Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato?
prašau patarkite.
Ačiū
labutis visoms mamytems
Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato? prašau patarkite. Ačiū QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 18:36) labutis visoms mamytems Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato? prašau patarkite. Ačiū Sveikinimai su pirmagime ir sugrizimu i namus mus per kursus mokino, kad tik spiritu pavalyti QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 17:36) labutis visoms mamytems Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato? prašau patarkite. Ačiū kad nereikia permangato jei su spirituku valai, o mums klinikose is viso tik su virintu vandenuku liepe valyti QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 17:36) labutis visoms mamytems Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato? prašau patarkite. Ačiū pavalyt su spiritu,tada permanganatu
sveikos mamytes
musu maziukui jau savaitele, bet dar esame su bambute. Vakar pastebejau jo bodziukus pasiteplioje ruda spalvele ties bambute, ir pati bambute kaip pakraujavusi, ar kas ten darosi po ta padziuvusiu galiuku. Labai issigandau, ir noriu pries pradedama dar labiau nerimaut paklaust jusu, ...kada jusu mazyliui nukrito bambute? ir kaip tai vyksta? galbut tai visiskai normalu, krentant tai nereikalingai bambutes daliai turi biski kaip ir pakraujuot?
mums nukrito apie antra menesi
Papildyta: tiesiog per maudynes bambute pakibo ant tokio siulo
tai paziurek aplink bamba ar nera paraudus odele, jei ne, manau, kad nerimaut nera ko, gal ji tik valosi, gal kur odele idreske, ziurek kas darysis ir aplink vis su virintu vandeniu apsluostyk
QUOTE(monikagreimiene @ 2007 05 12, 13:19) mums nukrito apie antra menesi Papildyta: tiesiog per maudynes bambute pakibo ant tokio siulo antra menesi o kai nukrito kas po ta bambute buvo? normali, uzgijusi bamba?
mūsų virkštelė nukrito po dviejų savaičių, bet po ja liko toks storas atsikišęs "spyglys". Tai jį vis reikejo tept kalio permanganatu ir spiritu. Dabar jo beveik neliko... Bet šiaip visai neseniai bambyte pasidarė panaši į bambytę
QUOTE(Monciuke @ 2007 05 12, 14:33) mūsų virkštelė nukrito po dviejų savaičių, bet po ja liko toks storas atsikišęs "spyglys". Tai jį vis reikejo tept kalio permanganatu ir spiritu. Dabar jo beveik neliko... Bet šiaip visai neseniai bambyte pasidarė panaši į bambytę as jau pradedu galvot,kad mums kazkas negerai QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 13:55) as jau pradedu galvot,kad mums kazkas negerai tikrai nepergyvenk, jums tik 8 dienos Aš irgi pergyvenau, bet pasirodo be reikalo. Būna kai kuriems mažiukams tiesiog lėčiau susitvarko. Beje, padeda maudynės
mano dukrytei nukrito 7 gyvenimo dieną,kai nukrito tepdavau spiritu it kalio permanganatu ir viskas puikiausiai susitvarkė
mums nukrito ligoninėj 5 dieną, jau sugijo, bet dar patepu spiritu ir kalio permangn. o pampersas, kad neerzintų, ligoninėj liepė užlenkinėt priekį. kad visai neliestų tos vietos. aš dar ir dabar užlenkinėju, kad bambytė kvėpuotų "grynu oru"
QUOTE(Monciuke @ 2007 05 12, 17:48) tikrai nepergyvenk, jums tik 8 dienos Aš irgi pergyvenau, bet pasirodo be reikalo. Būna kai kuriems mažiukams tiesiog lėčiau susitvarko. Beje, padeda maudynės tikrai nuraminot, bet dar stebesiu kaip bus veliau, o as jau norejau siandien lekt i ligonine o mes neturime to kalio perm. esu airijoj, ir nzn.,net ar jie turi cia vaistinej toki dalyka
Virkstele turi nukrist per 12-14d., negalima, kad ilgiau ji uzsibutu, nes po ja yra zaizdele ir kuo ji greiciau uzgis, tuo geriau, nebus gresmes jokiai infekcijai. Ja butina kasdien "pridegint" su stipresniu kalio permanganato tirpalu ir spiritu, bet taip, kad kalio permang. nepatektu ant svarios odeles aplink virkstele, taip pat reik pasukt uz galiuko pagal laikrodzio rodykle, bet tik tiek kiek ji leidzia, nereik lupti. O po maudyniu reik gerai nusausint.
Man labai nemaloni si procedura buvo, labai atsargiai as tai dariau, bet po gydytojo vizito, kai jis man parode kaip tai daryti, ir kai grieztai pasake, kad ji turi kuo greiciau nukrist, tai isidrasinau ir mazdaug 12 diena ji nukrito. Dabar turim labai grazia bambute
mums 10 diena nukrito
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 17:55) tikrai nuraminot, bet dar stebesiu kaip bus veliau, o as jau norejau siandien lekt i ligonine o mes neturime to kalio perm. esu airijoj, ir nzn.,net ar jie turi cia vaistinej toki dalyka tai gal turi zelionkės paprastos, anksčiau su ja pridegindavo. ar spiritu. pas mus tai išrašo receptus spiritus ir kalio permngn. tie airiai, tai jofana
Mano merginai nukrito 8 diena, valiau spiritu ir "zelionke", kabojo jau paskutines dienas kaip ant siulo, tai timptelejau truputi valydama ir nukrito. tik po menesio nezinau nuo ko buvo susidares toj vietoj pulinukas, bet vel valiau su spiritu ir viskas susitvarke. tiesiog gal nebijok labiau patraukti, pasukti ir gerai isvalyti
QUOTE(rug @ 2007 05 12, 23:07) tai gal turi zelionkės paprastos, anksčiau su ja pridegindavo. ar spiritu. pas mus tai išrašo receptus spiritus ir kalio permngn. tie airiai, tai jofana siandien mums nukrito bambute db galvoju su kuo tept
Mums nukrito penkta diena, tiksliau ji buvo padziuvusi, o sesute pora kartu pasuko pagal laikrodzio rodykle, bambute ir nukrito!
Mums bambute nukrito10 d. keiciant pampersa radau
QUOTE(rug @ 2007 05 14, 13:38) tai tokios mazytes spirite serveteles, vienkartinio naudojimo,gavau gimdymo namuose, bambutei valyt. sakai po nukritimo irgi spiritu valyt o del airijos-tikra tiesa QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 14:55) as jau pradedu galvot,kad mums kazkas negerai Atlenk pamperso kraštą, mano žmona taip darydavo ir man taip liepdavo
aš paplaudavau aplink virkštelė su vandenuku virintu, su vatyte, ir su sausa vata nuvalydavau paskui vis pasukdavau, ir po 10 dienų daktarytė nusuko, nes jau vos laikėksi, labai bijojau pati sukti, tai padėjo. paskui tepiau su žaluma, pas mus buvo krujuko, ar tai skysčio rudo tokio bet tai normalu, gydytoja liepė tept žaluma ir viskas užgijo, uždžiūvo, liko graži bambutė
o mums praeojo jau trylika dienu, o virkstele dar laikosi
mums jau 7 savaites ir bambute dar slapiuoja, siandien net kraujo buvo, nesuprantu gal as nemoku priziureti, ir valiau su vandenuku kaip liepe londono gydytojai, nukrito tai greitai, bet neuzgijo dar vis. As jau visai supanikavau, kaip skirtingai visi patarineja, tai su spiritu, tai su pudra...
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 13:06) sveikos mamytes musu maziukui jau savaitele, bet dar esame su bambute. Vakar pastebejau jo bodziukus pasiteplioje ruda spalvele ties bambute, ir pati bambute kaip pakraujavusi, ar kas ten darosi po ta padziuvusiu galiuku. Labai issigandau, ir noriu pries pradedama dar labiau nerimaut paklaust jusu, ...kada jusu mazyliui nukrito bambute? ir kaip tai vyksta? galbut tai visiskai normalu, krentant tai nereikalingai bambutes daliai turi biski kaip ir pakraujuot? Mums nukrito gal po 5 dienu,kazkaip labai jau greitai.Gal pasitark su gydytoja,nes jai kazkas negerai tai ir maudyti negalima.Sekmes,viskas bus gerai
mano mazajai bambute nukrito kai ji buvo savaites ir keturiu dienu ir dabar bambute tepam vandenilio peroksidu, taip patare gydytoja
Labuka,as esu ka tik iskepta mamyte,mano mazajai tik 5 dienos.Ir noriu paklausti,kaip taisyklingai priziureti bambyte,nes man liepe tik virintu vandeniu apvalyti ir viskas.Ar reikia naudoti spirita ir permanganata?Labai dekui is anksto uz atsakyma
QUOTE(Gintarex @ 2007 06 19, 15:06) Labuka,as esu ka tik iskepta mamyte,mano mazajai tik 5 dienos.Ir noriu paklausti,kaip taisyklingai priziureti bambyte,nes man liepe tik virintu vandeniu apvalyti ir viskas.Ar reikia naudoti spirita ir permanganata?Labai dekui is anksto uz atsakyma na mums uzteko tik spirito QUOTE(Gintarex @ 2007 06 19, 13:06) Labuka,as esu ka tik iskepta mamyte,mano mazajai tik 5 dienos.Ir noriu paklausti,kaip taisyklingai priziureti bambyte,nes man liepe tik virintu vandeniu apvalyti ir viskas.Ar reikia naudoti spirita ir permanganata?Labai dekui is anksto uz atsakyma Sveikinu.. O nukrito mums 4 dieną...
Na va, pametem vakar mes irgi jau virkstele
o dabar tas likes sasiukas kur paskui dings? Ar jis uzsitraukia bambukeje ar kaip QUOTE(Rudaakė @ 2007 07 01, 20:52) Nepergyvenk, dezinfekuok ir toliau bambute, kol pilnai uzgys, viskas ten susitvarkys su laiku graziai Mums virkstele nukrito po penkiu dienu (radau is ryto pamperse
Dukrytei bambutė nukrito beveik po 2 sav. O sūneliui 4 parą, bet truputi pūliavo. Valėm 2-3 k. per parą spiritu ir brilijantine žaluma.
o kaip placiai tepate briliantine zaluma?
mano berniukui virkštė nukrito 6 parą (buvo gana stora), po to dar keletą dienų bambutės krašteliai pakraujuodavo (irgi ištepdavo marškinukus), tai atlikinėjom tą pačią bambos higieną kaip ir su virkšte, kol pilnai užgijo.
Mano dukrytei nukrito virkstele po 8 dienu. Mums gydytoja liepe valyti tik virintu siltu vandeniu ir kartais su peroksido tirpalu pradezinfekuoti ir viskas
Nereikia kalio permanganato.Uztenka tik spirituku pavalyti.
Turbut kiek gydytoju, tiek nuomoniu
Nu jeigu gerai viskas uzgyja tai gal ir tinka toks variantas, mums pavyzdziui ir puliuoti buvo pradeje, tai be spirito ir kalio permanganato prideginimo niekaip neapsiejom QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 18:36) labutis visoms mamytems Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato? prašau patarkite. Ačiū didziausi sveikinimai su naujagime!!! QUOTE(ingeborge @ 2007 08 03, 08:29) Turbut kiek gydytoju, tiek nuomoniu Nu jeigu gerai viskas uzgyja tai gal ir tinka toks variantas, mums pavyzdziui ir puliuoti buvo pradeje, tai be spirito ir kalio permanganato prideginimo niekaip neapsiejom as taip pat gimdziau Antakalnio klinikose, ir mane taip pat moke- pirma spiritu isvalyti bambute, po to permanganatu. kai jau nukris virkstele, spiritu labai gerai nusivalo praeita karta teptas permanganatas, tada vel patepi... ir ne puliavo, nei ka- greitai uzgijo. na kazkaip vien virintu vandeniu tepti-valyti, manau, rizikinga- naujagimis YPAC jautrus bet kokiai infekcijai... as savo vaiku taip nerizikuociau, ir neeksperimentuociau, bet cia tik mano nuomone... sekmes
mes 10 dienu bambute turejom... bes uzgijo po to greitai... bet mes virintam vandenuke nesimaudem i paprasta ipildavom kalio permanganato kelis lasiukus ir muiliuko kudikiams
Mano abu vaikai gime dideli dukra - 4kg, o sunus 4,328kg gal tai turi kokios reiksmes,nes virksteles laikesi 10-12paru.Veliau vis pakraujuodavo tai saziningai atlikdavome visus valymus ir taip tesesi apie men.Bet kai papuoleme pas gera vaiku gydytoja tai jam musu bambyti sukele nerima, nes tai tiesioginis kelias infekcijai patekti i organizma.Ir teko apsilankyti pas chirurgus, kad bambute pridegintu sidabru tai buvo pries 11metu.O sunus irgi sidabruotas
QUOTE(Jurgitana @ 2007 08 12, 23:37) Mano abu vaikai gime dideli dukra - 4kg, o sunus 4,328kg gal tai turi kokios reiksmes,nes virksteles laikesi 10-12paru. Kada nukrenta virksteles, tai tikrai ne nuo vaiku dydzio priklauso, o nuo virksteles storio - buna, kad pas vienus vaikucius virksteles labai storos buna, o pas kitus plonos. Ju storumas ar plonumas daugiau gal genetiskai priklauso ir jokios itakos vaisiaus vystymuisi isciose neturi - tiek stora tiek plona virkstele gali puikiai funkcionuoti ir puikiai atlikti savo paskirti, bet gimus mazyliui plonos virksteles greiciau nukrenta ir sugyja. Mano abu vaikai irgi ne is mazuju gime (sunus - 3670 g, dukra - 4040 g), bet virksteles buvo matyt plonesnes uz jusiskiu vaikuciu, tai sunui virkstele nukrito dar gimdymo skyriuje - 3-ia diena po gimimo, o dukrelei virkstele laikesi 5 dienas
O mums nukrito 4 para. Ir beje niekuom netepem labai, 2 kartus buvau uzpylus vandenilio peroksido, ir apvalydavau virintu vandeniu. Uzgijo laaaaabai greitai
mums nukrito 3 para. po to truputuka slakiavo bet valiau su salicilo rugstim ir greit uzgijo, nors ligonineje sake valyti virintu vandeniu, bet as manu kad kazkokia nesamone, kaip gali kas nors uzgyti valant vandeniu
|