Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalankė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Jazira
Dar neseniai auginu 2 kalankes ant vienos palangės smile.gif, jos gausiai žydi ir mezga žiedus, yra daug pumpurų ir kažkodėl vienos kai kurie žiedai nudžiuvo (pumpurai ne).
gėle nereta, štai kaip atrodo -

kalankės

gal kas pasakys kodėl ir ką daryt?
Egzo
Deja, padeti niekuo negaliu, nes nelabai patyrusi gelyciu augintoja esu. tik smagu, kad atsirado si tema, nes as pati turiu kalanke kuri zydi raudonais pilnaviduriais ziedeliais. truputi ja apgenejau ir stai is nulauztu sakeliu turiu daug nauju augaliuku. tai labai idomu ar taip padauginti augaliukai islaikytu motininio augalo pozymius t. y. ar ziedeliai taip pat bus pilnaviduriai? gal ir kvailas klausimas, bet suabejojau. doh.gif
Kūlverstukas
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo. doh.gif Kaip ja priversti vel zydeti?
ruci
QUOTE(Kūlverstukas @ 2007 08 12, 21:37)
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo.  doh.gif  Kaip ja priversti vel zydeti?
Man irgi aktualu... blush2.gif
Manyka
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo.  doh.gif  Kaip ja priversti vel zydeti?
*

Ir man įdomu! Aš ir žydėjimą skatinančiomis trašomis laistau, ir į geresnę žemę persodinau, ir į balkoną išnešiau, o ji - tik stiebiasi aukštyn ir viskas... doh.gif
Kūlverstukas
Radau kitame forume patarimu.
Stai nuoroda: http://geles.nkkm.lt/index.php?view=zinute...&puslapis=1
pasimetus_laike
Kalankėms reikia laaaaaabaaaai daug šviesos ir saulės smile.gif
Vienoj firmoj buvau, tai ten kalankė visa išvirtusi nuo žiedų. Stovi ant palangės kur pati kaitriausia saulė iki pat vakaro bigsmile.gif
Dasha
ieskojau ieskojau tokios temos, galvojau nemoku ieskot, o jos tiesiog nebuvo hihihi.gif pati auginu dvi, kurios neseniai buvo drastiskai apkirptos nes laikiau balkone, tai kaip ishbujojo - bet ant stiebu, taip negraziai, ziedyniai nezmoniski, pradeje vyst, pagailejau gelytes, nudziorinau - lai atsigauna, nes zydejo apie puse metu... dabar su trasom laistau, tikiuos sustipres.
ruci
QUOTE(Kūlverstukas @ 2007 08 16, 14:31)
Radau kitame forume patarimu.
Stai nuoroda: http://geles.nkkm.lt/index.php?view=zinute...&puslapis=1
Reikės pabandyti notworthy.gif .
staselė
Kalankė graži ir nereikli gėlė. Kai nebelieka žiedų, reikia nusilaužti šakelių ir pasodinti į naują vazoną. Ir dar kartas nuo karto patręšti. Kiek aš pastebėjau, tai geriausiai kiekvieną pavasarį vis pasisodinti naujų šakelių ir tada jos užaugs ir žydės biggrin.gif
Bertute
*

4u.gif maniškė irgi nebepražysta, nors stovi balkone, ant saulės, visa žalia išbujojus, o žiedeliai kažkaip nebepasirodo g.gif .Gal ką ne taip darau?
Manyka
QUOTE(Bertute @ 2007 09 06, 15:23)
4u.gif maniškė irgi nebepražysta, nors stovi balkone, ant saulės, visa žalia išbujojus, o žiedeliai kažkaip nebepasirodo  g.gif .Gal ką ne taip darau?
*

MAN ATRODO, SAULĖ JAU NEPATINKA... MANIŠKĖS BUJOJA UŽ ŽALIUZIŲ - TUOJ VISĄ LANGĄ UŽAUGS, O ŽIEDŲ - NĖ KVAPO! doh.gif
o siaube, kad prirėkiau.... blush2.gif
Gege
O kaip laistyti kalankes? į vazonėlį ar į lėkštutę?
Jurciukas
Neprazydinu kalankes.
Tai ar bande kas laikyti tamsoje 4-6 sav.? Pagal anksciau ikelta nuoroda.
Gal papasakotumete kaip sekesi?
Man kazkaip keista,tai kokios spalvos bus jos lapai po tu 4-6 sav. tamsoje? Itartinas budas......ar nenunyks gele isvis?
Girinukė
Tamsoje niekada nelaikiau. pradeda po truputi zydeti, bet mazai sukrautu žiedu
sainara
Bandžiau aš tamsoje laikyt, nieko neįvyko , gėlė nenudžiuvo, bet ir nepražydo. Bet kad ji tokia išsikerojus jau buvo, tai nulaužiau šakeles ir sukišau į vazonėlius, tai turbūt per savaitę pamačiau kad krauna žiedų užuomazgas ir tos nulaužtos šakelės ir senas augalas smile.gif Dabar namuose bent penkios ar šešios kalankės ir visos su žiedais.
alvara
Pirmąkart apie tą laikymą tamsoj girdžiu. Auginau apie tris metus, laikiau ant palangės, kur visada saulė, žydėdavo po du kartus metuose gausiai ir ilgai. Po kiekvieno žydėjimo nukirpdavau nužydėjusias šakas, kad nestyptų. Bet šios gėlės yra neilgametės. Tai po trejų metų labai išstypo ir teko atsisveikint. Na o šakelių sodinti neverta. Daug pigiau nusipirkti naują gėlytę. 4u.gif
@@vandeniuke@@
na ir man yra problemele, kaip prazydinti8 kalanke? atrodo ir ptresiu pro reta, leidzia sau lapelius ir viskas, viena atidaviau mamai ziuresiu gal jai pasiseks prazydinti. bigsmile.gif
@asta
Jei norit pražydint Kalankę,reikia jai trumpinti dieną-kokią 17 valandą uždenkite ją tamsiu popieriumi,ryte,kokią 8 nudenkite mirksiukas.gif
Girinukė
O mano kalankes lapai bala, matyk kokia nors miltlige ar kas. Net ir kristi lapeliai pradejo, reisk ismesti nespejus prazysit
jediara
Tręšiu kalankę firmos Schultz Bloom Plus trąšomis ir visuomet vasario -kovo mėnesį pražysta, o tamsoje niekada nelaikiau.
Mududu
QUOTE(jediara @ 2008 01 30, 22:21)
Tręšiu kalankę firmos Schultz Bloom Plus trąšomis ir visuomet vasario -kovo mėnesį pražysta, o tamsoje niekada nelaikiau.
*

O tu visus metus ją tręši? g.gif
Dasha
QUOTE(Manyka @ 2007 09 07, 16:11)
MAN ATRODO, SAULĖ JAU NEPATINKA... MANIŠKĖS BUJOJA UŽ ŽALIUZIŲ - TUOJ VISĄ LANGĄ UŽAUGS, O ŽIEDŲ - NĖ KVAPO!  doh.gif
o siaube, kad prirėkiau.... blush2.gif
*

mano stovi ant rytines palanges, laisvau bneveik kasdien,m na kas antra diena, zydi - istisus metus non stop bigsmile.gif ir suprask kas joms tinka, kas patinka, o kas nea. mastau.gif
kriro
klausykit, o as turiu dvi dideles kalankes, viena rozine, kita raudona, raudona dabar jau zydi, bet laikau ja ant rytines palanges. bet noriu paklaust, kaip manot, jeigu koki geguzes menesi as tu prilauzytu kalnkes sakeliu prisodinciau kieme, kazin, ar jos augtu? g.gif butu grazu man palei takeli g.gif
mikke
QUOTE(Dasha @ 2008 02 25, 07:52)
mano stovi ant rytines palanges, laisvau bneveik kasdien
*

O ten saulės tiesioginiai ją apšviečia?? Ir kaip tu laistai - į indelį ar tiesiai gėlytę?? g.gif
Evelinute:)
kiek as esu skaicius, tai jos megsta sausra.... as palieju, po to padziovnu ir vel palieju. tongue.gif tai ji perzydejo, tuos nuskabiau, kad augalo nesekintu, tai daba kad sukrove ziedus bis.gif assa.gif ir po truputi skleidziasi wub.gif
Dasha
QUOTE(mikke @ 2008 02 25, 14:12)
O ten saulės tiesioginiai ją apšviečia?? Ir kaip tu laistai - į indelį ar tiesiai gėlytę?? g.gif
*

tiesiogiai apsviecia ir lieju tiesiai i vazoneli rolleyes.gif
kriro
ax.gif parasykite mergaites, ar augs man kalankes kieme:)
Mududu
QUOTE(kriro @ 2008 02 26, 20:41)
ar augs man kalankes kieme:)
*

Niugi, pasodink ir pamatysi biggrin.gif
kriro
biggrin.gif tai taip ir padarysiu kai tik dar labiau atsils:))))
mikke
Merginos, pažiūrėkit, kokią kalankę aš gavau dovanų!!!!!!!! blink.gif
Gal kuri iš jūsų tokią augina?? Kaži ar jos priežiūra tokia pati, kaip įprastinių kalankių?? g.gif

user posted image
staselė
mikke, manau tokia pati priežiūra bigsmile.gif
Dasha
Mikke , grazuole wub.gif
mikke
QUOTE(Dasha @ 2008 03 11, 20:18)
Mikke , grazuole  wub.gif
*

Dėkui, Dasha, nors man ji labiau kopūstą primena, tai virtuvėj pasistačiau biggrin.gif

Šiaip jos lapai padengti tokiu keistu baltu sniegeliu, na, atrodo, tarsi būtų apdulkėjus. Aš pabandžiau du lapus nuvalyt, tai dabar jie kaip subraižyti atrodo unsure.gif ryškiai to daryti nereikia, gal čia koks apsauginis sluoksnis, sakau g.gif Apipurškiau ją vandenuku, tai iš tų nusėdusių ant lapų lašiukų vėl tas baltas sniegelis pasidarė.
Nieko nebesuprantu, kas čia per kalankių rūšis ir kaip ją prižiūrėti reik unsure.gif
Livai
QUOTE(mikke @ 2008 03 11, 15:55)
Merginos, pažiūrėkit, kokią kalankę aš gavau dovanų!!!!!!!! blink.gif
Gal kuri iš jūsų tokią augina?? Kaži ar jos priežiūra tokia pati, kaip įprastinių kalankių?? g.gif

user posted image
*

labai idomi kalanke, thumbup.gif kazin ar ji zydi?? g.gif ten dar nuotraukos kampeli kita kalanke matosi ax.gif(o gal klystu?) ar seniai turi? tokia pat gavau dovanu, bet bijau kad as jos neislaikysiu blush2.gif (cia apie ta zydincia)
mikke
QUOTE(rramii @ 2008 03 12, 14:27)
labai idomi kalanke,  thumbup.gif kazin ar ji zydi?? g.gif ten dar nuotraukos kampeli kita kalanke matosi ax.gif(o gal klystu?) ar seniai turi? tokia pat gavau dovanu, bet bijau kad as jos neislaikysiu blush2.gif (cia apie ta zydincia)
*

Aha, turės žydėt, radau internete ir žydinčios nuotraukų smile.gif

O tą kitą tai irgi dar neilgai turiu, kokį mėnesį, bet ji net pražydo pas mane, tiksliau, buvo tik pumpurėliai, o dabar jau visi išsiskleidę wub.gif va, prisiskaičiau, kad jos ypatingos priežiūros nereikalauja, nereiklios gėlytės, tai man kuo toliau, tuo labiau patinka blush2.gif biggrin.gif
Livai
QUOTE(mikke @ 2008 03 12, 15:35)
Aha, turės žydėt, radau internete ir žydinčios nuotraukų smile.gif

O tą kitą tai irgi dar neilgai turiu, kokį mėnesį, bet ji net pražydo pas mane, tiksliau, buvo tik pumpurėliai, o dabar jau visi išsiskleidę wub.gif va, prisiskaičiau, kad jos ypatingos priežiūros nereikalauja, nereiklios gėlytės, tai man kuo toliau, tuo labiau patinka blush2.gif  biggrin.gif
*

tai jei prazydes pas tave idek butinai fotke ax.gif nes as tokios nemacius.
Bet as kaip paskaiciau , kad kalankes reik ir uzdengt(tamsoj palaikyt), ir saulej laikyt, ir nezydi metu metais, tai kazkaip nusivyliau unsure.gif galvojau kad paprasciau augint g.gif , bet paziuresiu kas gausis, turiu apie menesi tai dar nevysta smile.gif
mikke
QUOTE(rramii @ 2008 03 12, 14:44)
turiu apie menesi tai dar nevysta smile.gif
*

Aš irgi tuom džiaugiuos, kad pas mane bent jau nevysta ji biggrin.gif
Po žydėjimo bandysiu persodint, tikiuosi, nesupyks gėlytė smile.gif

O šiaip pas kitas ir nedengtos, ir be jokios spec. priežiūros gerai auga ir žydi, čia tikriausiai kaip jai pas tave namie patiks smile.gif
Airem
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ar gali taip buti,kad laaaaaaaaaabai nupenejau savo kalanke? schmoll.gif
Nes viskas su gerai,bet zydet tai ji man net nesiruosia.Kazi ko ji taip elgiasi verysad.gif
Tikiuosi pagelbesit patarimais.
*Drugelis*
Aš irgi Maximoj nusipirkau, tai žiedeliai dar labai atsargiai skleidžiasi, bet tikiuosi su laiku sužydės visi kartu-kaip būtų gražu wub.gif
mikke
Merginos, gal kuri žinot, kaip reikia nukarpyti (ar nuskabyti) tuos peržydėjusius kalankių žiedynėlius?? Tik pačius galiukus ar visą žiedkotį?? g.gif
mikke
Merginos, gal žinot, nuo ko gali mano gražiajai kalankei lapai kažkaip keistai nykti?? Patys kraštai juoduoti ėmė g.gif unsure.gif
Va, kaip du lapeliai dabar atrodo verysad.gif
user posted image
user posted image

Anksčiau tikrai tokių dalykų nebuvau pastebėjus ant savo gėliuko, ji visai normaliai atrodė wub.gif
user posted image
Livai
QUOTE(mikke @ 2008 04 13, 22:38)
Merginos, gal žinot, nuo ko gali mano gražiajai kalankei lapai kažkaip keistai nykti?? Patys kraštai juoduoti ėmė g.gif  unsure.gif
Va, kaip du lapeliai dabar atrodo verysad.gif
user posted image
user posted image

Anksčiau tikrai tokių dalykų nebuvau pastebėjus ant savo gėliuko, ji visai normaliai atrodė wub.gif
user posted image
*

verysad.gif oi kaip gaila tavo gelytes, kazkas jai netinka, verysad.gif mano taip nera, tik nuzydejo ziedai ir viskas stovi uzsikonservavus... g.gif
mikke
QUOTE(rramii @ 2008 04 14, 22:26)
verysad.gif oi kaip gaila tavo gelytes, kazkas jai netinka, verysad.gif  mano taip nera, tik nuzydejo ziedai ir viskas stovi uzsikonservavus... g.gif
*

Tai va, žinok dabar, kas jai pas mane nepatinka unsure.gif verysad.gif

O taviškė ilgai žydėjo?? Gal tu ją pati pražydinai, ar tokią žydinčią jau įsigijai?? g.gif
Žoržetta
Man tai niekaip nepavyksta sios geles islaikyti verysad.gif MB vis padovanoja, nes jam labai grazios, o as vis numarinu doh.gif Nepatinka joms pas mane nors tu ka verysad.gif Nuzydi, o paskui pradeda nykti...
Inetux
laba,
Turiu as pora kalankiu, kazkodel labai pradejo tyst, lapeliai pasidare smulkuciai, bet zydi. Atrodo sviesos uztenka, tai nlb suprantu kodel jos taip stypsta doh.gif verysad.gif unsure.gif
Livai
QUOTE(mikke @ 2008 04 14, 22:45)
Tai va, žinok dabar, kas jai pas mane nepatinka unsure.gif  verysad.gif

O taviškė ilgai žydėjo?? Gal tu ją pati pražydinai, ar tokią žydinčią jau įsigijai?? g.gif
*

man ir MB padovanojo kovo 8-sios proga wub.gif , zydincia su daug ziedeliu, bet kokias tris savaites pazydejo graziai, o dabar stovi visa zalia, nei lapu nauju neaugina, nei ziedu g.gif
SuperBaba
Man vaikai motinos dienos proga padovanojo grazuole wub.gif

user posted image
merga
Sveikos mamytes.Pati taip pat auginu kalankes tiek namuose,tiek per vasara lauke.Namie turiu vakarineje puseje ant palanges.O mano anyta -rytineje.Po gausaus zydejimo ant ziemos,mes jas "nubielinam"be gailesscico,kad lieka tik stiebas ir keli lapai.Per ziema jas saikingai laistom.Vasario antroj pusej,jos pradeda busti,tada pradedam gausiau listyti ir kas 2savaites tresti.O i lauka isnesumazdaug gegusio vidury.Parnesu spali.
Madera
siemet nusipirkau kalanke ir galvojau, kad ilgu zydejimu ji mus dziugins, bet as ja pastaciau ant palanges, kur ryte buna tiesioginiai saules spinduliai ... ir ji labai greitai perzydejo g.gif Nusipirkau dar viena, bet jos tiesiogineje saules sviesoje nelaikau, nes noriu grozetis jos nuostabiu zydejimu wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.