Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygų skaitymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
prieplauka
auginu 10-ies metu mergiote. vargstam su knygu skaitymu.pati nerdo jokios iniciatvos, jei liepi - skaito ir atrodo tuo momentu jai tai patinka. taciau kasdien reikia priminti , kad skaitytu. namuose kygos nera svetimas daiktas. mes su vyru abu skaitome, diskutuojame, perkame naujienas...pavyzdys namuose lyg ir yra...
galima butu tuo nesirupinti, taciau tada laika uzpildo multikai, kompas "magijos" ir pan. zurnalai...kalbant zodynas tampa skurdus, vyrauja visokie wau...nuuuu...aaa ir pan. o ir mokykliniai rasiniai trumpi ir be fantazijos.
jei prigriebi, kad skaitytu, tuomet reikalai pasitaiso..

ar jusu 10-meciai ir vyresni skaito?
kokiu priemoniu imates, kad sudomintumete?
pasidalinkite patirtimi....
svajoklis
Na labai jau pazystama situacija.
Masniskai ir skaite jei labai reikia ar juos verti.Bet paskutini gal pusmeti padarem namie konkursa,kas daugiau perskaitys knygu.
Jei pamenat mokykloj anksciau mes rasydavom i sasiuvini apie perskaitytas knygas.Tad mano vaikai dabar daro ta pati.Ir negana tik parasyti (zinau kaip pati gudraudavau mokykloj blush2.gif ).Mes ta pacia knyga perskaitom keli zmones.(pvz.dukra ir tetis,ar sunus ir mama).O paskui diskutuojam.O tas kuris buvo sauniausias gauna priza.(Biletas i baulinga ,kino teatra ir tt.).Ir namuose esam nustate 1val.po pietu visa seima kartu skaitom knygas.O vakare kas nori pratesia skaityma savo kambaryje,lovoje.
Pakolkas sekasi sauniai.gaunasi mazdaug 1-1.5sav---1 knyga.
Tad tuo esu patenkinta.Kaip bus toliau ziuresim.
Pangasija
Svajoklio priėjimas super thumbup.gif , tiktai... ar ilgam toks žaidimas?

o šiaip, nedarykite knygos vaikui priešu. t.y. nenaudokite kaip bausmės ar auklėjimo priemonės, ir neversite sėdėti ir skaityti vietoje kitos įdomios veiklos, pvz. kai gražus oras ir į kiemą kviečia draugai, ar tuo metu kai rodo mėgstamą filmą. ir dar... nerinkite kokias knygas jai skaityti. nekiškite rimtų knygų, ar tokių kokios vaikystėje "vežė" jus. tegu pati išsirenka. netgi jeigu tai jums atrodys niekalai, ar "jai ne pagal amžių".
Vijone
svajoklis, tikrai labai saunus patarimai thumbup.gif Gerai butu pabandyti igyvendinti, tik gaila, kad tu diskutuojanciu pas mus tebutu 2 ax.gif t.y. as ir sunus, nes tetis labai daug dirba ir jam jau ne iki skaitymo vaikisku knygu, o daugiau vaiku neturime unsure.gif
svajoklis
QUOTE(Dios @ 2007 08 04, 10:24)
Svajoklio priėjimas super  thumbup.gif , tiktai... ar ilgam toks žaidimas?

*

Na mes zaidziam taip jau puse metu.Ir tas zaidimas virto savotiska rutina.

Kas del knygu pasirinkimo,tai tikrai turi but idomu vaikui.As stengiuos siulyti bet ne kisti.
Mano dukrai siuo momentu aktualus wub.gif reikaliukai,tai skaito knygas apie grazias 2 zmoniu draugystes.Bet tikrai ne vulgarias.O pagal amziu.
Sunus dar svyruoja tarp berniuko ir vaikiuko.Tad po truputi pradedam Racicko knygas.(O jos mane super domino vaikysteje.Ir kaip pastebejau mano vaiku reakcija tokia pati).

Tad gal ir Jus pasiulykit savo vaikams jo knygeliu.Jos labai nuotaikingos,gan siolaikiskos.Vaikas greitai isijungia i ta pasauli.As tiesiog suzaveta situo rasytoju.
prieplauka
QUOTE(Dios @ 2007 08 04, 11:24)
Svajoklio priėjimas super  thumbup.gif , tiktai... ar ilgam toks žaidimas?

o šiaip, nedarykite knygos vaikui priešu. t.y. nenaudokite kaip bausmės ar auklėjimo priemonės, ir neversite sėdėti ir skaityti vietoje kitos įdomios veiklos, pvz. kai gražus oras ir į kiemą kviečia draugai, ar tuo metu kai rodo mėgstamą filmą. ir dar... nerinkite kokias knygas jai skaityti. nekiškite rimtų knygų, ar tokių kokios vaikystėje "vežė" jus. tegu pati išsirenka. netgi jeigu tai jums atrodys niekalai, ar "jai ne pagal amžių".
*

na musiskei tikrai knygu saitymo netaikome kaip bausmes. palaksto ji ir lauke ir barbemis su drauge pazaidzia...viskas lyg ir normoj, bet tas entuziazmas vis neteina...gal dar ateis...na ir nekisame patys savonuomones del knygu. pasiulome, jei jai neidomu tada renkasi pati..
Aušr
QUOTE(saule^ @ 2007 08 04, 22:06)
na musiskei tikrai knygu saitymo netaikome kaip bausmes. palaksto ji ir lauke ir barbemis su drauge pazaidzia...viskas lyg ir normoj, bet tas entuziazmas vis neteina...gal dar ateis...na ir nekisame patys savonuomones del knygu. pasiulome, jei jai neidomu tada renkasi pati..
*

Ir maniškė didelės iniciatyvos nerodo. Bet šiuo metu bibliotekose vyksta toks žaidimas - lietuviškoms knygoms. Vaikas gauna žemėlapį, o už kiekvieną perskaitytą lietuvišką knygelę, sudėtinę žemėlapio dalį. Labai susidomėjo tuo žaidimu, ir labai stengiasi skaityti.
Pangasija
o gal pamėginkit kurį laiką nekišt grožinės literatūros, o pasiūlyt pažintinę?
dabar žiūriu tiek įdomių enciklopednio tipo leidinių vaikams. ir apie žvėriukus, apie žuvis, apie lėktuvus, istoriją ir panašiai.
Minesota
Svajokli, šauniai skatini vaikus skaityti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .

Pirmoje klasėje versdavau skaityti, už perskaitytą knygą duodavau litą blush2.gif . Vėliau ėmė noriai skaityti. Vienas iš būdų paskatinti skaityti yra: jūs skaitot, vaikas klausosi. Pačioje įdomiausioje vietoje sustojat. Jeigu nori sužinoti kas buvo toliau, turi pats paskaityti.

Daug mano pažįstamų skundžiasi, kad paugliai neskaito knygų. Net tie, kurie pradinėje skaitė daug ir noriai, nuo 5-6 klasės nebenori skaityti. sad.gif .
svajoklis
QUOTE(Minesota @ 2007 08 06, 12:05)
Svajokli, šauniai skatini vaikus skaityti  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  .

Vienas iš būdų paskatinti skaityti yra:  jūs skaitot, vaikas klausosi.  Pačioje įdomiausioje vietoje sustojat.  Jeigu nori sužinoti kas buvo toliau, turi pats paskaityti. 

Daug mano pažįstamų skundžiasi, kad paugliai neskaito knygų.  Net tie, kurie pradinėje skaitė daug ir noriai, nuo 5-6 klasės nebenori skaityti.  sad.gif .
*

Cia su ta pause gera mintis. thumbup.gif Reiks pabandyti.
O kas del vaiku nenoro tai jie labiau uzimti negu mes buvom vaikystej.Jei taip pagalvojus.Mokslas,namu darbai jei dar kokie bureliai,Tai ne tiek ir laiko lieka zaidimams.O dar knygos savo reikalauja.Tad musu vaikai tikrai apkrauti darbais.
saule_vire
Mano 12 metų,bet kol kas dar labai daug skaito ir ne vaikiškas knygas,o tokias kur aš gal 16 perskaičiau,niekada nereikėjo jos versti skaityti,perkam nemažai knygų,kiek leidžia kišenė,ir iš bibliotekos neša ir neša,aš net kartais pykstu,nes ji su akinukais,aš taip pat labai myliu knygas,gal paveldėjo iš manęs,tik gaila dabar neturiu laiko,daugiau skaito žiemą,per savaitę kartais net 2 storas knygas,dabar aišku nori daugiau lauke pabūti mirksiukas.gif mirksiukas.gif
prieplauka
QUOTE(Dios @ 2007 08 05, 22:44)
dabar žiūriu tiek įdomių enciklopednio tipo leidinių vaikams. ir apie žvėriukus, apie žuvis, apie lėktuvus, istoriją ir panašiai.
*

maniske varto skaito pazintine, domisi ivairiais dalykais, bet grozine kazkaip vangiai i rankas ima. pasiuleme dabar Tolkeno "Hobita" skaityti, nes mate per tv Ziedu valdova lietuviskai...gal uzsikabins smile.gif
Minesota
QUOTE(svajoklis @ 2007 08 07, 20:30)
Cia su ta pause gera mintis. thumbup.gif Reiks pabandyti.
O kas del vaiku nenoro tai jie labiau uzimti negu mes buvom vaikystej.Jei taip pagalvojus.Mokslas,namu darbai jei dar kokie bureliai,Tai ne tiek ir laiko lieka zaidimams.O dar knygos savo reikalauja.Tad musu vaikai tikrai apkrauti darbais.
*

Ir gyvenimo tempas dabar greitesnis nei prieš, tarkim, 20 metų. Vaikai yra pripratę informaciją gauti greitai ir paprastai - televizija, internetas. Tuo tarpu skaitant informacija lėčiau gaunama, istorijų veikėjus reikia įsivaizduoti ir t.t. Man rodos televizijos, interneto, kompiuterinių žaidimų trauka vaikams yra stipresnė nei skaitymas. O mūsų aiškinimai, kad perskaityta knyga yra žymiai vertesnė už peržiūrėtą filmą, paugliams gali atrodyti kaip bobutės pasakėlė.
Bet... nenuleisim rankų vis vien ir skatinsim savo vaikus kuo daugiau skaityti smile.gif.
Ringė
Mano dešimtmetis tai tik "Raganą Lilę" skaito noriai, jau nupirkau turbūt dvyliktą knygą. Noriu, kad ir kitas skaitytų, pirkau Petkevičiaus, Račicko, bet... kažkaip schmoll.gif g.gif Bet jeigu aš skaityčiau jam, tai klausytųsi bet ką, labai patinka blush2.gif O aš sakau, kad jau gali pats pasiskaityti, ne mažiukas. Tai močiutės išsiprašo ax.gif
Pangasija
QUOTE(Minesota @ 2007 08 08, 14:17)
Ir gyvenimo tempas dabar greitesnis nei prieš, tarkim, 20 metų.  Vaikai yra pripratę informaciją gauti greitai ir paprastai - televizija, internetas.  Tuo tarpu skaitant informacija lėčiau gaunama, istorijų veikėjus reikia įsivaizduoti ir t.t.  Man rodos televizijos, interneto, kompiuterinių žaidimų trauka vaikams yra stipresnė nei skaitymas.  O mūsų aiškinimai, kad perskaityta knyga yra žymiai vertesnė už peržiūrėtą filmą, paugliams gali atrodyti kaip bobutės pasakėlė. 
Bet... nenuleisim rankų vis vien ir skatinsim savo vaikus kuo daugiau skaityti smile.gif.
*

reikalas tas, kad šiuolaikinis vaikas turi daug ką suspėti -- ir filmukus, ir filmus pažiūrėt, ir su kompiuterinių žaidimų, ir su muzikos naujienom susipažint, ir panašiai, kad neatsilikt nuo gyvenimo tempo.
o kad knyga vertesnė nei filmas nereikia sakyt. nes tai tas pats, kas lygint eilėraštį ir paveikslą -- kuris vertingesnis.
be to, kiek patys laiko knygom skiriat? ar nebūna periodų gyvenime, kai nėra laiko arba užsiimate kuo nors įdomesniu, tai knygas padedate į šoną bent kuriam laikui?
Minesota
QUOTE(Dios @ 2007 08 08, 18:39)

o kad knyga vertesnė nei filmas nereikia sakyt. nes tai tas pats, kas lygint eilėraštį ir paveikslą -- kuris vertingesnis.

aš norėjau pasakyti, knygos skaitymas labiau lavina vaiką nei filmo žiūrėjimas. smile.gif

prieplauka
QUOTE(Minesota @ 2007 08 09, 10:09)
aš norėjau pasakyti, knygos skaitymas labiau lavina vaiką nei filmo žiūrėjimas.  smile.gif
*

as irgi taip manau smile.gif
Larysa
Maniškiai irgi tingi knygas skaityti: geriau kompiuteris ar telikas. Bet , kadangi paklusnūs, tai stengiasi ir paskaityti truputį. Bet tai vyksta tik iš pareigos jausmo. biggrin.gif
prieplauka
QUOTE(Larysa @ 2007 08 09, 15:38)
Maniškiai irgi tingi knygas skaityti: geriau kompiuteris ar telikas. Bet , kadangi paklusnūs, tai stengiasi ir paskaityti truputį. Bet tai vyksta tik iš pareigos jausmo. biggrin.gif
*

vat ir baisu, kad netaptu visiska pareiga arba isvis kad noras nedingtu
Deivilė
SVEIKUTĖS

na maniškei taip pat reikia priminti book.gif , bet jei knyga įdomi tai žiūriu vakarais prieš einant gult ir pati paskaito.
Manau, kad čia priklauso nuo pačio žmogaus pomėgių, čia aš apie save blush-anim-cl.gif . Nors į knygas aš tikrai nespjaunu ir laiks nuo laiko kokią perskaitau, bet kai labiau patinka megzti tiesiog geriau mezgu nei skaitau.
Taip pat galiu palyginti abi savo dukras. Vyresnėlė ir pati paima knyga, o vidurinėlė tik kai primenu.
sidabrineplastake
la! manoji nuo pat pradziu mego skaityti! bigsmile.gif noras kartais dingsta blink.gif bet trumpam mirksiukas.gif tai dziaugiuosi tuom labai! buna knygu kurios nepatinka schmoll.gif bet seip yra knygu griauzike lotuliukas.gif
-agne
Man kažkaip svajoklio patarimai neskamba įtikinamai. Kiek prisimenu save paauglystėj, tai man jie nebūtų suveikę, jeigu nebūčiau norėjus knygų skaityti ir be paskatinimų (maždaug, "nu bilietas į kiną / boulingą, nu ir kas?! kam čia arti dėl kažkokio suš.ikto bilieto, jeigu galiu pataupius nusipirkti jį ir taip????"). Išvis, ar skaitymas yra tokia veikla, už kurią derėtų duoti kažkokį prizą? Gali būt, kad vaikas užaugęs vaikas tų knygų taip ir neskaitys, nes nebus, kas dovanoja prizą, arba, dar blogiau, galvos apie knygas kaip apie kažką tokio baisaus, už ką tėvai net duodavo kažkokį atpildą, o ne apie kažką malonaus, kas daroma vardan savęs bigsmile.gif Bet, aišku, šaunu, jei bent dabar šitai padeda ax.gif Ir dar, kaip ten su tuo skaitymu 1 val. po pietų? Ar pas jus tai griežtai privaloma? Jei taip, tai sorry, bet visiška nesąmonė rolleyes.gif Aš skaitau daug, bet vies tiek būna tokių dienų, kai manęs prie knygų su rimbu nenuvarytum, tiesiog nuotaika ne ta, apie kažką įtemptai galvoju, etc etc. Netgi ne dienų, būna tiesiog valandų tokių.

Dar nepritariu toms, kurios rašė, kad knygos lavina vaiką labiau, nei filmo žiūrėjimas - juk esmė turinyje, o ne pavidale. Filmuose yra daug vizualinės informacijos, kurios knygose nerasi, o ji kartais "padeda" vaizduotei mirksiukas.gif Jeigu vaikui labiau patinka filmai nei knygos, tai tegu ir žiūri filmus, tik stenkitės paieškoti jam gerų ax.gif , nes pusė per TV rodomų filmų yra kaip štampuoti ax.gif Kaip, beje, ir "Meilučio, stringų ir laižiako" knygos ax.gif
P.S. O ar jūs pačios ar vienodai aistringai domitės visomis iki vienos meno formomis? Ir muzika, ir tapyba, ir architektūra, ir skulptūra, ir tekstile, ir proza, ir poezija, ir filmais, ir hepeningais, ir baletu, ir moderniais šokiais, ir spektakliais, ir instaliacijomis, interjero dizainu, ir keramika, ir stiklo liejyba (šaunu, jei taip, bet tokių žmonių mažuma 4u.gif )? Lygiai taip pat ir vaikui kai kurie išraiškos būdai yra mažiau priimtini, o kiti labiau 4u.gif
svajoklis
Agne,musu seima yra labai demokratiska vienas kito atzvilgiu.Ir knygu skaitymas netra priverstinis dalykas.Mes ne tik jas skaitom bet apie tai dar diskutuojam,ir nesimato jiokios kancios vaiku akyse.Maniskai ir taip labai uzsieme ir gyvena gyvenima sau,tad nors pietu metu ir valandele po ju mes galim pabut visi kartu.Tai kaip savotiska tradicija ar tai ritualas.

O as niekaip nesutinku su tavo nuomone ,kad kinas geriau negu knygos.Taip kinas gerai (turiu minti gera kina,ne muilo burbulus) informacijos perteikimo greiciu,vizualiniu poziuriu.Bet knyga mano nuomone turi daugiau privalumu.Skaitimo,gramatikos,vaizduotes,suvokimo lavinimas ir svarboiausia ismokimas pabut su savim.Ko manau daugeliui zmoniu siais itampos ir tempo laikais labai truksta.

O aistringai domisi visomis meno formomis tas zmogus kuris nera susiformaves iki galo.Nera atrades saves.Tad ir gal gerai ,kad ju mazuma.
-agne
QUOTE(svajoklis @ 2007 08 16, 12:20)
Agne,musu seima yra labai demokratiska vienas kito atzvilgiu.Ir knygu skaitymas netra priverstinis dalykas.Mes ne tik jas skaitom bet apie tai dar diskutuojam,ir nesimato jiokios kancios vaiku akyse.Maniskai ir  taip labai uzsieme ir gyvena gyvenima sau,tad nors pietu metu ir valandele po ju mes galim pabut visi kartu.Tai kaip savotiska tradicija ar tai ritualas.
*

Jeigu ir vaikai žiūri į tai taip pat, kaip ir tu, tada tikrai šaunu. Tiesiog mačiau nemažai šeimų, kuriose tokie ritualai būdavo priverstiniai, ir nesusilaikiau nepasiteiravus.

QUOTE(svajoklis @ 2007 08 16, 12:20)
O as niekaip nesutinku su tavo nuomone ,kad kinas geriau negu knygos.Taip kinas gerai (turiu minti gera kina,ne muilo burbulus) informacijos perteikimo greiciu,vizualiniu poziuriu.Bet knyga mano nuomone turi daugiau privalumu.Skaitimo,gramatikos,vaizduotes,suvokimo lavinimas ir svarboiausia ismokimas pabut su savim.Ko manau daugeliui zmoniu siais  itampos ir tempo laikais labai truksta.
*

Aš ir nesakau, kad kinas geriau nei knygos. Pritariu kažkieno anksčiau išsakytai minčiai, kad lygint kiną su knyga yra tas pats, kas lygint eilėraštį su paveikslu. Abu jie apeliuoja į šiek tiek skirtingus dalykus. Kinas lavina dar ir vaiko estetikos suvokimą. "Paprastas" suvokimas lavinamas žiūrint ir filmus, juose irgi nemažai nepasakoma arba pasakoma tarp eilučių. Kine dokumentinė žodinė informacija jungiama su garsine ir vaizdine, taigi galima perteikti tikslesnį vaizduojamo laikotarpio / aplinkos vaizdą. Tai irgi neišvengiamai penas vaizduotei (ir šiaip, yra dalykų, kurių žodžiais neperteiksi ir iš knygų nesužinosi). Kinas gal kiek moko ir muzika reikšti jausmus. Vaikas stebi aktorių mimiką ir emocijų reiškimą, ir t.t. Tai va, manau, tas lavinimasis priklauso nuo to, kiek vaikas pats nori pasiimti. smile.gif Anuo postu norėjau pasakyt, kad tėvai nedarytų tragedijos iš to, kad vaikui nepriimtinos knygos ir bandytų išpešti naudą iš to, kas jam jau priimtina biggrin.gif

P.S. Kažin, kiek dešimties metų vaikui tas skaitymo įgūdžių lavinimas aktualus, aš tokio amžiaus skaičiau ne lėčiau ir ne kaip nors "blogiau", nei suaugusieji, na nebent bandot vaiką apmokyti greitojo skaitymo biggrin.gif
svajoklis
QUOTE(-agne @ 2007 08 16, 12:42)
P.S. Kažin, kiek dešimties metų vaikui tas skaitymo įgūdžių lavinimas aktualus, aš tokio amžiaus skaičiau ne lėčiau ir ne kaip nors "blogiau", nei suaugusieji, na nebent bandot vaiką apmokyti greitojo skaitymo  biggrin.gif
*

Mums tai labai aktualu,kad vaikas nepamirstu Lt.kalbos.Nes jau senai gyvenam toli nuo jos.
O ir bendrai tai vienas is vaiko lavejimo budu.
Ka per tv gali pamatyt vaikai? muilo operos,multikai su didimonais,ar kokius veiksmo filmus ,na tiesa dar kruva realybes sou.Tad nemanau,kad tai penas besivystanciam vaikui.
As jioku budu nesakau,kad apkraukim vaikus knygom ir nerodykim realybes.Ne.As laikaus tos nuomones,kad vaikas turi pereit pamatyt viska ir kai ji kamuoja nuobodulys ar tinginys tai kad jis samoningai priprastu vietoj Tv rinktis knyga.Bet jioku budu neatimt is vaiko vaikystes.Ir nieko neverst o tik pasiulyt,nukreipt.
-agne
Na, per "teliką" ir suaugusiam žmogui kažką vertingo retai transliuoja. Žiūriu jį kartą per savaitę ar dvi (neskaičiuojant žinių), vaikai irgi neįpratę prie jo kiurksot (realybės šou, šaudynių ir muilo operų niekas iš mūsų šeimos niekada nežiūrėjo ir kažkaip tai net nekvestionuojama), bet mes su vyru esam nuolatiniai video nuomos punktų ir internetinių DVD parduotuvių lankytojai, ten pasiieškom kokių nors įdomesnių kūrinių, nepamiršdami ir kažko tinkamo vaikams prigriebt mirksiukas.gif Tai va, teliko teikiama nauda ar žala priklauso nuo to, kaip jį išnaudosi.
Amie
oj su tuo knygu skaitymu ir pas mus buvo tikra beda doh.gif Maniskis nenorejo skaityti nors tu ka. Kai tik primindavau, kad reiketu paskaityti, tai atsirasdavo ir idomus filmai ir multikai ir idomios veiklos ir darbu milijonas.
Bandziau dometis, kokias knygas skaito jo bendraamziai, kokios labai patiko. Pirkom ir Hario Poterio knygas ir visokias kitokias idomias, bet kaip reikedavo versti skaityti, taip ir toliau reikejo. Todel viena diena kantrybe baigesi, nu kiek gi galima paskui vaiksciot ir maldauti, kad paimtu i rankas knyga, pasakiau viskas: su kompu nezaisi tol kol neperskaitysi 20 lapu. Todel dabar kiekviena diena jis mums garsiai skaito knygas, o paskui bega zaisti su kompu. Jokiu klausimu, jokiu prievartu, jokiu prasinejimu. Nenori siandien zaisti su kompu, neskaito knygos lotuliukas.gif
krissste
MANO PER VASARA NEPERSKAITE NE VIENOS KNYGOS. NIEKAIP NEGALIU PRIVERSTI, NORS LIETUVIU KALBA IR SKAITYMAS SEKASI GERIAUSIAI
mazge1979
as savo vaika 7 metu uzrasiau y miesto biblioteka, ten yra zaidimu kambarys ir daug knyguciu, tai jam patiko ypac tos kietais storais virseliais, eme per savaite po 3-4 knygutes ir pats skaitydavo, vasara jau nenori, sake tingi ir skaitys rudeny, laiksim rudens smile.gif
Kotryna
Sveikos, auginu 15 metę ir 10 metį.
QUOTE(Dios @ 2007 08 05, 22:44)
*

Sūnų, dar šešiametį sudominau būtent tokiomis pažintinėmis knygomis, vėliau pats paprašė nupirkti Pradinuko enciklopediją. Po to buvo Raganaitė Lilė , perskaitėmė viską kas buvo išleistą. Šią vasarą atrado Eragoną ir jo tesinį " "Vyriausiasis", perskaitė abi dalis per 2 savaitės ( viso 112 puslapių blink.gif) Pats, neraginamas, neskatinamas, nes patiko. Toliau stop, nei vienos knygos per vasarą. Gal ir gerai, juk vasara poilsis, kiemas, draugai.
Dukrą ėmė skaityti tik ketvirtoje klaseje. g.gif

veziukasR
Maniškis 11 metų tai skaito daug, bet knygos turi užkabinti, jeigu tik daugiau aprašymų, kaip pvz. Žiulio Verno knygose, padeda į šoną ir viskas. Tai tokias knygas, kur jis žinau, kad nelabai norės skaityti, aš jam skaitau prieš miegą, o kitą vakarą paklausiu apie ką skaičiau smile.gif Taip suderinam skaitymą, atminties lavinimą ir pabuvimą kartu thumbup.gif Paskaičius diskusiją kas geriau - kinas ar knyga turiu papildomą argumentą knygos naudai - labai lavina iškalbą ir gausina vaiko žodyną bigsmile.gif
Elena4
Mano 10-mete "valgo" knygas doh.gif , tik pirk doh.gif , jau sakiau, kad i biblioteka uzsirasinetu... rolleyes.gif
Basava
musu dukryte astuoniu metu, skaito knygas viena po kitos. pernai nelabai norejo skaityti, tai nupirkau kompiuterini zaidima apie Ronja, o kai zaidimas patiko - ikisau knyga A. Lindgren " Ronja-plesiko dukte". tai dabar jau visos knygos sios rasytojos jos perskaitytos. taciau kita beda- akys labai silpsta. verysad.gif
nesmerk
na ,mes turime labai saunia mokytoja,kuri rupinasi savo vaiku svietimu. taigi jie turi toki uzklasini skaityma, kas menesi reikia atsiskaityti uz normalia knyga. kai baigem 2 klases mano letapedis skaite sunkokai...gavom per vasara 5 knygas perskaityti (patikekit, sarase buvo kruva knygu ne mazesnes nei 100psl.) verkiau mintyse...ir ka jus manot? deka tos vasaros, mes pramusem ta skaityma, perskaitem tas 5 knygas...ir kas svarbiausiai sauniai skaitom garsiai ir su intonacija... baigus 3klases, sia vasara musu uzduotis ne maziau 1000psl.
gavom labai idomia programa, parinktos geros knygos, tiesiog gera,kai kazkas tau skaito gera knyga ir dar garsiai....

zinot,labai svarbu ,kad knyga suintriguotu vaika. Bandau jam pasiulyti geru knygu. aplankom knygu muges, issirenkam idomias knygas, zodziu i sita procesa itraukiu ji pati.
va atradima padarem 8 dalys atskiros knygos "8 vaikai ir sunkvezimis" norvegu rasytojos(nepamenu pavardes), tai tiesiog balsu kvatojom...
taip pat Racicko vaiku knygos parasytos su samoju.... mirksiukas.gif
Jurevaga
4u.gif Skaito skaito. Ir prie jūros nuvažiavus į biblioteką visada tempia biggrin.gif
Neringucia
Maniškis devynmetis per šią vasarą perskaitė Hario Poterio tris pirmas dalis, sakyčiau neblogai thumbup.gif
ČIČI
Skaito ir be mano ar ko nors kito paskatinimo. sakyciau, "ryja" knygas thumbup.gif Sia vasara perskaite apie 7 knygas (net nezinau tiksliai) biggrin.gif nusivedziau i knygyna, tai akys taip suzibo, kad net neatsimenu del ko kito taip zibetu bigsmile.gif Jau baige dvi klases ir kiekvienos baigimo proga, gavo is mokyklos bibliotekos apdovanojimus uz dideli perskaitytu knygu skaiciu rolleyes.gif
omoroka 38
QUOTE(Amie @ 2007 08 17, 15:25)
oj su tuo knygu skaitymu ir pas mus buvo tikra beda  doh.gif  Maniskis nenorejo skaityti nors tu ka. Kai tik primindavau, kad reiketu paskaityti, tai atsirasdavo ir idomus filmai ir multikai ir idomios veiklos ir darbu milijonas.
Bandziau dometis, kokias knygas skaito jo bendraamziai, kokios labai patiko. Pirkom ir Hario Poterio knygas ir visokias kitokias idomias, bet kaip reikedavo versti skaityti, taip ir toliau reikejo. Todel viena diena kantrybe baigesi, nu kiek gi galima paskui vaiksciot ir maldauti, kad paimtu i rankas knyga, pasakiau viskas: su kompu nezaisi tol kol neperskaitysi 20 lapu. Todel dabar kiekviena diena jis mums garsiai skaito knygas, o paskui bega zaisti su kompu. Jokiu klausimu, jokiu prievartu, jokiu prasinejimu. Nenori siandien zaisti su kompu, neskaito knygos  lotuliukas.gif
*

Pas mus irgi tas pats metodas. Vienintelis veiksmingas. lotuliukas.gif
mazge1979
o mums jau mokytoja uzduoty dave lotuliukas.gif , vakar pristate vaikams dovaneles po taupykle y kuria reikes mesti lapelius ant kuriu uzrasyta bus perskaitytos knygeles pavadinimas, autorius, mokytoja kontroliuos, reiks knygute parodyt, tai vaikas jau klause, kada vesiu y biblioteka lotuliukas.gif
omoroka 38
QUOTE(mazge1979 @ 2007 09 02, 15:03)
o mums jau mokytoja uzduoty dave lotuliukas.gif , vakar pristate vaikams dovaneles po taupykle y kuria reikes mesti lapelius ant kuriu uzrasyta bus perskaitytos knygeles pavadinimas, autorius, mokytoja kontroliuos, reiks knygute parodyt, tai vaikas jau klause, kada vesiu y biblioteka lotuliukas.gif
*

O pas mus neužtenka tik perskaityti (2 klasė), reikia dar ir aprašyti. unsure.gif Maniškis skaityt dar perskaito, o aprašyti jam dar labai sunku verysad.gif
prieplauka
QUOTE(Amie @ 2007 08 17, 15:25)
oj su tuo knygu skaitymu ir pas mus buvo tikra beda  doh.gif  Maniskis nenorejo skaityti nors tu ka. Kai tik primindavau, kad reiketu paskaityti, tai atsirasdavo ir idomus filmai ir multikai ir idomios veiklos ir darbu milijonas.
Bandziau dometis, kokias knygas skaito jo bendraamziai, kokios labai patiko. Pirkom ir Hario Poterio knygas ir visokias kitokias idomias, bet kaip reikedavo versti skaityti, taip ir toliau reikejo. Todel viena diena kantrybe baigesi, nu kiek gi galima paskui vaiksciot ir maldauti, kad paimtu i rankas knyga, pasakiau viskas: su kompu nezaisi tol kol neperskaitysi 20 lapu. Todel dabar kiekviena diena jis mums garsiai skaito knygas, o paskui bega zaisti su kompu. Jokiu klausimu, jokiu prievartu, jokiu prasinejimu. Nenori siandien zaisti su kompu, neskaito knygos  lotuliukas.gif
*

metodas geras...bet sakysim musiske prie kompo nesedi verysad.gif tenka ieskoti kitokiu budu
Devyndarbe
o ka daryt jei maniskis grozines literaturos neskaito arba skaito kai reikalas prispiria,o enciklopedinio pobudzio knygas ryte ryja unsure.gif Dziaugiuosi del to,kad bent garsiai broliui "Donaldus" skaito lotuliukas.gif nes mokykloje kiek zinau skaitymo kokybe vertina butent pagal tai kaip garsiai,raiskiai ir pan. vaikas skaito. daugelis jo klasioku knygas skaito viena po kitos, bet tyliai,kai tenka klaseje skaityti garsiai,amen, stringa ir intonacijos nebelieka doh.gif O namie garsiai skaityt schmoll.gif neuzka...
migliux
QUOTE(Devyndarbe @ 2007 09 03, 11:57)
o ka daryt jei maniskis grozines literaturos neskaito arba skaito kai reikalas prispiria,o enciklopedinio pobudzio knygas ryte ryja unsure.gif Dziaugiuosi del to,kad bent garsiai broliui "Donaldus" skaito lotuliukas.gif nes mokykloje kiek zinau skaitymo kokybe vertina butent pagal tai kaip garsiai,raiskiai ir pan. vaikas skaito. daugelis jo klasioku knygas skaito viena po kitos, bet tyliai,kai tenka klaseje skaityti garsiai,amen, stringa ir intonacijos nebelieka doh.gif O namie garsiai skaityt  schmoll.gif neuzka...
*

Pas mus lygiai ta pati situacija. Skaito tik enciklopedijas
Devyndarbe
Apie ka kalba bigsmile.gif gavo dovanu "Ispudingiausi pasaulio automobiliai",jo nei girdet nei matyt,sedi studijuoja techninius duomenis doh.gif o brolio enciklopedija per 2 dienas sugrauze lotuliukas.gif Dziaugiuosi,jog mes visi trys knygynu fanatikai,kai ieinam, viskas, kiekvienas prie savu lentynu mirksiukas.gif ir i biblioteka nuo siandien visi trys,tetis tik vat uzsikases darbais unsure.gif
ČIČI
O kas blogai, jei vaikas skaito enciklopedijas? Manasis irgi megsta jas skaityti biggrin.gif Zinoma, skaito ir visokias kitokias knygas. Labai megsta fantastika bigsmile.gif Na, siaip ir pats prifantazuoja nebutu dalyku doh.gif
einareja
Papasakosiu apie saviškį 4u.gif
Pirmiausiai tai skaitinėjo nei šį nei tą ir tas skaitymas visai jo nedomino.Kadangi mes su vyru mėgstame paskaityti tai nusprendėme vakarais garsiai skaityti Robindzoną ir kt...jam įdomias knygas.Kazkaip pats vieną dieną pats pasiėmė "Raganiukę",paskui "Hocenplocą".Bet priminti kartais tenka..o kompas aplamai mažai vertingas tokio amžiaus vaikui ir mūsų šeimoje skirtas tik suaugusiems ax.gif
ČIČI
QUOTE(einareja @ 2007 09 03, 22:04)
Papasakosiu apie saviškį  4u.gif
Pirmiausiai tai skaitinėjo nei šį nei tą ir tas skaitymas visai jo nedomino.Kadangi mes su vyru mėgstame paskaityti tai nusprendėme vakarais garsiai skaityti Robindzoną ir kt...jam įdomias knygas.Kazkaip pats vieną dieną pats pasiėmė "Raganiukę",paskui "Hocenplocą".Bet priminti kartais tenka..o kompas aplamai mažai vertingas tokio amžiaus vaikui ir mūsų šeimoje skirtas tik suaugusiems  ax.gif
*

Del kompo sutinku, bet nera taip, kad neprieitu
zuika12
QUOTE(ČIČI @ 2007 08 31, 14:24)
Skaito ir be mano ar ko nors kito paskatinimo. sakyciau, "ryja" knygas  thumbup.gif  Sia vasara perskaite apie 7 knygas (net nezinau tiksliai)  biggrin.gif 
*

thumbup.gif
O pas mus tai problema manau reiks pabandyt metoda i kaip AMIE savo vaikui smile.gif
ritka68
Neskaito knygų visai,bet lietuvių kalbos mokytoja yra įvedusi tokią tvarką ,kad į mėn. reikia perskaityti vieną knygą ir ją aprašyti Už tai parašomas pažymys.Labai džiaugiuosi ,nes mano vaikinas priverstas skaityti.
silvva
Maniškę irgi sunkiai priversčiu paskaityti. Tuoj ji atranda įvairių priežasčių, kurios atitolina knygos paėmimą į rankas, o tada kaip jau ir miegoti laikas buna sad.gif
Gal mokytojoms ir papildomas darbas, bet būtų gerai, jei ir dukros mokytoja griežčiau reikalautų skaityti knygas ir lieptų atšsiskaitinėti.

Atsisesti salia ir klausyti kaip ji skaito nelbai imanoma, nes mažoji pradeda su savo reikalais trugdyti. O ir laiko po darbo dienos ne per daugiausiai lieka - kas tos trys - keturios valandos, per kurias ir paruošti vakariene, pavalgyti, nusiprausti ir kitas būtinas procedūras atlikti reikia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.