Dukra 7m. kieme bendrauja su 5m. mergaite,bet toji nesenai susirado kitą draugę. Dažnai pareina verkdama ,su nuoskauda  pasakoja,kad jos su ja nedraugauja,kai ji išeinanti pažaisti į lauką ,tai anoms dviems tada prireikia namo, arba žaislais nesidalina.Bandau paguosti, kad greit pradėsi eiti į mokyklą ir turėsi kitų draugių ir rūpęsčių.Kartais sakau ,gal tu pati nemoki bendrauti? Pamenu,mano sesuo mokykloje ,labai norėjo su viena mergaite bendrauti,o toji ne.Gal čia labiau mergaitiškos problemėlės,berniukai ko gero labiau kolektyvinius žaidimus žaidžia.O gal nepavyksta draugauti trise,ta trečioji jau nebe''tikra''draugė?
Aš tiesiog aš
2007 08 05, 12:45
Mano sesės draugės dukrai taip pat tas pats  Aš manau kad šiais laikais jaunimas ne toks draugiškas kaip ir ankščiau  Nes kiek tenka matyti per žinias tai vaikinas nužudė tą aną rado narkotikų pas nepilnametį  Man tai kažkas baisaus
Pangasija
2007 08 05, 12:49
man atrodo, kad šiuo atveju nereikia nieko kištis ir reguliuoti. pačios viską išspręs. vaikai viena dieną pykstasi, kitą taikosi. ir geresnė draugė ta, kuri skanesnį saldainį turi.
Ramunita
2007 08 05, 15:37
man tai atrodo,kad tai visai natūralu...taip jau būna,kad keičiasi draugai ir pan. ir nieko čia nepadarysi... o tavo dukra turi tik tą vieną draugę?
gluosnelė
2007 08 05, 15:56
Na čia tikrai mergaitiškų draugysčių problema. Tiesiog gal ta mergaitė nebus tikra draugė tavo dukrytei, net jei ir vėl jos pradėtų draugauti, bet kuriuo patogesniu atveju gali atsukti nugarytę, taip sakant... Nors būna atvejų, kai mergaitės tiesiog dėl įdomumo susitaria , kad šiandien nedraugaus su ta , o ryt jau su kita mergaite... Tokios jos jau tos mergaitės. Na šiaip linkėčiau Tavo dukrytei sutikti tokią mergaitę, kuri neišduos. O dėl to, kad tai šių laikų problema aš nesutinku. Taip buvo ir mūsų ir net mūsų močiučių laikais. (turėjau močiutę, kuri man visas savo vaikystės ir jaunystės istorijas yra papasakojusi)
Taip, Ramunita,kieme čia jos vienintelė draugė.Dabar laukia kada eis į mokyklą,nes,kai lankė paruošiamąją klasę turėjo draugių,net mokytojos klausiau,kaip jai sekasi bendrauti su klasės draugais,sakė,kad normaliai. Na ji iš tokių vaiku,kur pirmoji kontakto neužmezga.
Mūsų kieme yra viena mergaitė, kuri kitas mergaites nuteikinėja viena prieš kitą. Pvz, ji draugauja su kokia nors mergaite, ir jei toji bando ir su kitais vaikais žaisti, tai užpyksta, vis primena, kad su ja nedraugaus. Ir visada viskas turi būti pagal ją, o jei ne, tai ji vis gasdina, kad nežais, nedraugaus ir t.t. Ir pastebėjau, kad jai kiti vaikai nusileidžia O mano dukra labai noriai ir greitai užmezga ryšį su draugėm. Nors kieme kartais vienos žaidžia su ja, kitą kart jau bėga nuo jos. Ir nieko čia nepakeisi Cikaga, tikiuosi tavo dukra greit susiras naujų draugių
Ramunita
2007 08 06, 10:07
QUOTE(cikaga @ 2007 08 05, 21:58) Taip, Ramunita,kieme čia jos vienintelė draugė.Dabar laukia kada eis į mokyklą,nes,kai lankė paruošiamąją klasę turėjo draugių,net mokytojos klausiau,kaip jai sekasi bendrauti su klasės draugais,sakė,kad normaliai. Na ji iš tokių vaiku,kur pirmoji kontakto neužmezga. tai gal dar išdrąsės  manau,kad mokykloj bus viskas gerai, gal nebus populiariausia klasėj,bet draugių tai tikrai turės
Turiu šalia savęs tą pačią dieną gimusią, tik dviem metais jaunesnę  Jautroka panelė, turi vieną vyresnę draugę, o ji su bendraamžėm susitikus mūsų mažąją "ant ledo" palieka, tai kartais grįžta ašarodama, kad su manim niekas nedraugauja  Iš tikrųjų man ta jos draugelė labai nepatinka, nagla, bet ir šeima jos nekokia, nėra kam gerą pavyzdį rodyti.. Draugauja irgi su visokiais nelabai kokiais vaikais, kuriems tik rūpi ką blogo padaryt, keikiasi, o mūsų mažoji pati mažiausia būryje seka kitus vaikus, stengiasi pritapti.. Oi, kaip nepatinka man tai.. Ir kaip atskirt
Kad ir kaip skaudu butu, as manau, nereikia kistis...  Viska turim patirti savo kailiu ir, kad ir kaip noretume, nepavyks mums savo leliuku nuo visu gyvenimo negandu apsaugoti...  Tai ir yra gyvenimo mokykla, nors pirmosios negandos yra labai skaudzios...
Ir mums taip būna  Nesikišu  Skaudu ir man,bet nemanau ,kad kažkaip galim pakeist situaciją.Nebent su dukra pasikalbėti,paaiškint...
Tetrahidro
2007 08 15, 23:06
Maniškei tas pats buvo. Nesikišau, manau reikia pratintis po truputį, nes ne ką aš pakeisčiau, tokie laikai dabar.
Staigmena
2007 08 29, 13:08
mano dukrytė darželyje irgi turėjo draugę bet jaunesnę ir kai atėjo kita jaunesnė mergaitė tai su manaja jau nebedraugauja ir mano mergytė liūdi dėl to ir nežinau kaip ją paguosti juk draugai tokiame amžiuje labai svarbu nes vaikas vystosi kaip socialinė asmenybė ir baisu kad vėliau gali būti užsidaręs ar neduok dieve atstumtasis
*furnikuca*
2010 01 31, 22:03
maniske turi nuo senai darzeli viena drauge ir tik su ja praktiskai draugauja..  su kitom rodos nesipesa. tik su drauges mergaite nzn kodel tik susitinka taip ir pesasi
Žinoma, kad sunku matyti liūdintį savo vaiką. Ne visi vaikai linkę draugauti būriais. Kartais vaikams sunku užmegzti ryšius su kitais. O tarp mergaičių taip jau būna, kad du tai draugai, o trys tai jau kompanija. Ir tada vienas daugiau ar mažiau tampa nereikalingas. Siūlyčiau dukrai kurį laiką nekreipti dėmesio, susirasti sau mielą užsiėmimą. Kai draugė pamatys, kad dukra neliūdi, gal jai pačiai pasidarys gaila dingusios draugystės. O aplamai dukrai pasakyčiau: "jei nebrangina tavosios draugystės, tai tokia ji ir draugė". Užimčiau dukrą kuo nors įdomiu. Pamaloninčiau nauju rūbeliu, kelione į baseiną ar vaikišką spektaklį, įrašyčiau galiausiai į kokį šokių ar kitą būrelį. Kad mažiau turėtų laiko kiemo draugystei ir turėtų progą susirasti naujų draugų. O kai bus tokia proga, užsimirš ir senos nuoskaudos.
padaužiukė
2010 02 01, 09:27
QUOTE(Pangasija @ 2007 08 05, 13:49) man atrodo, kad šiuo atveju nereikia nieko kištis ir reguliuoti. pačios viską išspręs. vaikai viena dieną pykstasi, kitą taikosi. ir geresnė draugė ta, kuri skanesnį saldainį turi. na va po tiekos metu gal pratesiu sia temuke. as taip pat nesikisu i ju reikalus, viena diena jos draugauja kita diena jau nebe. man siuo metu aktualiau kaip kieme kalbetis su svetimais vaikais jei manaja nuskriaude, ateme zaisla arba vis prasineja ka nors atnesti is namu
Kad ir kaip mamai skaudu, kad sitaip jos vaikas atstumiamas ir kencia, manau, akd nereiketu kistis.Juk dabar vaikai tokie, kad kitos mergaites, kai tik kas nepatiks, prades sakyti, kad bek pas mamyte skustis  Liudna, bet taip jau yra.Issiaiskins mergaites pacios  Linkiu, kad kuo greiciau taip ir butu
*Harpija*
2010 05 05, 11:21
QUOTE(DO&RU @ 2010 05 01, 13:52) na va po tiekos metu gal pratesiu sia temuke. as taip pat nesikisu i ju reikalus, viena diena jos draugauja kita diena jau nebe. man siuo metu aktualiau kaip kieme kalbetis su svetimais vaikais jei manaja nuskriaude, ateme zaisla arba vis prasineja ka nors atnesti is namu  Gal eiti ir pasikalbeti su tomis ''draugemis''?
|
|