gif
Nesiruošiu tuo afišuotis viešumoje, bet su bandančiais replikuoti giminaičiais nesitaikstysiu. O vat Lietuvoj tuo klausimu tikrai yra žiauriai sunku plaukti prieš srovę group.gif:
*

Šaunuolė. Malonu išgirsti panašią nuomonę drinks_cheers.gif Na man tik žymiai lengviau blush2.gif Vyresnysis tik vienas buvo. Bet turbūt pasiryžus galima padaryt viską. Gimus mažylei sūnui buvo 2m 2 mėn - tai teko iškart mokintis dalintis. tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.