Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygų skaitymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
*Harpija*
QUOTE(karamele5 @ 2011 06 20, 14:30)
Sveikos mamytes,
mano dukra labai megsta skaityti enciklopedijas, taciau jos labai brangiai kainuoja o vikipedija jai nepatinka. Gal zinot kur butu galima parsisiusti enciklopediju??  g.gif Nes turbut jau is proto isvarys tas jos zirzimas... doh.gif
*

Galit paieškot per sena.lt, ten knygas parduoda pigiau 4u.gif

Papildyta:
Dar ir bibliotekose jų nemažai būna smile.gif
karamele5
nu buna bibliotekose, bet sake neduoda, nes galvoja, kad sugadins ar negrazins visgi nepigios jos...
*Harpija*
QUOTE(karamele5 @ 2011 06 20, 16:55)
nu buna bibliotekose, bet sake neduoda, nes galvoja, kad sugadins ar negrazins visgi nepigios jos...
*

blink.gif dar tokio bajerio negirdėjau.
Kokioj Jūs bibliotekoj lankotes?
karamele5
Kaune, tiksliai nezinau kokioj, nes pati nevaikstau... blush2.gif
Karusia
QUOTE(*Harpija* @ 2011 06 20, 16:18)
blink.gif  dar tokio bajerio negirdėjau.
Kokioj Jūs bibliotekoj lankotes?
*

daugumoje bibliotekų enciklopedijos neišduodamos į namus 4u.gif
iewukas37
Aš daugiausia iš šeimos skaitau mama net stebisi smile.gif Na man labai patinka skaityti,nes kai skaitai tai susikuri savo vaizdą kaip atrodytų tikrovėje tongue.gif
ŠinŠė
Man paciai 15 metu. Kadangi skaityti pradejau gana anksti, pradejus lankyti pirma klase, mama pradejo versti skaityti knygas ir jas atpasakoti. Aisku kaip pirmokei antrokei du, nu keturi puslapiai per diena jau budavo labai daug, labai del to pykdavomes, o kai dar liepdavo rasyti atpasakojima ka skaiciau rastu tai is viso budavau uzpykus ant viso pasaulio, rekdavau, kad kam man skaityt ir taip jau moku.. ir taip iki ketvirtos klases. 5 klasej man mokyklai paciai prireike skaityti knygas uzklasiniui skaitymui.. Pradzioj vel galvodavau ''vaje.. kaip namie..'' , bet po to pajutau, kad skaitymas man pradeda teikt malonuma! Kai atitraukia nuo realybes, kai isgyveni tai, ka isgyvena herojai, tiesiog fainas jausmas ax.gif Aisku atradau ir mylima knygu zanra, kuris man patinka ir kuri skaitau be sustojimo, kai tik galiu... Ir dabar vis dazniau pagalvoju, kad reiketu padekoti Mamai uz tai kad verte mane skaityti, o ne pykti. smile.gif Taip, kad manau gali kai kurie pykti, kad juos vercia ksaityt, bet reikia iki tol, kol patys atranda ta malonuma ( ar kazkaip panasiai, nezinau kaip issireiksti blush2.gif )
*Harpija*
QUOTE(ŠinŠė @ 2011 07 28, 22:47)
Man paciai 15 metu. Kadangi skaityti pradejau gana anksti, pradejus lankyti pirma klase, mama pradejo versti skaityti knygas ir jas atpasakoti. Aisku kaip pirmokei antrokei du, nu keturi puslapiai per diena jau budavo labai daug, labai del to pykdavomes, o kai dar liepdavo rasyti atpasakojima ka skaiciau rastu tai is viso budavau uzpykus ant viso pasaulio, rekdavau, kad kam man skaityt ir taip jau moku.. ir taip iki ketvirtos klases. 5 klasej man mokyklai paciai prireike skaityti knygas uzklasiniui skaitymui.. Pradzioj vel galvodavau ''vaje.. kaip namie..'' , bet po to pajutau, kad skaitymas man pradeda teikt malonuma! Kai atitraukia nuo realybes, kai isgyveni tai, ka isgyvena herojai, tiesiog fainas jausmas  ax.gif  Aisku atradau ir mylima knygu zanra, kuris man patinka ir kuri skaitau be sustojimo, kai tik galiu... Ir dabar vis dazniau pagalvoju, kad reiketu padekoti Mamai uz tai kad verte mane skaityti, o ne pykti.  smile.gif  Taip, kad manau gali kai kurie pykti, kad juos vercia ksaityt, bet reikia iki tol, kol patys atranda ta malonuma ( ar kazkaip panasiai, nezinau kaip issireiksti  blush2.gif  )
*

Vat Tau pasisekė, nes Tu pajutai malonumą skaityti (nors ankščiau mama vertė skaityt) wub.gif
Bet kiti vaikai "neperneša" knygų,negali į jų pusę pažiūrėt verysad.gif ir viskas tik dėl to, kad mama vaikystei vertė skaityt knygas 4u.gif (kalbu ne apie save)
ŠinŠė
QUOTE(*Harpija* @ 2011 07 29, 09:22)

Bet kiti vaikai "neperneša" knygų,negali į jų pusę pažiūrėt verysad.gif  ir viskas tik dėl to, kad mama vaikystei vertė skaityt knygas 4u.gif  (kalbu ne apie save)
*

Bet vistiek kazkada prireiks, ir tures pernesti nores ar ne, juk mokyklai reikia, studijuojant dar daugiau reikia...
dominyka123
mano pirmas sūnus bus pirmokas, bet skaito jau pakankamai gerai, pats panoro išmokt, kai jam buvo penki metai, dažniausiai skaito enciklopedijas vaikiškas arba skaitome abu, jis seka, kad nepraleičiau žodžių biggrin.gif
EmaMeow
Man 14 metu. smile.gif knygas pradejau skaityti dar visai mažyte. Jau pirmoj klasej pakankamai gerai skaičiau. Dabar irgi megstu paskaityt, bet per mokslo metus nelabai randu tam laiko, tad skaitau tik privalomas. O vasara skaitymas užema gan mažą dalį mano laiko, nes dažniau bunu su draugais ar pan. wink.gif
Jūrė
QUOTE(karamele5 @ 2011 06 20, 13:30)
Sveikos mamytes,
mano dukra labai megsta skaityti enciklopedijas, taciau jos labai brangiai kainuoja o vikipedija jai nepatinka. Gal zinot kur butu galima parsisiusti enciklopediju??  g.gif Nes turbut jau is proto isvarys tas jos zirzimas... doh.gif
*

Sveiki.
Norint parsisiųst enciklopedijas, dažniausiai reikia ir prisiregistruot, kai kur nereikia.
Transporto enciklopediją galima parsisiųst neprisiregistravus.
Gal patys pažiūrėkit ir išsirinkit kas Jums tiks:
Transporto enc.
visosknygos
Gerimuencikloped
Vaistiniu ir priesk. aug.encikl.
Fizika Astronomija

Jei kils kokių sunkumų, rašykit į AZ.
guruguru
Auginam antroką. Jis skaityti skaito, bet man įdomu, kiek jis skaitytų, jei nebūtų kompiuterio. Net ir nežinau, gal negerai darom, bet tai prasidėjo nuo sseniai. Vis sakydavom, kad paskaitytų knygą, o po to gaus pažaisti kompiuteriu. Ir žiūriu, kad dabar vis ateina ir sako: mama, paskaičiau knygą, ar galiu kompą jungtis. Na tiesiog skaito tik iš tokio reikalo. Gal imatės kokių gudrybių, gal kas išmanot vaikų psichologiją? Ar čia tinkamas tas metodas? Negaliu sakyti, kad jis neskaito. Bet gal skaito tik dėlto, kad gautų kompiuteriu pažaisti???
Beje, vis norimpaskaityti knygą "Manis arba pinigų abėcėlė". Pirkti nėra. Gal galite kas paskolinti pasiskaitymui?
shaimon
sveikos 4u.gif ką galėtumėt pasiūlyti paskaityti 12 metų panelei?
mergaite89
Sveikos visos mamytės. smile.gif man 10 metų ir turiu vieną didelę bėdą tai knygos. 4u.gif niekaip neišsirenku.Gal parekomenduosit, kokias skaito jūsų dukros? smile.gif
MamučiukasPupuliukas
QUOTE(mergaite89 @ 2011 10 10, 18:13)
Sveikos visos mamytės. smile.gif man 10 metų ir turiu vieną didelę bėdą tai knygos. 4u.gif niekaip neišsirenku.Gal parekomenduosit, kokias skaito jūsų dukros? smile.gif
*

Labas. Mano dukrai labai patinka Narnijos kronikos,Tomo Sojerio nuotykiai. Jai 11m.
Sunute
QUOTE(mergaite89 @ 2011 10 10, 19:13)
*

A. Lindgren "Ronja plėšiko duktė","Broliai liūtaširdžiai", Pasaulio pasakos.
Baltike
Tavo bendraamžis sūnus dabar vieną po kitos rija V. Račicko knygas (šiuo metu "Šlepetės" seriją). Bet šios knygos universalios, t.y. turėtų patikti ir mergaitei.
taramdaram
Mano viena dukra skaito labai noriai ir daug. O kitą labai sunku sudominti. Tiesiog kenčia skaitydama. Ir kas pikčiausia, kad pusę pirmo puslapio paskaito ir numeta - neįdomu.... Ir visokie mūsų pasakojimai, kad pvz. aš skaičiau vaikystėje tą knygą triskart, nes laaaabai patiko - jos neveikia. unsure.gif Multikų ir kompiuterio sugadintas vaikas, nors ir tą ir tą ribojam, bet akivaizdu, kad jai vaizduotė skaitant neįsijungia. verysad.gif
Ode
Sveiki, ieškau knygos „Klanų kariai: Ugnis ir ledas“ (2 knyga). Gali būti ir „dėvėta“, nes naujos, panašu, su žiburiu nerasiu. smile.gif

Ačiū už bet kokią informaciją!
butent
QUOTE(Ode @ 2011 12 12, 15:19)
Sveiki, ieškau knygos „Klanų kariai: Ugnis ir ledas“ (2 knyga). Gali būti ir „dėvėta“, nes naujos, panašu, su žiburiu nerasiu. smile.gif

Ačiū už bet kokią informaciją!
*

http://www.sena.lt/jaunimui/hunter_erin-kl..._2_knyga/221043
IevaKava
Mano dukra trečiokė, tai dabar skaito "Nevykėlio dienoraštį".Jai patinka, sakėdaug kas klasėj irgi šitas knygas skaito. 4u.gif
vasarele85
o mano sunus 9 metu skaito ragana lile bet su skaitymu beda jai as salia nesedesiu tai pats vienas neskaitys as jo turiu klausytis doh.gif
sena niekšė
QUOTE(taramdaram @ 2011 10 28, 00:05)
Mano viena dukra skaito labai noriai ir daug. O kitą labai sunku sudominti. Tiesiog kenčia skaitydama. Ir kas pikčiausia, kad pusę pirmo puslapio paskaito ir numeta - neįdomu.... Ir visokie mūsų pasakojimai, kad pvz. aš skaičiau vaikystėje tą knygą triskart, nes laaaabai patiko - jos neveikia.  unsure.gif Multikų ir kompiuterio sugadintas vaikas, nors ir tą ir tą ribojam, bet akivaizdu, kad jai vaizduotė skaitant neįsijungia. verysad.gif
*

kas jums vaikystėj įdomu buvo, tai dar ne pavyzdys. gal reikėtų paieškot labiau šiuolaikinių, "madingesnių" knygų.
Gile10
Nesuprantu,kaip gali nepatikt skaityt...Klasiokai,kai is mokyklos bibliotekos parsinesu koki Eragona,ziuri pakabine akis,lyg knyga butu 8 pasaulio stebuklas biggrin.gif
Varinija
Vienas didziausiu gyvenimo malonumu-skaitymo malonumas smile.gif !Dziaugiuosi,kad mano vyresnelis kaifuoja skaitydamas jau nuo 7 metu,neuzmiega be knygos (dabar jam 11). tongue.gif
Danielitaa
o maniskis ne miegsta skaityti schmoll.gif ir taip ir anaip ji skatinam ir rodos pats knyga issirenka,na pavarto pora puslapiu,paveiksliukus paziuri ir psio noras praeina.
Papildyta:
QUOTE(taramdaram @ 2011 10 28, 01:05)
Mano viena dukra skaito labai noriai ir daug. O kitą labai sunku sudominti. Tiesiog kenčia skaitydama. Ir kas pikčiausia, kad pusę pirmo puslapio paskaito ir numeta - neįdomu.... Ir visokie mūsų pasakojimai, kad pvz. aš skaičiau vaikystėje tą knygą triskart, nes laaaabai patiko - jos neveikia.  unsure.gif Multikų ir kompiuterio sugadintas vaikas, nors ir tą ir tą ribojam, bet akivaizdu, kad jai vaizduotė skaitant neįsijungia. verysad.gif
*

tai va ir mano toks. Jau rodos susitarem su jo ,kad jei perskaitis knyga kokia pats nores tai gaus savo issvajota zaisla,na zaislas nera pigus.virs 100lt tai galvoju reikia kazka mainas,tai kur ten, jau motosi jau to ir zaislo nereikia. Na bus matyt kaip vyras,skaitys tik zurnalus ir laikrascius ax.gif
^.^ SweetKitty ^.^
Mano dukra Dina labai megsta skaityti knygas. Kartais net reikia is jos atimti knyga nes kai pries miega uzsiveda skaityti tai nenustos ankščiau 00:00 nakties tai 22:00 jau uždraudžiu skaityti. Į biblioteka reikia ja veziti kas tris keturias dienas. Kartais net atsibosta biggrin.gif
Jacobs***<3
QUOTE(^.^ SweetKitty ^.^ @ 2012 02 13, 22:05)
Mano dukra Dina labai megsta skaityti knygas. Kartais net reikia is jos atimti knyga nes kai pries miega uzsiveda skaityti tai nenustos ankščiau 00:00 nakties tai 22:00 jau uždraudžiu skaityti. Į biblioteka reikia ja veziti kas tris keturias dienas. Kartais net atsibosta  biggrin.gif
*

Tai ir gerai,kad neleidžiate,nes knygos irgi akis gadina. g.gif O kiek puslapių knygas Dina ima? g.gif Manau galima iš ankščiau daugiau knygų pasiimti,kad nereiktų tiek daug važinėti. rolleyes.gif Tai turbūt už perskaitytas knygas vien dešimtukai blush2.gif
^.^ SweetKitty ^.^
QUOTE(Jacobs***<3 @ 2012 02 13, 22:09)
Tai ir gerai,kad neleidžiate,nes knygos irgi akis gadina. g.gif  O kiek puslapių knygas Dina ima? g.gif Manau galima iš ankščiau daugiau knygų pasiimti,kad nereiktų tiek daug važinėti. rolleyes.gif  Tai turbūt už perskaitytas knygas vien dešimtukai  blush2.gif
*

Knygas ima ivairias po 200psl. 300psl. Už perskaitytas knygas tikrai gerai sakote vientik desimtukai smile.gif
Jacobs***<3
QUOTE(^.^ SweetKitty ^.^ @ 2012 02 13, 22:13)
Knygas ima ivairias po 200psl. 300psl. Už perskaitytas knygas tikrai gerai sakote vientik desimtukai  smile.gif
*

Maniškės irgi neprastai,gal ir yra koks vienas devintukas už perskaitytas knygas,o šiaip irgi vien dešimtukai ax.gif
Pingvinukas
Mnao dukrai 8 metai, skaito nuo 6,5 metų. Knygos jai labai patinka. Skaito pagal mokytojos duotą sąrašą ir viską iš eilės wub.gif Dabar skaito Bitę Mają 4u.gif
IGu
Sveikutės, labai ieškau Merės Popins (Pamelos Travers) knygelių. Gal kartais kas nors turi ir norėtų parduoti? Dėkinga iš anksto 4u.gif smile.gif
Staigmena
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 02 22, 08:59)
Mnao dukrai 8 metai, skaito nuo 6,5 metų. Knygos jai labai patinka. Skaito pagal mokytojos duotą sąrašą ir viską iš eilės  wub.gif Dabar skaito Bitę Mają  4u.gif
*

gal galetumete ta sarasiuka paviesinti? mums neduoda jokio sarasiuko schmoll.gif
ripse
o kaip vaika paskatinti skaityti ,jei seimoje niekas knygu neskaito
Tyli
Sveikos, merginos smile.gif

Galbūt kuri nors turite perskaitytą ir nebereikalingą Ch. Paolini "Ugnies kardą" (3 "Eragono" dalį)?

QUOTE(Staigmena @ 2012 02 25, 18:21)
gal galetumete ta sarasiuka paviesinti? mums neduoda jokio sarasiuko  schmoll.gif
*

O sąrašą galite rasti čia http://verdene.dkd.lt/tkl/info31.htm - peržiūrėjau - jis pagal. K. Urbos rekomendacijas. O kokio amžiaus jūsų vaikas?
Varinija
QUOTE(ripse @ 2012 02 29, 19:00)
*

Tuomet bus sunku,labai sunku... mirksiukas.gif
Atlantida
Jei vaikas nemegsta skaityti, reikia rasti tokia knyga, kad vaikas tikrai susidometu. Mano dukra is tokiu nemegstanciu, bet pameginkit duoti vaikui NEVYKELIO dienorasti (YRA 5 SIOS SERIJOS KNYGOS) (skirta vaikams 10-13 metu, kazkur, kurie jau ne vaikai, bet dar ir ne paaugliai). Va ten tai knygos, jos negali nepatikt, smaikscios ir tokios, nuo kuriu sunku atsitraukt.
Varinija
QUOTE(Atlantida @ 2012 03 10, 17:50)
NEVYKELIO dienorasti (YRA 5 SIOS SERIJOS KNYGOS) (skirta vaikams 10-13 metu, kazkur, kurie jau ne vaikai, bet dar ir ne paaugliai). Va ten tai knygos, jos negali nepatikt, smaikscios ir tokios, nuo kuriu sunku atsitraukt.
*

Jau 6. mirksiukas.gif Ir mano 11-metis negali atsitraukti.Yra ir mergaitiska ,,versija"... tongue.gif
Eco woman
QUOTE(ripse @ 2012 02 29, 19:00)
*

Metas pradėti skaityti tongue.gif
Kristtute
QUOTE(Varinija @ 2012 03 10, 19:59)
Jau 6. mirksiukas.gif Ir mano 11-metis negali atsitraukti.Yra ir mergaitiska ,,versija"... tongue.gif
*

Mano ką tik iškeptas 8-uonmetis jau irgi įveikė 5 dalis biggrin.gif
klincari
mielos mamos, labai reikia patarimo. Turiu devynmetį sūnų. Deja gyvename ne Lietuvoje, todėl neturiu galimybės pati pavartyti vaikiškų knygų prieš jas perkant.
Užsisakant knygas internetu, nėra galimybės išsiaiskinti kokio sudėtingumo knygos, o ir knygos turinys ne visada toks įspūdingas būna kaip aprašymas. Labai jau jam sunku įtikti su lietuviškom knygom, turi jį sudominti, kad skaitytų. Mielai skaitė Blogiuką Henrį. Tik jau visas knygas perskaitė. Ir Kodėlčius visai patiko. O sesės skaitoma Raganaitė Lilė visai nepatiko. Pasakas tik klausyti mėgsta smile.gif
Gal galėtumėt patarti tokio amžiaus berniukui kokių ,,užkrečiančių,, knygų. Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Staigmena
QUOTE(Varinija @ 2012 03 10, 19:59)
*

o kokia ta mergaitiska vrsija? ax.gif
Varinija
QUOTE(Staigmena @ 2012 03 17, 10:15)
o kokia ta mergaitiska vrsija? ax.gif
*

Rachel Renee Russell ,,Prietrankos dienorastis".Skirta mergaitems,bet patiko ir vyresneliui... mirksiukas.gif
Pingvinukas
Klincari, internete radau ketvirtokams, penktokams rekomenduojamų knygų sąrašus. Gal juos peržvelgkite mirksiukas.gif
Atlantida
QUOTE(Varinija @ 2012 03 10, 18:59)
*

Ka, rimtai? Kaip vadinasi sestoji knyga?

Liuks, skaitysim dabar mergaitiska versija. thumbup.gif Aciu aciu aciu kad pataret.

As - 34 metu mamyte - pati einu is proto del Nevykelio dienorascio, na nerealiai pataiso nuotaika, abi su dukra zvengem kaip arkliai skaitydamos, net sienos drebejo... biggrin.gif
Varinija
QUOTE(Atlantida @ 2012 03 27, 01:26)
Ka, rimtai? Kaip vadinasi sestoji knyga?

Liuks, skaitysim dabar mergaitiska versija.  thumbup.gif Aciu aciu aciu kad pataret.

As - 34 metu mamyte - pati einu is proto del Nevykelio dienorascio, na nerealiai pataiso nuotaika, abi su dukra zvengem kaip arkliai skaitydamos, net sienos drebejo... biggrin.gif
*

,,Nevykelio dienorastis 6.Ziemos spastai.",JEFF KINNEY 4u.gif
Ir as perskautau tas knygas,kurias skaito vyresnelis... biggrin.gif ,,Dienorastis''-smagus... lotuliukas.gif
Smagaus skaitymo!! 4u.gif
Rino30
Sveikos ,turiu 7 metų sūnų ir jau susidūriau su problema.Niekaip nesiseka vaiko užkabint ,kad skaitytų. Mokytoja jau pastabas dalina,kad jis vienas iš prasčiausiai skaitančių vaikų klasėje. Namie turim tiek įdomiausių knygelių jam pripirkę,juo labiau,kad prieš perkant jam patinkančią knygelę pasižada ,kad dabar tikrai jau skaitys,o nupirkus pavarto ir padeda į lentyna šale kitų, Mes su vyrų skaitantys žmonės,namie nemažai turim literatūros,o mažasis nei už ką nenori skaityti,jam labiau patinka kaip kiti skaito. Patarkit ,kaip jį "užkabinti". verysad.gif
Haribo
QUOTE(klincari @ 2012 03 13, 22:48)
mielos mamos, labai reikia patarimo. Turiu devynmetį sūnų. Deja gyvename ne Lietuvoje, todėl neturiu galimybės pati pavartyti vaikiškų knygų prieš jas perkant.
Užsisakant knygas internetu, nėra galimybės išsiaiskinti kokio sudėtingumo knygos, o ir knygos turinys ne visada toks įspūdingas būna kaip aprašymas. Labai jau jam sunku įtikti su lietuviškom knygom, turi jį sudominti, kad skaitytų. Mielai skaitė Blogiuką Henrį. Tik jau visas knygas perskaitė. Ir Kodėlčius visai patiko. O sesės skaitoma Raganaitė Lilė visai nepatiko. Pasakas tik klausyti mėgsta  smile.gif
Gal galėtumėt patarti tokio amžiaus berniukui kokių ,,užkrečiančių,, knygų. Būčiau labai dėkinga  4u.gif
*

Maniškis mielai perskaitė Račicko Zuiką Padūkėlį. Dar Plėšiką Hocenplocą- visas 3 knygas. A.Lindgren Brolius Liūtaširdžius. Pabandykit. smile.gif
PowerGirls
[I] Aš vaikystėje labai daug knygų skaičiau.. Pradededant pasakaitėmis, baigiant A.Lindgren kūriniais smile.gif..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.