Mamytes ir ne-mamytes, idomu ar kas bandote (bandete) dalyvauti konkursuose isidarbinimui i ES? gal dalyvavote paruosiamuosiuose kursuose - jei taip, tai ar naudingi buvo?
Drauge pirko mokomaja medziaga, islaike egzus, nuo kito men pradeda dirbti (sekretore). As "ant durniaus" ejau laikyti egzus i audito administratores vieta, pritruko keliu balu
QUOTE(Linda @ 2005 02 11, 13:45) Drauge pirko mokomaja medziaga, islaike egzus, nuo kito men pradeda dirbti (sekretore). As "ant durniaus" ejau laikyti egzus i audito administratores vieta, pritruko keliu balu ar nebandai siuometiniam konkurse dalyvauti? as net nzn, man poros metu darbo patirties truksta (nors gal univerkes metus irgi uzskaitys
tiksliai, galima butu ir pabandyti vel
Siuo metu, kiek zinau, paskelbtas konkursas sekretorems (laikinam darbui). Reikalavimai nera labai dideli.
na, sekretore tai as nenoriu. Yra ten dar kitokiu laikinu, bet paskaitinejau ir pastebejau, kad anglu kalba gerokai primirsau
QUOTE(kanga @ 2005 02 14, 14:56) Aquamarine, or kur jis paskelbtas? EPSO saita skersai isilgai 'isvarinejau', bet nieko neradau. Tad kur tie laikini darbeliai skelbiami? EPSO saite laikinu darbu neskelbia. Ten tik pastovios darbo vietos ir free-lance'as. Laikini darbai skelbiami Europos komisijos atstovybes Lietuvoje saite (www.eudel.lt).
Kam idomus vertejavimo darbas, Europos bankas skelbia praktika ' trainee translators' 3-6 men.
https://gs6.globalsuccessor.com/fe/tpl_ecb01SSL.asp
Ar suradai sekretoriu konkursa, kanga?
Panasu, kad tas, bet tik kai as ten landziojau pernai metu pradzioj, tai ten buvo daug nemokamos informacijos, o dabar, ziuriu, uz viska kapeiku praso.
Siaip, laikinu darbuotoju atranka visai nebaisi. Daug paprastesne, nei nuolatiniu. QUOTE(Aquamarine @ 2005 02 15, 19:27) Panasu, kad tas, bet tik kai as ten landziojau pernai metu pradzioj, tai ten buvo daug nemokamos informacijos, o dabar, ziuriu, uz viska kapeiku praso. Siaip, laikinu darbuotoju atranka visai nebaisi. Daug paprastesne, nei nuolatiniu. bet irgi su egzais ta atranka, ar ne?
Egzo kaip po tokio nebuvo, buvo tik testukas nedidelis pries pat pokalbi.
QUOTE(Aquamarine @ 2005 02 15, 20:16) is tikruju tai su darbais es yra labai keista - gana daug es instituciju yra nepavaldzios epso, tad ir savo konkursus (ne tokius ziaurius) skelbia. Tad jei kas norit, pvz, European Central Bank, arba European Investment Bank, arba European Ombudsman'e isidarbint, tai geriausia eiti i ju saitus. kuo toliau i miska, tuo daugiau...
Tiesiogiai institucijos turi teise idarbinti tik laikinus darbuotojus. Visi nuolatiniai butinai turi praeiti EPSO atranka.
visoms toms, kas dar laikysite egzus: pasirode nauja knygute padesianti pasiruosti egzaminams, platinama viesojo admin. institute Žemaitės g. 21, Kaip pasirengti konkursams į Europos Sąjungos institucijas: Bendrųjų žinių testai". Knyga 25 Lt kainuoja, berods, ir atsisiusti pastu ja imanoma.
Sveiki visi, kam rupi B kategorijos testai. Jeigu butu norinciuju susideti juos isigyjant, kvieciam prisijungti. Beje, galbut kas nors is laikiusiuju testus turi noro jais pasidalinti (parduoti)?
QUOTE(Dovilyte @ 2005 03 24, 14:04) Sveiki visi, kam rupi B kategorijos testai. Jeigu butu norinciuju susideti juos isigyjant, kvieciam prisijungti. Beje, galbut kas nors is laikiusiuju testus turi noro jais pasidalinti (parduoti)? Dovilyte, o kur tu juos isigyt zadi? daug yra internete, t.y. nemokama. pati ES gi nepardavineja, o firmeles siulancios egzu pavyzdzius nevisada patikimos. gal zinai kurios patikimos ir kiek kainuoja? QUOTE(kanga @ 2005 03 24, 23:35) Dovilyte, o kur tu juos isigyt zadi? daug yra internete, t.y. nemokama. pati ES gi nepardavineja, o firmeles siulancios egzu pavyzdzius nevisada patikimos. gal zinai kurios patikimos ir kiek kainuoja? Kol kas tik zonduoju, kur butu galima tokia info gauti. www.eu-careers.com puslapis yra oficialus ES saitas, butent ten ir pardavineja testus ir patarimus po 49 EUR. Vilniuje vyksta kursai parengiantys siems testams, bet ten minia zmoniu nori patenkti, uzsirasem, bet vilties turim mazai. Gali buti, kad ten tik valstybes tarnautojus priima, tuomet sitas variantas netinka
Sveikos, kurios ruosiates laikytis ES testus. Mergina, kuri jau sekmingai dirba ES institucijoje, sake, kad jai labai padejo testai, kuriuos ji nusipirko is ofic. ES tinklapio http://www.eu-careers.com/. Kadangi cia A ir B kategoriju testai (jie bendri abiems) kainuoja 49 eurus, ieskome norinciuju prisijungti juos isigyjant. Jau esame dviese, jeigu atsiras trecias, testai kainuos tik po 57 litus. Tad pirmyn
Yra tokie kursai "Kaip pasirengti įsidarbinti ES institucijose" už juokingai mažą kaną, nes 90 procentų finansuoja LR valstybė. Tiesa, teko palaukti apie 4 mėnesius, nes norinčiųjų dalyvauti daug, bet praėjusią savaitę pagaliau gavau kvietimą dalyvauti balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje
Čia daugiau info: http://www.livadis.lt/livadis/lt/index.php?cat=47 http://www.es-isidarbinimas.lt/konk_reg.php
Problema tokia, kad tiems kursams reiia paaukoti keturias darbo dienas, nes jie vyksta dienos metu...
QUOTE(Dovilyte @ 2005 03 30, 11:05) Sveikos, kurios ruosiates laikytis ES testus. Mergina, kuri jau sekmingai dirba ES institucijoje, sake, kad jai labai padejo testai, kuriuos ji nusipirko is ofic. ES tinklapio http://www.eu-careers.com/. Kadangi cia A ir B kategoriju testai (jie bendri abiems) kainuoja 49 eurus, ieskome norinciuju prisijungti juos isigyjant. Jau esame dviese, jeigu atsiras trecias, testai kainuos tik po 57 litus. Tad pirmyn As gal prisijungciau.. QUOTE(Dovilyte @ 2005 04 12, 12:54) Tai junkis! Testai jau nupirkti ir suvesti i doc failus. Be ju dar pilna patariamosios medziagos bei info apie ES, kuri tikrai pades pasiruosti testams. Medziagele verta tu pinigu, tad jei reikia - pirmyn! Tai ir jungiuos! Jeigu ka - parasyk man i AZ, kad cia neprazioplinciau..
sveikutes, as ir porakart dalyvau konkurse i Briuseli ir Liuksemburga. pirmakart pritruko apie 10 balu, antrakart - dvieju, bet takart as jau laukiausi mazes ir dalyvavau tik del galimybes isbandyti save... laikiau kartu su kursioke ir bendradarbe. bendradarbei pritruko 1 balo (ji - puiki angliste), o kursioke islaike viska puikiai ir gavo pakvietima. bet gales vaziuoti tik po triju metu - ji, tipo, kaip "rezervine"... visos mes nelankem jokiu kursu. as testus ruostis (jie tik panasus i tuos, kuriuos laikiau) buvau gavusi is vieno pazistamo, dirbancio ES centre Vilniuje... siaip, manau, kad imanomas dalykas... tad pirmyn
Na as tik dabar pradejau tuo dometis, nelabai ka suprantu cia
QUOTE(sunny @ 2005 04 15, 19:12) sveikutes, as ir porakart dalyvau konkurse i Briuseli ir Liuksemburga. pirmakart pritruko apie 10 balu, antrakart - dvieju, bet takart as jau laukiausi mazes ir dalyvavau tik del galimybes isbandyti save... laikiau kartu su kursioke ir bendradarbe. bendradarbei pritruko 1 balo (ji - puiki angliste), o kursioke islaike viska puikiai ir gavo pakvietima. bet gales vaziuoti tik po triju metu - ji, tipo, kaip "rezervine"... visos mes nelankem jokiu kursu. as testus ruostis (jie tik panasus i tuos, kuriuos laikiau) buvau gavusi is vieno pazistamo, dirbancio ES centre Vilniuje... siaip, manau, kad imanomas dalykas... tad pirmyn o gal gali pasidalinti patirtim, kaip pasiruosei numerical testo daliai (cia kalbu apie preselection test)? atrodo, tikrai nesunkios matematines uzduotys, bet jau seniai esu pamirsus, kaip jas sprest
Labutis, apie kalbinius ir matematinius atrankos testus daugmaž aišku... O gal kam teko dalyvauti tolesniuose etapuose: rašyti esė, dalyvauti pokalbyje? Įdomu, kaip ten viskas vyksta?
Na, mamos, atsiliepkit, kas jau išbandėte ES atranką
QUOTE(Shalimar @ 2005 08 19, 11:22) O pavyzdziui cia, kur iesko administratoriaus padejejo Europos rasizmo ir ksenofobijos monitoringo centrui, tai kokie reikalavimai?Daugiau info cia, bet vistiek nelabai aisku http://eumc.eu.int/eumc/material/pub/vacan...5/JD-ADAS-2.pdf gal dabar bus aiskiau? QUOTE(Cheeky @ 2005 08 22, 15:20) Dabar jau aisku, aciu
O aš norėjau paklausti tai kai jau ten būni užsiregistravęs, ir ateina laiškas kad patvirtinti kokia kalba norėsi laikyti testus (raštu, žodžiu), tai tokio pasirinkimo kaip lietuvių k nėra?
Neseniai atradau puslapy: www.es-idarbinimas.lt ar bandet kas nors ten pildyti el.forma? Na vnz, padiskutuokim sia tema.
jei gali patikslink adrea, nes tokio puslapio kazkodel neatidaro
Noredamos suzinoti daugiau apie konkursus skelbiamus del darbo ES institucijose, turite eiti i si psl:
https://europa.eu.int/epso ten skelbiami visi konkursai. Kaip tik iki rugsejo 5 dienos dar galima uzsiregistruoti keliems konkursams, as kaip tik ten dalyvausiu. Siaip esu laikiusi kelis kartus egzaminus (vilniuje ir briuselyje) i skirtingas pozicijas, bet abu kartus vieno is egzaminu nepraejau del nesurinkto praejimo balu skaiciaus. Bet bandyti tikrai verta, egzaminai laikomi vilniuje ir briuselyje, puikiai suorganizuoti ir tikrai duoda daug patirties.. Nera labai sunku, jei zinai savo specialybe, bet labai gerai reikia ismanyti europos sajungos teorija iki sios dienos, taip pat moketi paskirstyti laika visoms uzduotims (nes laikomas specialybinis testas, loginio mastymo bei sugebejimo skaiciuoti testas, europos sajungos teorijos testas ir rasoma tema angliskai, vokiskai, ispaniskai ar prancuziskai su santrauka lietuviu kalba). Viso uztrunka kazkur apie 8 valandas (ieina ir 2 valandu pietu pertrauka). jei bus kokiu klausimu, prasau rasykite
uzsiregistravau i AD5 konkursa ir su tuom turiu daugiau klausymu nei atsakymu
Kaip supratau is dianitos pasakojimo, pirmas testas vyksta Vilniuje. Ar gali testavimo vieta keistis? kokia yra praktika? Del testu - ar is tikro tie testai buna tokie (tokio pobudzio) kaip pateikiami LIVADIS siulomose knygose? Nes tai, kas tose knygos parasyta, tai man jie tokie lengvoki pasirode, is bendo issilavinimo atsakomi.. Man sunkiausias etapas, bent jau dabar, atrodo temos rasymas... Kas ten buna per temos? Kokie reikalavimai? Ka ten is viso rasyti?
Aš 2 kartus dalyvavau, tai gal kažkiek padės mano atsakymai. Pirmą kartą nesurinkau praeinamo balų skaičiaus, o antrą kartą surinkau, bet vis tiek buvo per mažai. Pradinis testas būna Vilniuje (vieną kartą buvo Litexpo, kitą - Vilone). Užtrunka visą dieną su pertraukomis.
Dėl testų sunkumo - abu kartus buvo visiškai skirtingo pobūdžio testai. Pirmą kartą (ekonomikos asistento pareigos ar kažkas panašaus) - testas apie ES, testas iš ekonomikos, testas skaičiavimo ir teksto supratimo (čia labai pritrūksta laiko). Aš laikiau anglų kalba (galima dar vokiečių ir prancūzų). Testams tikrai reikia ruoštis, tikrai neužteks bendro išsilavinimo aš manau. Be to, užsienio kalba - tai iškyla terminologijos problema. Tema - leidžia pasirinkti iš kelių (tik neprisimenu apie ką aš rašiau Man tai sunkiausia prisiverst tą temą rašyt, nes jeigu neišlaikai testo, tai temos net neskaito. Tai jei jauti, kad testas nelabai pasisekė, kažkaip nėra motyvacijos..tik kad kažkaip nesinori išeit nepabaigus Dar nepatinka, kad labai didelė dalis žmonių eina šiaip, jėgas išbandyt, o net neplanuoja toliau dalyvaut. Tai vat ir antrą kartą kai bandžiau - surinkau praeinamą balų skaičių ir daugiau, bet buvo daug daugiau tokių, todėl atrinko tik geriausius. Į Briuselį kiek žinau pokalbiui savo lėšom reikia važiuot? Tiesa, dar buvo kažkokie kursai nebrangūs organizuojami Vilniuje tiems testams ir pokalbiui pasiruošti...
Aciu uz atsakymus
I Briuseli pokalbiui, bent jau pries metus, islaidas apmokejo - drauges kolege vaziavo pokalbiui, tai gerai pamenu, kad islaidas padenge. Buvo tie kursai pasiruosimui Vilniuje, tik kad is dabartinio darbo niekaip nepavyko tuo metu istrukti, tai ir jauciu informacijos stygiu. |