Labai ieškom meistro ar firmos, užsiimančiais senų ar antikvarinių baldų restauravimu. šiaip radau jau kelias temas apie tai, bet deja tik Vilniuje, todėl norėčiau paklausti gal kas Kaune ką nors žino?
negi niekas nerestauruoja baldų?
tik kur kreiptis? ir ar verta, gal kaina kosminė?
o kur rimtai restauruoja, neskaitant muzieju ir restauravimo institu ? privaciai... turiu siuvimo masina, kurios medini dangti noretusi sutvarkyti (pora skyliu)
Sugalvojom atsinaujinti.Reikia kad pervilktu baldus Vilniuje.Gal kas zinot kur?
čia paskaityk
Laba diena, merginos,
Naujoms vidaus durims kaip ir gaila pinigėlių. Tad nutarėm dekoruoti senas. Tam reikalui norim panaudoti lipnią plėvelę, tačiau nesinori visą durų plotą apklijuoti vienodai lygiai. Gal kuri susidūrėte su tokia problema, gal turite idėjų? Padėkit
Tai ką nei viena nebandėt?
Pas mus užsakyti baldai (tokia sofa su pufu - šiltos rusvos spalvos, o pagalvės didelės ir pufo viršus - tigriuko raštas). Tai sakau, gal panaudoti tigrinę plėvelę, tik nesinori klijuoti ja visų durų, norisi panaudoti kaip elementą - o kaip nesugalvoju Gal kuriai ir kils kokia mintis? Nagi, nagi, papasakokit ką savo durim darėte?
Galvojau ir aš apie tą plėvelę, bet man pasirodė per sudėtinga atitinkamai iškarpyt ir gražiai suklijuot (nes reikia juk ne tik duris, bet ir staktas). Jei pas jus durys paprastas staciakampis be stiklų, gal paprasčiau. Pas mus durys su stiklais, aplink stiklą - medinis rėmukas, staktos vėlgi keliskart kantuotos. Neįsivaizduoju, kaip reiktų jas gražiai apklijuot, kad neatrodytų tept lept. Mes nusprendėm imtis paprastesnio varianto - tiesiog perdažyt.
QUOTE(pienių jūra @ 2005 12 08, 21:28) Galvojau ir aš apie tą plėvelę, bet man pasirodė per sudėtinga atitinkamai iškarpyt ir gražiai suklijuot (nes reikia juk ne tik duris, bet ir staktas). Jei pas jus durys paprastas staciakampis be stiklų, gal paprasčiau. Pas mus durys su stiklais, aplink stiklą - medinis rėmukas, staktos vėlgi keliskart kantuotos. Neįsivaizduoju, kaip reiktų jas gražiai apklijuot, kad neatrodytų tept lept. Mes nusprendėm imtis paprastesnio varianto - tiesiog perdažyt. Tai, kad mes staktų tai nesiruošiame klijuoti - jas dažysim panašia į plėvelės spalva. O dažyti visas duris kažkaip nesinori, nes yra ir nelygumų, o ir šiaip plėvelių Senukuose labai jau gražių yra QUOTE(bambinute @ 2005 12 09, 17:57) Tai, kad mes staktų tai nesiruošiame klijuoti - jas dažysim panašia į plėvelės spalva. O dažyti visas duris kažkaip nesinori, nes yra ir nelygumų, o ir šiaip plėvelių Senukuose labai jau gražių yra Šiaip tai patarčiau plėvele išklijuoti tik kokius nors elementus, pav. kaip kad duryse buna kokie nors stačiakampiai iškilūs ar įdubę, tai juos išklijuok, o staktas ir kitas dalis nudažyti galima QUOTE(Ritukas @ 2005 12 13, 16:15) Šiaip tai patarčiau plėvele išklijuoti tik kokius nors elementus, pav. kaip kad duryse buna kokie nors stačiakampiai iškilūs ar įdubę, tai juos išklijuok, o staktas ir kitas dalis nudažyti galima Šaunu, aš tokias duris žinau, bet, kad tokios daugiau būna nuosavuose namuose arba laabai senuose butukuose. O pas mus eilinės lygios. Taip, kad nėra pas mus tų stačiakampių, o tai aš juos tikrai mielai apipieščiau arba apklijuočiau ornamentais
Musu kaimynas tai labai gerai restauravo senas baltas duris (kokias 80-uju pradzioje i visus butus dejo, su tokiu rastuotu stiklu dideliu. Jis nuo tu duru sus lifavimo aparatu nueme dazus, islygino, padalino ta dideli stikla i kelias dalis, vienzo, durys isejo ne prastesni, nei kad kaip parduotuvese pardavineja
Nežinau kaip vadinasi ta lipni plasikinė į tapetus panaši plėvė, kuria galima apklijuoti bet kokius paviršius? Tai su tokia visai įmanoma gražiai apklijuoti, tik duris teks nuimti, nes ta plėvė turi gerai priglusti, gali tekti kraštus prilyginti šiltu lygintuvu. Gal dar tiktų kokie plaunami tapetai, o galų gale kas trukdo jas nudažyti? Žaidžiau panašiai, kol galų gale baigiau tas nesąmones, nes yra firmelių kur naujos durys kainuoja 200, tai jau geriau kardinaliai atnaujinti. O šiaip gerais aliejiniais dažais ant kruopščiai paruošto paviršiaus nudažytos durys atrodo labai solidžiai. Tiesa, jei tos durys iš tiesų senos ir bent jau iš medžio ar fanieros. Manosios buvo iš... kartono
QUOTE(Enija @ 2005 12 15, 10:18) O šiaip gerais aliejiniais dažais ant kruopščiai paruošto paviršiaus nudažytos durys atrodo labai solidžiai. Tiesa, jei tos durys iš tiesų senos ir bent jau iš medžio ar fanieros.
va taip galima atnaujinti pabodusį baldą
paziurejau as "ilana" tinklapi, bet manau, kad jei restauruoja antikvarinius baldelius, o va pas mane yra tokia problema : seneliai turi virtuvinius baldus, pirktus pries koki 10 metu, jie lenkiski, o ju medziaga tai ne medis, ne plokste, o toks jausmas kad popierius
biskiuka pasiskusiu del ILANA!!!!
paziurejau as ju tinklapi, del restauracijos, bet pamaciau kad gamina baldelius i vonia ir foto buvo tokios lentynos,kokias esu numacius savo vonioje susinervinau
Nenorėjau atidaryti naujos temos, tai prisiglausiu prie šitos.
Turim labai seną stalą ir norėtumėm jį atnaujinti, bet nelabai randu informacijos apie tai, gal kas nors yra užmatęs kur kokios info internete, kaip patiem atnaujinti senus baldus, gerai būtų, kad pasidalintumėt
Apsiuvau nauja medžiaga ir tiek žinių...
prieš
![]() po ![]() ![]() Papildyta: prieš ![]() po ![]() ![]()
noriu nudazyti spinta, nepaprastai, bet noriu tarsi ja pasendinti, ten kazkaip buna su auksine spalva,kartu su balta ar dar kokia, zodziu noriu, kad gautusi koks idomesnis variantas... tik kaip ji padaryti?! ar ten kokie specialus voleleiai ar dar kas?
Nzn ar padesiu, bet siulai pirmiausia ishsirinkti bazine spalva, kokia bus virshutine - pagrindine spalva.Tarkim virsutine spalva balta, o ish apacios nori auksines.Tai volelio pagalba nudazai auksiniai, palauki kol ishdzius tada baltais dazais ir tada kai ishdziuna smulkiu svitru pratrini ten, kur nori, kad ishlystu auksine.kaip triju spalvu daryt nezinau, bet nuo sveitimo intensyvumo priklauso tai ar pasieksi naturali medi, taigi gali buti balta-auksine ir naturalaus medzio.Tikiuosi padejau
Paciai tau pasidaryt to nesigaus
QUOTE(Pin-up_girl @ 2006 05 11, 16:09) Nzn ar padesiu, bet siulai pirmiausia ishsirinkti bazine spalva, kokia bus virshutine - pagrindine spalva.Tarkim virsutine spalva balta, o ish apacios nori auksines.Tai volelio pagalba nudazai auksiniai, palauki kol ishdzius tada baltais dazais ir tada kai ishdziuna smulkiu svitru pratrini ten, kur nori, kad ishlystu auksine.kaip triju spalvu daryt nezinau, bet nuo sveitimo intensyvumo priklauso tai ar pasieksi naturali medi, taigi gali buti balta-auksine ir naturalaus medzio.Tikiuosi padejau aciu labai, panasiai ir galvojau kad teks daryt... kazi tik kaip su tuo svytriuku man seksis
Bandysiu padėt, pasikonsultavus su vyru (jis gamina baldus). Pirmiausia pasakyk, kokio medžio spinta? (sakė, jei ąžuolo, tai labai
Žinau, kad yra pirkti specialus lakas sendinimui tai ten "antik1" ar "antik2" dabar nepamenu..kažkuris iš jų yra pagrindinė spalva, o kitas yra sendinantis..nu sukelia tokį,lyg suskylinėjimą..idomiai vienu žodžiu;] mes rėmelius su tokiais dažydawom;]
As sugalvojau spinteles virtuvines kazkaip pagrazint
O daziau jas taip:pasiausiau su smulkiausiu svytriniu ir nudaziau
nuejau i parduotuve dazu ir pasikonsultavau, ogi sake, kad reikia daryti taip - dedi bazine spalva tarkim vertikaliai, poto kaip kazkas auksciau minejo, lakuoji tuo "Antik" laku ir horizantaliai dedi kita spalva, tada tas lakas trukineja ir islenda bazine spalva. bet as taip paskaiciavau, kad man per daug pinigeliu gaunasi, kaip norint nudazyti nedidele spinta balkone. be to kaip planavau su balta ir auksine zaisti,tai auksine isvis brangi be proto spalva...
finale gavosi, kad vidu isdaziau baltai, o isorei issirinkau ir parduotuvej sumaise zalia spava. gavosi visai neblogai Papildyta: QUOTE(elzeda @ 2006 05 11, 20:31) Bandysiu padėt, pasikonsultavus su vyru (jis gamina baldus). Pirmiausia pasakyk, kokio medžio spinta? (sakė, jei ąžuolo, tai labai aciu labai uz nora padeti QUOTE(elzeda @ 2006 05 11, 20:31) Bandysiu padėt, pasikonsultavus su vyru (jis gamina baldus). Pirmiausia pasakyk, kokio medžio spinta? (sakė, jei ąžuolo, tai labai na jei kas uzeis dar sita tema tai noreciau trumpam pagalbos ir demesio nes dabar nelabai turiu ka veikt tai galvoju spinta perdazyti bet nelabai gaudaus kokius gi cia dazus pasirinkus
Gal žinote, kur Vilniuje galima būtų atnaujinti medinį stalą- tiesiog nušlifuoti ir perlakuoti. Darbas nesudėtingas, bet tikrai patys to nedarysime. Gal turite kokio gero staliaus ar firmos užsiimančos panašiais darbais koordinates?
Lovai reikės dažus nuimti. Gal žinote kas, kokias priemones tam reikia naudoti? Po to, turbūt reiks vašku padengti? QUOTE(Aš Žinau, kad yra pirkti specialus lakas sendinimui tai ten "antik1" ar "antik2" dabar nepamenu..kažkuris iš jų yra pagrindinė spalva, o kitas yra sendinantis..nu sukelia tokį,lyg suskylinėjimą..idomiai vienu žodžiu;] mes rėmelius su tokiais dažydawom;] Ar čia toks mano minėtiems seniems daiktams tiktų? Aš kažkaip galvojau, kad reikės vašku padengti. Nes spinta matosi, jog dengta vašku. Be to, labai jos faina splava, tokia tamsiai bordinė QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 09 04, 20:52) Galima sakyti lygiai tokią pačią, ir net tokios pat spalvos ir aš kaime turiu, bet ji dar ir dabar naudojama pagal paskirtį bei Reiks perskaityti visą temą, gal dar naugingų patarimų rasiu.
Kaip manote, ar verta restauruoti senas spintas ir indaujas? Jos senos, lentos aptrupėjusios, vaizdas nekoks. :rolleyes:
Gal sie baldai paveldeti is seneliu , tevu tada manau verta .Turesi daug darbo arba pinigu ideti
Seni baldai - tam tikra vertybė, tačiau restauracija , manau, brangi, gerų meistrų rasti sunku, ( gal jų ir nelabai yra), o naujų baldų prigaminta įvairiausių ir pasendintų , ir modernių , ir itališko stiliaus, ir lietuviškų paprastųjų...
Sveiki,
mane taip pat domina senu baldu restauravimas... gal kas zinot kiek gali kainuoti minksto komplekto restauravimas (baldams apie 20m.) gal turit kontaktus atliekanciu siuos darbus?! nenori mociute naujovisku baldu, jei reikia remontuoti jos "sopkike" QUOTE(Opukas @ 2006 11 27, 15:46) Sveiki, mane taip pat domina senu baldu restauravimas... gal kas zinot kiek gali kainuoti minksto komplekto restauravimas (baldams apie 20m.) gal turit kontaktus atliekanciu siuos darbus?! nenori mociute naujovisku baldu, jei reikia remontuoti jos "sopkike" Teta restauravo 30 metu senumo minksta komplekta, jos isvados:geriau nupirkti naujus, nei restauruoti senus senus baldus visada verta restauruoti, senu niekas nepakeis nei nauji nei sendinti. namai tures vertes kai stoves tokie baldai.
Labai aciū visoms už mintis. Nuotraukos įdėti nemoku, tačiau baldai, kuriuos norėčiau (gal ?) restauruoti yra apie 100 metų senumo. Todėl ir norėčiau sudėlioti pliusus ir minusus apie vertybes ir jų kainas. Restauruoti seno stalo tik paviršių ( kojų restauracija skaičiuojama atskirai) kainuoja 200 lt. vienoje Užupyje esančioje dirbtuvėje. Tuo tarpu, stalas paprastasis tiek kainuoja visas ...
nieko sau, stalo paviršius vien 200 Lt.
Kraustomes i nauja buta, kuriame bus ir vaiko kambarys. Taciau musu kleckui dar tik 11 men., tai nelabai ir norime pirkti specialius baldus vaikuciams.Su vyru nutareme kai pauges, tada jau pirksime visa komplekta su rasomu ir kompiuterio stalu. Tai va , o i vaiko kambari laikinai parsigabensime sena komoda ir spinta. Jos is ne vieno komplekto, todel yra skirtingos nevaikiskos rudos spalvos. As pamaniau, kad visai nieko butu jas perdazyti, bet vyras pradejo sakyti, kad pirma reikia nusveisti, tada tik butu galima dazyti. O sveiciant daug dulkiu ir nera vietos bei salygu tuom uzsiimti
Aš vaikišką kėdutę, kur prie stalo statosi, purškiau aerozoliniais dažais, kaip tik Ermitaže buvo išpardavimas (apie tris lt.). Prieš tai šiek tiek patryniau švitriniu popieriumi. Bet jei purkšit aerozoliniais dažais, tai jie smirda, vis tiek lauke ta reiktu daryti, tai va tuo pačiu ir pašveistumėt
Jei brangus daiktas širdžiai, manau, verta investuoti
Papildyta: O dirbtuvių vyras dairėsi, tai išsirinko kažkokias Lazdynuose, šešiolikaaukštyje(berods
labai šauni tema, tik reiktų atgaivinti ją
Senovinių rėmelių restauravimas APRAŠYMAS (rusų k.)
o kokiu patarimu reik?
ash kaip ir nieko nerestauruoju bet paskaitas esu restauravimo bei technologiju ish klauses.
Ačiū už patarimą. Buvau nuėjusi Lazdynuose į 16 aukštį, jame tikrai yra restauracijos dirbtuvės. Malonus meistras paaiškino, kad dabar restauruoja viską, t. y. tai kam jaučia sentimentus, tai, ko gaili išmesti, tačiau, kainos tikrai nemažos . Bet manau, kad reikės pabandyti, pradžiai, kokį staliuką. Tik darbus atlieka per kelias savaites, nes turi daug užsakymų. Jei daiktas didesnis, gali patys atvažiuoti jo paimti.
|