Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepimas orkaiteje
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
VaidaI
Sveikos kulinares,

Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... sad.gif
Ajuss
QUOTE (VaidaI @ 2003 12 21, 13:21)
Sveikos kulinares,

Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... sad.gif

Mes tai Hansa orkaitę turim, nemanau kad labai didelis skirtumas būtų. O gal tu tą kepsnį su ventiliatorium kepei, tuomet ir suskrudo, bet neiškepė gerai. Aš darau taip - iš pradžių kepu be ventiliatoriaus, o kai beveik iškepa, tuomet ventiliatorių įjungiu, kad apskrustų tongue.gif . Be to mūsų mėsytė natūrali, todėl ir kepa ilgiau, nei instrukcijoj nurodyta, pabandyk daniškas šlauneles pakepti - per 15min iškeps, kaip ir nurodyta wink.gif
O, kai dėl lygio, tai aš paprastai antram nuo apačios lygy viską kepu rolleyes.gif ir liuks thumbup.gif gaunasi
Sėkmės
asfaltuota
ojojojoj, kaip aktualu...prieš porą savaičių kaip tik įsigijome elektrinę Zanusi, tai vakar kaip tik buvo pirmasis bandymas ir dėja-neitin vykęs. Valandą kepęs kugelis taip ir liko pussžalis, ir neapskrudo. Būtų tikrai fain, jei labiau įgudusios kulinarės pasidalintų savo patirtimi , kokie patiekalai, kokioj temperatūroj ir programa kepami...
Lisa
Pas mane jau 6 metai Zanussi orkaite, bet as labai daug neeksperimentuoju, viska kepu tradiciskai, nezinau kaip vadinas tas rezimas, bet kur is virsaus ir is apacios kaitina vienu metu. Tik temperatura priklausomai nuo kepamo dalyko keiciu. Jei mesa, tai ant maximumo, jei pyragas ant 180. Ir viskas kuo puikiausiai gaunasi....
Astuliukas
Mes turime AEG orkaite, bet manau visur tos funkcijos panasios. Mesos iskepa, kugelis iskepa, bet jau pyragai, tai kiek kepiau nei vienas sad.gif Arba neiskepa, arba sukrenta, nesuprantu kame problema????
Jamaika
Pas mus elektrine ARDO orkaite, su lyg tai 8 funkcijom. Tai as kepu viska is akies: matai, ar reikia dar skrudinti, paragauji ar iskepe ir viskas. Niekada neziuriu i jokias instrukcijas kiek ir ka kepti. Dazniausiai kepu ta funkcija is virsaus ir apacios, jei reikia paskrudinti, tai ijungiu grili arba kepima is virsaus. O ventiliatoriu -kaip kada.
Springlet
QUOTE (VaidaI @ 2003 12 21, 11:21)
Sveikos kulinares,

Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... sad.gif

Na orkaite maniske ne tokia, taciau joje viskas iskepa liuks smile.gif taip, kad jei tiks galesiu si bei ta nurasyti nuo instrukcijos.
Kepsnys kepa ilgiau nei valanda, jei virsus suskrudes, tai gal temperatura per didele, galetum pradzioje kepti prie mazesnes, o pabaigoje kokiom 15-20min padidinti.
Elektrine orkaite turi savybe ilgiau nei dujine islaikyti karsta temperatura, taip, kad galima palaikyti ir jau isjungtoje orkaiteje viskas keps toliau.
Springlet
QUOTE (Astuliukas @ 2003 12 23, 13:20)
Mes turime AEG orkaite, bet manau visur tos funkcijos panasios. Mesos iskepa, kugelis iskepa, bet jau pyragai, tai kiek kepiau nei vienas sad.gif Arba neiskepa, arba sukrenta, nesuprantu kame problema????

Nevyk Dievo i medi laugh.gif

O gal tai buvo kokie nors ypatingi pyragai?
pusk
thumbup.gif
QUOTE
2003 12 21, 11:21
  VaidaI Paskelbta

Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... 


Pas mane tokia pati gorenje....Ir naudojuos ja jau trecius metus...Tikra tiesa,kad instrukcija nenormali. mad.gif ,bet jau esu pramokusi ja naudotis...Ten kur yra rekomenduojamos programos tam tikriems produktams kepti (kur parodyta zuvis,pica,tesla ir t.t.) mums per ta nurodyta laika kepinys dazniausiai neiskepa, gal pries tai reikia ikaitint orkaite???...daznai naudojam kepima is virsaus ir apacios,kepima karstu oru ir griliu...aisku labai patogus dalykas yra savaiminis orkaites issivalymas thumbup.gif
Board
As nuo savo kulinarines karjeros pradzios naudojuos tik elektrinem orkaitem ir viryklem. Jokiu instrukciju neskaitau biggrin.gif Kepu visada kiek reikia, t.y. issitrauki kepsni pvz., duri su dantu krapstuku, jei isbega rusvos sultys, dar neiskepe.
As turiu ELEX atrodo (cekiska) vyrykle jau 8metai, nei karto nesugadinau nei kepsio nei pyrago, nei kito patiekalo. Visada kas nors iseina valgomo biggrin.gif . Toje orkaitei gerai kaitinima galima padaryti is apacios ir virsaus, arba vien tik is pacios ar tik is virsaus, ir dar tokia funkcija kaip kaitiimas tik is virsaus, skirtas apskrudinimui. Nezinau as kaip tie visi vadinasi smile.gif , kaip sakiau instrukciju neskaiciau biggrin.gif
Sio metu pagrinde viska kepu folijoj, arba kepimo maiseliuose, pries kepimo pabaiga praplesiu maiseli kad apskrustu ir viskas. thumbup.gif
sigitulka
Turiu naują orkaitę ax.gif . Senoje nieko negamindavau, todėl nedaug patirties turiu blush2.gif . Ką skanaus ir nesudėtingo galima paruošti orkaitėje, kad būtų galima duoti ir 2,5 metų vaikui?
Elena
Aš orkaitėje gaminu beveik viską. Užvakar balandėlius troškinau.Kepu kotletus, troškinu visokius čenakus. Turiu tokią formą su grotelėm, apačioje pilu vandenį o ant grotelių dedu maistą, gaunasi kaip ant garų.Tai gaminu ir žuvį. Man orkaitę didelis pagalbininkas, nereikia stovėt prie plytos, įkišai ir laisvas.Ir manau maistas sveikesni negu keptas keptuvėje ax.gif
arden
ash daugeli dalyku irgi kishu i orkaite. Ir balandelius ten troshkinu ir mesa kepu, sparnelius ir kt. labai paprasta, sudejai ir tvarka, belieka tik garnyra pasiruost mirksiukas.gif
Čillė
O kiap balandėlius orkaitėj paruošt g.gif Aš visąlaik puode darau ant viryklės ax.gif
Čillė
QUOTE(Elena @ 2005 04 22, 11:50)
Turiu tokią formą su grotelėm, apačioje pilu vandenį o ant grotelių dedu maistą, gaunasi kaip ant garų.Tai gaminu ir žuvį.
*


O kaip ta formelė atrodo g.gif Kokios čia firmos g.gif LAbai jau geras dalykėlis thumbup.gif Man dukrytei labai patieklaiukus būtų gerai gaminti thumbup.gif
jolia
Man atrodo,kad bet kurios firmos viryklėje yra grotelės.O orkaiteje maistas ruoštas išties skanus,jei per daug neperkepęs,nes tada baisiai sausas gaunas
sigitulka
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 15:42)
O kaip ta formelė atrodo g.gif Kokios čia firmos g.gif LAbai jau geras dalykėlis thumbup.gif Man dukrytei labai patieklaiukus būtų gerai gaminti thumbup.gif
*


Aha, man irgi įdomu smile.gif listen.gif
arden
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 13:40)
O kiap balandėlius orkaitėj paruošt g.gif Aš visąlaik puode darau ant viryklės ax.gif
*


ash suvynioju balandelius, dedu i taip vadinama "britvona" ir i orkaite, gale idedu grietines ir pomidoru padazho thumbup.gif
Rimute T
Sigitulka pabandyk toki paprasta omletuka savo vaikiukui. Mano bernai jau dideli, bet labai megsta.As si omletuka darau geleziniame bliudelyje.Pries tai kol paruosiu viska, ijungiu orkaite, kad isiltu.Mano bliudelis, toks kaip paprasta lekste tik gelezinis.Tai va, i ta bliudeli imusu 3 kiausinius, juos suplaku su druskyte, idedu sauksta sviesto ir ipilu pieno iki pat virsaus(bliudelio), viska sumaisau ir orkaiten.Iskepa greitai.Pati pamatysi,kad jau neskysta. smile.gif tada jau trauk
Čillė
QUOTE(Regingel @ 2005 04 22, 16:26)
ash suvynioju balandelius, dedu i taip vadinama "britvona" ir i orkaite, gale idedu grietines ir pomidoru padazho thumbup.gif
*


O kas tas britvonas g.gif blush2.gif
arden
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 19:47)
O kas tas britvonas g.gif  blush2.gif
*




toks sunkus, špižinis indas.
Asta
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 15:42)
O kaip ta formelė atrodo g.gif Kokios čia firmos g.gif LAbai jau geras dalykėlis thumbup.gif Man dukrytei labai patieklaiukus būtų gerai gaminti thumbup.gif
*




Šiandien Hyper Maximoje kaip tik mačiau tokių formų. Kainuoja apie 25 Lt. tokia nemaža ji. ax.gif
Čillė
BAndysiu ieškoti mirksiukas.gif
Elena
Apie formą ax.gif Čia ne orkaitės grotelės. Čia tokia kepimo forma.Aš pirkau Norfoje, mokėjau kažkur lyg tai 17 lt g.gif Atrodo kaip paprasta kepimo forma, bet znt jos uždetos grotelės. Galima ją naudot ir be grotelių, aš pvz kugelį kepu ir ttt. O kai ruošiu maistą ant grotelių, įpylu į formą vandens, uždedu grotelės ir delioju maistą. Taip ir vištos gabaliukus kepu, ir kotletus, ir žuvį.Nuo garų maistas gaunasi toks sultingas, o jei noriu paskrudinti įjungiu viršų.
O balandėlius darau taip. Paimu kepimo formą, dedu daug tarkuotų morkų, svogūnų, lauro lapų, tada sudedu balandžius ir vėl morkų...Biški įpylu sultinio, ir statau troškinti.Priš pabaiga pomidorų padažas + grietinė.Pabarstau žalumynais.
Aušrinė
Mūsų labai mgstamas patiekalas orkaitėj - daržovių troškinys.
Dedu į stiklinį puodą visokių daržovių - morkos, bulvės, žiediniai kopūstai, paprasti kopūstai, paprika, pievagrybiai, salieras. Nu žodžiu ką turi. Pjaustau kubeliais, šiaudeliais. Užpilu sultiniu, prieskonių, truputį aliejaus ir psio. Ai dar apdėlioju rūkytos šoninės gabaliukais kartais. Labai skanu. Valgom su grietine.
Annabeta
Eisiu as tos formos ieskoti ax.gif

Aumiga
Aš tai visada naudoju tą režimą, kai kaitinasi viršus ir apačia, bet pas mane yra dar ir ventiliatorius orkaitėje. Sakykit, kam jis reikalingas? g.gif Nu nesugalvoju, kada jį reiktų įjungti... blush2.gif
veo
Ventiliatorius naudojamas, kad patiekalai geriau iškiltų. Aš jį įjungiu kepdama biskvitinės tešlos gaminius arba kitus kepinius, kur dedu išplaktus baltymus. Pvz. ką tik kepiau varškės apkepą ir kepdama buvau įjungusi ventiliatoriųsmile.gif

QUOTE(Aumiga @ 2006 01 11, 13:36)
Aš tai visada naudoju tą režimą, kai kaitinasi viršus ir apačia, bet pas mane yra dar ir ventiliatorius orkaitėje. Sakykit, kam jis reikalingas?  g.gif  Nu nesugalvoju, kada jį reiktų įjungti...  blush2.gif
*


Anka
Aš naudoju ventiliatorių, kad greičiau iškeptų ir apskrustų 4u.gif
violina
Sveikutes!
Man kyla itarimas, kad jei kas nesigauna, tai ne del orkaites, o del indo kuriame kepamas maistas... Ar galibuti? Gal kas gali paaiskinti stikliniu, keramikiniu, geleziniu ir t.t indu, skirtu kepimui orkaiteje paskirti? Pvz.bandziau karta iskept kugeli stikliniame, tai ne kazi kas gavosi.... g.gif
violina
Mane vis tie indai neramina...O kai jus vis rasot-sudejau mesyte ir bulvytes, ir ipyliau vandens. Tai turit omeny paprasciausia bleka, kuri buna orkaiteje? Ar naudojat kokia kita forma?
Marinčik
savaitgali pabandysiu iškept orkaitėje vištienos filė suktinukus su dž.slyvomis ,graikiškais riešutais ir sūriu.

Gal kas žino kaip skaniai žuvi galima orkaitėje iškept ,gal receptuką ax.gif
Vėta
QUOTE(Marinčik @ 2006 02 28, 15:48)
savaitgali pabandysiu iškept orkaitėje vištienos filė suktinukus su dž.slyvomis ,graikiškais riešutais ir sūriu.

Gal kas žino kaip skaniai žuvi galima orkaitėje iškept ,gal receptuką  ax.gif
*


Šiandien kavinukėje valgiau natūralų žuvies kepsnį. Padavėja sakė, kad gamintas mikrobangėje. Žuvytė, ant jos pjaustyti porai, svogūnų laiškiukai ir riekelėmis pomidoras. Labai skanu buvo. Gal galima ir orkaitėje.
tavi
Linkusi gaminti orkaitėje, nes nereikia stovėti ir prižiūrėti, mažiau riebalų reikia.
Papildyta:
Naudoju įvairiausius indus pradedant stikliniais (gaminu troškinius, lazanijas, netgi vištą kepu0.su jais mažiau valymo.Naudoju silikonines formas, jos aplamai nesvyla.Jų nereikia ir riebalais sutepti kaip visų kitų.
kissthesky
QUOTE(VaidaI @ 2003 12 21, 12:21)
Sveikos kulinares,

Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes.... sad.gif
*



Viena is priezasciu, kodel mesa galejo neiskepti- neikaitusi orkaite. Bet, kita vertus, jei laikei kepsni orkaiteje visa valanda, turejo buti ikaitus- uztrunka apie 10-15 minuciu. Galimas daiktas, uzstatei, kad kaitintu grillius- tai paaiskintu suskrudusi virsu. O galbut kaltas ventiliatorius?

Niekada neapsigausi kepdama 180 laipsniu temperaturoje- tokia, su keliom isimtim, tinka praktiskai bet kam. Kai kuriuos konditerijos patiekalus reikia kepti 200 laipsniu tempertaturoje, mesos troskinius- 120-150 laipsniu temperaturoje. Bet jei abejoji, visada statyk 180 temp.

Praktiskai visada gali naudoti ir unviversalu "virsus-apacia" rezima. Daugelis rezimu naujose orkaitese yra visiskai nereikalingi ir ikisti tik todel, kad tau susidarytu ispudis, kad gauni gera "deal". Profesonalios orkaites is esmes yra triju rusiu- paprastos, kuriose gali tik didinti ar mazinti temperatura; su ventiliatorium (kurios paprastai turi du pagrindinius rezimus- ventiliatorius ir ventiliatorius su garais) ir griliai.

Ventiliatoriai nepadeda pyragamas iskilti ir neapskrudina mesos, bet paspartina kepima. Ko gero, daugelis pastebejo panasu efekta pirtyje- gali sedeti ramiai, bus karsta, bet pakenciama. Taciau jei kas nors ims ir papus tau i oda, atrodys, kad nusideginai. Lygiai taip pat sekmingai gali apskrudinti mesa paliekant orkaiteje ilgiau, ar padidinant temperatura. Ventiliatoriai, nors ir labai patogus, tinka ne viskam- sakykim, didelius gabalus mesos geriau kepti be ventiliatoriaus, kaitra bus tolygesne, neiisdziovins pavirsiaus; kitaip mesos pavirsius gali sudegti o vidus likti neiskepes- gal tau taip ir atsitiko? Be to, dazniausiai ventiliatoriai kepa nevienodai- vienas orkaites kampas kepa greiciau, nei kitas. Iseitis- ipusejus kepimo laikui istraukti ir apsukti skarda ar inda.

Norejau atsakyti ir i klausima apie kokius indus reiketu vartoti orkaiteje. Stiklas ir keramika prastai praleidzia siluma, todel tokius indus reiketu naudoti tik tokiem patiekalam, kuriu ilgas kepimo laikas, kitaip patiekalo pavirsius apkeps, o apacia liks zalia, kadangi indas nespes ikaisti. Jei kepei kugeli ir nesigavo- gali buti, kad tai indo kalte(pabandyk kepti metaliniam inde), bet gali buti - ne koks receptas ar netinkami produktai.
Tikiuosi, si informacija pades. Jei ka- klausk ax.gif

Saulius
http://manovirtuve.com
gintaarielis
Sveiki,

Aciu Sauliui uz info 4u.gif truputuka man manu pravers smile.gif

Nesenai isigijome AEG-Electrolux B 9971-5A, kurioje f-ju apstu, o lietuvisko paiskinimo nerasta, tik rusiskai. Tad skaitau sunkiai. Gal kas turi tokia ir gali mane pamokyti, kaip ja pilnai tinkamai isnaudoti ja. nepigiai kainavo, tad nesinori tik vien viena programa naudotis. Yra ten ir mazsis, disysis grilius, ventiliatorus su griliumi, ivairiu lygiu kaitinimai ir t.t Jei kas turi ir moka su ja naudotis, pasidalinkite savo patirtimi. Busiu laaaaaaabai dekinga smile.gif 4u.gif
liepal
grili naudoju karštiems sumuštiniams blush2.gif pasauni skarda virsuj ir greitai ir visos orkaites kaitint nereikia
Saldainė
orkaite tiesa pasakius itin retai naudoju.. nes tingiu sveisti doh.gif unsure.gif
Skraido
Pakeliu tema i virsu smile.gif

manau visom jaunom seimininkem (tokiom kaip as) orkaites naudojimas yra mistika siokia tokia. Va ir as kepiau kugeli apie valanda ir neiskepe sad.gif prireike kokios 1 h 30-40min. Gal galetumet pasidalinti konkreciais receptais ir kaip juos gaminate orkaiteje (kokiame inde, uzdengiamas jis ar ne, kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepate, ar pilate vandens i inda, jei taip kiek ir pan..)

Buciau dekinga smile.gif


kaskas cia minejo, kad balandelius orkaitej kepa. O kiek laiko reikia kept ir ar reikia ka nors pilt i ta spizini inda (vandens pvz?)
sun_shine
QUOTE(shapokliak @ 2010 05 26, 17:27)
Pakeliu tema i virsu smile.gif

manau visom jaunom seimininkem (tokiom kaip as) orkaites naudojimas yra mistika siokia tokia. Va ir as kepiau kugeli apie valanda ir neiskepe sad.gif prireike kokios 1 h 30-40min.
*


kas del kugelio kepimo, tai mes kepam apie 1,5 val (atvirame stikliniame inde) smile.gif
valanda kepti tiktu tada, jei ji darytume zymiai plonesni ax.gif
ad23
sveikos labai reiktų pagalbos...

turiu dujine orkaitę, joje kepant ypač bandeles, duona ar pan kepinio išorė labai smarkiai apkepa, ovidus lieka neiškepęs, jau atrodo bandžiau ir karščiau ir šalčiau, tačiau vis tas pats rezultatas gal kas nors esate su tuo susidūrę ir žinote ką reiktų daryti
jadzka
QUOTE(ad23 @ 2011 09 11, 14:56)
sveikos labai reiktų pagalbos...

turiu dujine orkaitę, joje kepant ypač bandeles, duona ar pan kepinio išorė labai smarkiai apkepa, ovidus lieka neiškepęs, jau atrodo bandžiau ir karščiau ir šalčiau, tačiau vis tas pats rezultatas gal kas nors esate su tuo susidūrę ir žinote ką reiktų daryti
*



Reiktų kepti žemesnėje temperatūroje: sumažinti ugnį. Jei kepat mielines bandeles tai išvis geriausia jas dėti į šaltą orkaitę ir nestiprios ugnies, kad šildamos bandelės dar kiek pakiltų ir tikrai didelės temperatūros nereikia.

Jei bandėt ir karščiau ir šalčiau - tai reiktų gal dar šalčiau pabandyti smile.gif

O jei su kepimo milteliais gaminiai - tai juos reiktų dėti į įkaitintą orkaitę, tačiau nelabai karštą taip pat.

Su dujine orkaite tikrai sunkiau, nes ne taip tolygiai ji įkaista. Dar yra variantai žaisti smile.gif Pvz pamenu močiutė kulinarė senoje dujinėje orkaitėje pačioje apačioje buvo įdėjusi skardą su smėliu, nes per stipriai degindavo iš apačios ir temperatūra nevienodai pasiskirstydavo.

Aš kepdama duoną orkaitėje dažnai dedu indą su vandeniu, nes taip nelabai sukepa viršus ir duona nebūna tokia kieta.
ad23
QUOTE(jadzka @ 2011 09 12, 17:26)
Reiktų kepti žemesnėje temperatūroje: sumažinti ugnį. Jei kepat mielines bandeles tai išvis geriausia jas dėti į šaltą orkaitę ir nestiprios ugnies, kad šildamos bandelės dar kiek pakiltų ir tikrai didelės temperatūros nereikia.

Jei bandėt ir karščiau ir šalčiau - tai reiktų gal dar šalčiau pabandyti smile.gif

O jei su kepimo milteliais gaminiai - tai juos reiktų dėti į įkaitintą orkaitę, tačiau nelabai karštą taip pat.

Su dujine orkaite tikrai sunkiau, nes ne taip tolygiai ji įkaista. Dar yra variantai žaisti smile.gif Pvz pamenu močiutė kulinarė senoje dujinėje orkaitėje pačioje apačioje buvo įdėjusi skardą su smėliu, nes per stipriai degindavo iš apačios ir temperatūra nevienodai pasiskirstydavo.

Aš kepdama duoną orkaitėje dažnai dedu indą su vandeniu, nes taip nelabai sukepa viršus ir duona nebūna tokia kieta.
*


ačiū labai smile.gif Manau pravers pabandysiu, nes tikrai tos mielinės bandelės atrodė tokios sudžiūvę net... O valt ant šalčiausio režimo (gerai skamba biggrin.gif ) nebandžiau. O kaip manot tuomet ar reikia ilgiau jas kepti? Ir vis suku mintį, kad reiktų nusipirkt orkaitės termometrą, jei toks iš vis būna...
jadzka
QUOTE(ad23 @ 2011 09 13, 10:49)
ačiū labai smile.gif Manau pravers pabandysiu, nes tikrai tos mielinės bandelės atrodė tokios sudžiūvę net... O valt ant šalčiausio režimo (gerai skamba biggrin.gif ) nebandžiau. O kaip manot tuomet ar reikia ilgiau jas kepti? Ir vis suku mintį, kad reiktų nusipirkt orkaitės termometrą, jei toks iš vis būna...
*



Teoriškai kepant mielines bandeles reikia jas padaryti (susukti) ir tada šiltai leisti joms pakilti. Vasarą tai viskas paprasta: namie šilta jos ir pakyla.

Tada įkaitinti orkaitę iki kokio 180 laipsnių ir dėti tas bandeles.

Tačiau kai šalčiau tai galima paimti padaryti bandeles, įdėti į šaltą orkaitę nustačius visai mažą ugnį, o paskui tik kiek padidinti, kad jos kiek paruduotų. O išėmus bandeles reiktų uždengti kokiu rankšluostėliu ar pan. Nes tada neišgaruoja drėgmė ir plutelė būna kiek minkštesnė.

Labai kietos bandelės gali būti kai neiškyla pakankamai arba per kieta tešla.
ad23
QUOTE(jadzka @ 2011 09 13, 11:42)
Teoriškai kepant mielines bandeles reikia jas padaryti (susukti) ir tada šiltai leisti joms pakilti. Vasarą tai viskas paprasta: namie šilta jos ir pakyla.

Tada įkaitinti orkaitę iki kokio 180 laipsnių ir dėti tas bandeles.

Tačiau kai šalčiau tai galima paimti padaryti bandeles, įdėti į šaltą orkaitę nustačius visai mažą ugnį, o paskui tik kiek padidinti, kad jos kiek paruduotų. O išėmus bandeles reiktų uždengti kokiu rankšluostėliu ar pan. Nes tada neišgaruoja drėgmė ir plutelė būna kiek minkštesnė.

Labai kietos bandelės gali būti kai neiškyla pakankamai arba per kieta tešla.
*


aiškutis smile.gif Kaip gerai, kai yra išmanančių žmonių. smile.gif Nes aš tik neseniai atradau gaminimo džiaugsmą, tad po truputį bandau atskleisti visas virtuvės paslaptis smile.gif
Ms. Justina
Sveikutės smile.gif norėjau pasidomėti dėl silikoninės formos. Ieškojau atsakymo, tikiu, kad turėtų būt kažkur, bet nelabai randu g.gif Norėjau pasiklaust, ar "draugauja" silikoninė forma ir tokia sena dujinė orkaitė? Ne elektrinė, o dujinė? Noriu padovanot dovanų, bet bijau, kad netiks tokiai orkaitei..
Griaustinė
QUOTE(Ms. Justina @ 2012 10 29, 15:39)
Sveikutės smile.gif norėjau pasidomėti dėl silikoninės formos. Ieškojau atsakymo, tikiu, kad turėtų būt kažkur, bet nelabai randu  g.gif  Norėjau pasiklaust, ar "draugauja" silikoninė forma ir tokia sena dujinė orkaitė? Ne elektrinė, o dujinė?  Noriu padovanot dovanų, bet bijau, kad netiks tokiai orkaitei..
*


Aisku, kad daraugauja 4u.gif
Lina's art
As daznai kepu orkaiteje, labai patogu, nes nereikia vartyti, maisyti, ikisai, nureguliavai ir pamirsai iki pypteles:) Tiesa, pas mane ji elektrine, tai pyragai kepa pusantros valandos, lasisa apie 40 min., mazi keksiukai apie 20-25 min, bet... anksciau padarai ir tiek:)
Tučka
Ir as noriu atgaivinti tema. Gal dar kas papasakos apie skanius patiekalus keptus orkaiteje bigsmile.gif As perejau nuo dujines prie elektrines orkaites, tai irgi programu daug, ir norisi kuo daugiau ju isbandyti smile.gif

PVZ. kam naudojama programa su infraraudonaisiais spinduliais? g.gif Instrukcijoje parasyta tik, kad dideliems mesos gabalams. O ar daugiau ji niekam netinkama? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.