Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Noriu perspėti mamas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
-edita-
siaubas, na ir neatsakingumas, o po to jei kas atsitinka, pagrindinis pasiteisinimas buna : " as tik sekundei nusisukau verysad.gif "... jikios atsakomybes...
virginija.k
Baisu!!!! doh.gif Įsivaizduoji, kad saugiai palikai vaiką.... verysad.gif
Lorute
QUOTE(zabava @ 2008 01 20, 20:08)
Pilnai pritariu, kad geletu buti atskirai kambariai mazesniems vaikams ir didesniems..Bet kaip pastebejau dauguma mamu cia pasisisako , kuriu vaikuciai net 2 dvieju metuku neturi (mes vaiku nepaliekame), ju net nepriima tokio amziaus ( nebent vaikas atrodo didesnis pagal amziu). Vaikus priima tik nuo 3 metu (kai kurie tik nuo 4metu). Ir tai yra logiska, nes tokio amziaus vaikas jau ir kalba gerai ir proto daugiau turi.. As saviske palikineju, nes pati labai megsta, bet kiekviena karta paaiskinu  savo 3 metei , kad paciai be mamos iseit negalima.  Kolkas klauso... smile.gif
*

10 lituku idedi i kisene ir net metuku neturinti vaika priziuri kaip savo.Ir zaidzia su juo, ir ant ranku nesioja. Cia aisku jei mamytei svarbus reikalas mirksiukas.gif Nesakau kad visos turi duoti kysius, bet tokia realybe ax.gif
Braškutė
o mamos ramios, vaikai yra saugus doh.gif
sigab
sveikos, mamytes. Matau visos piktinates vaiku žaidimo kambariais. Ačiū, Dievui, maniškis i ta sarašą dar nepateko. Mes įsikūrę Šiauliuose , PC "Bruklinas" - vadinames "BEMBIS". Stengemes kiekviena vaikutį prižiūrėti kaip savo. Patalpos pas mus nedideles, bet jaukios, o vaikučiai tikrai randa užsiemimo ir be super didelių čiuožyklų, kurios nera itin saugios(mano nuomone). Net ir vienas vaikas nesijaučia vienas, nes su juo žaidžia auklyte. O apie pabegima i bendra PC plota nera nei kalbos. Vaikai mielai švenčia pas mus savo gimtadienius, linksminames vaidindami pasakas.Tad jei lankysites Šiauliuose, ar čia gyvenate-visada lauksime jūsų apsilankant. Beja- labai retas atvejas, kad teveliams tenka buti kartu. Net 1,6m. mažyliai noriai lieka su mumis, o mamytems didžiausia problema po to juos išsiprašyti eiti namo smile.gif ax.gif
Ice tea
QUOTE(sigab @ 2008 03 29, 00:27)
Beja- labai retas atvejas, kad teveliams tenka buti kartu. Net 1,6m. mažyliai noriai lieka su mumis,
*

Jus pasiliekat vienus tokius mazus vaikus?????? ohmy.gif Ir nebijot toooookios atsakomybes??? As tai niekuomet nepasilikciau jaunesniu nei 3 metu. Bet cia tik mano nuomone. O siaip labai smagu thumbup.gif , kad esat tokie Siauliuose, nes vaiku zaidimu kambariai, tikrai labai geras dalykas, o ypac prastu oru, gimtadienio diena ir pan.
sigab
4u.gif Ačiū ūž palaikymą smile.gif Na atsakomybe tikrai nemaža priiman tiek didelius tiek mažus kleckiukus, bet iš jų gaunama šiluma kompensuoja. Pačius mažiausius pasiliekam vienus tik nesant dideliai kompanijai-kai galime skirti daugiau demesio jiems, seip ar taip visi zaislai gaminami dazniausiai tik vaikam nuo 3m. Na o didelių čiuožyklų ir batutu dažniau pasigenda teveliai nei patys vaikai smile.gif
Vaikams labai svarbu, kad juos išklausome, domimes jų reikalais- juk dabar visi taip skubame, kad nevisada lieka laiko tiesiog bendravimui smile.gif mirksiukas.gif
Natalie
Mes i tuos zaidimu kambarius einame tiesiog, kad vaikas pazaistu, palakstytu. Bet be musu prieziuros jo nepaliekame, nors aisku jam dar ir nera 4 metu. Bet ir kai jam sukak 4ri, tai tikrai nesiruosiu jo palikti. Nes zaidimu kambariuose buna daug vaiku ir visu tikrai nespes priziurejos priziureti. Budamas dar siuo amziaus, jam ir greitai nusibosta. O mes, noredami prasizvalgyti po parduotuves, vaikas stengiames palikti senelei smile.gif Nes ir mes, ir ypac vaikas pavargsta nuo tu PC.
lelka
Baisu,bijok palikt doh.gif
sirenita
Nu sakes blink.gif
Ice tea
Vakar buvom Mikes kambaryje, sventem happybday.gif
Na ir apsileides unsure.gif - virves suplyse (vaikai gali iskristi), priziuretoja pavepus (visa vakara sedejo kazko uzsiraukus blink.gif ). Nu jau pats laikas atsinaujinti, bent jau sauguma pakelti drinks_cheers.gif
-MŠ-
idomumo delei, nei saugumo, nei higienos reikalavimu vaiku zaidimu kambariuose jokie teises aktai nereglamentuoja ir jokios tarnybos netikrina schmoll.gif o reiketu, nes nezinia kokia zaraza is ten gali parsinesti doh.gif
vdalia
aciu uz perspejima.nes mano mazoji labai norejo i ta kambari,bet labai skubejom
rasike1982
doh.gif siuabas,,,, kokia zmoniu atsakomybe...as taj manau kad ir kituose PC situacija su tais kambariais ne geresne
Ice tea
QUOTE(rasike1982 @ 2008 04 10, 09:37)
as taj manau kad ir kituose PC situacija su tais kambariais ne geresne
*

Visi per laika nusitampo. Bet juk yra toks dalykas, kaip ATSINAUJINIMAS mirksiukas.gif
Siaip man labiausiai Kaune patinka Mikes (Molas) ir Dino (Savas) kambariai, nes ten per gimtadienius uzdaromi kambariai ir pasaliniai neileidziami, o ir pritaikyti daugiau mazameciams (iki kokiu 5 metu).
Megiukas (Megoj) man visai nepatinka, nes ten kazkoks chaosas- vaiku begales, laipiojimo "vamzdziai" uzgrusti i tamsu kampa, priziuretoju visai nemaciau (bent tuos kelis kartus kiek buvom) ir siaip labiau dideliems pritaikyta.
Euroopa (Akropolyje) visai nieko, tik ten niekada nedaryciau gimtadienio vaiko, nes ileidzia ir kitus vaikus.
tute28
O aš airiais nepasitikejau.Pasirodo lietuviais irgi negalima pasitikėti.Baisu. verysad.gif
wilmusia
Cia lankomes daznokai, bet niekad nepaliktume dukros vienos, nors jai ir virs 3 jau... Viena priziuretoja visu vaiku tikrai nesuziures, o juk daznai buna, kad didesni chuliganavoja ir, kad ir netycia, gali uzgauti silpnesni, kuris gal jau ir 5 metuu ir paliktas be tevu. O siap man tas babutas ten dar labai pavojingas... prie jo skyles retai kada stovi priziuretoja...

Teveliai, nors jusu vaikai ir didesni, nepalikite ju svetimam zmogui, kuris ten stebes dar 10 tokiu paciu. O juk uztektu viennos akimirkos.....
raketa
Neturiu ka pridurti, istiesu pas mus situacija tokia, kad visur visi be atsakomybes. Mes irgi buvom palike savo vaikuti pc BIG ten toks ziogas yra, atrode visai nieko palike buvom jau ne karta, bet visada tardavomes, kad jei kas tai iskart paskambins, taciau viena kart ateinam pasiimti, o jis stovi liudnas ir sako, man is nosytes bego kraujukas ir as prasiau, kad jums paskambintu, kai jai papriekaistavom ji pasake, kad kraujuko buvo tik vos vos todel ir neskambinau, jai visai nerupejo, kad vaikas issigandes bash.gif . Todel daugiau visai nebevedam i tokias istaigas, gal kai jau bus didelis. blush2.gif
Mader
aha, prisimenu viena atveji ne taip seniai kai Mole priziuretoja palikusi vaikus vienus kambaryje lakste po masinu stovejimo eikstele ir ieskojo basos mergytes isejusios is zaidimu kambario blink.gif doh.gif
varhay
mes neseniai irgi mole buvom - tai man asmeniskai labai priziuretoja nepatiko, as kartu su vaiku buvau nes dar maziukas mano, o ta kazkokia susiraukus ir susisukus sedejo, vaikas paemes kreidele pradejo piest ant stalo - as zinoma paemiau ta kreidele, sudrausminau , o ta kai soko ir tokiuuu tonu pasake komentara mano vaikui , kad man labai nepatiko- jos laime , kad mano nuotaika buvo gera cool.gif
ferari
Manau ne i vaiku darzeli vedate,kad butu prieziura pilna pilnutele,beto vaiku daug,o ji viena ax.gif o kas neleidzia bent kelioms mamoms pasilikti ir pazaosti kartu?lengviausia kaltinti g.gif
Ice tea
QUOTE(ferari @ 2009 03 19, 10:09)
Manau ne i vaiku darzeli vedate,kad butu prieziura pilna pilnutele,beto vaiku daug,o ji viena ax.gif o kas neleidzia bent kelioms mamoms pasilikti ir pazaosti kartu?lengviausia kaltinti g.gif

Kaltinti tikrai visada lengviau, bet ten tikrai yra blogai su darbuotojais. Viena gera darbuotoja, nieko nesakau, bet kita doh.gif Sventem vaiko gimtadieni. Iki musu sventes galo liko 20 min, jinai jau man pradejo snabzdeti, kad VISKAS, o likus 15 min pradejo saukti ant sveciu, kad LAIKAS BAIGESI. Padariau didele klaida, kad padejau, o tiksliau viska pati sutvarkiau po sventes unsure.gif
Isila
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 19, 11:45)
Kaltinti tikrai visada lengviau, bet ten tikrai yra blogai su darbuotojais. Viena gera darbuotoja, nieko nesakau, bet kita doh.gif  Sventem vaiko gimtadieni. Iki musu sventes galo liko 20 min, jinai jau man pradejo snabzdeti, kad VISKAS, o likus 15 min pradejo saukti ant sveciu, kad LAIKAS BAIGESI. Padariau didele klaida, kad padejau, o tiksliau viska pati sutvarkiau po sventes unsure.gif
*

o ką reiškia padėjau sutvarkyti? Susirinkote ką atsinešę? Savo tortą, popierinius indus ir pan?
Ice tea
QUOTE(Isila @ 2009 03 20, 13:25)
o ką reiškia padėjau sutvarkyti? Susirinkote ką atsinešę? Savo tortą, popierinius indus ir pan?

Taip, susirinkome ka atsineseme, sutvarkeme kamuoliukus, kalades minkstas sustumeme i ta medini kambariuka, net siuksles issineseme. O siurblio ji nedave, jei tai turejote omeny- kad dar ir issiurbti reikejo lotuliukas.gif
Kiek zinau, bent jau Savam taip buvo, kad isejom net stalo netvarke, nes ten dirbusi mergina mums liepe viska palikti.
Kaip manau uz tai pinigus NEMAZUS gauna (valanda 80 lt). Tikrai nesigilinu kiek nuo to lieka tai merginai, kuri tas pora valandu nagus lakavosi ir po gretimas parduotuves sukiojosi, bet cia jau kitas klausimas.
Jei as moku padorius pinigus, tai prasau su mano sveciais ir padoriai elgtis mirksiukas.gif
ajuka
Situacija tikrai baisi, bet mane labiau sokiruoja faktas, kad 2 metuku mergyte palikta zaidimu kambaryje viena doh.gif nezinau, kaip galima palikt tokio amziaus vaika nezinomam zmogui nepazystame vaiku kolektyve ... man net minties nekiltu doh.gif

Ateik
Nemanau, kad taisyklės leidžia tokį mažą vaiką palikti be suaugusio žaidimų kambaryje.
Elzė
o kuri ta prižiūrėtoja gera, o kuri ne? šiandien buvau užsukus tai tokia mergina trumpais plaukais su akinukais buvo. Visai nieko pasirodė g.gif
dangausvaivorykste
o as pasakysiu taip kad ne vien mole ,tam vaiku kambari buvo atsitikimu tokiu,ir akropolyje buvo kad verke vaikai pasiklyde ir taip toliau,dabar mes mole neseniai sventeme drauges berniuko gimtadieni visi likome patenkinti ir isejome su sypsena veide....
Iki kazkiek metu juk vienu vaiku negalima palikti as ir seip nezinau ar palikineciau viena net iki kokiu 4-5metu man butu nesmagu,,,,
Ice tea
QUOTE(Elzė @ 2009 07 12, 17:55)
o kuri ta prižiūrėtoja gera, o kuri ne? šiandien buvau užsukus tai tokia mergina trumpais plaukais su akinukais buvo. Visai nieko pasirodė  g.gif
*

Tema užvesta prieš du metus, tai personalas šimtą kartų pasikeitęs lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aisstte
QUOTE(kamarele @ 2007 08 05, 11:36)
Taigi nežinojau kur apie tai parašyti tai pasirinkau šitą temą, nes maždaug tokio amžiaus vaikučiai ten lankosi. Taigi istorija tokia. Vakar po pietų vaikštinėjom Mole, užėjom į vieną žaislų parduotuvę o ten vaikštinėjo kokių 2 metukų mergaitė, su pėdkelnėm bet be batukų, šalia stovėjo pora, pagalvojau tėvai, bet jie pasakė kad rado mergaitę bevaikštinėjančią mašinų aikštelėje  blink.gif Mergaitė drąsi neverkė, tai jie ją atsivedė į parduotuvę, galvojo tėvai ieškos , mergaitė iškart nužygiavo į žaislų parduotuvę tada tie žmonės pardavėjos paklausė ką daryt. Pasiūliau mergaitę nuvesti į žaidimų kambarį kuris yra ten , nes mergaitė buvo be batukų, pardavėja nunešė mergaitę ten, ir įdomiausia, kad kai ėjom pro šalį žaidimų kambarį nebuvo nei vienos prižiūrėtojos, tik pardavėja su ta mergaite ir kiti vaikai blink.gif Tada eidami pamatėm vaikų kambario prižiūrėtoją besiblaškančia po pc, vadinasi vaikai buvo tikrai palikti vieni. Pasakėm jai kad atvedė mergaitę, ji nulėkė ten bet kažkaip baisu pasidarė kad palikus kitus vaikus išlėkė ieškot dingusios mergaitės, juk yra ten ir apsaugos nemažai ir šiaip negalima taip daryt.Taigi nežinau kaip ten viskas baigėsi, labai tikiuosi kad mergaitės mama visą istoriją sužinojo tik norėjau perspėti kad būtumėte atsargios  mirksiukas.gif
*

Na ir istorija... kraupu... argi galima po tokių nutikimų patikėti savo vaikus tokios "pedagogėms" prižiūrinčioms juos? Ačiū už perspėjimą
Omega55
Neatsakinga darbuotoja blink.gif . Nors aš nepalikčiau savo vaikučio vieno, pati žiūrėčiau.
sekunde1
net nepagalvociau kad yra tokiu neatsakingu darbuotoju
mamukas36
Na, kiek žinau, tas įvykis buvo prieš beveik tris metus ir tos darbuotojos jau seniausiai nedirba. Paskutiniu metu dažnokai užsukam į "MIKĘ" su brolio vaiku (maniškė jau didelė) ir esam tikrai patenkinti dabar ten dirbančiomis merginomis. Dabar visi stengiasi, kad darbo neprarastų smile.gif Ir kambarys atsinaujines, tvarkingesnis smile.gif Nelabai yra kur vaikus papramogauti nuvest, o čia visai nieko smile.gif
Mamusiukas01
QUOTE(Ice tea @ 2008 03 31, 11:41)
Jus pasiliekat vienus tokius mazus vaikus?????? ohmy.gif Ir nebijot toooookios atsakomybes??? As tai niekuomet nepasilikciau jaunesniu nei 3 metu. Bet cia tik mano nuomone. O siaip labai smagu thumbup.gif , kad esat tokie Siauliuose, nes vaiku zaidimu kambariai, tikrai labai geras dalykas, o ypac prastu oru, gimtadienio diena ir pan.
*

Visiskai pritariu... pati niekuomet nepalikciau svetimiem toki maza vaika... be to mazi vaikai tikrai jau po puses h verktu ir klyktu kur jo mama... ar net dar anksciau... paziekit kas darzeliuose rytais darosi smile.gif
laimulka
Maniskiui jau keturi tai pasilieka vienas,be to daznai ten bunam tai jauciasi savas,o darbuotojos tikrai niekur neiseina ir priziuri vaikus
(ne)eiline
Gerai, kad kokia nelaimė neatsitiko. Vaiką ir mašina partrenk gali išėjus į mašinų aikštelę. Spėju, kad mergaitės tėvai tikrai nesužinojo, kad vaikas pasimetęs buvo...
Ggggreta
Siaubas kažkoks blink.gif kaip sakant, jei neturi atsakomybės, tai ir nedirbk tokio atsakingo darbo su vaikais g.gif
Partneris
nieko panašaus neteko patirti.
burundukas
Atsakant į pačią pirmą temos žinutę, toks pastebėjimas: 2 metų vaikų nepriima vienų į žaidimų kambarius, BŪTINAI turi pasilikti ir tėvai (mūsiškei 2 metukai ir šito klausiau ne vienam žaidimų kambary Kaune), ir tokių dalykų apie po prekybos centrą vaikštančius iš žaidimų kambario išėjusius vaikus yra tekę matyti ir pav Pramonės maximoje antram aukšte. Dar tada tik laukiausi, vaikštinėjom su vyru ir žiūrim berniukas be batų blaškosi ir verkia, iš kart supratom kad iš vaikų kambario, aišku aš irgi buvau pakraupusi, prižiūrėtoja kuo ramiausiai sėdėjo žaidimų kambary ir aišku net nematė kaip tas vaikas išėjo, kaip bebūtų gaila......
foreverlove
SIaubas kazkoks,ir kur zmoniu atsakingumas,maniskei 2.5 metuku,bet dar visada pabunam su ja zaidimu kambariuose.O ta molo priziuretoja vaiku kambary tikra mimra,nesuprantu kaip tokias priima tokiam darbui.
Ksesanko
QUOTE(foreverlove @ 2011 12 06, 12:41)
SIaubas kazkoks,ir kur zmoniu atsakingumas,maniskei 2.5 metuku,bet dar visada pabunam su ja zaidimu kambariuose.O ta molo priziuretoja vaiku kambary tikra mimra,nesuprantu kaip tokias priima tokiam darbui.
*

Lietuvoje jau senokai visus priema per pazintys....Todel aptarnavimo sektoriuje kraupu kas dedasi...
DijaDeima
Bet keistas visu stebejimasis priziuretoja,o ne mama,
As tai tokia mama stebiuosi,kuri paliko 2m.vaika viena zaidimu kambary blink.gif
Iloveyou
QUOTE(DijaDeima @ 2011 12 21, 01:48)
As tai tokia mama stebiuosi,kuri paliko 2m.vaika viena zaidimu kambary blink.gif
*

sutinku doh.gif
butent
QUOTE(DijaDeima @ 2011 12 21, 01:48)
*

o mane mama 1 metų amžiaus jau paliko vieną darželyje. stebitės? na, tada tokia tvarka buvo valstybėje...
dabar, berods, nuo 1,5 metų vaikus priima į darželius. bet yra ir lopšelių poreikis. man vaikų žaidimo kambarys nuo darželio skiriasi tik trukme, kurią vaikas čia praleidžia. tai dabar jau matyt blogi visi tie tėvai, kuriems būtina uždirbti sau ir savo vaikams duoną nepaauginus vaiko iki... kiek metų?
sakot, ne prižiūrėtoja reikia stebėtis? o už ką ji atlyginimą gauną - už tai, kad vaikai be PRIEŽIŪros vaikščiotų po prekybos centrą? nieko sau PRIŽIŪrėtoja... blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.