Sveikos kulinares,
Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes....
QUOTE (VaidaI @ 2003 12 21, 13:21) |
Sveikos kulinares, Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... |
Mes tai Hansa orkaitę turim, nemanau kad labai didelis skirtumas būtų. O gal tu tą kepsnį su ventiliatorium kepei, tuomet ir suskrudo, bet neiškepė gerai. Aš darau taip - iš pradžių kepu be ventiliatoriaus, o kai beveik iškepa, tuomet ventiliatorių įjungiu, kad apskrustų . Be to mūsų mėsytė natūrali, todėl ir kepa ilgiau, nei instrukcijoj nurodyta, pabandyk daniškas šlauneles pakepti - per 15min iškeps, kaip ir nurodyta
O, kai dėl lygio, tai aš paprastai antram nuo apačios lygy viską kepu ir liuks gaunasi
Sėkmės
ojojojoj, kaip aktualu...prieš porą savaičių kaip tik įsigijome elektrinę Zanusi, tai vakar kaip tik buvo pirmasis bandymas ir dėja-neitin vykęs. Valandą kepęs kugelis taip ir liko pussžalis, ir neapskrudo. Būtų tikrai fain, jei labiau įgudusios kulinarės pasidalintų savo patirtimi , kokie patiekalai, kokioj temperatūroj ir programa kepami...
Pas mane jau 6 metai Zanussi orkaite, bet as labai daug neeksperimentuoju, viska kepu tradiciskai, nezinau kaip vadinas tas rezimas, bet kur is virsaus ir is apacios kaitina vienu metu. Tik temperatura priklausomai nuo kepamo dalyko keiciu. Jei mesa, tai ant maximumo, jei pyragas ant 180. Ir viskas kuo puikiausiai gaunasi....
Mes turime AEG orkaite, bet manau visur tos funkcijos panasios. Mesos iskepa, kugelis iskepa, bet jau pyragai, tai kiek kepiau nei vienas Arba neiskepa, arba sukrenta, nesuprantu kame problema????
Pas mus elektrine ARDO orkaite, su lyg tai 8 funkcijom. Tai as kepu viska is akies: matai, ar reikia dar skrudinti, paragauji ar iskepe ir viskas. Niekada neziuriu i jokias instrukcijas kiek ir ka kepti. Dazniausiai kepu ta funkcija is virsaus ir apacios, jei reikia paskrudinti, tai ijungiu grili arba kepima is virsaus. O ventiliatoriu -kaip kada.
QUOTE (VaidaI @ 2003 12 21, 11:21) |
Sveikos kulinares, Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... |
Na orkaite maniske ne tokia, taciau joje viskas iskepa liuks taip, kad jei tiks galesiu si bei ta nurasyti nuo instrukcijos.
Kepsnys kepa ilgiau nei valanda, jei virsus suskrudes, tai gal temperatura per didele, galetum pradzioje kepti prie mazesnes, o pabaigoje kokiom 15-20min padidinti.
Elektrine orkaite turi savybe ilgiau nei dujine islaikyti karsta temperatura, taip, kad galima palaikyti ir jau isjungtoje orkaiteje viskas keps toliau.
QUOTE (Astuliukas @ 2003 12 23, 13:20) |
Mes turime AEG orkaite, bet manau visur tos funkcijos panasios. Mesos iskepa, kugelis iskepa, bet jau pyragai, tai kiek kepiau nei vienas Arba neiskepa, arba sukrenta, nesuprantu kame problema???? |
Nevyk Dievo i medi
O gal tai buvo kokie nors ypatingi pyragai?
QUOTE |
2003 12 21, 11:21 VaidaI Paskelbta Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... |
Pas mane tokia pati gorenje....Ir naudojuos ja jau trecius metus...Tikra tiesa,kad instrukcija nenormali. ,bet jau esu pramokusi ja naudotis...Ten kur yra rekomenduojamos programos tam tikriems produktams kepti (kur parodyta zuvis,pica,tesla ir t.t.) mums per ta nurodyta laika kepinys dazniausiai neiskepa, gal pries tai reikia ikaitint orkaite???...daznai naudojam kepima is virsaus ir apacios,kepima karstu oru ir griliu...aisku labai patogus dalykas yra savaiminis orkaites issivalymas
As nuo savo kulinarines karjeros pradzios naudojuos tik elektrinem orkaitem ir viryklem. Jokiu instrukciju neskaitau Kepu visada kiek reikia, t.y. issitrauki kepsni pvz., duri su dantu krapstuku, jei isbega rusvos sultys, dar neiskepe.
As turiu ELEX atrodo (cekiska) vyrykle jau 8metai, nei karto nesugadinau nei kepsio nei pyrago, nei kito patiekalo. Visada kas nors iseina valgomo . Toje orkaitei gerai kaitinima galima padaryti is apacios ir virsaus, arba vien tik is pacios ar tik is virsaus, ir dar tokia funkcija kaip kaitiimas tik is virsaus, skirtas apskrudinimui. Nezinau as kaip tie visi vadinasi , kaip sakiau instrukciju neskaiciau
Sio metu pagrinde viska kepu folijoj, arba kepimo maiseliuose, pries kepimo pabaiga praplesiu maiseli kad apskrustu ir viskas.
As turiu ELEX atrodo (cekiska) vyrykle jau 8metai, nei karto nesugadinau nei kepsio nei pyrago, nei kito patiekalo. Visada kas nors iseina valgomo . Toje orkaitei gerai kaitinima galima padaryti is apacios ir virsaus, arba vien tik is pacios ar tik is virsaus, ir dar tokia funkcija kaip kaitiimas tik is virsaus, skirtas apskrudinimui. Nezinau as kaip tie visi vadinasi , kaip sakiau instrukciju neskaiciau
Sio metu pagrinde viska kepu folijoj, arba kepimo maiseliuose, pries kepimo pabaiga praplesiu maiseli kad apskrustu ir viskas.
Turiu naują orkaitę . Senoje nieko negamindavau, todėl nedaug patirties turiu . Ką skanaus ir nesudėtingo galima paruošti orkaitėje, kad būtų galima duoti ir 2,5 metų vaikui?
Aš orkaitėje gaminu beveik viską. Užvakar balandėlius troškinau.Kepu kotletus, troškinu visokius čenakus. Turiu tokią formą su grotelėm, apačioje pilu vandenį o ant grotelių dedu maistą, gaunasi kaip ant garų.Tai gaminu ir žuvį. Man orkaitę didelis pagalbininkas, nereikia stovėt prie plytos, įkišai ir laisvas.Ir manau maistas sveikesni negu keptas keptuvėje